Επιστροφή στο Forum : Επιλογή Μάσκας
Την αγόρασα μετά απο θετικές κριτικές που διάβασα στο Internet και την απόλαυσα για ένα χρόνο μέχρι που σε μια βουτιά στη Στέρνα μέσα Ιουλίου την έχασα στην επιφάνεια και για πάντα :cry:
Φυσικά αγόρασα μια καινούρια μιας και είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευχαριστημένος (ενθουσιασμένος) και αγόρασα και μια στον buddy μου που στεναχωριόμουν να τον βλέπω με την δικιά του να θολώνει ..
Μιλάω για την Beaver Atomic !!
http://www.beaversports.co.uk/catalogue/masks/MK.MAT.jpg
Τρομερή μάσκα ! Και σε πολύ καλή τιμή από εδώ (http://www.divingniknaks.com/proddetail.php?prod=MKATOB)
Σαν εναλλακτική πήρα και την Frameless της Scubapro
http://www.scubapro.com/umbraco/ImageGen.aspx?image=/media/54874669-f685-45a0-8653-9764733ef69e-frameless_mask.png&width=300
Πολύ καλή και αυτή... άνετη με τρομερό οπτικό πεδία και κυρίως πολύ μικρού όγκου...
Για να βάλουμε τι μάσκες έχουμε και εάν είμαστε ευχαριστημένοι
εμένα δεν μου πήρεεεες :cry:
Νεοκλή τυχερός είσαι που δεν σου πήρε...
Γιατί την καλύτερη την έχω και είναι αυτή:
http://i280.photobucket.com/albums/kk188/GKipreos/sea%20tethys%20prints/cressi_horizon_mask.jpg
Cressi Horizon !!!
Απλώς άπαιχτη για αυτόνομη κατάδυση ... :thumbup:
Cressi Matrix
&
Dacor Viz
Normoxic Diver
07-08-08, 15:08
και αγόρασα και μια στον buddy μου που στεναχωριόμουν να τον βλέπω με την δικιά του να θολώνει ..
..............:worship:
(για πες μας τωρα, τελικα πως εκανες την βουτια εκεινη την μερα? εννοω με τι μασκα?:D)
Panagiotis
07-08-08, 16:11
Εμένα, το παράπονο μου με τις μάσκες πάντα ήταν το ίδιο.
Όχι το θόλωμα, αλλα το ότι αν δεν ήμουν κόντρα ξυρισμένος δεν μπορούσαν να με αφήσουν να ευχαριστηθώ την κατάδυση. Και επειδή σχεδόν πάντα είμαι αξύριστος, το πρόβλημα ήταν δραματικό.
Μάλιστα είχα αγοράσει και υψηλής ποιότητας μάσκα, που υποσχόταν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα..
Ολα αυτά μέχρι που φόρεσα μια μάσκα που είχα αγοράσει εντελώς απο "σπόντα" που λένε, σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή και που για καιρό δεν την είχα σε μεγάλη εκτίμηση (την είχα αγοράσει για τη γυναίκα μου, απλά γιατι της άρεσε στην όψη)
Είναι η BEUCHAT X-OPTIMO
http://www.subprof.com/tienda/images/productos/Beuchat/xOptimoG.jpg
και πραγματικά ήρθε ώς μάννα εξ ουρανού, μιας που ακόμα και σε καθεστώς γενειάδας, φροντίζει να κρατάει το νερό μακρυά!! Λόγω αυτής της αρετής της, οι υπόλοιπες μου μάσκες (σχεδόν είχα συλλογή) πήραν τον δρόμο τον χωρίς γυρισμό..
Μάλιστα αναγκάστηκα να αγοράσω και δεύτερη απο e-shop του εξωτερικού.
Όχι γιατι χάλασε η πρώτη, αλλα γιατι ένα θρασύτατο σκυλάκι μου την έκλεψε και την εξαφάνισε απο προσώπου γης, όταν έβγαινα απο μια κατάδυση στην περιοχή της Κερατέας..:D:D:D
eye love scuba
08-08-08, 01:18
Πολύ καλή και αυτή... άνετη με τρομερό οπτικό πεδία και κυρίως πολύ μικρού όγκου...
Προσωπικά πιστεύω ότι στην αυτόνομη κατάδυση σημαντικότερα είναι η εφαρμογή και το οπτικό πεδίο. Ο πολύ μικρός όγκος δεν είναι τόσο σημαντικός όσο υποστηρίζεται από ορισμένους (είμαι stroke, το ξέρω:(), εκτός και αν μιλάμε για πάρα πολύ βαθειές καταδύσεις. Τώρα αν θέλουμε πραγματικά μικρό όγκο, η μάσκα της Beaver θεωρείται μεγάλη, τούλάχιστον για τους απνεϊστές. Οι μάσκες της Cressi με πρώτη που εμφανίστηκε την Big Eyes έχουν τα κρύσταλλα υπό γωνία και αυτό τους δίνει κατά τον κατασκευαστή και πολλούς που τις έχουν φορέσει πλεονέκτημα στο οπτικό πεδίο.
http://i173.photobucket.com/albums/w47/zinamcr/DM005.jpg
Εχω την mira της Scubapro..
και εχώ άψογη ορατότητα οταν αποφασίσει να μη θολώσει.. :angyr:
εχω δοκιμάσει τα πάντα.. μάλλον χρειάζεται καψιμο με αναπτήρα εσωτερικά ..αλλά φοβάμαι να της κάνω κάτι τέτοιο.. :D
.........
εχω δοκιμάσει τα πάντα.. μάλλον χρειάζεται καψιμο με αναπτήρα εσωτερικά ..αλλά φοβάμαι να της κάνω κάτι τέτοιο.. :D
Μην ανησυχείς Ζίνα, γι αυτό είναι οι φίλοι.
Μπορώ να στην κάψω εγώ και μετά μπορείς να αποκτήσεις μια τέτοια:
http://i280.photobucket.com/albums/kk188/GKipreos/sea%20tethys%20prints/cressi_horizon_mask.jpg
:p :geia:
Μην ανησυχείς Ζίνα, γι αυτό είναι οι φίλοι.
Μπορώ να στην κάψω εγώ και μετά μπορείς να αποκτήσεις μια τέτοια:
:rofl:
:D:D:D
ειμαι πολύ τυχερη που εχω τόσο καλούς φίλους.. :thumbup:
ωραια φάινεται αυτή που προτίνεις, θα την εχω στα υποψιν...
Το κάψιμο θα το κάνεις προσεκτικά, από το κέντρο προς τα έξω, και θα παρακολουθείς πως αναδιπλώνεται ένα μικρό στρώμα σιλικόνης. Είναι σαν να βγάζεις τα νάυλον από τα καθίσματα του καινούργιου αυτοκινήτου. (αν τα βγάζεις).
Το κάψιμο θα το κάνεις προσεκτικά, από το κέντρο προς τα έξω, και θα παρακολουθείς πως αναδιπλώνεται ένα μικρό στρώμα σιλικόνης. Είναι σαν να βγάζεις τα νάυλον από τα καθίσματα του καινούργιου αυτοκινήτου. (αν τα βγάζεις).
Τα βγάζω αλλά σίγουρα όχι με κάψιμο :D:rofl:
Χρηστος Ευθυμιου
08-08-08, 10:26
http://i173.photobucket.com/albums/w47/zinamcr/DM005.jpg
Ζήνα,
πριν αρχίσεις τα καψίματα δοκίμασε πρώτα κάτι πρακτικό και χωρίς καμία δυσάρεστη επίπτωση.
Κόψε μια πατάτα στην μέση (και μην γελάς είναι αλήθεια) και κατόπιν τρίψε με την πατάτα πολύ καλά το εσωτερικό της μάσκας. Να το επαναλάβεις 2-3 φορές πριν από την βουτιά και πιστεύω πως θα λύσεις το πρόβλημα για πάντα. Καλή επιτυχία.
Ζήνα,
πριν αρχίσεις τα καψίματα δοκίμασε πρώτα κάτι πρακτικό και χωρίς καμία δυσάρεστη επίπτωση.
Κόψε μια πατάτα στην μέση (και μην γελάς είναι αλήθεια) και κατόπιν τρίψε με την πατάτα πολύ καλά το εσωτερικό της μάσκας. Να το επαναλάβεις 2-3 φορές πριν από την βουτιά και πιστεύω πως θα λύσεις το πρόβλημα για πάντα. Καλή επιτυχία.
Η πατάτα πιάνει πάνω στο γυαλί, και όχι στην σιλικονη; γιαυτό θέλει κάψιμο. :evil:
Κάψιμο και οδοντόκρεμα
Η μόνη λύση για να φύγει το θόλωμα της μάσκας που οφείλεται σε ένα λεπτό στρώμα σιλικόνης.
Το κάψιμο φαίνεται να είναι η καλλίτερη λύσει ενέχει όμως τον κίνδυνο να κάψεις και κάτι που δεν πρέπει και η ζημιά είναι σχεδόν πάντα καταστροφική
Έτσι καταλήγω στην οδοντόκρεμα (τις παλιές άσπρες αλά ούλοντεντ, όχι τις νέες μόδες) που αν δεν καταφέρει αμέσως να βγάλει την σιλικόνη σίγουρα αφήνει ένα υπέροχο άρωμα :D
Καλό τρίψιμο στο γυαλί αλλά και στην σιλικόνη της μάσκας, μη με ρωτήσετε γιατί να τρίψουμε και τα πλαϊνά. Μόλις τα έτριψα ξεθόλωσε
Για να κρατηθώ on-topic
Μασκα με μυωπία
Tusa Splendive II (http://www.tusa.nl/cataloque/tusa_diving/mask/maskTM7500Q.htm)
http://www.tusa.nl/cataloque/tusa_diving/mask/maskimg/tm7500q/tm7500_groot.jpg
Mασκα χωρίς διόρθωση για τις μέρες που φοράω φακούς επαφής ή κάτι πάθει η μάσκα μου (ή η μάσκα του ζευγαριού μου)
Poseidon 8700 ThreeDee
Andreas Triantopoulos
08-08-08, 12:42
Ρε παιδιά γιατί δεν βγάζετε το γυαλί από τη μάσκα (στις περισσότερες μάσκες βγαίνουν οι φακοί) για να το κάψετε?
Σώτος Χριστοδούλου
08-08-08, 12:49
Αυτό με το κάψιμο το έχω διαβάσει και αλλού. Δεν το δικίμασα ποτέ. Μάλλον από ότι φαίνεται υπάρχουν άτομα που το έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι. Θα το κάνω με μια καινούργια μάσκα λοιπόν διότι με έχετε πείσει ότι δουλεύει. Όμως θα κάνω και αυτό που γράφει ο Αντρέας. Θα βγάλω το γυαλί από τη μάσκα πριν ανάψω τον αναπτήρα.
:rofl:
:D:D:D
ειμαι πολύ τυχερη που εχω τόσο καλούς φίλους.. :thumbup:
ωραια φάινεται αυτή που προτίνεις, θα την εχω στα υποψιν...
Εγω θα σου προτεινα , να καψεις πρωτα την μασκα ενος απο τους φιλους σου που σου το προτεινουν και μετα , αν πιασει καψε και την δικη σου !!!:D
Στην περιπτωσή μου.. (βλέπε παραπανω φωτό) το γυαλι δεν βγαίνει και τόσο ευκολα.. :(
και επειδή φοβάμαι οτι απο διάφανη θα γίνει μαυρη με τρύπες θα την εμπιστευτώ στα χέρια του φίλου μου geogeo.. :p
(και μετα ισως και να αποκτήσω μια καινούργια cressi, αν δεν πάνε ολα καλα)
thanx σε όλους για τις συμβουλές..
ΥΣ:Κυριάκο τι μάσκα φοράει η γατα στο avatar? δε μας ειπες... :D
eye love scuba
08-08-08, 14:57
και εχώ άψογη ορατότητα οταν αποφασίσει να μη θολώσει.. :D
Oι μάσκες με πλαϊνά κρύσταλλα έχουν πράγματι πολύ μεγάλο οπτικό πεδίο. Θυμάμαι ότι κι εγώ είχα αγοράσει μία από τις πρώτες, την Prisma της Technisub το 1985 περίπου (με καουτσουκ). To πρόβλημα είναι ότι το οπτικό πεδίο από τα πλαϊνά κρύσταλλα δεν είναι λειτουργικό. Και αυτό συμβαίνει λόγω του διαφορετικού δείκτη διάθλασης του νερού σε σχέση με τον αέρα μεσα ση μάσκα και με τη γωνια πρόσπτωσης του φωτός στο πλαϊνό τζάμι, με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι μετατοπισμένη(υπάρχουν λεγόμενες εκτροπές) και να μπερδεύει. Καμιά φορά γίνεται ενοχλητικό, ανάλογα με τη σχεδίαση. Βοηθάει μόνο στο να αντιληφθεί κανείς ότι κάτι υπάρχει στο πλάι, αλλά για να το δει καθαρά πρέπει να στρέψει το κεφάλι για να κοιτάξει μέσα από το κεντρικό κρύσταλλο και όχι τα μάτια.
ΥΣ:Κυριάκο τι μάσκα φοράει η γατα στο avatar? δε μας ειπες... :D
mira της Scubapro.. αλλά της την έκαψα.... :evil::D:D:D
την γούνα;
:stunned::stunned::stunned::stunned::stunned::stun ned:
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ???!!!! Να μου ζητάει στεγανή μετά?????
apeiranthos
10-08-08, 06:58
Φροντίστε η οδοντόκρεμα να είναι φθορίου.
Το φθόριο είναι που κάνει τη δουλειά.
Η μάσκα που βουτάω τους τελευταίους 2 μήνες
είναι η μικρο της τεκνισουμπ
Μικρού όγκου, άριστη για ελεύθερη με την καλύτερη
ορατότητα από τις μάσκες μικρού όγκου, για αυτόνομη.
Έχει "σώσει" αρκετές βουτιές αρχάριων
γιατί ταιριάζει στα περισσότερα πρόσωπα
ακόμα και σε παιδικά.
Είναι λίγο ακριβή αλλά χαλάλι.
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΝΕΖΙΝΑ
12-08-08, 07:55
Καλημέρα από Σάμο
’Έχω πρόβλημα με τη μάσκα έχω αγοράσει της Τusa συνέχεια θολώνει, βάζω οδοντόκρεμα, ακόμα και με πατάτα την έχω τρίψει και σε κάθε βουτιά πρέπει να την γεμίζω νερό για να ξεθολώσει. Είμαι στην αναζήτηση καινούργιας. Δεκτές όλες οι προτάσεις.
Φιλάκια.
Καλημέρα από Σάμο
’Έχω πρόβλημα με τη μάσκα έχω αγοράσει της Τusa συνέχεια θολώνει, βάζω οδοντόκρεμα, ακόμα και με πατάτα την έχω τρίψει και σε κάθε βουτιά πρέπει να την γεμίζω νερό για να ξεθολώσει. Είμαι στην αναζήτηση καινούργιας. Δεκτές όλες οι προτάσεις.
Φιλάκια.
Δοκίμασες να την κάψεις, όπως γράφουν πιο κάτω;
Τι οδοντόκρεμα χρησιμοποίησες; Έτριψες και τα πλαινά;
Η οδοντόκρεμα πρέπει να είναι η κλασική άσπρη με φθόριο (φλοράιντ που λέει και η διαφήμιση :D). Κολυνός (πρόσεχε μην πάρεις κρέμα για το ξύρισμα:D:D), ούλοντεντ, τέτοιες.
Πριν την βουτιά βάζεις κάτι (κοινώς.. την φτύνεις; ). Πρόσεξε το αντι-fog (sic) της μάσκας (είτε σάλιο είτε πατάτα, είτε τα προϊόντα του εμπορίου) μπαίνει λίγο πριν την βουτιά, πρέπει να το απλώσεις παντού και να μην το ξεπλύνεις (θα χρειαστεί ένα πλίτσ να φύγουν τα "πολλά" γιατι αλλιώς δεν θα βλέπεις απο το... anti-fog)
Αν δεν δουλέψει κάψιμο όπως είπαν και παραπάνω
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΝΕΖΙΝΑ
14-08-08, 11:10
Δοκίμασες να την κάψεις, όπως γράφουν πιο κάτω;
Δέν καταλαβαίνω πως να την κάψω;
είμαι και ξανθιά, θέλω οδηγίες.
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΝΕΖΙΝΑ
14-08-08, 11:17
Τι οδοντόκρεμα χρησιμοποίησες; Έτριψες και τα πλαινά;
Η οδοντόκρεμα πρέπει να είναι η κλασική άσπρη με φθόριο (φλοράιντ που λέει και η διαφήμιση :D). Κολυνός (πρόσεχε μην πάρεις κρέμα για το ξύρισμα:D:D), ούλοντεντ, τέτοιες.
Πριν την βουτιά βάζεις κάτι (κοινώς.. την φτύνεις; ). Πρόσεξε το αντι-fog (sic) της μάσκας (είτε σάλιο είτε πατάτα, είτε τα προϊόντα του εμπορίου) μπαίνει λίγο πριν την βουτιά, πρέπει να το απλώσεις παντού και να μην το ξεπλύνεις (θα χρειαστεί ένα πλίτσ να φύγουν τα "πολλά" γιατι αλλιώς δεν θα βλέπεις απο το... anti-fog)
Αν δεν δουλέψει κάψιμο όπως είπαν και παραπάνω
Δέν ήταν άσπρη κλασσική, λέω να βάλω απο το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Κύριακή το πρωί μήπως καταφέρω και την φτιάξω αφού θα πάμε κατάδυση με τον Θάνο και άλλους φίλους την Κύριακή το μεσημέρι.
Ευχαριστώ και θα χαρώ να δω και αλλα μέλη του συλλόγου στη Σάμο.
Κρατάς τη μάσκα οριζόντια να κοιτάει προς τα πάνω, ανάβεις έναν αναπτήρα και κινείς τη φλόγα σχετικά γρήγορα σε επαφή και κάτω από το κάθε γυαλί ξεχωριστά.
Δώσε προσοχή στα εξής: Να κινείται η φλόγα κυρίως στο κέντρο της μάσκας και λιγότερο στη περιφέρεια (για να μη κάνεις ζημιά στη σιλικόνη) και μην αφήνεις ποτέ τον αναπτήρα ακίνητο κάπου για να μην αναπτύξει μεγάλη θερμοκαρασία και κάνεις ζημιά.
Είναι πολύ αποτελεσματικό το κάψιμο, απλά θέλει λίγη προσοχή.
Στο περσινό μου ταξίδι στην Ερυθρά παρ' όλο που η μάσκα ήταν παλιά, θόλωνε συνέχεια μέχρι που ακολούθησα τη συμβουλή του καψίματος και δεν ξαναθόλωσε σε καμμιά βουτιά ;)
ΥΓ: Σε forum του εξωτερικού διάβασα και για μια πολύ πιο ήπια μέθοδο: Κρατάς ένα αναμένο κερί σε απόσταση 20 εκ. κάτω από τη μάσκα για αρκετή ώρα - αλλά δε το έχω δοκιμάσει.
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΝΕΖΙΝΑ
18-08-08, 08:07
Κρατάς τη μάσκα οριζόντια να κοιτάει προς τα πάνω, ανάβεις έναν αναπτήρα και κινείς τη φλόγα σχετικά γρήγορα σε επαφή και κάτω από το κάθε γυαλί ξεχωριστά.
Δώσε προσοχή στα εξής: Να κινείται η φλόγα κυρίως στο κέντρο της μάσκας και λιγότερο στη περιφέρεια (για να μη κάνεις ζημιά στη σιλικόνη) και μην αφήνεις ποτέ τον αναπτήρα ακίνητο κάπου για να μην αναπτύξει μεγάλη θερμοκαρασία και κάνεις ζημιά.
Είναι πολύ αποτελεσματικό το κάψιμο, απλά θέλει λίγη προσοχή.
Στο περσινό μου ταξίδι στην Ερυθρά παρ' όλο που η μάσκα ήταν παλιά, θόλωνε συνέχεια μέχρι που ακολούθησα τη συμβουλή του καψίματος και δεν ξαναθόλωσε σε καμμιά βουτιά ;)
ΥΓ: Σε forum του εξωτερικού διάβασα και για μια πολύ πιο ήπια μέθοδο: Κρατάς ένα αναμένο κερί σε απόσταση 20 εκ. κάτω από τη μάσκα για αρκετή ώρα - αλλά δε το έχω δοκιμάσει.
Καλημέρα Φοίβο
Ευχαριστώ για τις οδηγίες, πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, εχεις απο το ταξίδι σου στην Ερυθρά να δώ μερικές;
Να έρθεις και στη Σάμο εχουμε πολυ ωραία μερη για καταδυση, χτες ΄πήγα με ενα συνάδελφο και φίλο και τραβήξαμε φωτο και βιντεο απο την περιοχή κλήμα.
Το δοκίμασα και πέτυχε!!!:):):)
ΝΑΙ μετά από πέντε θολές καταδύσεις με την καινούργια μάσκα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είδα το φώς μου αλλά και τον Μπάντη μου .:eek:
Ας είναι καλά ή λευκή ΚΟΛΥΝΟΣ χωρίς μπλέ και πράσινους κόκους ... απλά λευκή!!!!!
ήθελε βέβαια καλό ξέπλυμα ...... γιατί αλλιώς εμφανίζονται μπουρμπουλίθρες .... αλλά ... δεν βαριέσαι !!!!:o
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!!!! :worship:
:geia:
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα.Παντα λιγο πριν καθε βουτια καθαριζουμε την μασκα με οδοντοκρεμα,και δεν εχουμε ποτε προβλημα.(εστω και πανω
σε σκαφος).Δοκιμαστετο και πειτε μου........Οι μασκες δεν φταινε ποτε....
εκτος αν δεν εχει καλη εφαρμογη...αρα ειναι θεμα επιλογης.:thumbup:
Εγώ έχω πάρει μια τέτοια :
http://www.mares.com/images/mares/big/411025_demon_1.png
-ΕΕΠ πολύ καλό FoV-
Την πασάλειψα με οδοντόκρεμα την πρώτη μέρα και την άφησα για αρκετή ώρα (μια τυχαία οδοντόκρεμα που είχα σπίτι, όχι άσπρη κλασσική). Δεν την έκαψα ή τπτ τέτοιο.
Αξύριστος είμαι πάντα...
Ένα φτυσιματάκι πριν κάθε βουτιά (με σάλιο και υπομονή που λένε :D) και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα θαμπώματος. :thumbup: Hope it stays that way.
Ας αναλογιστουμε το εξης:
Γιατι θολωνει η μασκα και ποιος ειναι o μηχανισμος που την κανει να θολωνει?
Καταρχην οι μασκες κατασκευαζονται πλεον με αυτοματοποιημενο ρομποτικο τροπο. Αυτο σημαινει γραμμη παραγωγης. Δηλαδη δεν μπαινει χερι. Κατα την διαρκεια της κατασκευης λοιπον και γυρω απο τα κρυσταλα της μασκας εκχεεται με την μορφη ψεκασμου σιλικονη η οποια στερεοποιειται. Σε αλλες περιπτωσεις τοποθετητε και εφαπτεται καλουπι σιλικονης το οποιο παλι σταθεροποιειται με μηχανικο τροπο. Το αποτελεσμα ειναι να υπαρχουν πανω στο κρυσταλο (και κυριως απο την εσωτερικη πλευρα) ψιγματα σιλικονης μη ορατα με γυμνο ματι!
Το καψιμο που ειπε ο Φοιβος ειναι αποτελεσματικοτατο! Και ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση.
Γιατι? Γιατι καιει και εξαφανιζει τα μικροσκοπικα σωματιδια της αρχικης κατασκευης τα οποια εχουν δημιουργησει ενα στρωμα στο εσωτερικο κρυσταλο. Αν καψετε μια μασκα (προσεκτικα οπως περιγραφτηκε) θα ανακαλυψετε οτι αυτα τα σωματιδια καιγονται. Σε αλλες παλι μπορει να μην φαινονται γιατι ολες οι κατασκευες δεν ειναι ιδιες. Αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Η δε οδοντοκρεμα επειδη εχει δραστικα καθαριστικα στοιχεια επιτυγχανει το ιδιο αποτελεσμα αρκει να τριφτει καλα με παλια οδοντοβουρτσα ή οτιδηποτε αλλο.
Επισης εχω να προτεινω πως πρεπει να φτυνουμε καλα την μασκα μας πριν την καταδυση και κυριως αρκετα λεπτα πριν αυτη βραχει! Ειναι πολυ σημαντικο να στεγνωσει το σαλιο (και οχι να ειναι ηδη βρεγμενη) γιατι το σαλιο εχει την ιδιοτητα οταν στεγνωνει να δημιουργει ενα φιλμ στο εσωτερικο κρυσταλο που δεν φευγει με το νερο. Στην εισαγωγη στο νερο δεν την ακουμπαμε απο μεσα! Απλως την ξεπλενουμε.
Και δεν θα εχουμε κανενα προβλημα.
Οσον αφορα στα διαφορα καθαριστικα ή αντιθαμπωτικα που κυκλοφορουν στο εμποριο επειδη τα δοκιμασα δεν μπορω να πω οτι ειναι τοσο αποτελεσματικα οσο το φυσικο σαλιο μας.;)
Αυτα για τους αρχαριους - οι εμπειροι τα ξερετε.
γεια σας. Ειμαι νεα στο φορουμ και νεα στην καταδυση. Πηρα μια μασκουλα cressi piuma συγκεκριμενα και μου επεσε και εσπασε..... κριμα, στενοχωρηθηκα. Ξερετε αν καπου σου αντικαθιστουν τα κρυσταλλα? Κριμα να παει στα σκουπιδια.
Γεια σου Σοφια.
Καλως ηρθες κατ' αρχην.
Βεβαιως και δεν θα την πεταξεις.
Πρωτα θα την πας εκει απο οπου την πηρες και αυτοι θα παραγγειλουν καινουργια κρυσταλλα. Αλλα και οπουδηποτε να την πας θα τους πεις να κανουνε το ιδιο.
(Παρε και μια εφεδρικη να 'χεις. Παντα χρειαζεσαι μια δευτερη μασκουλα:D:geia:
ευχαριστω κωστα, θα τα κανω και τα δυο που ειπες. Θα την παω για φτιαξιμο και θα παρω και μια αλλη. Η αληθεια ειναι οτι η cressi μου αφηνει κατι σημαδαρες στο προσωπο.... ισως τη σφιγγω πολυ, δεν ξερω. Αλλα λεω να της δωσω αλλη μια ευκαιρια. :)
Η αληθεια ειναι οτι η cressi μου αφηνει κατι σημαδαρες στο προσωπο.... ισως τη σφιγγω πολυ, δεν ξερω. Αλλα λεω να της δωσω αλλη μια ευκαιρια. :)
Να μην την σφίγγεις καθόλου. Η εξωτερική πίεση φροντίζει να την κρατάει καλά στο πρόσωπό σου. Επίσης κατά την φάση της καθόδου να εκπνέεις από την μύτη ώστε να εξισώνει και η μάσκα.
Andreas Maragkos
14-10-08, 19:39
Εγώ έχω πάρει μια τέτοια :
http://www.mares.com/images/mares/big/411025_demon_1.png
ακριβός την ίδια έχω κ εγώ , πολύ ωραία με τέλεια εφαρμογή κ τρεις μέρες αξύριστος , στην τέταρτη δεν έχω δοκιμάσει ακόμη!! χαχαχα:D
ακριβός την ίδια έχω κ εγώ , πολύ ωραία με τέλεια εφαρμογή κ τρεις μέρες αξύριστος , στην τέταρτη δεν έχω δοκιμάσει ακόμη!! χαχαχα:D
Μια απο τις καλυτερες επιλογες.....ATOMIC
http://www.a1scubagear.com/images/Atomic_Mask_SubFrame.jpg
eye love scuba
15-02-10, 16:58
the absolute mask:
Seeamnn Sub devil
http://www.seemannsub.de/frontend/shared/main/index2.cfm?SEITEN_ID=prddet.cfm&PRD_ID=40109-07&CFID=4938382&CFTOKEN=72822725
ΔΙΑΦΩΝΩ αλλα θα υπερασπιστω το δικαιωμα..................
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ID2gZy25W8z3LM:http://store.spearfish.org/images/pr_mask_tech_micromask.jpg
η καλυτερη για εφεδρικη.......... AQUALUNG MICROMASK
http://www.divingdirectshop.co.uk/images/teknikathu.jpg
και απλα η καλυτερη! - AQUALUNG TECHNICA
υ.γ. εχω τρελλα με τις μασκες, κανω συλλογη (επιλεγμένες και οχι του σωρου), μου αρεσουν αρκετες (η καθεμια για το δικο της στυλ και την χρηση της) αλλα θα εστιασω σε αυτες τις δυο.
Panagiotis
16-02-10, 23:50
Προς κάθε αξύριστο:
Νόμιζα πως μόνο η Beuchat σεβόταν τους τσακωμένους με το ξυράφι, μέχρι που πρόσφατα δοκίμασα την Bare, νομίζω πως το μοντέλο λέγεται frameless.
Είδα το φώς το αληθινό..:worship:
Captain_HX
27-03-10, 00:24
atomic aquatics frameless medium fit :thumbup:
1345
και εφεδρική
scubapro crystal vu:thumbup:
1346
χαιρετισμους
ηλιας
Scubapro Crystal VU :fioufiou::fioufiou:
και είμαι στην αναζήτηση νέας μασκας υποχρεωτικά σε μαύρο χρώμα και ίσως
καταλήξω στην Scubapro Frameless 2 Mask
η στην aqualang pro 2
είμαι ευχαριστημένος απο την crystal vu πολυ καλό οπτικό πεδίο αλλα θα προτιμούσα κατι άλλο.(σε μαυρο παντα):crazy::crazy::crazy:
ο πιο ασφαλής τρόπος να δεις ποια μάσκα είναι η καλύτερη για σενα,
είναι να τη βάλεις στο πρόσωπό σου και να δεις αν κάθεται καλά.
Αν την κολήσεις στο πρόσωπο, σκέτη, χωρίς το λουράκι και δεν αναπνεις απο τη μύτη, καθόλου, και η μάσκα μείνει στο πρόσωπο κολημένη, αυτό σημάινει οτι η μάσκα εφαρμόζει καλά στον σωματότυπό σου, στην προκειμένη, στο δικό σου πρόσωπο. Αλλοι έχουν τάδε τυπο προσώπου, άλλοι ... άλλο !
:geia:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.