Επιστροφή στο Forum : Oceanic HD 09 Trilaminat-Drysuit with telescope-torso
http://img7.imageshack.us/img7/2669/985048b1.jpg
Brandnew trilaminat suit with front Zipper and teleskop torso. Neopren boots, warm neck and many features more. Colour black with white accents
Material: Cordura Trilaminat with taped seams, reinforced knees, latex
Material Strength: 0,0 mm
Inlet: 360 degree turnable SI-Tech Chest
Inlet position: front
Outlet: automatic
Outlet position: left shoulder
Inner lamination: no
Arm Sleeve: Heavy Duty Latex at wrists
Sleeve: Heavy Duty Latex at neck including a neoprene warm neck
Gloves: Heavy Duty Neoprene Lined Boots
Zipp run: doubled diagonal Front Loading Zips - one out of plastic to cover and a Metal Dry Zip
Size: men 48-58, ladies 36-44
Custom fitting: no
Colours: black
dmanetakis
09-10-11, 21:03
Υπάρχει κανείς στο forum που να έχει την παραπάνω στεγανή ? ( πλήν του buddy μου )
...θα ήθελα κάποιες πληροφορίες παρακαλώ ο καψερός ...:(
.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως οι SI TECH βαλβίδες είναι αρκετά μαλακές και αξιόπιστες, χρησιμοποιούνται χρόνια από τις BARE.
dmanetakis
10-10-11, 09:50
Βασικά δεν με ενδιαφέρουν οι βαλβίδες , αλλά serial number και ημερομηνία παραγωγής , καθώς και η γνώμη των κατόχων όσο αφορά την αξιοπιστία και την στεγανότητας της ...
Εχει προκύψει ένα θέμα με την δική μου και ταλαιπωρούμαι σχεδόν ένα χρόνο γιαυτο θα ήθελα να μάθω περισσότερα...
Ευχαριστώ ....
Τι πρόβλημα φιλαράκι???
Την έχω απο το 2008-09..
Για πές....
dmanetakis
10-10-11, 16:07
Τι πρόβλημα φιλαράκι???
Την έχω απο το 2008-09..
Για πές....
..έχεις e-mail....
..έχεις e-mail.... μήπως να μας πεις και εμας για να ξερουμε?... λέω μήπως... :madwife:
ΥΣ: αυτο που αρχίζουν μια συζήτηση και μετα η συνέχεια ειναι στο πηγαδάκι... δεν το καταλαβαίνω..
:rolleyes:
Δημήτρη, είδα τα βίντεο που μου έστειλες...
Πρόκειται για κλασική περίπτωση αποκόλλησης του σάντουιτς (νάιλον/βιτύλιο/cordura) Εχει συμβεί και σε άλλες στεγανές (νομίζω και σε dui αν θυμάμαι μια παλιά περίπτωση) Η εταιρεία αντικατέστησε το υλικό.
Το πρόβλημα εντοπίζεται οχι τόσο στην κατασκευή μιας στεγανής (κολλήσεις κλπ.) αλλά στην προμήθεια του υλικού σε πατρόν απο το εργοστάσιο παρασκευής. Είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι που - το ψάχνω..) οτι μερικές παρτίδες πατρόν βγήκανε προβληματικές απο την γραμμή παραγωγής.
Να σου πώ και κάτι άλλο.... η στολή που βλέπω εγώ στο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με την δικιά μου εσωτερικά!
Τα υπόλοιπα τηλεφωνικώς.
Σου έστειλα στοιχεία.
μήπως να μας πεις και εμας για να ξερουμε?... λέω μήπως... :madwife:
ΥΣ: αυτο που αρχίζουν μια συζήτηση και μετα η συνέχεια ειναι στο πηγαδάκι... δεν το καταλαβαίνω..
:rolleyes:
Zίνα, δεν είναι ένα γενικό καταδυτικό θέμα αυτό.
Αφορά συγκεκριμένο μοντέλο και εταιρία.
Αν έχεις ίδια στολή και σε ενδιαφέρει αλλάζει...
Μπορεί να μην θέλει ακριβώς αυτό.... να γίνετε συζήτηση χωρίς αποτέλεσμα ή δικαίωμα του είναι να μην θέλει να δημοσιοποιήσει παραπέρα.
Νομίζω είναι θεμιτό παγκοσμίως στα φόρα να ξεκινάει μια ερώτηση και μετά να καταλήγει και σε προσωπική - ιδιωτική επαφή.
Τώρα, θα μου πείς ... τι μας ενδιαφέρει εμάς όλους τότε???
Ε, πώς θα ανακαλύψει ο άνθρωπος άλλους δύτες-τριες που ενδεχομένως έχουν το ίδιο πρόβλημα???
dmanetakis
10-10-11, 17:52
...Βασικά δεν με ενδιαφέρουν οι βαλβίδες , αλλά serial number και ημερομηνία παραγωγής , καθώς και η γνώμη των κατόχων όσο αφορά την αξιοπιστία και την στεγανότητας της ...
Eπαναλαμβάνω το σκοπό του postαρίσματος .
Δεν θέλω να ανοίξουμε ''δικαστήριο'' (όπως γίνεται στα περισσότερα θέματα), ούτε να βγουν εσφαλμένα συμπεράσματα, ούτε να θίξουμε κανέναν.
Γι 'αυτό και δεν δημοσιοποιώ το πρόβλημα.
Κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες ζητώ ( ...απο κατόχους ) οι οποίες θα με βοηθήσουν να πάρω μία απόφαση ( ...εδώ που έχω φτάσει).
Παρακαλώ τους ''δικαστές'' να αφήσουν κάτω τα σφυράκια, και παρακαλώ τους κατόχους να μου κάνουν ένα postaρισμα με ημερομηνίες κατασκευής και serial, αν είναι δυνατό.
Ευχαριστώ.
:geia:
Δικαστες? δικαστήρια? και σφυράκια? στα περισσοτερα θέματα??:crazy: που ειναι ολα αυτα?
dmanetakis εχεις καθε δικαίωμα να δημοσιοποιήσεις ή οχι το θέμα σου... μύνηματα ομως όπως "...εχεις μέηλ..." σε ενα θέμα που έχει μέχρι στιγμής 800+ εμφανίσεις για μενα ειναι εντελώς αγενή... (για να μη πω τιποτα πιο ακομψο..)
για να διαβάζω το θέμα κατι θα θέλω να μαθω και εγω.. δεν ειναι ανάγκη να εχω αγοράσει τη συγκεκριμενη στεγανη...
Κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες ζητώ ( ...απο κατόχους ) οι οποίες θα με βοηθήσουν να πάρω μία απόφαση ( ...εδώ που έχω φτάσει).
Εγω εχω μια τετοια στολη. Αγορασμενη το Φεβ. 2009 με πολυ μεγαλη πιθονοτητα εκει που την αγορασε και ο Κωστας. :thumbup: Προσωπικα δεν εχω προβλημα. Ξερω ομως απο καποιον Γερμανο δυτη, που την ειχε αγορασει εδω, οτι ειχε προβλημα. :angyr: Τα στοιχεια που θελεις θα στα στειλω Πεμπτη, που θα ειμαι ξανα σπιτι.
dmanetakis
10-10-11, 19:19
Εγω εχω μια τετοια στολη. Αγορασμενη το Φεβ. 2009 με πολυ μεγαλη πιθονοτητα εκει που την αγορασε και ο Κωστας. :thumbup: Προσωπικα δεν εχω προβλημα. Ξερω ομως απο καποιον Γερμανο δυτη, που την ειχε αγορασει εδω, οτι ειχε προβλημα. :angyr: Τα στοιχεια που θελεις θα στα στειλω Πεμπτη, που θα ειμαι ξανα σπιτι.
Σε ευχαριστώ JoSpy ! ... θα αναμένω.
Δημήτρη έτοιμα...
Diving Drysuit Type: SOFTSHELL
Serial Number: S0830093065
Material: Trilaminate
Lining material: Polyester/Nylon
Manufactured: 2009
CE EN14225-2
OCEANIC
90530 - Wendelstein - Germany
Η δικιά σου πότε αγοράστηκε?
Είναι πρώτη ή δεύτερη παρτίδα?
To πρόβλημα το είχε απο την αρχή?
Μήπως την έπλενες πλυντήριο ή μήπως την έτριψες εσωτερικά και τέτοια?
Οτιδήποτε θέλεις είμαι στη διάθεση σου.
Υ.Γ Η δικιά μου είναι completely dry!!!:thumbup:
Συμφωνώ με τη Ζήνα.
Όταν αποφασίζουμε να ρωτήσουμε σε ένα forum (και καλά κάνουμε) πρέπει η κουβέντα να φτάνει και στο δια ταύτα. Όχι δικαστήριο, αλλα πχ. έγινε αυτό κι αυτό και μου είπε ο αντιπρόσωπος ότι μπλα μπλα και έμεινα (ή δεν έμεινα) ευχαριστημένος.
Να ξέρουμε και εμείς σε μια αντίστοιχη περίπτωση τι φταίει και τι μπορούμε να κάνουμε. Να ξέρουμε ποιος αντιπρόσωπος υποστηρίζει τα προϊόντα του και ποιος όχι.
Λοιπον το δικο μου Serial no ειναι S0830093015 κατασκευης 2009 μεγεθος 50
dmanetakis
12-10-11, 21:26
Λοιπον το δικο μου Serial no ειναι S0830093015 κατασκευης 2009 μεγεθος 50
Eυχαριστώ JoSpy ! ( ...φοράμε και το ίδιο μέγεθος :thumbup:)
dmanetakis
22-12-11, 21:36
.
Η στολή αντικαταστάθηκε από τον εδώ αντιπρόσωπο για δεύτερη φορά με μία κατασκευής 06/2011 (http://img542.imageshack.us/img542/5498/dsc00076y.jpg). :thumbup:
Αξίζει να αναφέρω ότι έχει γίνει αλλαγή στο φερμουάρ σε μάρκας DYNAT (http://img46.imageshack.us/img46/6626/dsc00077p.jpg) καθώς και ότι ο σχεδιασμός αναφέρει ότι έχει γίνει στην California και η κατασκευή στην Ταϊλάνδη … (http://img3.imageshack.us/img3/7365/dsc00073trj.jpg)
Τώρα το μόνο που μένει είναι να την δοκιμάσω στην επόμενη βουτιά. :thumbup: ( ... φυσικά αφού πρώτα κόψω τις φλάντζες στα μέτρα μου ) (http://www.youtube.com/watch?v=JEtgWZli6SI)
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας , και σας εύχομαι καλές γιορτές !
Τελικα το συγκεκριμενο μοντελο της oceanic και αντιπροσωπος αξιζουν ή οχι, γιατι ενδιαφερομαι να προχωρησω σε αγοραωστεγανης.
dmanetakis
01-08-13, 12:41
No prob. πλέον απο εμένα.
Η στολή είναι πολύ heavy duty. :thumbup:
Κανένα πρόβλημα με φερμουάρ και βαλβίδες .
Οτι πρέπει για πρώτη στεγανή, να μην φοβάσαι μην σκίσει .
Καλημέρα σε όλους,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια καινούργια στεγανή Oceanic HD 09.
Έχω βρεί μια η οποία έχει κατασκευαστεί τους τελευταίους μήνες του 2011 με χώρα παραγωγής την Ταιλάνδη.
Εχω ακόυσει οτι αυτές οι σταγανές παρουσίασαν πρόβλημα στις κολήσεις τους.
Βέβαια γνωρίζω και κόσμο που είχαν κάποια μικρό προβλήματα και άλλοι όχι.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
Οταν εχουν περάσει 2 χρόνια απο την παραγωγή τους, οι κόλες και τα latex μήπως πολυμερίζονται και "γερνάνε";
Εχουν βγει προβληματικές ;
Εαν γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε θα με βοηθούσε ιδιαιτέρα.
Ευχαριστώ.
dmanetakis
24-11-13, 10:27
Καλημέρα.
Με τη συγκεκριμένη στεγανή όσων αφορά τις κολλήσεις και τις ραφές δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. ( έχω αλλάξει τρείς ! )
Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν, ( στις προηγούμενες δύο ) με την αποκόλληση των στρωμάτων του υλικού ( trilaminate cordura ) σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα να χάνει στεγανότητα.
Να σημειώσω ότι και οι δύο στεγανές που είχαν το πρόβλημα, ήταν σειρά παραγωγής του 2009 με πολύ κοντινά serial no. ( αν θυμάμαι καλά 2-3 νούμερα ) που με έκανε να υποθέσω ότι επρόκειτο για ελλαττωματική "φουρνιά" εκείνο το διάστημα.
( μάλιστα υπάρχουν αναφορές και από άλλες εταιρίες με αντίστοιχα προβλήματα αποκόλλησης υλικού τότε )
Με το θέμα των φλατζών σε χέρια και λαιμό σε όλες τις στεγανές είναι το ίδιο. Από τη στιγμή που θα φορεθεί/βουτηχτεί ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση και είναι πλέον θέμα χρόνου η φθορά τους.
Μάλιστα η φθορά έρχεται μέσα σε ένα καλοκαίρι με την αποθήκευση ! ( δεν ξέρουμε ποιο θα είναι αυτό, μπορεί να είναι το πρώτο , δεύτερο, τρίτο κλπ... από την αγορά της )
Την πακετάρεις και την αποθήκευες με μπόλικο talk (χωρίς άρωμα) στις φλάντζες , και το φθινόπωρο που πας να την ανοίξεις .... καλορίζικη ! ... φλάτζες λαιμού και χεριών λιωμένες σαν τσίχλα :(
Ευτυχώς δεν είναι ακριβή ζημιά και είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις στεγανές. Αλλάζεις ένα set φλάντζες και νιώθεις σαν καινούργιος. :cool:
Τέλος θα υπενθυμίσω το ανέκδοτο όσων βουτάνε καιρό με στεγανή : " Aλλο στεγανός και άλλο ... στεγνός !! "
Χαιρετισμούς .
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.