PDA

Επιστροφή στο Forum : Canon G11 + Housing

eye love scuba
12-09-09, 23:04
ενδιαφέρομαι για την canon G11 και για housing της ikelight. από όσο γνωρίζω, δεν έχει βγει ακόμα το housing. ενδιαφέρομαι για εντυπώσεις αν έχει κανείς τη μηχανή και για προτάσεις ή αντιπροτάσεις. που μπορει να βρει κανεις housing σε καλή τιμή? άλλη ιδέα για housing?

Andreas Maragkos
30-09-09, 18:17
έχω την canon g9 Κ είμαι πολύ ικανοποιημένος κ απο τις φωτογραφίες κ ειδικά απο το video , Housing ikelite ανεπιφύλαχτα...τώρα για ψάξιμο εννοείτε αγορά απο εξωτερικό... :)

eye love scuba
30-09-09, 19:35
Thanx!:)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
02-10-09, 13:26
Γιωργο εχω την G10 , και πραγματικα (με λιγο side διαβασμα του πονηματος του κου EDGE (http://www.edgeunderwaterphotography.com/) και πολυ πρακτικη) τα αποτελεσματα ειναι εξαιρετικα ....

δυστυχως πηρα το housing της Canon γιατι δεν ειχα παραπανω χρηματα και λεω δυστυχως γιατι εχει πολλα μειονεκτηματα αντοχης και επισης μου βαζει παντα λιγη υγρασια αλλα δεν μπορω να καταλαβω απο που....

για την G11 δεν ξερω και πολλα αλλα προτεινω την σειρα ανεπιφυλακτα....:thumbup:

Ritsa
05-01-10, 20:22
Σήμερα πήγα να ρωτήσω και εγώ για την G11 έμεινα ικανοποιημένη με τα χαρακτηριστικά τις φωτογραφικής. Ουσιαστικά είναι μια SLR σε μικρότερο μέγεθος. Στο μαγαζί που πήγα μου είπαν οτι υπάρχει housing για το συγκεκριμένο μοντέλο κα είναι το WP-DC 34 έχει ακούσει κανείς κάτι?

Αυτό επίσης που θα με ενδιαφέρει να μάθω είναι αν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να βάλω εξωτερικό φλας (πράγμα που δεν με διευκρίνισε το μαγαζί-φωτογραφείο που πήγα).

Dimitris
05-01-10, 21:23
Καλησπερα

Για το housing κοιτα στο ebay, θα το βρεις στην μιση τιμη
Αν θελεις ikelite και εχεις καποιον γνωστο στο Μανχαταν θα σου προτεινα το BH http://www.bhphotovideo.com/c/search?Ntt=g11&N=0&InitialSearch=yes

Σαφως και μπορεις να βαλεις εξωτερικο flash
Αν θες κατι φτηνο θα σου προτεινα της fantasea http://www.fantasea.com/s.nl/it.A/id.325/.f?sc=2&category=504 Αντιπροσωπος ειναι η econoptics που εχει πολυ καλες τιμες (μπορει και πιο φτηνα απο το internet)

To site ειναι κατω αλλα μπορεις να βρεις στοιχεια επικοινωνιας απο εδω http://www.theabyss.gr/banners/ECONOPTICS.pdf

Ολα τα λεφτα παντως ειναι ο ευρυγωνιος φακος αλλα μου φαινεται υπαρχει λυση :thumbup:

Αν χρειαστεις κοκκινο φιλτρο θα χρειαστει να κανεις πατεντα, ριξε μια ματια εδω http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3099

:geia:

Sandeman
06-01-10, 19:30
Έχω δει τη G10 και είναι όντως καταπληκτική.. Λόγω γιορτών η canon είχε ρίξει την τιμή της G11 στην αγορά της Αμερικής σε χαμηλότερη απο αυτή της G10 (300ε έναντι 320ε). Αυτή τη στιγμή έχουν 1 $ διαφορά.

Εδώ και οι τιμές από amazon http://www.amazon.com/Canon-PowerShot-G11-Stabilized-articulating/dp/B002LITT56/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1262798730&sr=1-2

(οι γιορτές πέρασαν oi τιμές πέσανε). Αν είναι να τη φέρει κάποιος απο εκεί ας μου κρατήσει και εμένα μία. Όσο για το housing, και αυτό της canon για τη G10 τη δουλειά του την έκανε μια χαρά.

Carpe_Diem_Rj
22-07-10, 06:56
ενδιαφέρομαι για την canon G11 και για housing της ikelight. από όσο γνωρίζω, δεν έχει βγει ακόμα το housing. ενδιαφέρομαι για εντυπώσεις αν έχει κανείς τη μηχανή και για προτάσεις ή αντιπροτάσεις. που μπορει να βρει κανεις housing σε καλή τιμή? άλλη ιδέα για housing?

Ενδιαφερομαι για την αγορα της canon g11 και το housing της canon.Ειναι καλη αγορα? Τραβαει καλες φωτογραφιες? Το housing λεει οτι παει μεχρι 40μ αν παω μεχρι 50-55 θα παρει νερα η θα κολισουν τα κουμπια μονο? Ευχαριστω!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
22-07-10, 12:51
εχω κατεβασει το housing της canon για τη G10 μεχρι τα 50μ και δουλευε μια χαρα

eye love scuba
05-12-10, 23:57
για την G11 υπάρχουν 5 Ηοusing (δεν ξέρω αν κάποιος ξέρει και για έκτο).

α. Canon (WP-DC34), τιμή 200Ε περίπου
β. 10Βar, τιμή 640Ε περίπου, σχετικά μαζεμένο, μεγ βάθος 60/90μ
γ. Ικelight, τιμή 600Ε περίπου, ογκώδες και πολύ βαρύ , 60μ
δ. Fisheye (Fix G11), τιμή 1000Ε. πολύ μικρό σε όγκο. δεν έχει υποδοχή φις για εξωτερικό φλας και λειτουργεί μόνο με slave, 60μ
ε. Patima (PDCH-G11), τιμή 870Ε περίπου. υποδοχή εξωτ φλας, 80/120μ

θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει τα παραπάνω, σε σχέση επίσης με τις δυνατότητες χρήσης διαφορετικών φλας, μια που σκέφτομαι να πάρω κάποιο.

Ευχαριστώ

Μπλε
08-12-10, 01:36
ELS, θα πρέπει καλύτερα να μας πεις για τι χρήση προορίζεις την υποβρύχια φωτογραφική σου μηχανή, ώστε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Σκοπεύεις να ασχοληθείς ευκαιριακά/τουριστικά ή πιο σοβαρά με το hobby? Αν δεν ξέρεις, μπορείς να ξεκινήσεις με την ποιο οικονομική λύση και μετά αποφασίζεις. Σε όλα τα housing που αναφέρεις έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις φλας, είτε με ηλεκτρικό είτε με οπτικό τρόπο. Παίζει και εδώ ρόλο η χρήση της συγκεκριμένης μηχανής, μιας και το αν θα χρειαστείς TTL ή όχι είναι και θέμα... θεματολογίας!

Οπότε:
macro ή wide (ή και τα δύο)?
ρηχά ή βαθιά (>40m)?
ενδιαφέρει η αγορά έξτρα ευρυγώνιου ή/και macro wet-lens?Επίσης, να ξέρεις ότι μπορεί το housing της Ikelite να σου φαίνεται βαρύ εκτός νερού, αλλά λόγω μεγάλου (συγκριτικά με τα υπόλοιπα υποψήφια housings) κενού εσωτερικού όγκου, φαντάζομαι ότι θα είναι το πιο "ελαφρύ" υποβρυχίως. Πάντως, σίγουρα τα πιο "μαζεμένα" housings είναι πιο εύχρηστα...

:geia:

Μπλε
08-12-10, 01:43
Επίσης, να σου πω ότι, πέρα από τα γνωστής ποιότητας housing της Canon και Ikelite, έχω πιάσει στα χέρια μου τα αντίστοιχα της 10Bar και της Patima και ομολογώ ότι εμπνέουν στιβαρότητα, λειτουργικότητα και σιγουριά...

eye love scuba
09-12-10, 21:12
GB, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Την G11 την πήρα για να μπορώ να βγάλω λίγο πιο σοβαρές φωτογραφίες υποβρυχίως, χωρίς να φτάσω στο επίπεδο μίας DSLR με το αντίστοιχα πολύ υψηλό για τις απαιτήσεις μου κόστος για housing. Αλλά ενδιαφέρομαι για κάτι περισσότερο από το να πάρω που και που μία φωτογραφία να θυμάμαι υποβρυχίως. Το 60μ rating μου κάνει, δεν ενδιαφέρομαι για πιο βαθειά υποχρεωτικά΄.
Με έχει τραβήξει το Housing της Patima. έρχεται μαζί με έναν αντάπτορα για πρόσθετους φακούς ευρυγώνιους και μάκρο. είναι μαζεμένο και το βρήκα σε ακόμα καλύτερη τιμή (730 περίπου Ε). Έχει έξοδο για φλας Ιnon ή Níkonos (πρέπει να επιλέξει κανείς τι θέλει)
Το Housing της 10Βar είναι επίσης καλό, αλλά διάβασα ότι υπάρχει μία μικρή δυσκολία στο χειρισμό των κουμπιών υποβρυχίως. Υπάρχει δυνατότητα χρήσης του φλας της μηχανής (σε αντίθεση με το Patima), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα μου χρησιμεύσει (ίσως για καμια macro).