Επιστροφή στο Forum : Προσοχή! Δαγκώνει.....κουτουρού
apeiranthos
12-04-08, 22:48
Ο τίτλος είναι τρομακτικός για αρχή αλλά μάλλον πρόκειται τελικά για
κάποια μετάλλαξη τύπου,... Λουκά των οικολόγων
(666 δε ντάιβερς οφ δε μπήστ και τέτοια).
Μια καραμέλα δηλαδή που είναι έτσι για να προβάλλει ότι κινείτε,
ζει και δρα οικολογικά, για το καλό του οίκου, της Γης ολόκληρης, δηλαδή.
Εεεεε!!!
Κολόγοι…. Δε σας έφτανε η Ύδρα;;;;;
Στη Νάξο τι θέλετε ;;; A! Ναι. Να προστατεύσετε κι εδώ τους κατοίκους,
το περιβάλλον και να διαφυλάξετε την πολιτιστική κληρονομιά.
Αμ, αυτά δεν χρειάζεται να κάνετε τους οικολόγους για να τα
πράττετε. Ούτε πανεπιστήμια και τίτλοι. Μονάχα λίγη ανθρωπιά χρειάζεται.
Δεν μπορεί, αυτοί οι νοματαίοι, κάποια άλλη μετάφραση έχουν κατά νου για τη λέξη
οικολόγος. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω. Μεταφράζεται σε χρήμα, μεταφράζεται
σε εξουσία, σε δόξα;;;
Να σας κάνω όμως φίλοι αναγνώστες μια μικρή εισαγωγή.
Τους πρώτους μήνες που λειτούργησε το Naxos Diving ήρθε η δικηγόρος μας
– να ‘σαι καλά Σοφία – και μας είπε ότι πήγαν και την επισκέφτηκαν «οι γνωστοί – άγνωστοι»
και της ζήτησαν να αναλάβει μια υπόθεση εναντίων μας προκειμένου
να κλείσει το καταδυτικό κέντρο και να προφυλαχθεί ο τόπος
από την αρχαιοκαπηλία και μπλά μπλά μπλά και μπλούπ.
Επέλεξαν τη δικηγόρο μας επειδή είναι άριστη σε αυτό που κάνει,
όπως επίσης έχει δηλωμένα, περιβαλλοντικές ανησυχίες και δρα.
Φυσικά αρνήθηκε λέγοντάς τους ότι:
«Οι άνθρωποι που έχουν το καταδυτικό κέντρο
είναι ευυπόληπτοι κάτοικοι της Νάξου, έχουν σοβαρή οικολογική δράση
και θέση στα πολιτιστικά του νησιού και κάθε αντιπαράθεση μαζί τους θα σας
βρει αντιμέτωπους με ολόκληρο το νησί και είναι και πελάτες μου»
Στη συνέχεια οι γνωστοί – άγνωστοι επικοινώνησαν με μέλη της
ΠΕΚΙΝ (Περιβαλλοντική κίνηση Νάξου) προκειμένου να τους ενημερώσουν
για τον αριθμό του διαολεμένου δύτη, έτσι για να φυλάγονται.
Καταλάβατε… σιξ σιξ σιξ δε ντάιβερ κούντ μπι μπίστ ετσετερά ….
«Φάγανε πόρτα» κι από κεί. Πολύ μοβόροι σου λέω ότι βρούνε τρώνε.
Δεν ξαναματάκουσα συλλαβή για δαύτους. Παρά μονάχα έναν που του τη
δίνει στα νεύρα κάποια φώκια λέει - γειά σου Γιώργο - έτυχε και διάβασα εντελώς περιστασιακά.
Σήμερα λοιπόν καθώς ήμουν απάνω σε ένα βουνό (δύτης στο βουνό, άλλη ιστορία)
Χτυπάει το κινητό τηλέφωνοοοοο.
-Naxos Diving, παρακαλώ.
-Σας παίρνω τηλέφωνο από την αστυνομία
-Τι θέλετε;
-Να σας αποδώσουμε κάποιο έγγραφο
-Περί τίνος πρόκειται; Ρωτάω
-Είναι από το Συμβούλιο επικρατείας.
Αφορά εσάς το Λιμεναρχείο και τον υπουργό εμπορικής ναυτιλίας. Μου λένε.
-Μπορώ να στείλω κάποιον να το πάρει;
-Βεβαίως μου απαντά ο αξιωματικός υπηρεσίας και κλείνω το τηλέφωνο.
Αμέσως πήγε το μυαλό μου στη φώκια, αλλά μετά σκέφτηκα
να μην είμαι προκατειλημμένος, να είμαι αισιόδοξος.
Μπορεί να θέλουν να μας επιδώσουν κάνα συγχαρητήριο έγγραφο
για τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίσαμε και ενημερώσαμε
την Εφορία Εναλίων αρχαιοτήτων, σχετικά στις 12 Ιουλίου του 2007,
μπορεί να είναι για τα συντρίμμια του 2ου Beaufighter που εντοπίσαμε
και ενημερώσαμε την Πολεμική Αεροπορία,
μπορεί να είναι συγχαρητήριο από τον Υπουργό, για τα 12 χρόνια
που συνεργαζόμαστε σαν ιδρυτικά μέλη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απειράνθου
με το λιμεναρχείο και τις περισσότερες οικολογικές οργανώσεις
και τρέχουμε για δελφίνια, φάλαινες, φώκιες, χελώνες και ανθρώπους….
Σκέφτηκα.
Πήρα όμως αυτό που θα διαβάσετε και θεώρησα ότι πρέπει να σας ενημερώσω.
Θεμου.
Οι Οικοκουκουλοφόροι (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2302) ξαναχτυπούν :eek:
Υπάρχει πολύ σοβαρό (εγκεφαλικό) πρόβλημα.
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
12-04-08, 23:23
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead:
Μακάκα σε έσβησαν...
Δε νομίζω πια κανείς να θέλει να τα ξαναπούμε με τις φώκιες...:angyr:
Πίσσα και πούπουλα...
Tι φώκιες δηλαδή και πράσινα... γαιδούρια... στην Ύδρα υπάρχουν τόσες φώκιες όσοι και οι γρύλοι που υπάρχουν στον Κορινθιακό:geia:. Πιο καλά θα πήγαινε '''Υδραίισα γαιδούρα " μάλλον... Κάντε και κάνα συνέδριο για τα γαιδούρια
http://hydraseal.blogspot.com/2007/02/2.html
και αφήστε τα εξώδικα σε αυτούς που αγαπάνε τη θάλασσα. Ακούς εκεί με το Μανώλη πήγανε να τα βάλουν.
Αντε το τρίτο συνέδριο να είναι και παγκόσμιο και μη ξεχάσετε να καλέσετε και το μακάκα.
Πως Καταντά ο Άνθρωπος!!!!!!:o
:thumbdn:
Θα τρελλαθουμε!
τι διαβαζουμε ρε???
εμεινα ιδιαιτερα σε κατι:
.........για τους λογους αυτους και για οσους θελουμε προσθεσει εν καιρο
αιτουμεθα..................
ειναι δυνατον να ειναι τοσο μακακες???:thumbup:
τοσο φασισταρια του κερατα???
τι ειναι αυτοι ρε???
αυτοι εχουν ψυχολογικα προβληματα - δεν εξηγητε αλλιως!!!
Χμμμμμ………… Μέχρι τώρα πίστευα ότι απλά έχουμε να κάνουμε με ανόητους και ηλίθιους και ότι δεν αξίζει να αφιερώνουμε χρόνο σε ανούσιες αντιπαραθέσεις….. απ’ότι φαίνετε όμως έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανόητους. :(
Δυστυχώς περνάμε πλέον σε νομική αντιπαράθεση, στην οποία θεωρώ ότι μάλλον δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι ως σύλλογοι ….:confused:
Φίλε Γρηγόρη, γι' αυτό δεν είναι εδώ οι Σύλλογοι; ;)
Σώτος Χριστοδούλου
13-04-08, 16:47
Θεωρούσα τον εαυτό μου οικολόγο αλλά θα μισήσω και τη λέξη νομίζω. Θα ακούω οικολόγος και θα βγάζω αναφυλαξία! Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ! Αυτοί το πάνε και προσωπικά το θέμα με κατευθυνόμενες αιτήσεις ακύρωσης αποφάσεως κλπ κλπ. Και μετά τη Νάξο σειρά εχει η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Αττική. Πράγματι όλα τα δαγκώνει αλλά το κουτουρού ... πολύ νερό πίνει...Μάλλον για οργανωμένο σχέδιο μιλάμε. Εκτός από συμπτώματα σοβαρής ψύχωσης διακρίνω και την υπέρτατη δόση υποκρισίας με τους καφέδες γνωριμίας! Τον εχθρό σου τον ξέρεις και προσέχεις τουλάχιστον. Αυτοί ρε είναι ικανοί να κεράσουν τον καφέ και να πληρώσουν και κάποιον την ίδια στιγμή να σου κλείσει το σπίτι!
Θεωρώ πως η αίτηση θα φάει πόρτα. Η Ελλάδα θέλω να πιστεύω πως δεν είναι η μοναδική χώρα στην μεσόγειο που θα μείνει στο μεσαίωνα! Ε θα δει τι γίνεται και παραέξω, δεν μπορεί! Και που σε Τσακίρη! Το παμε και το ξαναλέμε. Είσαι πολύ σωβινιστής αν νομίζεις πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει θησαυρούς στους βυθούς της. Αλοίμονό μας αν ποτέ αυτό το κίνημα πιάσει νούμερα αδέρφια! Ο Θεός να μας φυλάει από τους "σωτήρες" μας!!!!!
Αν οι κύριοι Οικολόγοι κυνηγούσαν κάποιον από τους υπαρκτούς αρχαιοκάπηλους αυτή τη στιγμή, θα ήμασταν όλοι πλάι τους και θα χειροκροτούσαμε.
Αντ' αυτού, επιτίθενται σε ανθρώπους με γνωστή την ευαισθησία και τη δράση τους, όχι μόνο στην προστασία του ενάλιου πλούτου μας αλλά και στην παραγωγή πολιτισμού και παιδείας -που ως γνωστόν δεν περισσεύουν σε αυτή τη χώρα...
Κύριοι Οικολόγοι, αυτούς κυνηγάτε;
Ο μόνος λόγος να σας απειλήσουν αυτοί που φαγωθήκατε να απομακρύνετε από το προσκήνιο θα ήταν αν ήσασταν οι ίδιοι αρχαιοκάπηλοι....
Δυστυχώς περνάμε πλέον σε νομική αντιπαράθεση, στην οποία θεωρώ ότι μάλλον δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι ως σύλλογοι ….:confused:
Όταν γίνονται τέτοιες οργανωμένες επιθέσεις, τα ελαφρυντικά της άγνοιας ή της "οικολογικής ψυχασθένειας" ωχριούν πια σαν δικαιολογητικά: μάλλον πρέπει να ψάξει κανείς στο χώρο της διαπλοκής και των συμφερόντων για να τις δικαιολογήσει :angry:
Φυσικά και δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι ως σύλλογοι. Πρέπει να οργανωθούμε και να παρακολουθούμε το θέμα από πολυ κοντά αναζητώντας συνεργασία και με άλλους φορείς της ελληνικής καταδυτικής κοινότητας και ειδικότερα με τον Μανώλη Μπαρδάνη (Naxos Diving) που έχει γίνει άμεσος στόχος τους, για να δούμε πως θα δράσουμε.
Είναι φανερό, ότι επειδή δεν μπορούν να προσβάλλουν τον νόμο "συνολικά" αναζητούν -μ' αυτή την παράλογη και αναίτια επίθεση εναντίον συγκεκριμένου καταδυτικού κέντρου- να πετύχουν ένα δεδικασμένο, ώστε να το χρησιμοποιήσουν μετά κατάλληλα :angyr:
Φίλε Γρηγόρη, γι' αυτό δεν είναι εδώ οι Σύλλογοι; ;)
Αυτο που εγραψες Μαρια ειναι πολυ σωστο . Απο τους Συλλογους λοιπον , περιμενουμε δραση και ειμαστε ετοιμοι να βοηθησουμε οποτε χρειαστει . Παρακαλω λοιπον προσωπικα τους εν λογω Συλλογους (τα ΔΣ δηλαδη) να αναλαβουν δραση ΑΜΕΣΑ με ΕΡΓΑ και με την βοηθεια μας να ξεπερασουμε επιτελους αυτο το καραγκιοζιλικι που ανεχομαστε τον τελευταιο καιρο .
Μαλλον ξερω ποιοι κρυβονται πισω απο αυτο , αλλα επειδη παρακολουθουμαστε και απο κομπλεξικους κουραδομαγκες με πολυ μικρη ή και καθολου υποσταση και υπουλα συμφεροντα (οχι μονον απο τετοιους φυσικα , μην πιστεψετε ποτε οτι αναφερομαι σε αξιοσεβαστους οικολογους Υδρας ή Δωδωνης ή ξερονταουλα Ευρυτανιας γιατι σε οποιονδηποτε αλλο ν και οχι σε αυτους αναφερομαι ) , θα το συζητησουμε απο κοντα .
Dimitris Galon
14-04-08, 11:46
Σε περίπτωση που κερδίσουν το δικαστήριο και αποκτήσουν „δεδικασμένο“, θα ξεκινήσουν τα πραγματικά προβλήματα. Πρέπει τώρα όσο είναι καιρός να οργανωθεί η υπεράσπιση του Μανώλη (η οποία μας αφορά άμεσα όλους) μέσα από τον σύλλογο και σε συνεργασία με τον δικηγόρο του και τους μάρτυρες υπεράσπισης. Πιστεύω ότι μια καλή τακτική είναι η γνωμοδότηση ειδικών του χώρου, όπως αρχαιολόγοι, περιβαλλοντολόγοι κλπ. και η παρουσία τους σαν μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα πρέπει το κακό με τους αυτοαποκαλούμενους „οικολόγους“ και „προστάτες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς“ να χτυπηθεί στην ρίζα του όσο ακόμα είναι καιρός. Σίγουρα ήταν αναμενόμενες και δικαιολογημένες οι αντιδράσεις όλων μας σε σχέση με την επίθεση στον Μανώλη αλλά αυτές δεν φτάνουν. Χρειάζεται μεθοδολογία, οργάνωση και προπαντός υλική και ηθική συμπαράσταση στον Απείρανθο γιατί αν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους θα μας πάρει όλους η μπάλα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σθεναρή και οργανωμένη αντίσταση από την αρχή. Ας αναλάβει λοιπόν ο σύλλογος την οργάνωση και ας μας κατατοπίσει για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε και τι πρέπει να κάνουμε.
Θα μπορούσαμε να μάθουμε αν έχουν στείλει ένα τέτοιο "χαρτάκι" και στο άλλο καταδυτικό που έχει στην Νάξο ????
D.Poursanidis
14-04-08, 12:14
:eek::eek::eek:
Όχι απλός γελοίο....αλλά πολύ γελοίο, μα πάρα πολύ.....
Όλοι μαζί στο δικαστήριο.....αυτή είναι η λύση
:angyr::angyr::angyr::angyr::angyr:
Nομιζω πως αν φτασουμε στις αιθουσες των δικαστηριων, ο Καμμενος μπορει να καθαρισει. :thumbup: Ειναι αληθεια ενημερωμενος για το θεμα?:confused:
Η όλη υπόθεση σαφώς και έχει στόχο των 3409 και αυτόν θέλουν να προσβάλουν.
Mην ξεχνάτε ότι η προσφυγή είναι κατά του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, περί ακυρώσεως της άδειας του καταδυτικού κέντρου.
Ο κος Μπαρδάνης είναι το θύμα που βρήκαν την ευκαιρία να κυνηγήσουν, μπορεί να ήταν ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας στην θέση του.
Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και σε πρώτη φάση χρειάζεται συλλογή πληροφοριών που μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του εν λόγο καταδυτικού κέντρου.
Δεν είναι δυνατόν ένας νόμος πλαίσιο για τις Ελληνικές θάλασσες αλλά και για τον τουρισμό μας να μπορεί να διαβληθεί έτσι απλά. Μιλώντας για τον τουρισμό να σας υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα προϊόν της πατρίδας μας.
Δεν είναι δυνατόν όλοι οι Έλληνες αυτοδύτες να είναι αρχαιοκάπηλοι, και να ψαρεύουν παράνομα.
Θεωρώ ότι ο κάθε ένας μας χωριστά και όλοι μαζί πρέπει να μην δεχθούμε καμία άλλη προσβολή και να καταφύγουμε σε νόμιμα μέτρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
14-04-08, 15:57
λεω εγω τωρα....
θα ειχε σημασια (νομιζω) οι οποιες αντιδρασεις να γινουν σε συντονισμο με τον συνδεσμο ιδιοκτητων ΚΚ (του οποιου νομιζω προεδρος ειναι ο Αντωνης Χαλκεας) και που ειναι ο καθ'υλιν αρμοδιος για το προβλημα του Απειρανθου....
λεω εγω τωρα....
θα ειχε σημασια (νομιζω) οι οποιες αντιδρασεις να γινουν σε συντονισμο με τον συνδεσμο ιδιοκτητων ΚΚ (του οποιου νομιζω προεδρος ειναι ο Αντωνης Χαλκεας) και που ειναι ο καθ'υλιν αρμοδιος για το προβλημα του Απειρανθου....
Γιώργο, δεν είναι μόνον ο σύνδεσμος ιδιοκτητών ΚΚ, είναι και ο σύλλογος εκπαιδευτών, σύλλογος υπάλληλων ΚΚ και δεν ξέρω πόσοι άλλοι σύλλογοι και σύνδεσμοι που πρέπει να βοηθήσουν κατά των στενόμυαλων!
Ουπς μην ξεχάσω και την Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΟΥΑΔΑΤΚ) και τις υπόλοιπες αναγνωρισμένες ομοσπονδίες και τους αντιπρόσωπους τους.
Όπως λέει και ο φίλος: ''Θεωρούσα τον εαυτό μου οικολόγο αλλά θα μισήσω και τη λέξη νομίζω. Θα ακούω οικολόγος και θα βγάζω αναφυλαξία!''
Εγώ να δείς τι παθαίνω κάθε φορά που τους ακούω. Διάβασα και σήμερα ένα άρθρο του ''περιβαλλοντολόγου'' Σπύρου Κουβέλη και φρίκαρα ξανά.
Θυμηθήτε τα όσα έχω γράψει κατά καιρούς για τους παπατζήδες τέτοιου είδους.
Έχω σπουδάσει 8,5 χρόνια σχεδόν το περιβάλλον και δεν τολμώ να πω πως είμαι οικολόγος (μια είναι η έννοια, τώρα για τα κόμματα της ρεφορμιστικής ή ριζοσπαστικής αριστεράς, οικολογίας και λοιπές μπούρδες περί πολιτικής οικολογίας εγώ τα ακούω βερεσέ).
Σας το ξαναλέω μη δέχεστε έτσι εύκολα όποιον μιλάει για περιβάλλον, ''οικολογία'' κτλ. και είναι άσχετος με το αντικείμενο. Ως γνήσιος Νεοέλληνας προσπαθεί να αντιγράψει φτηνά την εισερχόμενη αμερικανιά του και να βγάλει τα κόμπλεξ του στο σβέρκο μας, ενίοτε και σαν πολιτικός, ιδιαίτερα τελευταία.
Ο Αλ Γκόρ ''οικολόγος'', ο Κίσινγκερ νόμπελ ειρήνης και παραλίγο ο Κλίντον.
Δε φτάνει να είσαι ''ευαισθητοποιημένος'' πολίτης - λες και όλοι οι άλλοι είναι αναίσθητοι'' - για να ασχολείσαι με τα κοινά. Θα πρέπει να έχεις ΠΑΙΔΕΙΑ. Θα πρέπει να ΑΚΟΥΣ αυτούς που ξέρουν και έχουν κάτι να σου πουν και το βασικότερο, θα πρέπει να λες για κάτι που είσαι άσχετος ή έχεις περιορισμένες γνώσεις ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!
Υ.Γ.1. Να μη μιλήσω και για πολιτικούς ε?:mad:
Υ.Γ.2. Αλλά και ο Σύλλογος Αρχαιολόγων...Επιστήμονες άνθρωποι! Συμφωνούν απόλυτα με τους ''προστάτες'' της φώκιας. Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει.:2drunk:
Απίστευτο για πολλούς, για μερικούς που συναναστρεφόμαστε συχνά απλώς αναμενόμενο... Δυστυχώς άνθρωποι που τη θάλασσα τη βλέπουν μόνο σε καρτ ποστάλ ή μόνο το 15αύγουστο έχουν άποψη!
Όποια επιστημονική στήριξη χρειαστείτε πάντως είμαι μαζί σας:geia:
apeiranthos
14-04-08, 23:46
Γειά χαρά
Διαβάστε τα παρακάτω που ελπίζω να ξεκαθαρίσουν λίγο το τοπίο.
Η επίθεση δεν είναι προσωπικά σε εμένα, αν και προσπάθησαν με κάθε μέσο
να είναι και προσωπική.
Έγινε με στόχο να ακυρώσουν την αδειοδότηση του καταδυτικού μας
κέντρου, γιατί η ακύρωση της, θα δημιουργούσε το δεδικασμένο
για να ακυρωθούν όλες οι άδειες παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών
που ακολούθησαν, συνεπώς και ο νόμος,(3409) που είναι και
ο επιφανειακός σκοπός τους ...
Ουδέν κρυπτό υπό του Ηλίου.
Εεεεεε!!!!
Κολόγοι. Εύχομαι να σας φωτίσει, μπας και ηρεμήσετε και δεν υποφέρουν
άλλοι από την δεισιδαιμονία σας. Γιατί αν πιστέψω ότι δεν είστε δεισιδαίμονες
τότε....
Τι λέγαμε; A!
Έτυχε, από καλή πληροφόρηση σε συνδυασμό με έγκυρη και έγκαιρη δράση,
τόσο του φίλου, συνεργάτη και συναιτέρου μου, Μανώλη Πολυκρέτη,
όσο και δική μου, να καταθέσουμε πρώτοι σε όλη την Ελληνική επικράτεια
τα δικαιολογητικά για την ίδρυση καταδυτικού κέντρου παροχής
καταδυτικών υπηρεσιών έπειτα από την ψήφιση του 3409.
Οι γνωστοί - άγνωστοι καραδοκούσαν και είχαν ήδη συμβουλευτεί
νομολάγνους και σφουγγοκολέκια για το πως να δράσουν με το που θα
έδινε άδεια το όποιο λιμεναρχείο της χώρας μας.
Είχαν και εμπειρία ετών όπως μαθαίνω (και ακόμη είμαι στην πρώτη
γραμμή της εισαγωγής...)
Έτσι μόλις έμαθαν ότι δόθηκε η πρώτη άδεια παροχέα καταδυτικών
υπηρεσιών, έσπευσαν καταρχάς στο χώρο (στη Νάξο) να δημιουργήσουν
το γνωστής στρατηγικής τέχνασμα, "δημιουργία εσωτερικής διαμάχης".
Να διαβάλουν δηλαδή τη σχέση μας με την τοπική κοινωνία και να στρέψουν
εναντίον μας τη γνώμη των συγχωριανών μας, ώστε μέσα στη σύγχυση
οι δικές τους επιδιώξεις να μην γίνονταν αντιληπτές.
Αυτός ήταν και ο λόγος που προσπάθησαν να βρούν δικηγόρο από τη Νάξο,
όπως και οικολογική οργάνωση από τη Νάξο.
Στάθηκε αδύνατον να βρούν υποστηρικτές σε αυτή τους τη δολιότητα και
προσπάθησαν πλέον σε επίπεδο νομού (που ανήκει η Νάξος; Κυκλάδες με
πρωτεύουσα τη Σύρο δηλαδή) έτσι βρήκαν μια περιβαλοντική ομάδα από τη Σύρο
που από άγνοια ή δεν ξέρω κι εγώ με ποιού είδους σκεπτικό ή αντάλαγμα,
δέχτηκαν να συνυπογράψουν.
Τρεις όμως αιτούντες είναι ένας δυναμικός αριθμός αλλά επειδή οι άνθρωποι
που βρίσκονται στο συμβούλιο επικρατείας γνωρίζουν να λαβαίνουν κατά
νου την αριθμολογία των αιτήσεων. Έπρεπε να γίνουν 4 αιτούντες για να
προϊδεάσουν το συμβούλιο ότι η δυναμική τους έχει και σταθερότητα.
Έψαξαν ξανάψαξαν αλλά αφού δεν βρήκαν άλλον, μπήκε ατομικά
ο συνονόματος με το βραβείο της Ακαδημίας, στον 3ο και όχι στο 4ο
αύξοντα αρ. όπως ήταν πράγματι η κατ' ανάγκη σειρά του.
Κατατέθηκε στο συμβούλειο επικρατείας και ιδού.
Είναι η προσφυγή που ψάχναμε να βρούμε, μόνο που δεν είναι
απλά μια προσφυγή αλλά αίτηση κατά .....
του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας
Η αίτηση αυτή δεν είναι μοναχά πρόβλημα του Υπουργού, του Λιμεναρχείου,
ή εμένα. Είναι ενάντια σε κάθε κεκτημένο πια, δικαίωμα
όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με την κατάδυση, ενάντια
σε ολόκληρη την καταδυτική κοινότητα και σε όλους τους
μελλοντικά συνεχιστές.
Ασχέτως με το αν είναι ερασιτέχνες ή επαγγελματίες.
Σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Επειδή δεν διάβασα όλο το κείμενο
Η προσφυγή πότε εκδικάζεται;
Να οργανωθούμε παιδια
Keep us posted
Επειδή δεν διάβασα όλο το κείμενο
Η προσφυγή πότε εκδικάζεται;
Νεοκλή, αναφέρεται στην πρώτη σελίδα: 24 Σεπτεμβρίου 2008, 9:30
Ειναι προφανέστερο του προφανούς οτι το αιτημα των τεσσάρων δεν ειναι κάτα του κ Μπαρδάνη αλλά κατά του ν.3409 :(
Οι συντάχτες-νομοθέτες του 3409 τι εχουν να πουν για όλα αυτά?
Σίγουρα η μήνυση στρέφεται κατά του 3409 αλλα νομίζω ότι με λίγη προσοχή από την μεριά των "κατηγορουμένων" θα ακυρωθεί.
Διαβάζοντάς την δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι έμμεσα κατηγορούν το ΥΠΠΟ ότι δεν έκανε καλά την προεργασία για τον παλαιότερο καταδυτικό νόμο ενω η απόφαση 3094/1993 του Συμβουλίου Επικρατείας τους προέτρεπε να οριοθετήσουν καλύτερα τις αρχαιολογικές περιοχές πράγμα που λογικά έγινε με τον ν.3028/2002.
Επίσης βλέπω ότι έντεχνα ακροβατεί ανάμεσα σε τι είναι και τι θα ήθελαν να είναι αρχαιολογική περιοχή, πράγματα τα οποία είναι καθορισμένα από τον 3028.
Ενδιαφέρον πάντως θα ήταν να μάθουμε αν η περιοχή Καλαμουριά Νάξου ήταν από τις ελέυθερες ή απαγορευμένες περιοχές με τον παλαιό νομο. (αν ήταν ελέυθερη θα πέσει πολύ γέλιο στα δικαστήριο μια και βασίζονται στον παλιό νόμο για να ακυρώσουν τον κανούργιο)
Για όποιους δεν έχουν διαβάσει ακόμη τα έγγραφα που μας κοινοποίησε ο Μανώλης (apeiranthos) σας τα επισυνάπτω εδώ για ευκολία όπως τα έχει δημοσιεύσει ο Κώστας Μυλωνάκης στο σχετικό θέμα του www.abysss.gr (http://www.theabyss.gr/community/index.php?topic=4060).
http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70001s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70001s.jpg) http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70002s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70002s.jpg) http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70003s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70003s.jpg) http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70004s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70004s.jpg)
http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70005s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70005s.jpg) http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70006s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70006s.jpg) http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70007s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70007s.jpg) http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/thumb_%F3%DC%F1%F9%F3%E70008s.jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/24939/%F3%DC%F1%F9%F3%E70008s.jpg)
Η αίτηση αυτή δεν είναι μοναχά πρόβλημα του Υπουργού, του Λιμεναρχείου,
ή εμένα. Είναι ενάντια σε κάθε κεκτημένο πια, δικαίωμα
όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με την κατάδυση, ενάντια
σε ολόκληρη την καταδυτική κοινότητα και σε όλους τους
μελλοντικά συνεχιστές.
Ασχέτως με το αν είναι ερασιτέχνες ή επαγγελματίες.
Σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Νομίζω ότι πραγματικά πρέπει σαν σύλλογος να συμμετέχουμε ενεργά μια που ουσιαστικά η αίτηση είναι ενάντια στον εραστιτέχνη δύτη
Greek Diver, τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου
Συνέντευξη Π.Καμμένου ......... http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/smf/Smileys/default/grin.gif http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/smf/Smileys/default/grin.gif http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/smf/Smileys/default/grin.gif
Απα πα ξεμπροστιασμαααα !:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: . Αρα καλα ελεγε καποιος οτι προκειται για την παλια καλη ιδια φωκια που δημιουργει προβληματα και .... δαγκωνει κουτουρου !!
Greek Diver, τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου
Συνέντευξη Π.Καμμένου ......... http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/smf/Smileys/default/grin.gif http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/smf/Smileys/default/grin.gif http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/smf/Smileys/default/grin.gif
Ένα abstract παρακαλώ;;
Είμαι ανυπόμονα μακριά από το κοντινότερο περίπτερο :crazy:
....παραθέτω το επίμαχο κομμάτι από την συνέντευξη......:D:D
G.D.: Τελευταία συνέβη ένα γεγονός που ήρθε να «ταράξει» τα ήρεμα πλέον νερά τns ελληνικής αυτόνομης κατάδυσης. Αναφέρομαι στην αγωγή κατά καταδυτικού κέντρου των Κυκλάδων αλλά έμμεσα κατά του ισχύοντος νόμου και όλων όσων τον υποστήριξαν εν τη γεννήσει του. Τι έχετε να πείτε επ'αυτού;
Π.Κ: Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που με λύσσα πολέμησαν την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση των θαλασσών και ειδικά για την πρώην 'Έφορο Εναλίων Αρχαιοτήτων κ. Δελλαπόρτα η οποία μετά την οικτρή της αποτυχία στο Κοινοβούλιο να πείσει τα πολιτικά κόμματα που την απομόνωσαν και ζήτησαν και την αποπομπή της από την Εφορεία Εναλίων λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε δράσει όσο καιρό κατείχε την εξουσία, μετά δε από συνεχείς της παρακλήσεις να αποσυρθεί η μήνυση για παράβαση καθήκοντος και απιστία εν τη υπηρεσία, εμείς δεν παρασταθήκαμε στη μήνυση εφόσον και ο νόμος είχε ήδη ψηφισθεί, επανέρχεται τώρα με άλλη κάλυψη.
Μη έχοντας καν το θάρρος να εμφανισθεί αυτοπροσώπως, επανέρχεται μέσω ενός σωματείου εφόρων και επιμελητών αρχαιοτήτων με την επωνυμία Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που Βεβαίως δεν εκπροσωπεί τους σοβαρούς αρχαιολόγους και την Εφορεία, οι οποίοι έχουν παραστεί υπέρ του νόμου, όπως και η πρώην 'Έφορος κ. Χατζηδάκη, το σύνολο των αυτοδυτών αρχαιολόγων οι οποίοι την απομόνωσαν από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα και τώρα βρίσκεται στις Κυκλάδες, από όπου προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα, σταματώντας τηλεγραφικά την εξέλιξη των έργων π.χ στο λιμάνι της Σχοινούσας και αποκλείοντας τους κατοίκους του μικρού αυτού νησιού από την καλύτερη ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με το πρόσχημα ότι βρήκε αρχαία χωρίς καν να στείλει επιτόπου αρχαιολόγους όπως υποχρεούται! Έτσι, έχοντας την ιδιότητα της προϊσταμένης της αρχαιολογίας στις Κυκλάδες πιέζει ένα σωματείο με την επωνυμία Περιβαλλοντολογική Ομάδα Κυκλάδων «ΓΑΙΑ», να εμφανισθεί ως προσφεύγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας - κάτι που εκτός από ηθικά είναι και ποινικά κολάσιμο! Στη συνέχεια εμφανίζει έναν φίλο της πρώην αυτοδύτη με καταδύσεις ακόμη και στον απαγορευμένο αρχαιολογικό υποβρύχιο χώρο του ναυαγίου της Δοκού, τον κ. Τσακίρη ο οποίος εμφανίζεται (έλλειψη άλλων υποστηρικτών; ) με διττή ιδιότητα και ως πρόσωπο δηλαδή Τσακίρης Εμμανουήλ του Αντωνίου, κάτοικος Ύδρας αλλά και ως εκπρόσωπος σωματείου Σύλλογος Οικολόγων Ύδρας «Η ΥΔΡΑΙΙΣΑ ΦΩΚΙΑ» που εδρεύει στην Ύδρα! Εμφανίζονται λοιπόν όλοι ως προσφεύγοντες κατά του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να ικανοποιήσει η κ. Δελλαπόρτα τον μύχιο πόθο της να απαγορευθούν εκ νέου οι καταδύσεις στην Ελλάδα και επικαλούμενη το άρθρο 24 του Συντάγματος, θέμα που ήδη απερρίφθει από το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων κατά τη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου. Κατ'αρχήν, πρόκειται περί αστείου γεγονότος μόνο και μόνο διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει γνωμοδοτήσει και αποφασίσει επανειλημμένως κατά της λογικής αυτής!
Μάλιστα επιλέγει αυτή τη φορά να φέρει σε δύσκολη οικονομική θέση έναν ακόμα νησιώτη, επαγγελματία της κατάδυσης τον κ. Μανώλη Βαρδάνη απ'την Απείρανθο της Νάξου ο οποίος έχει μία μικρή καταδυτική επιχείρηση, άρα όχι και την κατάλληλη νομική υποστήριξη κατά την πονηρή αυτή λογική.
Η απάντηση η οποία θα δοθεί θα είναι και πάλι μαζική, ενημέρωσα ήδη όλα τα κόμματα και όλους εκείνους τους βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το Συνασπισμό αλλά και το ΛΑ.Ο.Σ που στήριξαν το νομοσχέδιο. Το Υπουργείο θα παρασταθεί και ήδη η νομική υπηρεσία του Υπουργείου αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού κόσμου έχουν εναρμονιστεί στο πως θα αντιμετωπίσουν από κοινού αυτό τον παραλογισμό.
Επιπλέον, εγώ θα ζητήσω από τον κόσμο της κατάδυσης, από τα καταδυτικά κέντρα, το Πολεμικό Ναυτικό, τους αυτοδύτες ως πολίτες αλλά και από το σύνολο των κατοίκων της νησιωτικής και παράκτιας Ελλάδας οι οποίοι έχουν δει μια καινούργια μέρα να ξημερώνει για τα νησιά τους με τις επιχειρήσεις καταδυτικού και όχι μόνο τουρισμού και την αύξηση της τουριστικής κίνησης, να δώσουμε από κοινού μιαν απάντηση σ' αυτόν τον παραλογισμό που συνεχίζεται εξ αιτίας εμμονών ενός στην ουσία ατόμου.
....παραθέτω το επίμαχο κομμάτι από την συνέντευξη......:D:D
G.D.: Τελευταία συνέβη ένα γεγονός που ήρθε να «ταράξει» τα ήρεμα πλέον νερά τns ελληνικής αυτόνομης κατάδυσης. Αναφέρομαι στην αγωγή κατά καταδυτικού κέντρου των Κυκλάδων αλλά έμμεσα κατά του ισχύοντος νόμου και όλων όσων τον υποστήριξαν εν τη γεννήσει του. Τι έχετε να πείτε επ'αυτού;
Π.Κ: Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που με λύσσα πολέμησαν την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση των θαλασσών και ειδικά για την πρώην 'Έφορο Εναλίων Αρχαιοτήτων κ. Δελλαπόρτα η οποία μετά την οικτρή της αποτυχία στο Κοινοβούλιο να πείσει τα πολιτικά κόμματα που την απομόνωσαν και ζήτησαν και την αποπομπή της από την Εφορεία Εναλίων λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε δρά*σει όσο καιρό κατείχε την εξουσία, μετά δε από συνεχείς της παρακλήσεις να αποσυρθεί η μήνυση για παράβαση καθήκοντος και απιστία εν τη υπηρεσία, εμείς δεν παρασταθήκαμε στη μήνυση εφόσον και ο νόμος είχε ήδη ψηφισθεί, επανέρχεται τώρα με άλλη κάλυψη.
Μη έχοντας καν το θάρρος να εμφανισθεί αυτοπροσώπως, επανέρχεται μέσω ενός σωματείου εφόρων και επιμελητών αρχαιοτήτων με την επωνυμία Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που Βεβαίως δεν εκπροσωπεί τους σοβαρούς αρχαιολόγους και την Εφορεία, οι οποίοι έχουν παραστεί υπέρ του νόμου, όπως και η πρώην 'Έφορος κ. Χατζηδάκη, το σύνολο των αυτοδυτών αρχαιολόγων οι οποίοι την απομόνωσαν από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα και τώρα βρίσκεται στις Κυκλάδες, από όπου προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα, σταματώντας τηλεγραφικά την εξέλιξη των έργων π.χ στο λιμάνι της Σχοινούσας και αποκλείοντας τους κατοίκους του μικρού αυτού νησιού από την καλύτερη ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με το πρόσχημα ότι βρήκε αρχαία χωρίς καν να στείλει επιτόπου αρχαιολόγους όπως υποχρεούται! Έτσι, έχοντας την ιδιότητα της προϊσταμένης της αρχαιολογίας στις Κυκλάδες πιέζει ένα σωματείο με την επωνυμία Περιβαλλοντολογική Ομάδα Κυκλάδων «ΓΑΙΑ», να εμ*φανισθεί ως προσφεύγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας - κάτι που εκτός από ηθικά είναι και ποινικά κολάσιμο! Στη συνέχεια εμφανίζει έναν φίλο της πρώην αυτοδύτη με καταδύσεις ακόμη και στον απαγορευμένο αρχαιολογικό υποβρύχιο χώρο του ναυαγίου της Δοκού, τον κ. Τσα*κίρη ο οποίος εμφανίζεται (έλλειψη άλλων υποστηρικτών; ) με διττή ιδιότητα και ως πρόσωπο δηλαδή Τσακίρης Εμμανου*ήλ του Αντωνίου, κάτοικος Ύδρας αλλά και ως εκπρόσωπος σωματείου Σύλλογος Οικολόγων Ύδρας «Η ΥΔΡΑΙΙΣΑ ΦΩΚΙΑ» που εδρεύει στην Ύδρα! Εμφανίζονται λοιπόν όλοι ως προσφεύγοντες κατά του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να ικανοποιήσει η κ. Δελλαπόρτα τον μύχιο πόθο της να απαγορευθούν εκ νέου οι καταδύσεις στην Ελλάδα και επικαλούμενη το άρθρο 24 του Συντάγματος, θέμα που ήδη απερρίφθει από το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων κατά τη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου. Κατ'αρχήν, πρόκειται περί αστείου γεγονότος μόνο και μόνο διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει γνωμοδοτήσει και αποφασίσει επανειλημμένως κατά της λογικής αυτής!
Μάλιστα επιλέγει αυτή τη φορά να φέρει σε δύσκολη οικονομική θέση έναν ακόμα νησιώτη, επαγγελματία της κατάδυσης τον κ. Μανώλη Βαρδάνη απ'την Απείρανθο της Νάξου ο οποίος έχει μία μικρή καταδυτική επιχείρηση, άρα όχι και την κατάλληλη νομική υποστήριξη κατά την πονηρή αυτή λογική.
Η απάντηση η οποία θα δοθεί θα είναι και πάλι μαζική, ενημέρωσα ήδη όλα τα κόμματα και όλους εκείνους τους βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το Συνασπισμό αλλά και το ΛΑ.Ο.Σ που στήριξαν το νομοσχέδιο. Το Υπουργείο θα παρασταθεί και ήδη η νομική υπηρεσία του Υπουργείου αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού κόσμου έχουν εναρμονιστεί στο πως θα αντιμετωπίσουν από κοινού αυτό τον παραλογισμό.
Επιπλέον, εγώ θα ζητήσω από τον κόσμο της κατάδυσης, από τα καταδυτικά κέντρα, το Πολεμικό Ναυτικό, τους αυτοδύτες ως πολίτες αλλά και από το σύνολο των κατοίκων της νησιωτικής και παράκτιας Ελλάδας οι οποίοι έχουν δει μια καινούργια μέρα να ξημερώνει για τα νησιά τους με τις επιχειρήσεις καταδυτικού και όχι μόνο τουρισμού και την αύξηση της τουριστικής κίνησης, να δώσουμε από κοινού μιαν απάντηση σ' αυτόν τον παραλογισμό που συνεχίζεται εξ αιτίας εμμονών ενός στην ουσία ατόμου.
Ευχαριστώ Γρηγόρη!:thumbup:
Ωραίος ο Καμμένος...! Σχεδόν με εντυπωσίασε!!
Α, ρε Μπαρδάνη, ήθελες δεν ήθελες έγινες το πρόσωπο της καταδυτικής χρονιάς!! :D
Κυριολεκτικά την... έκαψε:cool:
Panagiotis
08-07-08, 20:21
Άλλος ένας "συκοφάντης" στην λίστα..:D:D
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
28-09-08, 22:53
Φαντάζομαι στις 24 θα εκδικάστηκε η υπόθεση "φώκιες εναντίον Απείρανθου".
Δεν έχω ρωτήσει το Μανώλη τι έγινε :o αυτό που ξέρω είναι ότι έχει ξηλωθεί γερά ο άνθρωπος για να υπερασπίσει την νομιμότητά του εναντίων κάποιων που θέλουν να ξαναφέρουν το Μεσαίωνα.
Μανώλη καλή επιτυχία, καλά ξεμπερδέματα και πάρε τους και τα σώβρακα!
Γιώργο η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 28/01/2009.
Την υπεράσπιση και του Naxos Diving Center έχουν αναλάβει οι δικηγόροι του ΥΕΝ, μια και το θέμα δεν αφορά προσωπικά τον Μ.Μπαρδάνη ή το Naxos Diving αλλά είναι μια προσφυγή προς την πρώτη άδεια που δόθηκε μέσω του νόμου 3409 και στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στον ίδιο τον νόμο.
Μήπως έχουμε κάποιο νεώτερο απο την δίκη ?
Panagiotis
02-02-09, 13:59
Η εκδίκαση πήρε αναβολή για τις 4/11/2009.
Α καλά..... ελληνικά δικαστήρια όπως πάντα.....
apeiranthos
02-02-09, 20:47
Γιώργο η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 28/01/2009.
Την υπεράσπιση και του Naxos Diving Center έχουν αναλάβει οι δικηγόροι του ΥΕΝ, μια και το θέμα δεν αφορά προσωπικά τον Μ.Μπαρδάνη ή το Naxos Diving αλλά είναι μια προσφυγή προς την πρώτη άδεια που δόθηκε μέσω του νόμου 3409 και στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στον ίδιο τον νόμο.
Για να γνωρίζετε.
Το Naxos Diving ή προσωπικά εγώ, δεν είμαι κατηγορούμενος.
Η όποια υπεράσπιση μου δικαστικά έως τώρα, έχει αποκλειστικά
πληρωθεί από ανθρώπους που με τίμησαν, με τη συμμετοχή τους
σε καταδύσεις του καταδυτικού μου κέντρου (~1500).
Το μόνο νόμιμο δικαίωμά μου ήταν η παρέμβαση,
όπου με κόστος 3000 ευρώ αρχικά και
από 700 ευρώ περίπου για κάθε αναβολή συν κόστος μετακινήσεων,
θα μου έδινε το δικαίωμα, μετά την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας,
να μηνύσω τους ακατονόμαστους. Και ζήσε Μάη μου.....
Αποφάσισα να μην προχωρήσω.
Δεν με παίρνει, για οικονομικούς κυρίως λόγους.
Ο κ. Καμμένος όπου πράγματι μιλήσαμε μαζί στο τηλέφωνο από τις πρώτες ημέρες,
όπως μου είχε πεί δεν θα πήγαινε σε καμμία περίπτωση σε αναβολή η υπόθεση στο συμβούλιο
και οι νομικοί του ΥΕΝ θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για αυτό,
Το ΥΕΝ υπερασπίζει αποκλειστικά και μόνο, τη θέση του υπουργείου,
που αναγκαστικά είναι και υπέρ μου.
Δεν έχει αναλάβει το ΥΕΝ ουδεμία δικαστική υπεράσπιση μου.
Για τις αναβολές τώρα.
Έχω την αίσθηση ότι καθυστερούν με αναβολές εν όψη της επερχόμενης εκλογής του πασοκ.
Με αυτό το κόμμα στην καρέκλα, έχουν περισσότερες πιθανότητες οι ακατανόμαστοι,
γιατί έτρωγαν από την ίδια γούρνα και ευελπιστούν να το περάσουν.
ppetross21
04-02-09, 08:49
Για τις αναβολές τώρα.
Έχω την αίσθηση ότι καθυστερούν με αναβολές εν όψη της επερχόμενης εκλογής του πασοκ.
Με αυτό το κόμμα στην καρέκλα, έχουν περισσότερες πιθανότητες οι ακατανόμαστοι,
γιατί έτρωγαν από την ίδια γούρνα και ευελπιστούν να το περάσουν.
Μανόλη ,
δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτή τη λογική.
Ειναι γνωστό ότι ο ν.3409/05 ψηφίστηκε στη Βουλή απο τα 2 μεγάλα κόμματα ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή το σκεπτικό τους ειναι ότι, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να καταργήσουν ένα νόμο που τον ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.
Δεν γνωρίζω ούτε και μ ενδιαφέρει που ανήκει πολιτικά ο εν λόγω κύριος Πρόεδρος των "οικολόγων" Ύδρας, αλλά σε δήλωση του στο περιοδικό grDiver μίλησε για την γνωριμία του με το κ. Καμμένο , χαρακτηρίζοντας τον ως "κοινωνικό του φίλο".
Η άποψη μου για τους λόγους των συνεχών αναβολών είναι ότι θέλουν να διατηρήσουν και να συνεχίσουν μια κατάσταση αμφισβήτησης της συνταγματικότητας του ν.3409/05 .
Γιατί το κάνουν αυτό ? αυτό θα πρέπει εξετάσουμε.
΄Ακης Γκούμας
04-02-09, 11:41
Το έχω πει πολλές φορές, σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε σάλιο, χρόνο, εκνευρισμούς και εργατοώρες (πολλές ερωταπαντήσεις γράφονται σε ώρα εργασίας...).
Τι έχω πεί:
«Στην Ελλάδα, δεν περάσαμε ποτέ από τα μεσαία (ούτε συζήτηση για τα «επόμενα») στάδια της καπιταλιστικής οργάνωσης του κράτους και των μηχανισμών του».
Τι σημαίνει αυτό?
Πρώτον, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι μόνο κακός (κυρίως κακός είναι, βέβαια...) αλλά ενσωματώνει και εξελίσσει(γιατί τους έχει ανάγκη) ένα πλήθος μηχανισμών τυποποίησης. Και αυτό, δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό !
Η τυποποίηση, συναντάται σε λαούς της Αφρικής, σε οικολογικές οργανώσεις, σε αριστερά κόμματα, στην παραγωγή ταινιών και στο πλάσιμο των κουλουριών τύπου Θεσσαλονίκης.
Δεν συναντάται όμως, σε ένα πλήθος άλλων οργανισμών, οργανώσεων, συλλόγων και εταιριών. Αντί για αυτό (προσθέστε εδώ και την αντικειμενική γνώση. Ναι, υπάρχει και τέτοια...)ο καθένας, συμπληρώνει τα κομμάτια που του λείπουν με αυθαίρετη «γνώση», υποκειμενική αντίληψη και – φυσικά – με ένα σωρό άλλα τερτίπια, ψυχολογικής ή ψυχαναλυτικής βάσης.
΄Ετσι, αυτός πορεύεται ευτυχής, μόνο που καταφέρνει να κάνει όλους τους υπόλοιπους δυστυχείς !
Οι οποίοι, βέβαια, προκειμένου να προστατευτούν από το κακό που τους εύρηκε, αντιδρούν αλλά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο...
Τι έχουμε εδώ, λοιπόν, αγαπητοί συνδύτες?
΄Εχουμε έναν σύλλογο, που του πέρασε από το μυαλό η «Προστασία». Καλό ακούγεται μέχρι εδώ.
Σκεφτήκαν κατόπιν, τι πράγμα χρειάζεται προστασία.
«Η φώκια και οι υποβρύχιες αρχαιότητες» έβγαλαν το πόρισμα.
Μέχρι εδώ, και αυτό καλό ακούγεται.
Το δράμα, αρχίζει αμέσως μετά :
΄Οταν πρέπει να προστατεύσεις κάποιον, λογικό είναι να ορίσεις (αφού πρώτα έχεις κάνει πολύπλοκες σκέψεις και αναλύσεις), από ποιόν και πώς. Ε, εδώ, οι καλοί μας φίλοι έπραξαν έτσι όπως αναφέρω άνωθεν: Εμπειρικά, αυθαίρετα και με βάση κάποιους παράγοντες της ψυχαναλυτικής σφαίρας. ΄Ορισαν λάθος εχθρό, ρε παιδιά. ΄Ενα λάθος έκαναν, μόνο που ήταν βασικό και στα αρχικά στάδια !
΄Αποψή μου? Συναντιόμαστε μαζί τους και επαναπροσδιορίζουμε «τον Εχθρό». Για να είναι αυτή τη φορά ο πραγματικός. Και βέβαια, κοινός. Εχθρός, δεν είναι ο δυτάκος που βουτάει και τραβάει χάλια φωτογραφίες δείχνοντάς τις με καμάρι στους φίλους του. Εχθρός είναι ο δύτης – φάντασμα, που είναι αρχαιοκάπηλος. Για να τον βρούμε όμως, δεν είναι αναγκαίο να ρίξουμε 6 εκατομμύρια τόνους δυναμίτη μονομιάς, πιστεύοντας ότι «Ε, που θα πάει... Μαζί με τον φωτογράφο δυτάκο, θα ξεπαστρέψουμε και τους άλλους». Αυτό κάνουν οι φίλοι μας, μόνο που δεν χρησιμοποιούν δυναμίτη αλλά εξώδικα. «Θα καταργήσουμε την κατάδυση, θα κλείσουμε όλα τα καταδυτικά κέντρα, θα εξαφανίσουμε και τις μπουκάλες... άντε μετά να δούμε πώς θα φεύγουν τα κιούπια !». Μμμμ, ναι! Πολύ μεγάλη επιτυχία. ΄Οραμα να σου πετύχει..!!..
Να πάμε λοιπόν και να τους βρούμε.
Θα μας δεχτούν με μια καχυποψία, αλλά θα το κάνουν. Θα τους πούμε λοιπόν, πόσο εκτιμάμε την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας της πανίδας (Physalia, σιδέρωσε το ταγιεράκι και πάρε ψαρωτικό βλέμμα ειδήμονα). Θα μαλακώσουν και θα μας δουν φιλικότερα. Μετά, θα τους χειροκροτήσουμε για την ευαισθησία τους σε θέματα εθνικής κληρονομιάς. Θα βουρκώσουν και θα είναι ένα στάδιο πριν την ολοκληρωτική παράδοση. Εκεί, έρχεται η δουλειά του διαπραγματευτή: Μέχρι εδώ καλά, αγαπητοί μας κύριοι, αλλά είναι κρίμα τόσος κόπος και ευαισθησία να πάει χαμένος, έχοντας κάνει λανθασμένο MarketingPlan. Δεν θα το πολυκαταλάβουν, αλλά θα ψαρώσουν από αυτόν και από μερικούς άλλους όρους που θα τους αραδιάσουμε. Θα βγάλουμε και τις μελέτες του Εθνικού μας οράματος περί ανόδου της οικονομίας μέσω εισαγωγής συναλλάγματος... ο Τουρισμός θα μας σώσει... Ο καταδυτικός τουρισμός είναι το μέλλον... Ας καταρτιστούν μελέτες λοιπόν... Αντιλαμβανόμεθα τας αντιρρήσεις... είμεθα μαζί σας αλλά όχι επί τοιαύτης βάσεως...
Θα τα βρούμε, παιδάκια. Είμαι σίγουρος. Δεν είναι κακοί ανθρώποι. Είπαμε, κάπου στην αρχή το χάσανε το πράγμα και τους πάει έτσι μέχρι τώρα. Ε, θύμωσαν και λίγο, νοιώθουν και οι μόνοι «άσπροι» μέσα στους «μαύρους»... Πολύ θέλει ο άνθρωπος να χάσει τον στόχο του και να πράττει ανάλογα?
Αυτά είχα να πω. Ανάγνωση – γραφή γνωρίζω. Είμαι ΄Έλλην το καυχώμαι – Ξέρω την καταγωγή μου.
Σε όλη την εισαγωγή μαζί σου....
Αλλά δυστυχώς την ιδέα να βρεθούμε και να μιλήσουμε μεταξύ μας, να δουν τι καλά παιδιά που είμαστε και άλλα τέτοια αγαθά, την είχαν και άλλοι πριν από σένα...
Και guess what! Δεν δούλεψε!
Στου κουφού την πόρτα όλες οι προσπάθειες επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης.
Αν δεν με πιστεύεις, ξαναδιάβασε αυτή την συζήτηση (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2302).
Όλες οι καλοπροαίρετες προσπάθειες, όλες οι φιλικές συζητήσεις, όλες οι εκκλήσεις της καταδυτικής κοινότητας να συνειδητοποιήσουν οι κολλημένοι κύριοι ότι δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το έρμο πρόβλημα, κατάφεραν μέσα σε 4 χρόνια το θαυμαστό εξής:
να ρίξουν το ποσοστό των αρχαιοκάπηλων/ψαρομπούκαλων από 99% (2004) σε ...80% (2008)
(:confused:τηρουμένων των αναλογιών, σε καμιά 20ρια χρόνια -αν έχουμε ακόμα το κουράγιο να συνεχίζουμε τις καλοπροαίρετες συζητήσεις- θα επιτύχουμε μία αισθητή βελτίωση! Hurray!)
Νομίζεις ακόμα ότι μπορείς να τους προσεγγίσεις με τη λογική;
(Έχω και το ταγιέρ στ' άπλυτα γμτ :D)
΄Ακης Γκούμας
04-02-09, 13:46
Ας πούμε οτι ισχύει η ρήση περί "Κουφών και πόρτας".
Η εναλλακτική ποιά είναι? Η γκρίνια? Το βρισίδι? Βαρετά δεν σου μοιάζουν όλα αυτά?
΄Εχω την εντύπωση οτι ο εν λόγω σύλλογος, απαρτίζεται απο κάτι παπούδια που έχουν βρεί ένα αντικείμενο ενάντια στην πλήξη της "Μετα εργασίαν εποχής". Και μια χαρά περνάνε, γιατί έχουν το παιγνίδι τους, και μάλιστα με έναν σκοπό που για τον αδαή (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) ακούγεται θεάρεστος.
΄Αρα, ο σύλλογος δεν θα τα παρατήσει ποτέ, και η μια μα***ία θα διαδέχεται την άλλη.
Σε όλα αυτά, υπολόγισε και το φαινόμενο του "Θορύβου".
Η Κατάδυση, δηλαδή, γενικώς ως είδος, θα αρπάξει μια κακή φήμη.
Αυτά, καλή μου, εγώ πιστεύω οτι τα σκοτώνεις μικρά. ΄Οταν πάρουν διαστάσεις (Καρκινογενούς μορφής) άντε τράβα και μάζεψ΄τα...
Καταλαβαίνεις οτι ως χιούμορ, προτείνω να πάμε να τους βρούμε (και εσύ να φορέσεις το ταγιεράκι) και να τους τα πούμε. Πρακτικά, προτείνω Πράξη αντί για μπλα - μπλα μεταξύ μας. Να ακούσω προτάσεις με άλλα λόγια. Και αυτό, γιατί τέτοια φαινόμενα τα θεωρώ επικύνδυνα. ΚΑι είναι συχνά, απολύτως "Ελληνικά" και επαναλαμβάνονται.
Ο άνθρωπος στην Νάξο, κοντεύει να κλείσει το μαγαζί του, επειδή κάποιοι σκέφτηκαν οτι έτσι θα πάψουν οι αρχαιοκαπηλικές καταδύσεις !
Το 2009, όταν όλοι εξελίσσουν τις καταδύσεις, εδώ, έχουμε την Παγκόσμια Πρώτη: Η Ελλάς προτείνει την κατάργισή τους!
Πόση ******* μπορείς να αντέξεις, δηλαδή? Εγώ, ελάχιστη πιά !
Σημ.: Το ταγιεράκι μην το αφήσεις στα άπλυτα και μην το βάλεις στο πλυντήριο. Θα μπεί και θα χάσει το σχήμα του. Μόνο στεγνό καθάρισμα !
Να βάλουμε και την καινούργια ημερομηνία και από εδώ... 14/4/2010 η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης :D
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
14-11-09, 00:05
Να βάλουμε και την καινούργια ημερομηνία και από εδώ... 14/4/2010 η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης :D
Δηλαδή μέχρι την επόμενη αναβολή.... Καλό Πάσχα...
"Φίλε ('@"Φίλε), Λι Σου, μην παιδεύεις(!!) τα ψάρια στη γυάλα του Φο Μι Τσου.
Αν μου παραπονεθεί για σένα, τί να του πώ.........»
Βαθιά φιλοσοφημένος στίχος του Τσα κι ρι από το μπλόγκ του ... της φώκιας... απευθυνόμενος με πίκρα προς τον Πάνο Καμμένο αλλά φαντάζομαι και εμάς τους άξεστους αυτοδύτες που δεν έχουμε ιδέα από Κινέζικη φιλοσοφία...
http://hydraseal.blogspot.com/2007/02/blog-post_4610.html
εγώ πάντως ξέρω τι θα του πώ του Φο Μι Τσού
"Φίλε, Λι Σου, μην παιδεύεις(!!) τα ψάρια στη γυάλα του Φο Μι Τσου.
είναι θεός, ήλιος καλοκαιρινός
:rofl::rofl::rofl:
Panagiotis
14-11-09, 01:47
"Φίλε, Λι Σου, μην παιδεύεις(!!) τα ψάρια στη γυάλα του Φο Μι Τσου.
Ερωτώ: Μιλάμε για τον Τσού.. τον ξακουστό τσού, τον οινοποιό??
http://www.youtube.com/watch?v=y-wF3pHpEt8
:D:D:D
οικωλόγοι είναι, έχουν γνώμη για τα πάντα!
είπαμε το σκίσαμε το θέμα της οικολογίας...
να μου πεις εδώ κάποιοι πιστεύουν σε ματιάσματα, θαύματα, μαμές, γιατροσόφια απο κομπογιαννίτες, νερά του καματερού κτλ και διαβάζουν εσπρέσο, λες και διαβάζουν εγκυκλοπαίδεια...
καλημέρα!
G.Metasoumis
16-11-09, 04:10
συμφερον .........εχουν αυτοι που σχεδιαζουν το δηθεν μελλον της καταδυσης στην ελλαδα.
στην πραγματικοτητα θελουν να κατευθυνουν τους αυτοδυτες προς δυο τρεια σημεια που θα ελενχουν ωστε να μπορουν να εχουν κερδος αυτοι.
τους ενοχλουν οι κυκλαδες γιατι ειναι πηγη θαλασσιου τουρισμου......
θελουν τους αυτοδυτες να τους διαχειριστουν.........
προσπαθουν με καθε μεσον να καταστρεψουν οτι αυτοι νομιζουν οτι ενοχλει τα συμφεροντα τους.
ολα για το χρημα ............και ειναι αρκετο.........
πως θα μαζεψουμε τον κοσμο σε ενα παρκο γιαννη αν δεν σταματησουμε τριγυρω την καταδυση ????? οταν αντεδρασα ακουγωντας τα σχεδια τους για το πως ονειρευονταν το παρκο της σκυρου.......
ααα...και αν ειμαι καλο παιδι και εχω καλες σχεσεις με τον νεο δημαρχο που λενε οτι θα εκλεξουν τοτε θα μπω καιεγω στο πλανο .....σαν σχολη εεεεε.....γιατι εχω την υπ αρ 133 με εδρα την σκυρο....δεν αντεξα ομως και ηρθα συρο και εγω και η σχολη....
απο συκοφαντια και πολεμο αλλο τιποτα .......
τι μας λενε τωρα ???????
αααα και αν χρειαστει καταθετω και επισημα .......για οποιον ενδιαφερετε............
και επειδη πρεπει να προσεχω μην παρεξηγηθω ...δεν ειμαι εναντιον στους οργανομενους χωρους καταδυσης ...απλα οχι ετσι ...ελεος πια ελεος.....
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.