PDA

Επιστροφή στο Forum : Σερβις Ρυθμιστών

Andreas Triantopoulos
01-12-08, 14:59
Πόσο συχνά, πόσα πληρώνετε, το κάνετε μόνοι σας?

Manta
01-12-08, 15:16
Κάθε χρόνο εκτός αν παρουσιαστεί ξαφνικά κάποιο άλλο πρόβλημα
1 ρυθμιστής κάτω απο €30 & 1 ρυθμιστής πάνω απο €30 :)

DHMHTRHS
01-12-08, 16:52
Κάθε δύο χρόνια και πληρώνω 45€

:banghead:

ΘΩΚΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
01-12-08, 17:05
Κάνω μόνος μου σερβίς, & είμαι πιστοποιημένος :thumbup:

Λοιζοs
01-12-08, 17:09
Κάθε χρόνο και πληρώνω 30ευρο χ 4σετ =120

Φυσικά αν δεν παρουσιαστή πρόβλημα και δεν ταξιδεύσω για εξωτερικό
:banghead::banghead::thumbup:

seafarer
01-12-08, 17:32
Οταν χαλασει:D

Αλλα δεν χαλαει (ειναι Sherwood) χε, χε, :D:D:D μην αρχισετε τωρα....

neokles
01-12-08, 21:59
Πολύ ενδιαφέρον θέμα

Προσωπικά έκανα κάθε χρόνο και τον ρυθμιστη αναπνοής και το BCD μου.

Πληρώνω περί τα 30 ευρώ στον Σπύρο Καρτελιά που είναι και ο αντιπρόσωπος

Μετά από αυτά που ακούω όμως όταν αλλάξω ρυθμιστή σκέφτομαι σοβαρα να μην πλησιάσω άλλο service. Έχουν ακουστεί τρελές τιμές που συγκρίνονται με την τιμή του ρυθμιστή. Για να δούμε θα επαληθευτούν;

geogeo
02-12-08, 08:24
Κάνω κάθε χρόνο service στον αντιπρόσωπο και πληρώνω πάνω από 50€ ...

Marios
02-12-08, 09:13
Επόμενη κίνησή μου είναι να κάνω σχολείο Service Technician, και να τους φτίαχνω μόνος μου.(υπάρχει τεράστιο ιστορικό με πεταμένα λεφτά και ανύπαρκτο service).
Για τον Rec ρυθμιστή μου πληρώνω κάθε χρόνο ( ή και νωρίτερα αν χρειαστεί) πάνω από 50 ευρώ.:banghead:
Για τους υπόλοιπους (4) υποχρεώνομαι σε γνωστό μαθητή μου και πληρώνω κάτι παραπάνω από 20 ευρώ το κομμάτι.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
02-12-08, 09:35
Περιπου καθε δυο χρονια αλλα εκανα και καποια συντηρηση μονος μου.Απο εδω και στο εξης θα κανω τα παντα στο εργαστηριο μου, αλλά δεν είμαι πιστοποιημένος.Η κατασταση με το service των ρυθμιστων νομιζω οτι εχει ξεφυγει.Στην Πατρα αντιμετωπιζα:banghead: και το προβλημα της μεγαλης καθυστερησης για να παει Αθηνα και να γυρισει, εκτος απο το κοστος.

Andreas Triantopoulos
02-12-08, 10:51
Πολύ ενδιαφέρον θέμα

Προσωπικά έκανα κάθε χρόνο και τον ρυθμιστη αναπνοής και το BCD μου.

Πληρώνω περί τα 30 ευρώ στον Σπύρο Καρτελιά που είναι και ο αντιπρόσωπος

Μετά από αυτά που ακούω όμως όταν αλλάξω ρυθμιστή σκέφτομαι σοβαρα να μην πλησιάσω άλλο service. Έχουν ακουστεί τρελές τιμές που συγκρίνονται με την τιμή του ρυθμιστή. Για να δούμε θα επαληθευτούν;

Eεε... πως να το κάνουμε, Οδυσσέας είναι αυτός και "κεντάει"!!

Andreas Triantopoulos
02-12-08, 10:53
και η ερώτηση μου είναι: εάν δεν είσαι πιστοποιημένος, ανταλλακτικά που βρίσκεις?

Andreas Triantopoulos
02-12-08, 10:56
Δεν είναι πολλά τα €50+ ρε παιδιά? Να το καταλάβω αν έχει χαλάσει κάτι και θέλει αλλαγή, αλλά €50 για ένα μπάνιο και 5-6 o-ring?

neokles
04-12-08, 03:11
50 ευρώ για service ενός ρυθμιστή είναι πάαααρα πολλά χρήματα. Δηλαδή γιατί να μην τον κρατήσεις χωρίς service να βάλεις και 200 ευρώ να πάρεις έναν καινούργιο βρε παιδί μου

Eεε... πως να το κάνουμε, Οδυσσέας είναι αυτός και "κεντάει"!!

Καλλιτέχνης από τους λίγους με μεράκι και φιλότιμο.

GKAM
04-12-08, 08:27
…το θέμα δεν είναι μόνο τι πληρώνεις αλλά και τι παίρνεις. Έχω συναντήσει πολλές ιστορίες φρίκης με κανίβαλους «επαγγελματίες» που κυριολεκτικά είναι επικίνδυνοι. Τα μαγαζιά που κάνουν προσεγμένη δουλειά, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το κακό με τους πελάτες είναι πως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς να τσεκάρουν με την παραλαβή του ρυθμιστή από το σέρβις. (Βέβαια απο την άλλη θα ρωτήσει κανείς αν θα έπρεπε, και η απάντηση είναι «όχι αν υποθέτουμε πως ο επαγγελματίας είναι συνεπής και σωστός στη δουλειά του»)

Οι ρυθμιστές κατάδυσης εμπίπτουν σύμφωνα με την Ευρωπαική νομοθεσία στην κατηγορία του εξοπλισμού προσωπικής προστασίας (Personal Protection Equipment - PPE). Σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών πρέπει να ελέγχονται και να υπόκεινται σε συντήρηση κάθε 50 καταδύσεις ή κάθε 12 μήνες (ότι προκύψει πρώτο). Υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για το είδος των o-rings, τις διαστάσεις και τις φυσικές ιδιότητές τους καθώς και για τα συμβατά λιπαντικά. Επίσης στα service manuals αναφέρεται ποιά εξαρτήματα αλλάζονται υποχρεωτικά στο ετήσιο service. Απαράιτητη προυπόθεση είναι το service να γίνεται απο πιστοποιημένο και εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Στο Ελλάντα δεν είναι πάντα έτσι όμως και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το επιβεβαιώνουν. Προτείνω λοιπόν τους φίλους μας να άρχίσουν να είναι λιγότερο ευκολόπιστοι και περισσότερο απαιτητικοί. Ρωτήστε τι ακριβώς γίνεται με το service. Ανοίξτε καμία φιλική κουβέντα για να κόψετε κατάσταση. Ποιός κάνει το service; Πού έμαθε; Ζητήστε αν είναι δυνατόν "στο φιλικό" να δείτε το εργαστήριο και ζητήστε και τα παλαιά εξαρτήματα που αντικαταστάθηκαν στο service... (ΟΚ. Ισως το τελευτάιο να είναι υπερβολή, αλλά στο εξωτερικό σου τα δίνουν χωρίς να τα ζητήσεις).

Τώρα στην ουσία: Πρίν πληρώσετε για το service, κάνετε ένα απλό έλεγχο. Ζητήστε απο το μαγαζί να συνδέσει ένα μανόμετρο στο Α στάδιο ή στο direct feed του BC και να δείτε την ενδιάμεση πίεση. Αυτή διαφέρει ανάλογα τον κατασκευαστή, αλλά κυμάινεται από 8,5 μέχρι 10bar με εξάιρεση τους Poseidon όπου είναι πάνω απο 10 και τους Divex που είνα ιδιέταιρα χαμηλή.

Σε ένα ρυθμιστή που έχει βγεί απο το service, θα παρατηρήσετε δύο πράγματα αν συνδέσετε ένα μανόμετρο ενδιάμεσης πίεσης:

Η ενδιάμεση πίεση πρέπει να παραμένει σταθερη οταν δεν αναπνέετε. Αν αυξάνεται σημάινει οτι υπάρχει πρόβλημα.
Οταν πατάτε το κουμπί συνεχούς ροής, η βελόνα θα πρέπει να κινείται "με νεύρο". Η ενδιάμεση πίεση πρέπει να πέφτει μερικά bar και να επιστρέφει αμέσως στην αρχική μόλις σταματά η εισπνοή. Αν αργεί η επαναφορά ή συνεχίζει να κινείται η βελόνα όταν δεν πιέζεται το κουμπί, υπάρχει πρόβλημα.Σε κάθε τέτοια περίπτωση, πιστέυω οτι είναι δικαίωμα σας να αρνηθείτε να πληρώσετε μέχρι να γίνει σωστό service.

/GKAM

MICHALIS
04-12-08, 09:14
50 ευρώ για service ενός ρυθμιστή είναι πάαααρα πολλά χρήματα. Δηλαδή γιατί να μην τον κρατήσεις χωρίς service να βάλεις και 200 ευρώ να πάρεις έναν καινούργιο βρε παιδί μου

Καλλιτέχνης από τους λίγους με μεράκι και φιλότιμο.

Νεοκλη εχεις δικιο . 50 ΕΥΡΩ ειναι πολλα για συντηρηση . Οταν ομως ολο το πακετο της εξυπηρετησης ειναι αψογο , οπως διαπιστωσα οταν εστειλα τον Xtreme (Α' , Β' , Χταποδι , Κονσολα με κατεστραμμενο μανομετρο ) , οχι απλα γυρισε αψογα συντηρημενος , αλλα οι ανθρωποι εκαναν ο,τι περνουσε απο το χερι τους για να αποφυγω επι πλεον εξοδα (αρκετα λεφτα ) και με εσωσαν απο μονιμη στερηση 150ευρου που θα ειχε ως αποτελεσμα προσωρινη καταθλιψη και κρισεις καταστροφικοδολοφονικης μανιας απεναντι σε οτιδηποτε ανθρωπινο κυκλοφορουσε γυρω μου . Γενικα ειμαι ευχαριστημενος , μια και δεν ειμαι εκπαιδευμενος και πιστοποιημενος να τα κανω μονος μου . Αν μπορουσα να συντηρησω το αυτοκινητο μου , θα γλυτωνα λεφτα . Τις μηχανες στο φουσκωτο εν μερει τις συντηρω μονος μου (ρυπογονες διχρονες γαρ) . Οπου δεν μπορουμε μονοι μας πληρωνουμε τους τεχνικους (με μετρο παντα εννοειται !) .

D.Poursanidis
04-12-08, 09:58
Δεν είναι πολλά τα €50+ ρε παιδιά? Να το καταλάβω αν έχει χαλάσει κάτι και θέλει αλλαγή, αλλά €50 για ένα μπάνιο και 5-6 o-ring?

Πόσο μάλιστα όταν πας σε ένα καλό κέντρο μηχανολογίας και τους δείξεις τα o-ring's που σου άλλαξαν, τους ζητήσεις τα ίδια και σου πούν πως κοστίζουν 2 ευρώ..:angyr:

Άντε μετά να πάς για service και να πληρώσεις ότι ζητάνε.

Και μήν πείτε πως είναι ειδικά o-ring's κλπ....

DHMHTRHS
04-12-08, 10:13
Πόσο μάλιστα όταν πας σε ένα καλό κέντρο μηχανολογίας και τους δείξεις τα o-ring's που σου άλλαξαν, τους ζητήσεις τα ίδια και σου πούν πως κοστίζουν 2 ευρώ..:angyr:
.........................

????????????????????:confused:

Andreas Triantopoulos
04-12-08, 11:36
…το θέμα δεν είναι μόνο τι πληρώνεις αλλά και τι παίρνεις. Έχω συναντήσει πολλές ιστορίες φρίκης με κανίβαλους «επαγγελματίες» που κυριολεκτικά είναι επικίνδυνοι. Τα μαγαζιά που κάνουν προσεγμένη δουλειά, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το κακό με τους πελάτες είναι πως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς να τσεκάρουν με την παραλαβή του ρυθμιστή από το σέρβις. (Βέβαια απο την άλλη θα ρωτήσει κανείς αν θα έπρεπε, και η απάντηση είναι «όχι αν υποθέτουμε πως ο επαγγελματίας είναι συνεπής και σωστός στη δουλειά του»)

Οι ρυθμιστές κατάδυσης εμπίπτουν σύμφωνα με την Ευρωπαική νομοθεσία στην κατηγορία του εξοπλισμού προσωπικής προστασίας (Personal Protection Equipment - PPE). Σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών πρέπει να ελέγχονται και να υπόκεινται σε συντήρηση κάθε 50 καταδύσεις ή κάθε 12 μήνες (ότι προκύψει πρώτο). Υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για το είδος των o-rings, τις διαστάσεις και τις φυσικές ιδιότητές τους καθώς και για τα συμβατά λιπαντικά. Επίσης στα service manuals αναφέρεται ποιά εξαρτήματα αλλάζονται υποχρεωτικά στο ετήσιο service. Απαράιτητη προυπόθεση είναι το service να γίνεται απο πιστοποιημένο και εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Στο Ελλάντα δεν είναι πάντα έτσι όμως και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το επιβεβαιώνουν. Προτείνω λοιπόν τους φίλους μας να άρχίσουν να είναι λιγότερο ευκολόπιστοι και περισσότερο απαιτητικοί. Ρωτήστε τι ακριβώς γίνεται με το service. Ανοίξτε καμία φιλική κουβέντα για να κόψετε κατάσταση. Ποιός κάνει το service; Πού έμαθε; Ζητήστε αν είναι δυνατόν "στο φιλικό" να δείτε το εργαστήριο και ζητήστε και τα παλαιά εξαρτήματα που αντικαταστάθηκαν στο service... (ΟΚ. Ισως το τελευτάιο να είναι υπερβολή, αλλά στο εξωτερικό σου τα δίνουν χωρίς να τα ζητήσεις).

Τώρα στην ουσία: Πρίν πληρώσετε για το service, κάνετε ένα απλό έλεγχο. Ζητήστε απο το μαγαζί να συνδέσει ένα μανόμετρο στο Α στάδιο ή στο direct feed του BC και να δείτε την ενδιάμεση πίεση. Αυτή διαφέρει ανάλογα τον κατασκευαστή, αλλά κυμάινεται από 8,5 μέχρι 10bar με εξάιρεση τους Poseidon όπου είναι πάνω απο 10 και τους Divex που είνα ιδιέταιρα χαμηλή.

Σε ένα ρυθμιστή που έχει βγεί απο το service, θα παρατηρήσετε δύο πράγματα αν συνδέσετε ένα μανόμετρο ενδιάμεσης πίεσης:

Η ενδιάμεση πίεση πρέπει να παραμένει σταθερη οταν δεν αναπνέετε. Αν αυξάνεται σημάινει οτι υπάρχει πρόβλημα.
Οταν πατάτε το κουμπί συνεχούς ροής, η βελόνα θα πρέπει να κινείται "με νεύρο". Η ενδιάμεση πίεση πρέπει να πέφτει μερικά bar και να επιστρέφει αμέσως στην αρχική μόλις σταματά η εισπνοή. Αν αργεί η επαναφορά ή συνεχίζει να κινείται η βελόνα όταν δεν πιέζεται το κουμπί, υπάρχει πρόβλημα.Σε κάθε τέτοια περίπτωση, πιστέυω οτι είναι δικαίωμα σας να αρνηθείτε να πληρώσετε μέχρι να γίνει σωστό service.

/GKAM

Σωστός ο Γιώργος!!! Διαβάζετε να μαθαίνετε κυρίες και κύριοι!

Zin
04-12-08, 11:41
Μα δεν πληρώνεις μόνο τα spare parts... είναι σάφες οτι πληρώνεις την πιστοποίηση και εκπαιδευση του πάνω στο θεμα..
υπερεκτιμημένα? ναι
αλλα και τι μπορείς να κάνεις... ?
δεν ειναι και τόσο απλό να πάρεις κατσαβίδια και να αρχίσεις να ανοιγεις και να κλείνεις τα σταδια του ρυθμιστή.. δε παιζουμε με αυτα τα πράγματα.. (νομιζω:fioufiou:)

:geia:

apeiranthos
04-12-08, 13:52
Συμφωνώ με τον GKAM.
Να προσθέσω ότι τα υλικά που αντικαταστάθηκαν στο service
ζητήστε τα απαραιτήτως. Κάθε υπεκφυγή ή ακόμα χειρότερα
άρνηση είναι δείγμα προχειριάς (τουλάχιστον).

Μια ακόμη χονδροειδής αλλά σημαντική δοκιμή
πριν πληρώσετε το σέρβις, είναι να δοκιμάσετε να εισπνεύσετε απαλά
από το επιστόμιο (και των δυο 2ων σταδίων) με την τάπα του 1ου σταδίου
στη θέση της. Θα πρέπει να μην έρχεται καθόλου αέρας στο στόμα σας.

Και μια ερώτηση.
Υπάρχει κατάστημα που να ειδικεύεται στα ο-ρινγκς ;
Είχα ακούσει για κάποιο στον Πειραιά. Γνωρίζει κάποιος περισσότερα ;

Marios
04-12-08, 14:25
Και μια ερώτηση.
Υπάρχει κατάστημα που να ειδικεύεται στα ο-ρινγκς ;
Είχα ακούσει για κάποιο στον Πειραιά. Γνωρίζει κάποιος περισσότερα ;
Σταματιάδης, στην οδό Σερρών (παράλληλη της Καβάλας).
Ότι o-ring θέλεις, πήγαινε ακόμη καλύτερα με τα εξαρτήματα στο χέρι.
Απλά ή Viton, και τιμές του στυλ 1 ευρώ ο τόνος...

neokles
04-12-08, 14:56
Ασφαλώς μεγάλη ευθύνη έχουν και οι κατασκευαστές. Ορισμένα service kit είναι απλησίαστα. Έτσι λοιπόν το κόστος της συντήρησης αυξάνεται γεωμετρικά

Πλέον το κόστος συντήρησης είναι στα υπ'όψην όταν συζητάμε για αγορά νέου ρυθμιστή

Μυλωνάκης Κων/νος
04-12-08, 15:35
Σε πρόσφατο service που έκανα στο βασικό ρυθμιστή μου (aqualung legend) ο τεχνικός μου έδωσε τα παλιά ανταλλακτικά σε σακουλάκι χωρίς να το ζητήσω (έδρες ,o-rings κτλ.)
Μετρήθηκε η ενδιάμεση πίεση μπροστά μου μετά από δική μου ζήτηση και ανοίχτηκε και το manual εκείνη την ώρα για να πειστώ πως αυτό που έγραφε το μανόμετρο ισχύει..
Για όλα αυτά δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό ίχνος κατσουφιάσματος από το τεχνικό όπως περίμενα…(δύσκολος πελάτης).
Πλήρωσα 25 ευρώ και τον πήρα σε 5 ημέρες…
Μαζί πήρα και ένα σακουλάκι με o-rings ανταλλακτικά 0,10 το ένα..

Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον τεχνικό…:D

fivos
04-12-08, 19:21
Σταματιάδης, στην οδό Σερρών (παράλληλη της Καβάλας).
Ότι o-ring θέλεις, πήγαινε ακόμη καλύτερα με τα εξαρτήματα στο χέρι.
Απλά ή Viton, και τιμές του στυλ 1 ευρώ ο τόνος...

Για την ακρίβεια: Σερρών 90 - τηλ. 210.5151.111 -
Η Σερρών είναι πρώτη παράλληλος της Λεωφ.Αθηνών (http://www.ploigos.gr?sessionid=aee05ccc787d7c958bdcecbae d1cfaed), πολύ κοντά στην Σπύρου Πάτση

Σήμερα το πρωί ήμουν εκεί. Πολύ καλή εξυπηρέτηση και καλές τιμές :thumbup:

= = = = = = = = = = = = = = = = =
Όσο για το τα service των ρυθμιστών στους scubapro που έχω (Ποζίδης, Mediterranean Dive Center) τα εξαρτήματα που αντικαθιστώνται μου τα δίνουν πάντα -χρόνια τώρα- σε σακουλάκι χωρίς να τα ζητήσω ;)

neokles
05-12-08, 02:09
Και πόσο κοστίζει αν επιτρέπετε; Με ενδιαφέρει ο scubapro αλλά δεν ξέρω τι λέει από service

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
05-12-08, 12:52
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών πρέπει να ελέγχονται και να υπόκεινται σε συντήρηση κάθε 50 καταδύσεις ή κάθε 12 μήνες (ότι προκύψει πρώτο).

πρωτη φορα το ακουω αυτο για τις 50 καταδυσεις! ετσι θα επρεπε να κανουμε σερβις καθε διμηνο....κατι το οποιο δεν μου φαινεται και πολυ υγιεινο για το ρυθμιστη (τουλαχιστον ο δικος μου δεν χαιρεται και παρα πολυ καθε φορα που τον βουταμε στα οξεα...) :confused:

Οσο για το σερβις Scubapro....αυτα που ξερω απο οταν δουλευα εκει, αλλα και που ισχυουν ακομα ειναι

κατοπιν του σερβις εχεις εγγυηση καλης λειτουργιας για ενα χρονο υπογεγγραμενη
ο Λευτερης (ο υπευθυνος σερβις) μετεκπαιδευεται συνεχως και εχει αμεση επικοινωνια με το τμημα τεχνικης υποστηριξης της εταιριας κ βεβαια ειναι εξαιρετικος μαστορας (αυτον ξερετε , αυτον εμπιστευεστε)
οτι το MEDITERRANEAN DIVE CENTER εχει παντα επαρκεια ανταλλακτικων για ολα τα μοντελα της εταιριας, οσο παλια και να ειναι...
οι scubapro ρυθμιστες καλυπτονται απο εγγυηση εφ'ορου ζωης για το body και το πιστονι (δεν νομιζω να εχει αλλαξει αυτο) αρκει να κανουν ετησιως σερβις σε πιστοποιημενο κεντρο (οπως του κ.Ποζιδη η του κ. Σωτηριου στην Αθηνα)
δεν παιρνω μιζες για τα καλα μου λογια:D

neokles
05-12-08, 13:41
Βρε παιδί μου πόσα; :evil::evil::evil::evil:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
05-12-08, 13:56
τι ποσα ρε νεοκλη? δεν εχει ποσα...εξαρταται απο το τι χρειαζεται ο ρυθμιστης σου καθε φορα....αλλα αν σκας τοσο πολυ εχει και τηλεφωνα ο πλανητης....2104125376 και μαθαινεις.....:)

GKAM
05-12-08, 14:32
πρωτη φορα το ακουω αυτο για τις 50 καταδυσεις! ετσι θα επρεπε να κανουμε σερβις καθε διμηνο....κατι το οποιο δεν μου φαινεται και πολυ υγιεινο για το ρυθμιστη (τουλαχιστον ο δικος μου δεν χαιρεται και παρα πολυ καθε φορα που τον βουταμε στα οξεα...) :confused:

Γιώργο, τα στοιχεία που είχα είναι δεκαετίας (και μάλιστα από την Scubapro). Δεν έχω τα χαρτιά εδώ στη Γερμανία, αλλά έψαξα online για κάποιο update. Η τωρινή σύσταση σύμφωνα με την συγκεκριμένη εταιρία είναι η εξής : «A SCUBAPRO authorized technician must verify the correct operation of the regulator every year or every 100 dives, whichever comes first.». Το πλήρες αρχείο είναι εδώ (http://www.scubapro.com/media/365003/regulators2007.pdf).

Αυτό σημαίνει πως ένας επαγγελματίας/εκπαιδευτής που κάνει 200-300 καταδύσεις το χρόνο θα πρέπει κανονικά να περνάει τον ρυθμιστή του από το service τουλάχιστον ανά εξάμηνο !

/GKAM :)

Manta
05-12-08, 14:54
Βρε παιδί μου πόσα; :evil::evil::evil::evil:

Ανάλογα και με τον ρυθμιστή
Αλλη η τιμη για τον ΜΚ2 και άλλη για τον ΜΚ25

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
05-12-08, 14:57
το ανα εξαμηνο σερβις ειναι αυτο που ακολουθω προσωπικα....

thx Herr Kamar

neokles
05-12-08, 15:07
To θέμα δεν είναι να πάρω τηλέφωνο το θέμα είναι να δούμε πόσα πληρώνει ο καθένας μας στην πραγματικότητα. Στο τηλέφωνο μπορεί ο καθένας να λέει κάτι πολύ υψηλό ή κάτι πολύ χαμηλό ανάλογα με την πολιτική του καταστήματος. Το θέμα είναι (πιστεύω) να βγάλουμε ένα συμπέρασμα με βάση την εμπειρία των μελών. Αλλιώς τι το ανοίξαμε το topic;

(Βέβαια είναι κατανοητό κάποιος να μην θέλει να πει)

fivos
05-12-08, 15:48
Το θέμα είναι (πιστεύω) να βγάλουμε ένα συμπέρασμα με βάση την εμπειρία των μελών. Αλλιώς τι το ανοίξαμε το topic;

Νεοκλή, δε σου απάντησα γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς, οπότε δε θέλω να δημιουργώ ψεύτικες εντυπώσεις. Νομίζω πως τυπικά είναι γύρω στα 35 ευρώ, εκτός κι αν πρέπει να αλλαχτεί κάποιο εξάρτημα παραπάνω.
Έτσι κι αλλιώς ο ρυθμιστής μου θέλει service αυτή τη στιγμή, οπότε μόλις έχω νέα θα ενημερώσω για την τιμή ;)

akef
10-12-08, 14:46
MK25/S600/R290

Ιούλιος 2006 - 48ευρώ
Αύγουστος 2007 - 36ευρώ
Σεπτέμβριος 2008 - 40ευρώ

gmav
11-12-08, 08:41
εγώ παρέλαβα τους ρυθμιστές μου απο service πριν απο μερικές μέρες.
2 ρυθμιστές MARES MR12 συνολικό κόστος 85 ευρώ.
τα ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν μου τα έδωσε πίσω σε σακουλάκι χωρίς να του τα ζητήσω.

έκανε 3-4 βδομάδες για να τους κάνει συντήρηση (και μου τους τελείωσε μετά απο αρκετή πίεση.)

πάντως έχω αρχίσει να το σκέφτομαι να αρχίσω να τους συντηρώ μόνος μου...

συνήθως τους κάνω συντήρηση μια φορά το χρόνο ή μια φορά τα 2 χρόνια, ανάλογα τις βουτιές που έχω κάνει...

Χρηστος Ευθυμιου
11-12-08, 08:57
εγώ παρέλαβα τους ρυθμιστές μου απο service πριν απο μερικές μέρες.
2 ρυθμιστές MARES MR12 συνολικό κόστος 85 ευρώ.
τα ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν μου τα έδωσε πίσω σε σακουλάκι χωρίς να του τα ζητήσω.

έκανε 3-4 βδομάδες για να τους κάνει συντήρηση (και μου τους τελείωσε μετά απο αρκετή πίεση.)

πάντως έχω αρχίσει να το σκέφτομαι να αρχίσω να τους συντηρώ μόνος μου...

συνήθως τους κάνω συντήρηση μια φορά το χρόνο ή μια φορά τα 2 χρόνια, ανάλογα τις βουτιές που έχω κάνει...

Πες μας και τι ανταλλακτικά σου επέστρεψαν για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

gmav
11-12-08, 16:05
Πες μας και τι ανταλλακτικά σου επέστρεψαν για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

διάφορα o-ring, το φίλτρο, και το "thrust pin" (έδρα? δε ξέρω πως λέγεται... όνομα το βρήκα στο http://www.mares.com/download.php?id=159 )

ΥΓ.
η απόδειξη είχε 40 ευρώ το κόστος εργασίας για τον κάθε ρυθμιστή και 5 ευρώ τα ανταλλακτικά

Lepidas
11-08-09, 12:56
Πρόσφατα έκανα σερβις στον παλιό μου ρυθμιστή APEKS ATX200 (3χρ. περίπου, με 100+ καταδύσεις). Πολύ καλός ρυθμιστής, δεν είχε παρουσιάσει πρόβλημα, εκτός από κάτι freeflow (τους τελευταίους μήνες) του εφεδρικού 2ου σταδίου (ATX20) όταν έπεφτα στο νερό, που όμως διορθωνόταν αμέσως.
Το κόστος του σερβις 80€. Όταν τον παρέλαβα το μόνο που παρατήρησα ήταν πως ένα πλαστικό προστατευτικό από την Suunto κονσόλα περιφερόταν στο σωλήνα υψηλής αλλά δεν έδωσα σημασία και το ξαναέβαλα μέσα στην κονσόλα (έπρεπε να την λύσω).
Στην πρώτη δοκιμαστική βουτιά στα 10+μ κανένα πρόβλημα.
Στη συνέχεια της μέρας τον έδωσα στη φίλη μου και βουτήξαμε μαζί με γκρουπ από καταδυτικό. Μόλις πέρασε τα 30μ και στο 7' της κατάδυσης, το χταπόδι άρχισε να κάνει freeflow. Πλησίασα, προσπάθησα να σταματήσω το freeflow αλλά ήταν αδύνατο. Ο αέρας τελείωσε σχεδόν αμέσως και αναγκαστικά σταματήσαμε την κατάδυση και βγήκαμε χωρίς πρόβλημα με το δικό μου αέρα. Όταν μαζευτήκαμε μετά τη βουτιά ο υπεύθυνος του καταδυτικού έκανε ένα πρόχειρο έλεγχο και μου είπε πως το εφεδρικό δέυτερο στάδιο φαινόταν σωστά ρυθμισμένο, ενώ το πρώτο έδινε λίγο πιο δύσκολα (ευτυχώς λέω εγώ γιατί τότε μπορεί να κάνανε freeflow και τα δύο...).
Τα συμπεράσματα δικά σας. Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση με ρυθμιστή από σερβις ? Τι κάνατε μετά ?
Δε θα ήταν άσχημα να μάθαινα να κάνω μόνος μου σερβις αλλά εκτός από τα 300€ που θα πρέπει να δώσω για την πιστοποίηση χρειάζομαι και μηχανήματα κ.λ.π που κάνουν την ιστορία ασύμφορη.
Ίσως αν άλλαζα ρυθμιστή κάθε 3 χρόνια και αγόραζα καινούριο και πιο οικονομικά να μου ερχότανε και πιο σίγουρος θα ένοιωθα... :rolleyes:

GKanel
11-08-09, 16:14
Μου έχει συμβεί και εμένα κάτι παρόμοιο μετά από σέρβις (είχα ζητήσει εγώ να ρυθμιστεί έτσι ο ρυθμιστής μου).
Όταν είχε προκύψει το free flow στο εφεδρικό δεύτερο στάδιο και αφού δεν σταμάταγε, αναγκάστηκα να συνεχίσω και να ολοκληρώσω την βουτιά μου χρησιμοποιώντας-αναπνέοντας από το εφεδρικό δεύτερο στάδιο (το free flow ήταν λίγο, και είχε προκύψει κατά την προληπτική στάση).

Παντός μετά από σέρβις καλό είναι να κάνουμε κάποια τεστ βουτιά (όπως μας λες ότι έκανες) και να ξανά επισκεφθούμε το σέρβις αν αντιληφθούμε ότι κάτι δεν μας άρεσε για περαιτέρω ρυθμίσεις.

Δε θα ήταν άσχημα να μάθαινα να κάνω μόνος μου σερβις αλλά εκτός από τα 300€ που θα πρέπει να δώσω για την πιστοποίηση χρειάζομαι και μηχανήματα κ.λ.π που κάνουν την ιστορία ασύμφορη.

Σίγουρα συμφέρει αν έχεις πολλούς ρυθμιστές, βέβαια το σημαντικότερο σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι έχεις εσύ ο ίδιος την ευθύνη και την γνώση της κατάστασης του δικού σου ρυθμιστή

Ίσως αν άλλαζα ρυθμιστή κάθε 3 χρόνια και αγόραζα καινούριο και πιο οικονομικά να μου ερχότανε και πιο σίγουρος θα ένοιωθα... :rolleyes:

Με την ευκαιρία να σου αναφέρω και κάτι ακόμα που μου έτυχε σε ολοκαίνουργιο ρυθμιστή (πριν την τεστ βουτιά) που πήρα πρόσφατα. Ο ρυθμιστής είχε πρόβλημα και έκανε free flow που δεν σταμάταγε με τίποτα και αυξανόταν συνεχώς, αυτό συνέβαινε μερικά δευτερόλεπτα (5-10) αμέσως μετά το άνοιγμα της φιάλης. Υπήρχε πρόβλημα και αν δεν έκανε free flow θα έσκαγε η σωλήνα λόγο over pressure στην μέση πίεση όπως μου εξηγήθηκε. Τελικά επισκευάστηκε και λειτουργεί άψογα.
Άρα και να είσαι σε θέση να αλλάζεις κάθε τόσο ρυθμιστή και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είναι οκ. :confused:

Σώτος Χριστοδούλου
13-08-09, 21:26
Καλησπέρα σε όλη την παλιά παρέα (μετά από τόσο καιρό). :D

Από το 2001 μέχρι το 2008 είχα κάποιες αντιπροσωπείες καταδυτικού εξοπλισμού και έτυχε να ασχοληθώ αρκετά θα έλεγα με το σέρβις των ρυθμιστών. Δυστυχώς και μετά που έχω δώσει τις αντιπροσωπείες αλλού εξακολουθώ να έχω τον πονοκέφαλο του να κάνω σέρβις σε φίλους που επιμένουν ντε και καλά να τους κάνω εγώ τα σέρβις. Εξακολουθώ να είμαι πιστοποιημένος΄, με την εξασφάλιση των εξαρτημάτων δεν υπάρχει πρόβλημα και συνεχίζω.

Πόσα πέρνει ο καθενας από την δουλειά του σαν μισθό? Δεν ντρέπομαι να πώ πως δεν δουλεύω για οτιδήποτε κάτω από 150 ευρώ την ημέρα. Τόσα θέλω, με τόσα τα βγάζω πέρα και άρα τόσα πέρνω.

Για να κάτσει κανείς να κάνει ένα σωστό σέρβις σε ρυθμιστές θέλει κάποιο χρόνο και μου φαίνεται πώς έχει αγνοηθεί αυτός ο παράγοντας. Μετά έχει κάποια πάγια έξοδα όπως ενοίκιο, αναλώσιμα, κόστος απόσβεσης εργαλείων και αγοράς συσκευών αλλά και κόστος αντικατάστασης εξαρτημάτων κλπ. Ας βάλουμε και αύτές τις παραμέτρους στην εξίσωση.

Για να γίνει ένα σωστό σέρβις έχουμε τα εξής βήματα: Έλεγχος του ρυθμιστή (εξωτερικός για εμφανείς φθορές, πιέσεις, απώλειες). Μετά ακολουθεί η λύση του. Μετά ο καθαρισμός που δεν είναι ένα απλό μπανιο. Είναι τρίψιμο των πλαστικών σε σαπουνάδα με την οδοντόβουρτσα, μπάνιο των μεταλλικών σε διάλυμμα ασθενούς οξέως και μετά μπάνιο σε λουτρό υπερήχων. Μετά ξέβγαλμα και στέγνωμα με ξηρό αέρα. Μετά εξέταση των εξαρτημάτων. Μετά προκαταρκτική συναρμολόγηση με χρήση υλικών από τον κατασκευαστή που είτε το θέλουμε είτε όχι χρεώνει όσο θέλει για τα o rings που μπορείτε να βρείτε και αλλού. Μετά η τελική ρύθμιση και διεξαγωγή ελέγχων για απώλειες πίεσης, ίσως και ένας έλεγχος με magnehelic gauge, και άλλοι έλεγχοι που ορίζονται από τον κατασκευαστή ανάλογα.

Πόσους ρυθμιστές μπορεί ένας καλός τεχνκός νομίζεται να κάνει σε μία μέρα. Εγώ λέω κάπου περίπου 6 αν είναι πολύ παραγωγικός. Αν έχει να κάνει μόνο ένα ρυθμιστή είτε με πιστεύετε είτε όχι θέλει πάνω από 2 ώρες. Αν υπολογίσετε ότι έχει και τα έξοδα που είπαμε συν κόστος εξαρτημάτων που είναι οτιδήποτε από 5 ως 20 Ευρώ πόσα πρέπει να σας χρεώσει?

Ακούω τα σχετικά 50 Ευρώ είναι πολλά κλπ και απορώ. Γι αυτό και γω παράτησα αυτή τη δουλειά γιατί σέβομαι τον κόπο και τον χρόνο μου και όποιος πιστεύω ότι σέβεται τον πελάτη του και εκτιμά την ανθρώπινη ζωή θα θέλει χρόνο να ασχοληθεί με το σέρβις ενός ρυθμιστή θα έλεγα ότι καλά κάνει και χρεώνει πάνω από 50 Ευρώ. Οι φίλοι που έρχονται σε μένα για σερβις ξέρουν ότι θα πληρώσουν πάνω από 50 Ευρώ σίγουρα αλλά επιμένουν να το κάνουν και να μου φορτώνουν και μένα τον πονοκέφαλο :cool:

Physalia
22-08-09, 10:23
.....Γι αυτό και γω παράτησα αυτή τη δουλειά γιατί σέβομαι τον κόπο και τον χρόνο μου και όποιος πιστεύω ότι σέβεται τον πελάτη του και εκτιμά την ανθρώπινη ζωή θα θέλει χρόνο να ασχοληθεί με το σέρβις ενός ρυθμιστή θα έλεγα ότι καλά κάνει και χρεώνει πάνω από 50 Ευρώ. Οι φίλοι που έρχονται σε μένα για σερβις ξέρουν ότι θα πληρώσουν πάνω από 50 Ευρώ σίγουρα αλλά επιμένουν να το κάνουν και να μου φορτώνουν και μένα τον πονοκέφαλο :cool:

Πολύ λυπάμαι που ακούω ότι αποσύρθηκες από το σέρβις. Αν ζούσα στην Κύπρο δεν θα σε άφηνα με τίποτα να το κάνεις αυτό :rolleyes:

Δεν έχω να αντικρούσω κάτι στα επιχειρήματά σου, μου φαίνονται όλα απολύτως ορθά, ήθελα μόνο να σου πω ότι χάρηκα πολύ που σε ξανείδα(διάβασα) μετά από μια τόσο μακρινή απουσία...

:):geia:

Σώτος Χριστοδούλου
22-08-09, 15:18
ήθελα μόνο να σου πω ότι χάρηκα πολύ που σε ξανείδα(διάβασα) μετά από μια τόσο μακρινή απουσία...

:):geia:

:geia: Γειά σου Μαρία. Work got on the way.

dimitriss
16-12-12, 15:11
Εχω δυο ρυθμιστες aqualung legend lx supreme και mares abyss mr22,εχω περιπου τρια χροννια να τους βουτηξω,και φυσιολογικα πρεπει να πανε για τσεκαρισμα ,των πρωτο θα των στειλο στον καρτελια απο οπου των ειχα παρει ,για των δευτερο σε ποιο πρεπει να απενθυνθω,καθε βοηθεια δεκτη

miker
16-12-12, 18:29
Νομιζω οτι ο Ιωνας που φερνει την mares στην Ελλαδα μπορει να σου κανει και συντηρηση!

dimitriss
16-12-12, 19:29
Σχετικη εμπειρια απο των Ιωνα ,η αν κανει και καποιος αλλος το σερβις?

Marios
16-12-12, 20:49
Πολύ καλό service πλεον στον Ιωνά, από τον Τάσο.
Υπεύθυνος και αξιόλογος άνθρωπος!!

pkiriakos
16-12-12, 22:30
Πολύ καλό service πλεον στον Ιωνά, από τον Τάσο.
Υπεύθυνος και αξιόλογος άνθρωπος!!Συμφωνώ απολύτως.

dimitriss
16-12-12, 22:35
Υποχρεως