Επιστροφή στο Forum : Η UTD στην Ελλάδα
Ο Andrew Georgitsis έφερε για 10 μέρες την UTD στην Ελλάδα και ο Νίκος Καρατζάς έγινε ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής του οργανισμού έως το επίπεδο Tech-2.
Unified Team Diving - Instructors (http://www.unifiedteamdiving.com/page/utd-instructors)
Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!
:thumbup:
...
Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!
Dimitris Galon
08-09-09, 09:12
Συγχαρητήρια Νικόλα και καλή συνέχεια!!!! :thumbup:
ΘΩΚΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
08-09-09, 09:32
Εύγε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα πολύ καλό, διότι ο Νίκος ήταν πάντα πολύ καλός εκπαιδευτής και τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με το technical diving.
:worship::worship::worship:
Συγχαρητήρια Νίκο μας!!!
Very proud of you :thumbup:
Συγχαρητήρια στον Νίκο !!!!
αλλά και στην Αρετή και τον ΥΑΝ που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το απαιτητικό σχολείο της UTD tech 1-2 με τον Andrew Georgitsis. :thumbup:
Άψογα νέα! Συγχαρητήρια! :thumbup:
Συγχαρητηρια!!!:2drunk:
καλη επιτυχία στη συνέχεια της προσπαθειας!
Καλοδεχούμενος ένας ακόμη οργανισμός εκπαίδευσης αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικά (και ακριβά) τα μίγματα για τα μέτρα που αναφέρουν;
Tech 2 Course Limits
Maximum depth 160’/48m
Standard back-gases are Helitrox 21/35
Standard decompression gases is Nitrox 50
One deco bootle and 1 stage bottle
No overhead environments
Tech 1 Course Limits
Maximum depth 130’/39m
Standard back-gases are Nitrox 32 and Helitrox 25/25
Decompression gas is 100% O2, limited to one single cycle of oxygen per dive
One deco bottle.
Καλοδεχούμενος ένας ακόμη οργανισμός εκπαίδευσης αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικά (και ακριβά) τα μίγματα για τα μέτρα που αναφέρουν;
Tech 2 Course Limits
Maximum depth 160’/48m
Standard back-gases are Helitrox 21/35
Standard decompression gases is Nitrox 50
One deco bootle and 1 stage bottle
No overhead environments
Tech 1 Course Limits
Maximum depth 130’/39m
Standard back-gases are Nitrox 32 and Helitrox 25/25
Decompression gas is 100% O2, limited to one single cycle of oxygen per dive
One deco bottle.
...και πού να δεις τα αέρια στο Tech 2 (http://www.gue.com/?q=en/node/124) της GUE :D
Δημήτρη, το θέμα δεν είναι το κόστος αλλά η ασφάλεια. Φυσικά όμως δε σε υποχρεώνει κανείς να πάς σε GUE, UTD ή οτιδήποτε άλλο. Ο κάθε ένας βουτά όπως θέλει και όπως μπορεί. Η ουσία είναι στο αποτέλεσμα, αλλά και στο ρίσκο.
:thumbup: Νίκο, συγχαρητήρια για την πιστοποίηση !
/GKAM
Συγχαρητηρια Νικο :thumbup:
ΥΑΝ και Αρετη job well done :thumbup:
και φωτος απο την επισκεψη και τα σχολεια του A Georgitsi
http://www.unifiedteamdiving.com/photo/albums/greece-idc-ratio-deco
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
08-09-09, 14:48
Mπράβο σε όλους και κυρίως στον Νικόλα. Εύχομαι ο κόσμος να εκτιμήσει
τον οργανισμό και το είδος της εκπαίδευσης αλλά μάλλον θα πρέπει να γίνει ενημέρωση γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι εστί UTD
Spyros Bozionelos
08-09-09, 15:02
Συγχαρητήρια Νίκο – Yan – Αρετή. :thumbup:
Normoxic Diver
08-09-09, 15:03
Συγχαρητηρια Νικολα! ....:thumbup:
Χρηστος Ευθυμιου
08-09-09, 17:16
Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!! :thumbup:
:geia: Σας ευχαριστώ πολύ !
Mπράβο σε όλους και κυρίως στον Νικόλα. Εύχομαι ο κόσμος να εκτιμήσει
τον οργανισμό και το είδος της εκπαίδευσης αλλά μάλλον θα πρέπει να γίνει ενημέρωση γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι εστί UTD
Θερμά συγχαρητήρια Νίκο, Αρετή & ΥΑΝ :thumbup:
Συμφωνώ απόλυτα με το Γιώργο, θα πρέπει σύντομα να μας κάνετε κάποια ενημέρωση για το UDT. :geia:
Μυλωνάκης Κων/νος
14-09-09, 09:06
Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το team…
Τα νέα είναι υπέροχα!!! :thumbup:
Νικο ενα μεγάλο μπράβο.
Κατά την γνώμη μου η αξία της επιτυχίας σου,μετριέται με ολα αυτά που θυσίασες για να ολοκληρώσεις αυτό το σχολείο. Χρόνος, προσωπική διασκέδαση, υπνος, σωματική κούραση, προετοιμασία, καί φυσικά ολα τα προαπαιτούμενα σχολεία....... (το οικονομικό μέρος το παραβλέπω).
Την σαμπάνια λέω να την πιούμε εδώ στην Νορβηγία... εχει και νοστιμο σολωμό.!!!!!!
Τσίμπα την στεγανή και ελα!!!!
Yan, και Αρετή συγχαρητήρια και σε σάς, και καλή συνέχεια
Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή, να οργανωθεί μια ημερίδα αφιερωμένη στους οργανισμούς UTD kai GUE? Θα ηταν πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση των δύο οργανισμών ωστε να αναλυθούν οι διαφορές/ομοιότητες τους. Νομίζω οτι αρκετοί αυτοδύτες, τεχνικοι και μη, θα ειχαν πολλά να μάθουν.....
Μήπως το ΤΗΘΥΣ θα μπορούσε να οργανώσει κάτι τέτοιο?
Φιλιά απο την ομορφη Νορβηγία...
Δημ.Αδάμης
(το οικονομικό μέρος το παραβλέπω).
Το παραβλέπεις ε;;; Εμ βέβαια... τόσα καράβια, τόσες πετρελαιοπηγές... με λίγες ψωροχιλιάδες ευρώ θα ασχολούμαστε;;;
Δημήτρη...
Να μην το παραβλέπεις!!!:madwife::rofl::banghead:
Άκου το παραβλέπω! Μάθαμε τώρα...
(ξέρεις τα πλοία του ΠΝ δεν θα σου τα δώσουν δικά σου... στο είπανε έτσι;) :p
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και ειδικά στον Νίκο :thumbup:
Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή, να οργανωθεί μια ημερίδα αφιερωμένη στους οργανισμούς UTD kai GUE? Θα ηταν πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση των δύο οργανισμών ωστε να αναλυθούν οι διαφορές/ομοιότητες τους. Νομίζω οτι αρκετοί αυτοδύτες, τεχνικοι και μη, θα ειχαν πολλά να μάθουν.....
Δεν μπορώ να εκτιμήσω αυτή τη στιγμή αν χρίζει ημερίδας αυτή η παρουσίαση, αλλά υποψιάζομαι πως θα υπάρχει μια βασική δυσκολία στην διοργάνωσή της: Πρέπει να βρούμε αίθουσα που να διαθέτει στην είσοδο ...ανιχνευτή μετάλλων :p :D
Υποθέτω πως ο Αιγαίας απλά εννοεί πως το κόστος είναι εκ των ων ουκ άνευ. Πάντως για την ιστορία, δεν έχει και αξιοσημείωτη διαφορά από αυτό των πιο 'παραδοσιακών' οργανισμών.
Όπως πάντα και παντού, όλα είναι θέμα προσωπικής ζυγαριάς. Κόστος /όφελος.
Πληροφορίες για την UTD μπορείτε να βρείτε στο site του οργανισμού και στην στήλη της κεντρικής σελίδας ''Home'' (="http://www.unifiedteamdiving.com/").
Με λίγα λόγια είναι ένας νεοσύστατος οργανισμός κατάδυσης, βασισμένος στα πρότυπα της DIR προσσέγγισης, δίνοντας όμως μια διαφορετική διάσταση στον όρο. Το DIR δεν είναι εξοπλισμός, ούτε διαδικασίες, αλλά τρόπος σκέψης και νοοτροπία. Βασίζεται στην δύναμη της ομάδας και εκπαιδεύει τους δύτες να λειτουργούν αποτελεσματικά μέσα σε αυτήν χρησιμοποιώντας το τυποποιημένο hogarthian setup.
Ιδρυτής του οργανισμού είναι ο Andrew Georgitsis. Τεχνικός αυτοδύτης ο ίδιος, έχει πάρει μέρος σε πολλές μεγάλες αποστολές, σε ναυάγια και σπήλαια. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εκπαιδεύει δύτες σε ολόκληρο τον κόσμο, προσπαθώντας να δημιουργήσει – όπως ο ίδιος λέει – σκεπτόμενους δύτες.
Η UTD δυστυχώς ΔΕΝ αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Το καρτελάκι είναι άχρηστο δλδ.
Το σχολείο σε γενικές γραμμές ήταν μια ενδιαφέρουσα -τουλάχιστον- εμπειρία. Ο τρόπος εκπαίδευσης είναι τελείως διαφορετικός από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Καλείσαι να αντεπεξέλθεις σε μια σειρά 'αστοχιών', όχι για να μάθεις να αντιμετωπίζεις 10(!) βλάβες ταυτόχρονα (πόσο γκαντέμης να είσαι πια?...) αλλά για να μάθει το μυαλό να λειτουργεί υποβρυχίως ψύχραιμα και οργανωμένα αλλά και να (προ)βλέπει καταστάσεις.
Το σημαντικότερο όλων όμως για εμένα, είναι ότι μαθαίνεις γιατί είναι προτιμότερο να δουλεύεις ομαδικά και πως γίνεται αυτό. Είναι αρκετά σύνθετο το ζήτημα, αφού για να είναι μια ομάδα αποτελεσματική χρειάζονται πολλά παραπάνω από το να χρησιμοποιούμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας (ΟΚ? – ΟΚ! Εσύ ΟΚ? –ΟΚ κι εγώ).
Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα βέβαια...
Μιλώντας για μένα, και το σχολείο και ο εκπαιδευτής φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών μου.
:geia:
...
Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα βέβαια...
Μιλώντας για μένα, και το σχολείο και ο εκπαιδευτής φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών μου.
Ολη η ουσία σε δύο φράσεις, σε τέτοιες συζητήσεις, κατά την γνώμη μου.
(Ξανά) μπράβο σε όλους σας :geia:
Υποθέτω πως ο Αιγαίας απλά εννοεί πως το κόστος είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Αυτό εννοεί και σίγουρα όταν θέλεις να κάνεις κάτι θέλεις να το κάνεις σωστά. Όπως είπες κι εσύ η σχέση κόστους/όφελος. Από την άλλη όταν κάποιος επενδύει τόσα χρήματα θέλω να τον συγχαρώ και για αυτό.
(φυσικά το post έχει γραφτεί με μεγάλη δόση χιούμορ μια που γνωριζόμαστε και δια ζώσης με τον Δημήτρη. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε)
Ευχαριστούμε πολύ, πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας …… Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Θωκταρίδη, τον Δημήτρη Φιφή και όλα τα παιδιά του Planet Blue για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση των σχολείων.
Αυτό εννοεί και σίγουρα όταν θέλεις να κάνεις κάτι θέλεις να το κάνεις σωστά. Όπως είπες κι εσύ η σχέση κόστους/όφελος. Από την άλλη όταν κάποιος επενδύει τόσα χρήματα θέλω να τον συγχαρώ και για αυτό.
(φυσικά το post έχει γραφτεί με μεγάλη δόση χιούμορ μια που γνωριζόμαστε και δια ζώσης με τον Δημήτρη. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε)
Φίλε Νεοκλή φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα.
Το χιούμορ σου ειναι πάντα ευστοχο και καλοπροαίρετο.
Συγχαρητήρια κι από εμένα παιδιά,
Νίκο - Αρετή - Yan
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.