Επιστροφή στο Forum : Μια πρόταση
apeiranthos
13-06-09, 22:31
Παίρνω την πρωτοβουλία σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας στο χώρο της παροχής καταδυτικών υπηρεσιών,
να σας προτείνω την δημιουργία νέας θεματικής ενότητας / υποκαταλόγου:
Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Άλλα θέματα >Δωρεάν διαφημίσεις-Παροχές-Προϊόντα.
Πιστεύω ότι αν η βουλή οποιουδήποτε είναι να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα μέλη
θα βρεθεί μπροστά στην ισχυρή τους επιχειρηματολογική αντιμετώπιση.
Θετικά στοιχεία
Για τα προϊόντα και τις παροχές να μπορούν οι διαφημιζόμενοι να γράφουν, ότι θέλουν - ναι καλά διαβάσατε -
όπως επίσης να δεχτούν και τα σχόλια των μελών.
Πόσοι από εμάς δεν θα θέλαμε να ξέρουμε για ένα νέο προϊόν με περισσότερες λεπτομέρειες;
Εδώ ο ένας μας, ρωτάει αν είναι καλή εκείνη ή φωτογραφική μηχανή ή η άλλη,
ο επόμενος ρωτάει ποιόν εξοπλισμό να πάρει κλπ.
Αρκετοί επίσης θα ήταν και όσοι θα ήθελαν να ξέρουν πότε, ποιοί και πού κάνουν σεμινάρια υποβρύχιας φωτογράφησης.
Άλλοι, πότε γίνονται σχολεία τεχνικής κατάδυσης από ποιους και που;
Σκέφτομαι λοιπόν και σας γράφω ότι θεωρώ υγιές να δημοσιεύσει ο αντιπρόσωπος της Χ εταιρίας το νέο του προϊόν στην κοινότητα.
Θα το παρουσιάσει και θα δεχθεί και την κριτική των μελών.
Το αν πειστούν τα μέλη ή όχι, θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, αν ατομικά τα μέλη έκαναν μια χρονοβόρα έρευνα αγοράς στο δίκτυο.
Εδώ θα είναι συσσωρευμένη η πληροφορία για το προϊόν όπως και ο σχολιασμός.
Προαιρετικά να κάνουν οι επιχειρηματίες μια οποιαδήποτε προσφορά στα μέλη, με την επίδειξη και μόνο της κάρτας του ΤΗΘΥΣ.
Περιορισμός θα μπορούσε να είναι η παρουσίαση ορισμένου αριθμού προϊόντων ή παροχών ανά μήνα.
Αρνητικά στοιχεία
Δεν μπορώ να βρω αρνητικά. Από το συμφέρον μου σαν επαγγελματίας ; δεν ξέρω.
Με χαρά να σχολιάσουμε όσα βρείτε
Ως μέλος και ως καταναλωτής το ακούω τουλάχιστον υπέροχο:)
Επιφυλάσσομαι όμως διότι δε γνωρίζω απέξω και ανακατωτά το καταστατικό του Συλλόγου:o περί διαφημίσεων, προσφορών επαγγελματιών κ.τ.λ.
Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει περιορισμός σε προϊόντα ανά επαγγελματία ή ανά εταιρεία, αλλιώς μπορεί να πείξουμε στα νέα μοντέλα αναπνευστήρα ή μάσκας κτλ...
Επίσης σίγουρα θα υπάρχει και θέμα χώρου ανάρτησης πληροφορίας στον σέρβερ...οι πιο ειδικοί?
Μανώλη, αυτά τα posts θα "βγαίνουν" και στην πρώτη σελίδα, όπως τα υπόλοιπα θέματα?
Αν ναι, τότε προσωπικά σαν μέλος αυτού του φόρουμ και μόνο θα με χαλάει να γεμίζει η πρώτη σελίδα με τις διαφήμισεις της βουτιάς του Σ/Κ όλων των καταδυτικών κέντρων της Αττικής και όχι μόνο, ακόμη και αν οι τιμές τους είναι εξευτιλιστικά χαμήλες, για να πω ένα εύκολο παράδειγμα.
Από την άλλη, γιατί θεωρείς ότι αυτή η προσθήκη στο φόρουμ 1) θα οφελήσει το φόρουμ ουσιαστικά και 2) θα ωφελήσει το Σύλλογο και τα μέλη του στα οποία ανήκει το φόρουμ?
Προτείνεις με λίγα λόγια ένας Σύλλογος ερασιτεχνών αυτοδυτών να προσφέρει δωρεάν χώρο για διαφήμιση/"ενημέρωση" στους επαγγελματίες του χώρου χωρίς αντάλλαγμα, σε στυλ και καλά ενημέρωση του καταναλωτή?
Αν υπό τις σημερινές συνθήκες κάποιος ζητήσει πληροφορία για ένα προϊόν, ποιος στερεί το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να απαντήσει στον ενδιαφερόμενο για την ενημέρωσή του?
Σε επίπεδο Συλλόγου, είμαι από εκείνους που θέλουν τη μικρότερη δυνατή εμπορευματοποίηση του φόρουμ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ελλιπέστερη ενημέρωση, δεν είναι τυχαίο που η πρότασή σου με βρίσκει αντίθετο.
Μανώλη, αυτά τα posts θα "βγαίνουν" και στην πρώτη σελίδα, όπως τα υπόλοιπα θέματα?
Αν ναι, τότε προσωπικά σαν μέλος αυτού του φόρουμ και μόνο θα με χαλάει να γεμίζει η πρώτη σελίδα με τις διαφήμισεις της βουτιάς του Σ/Κ όλων των καταδυτικών κέντρων της Αττικής και όχι μόνο, ακόμη και αν οι τιμές τους είναι εξευτιλιστικά χαμήλες, για να πω ένα εύκολο παράδειγμα.
Από την άλλη, γιατί θεωρείς ότι αυτή η προσθήκη στο φόρουμ 1) θα οφελήσει το φόρουμ ουσιαστικά και 2) θα ωφελήσει το Σύλλογο και τα μέλη του στα οποία ανήκει το φόρουμ?
Προτείνεις με λίγα λόγια ένας Σύλλογος ερασιτεχνών αυτοδυτών να προσφέρει δωρεάν χώρο για διαφήμιση/"ενημέρωση" στους επαγγελματίες του χώρου χωρίς αντάλλαγμα, σε στυλ και καλά ενημέρωση του καταναλωτή?
Αν υπό τις σημερινές συνθήκες κάποιος ζητήσει πληροφορία για ένα προϊόν, ποιος στερεί το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να απαντήσει στον ενδιαφερόμενο για την ενημέρωσή του?
Σε επίπεδο Συλλόγου, είμαι από εκείνους που θέλουν τη μικρότερη δυνατή εμπορευματοποίηση του φόρουμ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ελλιπέστερη ενημέρωση, δεν είναι τυχαίο που η πρότασή σου με βρίσκει αντίθετο.
Επιπλέον υπενθυμίζω ότι το θέμα αυτό απασχόλησε και την τελευταία Γ.Σ. του Συλλόγου και η απόφαση που πάρθηκε είναι σύμφωνη με αυτά που γράφει ο Γιάννης παραπάνω. Αν δεν την έχετε δει, μπορείτε να την δείτε εδώ (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=24914#post24914).
Αυτό φυσικά, δεν μας εμποδίζει να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη πρόταση εδώ πέρα.
Θα γίνουν και άλλες Γ.Σ. στο μέλλον.
Είμαι κι εγώ εννοείται μαζί με τη ΓΣ σε αυτό το θέμα, που έχει συζητηθεί απίστευτα πολλές και κουραστικές και σπαζοκεφαλίστικες ώρες....
Κι αν και όταν η ΓΣ αποφασίσει να το αλλάξει, πάλι μαζί της θα είμαι.
Προς το παρόν, ειλικρινά, δε νιώθω ούτε στο ελάχιστο έλλειψη ενημέρωσης επειδή δεν γνωρίζω ποιο ειναι το τελευταίο state-of-the-art μοντελάκι μάσκας και πέδιλου που κυκλοφορεί στην αγορά....
(Και για να αντιστρέψω τον προβληματισμό, γιατί οι επαγγελματίες δεν φτιάχνουν ένα κοινό εμπορικό σάιτ, κάτι αντίστοιχο του e-bay όπου να διαφημίζουν και να προωθούν τα προϊόντα που διαθέτουν; Θα μου άρεσε να το επισκέπτομαι όποτε χρειάζομαι κάτι και θα το χρησιμοποιούσα με πολλή ευχαρίστηση όταν θα ήθελα να προτείνω κάποια ιδέα ή μια γκάμα επιλογών σε εκείνους που ψάχνονται. Η πρόταση είναι ειλικρινής και καθόλου προβοκατόρικη, πάντα με προβλημάτιζε η έλλειψη ενός τέτοιου ελληνικού εμπορικού ιστοχώρου -που σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ θέμα ή χρέος των ερασιτεχνών...)
apeiranthos
14-06-09, 19:39
Απαντώ χωρίς παραθέσεις για να μη γεμίζω με ξαναγραμμένα
και κουράζω τον αναγνώστη.
Για τον Grandbleu
Μπορούν να εμφανίζονται πάντα ως τελευταία θεματική ενότητα.
1. Θα οφελήσει το φόρουμ γιατί κάθε νέα θεματική ενότητα "κάθε λέξη"
που γράφεται στο φόρουμ ανεβάζει το φόρουμ σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.
Έτσι ψάχνοντας ένας που δεν γνωρίζει την ύπαρξη του ΤΗΘΥΣ για ένα καταδυτικό
προιόν και βρίσκοντας στη μηχανή αναζήτησης αναφορά...τσουπ μπήκε στο φόρουμ.
Α!!! ωραία είναι εδώ. Κοίτα τι γράφουν για αυτό τον ρυθμιστή.
Αμάν ευτυχώς που δεν τον αγόρασα.
Όπως καταλαβαίνεις Γιάννη ο στόχος του συλλόγου σας για την προσέλκυση νέων μελών
είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει μια ακόμη πύλη εισόδου.
Η καταδυτική κοινότητα ΤΗΘΥΣ θα εμπλουτίζεται από άτομα νέα και οι συζητήσεις
και οι ιδέες επίσης θα εμπλουτίζονται.
2. Θα οφεληθεί ο σύλλογος γιατί έστω ένα μικρό ποσοστό των επαγγελματιών
θα ασχοληθεί και όσο τσιγκούνηδες που να είναι θα χορηγήσουν ένα κάποιο
ποσοστό έκπτωσης γιατί όχι και 40-50% στα μέλη με την επίδειξη της κάρτας μέλους.
Επίσης έως σήμερα οι δραστηριότητες του συλλόγου έχουν μια κάποια μορφή.
Αύριο μπορεί να έχουν άλλη και ο σύλλογος να περάσει σε ερευνητική πορεία.
Γιατί να μην έχει προετοιμαστεί από την έως τότε γνωριμία
ο "επιχειρηματικός καταδυτικός χώρος" για μια πιθανή χορηγία.
Η πρόταση μου ήταν σαφής και την αντιλήφθηκες ως ένα σημείο.
Δωρεάν διαφήμιση, Ναι, αλλά όχι σε στυλ και καλά.
Ουσιαστικά Γιάννη.
Θέλεις κύριε Ο.Ε να διαφημίσεις την πραμάτια σου;
Ok. Αλλά θα σε κρίνουμε και για την ποιότητα της και για την ασφάλεια που παρέχεις
και σαφώς θα λάβουμε υπόψιν μας και την προσφορά σου στα μέλη.
Για την Physalia
Αν οι έμποροι και πάροχοι από κοινού φτιάξουν ένα τέτοιο ιστοτόπο,
τότε η κριτική για τα προϊόντα θα είναι ανάλογη με εκείνα των περιοδικών του χώρου.
"Μαιμού" δηλαδή. Αφού πληρώνουν για διαφήμιση το περιοδικό οι ίδιοι.
Η έκδοσή του οφείλεται στα χρήματα των διαφημίσεων.
Εδώ όμως αφού η διαφήμιση θα παρέχεται δωρεάν δεν θα μπορεί ο επιχειρηματίας
να "καπελώσει" μέλη του ΔΣ ή του φόρουμ.
Η κριτική θα είναι περισσότερο αντικειμενική.
Τα νέα μέλη που πιθανά θα προσελκύσουν οι διαφημίσεις αν ενταχθούν ως μέλη στο ΤΗΘΥΣ
θα του προσφέρουν και μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα.
Εξακολουθώ να μην βρίσκω κάτι αρνητικό.:)
΄Ακης Γκούμας
14-06-09, 23:15
Θέλει σκέψη,αλλά κάτι μ΄ αρέσει σ΄αυτή την πρόταση.
Θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, και - ειλικρινά το λέω - θα ήθελα να αποτελέσει "πιλότο εμπορικού ήθους".
Πιο απλά, θα ήθελα να δώ, για μια περίοδο που θα οριστεί απο πρίν, όλους τους επαγγελματίες να προσπαθούν να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν το επίπεδο. Να ελέγχονται, να συζητούν ή να απέχουν με στύλ. Να ρίχνουν τιμές ή να τις κρατούν αλλά με επιχειρήματα για το "γιατί".
Και τέλος, θέλω να δώ όλους εμάς, αν αντέχουμε,ξερουμε και μπορούμε τέτοια κόλπα.
Ας ξεκινήσει δοκιμαστικά για έναν μήνα. Θα έχουμε να λέμε, για καιρό...
Με συγχωρειτε (που δεν ειμαι μελος) αλλα επειδη μας απασχολησε και στην θεσσαλονικη θα μπω για πολυ λιγο.
Προταθηκε η δημιουργία νέας θεματικής ενότητας "Δωρεάν διαφημίσεις-Παροχές-Προϊόντα"
Μα ετσι και αλλιως ρε παιδια αυτο δε συμβαινει αυτη τη στιγμη; Αν εγω γραψω σε ενα ποστ οτι το μαγαζι της Μαριας (αν ειχε) κανει τη καλυτερη εκδρομη του κοσμου δεν θα ειναι εμμεση διαφημιση; Δεν εχω δικαιωμα ομως σαν μελος μιας συζητησης να γραψω οτι μου κατεβει; Πως μπορει ενας "ανταγωνιστης" να αμφισβητησει την ανιδιοτελεια μου για τα σχολια μου; Προσωπικα δεν θα ηθελα σαν admin να βαλω ταμπελες στην ελευθερη ανθρωπινη επικοινωνια. Η εμμεση δ. εχει σοβαροτερη επιδραση απο τα banner γιαυτο και ειναι πρακτικη που δουλευει διεθνως στα fora ομαδων που σχετιζονται με διαφορα προιοντα. Δεν ειναι ομως τυχαιο που δεν βγαινουν αμεσα τα μαγαζια σε ελευθερη συζητηση. Θα κατασπαραχθουν απο το "πληθος". Ο εξυπνος επιχειρηματιας δεν πεφτει στην παγιδα να διαπραγματευεται τη τιμολογηση του προιοντος του, με τους πελατες του δημοσια παρα μονο face to face. Αλλο η πολιτικη προσφορων αλλο η ψιλοκουβεντουλα χωρις τελος. (Φυσικα στους κανονες υπαρχουν εξαιρεσεις)
Θεματική ενότητα "Ειδησεις απο τον επιχειρηματικο κοσμο" ειναι νοητη με χαρακτηρα ενημερωσης σε ενα portal (οχι forum) μετα απο συμπληρωση αντιστοιχης φορμας επικοινωνιας τυπου δελτιου τυπου.
Θεματική ενότητα "Δωρεάν διαφημίσεις" ειναι το πιο αντιφατικο πραγμα που διαβασα το τελευταιο καιρο. Με την διαφημιση θελεις να εκπεμψεις μια ιδεα για πωληση, ειναι ψεμα, πρεπει να ειναι ψεμα, περιμενουν οι καταναλωτες να ειναι ψεμα. Απλα δουλευει (υποσυνειδητα) εστω και ψεμα. Για να εχεις λοιπον το δικαιωμα να γραψεις οτι θελεις χωρις απαντηση σε αυτη τη μονοδρομη, και χυδαια (επιρημα) υποκειμενικη επικοινωνια ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.
Θεματική ενότητα "διαφημίσεις" (ads δηλαδη καθε τυπου) ειναι χρησιμο κοματι καθε ιστοσελιδας και δεν αλοιωνει καθολου την αξιοπιστια του υπολοιου περιεχομενου.
PS Μακαρι οι συλλογοι στον τομεα διαφημισεων να δεχομασταν διαφημιζομενους "πελατες" παροχους η εμπορους
Θα βοηθουσε τους πορους των συλλογων.
Με εξοργίζει και μονο η ιδέα ενας επαγγελματίας να ζητά ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ απο ενα φορουμ ερασιτεχνών αυτοδύτών!!!:angyr:
και με ποια κριτήρια θα μπορούμε να κρίνουμε/σχολιασουμε αν ειναι καλή ή κακή η καινουργια μασκα που μας λανσαρουν.. ?? Μηπως ειμαστε υποχρεώμενοι συνεχώς να αγοράζουμε ή να κάνουμε χρήση υπηρεσιών προκειμένου να κρίνουμε τη διαφήμιση που ποστάρεται ???
Η αποφαση να μην υπάρχει τετοια ενότητα στο φορουμ παρθηκε δημοκρατικά απο τη ΓΣ. Πρεπει ολοι να τη σεβαστουν ειδάλως στην επομενη ΓΣ να ειναι παρόντες για να εκφράσουν την πιθανώς αντίθετη άποψη τους με επιχειρήματα ....
προσωπικά: Δεν μπορώ να βρω θετικά από μια τετοια υπόθεση!:angry:
Μηπως αντιστοιχα οι επαγγελματιες να διαθετουν δωρεαν εξοπλισμο και υπηρεσιες σε ολα τα μελη του ΤΗΘΥΣ εσαει ? Δεν βλεπω τιποτα κακο σε αυτο και μαλιστα θα επρεπε οι ιδιοι να το εχουν ηδη σκεφτει και προτεινει (ΟΚ , δεν ειμαι μελος ουτε κι εγω :) )
Δεν μ' ενοχλεί να υπάρχει ενότητα στο φόρουμ που θα επιστρέπεται στους επαγγελματίες να προωθούν τα προϊόντα τους. Είτε αφορά σε δραστηριότητες, είτε σε εξοπλισμό, είτε ακόμα και σε εκπαίδευση. Πάντα ήμουν της άποψης ότι οι ερασιτέχνες θα πρέπει να στηρίζουν τους επαγγελματίες, ειδικά αφού αξιώνουν να στηρίζονται και οι ίδιοι από αυτούς. Ένα διακριτικό σηματάκι-σύνδεσμος, σε ευδιάκριτο σημείο της πρώτης σελίδας του φόρουμ θα ήταν μια χαρά, αφού δεν θα παρεμβαλλόταν στα άλλα τρέχοντα θέματα.
Θα μπορούσε επίσης να ισχύσει και μια άτυπη ή και τυπική ακόμα, συμφωνία με τον φιλότιμο επαγγελματία που θα προωθηθεί δωρεάν στο φόρουμ, σύμφωνα με την οποία ο – φιλότιμος – επαγγελματίας θα έχει μια προσφορά του διαφημιζόμενου προϊόντος για τα μέλη του Τηθύς.
Σημαντικό επίσης θα είναι και το ότι ο κάθε ένας από εμάς θα μπορεί να σχολιάζει και να συζητά τις περιπτώσεις, και να ελπίζει να μπει και ο επαγγελματίας στην διαδικασία να τεκμηριώσει τις θέσεις του. Αλλά και να μην το κάνει, θα 'κριθεί' για την απουσία του.
Επιπροσθέτως, θα συμβάλει και στην επίτευξη της απόλυτης και αδιαμφισβήτητης διαφάνειας της σχέσης ''Τηθύς - Επαγγελματίες''.
Αυτά εν συντομία,
YR
ΥΓ. Δεν αμφισβητεί κανένας τις αποφάσεις της ΓΣ. Το να εκφέρεις μια διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι δεν σέβεσαι τις ΓΣ και τις αποφάσεις της. Επομένως είναι μάλλον άκομψο να χρησιμοποιούμε φράσεις ''Πρέπει όλοι να την σεβαστούν ειδάλλως''... έτσι νομίζω τουλάχιστον.
ΥΓ. Δεν αμφισβητεί κανένας τις αποφάσεις της ΓΣ. Το να εκφέρεις μια διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι δεν σέβεσαι τις ΓΣ και τις αποφάσεις της. Επομένως είναι μάλλον άκομψο να χρησιμοποιούμε φράσεις ''Πρέπει όλοι να την σεβαστούν ειδάλλως''... έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Η συζήτηση και η <διαφορετικη άποψη> εννοείται οτι δεν απαγορευονται... (απο που προεκυψε αυτο?) η αναφορά μου στη ΓΣ ειχε την εννοια οτι αυτός ειναι ο τρόπος οι διαφορετικές απόψεις να πιάνουν τοπο... (ετσι το βλέπω εγώ δλδ...:o)..
Το συγκεκριμένο θέμα προτάθηκε για συζήτηση, συζητήθηκε εκτενώς και απορρίφθηκε στην τελευταια ΓΣ. Εκει θα επρεπε να ησουν εσυ και όποιος άλλος καταθέτει άποψη... Όσο για το άκομψο του πράγματος.. sorry δε φημίζομαι για την κομψοτητα μου... :geia:
Πάντα ήμουν της άποψης ότι οι ερασιτέχνες θα πρέπει να στηρίζουν τους επαγγελματίες, ειδικά αφού αξιώνουν να στηρίζονται και οι ίδιοι από αυτούς.
Την ίδια άποψη έχω και εγώ:thumbup:
Θέλει σκέψη,αλλά κάτι μ΄ αρέσει σ΄αυτή την πρόταση.
:thumbup::thumbup:
στην επομενη ΓΣ να ειναι παρόντες για να εκφράσουν την πιθανώς αντίθετη άποψη τους με επιχειρήματα ....
:thumbup::thumbup::thumbup:
Γνώμη -την οποία έχω εκφράσει και στι στο παρελθόν- είναι ότι επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο. Έχω διακρίνει μια "φοβία" προς τους επαγγελματίες και προς ορισμένους από αυτούς τουλάχιστον είναι άδικο.
Είναι στο καταστατικό του συλλόγου άλλωστε η ενημέρωση των μελών του. Η ενημέρωση των μελών για το είδος, τις τιμές και την ποιότητα των υπηρεσιών είναι κάτι που πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε πιο προσεκτικά. Αυτό διότι τελικά χρειάζεται μια πιο προσεκτική και συστηματική ματιά στις υπηρεσίες που προσφέρει ο κάθε επαγγελματίας ώστε το κάθε μέλος να βρίσκει, μέσω του συλλόγου, τον επαγγελματία που του ταιριάζει.
Εδώ όμως έρχεται η αιώνια Ελληνική καχυποψία την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Είναι ώριμος ο σύλλογος να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο; Ποιός θα μπορέσει να κρίνει τις υπηρεσίες κάθε παροχεα και με ποια κριτήρια; Πως θα διασφαλίσουμε ότι με δωράκια και προσφορούλες δεν θα καταντήσουμε "τσιράκια" που θα λένε "ωωωω τι ωραία μάσκαααα να την παρετε χάνετεεε!!!" και όλη την καχυποψία που θα σπαρεί ανάμεσά μας;
Είναι πολύ ωραία η ιδέα θέλει όμως πολύ σκέψη και οργάνωση για να δούμε τελικά πως μπορεί να γίνει. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αρκετοί σύλλογοι στο εξωτερικό έχουν τέτοια σχήματα.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι μέχρι τώρα ο σύλλογος στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και στις καλές σχέσεις μεταξύ των μελών του. Αυτό όσο θα περνάει ο καιρός και ο σύλλογος (ελπιζω) θα μεγαλώνει, σιγά σιγά θα χάνεται και είναι φυσιολογικό. Έτσι κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση μια που η γνώμη των μελών θα αρχίσει να χάνει την αξία που έχει σήμερα.
Η προβολή των σωστών επαγγελματιών είναι προς το συμφέρον των ερασιτεχνων αυτοδυτών και είναι κάτι προς το οποίο πρέπει με προσοχή να εστιάσουμε στο μέλλον
apeiranthos
15-06-09, 12:22
Για τον Άκη
Οπωσδήποτε μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για ορισμένο χρόνο κι αν αποδειχθεί ότι είναι μεγαλύτερη η ζημιά από ότι το όφελος ή ότι κουτρουβαλιαστήκαν όσοι έπρεπε να κρατούν τις ευαίσθητες ισορροπίες, τότε, άνετα και άμεσα είναι δυνατόν να μετατραπεί ή να καταργηθεί, αφού η δωρεάν διαφήμιση δεν δίνει περιθώρια
σχέσης «συμβολαίου» με τον επιχειρηματία
Για τον fin
Ο έξυπνος επιχειρηματίας προσπαθεί να βρει το καλύτερο ποιοτικά και περισσότερο ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά. Σαφώς και πρέπει να είναι ο πρώτος που ερευνά την αγορά και ίσως ο πρώτος (πριν τον καταναλωτή) που ανακαλύπτει τους ταλαντούχους κατασκευαστές και προάγει τις ευρεσιτεχνίες τους με οικονομικό αντίτιμο φυσικά. Γιατί λοιπόν να μην έχει «βήμα» δωρεάν να μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς και των πλεονεκτημάτων που τον οδήγησαν στην αντιπροσώπευση ή την εμπορεία ή την παροχή του εκάστοτε προϊόντος;
Σίγουρα η διαπραγμάτευση της τιμής του προϊόντος είναι προτιμότερο να γίνεται κατ’ ιδίαν αλλά εδώ δεν θα μπει ο επιχειρηματίας για να παζαρέψουμε την τιμή, αλλά για να μας παρουσιάσει το προϊόν με τις τεχνικές ή όποιες άλλες λεπτομέρειες. Να θέσουμε ερωτήσεις, (στον πλέον αρμόδιο να απαντήσει) αμφισβητήσεις, κριτική.
Οι όποιες αντιφάσεις θα μπορούν μέσα από τις συζητήσεις να αποκαλυφθούν και τα μέλη να λάβουν γνώση άμεσα από τις δημοσιεύσεις (ποστ).
Το να υπάρχει δυνατότητα δωρεάν διαφήμισης (με εθελοντική προσφορά προς τα μέλη) από επαγγελματίες σε ένα χώρο ερασιτεχνών προσωπικά δεν το θεωρώ αντίφαση γιατί
όλοι οι ερασιτέχνες είναι εν δυνάμει επαγγελματίες, όπως και όλοι οι επαγγελματίες είναι εν δυνάμει ερασιτέχνες. Πιθανώς και εν ενεργεία και για τις δυό ομάδες.
Για το μέλος Zin
Χαίρομαι που βλέπω - αν κρίνω από την εικονοσυναισθηματόφατσα – ότι ανάβουν τα αίματα. Μου φανερώνει ζωντάνια και ευαισθησία, που αν εκφραστεί ανάλογα και για άλλα σχετικά θέματα, θα πιστοποιήσει την αυθεντικότητά της.
Ζητώ συγνώμη δεν είχα καμία πρόθεση να σε εξοργίσω, αλλά ούτε και ζήτησα από κανένα να κάνει κάτι για να ωφεληθώ ή να μου δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτώ τα μέλη.
Μια πρόταση έκανα, αλλά φαίνεται η διατύπωση μου, κάπου υστερεί και δεν κατάφερες να το διακρίνεις.
Γίνει δε γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση, η ζωή μου μάλλον, δεν πρόκειται να αλλάξει από το αποτέλεσμα.
Εντάξει είμαι επαγγελματίας. Πέταξα αρκετά από τα σίγουρα βολέματα της ζωής μου και επέλεξα να κάνω κάτι που να με φέρνει σε επαφή συχνότερα, με ότι αγαπώ και αν μπορώ γιατί όχι να πορεύομαι κι από αυτό.
Αν κατά τη γνώμη σου επειδή συντρέχουν οι πιο πάνω λόγοι, δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι στο φόρουμ των ερασιτεχνών αυτοδυτών ή να βρίσκομαι αλλά να κάνω «μούγκα», δεν έχεις παρά να το πεις ανοιχτά και να το συζητήσουμε.
Στις ερωτήσεις σου τώρα. Αν π.χ. κάποιος διαφημίζει μια μάσκα, και εσύ δεν έχεις κατά νου πώς να διακρίνεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τις ερωταπαντήσεις του διαφημιστή με μέλη που είναι ήδη γνωστά για τις τεχνικές γνώσεις τους (π.χ. GKAM, Μυλωνάκης, Ευσταθείου και πολλοί άλλοι) και να αποκομίσεις ένα περισσότερο ασφαλές συμπέρασμα για το προϊόν.
Οπωσδήποτε κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει στην αγορά ενός προϊόντος.
Την απόφαση της ΓΣ δεν την είχα κατά νου όμως αν και δεν είμαι μέλος τη σέβομαι,
αυτό όμως δεν αναιρεί την πρόταση μου και ούτε με παραπέμπει να έρθω στην Αθήνα να βρεθούμε δια ζώσης για να προτείνω ή να επιχειρηματολογήσω περί αυτού,
αν και θα ήθελα να γνωρίσω αρκετούς από κοντά στις μαζώξεις που κάνετε.
Αν δεν μπορείς να βρείς θετικά δοκίμασε να βρείς αρνητικά.
Για τον MICHALIS
Ποτέ δεν ξέρεις, θα μπορούσε να συμβεί.
Για τον ΥΑΝ
Σωστά επισήμανες ότι θα συμβάλει και στην επίτευξη της απόλυτης και αδιαμφισβήτητης διαφάνειας της σχέσης ''Τηθύς - Επαγγελματίες''. Είναι το δωρεάν που το εξασφαλίζει και η εθελοντική προσφορά προς όλα τα μέλη.
Νεοκλή, αυτή η καχυποψία είναι που μας έχει «φάει» αλλά μας έχει «σώσει» κιόλας από κακοτοπιές. Η μόνη δύναμη που μπορεί να την κάνει στην μπάντα, είναι η αντικειμενική ενημέρωση κι ετούτη η τελευταία δεν μπορεί να έχει μορφή μονόλογου ούτε και να καλυφθεί κάτω από προσφορούλες και δωράκια όπως συνηθίζεται από στυγνούς εμπόρους όλων των ειδών.
Ένα τέτοιο εγχείρημα, θέλει προσεκτικά βήματα αλλά πιστεύω (κρίνοντας από τα θετικά-αρνητικά που προκύπτουν) ότι κάθε ένα από αυτά, θα προάγει και δεν θα υποβαθμίζει το σύλλογο.
Μερικές φορές νιώθω σαν μην καταλαβαίνω τι διαβάζω ...
Αρχικό μήνυμα απο YAN http://www.scubadive.gr/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=28627#post28627)
...
Πάντα ήμουν της άποψης ότι οι ερασιτέχνες θα πρέπει να στηρίζουν τους επαγγελματίες, ειδικά αφού αξιώνουν να στηρίζονται και οι ίδιοι από αυτούς.
...
Την ίδια άποψη έχω και εγώ:thumbup:
....
Η προβολή των σωστών επαγγελματιών είναι προς το συμφέρον των ερασιτεχνων αυτοδυτών και είναι κάτι προς το οποίο πρέπει με προσοχή να εστιάσουμε στο μέλλον
Τι λέτε ρε παιδιά? Σοβαρά? Δωρεάν προβολή?
Το όφελος των μεν είναι προφανές. Πελατεία. ΟΚ.
Το όφελος των μελών του Συλλόγου, για τα χρήματα που πληρώνουν και για τον χρόνο που διαθέτουν για να συντηρείται και να προχωράει αυτό το forum, ποιο ακριβώς είναι?
Το ότι ...
... κάθε μέλος να βρίσκει, μέσω του συλλόγου, τον επαγγελματία που του ταιριάζει...?
Δηλαδή αυτός είναι ένας απ' τους σκοπούς του Συλλόγου? Να κάνει προξενιά των μελών του με τους κατάλληλους για τον καθέναν επαγγελματίες?
Υπάρχουν περιπτώσεις, που επαγγελματίες μεσα απ' το πραγματικό τους ενδιαφέρον για την καταδυτική κοινότητα, έχουν "κερδίσει" την έμμεση μεν, ουσιαστική δε διαφήμισή τους μέσα σ' αυτό το φορουμ. Υπενθυμίζω συζήτηση (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3027) που έγινε πέρσι το καλοκαίρι. Δεν ειπώθηκαν όλα με ονοματεπώνυμα και τιμοκαταλόγους? Ενόχλήθηκε κανείς? Ισα ισα που όλοι δήλωσαν ότι τους αρέσει ο τρόπος που εξελίχθηκε το θέμα. Αλλά ξαναλέω, αυτή την "διαφήμιση" πρέπει να την κερδίσεις με το πραγματικό σου ενιαφέρον. Αν μπεις εδώ μέσα αλεξιπτωτιστής να μας πεις μόνος σου τι ωραίες βουτιές κάνεις, κανείς δεν θα σε πάρει υπ' όψιν.
...Η προβολή των σωστών επαγγελματιών είναι προς το συμφέρον των ερασιτεχνων αυτοδυτών και είναι κάτι προς το οποίο πρέπει με προσοχή να εστιάσουμε στο μέλλον
Εγώ νομίζω ότι οι επαγγελματίες που τελικά αξίζουν το ενδιαφέρον μας, αναδεικνύονται και προβάλλονται μέσα από την σωστή δουλειά τους στο καθαυτό αντικείμενό τους αλλά και από το ενδιαφέρον τους για την συνολική πρόοδο της καταδυτικής κοινότητας.
Τίποτα δεν μένει κρυφό Νεοκλή ;)
Προσωπικά μιλώντας η εμπειρία μου λέει ότι, άνθρωποι τους οποίους για καιρό γνώριζα μόνο από αυτά που γράφουν στα καταδυτικά φόρουμ και είχα σχηματίσει θετική εντύπωση, όταν ήρθε η ώρα να τους γνωρίσω από κοντά, ήταν πραγματικά έτσι. Αξιζε να τους γνωρίσεις και να συνεργαστείς μαζί τους.
...
τότε η κριτική για τα προϊόντα θα είναι ανάλογη με εκείνα των περιοδικών του χώρου.
...
...
Θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, και - ειλικρινά το λέω - θα ήθελα να αποτελέσει "πιλότο εμπορικού ήθους".
...
Αν και δεν συμφωνώ με την προβολή των επαγγελματιών στο φόρουμ, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο με τον οποίο προτείνεται, τα παραπάνω τα θεωρώ εύσημα για τον Σύλλογο ερασιτεχνών αυτοδυτών.
Πριν από ενάμιση χρόνο, για πρώτη φορά εμείς, ένας Σύλλογος 40 ανθρώπων τότε, βάλαμε (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=1981) για πρώτη φορά στο τραπέζι όλους τους εμπλεκόμενους με την ιστορία των καταδυτικών πάρκων. Επιχειρηματίες, επιστήμονες, ερευνητικά ιδρύματα, επαγγελματίες, τοπικούς φορείς και χρήστες - πελάτες.
Τώρα μας ζητείται να μπούμε μπροστά για να "επιβάλλουμε ηθική" στον χώρο των επαγγελματιων.
Και σ' ανώτερα :thumbup:
Αυτό που λέει ο apeiranthos είναι ότι σιγά σιγά θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρότερα με την ανάδειξη των καλών και των κακών επαγγελματιών/υπηρεσιών/προϊόντων. Αν δεν το κάνουμε εμείς εδώ ποιος θα το κάνει;
Το όφελος είναι ότι θέτοντας κάποια standards εμείς (και όχι άλλοι για εμάς) μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα ξερά από τα χλωρά. Αυτό είναι όφελος. Μην ξεχνάμε ότι ένας επαγγελματίας μπορεί να κερδίσει μπορεί και να χάσει από την προβολή του εδώ αφού γίνεται ανοιχτός σε κριτική. Εμείς έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Προσωπικά προτιμώ να πάω σε ένα καταδυτικό και να πληρώσω όσο θα πλήρωνε ο καθένας αλλά να ξέρω ότι είμαι σε έναν σωστό άνθρωπο παρά να γλυτώσω 20-30-50 ευρώ.
Άλλωστε και τώρα το κάνουμε, είτε έμμεσα είτε άμεσα μεσα από τις εμπειρίες των μελών. Όταν τα μέλη γίνουν πολλά αυτό δεν θα είναι και πολύ αντικειμενικό.
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός ή αν δεν τα γράφω σωστά:o
Δεν λέω να το κάνουμε αύριο, αλλά αν δεν κινηθούμε προς τα εκεί δεν θα φτάσουμε ποτέ.
Νεοκλή, αυτή η καχυποψία είναι που μας έχει «φάει» αλλά μας έχει «σώσει» κιόλας από κακοτοπιές. Η μόνη δύναμη που μπορεί να την κάνει στην μπάντα, είναι η αντικειμενική ενημέρωση κι ετούτη η τελευταία δεν μπορεί να έχει μορφή μονόλογου ούτε και να καλυφθεί κάτω από προσφορούλες και δωράκια όπως συνηθίζεται από στυγνούς εμπόρους όλων των ειδών.
Ένα τέτοιο εγχείρημα, θέλει προσεκτικά βήματα αλλά πιστεύω (κρίνοντας από τα θετικά-αρνητικά που προκύπτουν) ότι κάθε ένα από αυτά, θα προάγει και δεν θα υποβαθμίζει το σύλλογο.
:thumbup::thumbup:
@apeiranthos
Δεν υπήρχε κανένα προβλημα στη διατύπωση σου.. μου φανηκε οξυμωρο το ανοιγμα της κατηγορίας να το ζητά ένας επαγγελματίας.. (οσο επαγγελματίας ή όχι αν νοίωθει για τον εαυτό του)
για σκεψου να εμπαινα σε ενα forum επαγγελματιών της κατάδησης και εκει που ειχαν τα θεματα τους να συζητανε να τους ελεγα οτι θα πρεπει να κάνετε δωρεες και παροχες στα μελη του συλλογου ΤΥΘΗΣ γιατι μόνο ετσι θα επωφεληθείτε... :crazy:τραβηγμένο παράδειγμα, οκ. Το ίδιο τραβηγμένο μου φαίνεται να ερθεί σε ερωταποκρίσεις ο GKAM με τον επαγγελματια για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μασκας που διαφημίζει.. :rofl:
κανεις δε θα ερθει σε ερωταποκρίσεις... και τι ειναι αυτό που θα μεινει... ?? η δωρεάν διαφήμιση...καταλαμβάνοντα πολύτιμο χώρο από το forum.
και ηρθε η ώρα μου να πω κάτι άκομψο: "ο κ. τσαμπα πέθανε" και εφόσον το κατατστατικο δεν προβλέπει να "χρηματιζόμαστε" ...οι διαφημίσεις μπορούν ευκολα και ανώδυνα να γίνονται σε ολα τα υπολοιπα forum του χώρου που εχουν προβλέψει κατι τετοιο νομικα.
εξηγουμαι πως την προβολή των επαγελματιών που προσφέρουν στα μέλη του συλλόγου υπηρεσίες (whatever) οφειλουμε να την κάνουμε μεσω του forum με ομορφο τρόπο.. (και αυτο ειναι παλι κατι που συζητηθηκε και αποφασιστηκε στη ΓΣ..:fioufiou:)
εν πασει περιπτώσει κανεις δε μιλησε για φίμωση... ειμαστε όλοι χρησιμοι και απαραίτητοι σε αυτο το forum ποσο μάλλον εσυ apeiranthos που εχεις δείξει ευαισθησία για τόσο σημαντικά θέματα που μας απασχολούν...
@geogeo: :thumbup::worship::worship:
:geia:
apeiranthos
16-06-09, 08:47
Για το geogeo
Συγχαρητήρια που ήσουν κι εσύ εκεί, ανάμεσα στους 40,
και έχεις να προσάψεις στο βιογραφικό σου άλλη μια επιτυχία,
αλλά πες μου σε παρακαλώ, γιατί το έχω μεγάλη απορία.
Ποιος σου ζητάει εσένα ή του συλλόγου που είσαι μέλος, να
«επιβάλλεις ηθική» ;;;
Γιατί αν δεν σου το ζητάει κάποιος και απλά εσύ αισθάνεσαι έτσι,
τότε προσωπικά σου συνιστώ να το κοιτάξεις,
κι εσύ και όσοι ασπάζονται και προσκυνούν το βωμό των ιδεών σου,
γιατί όπως το περιγράφεις, εμένα προσωπικά μου θυμίζει το
«θα επιβάλλομε την ηθικήν τάξην»
που έλεγε ένας συνονόματός σου, γύρω στις αρχές του 1970.
Μήπως τα ανώτερα βρίσκονται προς άλλη κατεύθυνση;
Για το μέλος Zin
Υπάρχει κάτι που έχω παραβεί από τους κανονισμούς του καταστατικού,
του φόρουμ ή ότι άλλο με εμπλέκει με το ΤΗΘΥΣ;
Ας είναι για σένα οξύμωρο που κάποιος από ερασιτέχνης γίνεται επαγγελματίας,
γνωρίζει και τους δυο χώρους και «προτείνει», δεν ζητάει. Ε! και;
Για άλλους το οξύ – μωρό είναι αυτό που παραθέτεις γραπτώς, ότι:
... « ο κ. Τσάμπα πέθανε» ενώ ανήκεις σε σύλλογο ερασιτεχνών
που κυριαρχεί η εθελοντική προσφορά και πρωτοβουλία και η λέξη «αφιλοκερδώς».
Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.
Το παράδειγμα σου σε αντιπαράθεση με όσα μέχρι τώρα έγραψα,
είναι πέρα από τραβηγμένο. Μάλλον άστοχο ή ατυχές είναι,
γιατί πουθενά σε ότι έγραψα έως τώρα, δεν περιορίζω ότι «μόνο»
σώνει και καλά ο τρόπος που «προτείνω» - δεν ζητάω - θα φέρει όφελος στο ΤΗΘΥΣ !
To "... κανεις δε θα ερθει σε ερωταποκρίσεις..." που έγραψες,
μήπως είναι ελαφρώς απόλυτο, πως το προεξοφλείς ;
Εκτός αν δεν το κατάλαβα καλά
και είναι οδηγία προς τα μέλη και μη του φόρουμ και του συλλόγου.
Σε ευχαριστώ, που με το κλείσιμο της προηγούμενης δημοσίευσής σου,
μου θύμισες όλα εκείνα τα σημαντικότερα που έχω να με απασχολούν.:)
Για το geogeo
Συγχαρητήρια που ήσουν κι εσύ εκεί, ανάμεσα στους 40,
και έχεις να προσάψεις στο βιογραφικό σου άλλη μια επιτυχία,
αλλά πες μου σε παρακαλώ, γιατί το έχω μεγάλη απορία.
Ποιος σου ζητάει εσένα ή του συλλόγου που είσαι μέλος, να
«επιβάλλεις ηθική» ;;;
Γιατί αν δεν σου το ζητάει κάποιος και απλά εσύ αισθάνεσαι έτσι,
τότε προσωπικά σου συνιστώ να το κοιτάξεις,
κι εσύ και όσοι ασπάζονται και προσκυνούν το βωμό των ιδεών σου,
γιατί όπως το περιγράφεις, εμένα προσωπικά μου θυμίζει το
«θα επιβάλλομε την ηθικήν τάξην»
που έλεγε ένας συνονόματός σου, γύρω στις αρχές του 1970.
Μήπως τα ανώτερα βρίσκονται προς άλλη κατεύθυνση;
...
Προφανώς δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τα σημεια στα οποία αναφέρομαι. Θα κάνω εγώ τον κόπο να στα υπενθυμίσω:
Αρχικό μήνυμα απο apeiranthos http://www.scubadive.gr/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=28604#post28604)
...
...
Αρχικό μήνυμα απο ΄Ακης Γκούμας http://www.scubadive.gr/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=28616#post28616)
...
...
Οσο δε για τις θλιβερές συγκρίσεις σου, με λύπη μου στις επιστρέφω :thumbdn:
μιας και αρχίσαμε να συνχέουμε την "εθελοντική προσφορά σε ένα σύλλογο" με την "δωρεαν διαφήμιση επαγγελματιών" ... :stunned:
.. I rest my case///:cool:
ευχαριστούμε για την πρόταση... :)
Βρε παιδιά... γιατί αρπαζόμαστε;
Κουβέντα κάνουμε, μην μας πιάνουν οι συναισθηματισμοί. Δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε χωρις να θυμώνουμε;
Παιδιά ειλικρινά αν είναι να προκαλούνται εντάσεις δεν έχει νόημα το forum. Συνεχίζω με την ελπίδα ότι μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να διαφωνούμε όμορφα όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν.
Στο καταστατικό μας στο κεφάλαιο ΣΚΟΠΟΙ αναγράφουμε μεταξύ άλλων:
γ) Η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του Συλλόγου πάνω σε θέματα της
αυτόνομης κατάδυσης.και το προχωράμε και ένα βήμα παραπέρα
δ) Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ερασιτέχνες
αυτοδύτες από τους παροχείς των αντίστοιχων υπηρεσιών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά
πρότυπα, την Ελληνική και την διεθνή πρακτική.Δεν χρειάζεται να βάλουμε banner με τις εκδρομές των καταδυτικών. Σήμερα βάζουμε τις εμπειρίες των μελών. Αυριο μπορούμε επιπλέον να βάλουμε και την αξιολόγηση μας με βάση κάποια standards. Πχ στις εκδρομές: Γίνεται briefing; χωρίζονται ζευγάρια; υπάρχουν μόνιμα αγκυροβόλια; υπάρχει χώρος για προσωπικά αντικείμενα; υπαρχει ντους; υπάρχει χωρος για ξέπλυμα εξοπλισμού; κοκ Μια λίστα που θα την ανανεώνουμε κάθε χρόνο και θα έχει τα standards της κατάδυσης (briefing, φακοί, φαρμακεια) + τα προστιθέμενης αξίας (ντουζιέρες, πετσέτες, εμφιαλωμένο νερό, τιμές, αποδυτήρια κοκ).
Καταλαβαίνουμε όλοι οτι αυτό προϋποθέτει και προετοιμασία και ανθρώπους που να έχουν κάνει βουτιές με καταδυτικά (για να μπορούν να συγκρίνουν) και ανθρώπους που θα βρούν και θα θέσουν-εξηγήσουν τα standards, δουλειά προκειμένουν να καταγραφούν όλα αυτά, να επικοινωνήσουν με τα καταδυτικά κέντρα κοκ. Φυσικά και δεν γίνονται εν μία νυκτί και φυσικά θέλει πολύ προσοχή και για την σωστή επικοινωνία αλλά και διασφάλιση της διαφάνειας.
Το να απέχουμε από τα καταδ. κέντρα σαν σύλλογος δεν νομίζω ότι βοηθάει στην επίτευξη του σκοπού (δ) αφού στο κάτω κάτω όταν δεν είσαι πελάτης δεν σε υπολογίζουν (και είναι πολύ φυσικό). Μπορούμε με αυτόν (ή με κάποιον άλλο τρόπο, μια ιδέα έριξα) να πούμε επίσημα τι θα θέλαμε να παρέχεται στις καταδυτικές υπηρεσίες. Είναι η ευκαιρία μας που πρέπει να εκμεταλλευτούμε μόνο όμως όταν θα είμαστε έτοιμοι.
Αυτά και χωρίς νεύρα και στενοχώριες και rest my case. Χαίρομαι και να συμφωνω αλλά και να διαφωνώ μαζί σας. Έχω μάθει να ακούω (και πιστεύω το ίδιο και όλοι μας εδώ μέσα) περισσότερο την διαφορετική άποψη παρά αυτή που συμπνέει με την δική μου. Από αυτήν έχω να μάθω, να πάρω τα θετικά και να απορρίψω τα αρνητικά. Ας μην είμαστε τόσο ευαίσθητοι (αν και φυσιολογικό για ανθρώπους που αγαπάνε την θάλασσα) διότι καμιά φορά ο συναισθηματισμός μας παρασύρει.
Ο Μανώλης (apeiranthos), κατά την γνώμη μου, καλά έκανε και έβαλε αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι ότι οι άλλοι επαγγελματίες (ρο 99% αυτών) δεν σκέφτονται έτσι. Ο Κώστα ο Θωκταρίδης, ο Γιώργος ο Δελβερούδης, ο Μανώλης, και μερικοί ακόμα ελάχιστα, επαγγελματίες, απο την πρώτη στιγμή έχουν αγγαλιάσει τον σύλλογο και το φόρουμ, και συμμετέχουν ενεργά στο φόρουμ.
Δηστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε εξάιρεση για αυτούς γιατί υπάρχουν οι υπόλοιποι επαγγελματίες οι οποίοι θα μπούν για να διαφημίσουν με φωτογραφίες το σχολείο που έκαναν ή την εκδρομή που έκαναν ανοίγωντας ένα καινούριο θέμα. Και μετά ούτε που τους είδατε. Αυτά τα φαινόμενα είναι που πιστεύω ότι δεν αρέσουν σε κανέναν και θέλουμε όλοι να μην υπάρχουν.
΄Ακης Γκούμας
16-06-09, 15:43
Ο Νεοκλής έχει δίκιο, κυρίως, στην πρόταση για "χαλαρότερο" διάλογο.
Ας μην επεκταθώ στην άποψή μου για τις προτάξεις "νεύρων" και "Βαριών εκφράσεων" σε ένα forum. Είναι σύνηθες το φαινόμενο και έχει και την εξήγησή του...
Είχα πεί προχθές, οτι η πρόταση (ή το προσχέδιο της πρότασης / σκέψης) απο τον apeirathos, μου είχε αρέσει. Κάτι μου έκανε... τέλως πάντων. Δεν ήμουν ο μόνος. Επιμένω να πιστέυω, οτι "κάτι" θέλει να πεί.
Είχα, ακόμα πεί, οτι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν το μπορούμε και το αντέχουμε. Ε, αυτό το βλέπουμε, ήδη, αλλά η ζωντανή κουβέντα είναι ζωντανή ακριβώς και για τις διαφωνίες που εμπεριέχει.
Απορώ, γιατί είναι κακό, να αναφέρει ένας επαγγελματίας δημόσια, την υπηρεσία που προσφέρει, την τιμή της και 1-2 πληροφορίες.
Γιατί όλα αυτά να μην είναι συγκεντρωμένα σε ένα site που αφορά την κατάδυση?
Γιατί να μην υπάρχει αξιολόγιση?
Γιατί να μην υπάρχουν νέα προιόντα?
Γιατί φοβόμαστε οτι θα μπεί ο Χ επαγγελματίας και θα χάσει το μέτρο?
Ε, θα του προτείνουμε να το ξαναβρεί.
Για να μην μονοπωλήσει το Χ θέμα μόνο ένας επαγγελματίας?
Ε, θα το καταλάβουν οι όμοιοί του και θα εντείνουν την συμμετοχή τους.
Τι κακό υπάρχει στην έμμεση ή άμεση διαφήμιση? Κατα καιρούς, όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες, κυρίως της πρώτης. Ε, και? Ποιός έχασε?
Και τέλος, επειδή πιστεύω οτι η κάστα των αυτόνομων δυτών είναι πολύ μικρή :
Πόση "διαίρεση" σηκώνει μια κοινότητα που αριθμεί 300 - 500 αποδέκτες και 8 - 15 επαγγελματίες?
Καμία διαίρεση, απαντώ. Για "πρόσθεση" και "πολλαπλασιασμό" όμως, έχω θετική άποψη.
Καλησπέρα
Πολυ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Καταρχήν, η πρόταση του αγαπητού Απείρανθου ανεξαρτήτως αν μας αρέσει η οχι, θα πρέπει να μελετηθεί απο το ΔΣ του συλλόγου, γιατι αυτό ειναι αρμόδιο για την ομαλή λειτουργία του Συλλογου και του φόρουμ.
Προσωπικά δεν εχω ΄τίποτα με τους επαγγελματίες και τους παροχείς.
Φίλε Απείρανθε, ο ψαγμένος αυτοδύτης που αφιερώνει το χρόνο του για να μπεί στο φόρουμ, δεν εχει την διάθεση να βομβαρδίζεται με ενα σωρό διαφημήσεις για μασκες, πέδιλα, ρυθμιστές, φθηνά δικλινα στο καταδυτικό στη Ψαρού, κτλ.
Η αισθηση που εχω, και το λέω με πάσα επιφύλαξη, ειναι οτι το ΤΗΘΥΣ εχει στηθεί απο μιά ομάδα ερασιτεχνών αυτοδυτών που αγαπούν το χόμπυ τους, εχουν μεράκι με την θάλασσα και την κατάδυση, και θέλουν να μεταφέρουν προς τα εξω κάποια συγκεκριμένα 'μήνύματα'.(προστασία του περιβάλλοντος μας, ενημέρωση απο την παγκόσμια καταδυτική κοινότητα, επαφή με την υποβρύχια αρχαιολογία, δημιουργία ενημερωτικων
εκδηλώσεων, ανταλλαγές απόψεων σε τεχνικά και εκπαιδευτικής φύσεως θέματα κτλ.).
Το θέμα της διαφήμησης ειναι πολύ λεπτό και σχετικό. Διαφήμηση ειναι και το γεγονός οτι το θέμα που ανοιξες εχει απασχολήσει αρκετούς αναγνώστες στο φόρουμ, και ηδη κάποιοι εμαθαν για σένα οτι εισαι ο Απείρανθος ο επαγγελματίας.
Προσωπικά πιστεύω οτι πέρα απο τις λίστες με τα καταδυτικά κέντρα, τους αντιπροσώπους καταδυτικού εξοπλισμού, του παροχείς, τα μαγαζιά καταδυτικού εξοπλισμου, δεν χρειάζεται το φόρουμ να βομβαρδίσει αλλο τον ιστοχώρο του.
Αν ομως αποφασίσει να το κάνει, τότε τα πράγματα αλλάζουν......και φυσικά εννοώ οτι αυτό κοστίζει σε χρήμα.
Η Ζίνα μπορεί να φάνηκε λίγο straight forward, αλλά οσα ειπε με βρίσκουν σύμφωνο.:thumbup:
Ομολογώ οτι μου φάνηκε πολύ γενναία η απόφαση σου να διαλέξεις οπως λές το δύσκολο δρόμο, και να κάνεις το hobby σου επάγγελμα, αλλά αυτό δεν μας αφορά, οπως δεν μας αφορά και οποιαδήποτε αλλη απόφαση στην προσωπική σου ζωή. Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο μας το αναφέρεις. Το οτιδήποτε γράφεις μέσα στο φόρουμ, να ξέρεις οτι ειναι ο καθρέπτης σου, και αποτελεί την καλύτερη διαφήμηση του εαυτού σου.
Γράφοντας στο φόρουμ, ουσιαστικά πουλάς τον εαυτό σου, που σημαίνει οτι ηδη εχεις δωρεάν διαφήμηση.
Προσωπικά οσες φορές χρειάστηκα συμβουλή η γνώμη για κάποιο τεχνικό θέμα, εξυπηρετήθηκα απόλυτα μέσα στο φόρουμ.
Οταν πάλι θέλω να αγοράσω εξοπλισμό, κάνω ερευνα αγοράς στα ελληνικά και ξένα sites, και πράττω ανάλογα .......
Τα δε ελληνικά καταδυτικά περιοδικά τα εχω σχεδόν καταργήσει διότι με κουράζουν με τις στημένες κριτικές τους και τις απανωτές διαφημήσεις.
Ομολογώ λοιπόν οτι δεν εχω πειστεί ακόμα για ποιό λόγο θα πρέπει να γίνει το φόρουμ ενα μέσο προβολής των επαγγελματιών.
Ομως οπως και λέει και ο Αγαπητός Γκούμας, μια πιλοτική εφαρμογή δεν βλάπτει.
Απαραίτητη προυπόθεση ομως ειναι η απόλυτη συγκατάθεση του ΔΣ, και σε αυτό δεν χωράει καμία αντίρρηση, και καμία σύγκριση με τα '' καθεστώτα του 1970'' που ανέφερες.
Τελειώνοντας, προτείνω να γίνει επικουρικά και μια ψηφοφορία στο φόρουμ, για να αποτυπωθεί ενδεικτικά ποιά ειναι και η θέση των αναγνωστών στο θέμα αυτό.
Φιλικά
Δημ. Αδάμης
apeiranthos
18-06-09, 19:45
Άκη, συμφωνώ καμμία διαίρεση αλλά για να μην υπάρχει
θα πρέπει να διακρίνονται και να ξεκαθαρίζονται ορισμένα.
Aigeas να σου ξεκαθαρίσω, εφόσον αυτό δεν έγινε κατανοητό από του λόγου σου
ότι, την αναφορά για την προσωπική μου ζωή τη επικαλέστηκα όταν το μέλος Zin
άρχισε να ορίεται για το ότι "ένας επαγγελματίας ζητά Δωρεάν διαφημίσεις..."
για να πω ότι άνθρωπος είμαι πρώτα, έπειτα αυτό που κάνω το αγαπώ
και μετά ότι άλλο, μπας και το διακρίνει.
Συγνώμη αν σε μπέρδεψα και για το χρόνο που σπατάλησες να το διαβάσεις
και να σε προβληματίσει.
Δεν αισθάνομαι να πουλάω τον εαυτό μου με τη συμμέτοχή μου στο φόρουμ
του συλλόγου, αλλά να τον διευρύνω να τον ενημερώνω και να τον θέτω
ενώπιον σας όπως έχει. Αν δίνω κάτι (π.χ. κάποια πληροφορία σχετικά με οτιδήποτε)
το δίνω με την καρδιά μου και δεν περιμένω ανταπόδωση.
Θα ήμουν αφελής αν περίμενα ανταπόδωση από την όποια διαφήμισή μου
στο ΤΗΘΥΣ κι αυτό γιατί το 48% από τα 635 εγγεγραμένα άτομα στο φόρουμ
καταδύονται από σπάνια έως ποτέ με καταδυτικά κέντρα.
Απόδειξη επίσης είναι ότι πέρυσι ούτε ένα μέλος του ΤΗΘΥΣ δεν έφτασε ως εδώ για κατάδυση.
Πρόσεξε!!! Δεν σύγκρινα το ΔΣ με καθεστώτα του 1970
αλλά την εκφορά λόγου, για επιβολή ηθικής από τον geogeo
και όσους συμπαρίστανται σε αυτή την ιδέα του.
Σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα να εννοηθεί ότι αναφερόμουν στο ΔΣ γιατί απλά δεν αισθανόμουν έτσι.
Είχα θεωρήσει προφανές ότι δεν θα μπορούσε κάποιος να το παρερμηνεύσει
και σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να το αποσαφηνήσω.
Παρακάτω αναφέρομαι στο ΔΣ και όλα τα μέλη.
Σίγουρα δεν είμαι αυτός που θα οφεληθεί από το τι και πως θα το κάνετε
αλλά με το θάρρος, αφού βλέπω και ανέχεστε αυτό ***
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3672
- πλήν ελαχίστων μελών, προς τιμή τους -
είπα να σας κάνω την πρόταση να δώσετε σε όλους αυτό το δικαίωμα,
πριν μπεί το μέλος KYRAFOTINI και σηκώσει το πρώτο της ποστ με τίτλο
"Μπιτσ πάρτυ με στολές δυτών σε γνωστό μαγαζί στην Βουλιαγμένη".
Θα διανεμηθεί απεσταγμένο αλκοόλ και ζυμωμένο κρίθης, οικολογικό
από άγριες αυτοφυείς καλιέργειες της περιοχής των Θρακομακεδόνων.
Τιμή εισόδου 150 ευρώ.
Dj o Ιάπωνας Dive Master Ντεκογάματα.
Στους συμμετέχοντες που ανα διαστήματα θα βουτάνε στην πισίνα να ξεσουρώσουν,
θα δωθεί τιμητικά...
έντυπο δήλωσης απαλλαγής ευθύνης,
που θα υπογράψουν και κατόπιν θα το κρατήσουμε έως την αποχώρηση τους από το κατάστημα,
όπου και θα τους επιστραφεί ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους.
*** Αν κάποιους, σας στεναχωρεί και σας εξοργίζει μια πρόταση
γιατί δεν σας δημιουργεί τα ίδια συναισθήματα και η Πράξη;
ο ορισμος της εμπαθειας η μου φαινεται;
apeiranthos
18-06-09, 21:54
Μπορεί,
και να μην είναι,
έτσι.
:)
Μπορει.
Ξερεις ομως Μανωλη (αν και δε γνωριζομαστε απο κοντα ειμαστε γειτονακια στο forum), εχουμε σε αυτη τη μικρη χωρα ενα θλιβερο ρεκορ. Εχουμε κανει επιστημη τη διχονοια. Ειμαστε μια χουφτα ανθρωποι που φοραμε καποια λαστιχακια παραπανω για να μεινουμε λιγο πιο πολυ κατω. Πες οτι απο μας πενηντα περιπου εχουν και χρονο για web surf time. Αποτελεσμα:
Το 2005 ξεκινησαμε να επικοινωνουμε καπως ηλεκτρονικα και το 2009 εχουμε σχεδον ισαριθμα με τις παρεες forum στα οποια μαζοχιστικα μπαινουμε πια ταυτοχρονα (με αυτο το ρυθμο ισως το 2020 εχουμε ο καθενας το δικο του).
Καθε τρεις και λιγο καποιος φερνει ενα γκρι θεμα το οποιο προφανως θα διχασει (οκ αυτο). Αξιζει ομως τη ζημια να το παλευει μεχρι να γινουμε κουλουβαχατα;
Παραδειγμα για αυτο, ολοι πεταξαμε κατι (εντελως τζαμπα ηταν αλλωστε για εμας) και ψιλοεξαντλησαμε.
Το ομολογο αθηναικο club εχει ξεκαθαρη (δυσκολη στην αξιολογηση των μελων) πολιτικη που αφηνει τη χαραμαδα της "εκπτωσης" για το "φτωχο" διαφημιζομενο, και σιγουρα μετα τη προταση σου θα την επανεξετασει. Παλι οι αρχαιολογοι φταινε; Τοσο στυγνοι απατεωνες επιχειρηματιες της διαφημισης ειναι; Γιατι δεν μπορουμε απλα να επιχειρηματολογουμε αλλα πρεπει να ξεκατινιαζομαστε; (περιλαμβανω και μενα)
Στο αλλο thread μου επιστραφηκε το οτι μιλησα για συναισθηματισμο επειδη αιρετικα δεν σταθηκα εναντιον του "τερατος", γιατι απλα εκανα "γνωριμια" μαζι του (και ξεμυαλιστηκα ο αβγαλτος). "Οι απ'έξω όμως τα πράγματα (χωρις να τα γνωριζουν) τα βλέπουν ψυχρά και απλά". Ενταξει ειναι κοματακι παρανοικο, αλλα δεν απαντησα γιατι θα γινομουν πραγματικα τοσο καταστροφικα και αντιπαραγωγικα συναισθηματικος. Τοσο ωστε να δημιουργησω στρατοπεδα. Δεν θελω τετοια πραγματα ρε γμτ. Δε μας παιρνει. Ποτε θα το καταλαβουμε; Ντροπη μας. :cry:
Μονο να λεμε το ανεκδοτο με τη κατσικα του γειτονα ξερουμε.
apeiranthos
18-06-09, 23:29
AIGAIAS εαν θέλεις μην διαβάσεις είναι προσωπικά τα περισσότερα.
fin πράγματι δεν γνωριζόμαστε.
Ίσως αν συνέβαινε.... αυτό να βοηθούσε περισσότερο σε θέματα ιντερνετικής επικοινωνίας.
Να καταλάβεις σαφώς τι λέω
κι εγώ με τη σειρά μου, να καταλάβω τι λες.
Συναισθηματισμοί δεν γίνεται να αφαιρεθούν αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.
Κάποτε στο αμπυσσ σχολιάζαν για την
ΕΟΥΔΑΤΚ με τα χειρότερα. Εγώ είχα πάρει τα καλύτερα.
Για πάρτη μου.
Τα είχα "κλέψει" από όλους εκτός από εκείνους που το
ζούσαν το "έδιναν" άσχετα με το αν είσαι γνωστός ή όχι.
Γουστάρανε.
Ένας; Εντάξει ένας. Μπαρούχας.
Για εκείνον ήμουν εκεί.
Εκείνος, ήταν εκεί.
Καλή ώρα όπως εσύ με τα σεμινάρια και το ΙΕΝΑΕ
Να χαθώ;
Προτιμότερο, από το να σκοπεύω τη διχόνοια.
Ότι σχολίασα, τη συμπεριφορά του geogeo για παράδειγμα, (που ενδεχομένως ήταν απερίσκεπτη)
δεν σημαίνει ότι τον απεχθάνομαι ή τον αντιπαθώ,
αντίθετα, του λέω, ότι θα έλεγα, στο μεγάλο μου γιο κι ας στραβομουτσούνιαζε.
Geogeo συμπάθα με.
40χλμ. διαδρομή και μόλις μπήκα σπίτι αμέσως να ανοίξω
τον υπολογιστή μόνο και μόνο για να δω τι γίνεται στο ΤΗΘΥΣ.
Τζάνκι !!!
Αχ αυτά τα γκρί θεματα.
Μακάρι να υπήρχαν μοναχά στα φόρουμ
και να μην μας βασανίζουν στα εκτός φόρουμ.
Αλλά δυστυχώς μέσα - έξω αυτά είναι εκεί.
Καραούλι, σώνει και καλά να μας την πούνε,
ότι τους οφείλουμε την απολαβή του φαινόμενου της ζωής.
Για ρίχτο το ανέκδοτο, με την κατσίκα, γιατί μάλλον δεν το ξέρω.
...
Ότι σχολίασα, τη συμπεριφορά του geogeo για παράδειγμα, (που ενδεχομένως ήταν απερίσκεπτη)
δεν σημαίνει ότι τον απεχθάνομαι ή τον αντιπαθώ,
αντίθετα, του λέω, ότι θα έλεγα, στο μεγάλο μου γιο κι ας στραβομουτσούνιαζε.
Geogeo συμπάθα με.
...
Σε συμπαθάω, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί μου την έπεσες ...
(ασε δε που πέφτω και λίγο μεγάλος, ακόμα και για μεγάλος σου γιος ;))
Επί της ουσίας δε, να θυμίσω ότι το πρώτο μου ποστ στο θέμα καταλήγει έτσι:
...
Αυτό φυσικά, δεν μας εμποδίζει να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη πρόταση εδώ πέρα.
Θα γίνουν και άλλες Γ.Σ. στο μέλλον.
...
Απαραίτητη προυπόθεση ομως ειναι η απόλυτη συγκατάθεση του ΔΣ, και σε αυτό δεν χωράει καμία αντίρρηση, και καμία σύγκριση με τα '' καθεστώτα του 1970'' που ανέφερες.
...
Δήμητρη, δεν είναι θέμα Δ.Σ.
Το Δ.Σ. στην τελευταία Γ.Σ. έφερε αυτό το θέμα για συζήτηση και ψηφοφορία. Οπότε, δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την απόφαση ακόμα και να θέλει. Η απόφαση μπορεί να αλλάξει μόνο σε επόμενη Γ.Σ., μετά από εισήγηση οποιουδήποτε μέλους του Συλλόγου.
.....
Για ρίχτο το ανέκδοτο, με την κατσίκα, γιατί μάλλον δεν το ξέρω.
Παραδεχομαι οτι δεν μπορω να καταλαβω πως αισθανεσαι (με την ιστορια της φωκιοοικογενειας εννοω) αφου εγω οταν ειχα παρει αδεια κατ κεντρου (94 αν θυμαμαι καλα) ειχα την τυχη να ειμαι σε μια απο τις ελαχιστες επιτρεπομενες περιοχες (ΝΑ σιθωνιας) και δεν περασα κατι τοσο παρανοικο. Πιστευω οτι προσθετικα στο φορολογικο καψονι θα με ειχε σκοτωσει εντελως.
Οταν περασω φθινοπωρο απο Αθηνα θα :2drunk:
κατσικα του γειτονα (περιληψη) Αφου ο θεος εισακουοντας τις προσευχες καποιου πιστου εκπληρωσε την επιθυμια του, δινοντας του την κατσικα που ζητησε, περιμενε να τον δει χαρουμενο , πραγμα το οποιο δεν συνεβαινε. στην ερωτηση γιατι δεν ειναι ικανοποιημενος απανταει "Τωρα θελω να ψοφησει και η κατσικα του γειτονα."
Το συγκεκριμενο ανεκδοτο εχει απειρα remake που παντα προσδιοριζουν τον ελληνα.
Αν μπορώ να προτείνω και εγώ με την σειρά μου χωρίς να γνωρίζω αν έχει προταθεί ξανά.
Αυτό που λείπει ειναι το quick reply οπου μπορείς να γράψεις μια απάντηση απευθείας σε ενα λευκό παράθυρο.
Ουσιαστικά πατώντας εδώ post reply μπαίνεις σε advance mode οπου ισχυει για τα περισσότερα φορουμ.
Να κάνω ακόμα μια προταση που δεν εχω καταφέρει να βρώ κάποια επιλογή.
Υπάρχει στα βοηθήματα / Σημερινά μυνήματα.
Θα μπορούσε να αντικατασταθεί με τα μη αναγνωσμένα απο την τελευταία επίσκεψη.
Αμα λείπεις για παράδειγμα 3 μέρες να μπορείς να δείς όλα τα πόστ των 3ων ημερών και οχι μόνο της τελευταίας.
Ισως βέβαια να το κάνατε και εσκεμμένα ωστε να μπαίνει ο κόσμος καθημερινά :o
Βάγκο, δύο θέσεις αριστερά από τα "Βοηθήματα" υπάρχει το "Νέα Μηνύματα"
που σε οδηγεί εδώ: Νέα Μηνύματα (http://www.scubadive.gr/forum/search.php?do=getnew)
Κανονικά θα πρέπει να σου δίνει όλα τα μηνύματα που δεν έχεις διαβάσει και όχι μόνο της τελευταίας μέρας, για έλεγξέ το ;)
Για το quick-reply που ρωτάς, απ' ότι θυμάμαι είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα όταν στήναμε το forum και το έχουμε απενεργοποιήσει. Ίσως να το ξαναδούμε όταν κάνουμε το επόμενο upgrade στο software του forum.
Ευχαριστώ Φοίβο, το είχα προσέξει αλλα εχω την εντύπωση οτι δεν σταματά να στο δείχνει αν δεν μπεις μέσα (διαβάσεις)
Αυτο που συνηθίζεται και γενικά υπάρχει είναι η επιλογή να σου δείχνει:
όσα ποστς έγιναν απο την τελευταία σου επίσκεψη.
Αν μπεις και βγείς τοτε χάνεις το ιστορικό.
Αν πάλι μπεις και δεις 3 απο τα 10 για παράδειγμα, στην επόμενη επίσκεψη θα έχεις χάσει και τα 10.
κτλ
Τα νέα μηνύματα δεν διαγράφονται αν δεν τα διαβάσεις
Τα σημερινά μηνύματα είναι μόνο τα σημερινά
Η λέξη κλειδί είναι προβολή νέων δημοσιεύσεων
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Ευχαριστώ
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.