Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ποσο αξίζει ένα Καταδυτικό Κομπιούτερ;;

Thanos
11-07-07, 22:04
Βλέποντας την τιμή του καινούριου DC της UWATEC, η οποία ξεπερνάει τα 1000 Ευρώ, και απευθύνεται σε ερασιτέχνες αυτοδύτες, αναρωτιέμα πόσα χρήματα θα δίνατε να αγοράσετε ένα DC και τι δυνατότητες θα θέλατε να έχει;

Ας αναφερθούμε μόνο στην ερασιτεχνική κατάδυση (δύτης μέχρι και Advanced Nitrox) και όχι σε καταδύσεις με Trimix.

fin
12-07-07, 01:19
Αψογα! μου δινεται η δυνατοτητα να εκφρασω την φαντασιωση μου σχετικα με τα dc. Λοιπον θα εδινα μεχρι 1000 e στο κατασκευαστη που θα εφτιαχνε dc με
α) απλες μπαταριες ΝιΜΗ που βρισκονται σε χωριστο χωρο και προειδοποιουν πριν τα παιξουν. (το εχουν αρκετα)
β) υψηλου contrast εγχρωμο lcd τουλαχιστον 3' (ξερω για τα VR)
γ) ενδειξη καρδιακου παλμου (επιτελους η uwatec)
δ) λειτουργικο (οτι να'ναι) και δυνατοτητα τροποποιησης οχι του αλγοριθμου αλλα και κωδικα που χρησιμοποιει ωστε να επιλεγεις τη δικη σου πιστα (ορολογια gamer) η αν θελετε το δικο σου παραμυθι ασφαλειας. (μονο recalls και firmware updates βλεπω)
ε) αποστολη αριθμ κωδικων με παλμους 100Khz σε αλλο dc ιδιου πρωτοκολου και ηχητικη προειδοποιηση απομακρυνσης απο εγκλωβισμενο ζευγαρι dc (ξερω οτι το ψαχνουν)

Πριν βιαστειτε να επαναστατησετε σας διαβεβαιω οτι τεχνικα οχι μονο εφικτο ειναι αλλα τοσο θα κοστιζε. Η "φοβερη" ιδεα της uwatec δεν κοστιζει σε hardware πανω απο 100e extra. Οι κατασκευαστριες απλα δεν εχουν φαντασια και εκμεταλευονται τα σχεδον μονοπωλια τους.

Yannis
12-07-07, 08:46
εγω θα εδινα περιπου €300 με τις παρουσες συνθηκες...
θελω το κομπιουτερ μου να μου παρεχει ευκολα τις πληροφοριες που χρειαζομαι ( βαθος, χρονο, no fly time κτλ ) και που πραγματικα ανταποκρινονται στις δικες μου βουτιες ...( απλες βουτιες , μεχρι 20 μετρα χαλαρα )....

τωρα αν καποιος θελει να μου κανει δωρο το κομπιουτερ αυτο, προλαβαινει ....προχθες ειχα τα γενενθλια μου και δεν παραξηγουμαι ξερετε !!!
:D :D :D :D :D :D :D

Manta
12-07-07, 08:51
Αφού μιλάμε για απλές καταδύσεις ή για καταδύσεις με Nitrox, ένα απλό κομπιούτερ μια αλλαγή αερίου σε υπεροξυγονομένο μείγμα θα μου αρκούσε (γύρω στα €350).
Ψήφισα €300-€500

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
12-07-07, 11:49
προσωπικα θελω μια μασκα υγρων κρυσταλλων ωστε ολες οι πληροφοριες να περνανε μπροστα απο τα ματια μου οταν εγω το θελω....

Σοβαρα τωρα ....

Το να δωσω 1000 ευρω για dc μου φαινεται εξωφρενικο ( για κατδυση αναψυχης μιλαω), βεβαια αν με λεγανε Βαρδινογιαννη ισως και να ειχα αλλη γνωμη.

Στο duty free των Μαλδιβων, το suunto mosquito, το ειχε 265 ευρω...

Προσωπικα εχω το Uwatec Smart Pro, το οποιο με καλυπτει και για βαθειες προληπτικες στασεις...Το μεγαλο μειον του ειναι οτι για αλλαγη μπαταριας πρεπει να φυγει εξω, κατι το οποιο ξεπερνιεται μια που η εδω αντιπροσωπεια σε καλυπτει με αλλο...

Προ ολιγων εβδομαδων μου κολλησε υποβρυχιως ενω ειχα ξεκινησει ηδη καταδυση με το Θανο, κατι το οποιο με εκνευρισε απολυτως γιατι το προσεχω σαν τα ματια μου.

Η Uwatec μου το αντικατεστησε με καινουριο (υποθετω οτι ηταν στην εγγυηση? δεν ξερω γιατι τελικα πληρωσα 60 ευρω...)και παραδεχομαι οτι αυτο ελαχιστοποιησε την δυσαρεσκεια μου.

Οταν θα αλλαξω κομπιουτερ θα παρω suunto, για κανενα αλλο λογο παρα μονο για το οτι οι τιμες ειναι πολυ καλυτερες σε αυτην την εταιρια για παρομοια κομπιουτερ (βλεπε aladin one & suunto gekko) αλλα και γιατι αισθητικα μου αρεσουν πιο πολυ.

Δεν προτιμω ρολοι κομπιουτερ γιατι μου αρεσουν οι μεγαλες οθονες αλλα και γιατι θελω να εχω το αναλογικο μου ρολοι ως back up παντα μαζι μου.
Παντως παρολο που οι τιμες πεφτουν στην εγχωρια αγορα, παραμενουν ακομα πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα του εξωτερικου. (Ξερω, ξερω την επιχειρηματολογια αλλα αν δεν αλλαξουν οι τιμες προς τα κατω, οι πελατες- συνδυτες μου θα συνεχισουν να γυριζουν απο τα ταξιδια μας με ενα ολοκαινουριο κομπιουτερ στο χερι τους!)

Skipper
12-07-07, 12:12
προσωπικα θελω μια μασκα υγρων κρυσταλλων ωστε ολες οι πληροφοριες να περνανε μπροστα απο τα ματια μου οταν εγω το θελω....

Σοβαρα τωρα ....

Το είδα σε παρουσίαση νέου προϊόντος στο τελευταίο "Diver" ! Αλλά δεν με ενθουσίασε - μου φάνηκε χοντροκοπιά. Ασε το κόστος - γύρω στα 700 €

Manta
12-07-07, 14:08
...
Οταν θα αλλαξω κομπιουτερ θα παρω suunto, για κανενα αλλο λογο παρα μονο για το οτι οι τιμες ειναι πολυ καλυτερες σε αυτην την εταιρια για παρομοια κομπιουτερ (βλεπε aladin one & suunto gekko) αλλα και γιατι αισθητικα μου αρεσουν πιο πολυ.
...

Το Aladin one είναι φτηνότερο απο το Gekko απ' ότι γνωρίζω.

Το ότι δεν μπορείς να αλλάξεις μπαταριά στη σειρά Uwatec smart είναι όντως μεγάλο μειονέκτημα.:( Είμαι και εγώ παθών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
12-07-07, 15:13
οοοχι στην ελλαδα......!!!!:crazy:

Thanos
12-07-07, 15:46
Το Aladin one είναι φτηνότερο απο το Gekko απ' ότι γνωρίζω.

Τιμές απο Scubastore: (http://www.scubastore.com/familia.asp?pais=Greece&idioma=eng&id_familia=7)

Suunto Gekko: 249 Euro
Uwatec One: 209 Euro

Nikos
12-07-07, 15:51
:angyr: :angyr: :angyr: :angyr: :angyr: :angyr: :angyr: :angyr:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
12-07-07, 17:02
το Οne λιανικη στην Ελλαδα 260 (μολις το τσεκαρα) το Gekko 264.
Για να αποκαταστησουμε την αληθεια, αν και η ουσια δεν αλλαζει...

DimitrisK
13-07-07, 07:02
Suunto Vytec DS.

Ότι καλύτερο για βουτιές με αέρα και φυσικά το φθηνότερο. Το δικό μου το είχα πάρει 302£ από internet και της γυναίκας μου 500€ από Ελλάδα. Έχει τρία διαφορετικά μίγματα nitrox για να διαλέξεις κατά τη διάρκεια της καταδύσης.

Manta
13-07-07, 08:28
Suunto Vytec DS.

Ότι καλύτερο για βουτιές με αέρα και φυσικά το φθηνότερο. Το δικό μου το είχα πάρει 302£ από internet και της γυναίκας μου 500€ από Ελλάδα. Έχει τρία διαφορετικά μίγματα nitrox για να διαλέξεις κατά τη διάρκεια της καταδύσης.

Πόσο συχνά χρησιμποποιείς τρίτο αέριο?

DimitrisK
13-07-07, 08:54

Το χρησιμοποιώ κυρίως για να τελειώσω κάποια μπουκάλα που δεν βγάζει ολόκληρη βουτιά και δεν έχω άλη με το ίδιο μείγμα.

Πιο σπάνια όταν κάνω καταδύσεις με παρατεταμένους χρόνους βυθού και οι χρόνοι αποσυμπίεσης μεγαλώνουν αρκετά οπότε ξεκινάω από πιο βαθιά την αλλαγή των αερίων.

Thanos
13-07-07, 11:20

Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις απο πριν στο κομπιούτερ 3 αέρι που χρησιμοποιείς στις βουτιές σου και να μην χρειάζεται να αλλάξεις κάθε φορά που πας για βουτιά... Προσωπικά έχω θέσει τα 3 αέρια ώς: Αέρας (21%), ΕΑΝ32 και ΕΑΝ50.

DiVeBuDDy
15-07-07, 10:26
Οι αναγκες μου παίζουν στην κατηγορία 300-500...και πιο συγκεκριμένα 300-380 βλέπε Mosquito , Nemo , Nemo wide , Scubapro Xtender , τέτοια πράγματα...
ααααα και κάπου βρήκα το Stinger με 499 χωρίς μεταφορικά... πιανει???? :crazy:

κατα τα άλλα περι ορέξεως....όλα τα έχει ο μπαξές!!!

GKAM
24-11-07, 09:45
Πιστεύω πως σήμερα, το πρακτικότερο DC για *καταδύσεις αναψυχής* είναι το Suunto Gekko. Το βρίσκει κανείς με 200-210 Euro και καλύπτει όλες τις ανάγκες του μέσου αυτοδύτη.

Μίας και μιλάγαμε περί casings και firmware/hardware σε άλλο post (http://www.scubadive.gr/forum/showpost.php?p=6283&postcount=37), το ενδιαφέρον με την νεότερη γενιά Suunto είναι πως έχουν όλα το ίδιο casing και σχεδόν την ίδια αρχιτεκτονική. Δηλαδή, τα Gekko/Vyper/Vyper2/Vytec/Vytec DS έχουν το ίδιο "κουτί". Τα Vyper/Vyper2/Vytec/Vytec DS έχουν και ακριβώς το ίδιο hardware ενώ το Gekko, απλά δεν έχει backlight (και κάποιο περιορισμό στη μνήμη νομίζω).

H μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το firmware. Που το πάω με αυτό; Το μεγάλο πλεονέκτημα του Gekko είναι πως ενώ επισήμως δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης με τον υπολογιστή, εξακολουθεί να έχει την θύρα επικοινωνίας. Από εκεί, και με ένα απλό hack (http://home.gci.net/~liquidimagephoto/SuuntoTools/Gekko2vyper.zip) μπορεί να μετατρέψει κανείς το κοινό Gekko σε ένα DC που πλησιάζει το Vyper !

Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που υποστηρίζεται από την Suunto, και διατρέχετε τον κίνδυνο να μπλοκάρετε το DC. Μέχρι στιγμής, η εμπειρία μου είναι από 4 τέτοια «πατσαρίσματα» και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα. (Βέβαια με τα DC δεν μπορεί να ξέρει ποτέ κανείς στα σίγουρα…:crazy: )

/GKAM

Manta
26-11-07, 09:25
Αν θα αγόραζα σήμερα καταδυτικό κομπιούτερ θα πήγαινα για το Quantum. Πάρα πολύ καλή τιμή (έχει και δυνατότητα για δεύτερο αέριο).

seafarer
26-11-07, 22:25
Και εγω δεν θα ξεφευγα παιδια πανω απο τα 500+ ευρω.
Νομιζω για καταδυσεις αναψυχης ειναι αρκετα ικανοποιητικα τα DC σε αυτη την κατηγορια.
Σημερα θα επελεγα και εγω ενα Gekko ή ενα Stinger (και ας ειναι λιγο παλιο)
Υπαρχει στο internet με 399 ευρω απο Γερμανια (φοβερη τιμη)
Δεν θα εδινα με τιποτα 1200+ ευρω για ενα D9 ή ενα Galileo π.χ.
Προς το παρον και μετα απο 15 χρονια το Aladin συνεχιζει ακαθεκτο (μετα απο αλλαγη μπαταριας στα 8 χρονια) να μετραει αλγοριθμους και να συγκρινει δεδομενα για μενα και αυτο το κανει αβιαστα.
Εχει βγαλει τα λεφτα του που λενε και με το παραπανω..........