PDA

Επιστροφή στο Forum : Σ.Ε.Α. Τηθύς: Δράσεις περί παράνομων ανελκύσεων και Καταδυτικού Κώδικα Συμπεριφοράς περι ναυαγίων

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
28-04-10, 19:30
http://www.scubadive.gr/downloads/photos/logos/TETHIS_sign_bw_130.png

Αγαπητοί φίλοι,

Σχετικά με το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την κοινότητά μας, και το οποίο ξεκίνησε με την διαφαινόμενη αφαίρεση του όπλου από το JU-52 της Κέας, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω.

Ο Σύλλογος μας, χθες 27/4/2010 κατά την τακτική εβδομαδιαία συνάντηση των μελών και των φίλων του στον χώρο του Σ.ΕΛ.Α.Σ. και αφού είχε απευθυνθεί από τα μέλη του Δ.Σ. σχετική ειδοποίηση, έθεσε το θέμα σε ανοιχτή συζήτηση για να ακούσει τις γνώμες όλων των παρευρισκόμενων.

Η κατ’ αρχήν γνώμη που διαμορφώθηκε μέσα από αυτή τη συνάντηση επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

α) Την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από οποιαδήποτε παράνομη ανέλκυση

β) Τις ενδεχόμενες κινήσεις που θα γίνουν, οι οποίες πρέπει να είναι προσεκτικές και μελετημένες, ώστε αφενός να μην θιγούν άνθρωποι με βάση μόνο φήμες και αμφιλεγόμενες υπόνοιες, αφετέρου δε να λαμβάνουν υπ’ όψιν την προστασία των κεκτημένων όλης της καταδυτικής κοινότητας.

Για το σκοπό αυτό, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αφού άκουσε την γνώμη όσων παραβρέθηκαν στην χθεσινή συζήτηση, αλλά και όσων εξέφρασαν την άποψή τους στις διαδικτυακές συζητήσεις, θα αποφασίσει για τη μορφή και το περιεχόμενο της παρέμβασής του σε έκτακτη συνεδρίαση μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Αμέσως μετά, η παρέμβασή του αυτή θα ανακοινωθεί στο παρόν θέμα και εφόσον κριθεί σκόπιμο θα σταλεί και σε κάθε αρμόδια αρχή.

Σχετικά με το θέμα της σύνταξης «Καταδυτικού Κώδικα Συμπεριφοράς» περί τα ναυάγια, κρίνουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ως τέτοιο πρόκειται να το αντιμετωπίσουμε.

Για τον σκοπό λοιπόν αυτό σκοπεύουμε να διοργανώσουμε Ημερίδα μέσα στο φθινόπωρο του 2010, με ομιλητές από όλους τους αρμόδιους και συσχετιζόμενους χώρους η οποία έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται εδώ και ένα μήνα.

Ενας από τους κύριους στόχους της ημερίδας, θα είναι η σφαιρική προσέγγιση αυτού του πολυδιάστατου θέματος για μια υπεύθυνη και ουσιαστική ενημέρωση των μελών μας και της καταδυτικής κοινότητας γενικότερα. Ευελπιστούμε στη δημιουργική συνεργασία των κατάλληλων φορέων, ώστε πέραν της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η ημερίδα αυτή να μας παρέχει πλούσια και χρήσιμα συμπεράσματα για τα ελληνικά ναυάγια και τις ιδιαιτερότητες και πρακτικές της ναυαγιοκατάδυσης στη χώρα μας.

Τα συμπεράσματα αυτά, μέσω των συλλογικών διαδικασιών μιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του συλλόγου και -αν χρειαστεί- με επιπλέον επαφή με αρμόδιους φορείς, θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε έναν άρτιο, λειτουργικό και ευρέως αποδεκτό Ηθικό Κώδικα, ο οποίος να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμβουλο και βοηθό κάθε υπεύθυνου έλληνα αυτοδύτη.

Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε σαφές ότι το Καταστατικό μας (http://www.scubadive.gr/downloads/documents/TETHYS_KATASTATIKO_27_01_2007.pdf) στο άρθρο 2.ε. προβλέπει σαφώς μεταξύ των στόχων δημιουργίας και ύπαρξης του Συλλόγου μας την « προστασία των Ελληνικών θαλασσών, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των λιμνών, των ποταμών και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, µε σχετικές ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές». Τα ναυάγια δε και δη τα ιστορικά, περιλαμβάνονται σαφώς στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία μας λοιπόν είναι εκ συστάσεως του Συλλόγου μας δεδομένα και δεν δεχόμαστε επ’ αυτού καμία αμφισβήτηση.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. Τηθύς

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
03-05-10, 07:21
http://www.scubadive.gr/downloads/photos/logos/TETHIS_sign_bw_130.pngΑγαπητοί φίλοι,

Σε συνέχεια της από 28/4/2010 ανακοίνωσης μας, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στην έκτακτη συνεδρίαση του της 1/5/2010, εξέτασε το θέμα των αναφορών για τις παράνομες ανελκύσεις και με γνώμονα αφενός την δηλωμένη θέση του Συλλόγου μας για προστασία της ενάλιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφετέρου την προστασία των κεκτημένων της καταδυτικής κοινότητας, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύνταξη και αποστολή αναφοράς εκ μέρους του Σ.Ε.Α. Τηθύς προς την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων και τους αρμόδιους φορείς της Λιμενικής Αστυνομίας, με σκοπό:

α) Να τους ενημερώσουμε ως αρμόδιους για την συζήτηση που γίνεται στην καταδυτική κοινότητα σχετικά με το θέμα, αποστέλλοντάς τους επικουρικά και οποιοδήποτε υλικό (video, φωτογραφίες, κλπ) έχει πέσει στην αντίληψή μας και μπορεί να βοηθήσει στη περαιτέρω διερεύνηση.

β) Να ζητήσουμε την άμεση περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, δηλώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε άμεσα και πρακτικά σ' αυτό όπως π.χ. στη διενέργεια τυχόν αυτοψίας, προσφέροντας τεχνική υποδομή (υ/β κάμερες) ή/και κατάλληλα εκπαιδευμένους τεχνικούς δύτες - μέλη του Συλλόγου, ώστε να καταγραφεί η τρέχουσα κατάσταση του ναυαγίου.

γ) Να τονίσουμε πως για τον Σύλλογό μας αλλά -θεωρούμε- και για το σύνολο της καταδυτικής κοινότητας, η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελεί μια σαφή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, καταδικάζοντας τις πρακτικές των παράνομων ανελκύσεων για οποιοδήποτε σκοπό και από όποιον κι αν πραγματοποιούνται, δηλώνοντας παράλληλα πως οποιαδήποτε στοιχεία έρθουν στα χέρια μας, με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιαδήποτε πηγή, εφόσον θεωρήσουμε πως μπορούν να βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, θα προωθηθούν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς θα αναρτηθεί μετά την αποστολή του, στο παρόν θέμα.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. Τηθύς

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
12-05-10, 08:06
Αγαπητοί φίλοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσης, παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής - αναφοράς που στείλαμε σήμερα με συστημένες επιστολές, στην λίστα αποδεκτών.

Άλιμος, 11/5/2010
Αρ. Πρωτοκ. 15

Προς:
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων
Καλλισπέρη 30, 117 42 Αθήνα
Υπ’ όψιν κας Σίμωση Αγγελικής
2. Λιμεναρχείο Λαυρίου
Λαύριο, 19500
Κοινοποίηση:
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μπουμπουλίνας 20-22, 106 82 Αθήνα
Υπ’ όψιν κας Βλαζάκη-Ανδρεαδάκη Μαρίας
2. Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά
Ακτή Μιαούλη 50
Πειραιάς, 18510

Θέμα: Αναφορά του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών «Τηθύς» για πιθανή παράνομη ανέλκυση όπλου από ναυάγιο αεροσκάφους Junkers 52 του Β’ Π.Π. στην θαλάσσια περιοχή της Κέας
Κύριοι,

Με την ιδιότητά μας ως επίσημος, αναγνωρισμένος από το κράτος φορέας ερασιτεχνών αυτοδυτών, θέλουμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα εξής.

Κατά την καταδυτική αποστολή «KEA DIVING EXPEDITION» (1) τον Σεπτέμβριο του 2008, μέσω της οποίας ήρθε στο φως και στην συνέχεια ταυτοποιήθηκε το ναυάγιο του S/SBurdigala από τον Α’ Π.Π, το σόναρ πλευρικής σάρωσης της αποστολής εντόπισε το ίχνος άγνωστου βυθισμένου αεροσκάφους.

Στην συνέχεια η αποστολή υπό την επωνυμία «SS BURDIGALA PROJECT» (2) το χρονικό διάστημα 25 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2009, καταδύθηκε στο στίγμα του ίχνους του αγνώστου αεροσκάφους σε βάθος περίπου 65 μέτρων. Μετά από σειρά καταδύσεων και ιστορική έρευνα, πρότεινε στις αρμόδιες αρχές την ταυτοποίησή του, ως το Junkers 52 αριθμός κατασκευής 6590, που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή της Κέας στις 6 Σεπτεμβρίου του 1943 κατά την διάρκεια του Β’ Π.Π.
Την 20/4/2010, στο διαδικτυακό forum του Συλλόγου μας (3) δημοσιεύτηκε βίντεο (4), προερχόμενο από το καταδυτικό κέντρο Sea Breaze, στο 6:20ο λεπτό του οποίου φαίνεται ότι το πολυβόλο MG-15 δεν είναι πλέον στην θέση που απεικονίζεται στις φωτογραφίες (5, 6) της αποστολής «SS BURDIGALA PROJECT».

Με αφορμή το παραπάνω, ξεκίνησε μεγάλη δημόσια συζήτηση στην καταδυτική κοινότητα σχετικά με την ηθική, την σκοπιμότητα αλλά και τη νομιμότητα μιας πιθανής ανέλκυσης τμήματος αυτού του ιστορικού ναυαγίου.

Ως Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών, στο Καταστατικό (7) του οποίου είναι ξεκάθαρα δηλωμένη η αφοσίωσή μας στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και εκφράζοντας το σύνολο των μελών μας, αλλά -κατά την γνώμη μας- και την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων αυτοδυτών, δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε παράνομη ανέλκυση, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται και για οποιονδήποτε σκοπό.

Με την αναφορά μας αυτή, επιθυμούμε αφενός μεν να συμβάλουμε στην προστασία του ναυαγίου και την αναζήτηση της αλήθειας στην συγκεκριμένη υπόθεση, αφετέρου δε να δώσουμε το προφίλ της παρουσίας του σύγχρονου ερασιτέχνη αυτοδύτη στις ελεύθερες θάλασσες μας.

Μέσα από τις ποικίλες ενημερωτικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις και δράσεις του συλλόγου μας και ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με ένα μεγάλο πλήθος ελλήνων αυτοδυτών, έχουμε πειστεί ότι με την άρση των παρωχημένων αντισυνταγματικών απαγορεύσεων και τη θέσπιση του νόμου 3409/05, η θάλασσά μας απέκτησε στα πρόσωπα των ερασιτεχνών αυτοδυτών, τους πλέον πολυάριθμους και ανιδιοτελείς μάρτυρες και φρουρούς απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την πολιτιστική μας κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον, που με τη μόνιμη παρουσία τους παίζουν το ρόλο του επίκουρου «ματιού» των αρμόδιων αρχών καθημερινά μέσα στην θάλασσα.

Οποιοσδήποτε δρα παράνομα, ανήθικα και εν τέλει δυσφημιστικά για τον χώρο της ερασιτεχνικής κατάδυσης θα μας βρει μπροστά του, αποφασισμένους να συμβάλλουμε με κάθε μέσο και πληροφορία στην οριστική απαξίωση και αποβολή του από τις τάξεις των ελλήνων αυτοδυτών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όσον αφορά την προστασία του ναυαγίου, την διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, αλλά και την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά με αυτές.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια που πιθανόν θα χρειαστείτε -στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας- στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αυτοψίας στο ναυάγιο μέσω καταδύσεων ή άλλου τεχνικού μέσου.
Με τιμή,

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. «Τηθύς»
Γ. Κυπραίος Ζ. Μακροπούλου

Πρόεδρος Δ.Σ. Γραμματέας

Συνημμένα:
(1) Μαγνητικό μέσο (DVD) με 2 φωτογραφίες και 1 βίντεο. (Φωτογραφίες 1 & 2 από την αποστολή «SS BURDIGALA PROJECT» με το πολυβόλο στην θέση του.
Το βίντεο του καταδυτικού κέντρου SeaBreaze που αναρτήθηκε και στο forum του Συλλόγου μας (www.scubadive.gr (http://www.scubadive.gr/forum/../))
(2) 3 Φωτογραφίες, 2 από την αποστολή του «SSBURDIGALAPROJECT» στις οποίες φαίνεται το πολυβόλο στην θέση του. 1 φωτογραφία (screencapture) από το βίντεο του καταδυτικού κέντρου SeaBreaze στην οποία φαίνεται ότι το πολυβόλο δεν βρίσκεται στην προηγούμενη θέση του.

Παραπομπές:
(1) http://keaexpedition2008.wordpress.com/
(2) http://keadive.gr/
(3) http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=38841#post38841
(4) http://www.youtube.com/watch?v=s2kxjWJ85i8
(5) http://burdigalaproject.files.wordpress.com/2009/05/dsc_0021-nef-1.jpg
(6) http://burdigalaproject.files.wordpress.com/2009/06/pic-10.jpg
(7) http://www.scubadive.gr/downloads/documents/TETHYS_KATASTATIKO_27_01_2007.pdf

Θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις, όταν υπάρξουν.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. "Τηθύς"

RNA
13-05-10, 16:33
Τα συγχαρητήρια μου. Επιτέλους κάποιος έπρεπε να ενααντιωθεί συλλογικά στο θέμα αυτό και θα περίμενα και να συνυπογραφεί και απο τους υπόλοιπους Συλλόγους των αυτοδυτών μιας και είναι κάτι που δεν πρέπει να του δίνουμε τοπικιστικό χαρακτήρα. (αυριο μπορεί να συμβεί και αλλού)

Δυστυχώς όμως σήμερα έλαβα μέσω mail φωτογραφία με καραβάνα που κατά δήλωση τους αποστολέα έχει ανελκυστεί από το Ορια και του έχει δωρισθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να παίξω τον ρόλο του εισαγγελέα παραθέτω την φωτογραφία και οποια πληροφορία χρειαστεί στον Σύλλογο έτσι ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια της δήλωσης και αν ναι, ποιος το έκανε από το ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ και εάν και όπου υπάρχουν εύθυνες να αποδοθούν.

Επιτέλους αυτό το απόστημα του "σηκώνω" πρέπει να σπάσει και ο Σύλλογος απέδειξε ότι έχει την δύναμη να το κάνει.

Παραθέτω τη φωτογραφία και οι αναγνώστες (μέλη και μη μέλη) ας κρίνουν.

http://img684.imageshack.us/img684/5784/karavana.jpg

fivos
13-05-10, 16:52
Δυστυχώς όμως σήμερα έλαβα μέσω mail φωτογραφία με καραβάνα που κατά δήλωση του αποστολέα έχει ανελκυστεί από το Ορια και του έχει δωρισθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να παίξω τον ρόλο του εισαγγελέα παραθέτω την φωτογραφία και οποια πληροφορία χρειαστεί στον Σύλλογο έτσι ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια της δήλωσης και αν ναι, ποιος το έκανε από το ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ και εάν και όπου υπάρχουν εύθυνες να αποδοθούν.

Επιτέλους αυτό το απόστημα του "σηκώνω" πρέπει να σπάσει και ο Σύλλογος απέδειξε ότι έχει την δύναμη να το κάνει.

Παραθέτω τη φωτογραφία και οι αναγνώστες (μέλη και μη μέλη) ας κρίνουν.

<GDPR Removal> παρ' όλες τις καλές προθέσεις που διατυμπανίζεις, θα έλεγα ότι προφανώς δεν παίζεις το ρόλο του εισαγγελέα αλλά μάλλον δημοσιογράφου του κίτρινου τύπου με τον τρόπο που αναφέρεις αυτά που αναφέρεις στο μήνυμά σου.

Το ξερεις πως το θέμα που ανακινείς είναι σοβαρό και παρ' ολα αυτά αφήνεις να πλανώνται κατηγορίες προς το Δ.Σ. του συλόγου γενικώς και αορίστως.

Για να μη θεωρήσω λοιπόν το μήνυμά σου προβοκατόρικο και αστήριχτο θα ήθελα να αναφέρεις δημόσια τα εξής:

1. Πότε έγινε η υποτιθέμενη ανέλκυση και από ποιον?
2. Ποιος ήταν ο αποδέκτης του δώρου και πότε έγινε η "δωρεά"?
3. Ποιος ήταν ο υποτιθέμενος δωρητής?
4. Ποιος σου έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες?
5. Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις ώστε να θεωρήσεις έγκυρες τις παραπάνω πληροφορίες και να τις δημοσιεύσεις?

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις με βεβαιότητα κάτι από τα παραπάνω ή αρνηθείς να τα αποκαλύψεις, φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις πως το μήνυμά σου εμπίπτει στο νόμο περί συκοφαντικής δυσφήμισης.

neokles
13-05-10, 20:24
έχει δωρισθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.

<GDPR Removal> καταλαβαίνεις ότι με δηλώσεις "από κάποιο μέλος του ΔΣ και από κάποιο μέλος του τάδε καποιος κάποτε" ποιο πολύ στο σκοτάδι μας ρίχνεις παρά μας οδηγείς στο φως. Πως δημοσιεύεις αυτό το κείμενο για να κρίνουμε όταν το μόνο που βλέπουμε είναι μία παλιά καραβάνα, μισό κράνος ένα ψυγειάκι και μερικα φελιζόλ; Ο μόνος που ενοχοποιείται στα σίγουρα είναι αυτός που το έχει και σου έστειλε το email.

Θα ήθελα προσωπικά μια σαφή καταγγελία:
Ποιός το έδωσε
Ποιός το πήρε
Πότε έγιναν όλα αυτά.

Eπρεπε να κάνει τις απαραίτητες ενέργιες όπως έκανε ο σύλλογος όπως έκανες και εσύ. Δηλαδή σου έστειλαν απλά ένα email με μια φωτογραφία και σχόλιο "αυτό μου το έδωσε μέλος του ΔΣ" και εσύ το πίστεψες; Αυτά τα κοίτα ένα email με μία καραβάνα, ένα παπούτσι, μία κα...λτσα κτλ κλ για να τα πιστεύει κάποιος πρέπει να είναι αφελής. Επειδή δεν σε έχω για αφελή πες μας παρακαλώ όλη την ιστορία

Αποδείξεις υπάρχουν; Μήπως (λέω μήπως) έπρεπε να αναζητηθούν πριν δημοσιευτεί αυτό το κείμενο; Εαν υπάρχουν σε παρακαλώ και σε προκαλώ να τις παρουσιάσεις είτε εδώ είτε στην δικαιοσύνη. Εαν υπάρχουν πρέπει τουλαχιστον τα μέλη του συλλόγου να ενημερωθούν. Ιδου η Ρόδος <GDPR Removal>

Νεοκλής

RNA
13-05-10, 21:39
Προφανώς δεν διαβάσατε καλά, επομένως να το επαναλάβω. Μου μεταφέρθηκε καταγγελία ότι μέλος του ΔΣ (και όχι το ΔΣ) δώρισε καραβάνα από το Όρια σε τρίτο άτομο.

Η καταγγελία είναι δημόσια και όφειλα να την μεταφέρω.

Εάν λοιπόν με ρωτάς Φοίβο σαν μέλος του ΔΣ οπως είπα και πριν θα μεταφέρω όλα όσα μου έστειλαν στο ΔΣ για να μάθει το ποιος και το γιατί και ας κρίνει τις περαιτέρω ενέργειες. Και αν νομίζει ότι είναι αβάσιμες είμαι ανοιχτός σε κάθε νομική ενέργεια. Την διεύθυνση μου την γνωρίζει εάν νομίζει ότι θίγεται.

Εάν με ρωτάς σαν αναγνώστης η μέλος της καταδυτικής κοινότητας Φοίβο νομίζω πως το να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου δεν ωφελεί.

Αν δεν κάνω λάθος, (και σε αυτά τα πράγματα γνωρίζεις ότι δεν κάνω λάθος) σε σημερινό σου γραπτό μήνυμα που έστειλες στο κινητό μου, μου είπες ότι το μέλος που και εσύ γνωρίζεις σου εκμυστηρεύτηκε την πράξη εδώ και 2 εβδομάδες.

Οπότε έχω την εντύπωση ότι αντί του Κίτρινου τύπου και της Ρόδου και του Πηδήματος καλό είναι να καταθέσεις και εσύ τι ξέρεις στο ΔΣ μιας και εσύ είσαι μέλος και μετά να αρχίσεις τις διαδικτυακές ανακρίσεις.

Περιμένω τα αποτελέσματα της έρευνας και είμαι στην διάθεση του οποιουδήποτε, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο

fivos
13-05-10, 22:46
Αν δεν κάνω λάθος, (και σε αυτά τα πράγματα γνωρίζεις ότι δεν κάνω λάθος) σε σημερινό σου γραπτό μήνυμα που έστειλες στο κινητό μου, μου είπες ότι το μέλος που και εσύ γνωρίζεις σου εκμυστηρεύτηκε την πράξη εδώ και 2 εβδομάδες.
<GDPR Removal> αυτά που σου έγραψα, καθώς κι ο λόγος που σου απάντησα με SMS είναι ότι ποτέ δεν μπαίνω στη διαδικασία να μιλήσω δημόσια για πράγματα που δεν γνωρίζω αν δεν είμαι σίγουρος για το το ακριβώς έχει συμβεί και δεν έχω στοιχεία.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποδέχομαι τα στοιχεία όταν υπάρχουν και είναι αξιόπιστα.

Εάν λοιπόν με ρωτάς Φοίβο σαν μέλος του ΔΣ οπως είπα και πριν θα μεταφέρω όλα όσα μου έστειλαν στο ΔΣ για να μάθει το ποιος και το γιατί και ας κρίνει τις περαιτέρω ενέργειες. Και αν νομίζει ότι είναι αβάσιμες είμαι ανοιχτός σε κάθε νομική ενέργεια. Την διεύθυνση μου την γνωρίζει εάν νομίζει ότι θίγεται.
Σε ρωτάω κατ' αρχήν ως μέλος του συλλόγου και ως Φοίβος.
Εφόσον ξεκίνησες να αναφέρεις δημόσια πως έχεις στοιχεία (πράγμα που εγώ δεν έχω) οφείλεις -για να μη πλανώνται φήμες για το σύλλογο που ανήκεις- να αναφέρεις επίσης δημόσια όλα τα στοιχεία που γνωρίζεις.
Τι πιο καθαρό από αυτό?

Επαναφέρω λοιπόν τις αυτονόητες ερωτήσεις μου:

1. Πότε έγινε η υποτιθέμενη ανέλκυση και από ποιον?
2. Ποιος ήταν ο αποδέκτης του δώρου και πότε έγινε η "δωρεά"?
3. Ποιος ήταν ο υποτιθέμενος δωρητής?
4. Ποιος σου έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες?
5. Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις ώστε να θεωρήσεις έγκυρες τις παραπάνω πληροφορίες και να τις δημοσιεύσεις?

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να δωθούν τα στοιχεία δημόσια, να φανούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και προφανώς θα πρέπει το Δ.Σ. να εξετάσει το θέμα και να καταλογίσει ευθύνες αν και όπου υπάρχουν.
Φαντάζομαι πως κι όλα τα μέλη του συλλόγου το ίδιο θα θέλουν, αφου ξεκίνησες μια τέτοια κουβέντα.

Εσύ γιατί έχεις πρόβλημα να δώσεις δημόσια όλα αυτά τα στοιχεία?
Δεν είσαι σίγουρος για κάτι? Προστατεύεις κάποιον?
Που είναι το πρόβλημα σου δεν καταλαβαίνω?

Skipper
14-05-10, 00:25
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να δωθούν τα στοιχεία δημόσια, να φανούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και προφανώς θα πρέπει το Δ.Σ. να εξετάσει το θέμα και να καταλογίσει ευθύνες αν και όπου υπάρχουν.
Φαντάζομαι πως κι όλα τα μέλη του συλλόγου το ίδιο θα θέλουν, αφου ξεκίνησες μια τέτοια κουβέντα.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται στοιχεία πριν επιληφθεί επίσημα το θεσμικό όργανο του Συλλόγου μας, που στην περίπτωσή μας είναι το ΔΣ. Είμαστε σύλλογος με κανόνες λειτουργίας, και αυτό μας διαφοροποιεί από τα άλλα "απλά" forums.

Θεωρώ ότι καλώς ο <GDPR Removal> αναδεικνύει ένα ζήτημα που άπτεται των αρχών μας, αλλά επίσης, ότι καλά κάνει και δεν "βγάζει την ντουντούκα" στην φάση αυτή. Κρίνω ότι έτσι προασπίζει τον σύλλογο και τα μέλη του.

geogeo
14-05-10, 00:41
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται στοιχεία πριν επιληφθεί επίσημα το θεσμικό όργανο του Συλλόγου μας, που στην περίπτωσή μας είναι το ΔΣ. Είμαστε σύλλογος με κανόνες λειτουργίας, και αυτό μας διαφοροποιεί από τα άλλα "απλά" forums.

Θεωρώ ότι καλώς ο <GDPR Removal> αναδεικνύει ένα ζήτημα που άπτεται των αρχών μας, αλλά επίσης, ότι καλά κάνει και δεν "βγάζει την ντουντούκα" στην φάση αυτή. Κρίνω ότι έτσι προασπίζει τον σύλλογο και τα μέλη του.

Καλησπέρα Βασίλη, βλέπω πως ξενυχτάει πολύς κόσμος απόψε :)

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στην ουσία, αλλά μια και αναφέρεις το θέμα της ντουντούκας και της προάσπισης του Συλλόγου, να πω πως τώρα τελευταία πολλοί προτιμούν να πάρουν πρώτα την ντουντούκα και μετά να απευθυνθούν στον Σύλλογο, εφόσον το θέμα αφορά κατ' αρχήν αυτόν, τα μέλη του και τα μέλη του Δ.Σ. του.

Θα καταλάβαινα πολύ καλά κάθε μορφή δημοσιοποίησης, εάν και εφόσον το Δ.Σ. έκανε γαργάρα και δεν ερευνούσε κάτι το οποίο θα του καταγγελλόταν. Αλλά πρώτα η δημόσια "καταγγελία" και μετά όλα τα άλλα, συγνώμη δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον για επιδίωξη εντυπώσεων μου μοιάζει.

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα συζητιέται από το απόγευμα και σύντομα θα ανακοινωθεί το τι ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε.

Χαιρετώ

:geia:

Sunshine
14-05-10, 11:08

Skipper δεν συμφωνώ καθόλου στο ότι ο RNA προασπίζει το σύλλογο και τα μέλη του. Αντιθέτως εγώ βλέπω κάποιον που ενώ είναι μέλος του Τηθυς εδώ και ένα μήνα τρώγεται με τα ρούχα του, λες κ δεν έχει τίποτα πιο σημαντικό να κάνει στη ζωή του παρά να παριστάνει το ντετέκτιβ ανεξιχνίαστων υποθέσεων παραθέτοντας συνεχώς υπόνοιες περί παράνομων ανελκύσεων, ρίχνοντας έμμεσα ευθύνες στο σύλλογο στον οποίο και ο ίδιος ανήκει.

Ένας σύλλογος ΕΙΝΑΙ τα μέλη του, δεν είναι το ΔΣ. Σύλλογος είμαι εγώ, ο skipper, o RNA κτλ… Αν ήθελε λοιπόν να προασπίσει και όχι να δυσφημήσει το σύλλογο και τα μέλη του δεν θα είχε πράξει με τέτοια μικροπρέπεια….. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλησε να μιλήσει στους ανθρώπους που αποτελούν το σύλλογο, να παραθέσει τα στοιχεία και τους προβληματισμούς του, να συζητήσει για να λυθεί το όλο θέμα και φυσικά αφού ξεδιαλυθεί, αν ισχύει να καταλογιστούν ευθύνες και φυσικά να δημοσιευθεί ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα έκανε ένας άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται για το σύλλογο και για τις προσωπικές του αξίες -και θα τον τιμούσε σαν άνθρωπο και σαν μέλος. Αυτό θα έκανε κάποιος που ΔΕΝ είναι μικροπρεπής και ματαιόδοξος, αυτό θα έκανε ένα μέλος που πραγματικά προσφέρει στο σύλλογο και κατ’ επέκταση στην καταδυτική κοινότητα με πράξεις και όχι με λόγια.

Το θέμα είναι σοβαρό και γι’ αυτό πιστεύω θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σοβαρά και όχι «κατινιστικα». Το post υπονοεί πως το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του συγκεκριμένου μέλους στο ΔΣ και στο σύλλογο right?

Ομολογώ πως μου’ ρχεται να γελάσω και ταυτόχρονα αηδιάζω βλέποντας αυτό το τσίγκινο πραγματάκι πεταμένο μέσα σε ένα βρώμικο σιχαμερό κάδο σκουπιδιών. Τι άνθρωπος χρησιμοποιεί τα αποφάγια κάποιου για αν ανυψώσει «τη δύναμη του Συλλόγου!!!!»

:banghead:

telxinos
14-05-10, 17:21
Διαβάζω διαβάζω και ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω μια άκρη , παρακολουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό και θαυμάζω την προσπάθεια που κάνει αυτός ο σύλλογος
Και ξαφνικά μια καραβάνα !!! από ένα ναυάγιο ???
Πραγματικά έχει κάνεις μια φωτογραφία αυτού του ναυαγίου (ΟΡΙΑ) και μια του ΕΛΛΗ του μισού ΑΔΡΙΑ και τόσον άλλων που κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν σεβαστήκαν στο παρελθόν και τα έκαναν σκραπ για κέρδος .
Για μένα η καραβάνα δεν έχει καμία ουσία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε την κακή συνηθεια εμείς οι έλληνες να βλέπουμε πάντα το δέντρο και να χάνουμε τεράστια δάση .
Οκ και την σήκωσε όποιος την σήκωσε την καραβάνα έχω την αίσθηση ότι την έσωσε γιατί δεν το έκανε υστερόβουλα δεν το έκανε για να βγάλει κέρδος την έχουμε τουλάχιστον έχουμε ένα κομμάτι από αυτό το ναυάγιο που δεν υπάρχει πια .
Οκ είναι μέλος το ΔΣ όλοι είσαστε μελλοντικοί η υπήρξατε ΔΣ και όλοι παλεύετε για ένα σκοπό υπάρχουν αμέτρητα ναυάγια (υπαρκτά ) που για αυτά θα έπρεπε να κάνετε θέμα και να συζητάτε και για τόσα άλλα αντί να προσπαθείτε να βρείτε τι έγινε με την καραβάνα .
Και για να καταλήξω ο σύλλογος είτε είστε ΔΣ είτε όχι είναι το όπλο σας αντί λοιπόν να τον πυροβολείτε υποστηρίξτε τον προτείνετε δράσεις κάντε προτάσεις για να βελτιωθεί σταθείτε διπλά του , βλέπετε που μας οδήγησαν οι νοοτροπίες τύπου ΕΛΛΗΝΑΡΑ που τόσα χρόνια καλλιεργούνται στη ΕΛΛΑΔΑ από όλους μας είναι καιρός να αλλάξουμε λοιπόν και να σταματήσουμε την κριτική για τις καραβάνες και να δείτε πως θα πάτε αυτόν το σύλλογο μπροστά και όχι πίσω .

bourboulithras
14-05-10, 20:43
Καλησπέρα σε όλους.
Δεν είμαι από τους τακτικούς, αλλά θεωρώ ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Αν πραγματικά αληθεύει ότι έχει γίνει τέτοια ενέργεια και ότι μάλιστα αυτός που το έχει κάνει το έχει παραδεχθεί κιόλας, τότε νομίζω ότι ο Σύλλογος οφείλει να πάρει επίσημη θέση και μάλιστα άμεσα. Διότι ο Σύλλογος εκπροσωπεί επίσημα όλη την καταδυτική κοινότητα και όπως λέει ο σοφός λαός "η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι πιστή, αλλά πρέπει να το δείχνει κιόλας"!
Σε περίπτωση που η καταγγελία δεν ευσταθεί, τότε πάλι θα πρέπει ο Σύλλογος να πάρει μέτρα και άμεσα.
Κύριοι, καταγγέλλοντες και Δ.Σ., αυτήν τη στιγμή έχετε καταφέρει να αφήνετε υπόνοιες για όλα τα μέλη του Συμβουλίου (προσωπικά απορώ πως αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση δεν έχουν βγει ήδη να φωνάζουν), αλλά και αμαυρίζεται ολόκληρη την καταδυτική κοινότητα...
Σας παρακαλώ κάντε κάτι γρήγορα, διότι ο χώρος μας βάλλεται έτσι κι αλλιώς από πολλές πλευρές. Ας φροντίσουμε εμείς να τον κρατάμε καθαρό!
Βασίλης

Big-Blue
14-05-10, 20:58
Απόψεις του στυλ κάποιος μου είπε κάτι που έκανε κάποιος άλλος κτλ...από έγκυρη πηγή κτλ θεωρώ πως ταιριάζουν στα μεσημεριανάδικα και στη μίζερη και θλιβερά υποβαθμισμένη Ελληνική δημοσιογραφία και όχι σε ένα φόρουμ συλλόγου που τουλάχιστον έχει δείξει μια συνέπεια και μια λογική στις πράξεις του, με τις οποίες πολλές φορές έχω διαφωνήσει για προσωπικούς λόγους όπως και με πολλά μέλη ακόμα και του ΔΣ.
Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχα καν σκεφτεί πως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος ''κώδικας δεοντολογίας'' για τα του φόρουμ. Θεωρούσα πως γράφουμε σκεπτόμενοι και ώριμοι άνθρωποι με ευθύνη των όσων λέμε. Δυστυχώς όμως τελευταία βλέπω πολλές ομορφιές, ίσως όχι τυχαία...:confused:
Νομίζω πως απ' τη στιγμή που θίγεται κάποιο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και μάλιστα ανυπόστατα θα έπρεπε να βγει σχετική ανακοίνωση και να ''κατέβει'' το όποιο ''καταγγελτικό'' ποστ...

bourboulithras
14-05-10, 21:29
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι χρειάζονται κανόνες δεοντολογίας σ' ένα φόρουμ. Όπως έγραψες αδελφέ, θεωρητικά γράφουν νοήμονες άνθρωποι. Για όσους ξεφεύγουν έχει φροντίσει η νομοθεσία!
Έχεις σκεφτεί ότι τα ποστ που "εξαφανίζονται" παραπέμπουν στο κουκούλωμα; Αυτό, δηλαδή, που ως Έλληνες έχουμε μάθει από τους πολιτικούς μας πολύ καλά να κάνουμε!
Και για τελευταίο σε παραπέμπω αδελφέ στο ποστ του RNA, που γράφει ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΙΑ! Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε κάποιος πρέπει ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Αν αυτό δεν είναι αλήθεια, τότε θα πρέπει να πληρώσει ακριβά αυτός που διασπείρει τέτοια πράγματα. Προσωπικά αν ήμουν μέλος του Δ.Σ. και είχα καθαρή τη φωλιά μου, θα είχα κάνει ήδη μήνυση στον RNA, διότι αυτό το ανώνυμο σπιλώνει όλο το Δ.Σ., προφανώς χωρίς να το αξίζουν. Και θα έκανα αυτήν την κίνηση μόνο και μόνο για ν' αναγκαστεί να δείξει επώνυμα τι γνωρίζει. Και αν τα πράγματα δεν ήταν έτσι, ας την πλήρωνε αυτός...

Big-Blue
14-05-10, 22:05
''Συνφορουμίστα'' bourboulithra το να ''κατέβει'' ένα ποστ με συνοδευτική σχετική ανακοίνωση προφανώς δε σημαίνει κουκούλωμα! Μπορεί να παραμείνει κλειδωμένο όπως έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις και να εξηγούνται οι λόγοι στην ανακοίνωση.
Επίσης σχετικά με τα μηνύματα σε κινητό που λένε ότι κάποιος κάτι κτλ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ!
Όποιος έχει κάτι να πει ας το πει...αλλιώς είναι συκοφάντης.
Μιλάω γενικά και όχι εναντίον του Rna ή του χ ή του Ψ...
Επίσης δεν είναι δυνατό σε κάθε καταγγελία το κάθε μέλος ΔΣ να κάνει αγωγές κτλ...Έχουν και άλλες δουλειές! Και μένα μονίμως με αδικεί και με προσβάλει και με συκοφαντεί αυτό το γ...νο το κράτος αλλά δυστυχώς ούτε προλαβαίνω ούτε έχω την οικονομική δύναμη και το χρόνο να τους κυνηγάω στα δικαστήρια...
Τελευταία όλο με μαλακιούλες ασχολούμαστε και ξαναλέω θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο...Μάλλον κάποιοι ζορίζονται με τον ΤΗΘΥΣ:rolleyes:

bourboulithras
14-05-10, 22:17
Χωρίς να είναι προσωπικό, απαντάω και πάλι, θέλοντας να στηρίξω αυτό που πιστεύω. Επειδή δεν έχουμε χρόνο, χρήμα, όρεξη ή, οτιδήποτε άλλο, γι' αυτό και το κράτος (όπως έγραψες) μας γ.... τόσα χρόνια. Και το να κατηγορείσαι ότι ανέλκυσες πράγματα από ναυάγιο, μόνο ασήμαντο δεν το βρίσκω! Αν δεν κάνω λάθος εμπίπτει και στον ποινικό κώδικα. Οπότε νομίζω ότι ανάλογες σκιές θα πρέπει να σβήσουν το ταχύτερο δυνατό.
Τώρα, αν εσένα προσωπικά δεν σου λέει κάτι ότι κάποιος ίσως και παραδέχθηκε ότι έχει διαπράξει αδίκημα, ή ότι σπιλώνονται άνθρωποι χωρίς να ευθύνονται, τότε συγχαρητήρια, είσαι γνήσιος Έλληνας

Big-Blue
14-05-10, 22:38
Χωρίς να είναι προσωπικό κόλλησες στα πιστεύω σου και δε δέχεσαι άλλη άποψη...Καθόλου Ελληνικότατο...μάλλον προς τα Τευτονικά φύλλα πάει αυτό:)
Επίσης, ευχαριστώ πολύ για τον ειρωνικό χαρακτηρισμό περί γνήσιου Έλληνα. Μακάρι να ήμουν όμως με τόσα που έχει περάσει αυτός ο τόπος δύσκολο το βρίσκω (''αιματολογικά''). Θεωρώ όμως πως έχω λογική αντιμετώπιση των πραγμάτων, δέχομαι τις απόψεις των άλλων, όχι όμως τις συκοφαντίες και τις κατινιές (και τα άμα, ίσως αν κτλ τέτοια είναι!) και με τη γενικότερη στάση μου στη ζωή αισθάνομαι γνήσιος Έλληνας.
Επειδή δε επικαλείσαι και τη νομική σου θυμίζω πως όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου...
Τέλος ξαναλέω πως δεν ασχολούμαι με κάποιος και ίσως: κάποιος ίσως και παραδέχθηκε ότι έχει διαπράξει αδίκημα, ή ότι σπιλώνονται άνθρωποι χωρίς να ευθύνονται.
Τώρα εάν εσύ επιμένεις τόσο με τα αν και εφόσον ίσως έχεις δει το μήνυμα ή ξέρεις κάτι παραπάνω...
Πρότεινα αυτά που θεωρώ σωστά για τους ανθρώπους που σπιλώνονται οι υπολήψεις τους...
Νομίζω πως άδικα βάζουμε τον κόσμο να διαβάζει τα τελευταία ποστ...

bourboulithras
14-05-10, 22:56
Καθόλου ανούσια δεν τα βρίσκω τα τελευταία ποστ. Κάποιοι θα συμφωνούν με σένα, κάποιοι ίσως να συμφωνούν με μένα, όμως είμαι βέβαιος ότι όλοι θα μπουν στον κόπο να το σκεφτούν λίγο. Κι επειδή, λοιπόν, υποστηρίζω πάντα αυτό που πιστεύω, απλά λέω ότι απαιτώ να μάθω τι πραγματικά έχει γίνει! Δεν δέχομαι να θεωρούνται οι αυτοδύτες "η κατάρα του Φαραώ" για ότι συμβαίνει στη θάλασσα. Κι επειδή το θέμα έχει νομικές συνέπειες, επιτέλους κάποιος για κάτι πρέπει να πληρώσει. Είτε ο παραβάτης, είτε ο συκοφάντης. Τα πράγματα είναι τόσο απλά...
Ορισμένα άτομα στο Δ.Σ. του Συλλόγου γνωρίζουν ότι έχω την όρεξη να μάχομαι γι' αυτά που πιστεύω ότι είναι το δίκιο μας.

RNA
15-05-10, 10:11
Καλημέρα και πάλι,

Αρχικά στο θέμα του γιατί δεν το έβαλα στο στέκι του Συλλόγου η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εφ’ όσων ήδη δύο μέλη του ΔΣ του συλλόγου γνωρίζουν το συγκεκριμένο γεγονός και δεν το συζήτησαν στην περασμένη συνέλευση του ΔΣ, σημαίνει ότι δεν το θεώρησαν σοβαρό για να το συζητήσουν.

Οπότε σε αυτή την περίπτωση μετέφερα την καταγγελία και ας με / μας / σας κρίνει ο κόσμος

Φοίβο όπως γνωρίζεις και εγώ πριν αναφέρω κάτι κοιτάζω να μάθω μερικά πράγματα πριν το αναφέρω. Και μάλιστα επίσης γνωρίζεις πολύ καλά ότι στο θέμα των ανελκυσθέντων όπλων στην επικοινωνία που είχαμε πάντα ήξερες πολύ καλά και τις ενέργειες που έχω κάνει αλλά και το εάν έχω αποδείξεις ή όχι. Εάν θυμάμαι καλά η τελευταία απάντηση σου ήταν ότι “υπάρχει βρώμα παντού”.

Βέβαια τώρα επέλεξες άλλον τρόπο προσέγγισης όταν σου ζήτησα να μου επιβεβαιώσεις εάν γνωρίζεις πως κάποιο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου έχει κάνει δώρο (δεν ρώτησα εάν έχει σηκώσει παράνομα) σε άλλον άνθρωπο καραβάνα (την οποία διαχειρίστηκε ως ιδιοκτήτης).

Εν μέσω ειρωνικών σχολίων τόσο για μένα όσο και για αυτόν που μου έστειλε την καταγγελία (και αυτόν τον γνωρίζεις και προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις κάνοντας τον ανήξερο)

Η απάντηση σου στο μήνυμα που μου έστειλες ήταν... και μεταφέρω ακριβώς το μήνυμα σου. Απλά δεν το γράφω με greeklish όπως μου το έστειλες.

Η απάντηση σου λοιπόν ήταν,

“Το ξέρω γιατί μου το εμπιστεύτηκε η Μαρία πριν κάνα δυο εβδομάδες. Δεν νομίζω πως το ξέρει κάποιος άλλος ”

Επίσης μου έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα ότι:

“προφανώς δεν τα ξέρεις όλα και ο Θωμάς σε χρησιμοποιεί ”

Εάν δεν κάνω λάθος λοιπόν και εσύ και η Μαρία είστε μέλη του ΔΣ, οπότε γιατί δεν το αναφέρατε στην τελευταία Συνέλευση?

Εδώ αν εσύ ή κάποιος άλλος νομίζετε ότι ψεύδομαι ή μεταφέρω συκοφαντικά σχόλια μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να κινηθείτε νομικά εναντίων μου

Πάντως για να απαντήσω και στις ερωτήσεις που μου θέτεις και να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση

1. Πότε έγινε η υποτιθέμενη ανέλκυση και από ποιον? Ρώτα την Μαρία να σου πει πότε έγινε και αν γνωρίζει ποιος την έκανε εάν δεν στο έχει πει ήδη
2. Ποιος ήταν ο αποδέκτης του δώρου και πότε έγινε η "δωρεά"? Ρώτα την Μαρία να σου πει πότε έγινε και αν γνωρίζει ποιος την έκανε εάν δεν στο έχει πει ήδη
3. Ποιος ήταν ο υποτιθέμενος δωρητής? Ρώτα την Μαρία να σου πει αν γνωρίζει ποιος ήταν εάν δεν στο έχει πει ήδη
4. Ποιος σου έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες? .Αυτό ήδη δημοσιεύτηκε
5. Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις ώστε να θεωρήσεις έγκυρες τις παραπάνω πληροφορίες και να τις δημοσιεύσεις? Βασικό στοιχείο (πέραν όλων των άλλων είναι η δική σου έγγραφη ομολογία. Εσένα ποια είναι τα στοιχεία που έχεις για να μου πει ότι προφανώς δεν τα ξέρω όλα? (Πες μου λοιπόν τι δεν ξέρω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα?)

Επομένως περιμένω να μας πεις και εσύ ή όποιος άλλος πως ακριβώς είναι τα πράγματα αφού το γνωρίζετε το θέμα.
Και να σου κάνω και εγώ μία ερώτηση, αφού ξέρεις τις προσπάθειες που γίνονται Συλλογικά η ατομικά στο θέμα της καταπολέμησης του σηκώματος, προέτρεψες την Μαρία να το συζητήσει στο ΔΣ?

Αυτά από εμένα και περιμένω την απόφαση του ΔΣ.

fivos
15-05-10, 11:26
<GDPR Removal>, επί της διαδικασίας (που μπορεί να είναι και ουσία στη συγκεκριμένη περίπτωση) νομίζω είναι προφανές πως όλοι μας κρινόμαστε από τον τρόπο που λειτουργούμε, απ' το σύνολο των επιλογών που έχουμε κάνει ως τώρα, τον τρόπο και τον χρόνο που επιλέγουμε για να λύσουμε ένα θέμα και -κυρίως- από το αν η ουσία των ενεργειών μας αποτελεί προσπάθεια να λυθούν ουσιαστικά προβλήματα ή είναι μια ανούσια προσωπική βεντέτα.

Αυτό που ελπίζω - γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα τίποτα απ' όσα έχω κάνει γι αυτό το σύλλογο - είναι πως υπάρχουν αρκετά μέλη που τον αγαπούν, τον στηρίζουν και μπορούν να καταλάβουν αυτά που έγραψα παραπάνω.

Εξακολουθείς να απαντάς χωρίς πληροφορίες και με δημιουργία εντυπώσεων (η Μαρία ξέρει, ο Φοίβος ξέρει, ο τάδε ξέρει) δημοσιοποιώντας αποσπάσματα προσωπικής συνομιλίας που για τον Χ αναγνώστη δεν περιέχουν καμμία ουσιαστική πληροφορία. Δε θα μπω σ' αυτό το παιχνίδι.

Όπως ίσως γνωρίζεις η Μαρία αυτή τη στιγμή λείπει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Είναι προφανές ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε ολομέλεια του Δ.Σ. και πιθανώς το Δ.Σ. να σε καλέσει προσωπικά ώστε να μας δώσεις τα στοιχεία που έχεις και να μας ενημερώσεις.

Λυπάμαι λοιπόν για την απογοήτευση αλλά θα πρέπει όλοι, κι αυτοί που είναι καλοπροαίρετοι αλλά κι αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους γιατί το εγώ τους τρέφεται αποκλειστικά με κακία τηλεοπτικών παραθύρων, να περιμένουν μια επίσημη ανακοίνωση και θέση όταν το Δ.Σ. εξετάσει το θέμα.

Μέχρι τότε, πιστεύω πως οποιαδήποτε φιλολογία, παραφιλολογία, κλπ. ή απαιτήσεις του στυλ "θέλω απάντηση τώρα" δεν έχουν κανένα άλλο νόημα παρά μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Big-Blue
15-05-10, 18:37
Αυτό που ελπίζω - γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα τίποτα απ' όσα έχω κάνει γι αυτό το σύλλογο - είναι πως υπάρχουν αρκετά μέλη που τον αγαπούν, τον στηρίζουν και μπορούν να καταλάβουν αυτά που έγραψα παραπάνω.
Εξακολουθείς να απαντάς χωρίς πληροφορίες και με δημιουργία εντυπώσεων (η Μαρία ξέρει, ο Φοίβος ξέρει, ο τάδε ξέρει) δημοσιοποιώντας αποσπάσματα προσωπικής συνομιλίας που για τον Χ αναγνώστη δεν περιέχουν καμμία ουσιαστική πληροφορία. Δε θα μπω σ' αυτό το παιχνίδι.
Μέχρι τότε, πιστεύω πως οποιαδήποτε φιλολογία, παραφιλολογία, κλπ. ή απαιτήσεις του στυλ "θέλω απάντηση τώρα" δεν έχουν κανένα άλλο νόημα παρά μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Φοίβε δε χρειάζεται να ελπίζεις πως οι νοήμονες και λογικοί άνθρωποι είναι αρκετοί και προφανώς περισσότεροι και μπορούν να καταλάβουν τα απλά πράγματα...
Σχετικά με εμάς τους Χ αναγνώστες οι κατινιές και τα επιχειρήματα επιπέδου Χαρδαβέλα ή αθλητικογράφων μας ζάλισαν τον έρωτα...Το κάποια κάπου κάποτε είναι κομματάρα αλλά εδώ δεν τραγουδάμε...
Προφανώς έχουμε να κάνουμε ή με βεντέτες ή με δημιουργία εντυπώσεων.
Ξαναλέω ο Σύλλογος έχει ζορίσει αρκετούς όπου προσπαθούν όχι απλά να βγουν απ τη μιζέρια τους αλλά να παρασύρουν και τους υπόλοιπους εκεί για να νιώσουν αυτοί καλύτερα...Αυτός είναι ο κλασσικός νεο-έλληνας και όχι ο Έλληνας:)
Το θέμα είναι πως αυτούς τους χ καλοθελητές και Χαρδαβέλες τους έχετε δώσει τροφή τόσον καιρό προσπαθώντας να τους φέρετε κοντά σας-μας...προσπαθώντας να ρίξετε τον τοίχο με το κεφάλι! Ο τοίχος δεν πέφτει, μη σώσει και πέσει στην τελική...ας κοιτάξουμε μπροστά...ας περάσουμε δίπλα του! Είστε - οι περισσότεροι τουλάχιστον που ξέρω- υπερβολικά καλοπροαίρετοι και ορισμένοι το εκμεταλλεύονται...

RNA
15-05-10, 18:54
Φοίβο συνεχίζεις να νομίζεις ότι μιλάς σε παιδιά και να υποτιμάς την νοημοσύνη μας.

Για να μην αφήνω εντυπώσεις όπως λες επαναλαμβάνω αυτό που εύκολα αποδεικνύεται.

Το γεγονός του όταν σε ρώτησα εάν γνωρίζεις πως ένα μέλος έχει κάνει δώρο στον Θωμά. ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.

Επομένως ο αναγνώστης που λες και εσύ διαβάζει το γεγονός ότι καποιος έστειλε μία καραβάνα από το ΟΡΙΑ στον Θωμά και εσύ το ήξερες και το έκρυψες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΗΘΥΣ ενώ σε μένα (που ξέρεις πως τα κυνηγάω αυτά) ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Μην μας περνάς για χαζούς ρε Φοίβο. Εγώ μπορεί να δημιουργώ εντυπώσεις αλλά στα δικά μου τα μάτια εσύ προσπαθείς να το πας οπουδήποτε αλλού εκτός από την ουσία.

Και να σου πω και κάτι άλλο, όπως σου είπα και πριν (από την αρχή δηλαδή) μετέφερα μία πληροφορία που λέει ότι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας έκανε δώρο αντικείμενο από ναυάγιο Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Εσύ επιβεβαίωσες ότι είχες γνώση επί του θέματος και ξέρεις και το άτομο που το έκανε αφού σου το εμπιστεύτηκε και έχεις εσύ και οποιοσδήποτε το θράσος να μου πεις ότι θα με καλέσει το ΔΣ.

Όπως είπα και από την αρχή προτίθεμαι να καταθέσω τα στοιχεία που έχω αλλά μην μας κοροϊδεύετε. Το συζητάτε από προχθές, και θα μου ζητήσετε τα στοιχεία την ερχόμενη εβδομάδα????

Και μέχρι τώρα με τι στοιχεία συζητάτε?

Γιατί δεν καλείτε τους δύο εμπλεκόμενους Φοίβο (αφού τώρα ανακοινώθηκαν και το ονόματα τόσο αυτού που έκανε το δώρο όσο και αυτού που το έλαβε)?

Τι φοβάστε?

Και για να τελειώνουμε να σου θυμίσω κάτι που θα έπρεπε να το είχες διαβάσει πριν γράψεις όλα αυτά.

Το προφανές δηλαδή.

Σύμφωνα με το καταστατικό (http://www.scubadive.gr/downloads/documents/TETHYS_KATASTATIKO_27_01_2007.pdf) μας, Άρθρο 6 (ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ).

Όλα τα μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν, να διατυπώνουν και να αναπτύσσουν ελεύθερα τις απόψεις και προτάσεις τους για οποιοδήποτε θέμα στις Γενικές Συνελεύσεις, να ασκούν έλεγχο και εποικοδομητική κριτική στο Δ.Σ. για τις πράξεις του,

Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ αλλά μετέφερα το γεγονός του οτι κάποιος ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ.

Επομένως ασκώ το δικαίωμα (Ελεγχο) που προέρχεται από το καταστατικό με βάση το οποίο εσείς δεχτήκατε την αίτηση μου, χωρίς να κατηγορώ κανέναν.

Από την αρχή είπα διερευνήστε το όπως κάνατε και με τα όπλα και μάλιστα βγάλατε και καταγγελίες προς τρίτου γιατί βρήκατε στοιχεία, ενώ τώρα που το μέλος είναι του ΔΣ (και εσύ Φοίβο παραδέχτηκες ότι το γνωρίζεις) ζητάτε τα δικά μου.

Αυτά είναι κατ’ εμέ παραφιλολογία και ο κόσμος τα βλέπει.

Επομένως

ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΟΙΒΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ (PHYSALIA) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ.

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

fivos
15-05-10, 19:11
<GDPR Removal> πίστευα πως η προηγούμενη απάντηση μου σε κάλυψε αλλά απ' ότι φαίνεται συνεχίζεις να παρεκτρέπεσαι.

Σου εξήγησα -ενώ δεν ήμουν υποχρεωμένος- ακόμη και τους λόγους για τους οποίους το Δ.Σ. θα απαντήσει όταν μπορούν να συνεδριάσουν όλα τα μέλη του.
Το πότε ακριβώς θα συνεδριάσει και θα απαντήσει το Δ.Σ. δε το κρίνω ούτε εγώ και προφανώς ούτε εσύ.
Επίσης το να το σε καλέσει το Δ.Σ. δεν έχει καμμιά σχέση με θράσσος: Προφανώς χρειαζόμαστε τη μαρτυρία σου και τα στοιχεία που έχεις.

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.
Νομίζω πως όλοι διάβασαν ότι είχες να πεις και μπορούν να κρίνουν και όπως ειπώθηκε ήδη, το Δ.Σ. θα απαντήσει όταν εξετάσει το θέμα και έχει κάτι να πει.

Να σου θυμίσω ότι εδώ δεν είναι Γενική Συνέλευση ούτε συνεδρίαση του Δ.Σ. ούτε καν η περιοχή μελών του συλλόγου - είναι το δημόσιο forum του συλλόγου.
Αν συνεχίσεις να γράφεις τα ίδια και τα ίδια και να δημιουργείς ένταση χωρίς λόγο, αυτό εντάσεται πια στους κανόνες του forum που τους γνωρίζεις φαντάζομαι πολύ καλά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
15-05-10, 19:59
στο δικο μου φαντασιακο κοσμο τα πραγματα θα μπορουσαν να ειχαν εξελιχθει ως εξης....

ενας δυτης βουταει σε ενα ναυαγιο το οποιο εχει στοιχειωθει απο εκατονταδες αδικοχαμενες ψυχες...

στη βουτια του αποφασιζει να παρει ενα αναμνηστικο,
ενα τσιγκινο κουβαδακι με το οποιο ετρωγε ενας ταλαιπωρος φανταρος οταν πολεμουσε στον αδικο πολεμο...

μετα απο καιρο με γνωριζει, με εκτιμα και απο ενδειξη σεβασμου στο ποιος ειμαι μου κανει δωρο το "πολυτιμο ενθυμιο" αυτο....

με το που το βλεπω, νιωθω οτι ειναι αδικο , για να μην πω ιεροσυλο, να κραταω στα χερια μου κατι που συμβολιζει τον αδικο χαμο συνανθρωπων...

παιρνω λοιπον το νεο φιλο μου τηλεφωνο και του λεω οτι με τιμα η πραξη του,
εκτιμω βαθια το οτι θελησε να μου δωρισει κατι πολυτιμο για αυτον ως ενδειξη ειλικρινους φιλιας,
αλλα θα προτιμουσα να βουτηξουμε παρεα και να γυρισουμε το κουβαδακι εκει που ανηκει, στο βυθο, στη μαμα θαλασσα....

αυτος το σκεφτεται και βλεπει το δικαιο του λογου μου...

κανονιζουμε λοιπον μια βουτια προσκυνημα στον ενΑΛΙΟ ταφο και επιστρεφουμε οτι ανηκει εκει...

Αυτο κυριοι και κυριες για μενα ειναι πολιτισμος....ή τουλαχιστον αυτο θα ηθελα να ειναι το παραδειγμα του ανθρωπινου πολιτισμου....ολα τα αλλα ειναι δειγματα βαρβαρισμου...

Πολιτισμος ειναι το να αναγνωριζεις το δικαιωμα του ανθρωπινου ειδους στο λαθος, στο να παλευεις καθημερινα με την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ για να βελτιωσεις τα κακως κειμενα, να βελτιωσεις τις δεδομενες ανθρωπινες αδυναμιες....

Συνδυτες, το συστημα αξιων που με εκφραζει σημερα ειναι γεννημα μιας μακροχρονης διαδικασιας που ξεκινησε οταν γεννηθηκα και ελπιζω να συνεχισει οσο θα ζω...
Ειναι προφανες, νομιζω, οτι αυτη η αξιακη εξελικτικη διαδικασια βασιζεται στο λαθος, στην αυστηρη κριτικη των γυρω μου και στην διαρκη αναγκη αυτογνωσιας και βελτιωσης.

Η καταδυτικη κοινωνικη συμπεριφορα δεν θα μπορουσε να αποτελει εξαιρεση στην συνολικη κοινωνικη συμπεριφορα...
Ποσο μαλλον μεταξυ ανθρωπων που παιρνουν ως αφορμη την κοινη αγαπη προς τη Μανα Θαλασσα και επιλεγουν να επικοινωνουν συχνοτερα μεταξυ τους...

Και καθοτι ουδεις αναμαρτητος, προτιμω τον ειλικρινως μεταμεληθεντα αμαρτωλο απο τον ψευτη ασπιλο ιεροκυρηκα (θωμα μην σαλταρεις ΔΕΝ εννοω εσενα, εξαλλου κι εσυ αμαρτωλος εισαι οπως κι εγω...)...

Ειδικα οταν ο ειλικρινως μεταμεληθεντας αμαρτωλος γινεται παραδειγμα προς μιμηση με λογια και εργα...

ΥΓ το πολυβολο μπορει πολυ ευκολα να μπει εκει που πρεπει....

θα καταλαβω καποιον που θεωρει οτι θα ηταν καλυτερο να μπει πισω στο αεροπλανο,
οπως θα καταλαβω και καποιον που θα προτιμουσε να το δει στον κωλο αυτου που το πηρε (σορυ για τα γαλλικα, αλλα οτι γραφω το γραφω οπως το σκεφτομαι, καιρο τωρα...)

Θεωρω ομως οτι η κουβεντα θα επρεπε να εξελιχθει ετσι ωστε να δουμε το πρωτο να συμβαινει...οσο και να μας ικανοποιουσε το δευτερο...

ΥΓ2 ποτε επιτελους θα τιθασευσουμε αυτην την ανοητη ανθρωπινη απληστια που αναγκαζει το ατομο να ειναι μονο ΕΓΩ και οχι ΕΜΕΙΣ...
ΠΟΤΕ;

ΥΓ3 δεν ξερω αν ειναι ασχετο αλλα στο παρακατω βιντεο μπορειτε να δειτε τι ενθυμιο πηρα απο τη θαλασσα προσφατως...ενω καποτε επαιρνα κοχυλια για τη γυαλα στο σαλονι...τι ειναι αραγε ποιο ομορφο; Τι θα κρατησει πιο πολυ; Τι λετε;

TeurdUBYHA4

georgiapap
15-05-10, 20:07
Να λοιπόν που βγήκε και η ντουντούκα – φυσικά στο όνομα της ενημέρωσης, της διαφάνειας, της κάθαρσης και δε συμμαζεύεται.

Πέρα από την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή τη συζήτηση περί συγκεκριμένων παρανόμων πράξεων, πραγματικά με σοκάρει και με παγώνει το πόσο εύκολα επιλέγει κάποιος να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις:
Πόσο εύκολα ξεπερνάει το γεγονός ότι η προσπάθειά του για την περιβόητη κάθαρση δεν έχει να κάνει με την συνεισφορά του σε οργανωμένες συλλογικές κινήσεις ή δράσεις αλλά με ατομικές κινήσεις εναντίον συγκεκριμένων ατόμων.
Πόσο εύκολα ξεχνάει (αν το είχε πιστέψει κάποτε για σωστό) ότι ως μέλος συλλόγου η ‘υπευθυνότητά’ του μετριέται και κρίνεται πρώτα με τη συμμετοχή του και μετά με την επίκληση καταστατικών, διατάξεων, δικαιωμάτων κ.λ.π.- και όταν λέμε συμμετοχή δεν εννοούμε την τυπική εγγραφή σε έναν σύλλογο αλλά την ουσιαστική συνεισφορά.
Πόσο εύκολα λοιπόν αποφεύγει να μετρήσει την συνεισφορά τη δική του και των ατόμων στα οποία αναφέρεται στον σύλλογο στον οποίο και ο μεν και οι δε ανήκουν ή αν το κάνει, δεν το συνυπολογίζει στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να κινηθεί.
Πόσο εύκολα προσπερνάει το γεγονός ότι είναι ασυνεπές το να δείχνουμε τη λατρεία μας στη δικαιοσύνη (έναν θεσμό = λειτουργία οργανωμένη από την κοινωνία, το σύνολο) όταν οι προσωπικές μας επιλογές κινούνται μόνο σε πλαίσιο αυστηρά ατομικών πράξεων.
Πόσο εύκολα υιοθετεί ως κοινωνικά σωστές τις πρακτικές των ‘δημοσιογράφων’-σταρ και τις κραυγές ‘επιτέλους κάποιος πρέπει να πληρώσει’.
Πόσο εύκολα υιοθετεί έναν ανακριτικό ρόλο και θέτει δημόσια και επιτακτικά ερωτήσεις για τις οποίες απαιτεί απαντήσεις – για ένα θέμα στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα άτομα, άσχετα αν αφορά το σύνολο.
Πόσο εύκολα δημοσιοποιεί πληροφορίες και μάλιστα με καταγγελτικό ύφος και μάλιστα σε κοινό άσχετο με τον σύλλογο.
Πόσο εύκολα και ψυχρά τελικά καταντάει να ‘δίνει’ κάποιον άλλον ή κάποιους άλλους.

Αναρωτιέμαι αν μέσα του αφήνει και κάποιο μικρό περιθώριο για κάποιου είδους αμφιβολία, όχι για το αν οι πληροφορίες που έχει είναι σωστές ή λάθος – έστω ότι είναι όλες σωστές – αλλά για το αν είναι σωστές οι συγκεκριμένες επιλογές του.

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
15-05-10, 22:57
Έλλειπα λίγες μέρες και μόλις διάβασα τα πόστ των τελευταίων ημερών και πρέπει να ομολογήσω ότι απογοητεύτηκα ... γενικώς... από τον τρόπο, τον τόπο, το χρόνο και τον σκοπό αυτών που κρίνουν και επικρίνουν.

Εγώ θα έλεγα επίσης....

Δεν μπορείς να κρίνεις μια πράξη ανέλκυσης όταν έχουμε πάει μαζί για κατάδυση και δεν σε άφησα ΕΓΩ να σηκώσεις μια καμπάνα (που αργότερα ευχήθηκες να χτυπάει στην κηδεία του ατόμου που πίστεψες ότι την ανέλκυσε).
Δεν μπορείς να κρίνεις μια πράξη αν δεν πολυασχολείσαι με το .."άθλημα" και δεν έχεις επισκευτεί ποτέ σου ναυάγιο με ευρήματα. Γιατί να πιστέψω ότι αν έβρισκες κάτι δεν θα το έπαιρνες εσύ δλδ, ότι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Δεν μπορείς να κρίνεις για μια πράξη που έγινε υποθέτω πριν κάμποσα χρόνια, όταν εσύ ο ίδιος την ίδια περίοδο δεν ήξερες την τύφλα σου, τη σημασία να παραμένει ένα κομμάτι ναυαγίου στο βυθό, την ίδια περίοδο που ούτε εσύ δεν ήξερες τι θα έκανες αν έβρισκες κάτι σε ένα ναυάγιο που θα μπορούσες να το πάρεις μαζί σου...δεν ήξερες ακόμα τι θα έκανες αν άπλωνες το χέρι σου και έπαιρνες κάτι...δεν ήξερες που θα παρέδιδες ένα εύρημα αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν και παρακολουθώντας αυτό το φόρουμ κάτι διάβασες , κάτι τσίμπησες (αφού γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν πράγματα...) και έγινες αμέσως ειδικός...
Δεν μπορείς να κρίνεις μια πράξη χωρίς να έχεις στο παρελθόν σχολιάσει έστω ένα πόστ για σεβασμό στα ναυάγια (μην μου πείς ότι δεν έχεις δεί έστω ένα δικό μου, έχω βαρεθεί να γράφω και να ξαναγράφω για να περάσω μια νοοτροπία που θεωρώ σωστή). Μπορεί και αυτά που γράφω να μου φαίνονται εμένα σωστά αλλά πιθανώς πολλοί να μην τα δέχονται στο σύνολό τους (φαντάζομαι όλοι δέχονται το αυτονόητο... σεβόμαστε τα ναυάγια...) αφού εγώ υποστηρίζω τη Βρετανική προσέγγιση και αυτή τη γραμμή προσπαθώ να περάσω...Άντε πέσε μας αν συμφωνείς η διαφωνείς πές μας τη γνώμη σου, δήλωσε παρόν στην προσπάθεια που γίνεται να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ η καταδυτική κοινότητα σχετικά με το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ναυάγια και μη βγαίνεις εκ των υστέρων σαν πορδή να επικρίνεις ...

sorry για το ύφος αλλά σε άλλου επιπέδου συνδύτες είχα την εντύπωση πως απευθυνόμουν όταν έγραφα κάποια πράγματα για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ναυάγια σε αυτό το φόρουμ και γι αυτό το έκανα...

Υ/Γ Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική. Ανέφερα τυχαία παραδείγματα κακοπροαίρετης συμπεριφοράς για ένα θέμα που επι τέλους αρχίζει να μας απασχολεί (εστω και αν προσωρινά τους κακοπροαίρετους...)

bourboulithras
16-05-10, 00:05
Είστε ανέκδοτα. Ο ένας γράφει για κραυγές δημοσιογράφων (τουλάχιστον βλέπω και αυτός κάνει ρεπορτάζ και μαθαίνει), ο άλλος γράφει για σεβασμό των ναυαγίων και ο τρίτος παραθέτει μία πολύ όμορφη ιστορία, η οποία όμως προϋποθέτει κάτι. Προϋποθέτει να παραδεχθούν δύο άνθρωποι ότι έχουν κάνει λάθος. Και φυσικά από τα μέχρι στιγμής γραφόμενα δεν διαφένεται καμία τέτοια διάθεση.
Αυτό που ξέρω εγώ με σιγουριά είναι ότι δεν διαφέρετε σε τίποτα από αυτούς που έχουν μία θέση. Και ο μοναδικός λόγος που ανησυχώ από όλη αυτή τη μ......σμένη ιστορία, είναι ότι ζημιωμένος βγαίνει ο χώρος.
Εκτιμώ ότι δεν θα φανεί και ιδιαίτερα ωραία προς τα έξω ότι κάποιοι άνθρωποι που υποτίθεται ότι πρέπει να τηρούν την τάξη, είναι αυτοί που δίνουν το κακό παράδειγμα. Και μπορεί στη νέα Ελλάδα (και όχι στην Ελλάδα όπως γράφει ένας άλλος ηθικός και πνευματώδης δύτης) να μην κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού όλοι οι κλάδοι έχουν μαύρα πρόβατα, αλλά τελικά έτσι κάνουν το κοινό αίσθημα να βάζει τους πάντες σ' ένα τσουβάλι. Και προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να είμαι στο ίδιο τσουβάλι με κάποιους που κάνουν ή δέχονται δώρα από ένα ναυάγιο.
Δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι κακό κάνετε! Ή ακόμα χειρότερα, δεν σας ενδιαφέρει. Διότι η θάλασσα προφανώς δεν είναι τόπος λατρείας για εσάς, αλλά πεδίο δράσης...

RNA
16-05-10, 19:41
Καλησπέρα, με ενημέρωσαν για την απάντηση της Μαρίας την οποία δεν βλέπω ούτε εδώ ούτε στη ζώνη των μελών...

Μπορεί κάποιος να μου πει τι έγινε?

Zin
16-05-10, 20:07
Λαθος ενημέρωση!!:D

Δραττωμαι της ευκαιρίας να πω πως η πληροφόρηση σου γενικότερα αντιμετοπίζει ενα θεματακι...
Βλέποντας μονο την μια όψη του νομίσματος ΠΟΤΕ δεν μπορείς να περιγράψεις την συνολική εικόνα..

RNA
16-05-10, 20:14

Δραττωμαι της ευκαιρίας να πω πως η πληροφόρηση σου γενικότερα αντιμετοπίζει ενα θεματακι...
Βλέποντας μονο την μια όψη του νομίσματος ΠΟΤΕ δεν μπορείς να περιγράψεις την συνολική εικόνα..

Πληροφοριακά να μην δράττεσε γιατί θα πέσεις έξω τόσο για την ενημέρωση μου όσο και για το θεματάκι της. ;)

Πάρε και ένα απόσπασμα ;) από το μήνυμα που χάθηκε

Πριν πολλά, ή έστω αρκετά χρόνια, όταν δεν υπήρχε Συλλογος, δεν υπήρχε φόρουμ του Τηθύς και πολύ παραπάνω δεν υπήρχε η Μαρία που τώρα γνωρίζεις, υπήρχε μια αυτοδύτρια, που είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της και γούσταρε τρελά να βουτάει. Αυτή η αυτοδύτρια, πολλοί που την γνωρίζουν τώρα θα δυσκολευτούν ίσως να το πιστέψουν, ήταν εξαιρετικά αφελής σε ό,τι αφορά το θέμα των σκουπιδιών στο βυθό, όπως αρεσκόταν να τα αποκαλεί. Δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τα ναυάγια και τα ανθρώπινα αντικείμενα στο βυθό και δεν αντιλαμβανόταν καθόλου την όποια αξία τους. Δεν σήκωνε από το βυθό ποτέ τίποτα, όχι γιατί καταλάβαινε τι θα πει «ανέλκυση», και «καραβάνα» και άλλα τέτοια, αλλά γιατί ό,τι ήταν βυθισμένο κρατούσε πάνω του ζωή και τη ζωή τη σεβόταν πολύ.

Και όμως, κάπως ήρθε, ξέρεις καμιά φορά κάπως έρχονται τα πράγματα και αυτά δεν τα εξηγείς στον <GDPR Removal>, τα ξέρεις μέσα σου, και βρέθηκε με δυο τέτοια «πράγματα» στα χέρια της. Την αφέλεια αλλά και την άγνοιά της σχετικά με το τι ήταν αυτά τα πράγματα και κατά πόσο ήταν ΕΛΕΕΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ να βρίσκονται στα χέρια της, την αποδεικνύει νομίζω η φαεινή ιδέα της να στείλει το ένα από αυτά σε έναν άνθρωπο που ούτε καν ήξερε, αλλά φευ! νόμιζε πως εκτιμουσε! Και ο λόγος που του το έστειλε ήταν ακριβώς επειδή πίστευε ότι αυτό το δώρο δεν είχε παρά μόνο συναισθηματική αξία, από δύτη σε δύτη, ένα δώρο θαλασσινό....

Περιμένω και την συνέχεια....

Zin
16-05-10, 20:38
Πληροφοριακά να μην δράττεσε γιατί θα πέσεις έξω τόσο για την ενημέρωση μου όσο και για το θεματάκι της. ;)

Πάρε και ένα απόσπασμα ;) από το μήνυμα που χάθηκε

ε οχι και να μη δράττομαι!!:D με στεναχωρεις...

πιο γρήγορος και απο τη σκια του.. τελικα το εχει το μηνυμα που εψαχνε!!:stunned:

υσ: προφανώς υπάρχει καποιος λόγος που ενα μυνημα δεν εμφανιζεται πια... και δεν το βρίσκω πρεπον να εμφανιζει καποιος μυνημα το οποιο για οποιοδηποτε λογο σβηστηκε.. κρυφτηκε.. κτλ κτλ.. αλλα βεβαια εκει θα κολλήσουμε τωρα? σωστα?... :geia:

Ομάδα Διαχείρισης
17-05-10, 00:54
Ανακοίνωση

Μετά από πολλές αναφορές μελών μας για τα επανηλειμμένα προκλητικά και προσβλητικά μηνύματα του χρήστη "bourboulithras" προς συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά και προς όλη την κοινότητα και τα μέλη που τοποθετήθηκαν στο παρόν θέμα (με αποκορύφωμα το μήνυμα που ακολουθεί), η Διαχειριστική Ομάδα του scubadive.gr αποφάσισε τον αποκλεισμό (απαγόρευση πρόσβασης / ban) του εν λόγω χρήστη για 2 εβδομάδες.

Ο αποκλεισμός αυτός αποτελεί ταυτόχρονα και μια αυστηρή προειδοποίηση: αν μετά την πάροδο των 15 ημερών, η συμπεριφορά αυτή συνεχιστεί, η επόμενη ποινή θα είναι ο οριστικός αποκλεισμός πρόσβασης του χρήστη στην κοινότητα.

Η ομάδα διαχείρισης του scubadive.gr

Είστε ανέκδοτα. Ο ένας γράφει για κραυγές δημοσιογράφων (τουλάχιστον βλέπω και αυτός κάνει ρεπορτάζ και μαθαίνει), ο άλλος γράφει για σεβασμό των ναυαγίων και ο τρίτος παραθέτει μία πολύ όμορφη ιστορία, η οποία όμως προϋποθέτει κάτι. Προϋποθέτει να παραδεχθούν δύο άνθρωποι ότι έχουν κάνει λάθος. Και φυσικά από τα μέχρι στιγμής γραφόμενα δεν διαφένεται καμία τέτοια διάθεση.
Αυτό που ξέρω εγώ με σιγουριά είναι ότι δεν διαφέρετε σε τίποτα από αυτούς που έχουν μία θέση. Και ο μοναδικός λόγος που ανησυχώ από όλη αυτή τη μ......σμένη ιστορία, είναι ότι ζημιωμένος βγαίνει ο χώρος.
Εκτιμώ ότι δεν θα φανεί και ιδιαίτερα ωραία προς τα έξω ότι κάποιοι άνθρωποι που υποτίθεται ότι πρέπει να τηρούν την τάξη, είναι αυτοί που δίνουν το κακό παράδειγμα. Και μπορεί στη νέα Ελλάδα (και όχι στην Ελλάδα όπως γράφει ένας άλλος ηθικός και πνευματώδης δύτης) να μην κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού όλοι οι κλάδοι έχουν μαύρα πρόβατα, αλλά τελικά έτσι κάνουν το κοινό αίσθημα να βάζει τους πάντες σ' ένα τσουβάλι. Και προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να είμαι στο ίδιο τσουβάλι με κάποιους που κάνουν ή δέχονται δώρα από ένα ναυάγιο.
Δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι κακό κάνετε! Ή ακόμα χειρότερα, δεν σας ενδιαφέρει. Διότι η θάλασσα προφανώς δεν είναι τόπος λατρείας για εσάς, αλλά πεδίο δράσης...

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
17-05-10, 01:30

Από το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. "Τηθύς" Μαρία Σαλωμίδη (Physalia) πήραμε την παρακάτω απάντηση στο παρόν θέμα, αναφορικά με τις κατηγορίες τις οποίες απηύθυνε εναντίον της το μέλος του Συλλόγου <GDPR Removal*>.

Δημοσιεύεται αυτούσια ώστε να σταματήσει η δημιουργία εντυπώσεων χωρίς στην ουσία αντίλογο, εξαιτίας της απουσίας της στο εξωτερικό:

<GDPR Removal>, έχει πλάκα που λίγο καιρό πριν προσασπιζόσουν τις αρμοδιότητες.... και όμως βλέπω τα πας πολύ καλά να φοράς ρολάκια άλλων και να νομίζεις ότι το κάνεις και σωστά.

Αφού λοιπόν έχεις βαλθεί να φέρεις την κάθαρση στην καταδυτική κοινότητα, θα κάνω από την πλευρά μου ό,τι είναι δυνατό για να σε βοηθήσω.
Άκου λοιπόν μια ιστορία.

Πριν πολλά, ή έστω αρκετά χρόνια, όταν δεν υπήρχε Συλλογος, δεν υπήρχε φόρουμ του Τηθύς και πολύ παραπάνω δεν υπήρχε η Μαρία που τώρα γνωρίζεις, υπήρχε μια αυτοδύτρια, που είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της και γούσταρε τρελά να βουτάει. Αυτή η αυτοδύτρια, πολλοί που την γνωρίζουν τώρα θα δυσκολευτούν ίσως να το πιστέψουν, ήταν εξαιρετικά αφελής σε ό,τι αφορά το θέμα των σκουπιδιών στο βυθό, όπως αρεσκόταν να τα αποκαλεί. Δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τα ναυάγια και τα ανθρώπινα αντικείμενα στο βυθό και δεν αντιλαμβανόταν καθόλου την όποια αξία τους. Δεν σήκωνε από το βυθό ποτέ τίποτα, όχι γιατί καταλάβαινε τι θα πει «ανέλκυση», και «καραβάνα» και άλλα τέτοια, αλλά γιατί ό,τι ήταν βυθισμένο κρατούσε πάνω του ζωή και τη ζωή τη σεβόταν πολύ.

Και όμως, κάπως ήρθε, ξέρεις καμιά φορά κάπως έρχονται τα πράγματα και αυτά δεν τα εξηγείς στον <GDPR Removal>, τα ξέρεις μέσα σου, και βρέθηκε με δυο τέτοια «πράγματα» στα χέρια της. Την αφέλεια αλλά και την άγνοιά της σχετικά με το τι ήταν αυτά τα πράγματα και κατά πόσο ήταν ΕΛΕΕΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ να βρίσκονται στα χέρια της, την αποδεικνύει νομίζω η φαεινή ιδέα της να στείλει το ένα από αυτά σε έναν άνθρωπο που ούτε καν ήξερε, αλλά φευ! νόμιζε πως εκτιμουσε! Και ο λόγος που του το έστειλε ήταν ακριβώς επειδή πίστευε ότι αυτό το δώρο δεν είχε παρά μόνο συναισθηματική αξία, από δύτη σε δύτη, ένα δώρο θαλασσινό....

Το ξέρω <GDPR Removal> ότι δεν μπορείς να δεχτείς και να πιστέψεις την τότε αφέλειά μου αλλά, ειλικρινά δε σου ζητάω καθόλου να το κάνεις.
Απλά συνεχίζω με την ιστορία.

Αυτός που παρέλαβε το δωράκι, δεν ήταν καθόλου αφελής. Αντιθέτως, έδειξε να ξαφνιάζεται που αυτό το αντικείμενο ήταν στα χέρια του αφελέστατου κοριτσιού. Το χαζό στο μεταξύ είχε αρχίσει να παρακολουθεί συζητήσεις σε σχέση με ναυάγια, σε σχέση με την ιστορία, είχε αρχίσει να ενημερώνεται καλύτερα για τους νόμους, είχε αρχίσει να ψυλλιάζεται ότι όχι, δεν είχε νόμιμα αυτό το αντικείμενο στην κατοχή της.
Μέχρι που το συνειδητοποίησε πλήρως.
Και μετά; Μετά ενοχή. Μετά αδιέξοδο. Μετά εγκλωβισμός.

Τι κάνεις μετά;;
Και στο μεταξύ το αφελέστατο κοριτσάκι που πλέον έπαψε να είναι αφελής και έγινε η Μαρία που τώρα (νομίζεις ότι) ξέρεις, έμεινε να αναρωτιέται τι κάνεις μετά.
Για κάμποσα χρόνια.

Αλλά ξέρεις <GDPR Removal>, υπάρχει και η Καλή Τύχη, κι αυτή συχνά εμφανίζεται στους ανθρώπους που δεν συναναστρέφονται την πόρκα μιζέρια (το νου σου).
Και κάπως τα’φερε λοιπόν πάλι και γνώρισα ένα άτομο του οποίου η δουλειά ήταν ακριβώς σε αυτόν φορέα ο οποίος τόσο καιρό μου είχε γίνει εφιάλτης. Αυτή την υπηρεσία που με στοίχειωνε και απέναντι στην οποία ένιωθα να έχω επιτελέσει την ύψιστη προσβολή. Κι ωστόσο μάζεψα το κουράγιο μου και το εκμηστηρεύθηκα: ‘Εχω κάτι στην κατοχή μου, που πλέον είμαι πεπεισμένη ότι είναι παράνομο’....

Κι αυτό το άτομο του οποίου κάτι τέτοια είναι όντως αρμοδιότητα, <GDPR Removal> θα ξαφνιαζόσουν κι εσύ πολύ, ούτε μου σήκωσε τα μανίκια, ούτε μου κούνησε το δάχτυλο, ούτε μου πήρε το υφάκι το καταγγελτικό <GDPR Removal>, το πιστεύεις; Αντ’αυτού μου απάντησε:
‘Μπορείς να το παραδώσεις, έχει μια διαδικασία αλλά είναι απλό’

Και για να κλείσω με την ιστορία, ήταν πράγματι απλό <GDPR Removal>. Και η αρμόδια υπηρεσία κατέχει αυτή τη στγμή και το αντικείμενο και το όνομά μου και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είχα να προσφέρω σχετικά με αυτό το ναυάγιο, οπότε μη μας κουράζεσαι <GDPR Removal>.

Όσο για το δεύτερο αυτό αντικείμενο, εντυπωσιάζομαι σφόδρα που δεν έχει ακόμα παραδοθεί κάπου. Κυρίως επειδή το έχει στα χέρια του ένας που τόσο καιρό κόπτεται περί της προστασίας της ενάλιας κληρονομιάς....

Και να με συγχωρείτε που θα αποχωρήσω τώρα από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα συζήτηση, αλλά εδώ που είμαι η πρόσβαση δεν είναι εύκολη αφενός και αφετέρου έχω πολύ πιο όμορφα πράγματα να κάνω. Εσύ <GDPR Removal> συνέχισε με τα δημιουργικά σου.

ΥΓ. Ο λόγος που δεν είχα πει αυτή την ιστορία κάπου είναι καταρχήν προφανής. Παρόλ’αυτά ανυπομονούσα να διεκδικήσω μια σωστή και όμορφη ευκαιρία για να τη μοιραστώ με κάποιο τρόπο στην επερχόμενη ημερίδα του Τηθύς για τα Ναυάγια. Ένιωθα την ανάγκη να στείλω ένα μήνυμα.....
Οκ, η ευκαιρία έπαψε να είναι σωστή και όμορφη, όμως μια ευκαιρία είναι πάντα ευκαιρία και το μήνυμα παραμένει αναλλοίωτο:

- Αν αυτή η ιστορία σου θύμισε κάτι, αν κάπως βρέθηκες κι εσύ εγκλωβισμένος/εγκλωβισμένη καταλαβαίνοντας εκ των υστέρων κατι που δεν καταλάβαινες τότε, μην τους αφήνεις να σου το παίζουν δικαστές, μην τους αφήνεις να σου κουνάνε το δάχτυλο, ποιοι είναι αυτοί να σε κρίνουν μωρέ;;;; Θυμίσου απλά τα λόγια του ανθρώπου από μέσα: ‘Μπορείς να το παραδώσεις, έχει μια διαδικασία αλλά είναι απλό’
Στείλε πμ.

Update 26/4/2021: Το ονοματεπώνυμο του μέλους του συλλόγου αφαιρέθηκε μετά από αίτημά του για ανωνυμοποίηση δημόσιων δεδομένων.

RNA
17-05-10, 07:52
Προς το ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ.

Μετά και από την πρόσφατη ανακοίνωση και έγγραφη ομολογία της Μαρίας και όπως πολύ σωστά αναφέρεται και στην ανακοίνωση, “για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις”, θα ήθελα να πω μερικά πράγματα:

1ον- Η κατηγορία δεν ήταν προσωπική στην Μαρία αλλά ξεκίνησε ως ερώτηση με βάση τα στοιχεία που μου μετέφεραν περί εμπλοκής ατόμου μέλους του ΔΣ σε ανέλκυση και παραχώρηση ως δώρου σε τρίτον, αντικείμενου από ναυάγιο Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

2ον- Το όνομα που δημοσιοποίησα (Μαρία Σαλωμίδη – Physalia) μου δόθηκε από άλλο μέλος του ΔΣ (Βιλανάκης Φοίβος – Fivos) μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό μου με σκοπό, να μου γνωστοποιήσει ότι γνώριζε το γεγονός, το οποίο και δημοσιοποίησα κατόπιν δικής του δημόσιας επερώτησης.

3ον- Η κίνηση μου αρχικά ήταν να δημοσιοποιήσω το θέμα έτσι ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να διερευνηθεί το θέμα το οποίο ήδη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γνώριζαν.

4ον- Σε πρόσκληση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου (Βιλανάκης Φοίβος) για να έλθω να καταθέσω τα στοιχεία που μου έστειλε αυτός που έκανε την καταγγελία ανταποκρίθηκα θετικά έτσι ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο να κρίνει του λόγου το αληθές και να κάνει τις ανάλογες ενέργειες.

5ον- Στο μεσοδιάστημα, δημοσιεύτηκε στο Φόρουμ του Συλλόγου από τον χρήστη (Physalia) Μαρία Σαλωμίδη μήνυμα το οποίο εξιστορούσε την ενέργεια της αλλά μετά από παραμονή ελάχιστων λεπτών ως δημοσίευση σβήστηκε για άγνωστο λόγο και αναδημοσιεύτηκε επισυναπτόμενη στην παραπάνω ανακοίνωση του Συλλόγου.

Για τους λόγους που παρέθεσα παραπάνω παρακαλώ:

Α) όπως αναδιατυπωθεί το κείμενο, ώστε να αναφέρει πως δεν πρόκειται περί προσωπικής κόντρας μελών του Συλλόγου αλλά μία μεταφορά καταγγελίας μίας πράξης η οποία επιβεβαιώθηκε από αυτόν που την έκανε και έτσι να θέσει τα πράγματα στην σωστή τους βάση.

Β) το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πέραν της ανακοίνωσης η οποία και σωστά αναρτήθηκε να πράξει τα δέοντα που αναλογούν σε πράξεις που αντιβαίνουν στους σκοπούς του Καταστατικού του τόσο για αυτούς που τις έπραξαν όσο και για αυτούς που τις έκρυψαν.

Σας ευχαριστώ πολύ.

geogeo
17-05-10, 08:27
<GDPR Removal>, το πράγμα παρατράβηξε.

Σου υπενθυμίζω για τελευταίο φορά ότι συγχέεις το δημόσιο φορουμ με τον Σύλλογο, την λειτουργία του και τις διαδικασίες του.

Εν μέρει σε καταλαβαίνω, γιατί εως τώρα τις είχες απαξιώσει πλήρως με την απουσία σου από κάθε συνάντηση, εκδήλώση, δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση.

Τα αιτήματά σου, από εδώ και στο εξής στο email του Συλλόγου ή στην ταχυδρομική του διευθυνση.

Θεώρησε το μήνυμά μου αυτό ως τελευταία προειδοποίηση, με την ιδιότητά μου ως διαχειριστή του φορουμ και ως μέλους του Δ.Σ.

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
17-05-10, 10:53
<GDPR Removal> μιας και έχεις αναλλάβει ρόλο ντεντέκτιβ για να γίνει ολοκληρωμένα η δουλειά σε παρακαλώ να ενημερώσεις τις αρχές ότι ένα σημαντικό αντικείμενο από το ΟΡΙΑ βρίσκεται παράνομα σε χέρια ιδιώτη που εσύ γνωρίζεις πολύ καλά.

RNA
17-05-10, 11:09
Γιώργο καλημέρα, όπως έχεις δει ότι έχω αναφέρει μέχρι σήμερα έχει και στοιχεία οπότε εάν από την πλευρά σου υπάρχουν στοιχεία ότι όντως είναι έτσι είναι, υπάρχει εδώ ο χώρος να το αναφέρεις επώνυμα. Και από κει και πέρα το βλέπουμε.

Είμαι σίγουρος ότι όπως κάνανε και άλλοι, άμα διαβάζει θα μπει να μας τα πει.

Επίσης μπορείς και να μας πεις και για τα μικροαντικείμενα από τα ναυάγια του Πατραικού που πήγαν και σε ιδιωτική συλλογή χωρίς άδεια εάν γνωρίζεις κάτι.

Το λέω αυτό μιας και γνωρίζω την ευαισθησία σου με τις Ιδιωτικές Συλλογές και τα Δώρα από ανελκυσθέντα αντικείμενα σε Υπουργούς (εκτός εάν η ευαισθησία υπάρχει μόνο όταν ο αποδέκτης είναι υπουργός)

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
17-05-10, 11:46
Γιώργο καλημέρα, όπως έχεις δει ότι έχω αναφέρει μέχρι σήμερα έχει και στοιχεία οπότε εάν από την πλευρά σου υπάρχουν στοιχεία ότι όντως είναι έτσι είναι, υπάρχει εδώ ο χώρος να το αναφέρεις επώνυμα. Και από κει και πέρα το βλέπουμε.

Tώρα δε μιλάμε για τα δικά μου στοιχεία αλλά για τα δικά σου και μην κάνεις την πάπια.

όσον αφορα τα στοιχεία που ζήτησες για τα μικροαντικέιμενα που ανελκύστηκαν από τα ναυάγια του Πατραικού ήτοι μια σόλα παπουτσιού από το Mars , ένα φινιστρίνι από το Marguerite και ένα φαναράκι από ένα ρυμουλκό αυτά κατ' αρχήν δεν ανελκύστηκαν από εμένα αλλά επειδή ήμουν εκεί όταν βγήκαν τα πήρα εγώ και τα έχω δωρίσει όπως σου έχω πεί εγώ σε επιφανή Πατρινό πού έχει νόμιμη συλλογή από την επανάσταση μέχρι σήμερα και την παρουσιάζει συχνά και μάλιστα θέλει να την κάνει μόνιμη.
Θεώρησα ότι αφού βγήκαν που βγήκαν και αφού η Εναλίων φυσικά και δεν θα τα κρατούσε αφού δεν έχουν καμμία αξία θα προσπαθούσα να τα αξιοποιήσω όσο μπορούσα.Αυτό το έχω δημοσιεύσει κι όλας και αντί να με ρωτάς θα μπορούσες να το βρείς δημοσιευμένο.
Αν θες τόσο πολύ τα ονόματα αυτών που πήραν τα αντικείμενα και το όνομά του συλλέκτη επικοιώνησε με pm να σου τα δώσω για το αρχείο σου ή για να τα χρησιμοποιήσεις στα δικαστήριά σου.

Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι σε έχουν πάρει όλοι χαμπάρι γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι η πρεμούρα που σε έπιασε δεν είναι γιατί ξαφνικά έγινες Ρομπέν των Ναυαγίων αλλά γιατί θέλεις να κάνεις κακό στο σύλλογο.

RNA
17-05-10, 12:09
Tώρα δε μιλάμε για τα δικά μου στοιχεία αλλά για τα δικά σου και μην κάνεις την πάπια.

όσον αφορα τα στοιχεία που ζήτησες για τα μικροαντικέιμενα που ανελκύστηκαν από τα ναυάγια του Πατραικού ήτοι μια σόλα παπουτσιού από το Mars , ένα φινιστρίνι από το Marguerite και ένα φαναράκι από ένα ρυμουλκό αυτά κατ' αρχήν δεν ανελκύστηκαν από εμένα αλλά επειδή ήμουν εκεί όταν βγήκαν τα πήρα εγώ και τα έχω δωρίσει όπως σου έχω πεί εγώ σε επιφανή Πατρινό πού έχει νόμιμη συλλογή από την επανάσταση μέχρι σήμερα και την παρουσιάζει συχνά και μάλιστα θέλει να την κάνει μόνιμη.
Θεώρησα ότι αφού βγήκαν που βγήκαν και αφού η Εναλίων φυσικά και δεν θα τα κρατούσε αφού δεν έχουν καμμία αξία θα προσπαθούσα να τα αξιοποιήσω όσο μπορούσα.Αυτό το έχω δημοσιεύσει κι όλας και αντί να με ρωτάς θα μπορούσες να το βρείς δημοσιευμένο.
Αν θες τόσο πολύ τα ονόματα αυτών που πήραν τα αντικείμενα και το όνομά του συλλέκτη επικοιώνησε με pm να σου τα δώσω για το αρχείο σου ή για να τα χρησιμοποιήσεις στα δικαστήριά σου.

Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι σε έχουν πάρει όλοι χαμπάρι γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι η πρεμούρα που σε έπιασε δεν είναι γιατί ξαφνικά έγινες Ρομπέν των Ναυαγίων αλλά γιατί θέλεις να κάνεις κακό στο σύλλογο.

Και πάλι Γιώργο κάνεις λάθος, αλλά δεν θα μπω στον κόπο να το αποδείξω.

Όπως βλέπεις ότι έχω πει μέχρι τώρα το έχω αποδείξει.

Επομένως στο θέμα που λες για τον τύπο με τα πράγματα του Όρια, το μόνο που γνωρίζω είναι όνομα και μάλιστα όχι ένα αλλά πολλά.

Σε αυτά τα ονόματα Γιώργο δεν έχω στοιχεία για να το αποδείξω, αλλά προφανώς όπως είπα έχεις εσύ στοιχεία για να βγαίνεις έτσι λάβρος. Φαντάζομαι λοιπόν αφού ο δικός μου τρόπος είναι κατάπτυστος θα τα δώσεις σε κάποιον φορέα για να τα ερευνήσει.

Γιατί είναι καιρός επιτέλους να βγουν στη φόρα οι “ερευνητές”, “ανελκυστές” “δωρητές” “συλλέκτες” και να μάθουμε το Who is who του καθενός.

Και επειδή νομίζεις ότι βάλω εναντίων του Συλλόγου θα σου πω κάτι που στο έχω πει και αρκετές φορές τηλεφωνικά, - και μάλιστα με εκπλήσσει το γεγονός του ότι όταν σου το είπα συμφώνησες, τώρα τα γυρνάς (Ίσως γιατί τότε πήγαινε για άλλους) . Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου. Το πρόβλημα είναι αυτών που σηκώνουν, δωρίζουν, συλλέγουν και όλα τα υπόλοιπα.

Και όσο το κρύβουμε είτε κάτω από το χαλάκι της παρέας, του Συλλόγου και οποιοδήποτε Συλλόγου γινόμαστε όλοι συμμέτοχοι.

Και πάντα θα τα βάζουμε με το κράτος που δωρίζει, αλλά όταν το κάνει κάποιος άλλος Γιώργο, τότε κάνουμε την πάπια.

Και το να μιλάμε για δεοντολογίες και συμπεριφορές για την προστασία των ναυαγίων Γιώργο ενώ η φωλίτσα μας θέλει καθάρισμα είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Νομίζω πάντως πως το θέμα έχει κουράσει, και όλοι έχουμε κριθεί και επειδή γυρνάει σε προσωπικό το οποίο ίσως να μην ενδιαφέρει κάποιους, έχω την αίσθηση πως ο Σύλλογος αλλά και η Διαχειριστική ομάδα θα το χειριστεί όπως πρέπει.

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
17-05-10, 12:24
Νομίζω πάντως πως το θέμα έχει κουράσει, και όλοι έχουμε κριθεί και επειδή γυρνάει σε προσωπικό το οποίο ίσως να μην ενδιαφέρει κάποιους, έχω την αίσθηση πως ο Σύλλογος αλλά και η Διαχειριστική ομάδα θα το χειριστεί όπως πρέπει.

Συμφωνώ μαζί σου, όποιος έχει μυαλό και είναι στο χώρο και βουτάει και 3-4 φορές το χρόνο και γνωρίζει και καταλαβαίνει...

GKanel
17-05-10, 12:41
ήμαρτον φτάνει με την χαζομάρα
<GDPR Removal>, αν θες μπορώ να σου δώσω μερικά στοιχεία ακόμα για κάτι κλεφτοκοτάδες Μαυρογιαλούρους που τώρα πια έχουν γίνει δημόσιοι κατήγοροι και έχουν ξεχάσει της δικές τους αμαρτίες, πήγαν στον παπά και ζήτησαν συγχώρεση!

Κουράστηκες να ξερνάς κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις η απλά ξύνεις τις πληγές που έχεις ανοίξει ο ίδιος, το θέμα από την αρχή ήταν επίθεση κότα προσωπικού και τώρα ζητάς να το χειριστεί το θέμα η διαχειριστική ομάδα του φόρουμ.
Λάθος τρόπο διάλεξες να σώσεις την Ελληνική πραγματικότητα και έγινες και εσύ (άθελα σου ελπίζω) μέρος της, κριμα

RNA
17-05-10, 12:42
Συμφωνώ μαζί σου, όποιος έχει μυαλό και είναι στο χώρο και βουτάει και 3-4 φορές το χρόνο και γνωρίζει και καταλαβαίνει...

Χαίρομαι που έστω και σε κάτι συμφωνούμε, και να σου πω την αλήθεια, όταν θα είμαστε και σε θέση να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι κάποιος ο οποίος δεν είναι μέλος κανενός άλλου Συλλόγου, Club, φορέα και ασκεί κριτική δεν θα κρίνουμε κοντόφθαλμα με το εύκολο τρόπο του ότι μας την λέει γιατί θέλει να μας κάνει κακό.

Γνωρίζεις ότι προσωπικά δεν έχω κάτι να κερδίσω, ένα απλό μέλος είμαι όπως τα περισσότερα με κάποιες πιο έντονες ευαισθησίες.

Θα ήταν χαζό να νομίζεις ότι θέλω να κάνω κακό στον Σύλλογο που είμαι μέλος.

Αλήθεια τι έχω να κερδίσω από αυτό?

Ας την ξεπεράσουμε αυτή την νοοτροπία και ας δούμε ότι υπάρχει και μία άλλη άποψη που ενδεχομένως να είναι διαφορετική από αυτή που μέχρι τώρα εκφράζεται.

Και γνωρίζεις και εσύ και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου ότι πέραν του επικριτικού τις προτάσεις / προθέσεις μου σε θέματα προστασίας υποβρύχιας κληρονομιάς τις έχω καταθέσει εδώ και καιρό στον Σύλλογο μιας και δεν μου αρέσει να γκρινιάζω μόνο, αλλά να καταθέτω και προτάσεις (αν θες / θέλετε μπορώ να τις ξανακαταθέσω και εδώ).

Εκτός αν κριτήριο για το αν κάποιος πρέπει να μιλάει και το τι πρέπει να λέει θα πρέπει να είναι ο αριθμός των καταδύσεων, οι ημερομηνίες και ο τύπος και επομένως θα πρέπει η κατάδυση θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός για το τι κάνουμε και όχι το μέσο.

Τότε είμαι σε λάθος χώρο, και οφείλω να παραιτηθώ

Σε ευχαριστώ για τον διάλογο, και χαίρομαι που καταλήξαμε κάπου ακόμα και στο να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Thanos
17-05-10, 13:28
Σήμερα το πρωί ήμουν στην εφορεία για να καταθέσω την φορολογική μου δήλωση. Στην ουρά, αλλά μπροστά, χωρίς κανένα λόγο πιάστηκαν δύο κύριοι στα χέρια, οι οποίοι και οι δύο είχαν κινητικά προβλήματα. Eίσαι βλάκας, όχι εσύ είσαι, είσαι μαμακας, όχι εσύ είσαι κλπ Ο έφορος και οι άλλοι προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΕΣΤΕ τους είπαν...

Τώρα γιατί γίνεται αυτός ο πανικός άνευ λόγου και αιτίας δεν καταλαβαίνω και πιστεύω ότι αντιπροσωπεύω μεγάλη πλειοψηφία εδώ μέσα...

<GDPR Removal> χαλάρωσε εκτός και εάν θες να αλλάξεις επάγγελμα και να ψάξεις όσους πήραν κάτι από κάπου. Αυτοί όμως που λυμαίνονται τα ναυάγια βλέπουν αυτές τις συζητήσεις και τους τσακωμούς και γελάνε..

ΗΜΑΡΤΟΝ πια, Φτάνει!! :madwife::madwife:

paris
17-05-10, 13:28

Έσβησα τις τελευταίες μέρες κάνα δύο ποστ πριν τα στείλω, προσπαθώντας να μην εκφραστώ εν βρασμώ ψυχής...

Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο, όλοι όσοι γνωρίζουμε κάποια πράγματα από παλιότερα, καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά. Κι αν δε μιλάμε είναι γιατί έχουμε αηδιάσει τόσο πολύ από αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας που άμα ανοίξουμε το στόμα μας μπορεί να αρχίσουμε και να ξερνάμε.

Το θέμα ήταν προσωπικό από την αρχή κι οι καραβάνες και τα μπουρμπούτσαλα ήταν η ευκαιρία που πάντα έψαχναν και που νόμιζαν πως την βρήκαν! Η αποθέωση της γελοιότητας!

Προσωπικά απωθημένα και υποκρισία, υποκρισία, υποκρισία! Κι από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν. Τίποτα άλλο...

Ά ναι και στην πορεία "μάθανε πως γα......τε πλακώσανε κι οι γύφτοι", αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθεί κανείς.

apeiranthos
17-05-10, 13:44
Ανακοίνωση

Μετά από πολλές αναφορές μελών μας για τα επανηλειμμένα προκλητικά και προσβλητικά μηνύματα του χρήστη "bourboulithras" προς συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά και προς όλη την κοινότητα και τα μέλη που τοποθετήθηκαν στο παρόν θέμα (με αποκορύφωμα το μήνυμα που ακολουθεί), η Διαχειριστική Ομάδα του scubadive.gr αποφάσισε τον αποκλεισμό (απαγόρευση πρόσβασης / ban) του εν λόγω χρήστη για 2 εβδομάδες.

Ο αποκλεισμός αυτός αποτελεί ταυτόχρονα και μια αυστηρή προειδοποίηση: αν μετά την πάροδο των 15 ημερών, η συμπεριφορά αυτή συνεχιστεί, η επόμενη ποινή θα είναι ο οριστικός αποκλεισμός πρόσβασης του χρήστη στην κοινότητα.

Η ομάδα διαχείρισης του scubadive.gr

Μοιάζει σαν…

Ντα! Ντα! κακό αγόρι burbulithras άρπα το μπαν σου, για να μάθεις να γράφεις χωρίς να προκαλείς.

Κάντε ότι θέτε εκεί στο σύλλογο σας, αλλά να σας γράψω θέλω,
πως ακόμα κι αν ο κάθε μπουρμπουλήθρας είναι ο τρελός ή ο παλαβός του «χωριού»
είναι λάθος να τον βάζεις σε περιορισμό και απομόνωση
αντί να τον αποδέχεσαι όπως είναι και να τον βοηθάς να ξεπερνάει τις δυσκολίες του μυαλού του,
αν υποτεθεί ότι τέτοιες είναι,
κι εσείς που το αναγνωρίζετε καθώς και το πώς να μην προκαλείτε,
νομίζω ότι καταλαβαίνετε ότι είναι θέμα σεβασμού στο συνάνθρωπο.
Πόσο δύσκολο να το πετύχει αυτό ο καθένας μας.
Πιο δύσκολο και από το να μπαναρετε δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις
και αντίδραση που απομακρύνει ακόμη και απ’ τα όνειρα,
κάθε καλή διάθεση για κατανόηση και σεβασμό.
Από την άλλη κατα τη γνωμη μου, είναι απόλυτα αντιφατικό
να στηρίζει ο σύλλογος και να προβάλει τη σωτηρία των καρχαριών
και την συνύπαρξη μας στο χώρο μαζί τους,
ενώ δεν μπορεί να συνυπάρξει και να ανεχτεί ούτε μια αράδα προκλητικού «κειμένου» ενός «ψαριού στο ίδιο διαδυκτιο».
Ξεπατικοτουρα μιας κοινωνίας προόδου;;; η λογοκρισίας και συντηρητισμού;;;

Για την physalia, καλή την πίστη ότι όσα γράφει έτσι έχουν, τα βρίσκω απολύτως υγιή
και εύχομαι ότι και άλλοι θα φτασουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.
Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος κάνει ένα λάθος στη ζωή του θα εξακολουθεί να το κάνει με κάθε ευκαιρία
και μονίμως θα είναι υπαίτιος και υπόλογος για ότι παρόμοιο συμβαίνει στο χώρο που κινείται.

Απαράδεκτο βέβαια και είδος λογοκρισίας, θεωρώ την αφαίρεση του κειμένου που δημοσίευσε η Μαρία
και που αν ο <GDPR Removal> δεν είχε αναφέρει την ύπαρξη του, ίσως να μην το διαβάζαμε ποτέ.

Απαράδεκτο επίσης το «πέσιμο» στο <GDPR Removal> μην τυχόν και τινάξει στον αέρα τι;
Αν δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε προς τι τόση φασαρία;
Υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβομ/σαστε; Ακόμη δεν κατάλαβα.

Φαίνεται, πως όσο είμαστε «κοινότητα» ανθρώπων, άλλο τόσο είμαστε και δυτών.
Τελικά το πολυβόλο του JU52 σίγασε ;

Sunshine
17-05-10, 14:16
Έσβησα τις τελευταίες μέρες κάνα δύο ποστ πριν τα στείλω, προσπαθώντας να μην εκφραστώ εν βρασμώ ψυχής...

Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο, όλοι όσοι γνωρίζουμε κάποια πράγματα από παλιότερα, καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά. Κι αν δε μιλάμε είναι γιατί έχουμε αηδιάσει τόσο πολύ από αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας που άμα ανοίξουμε το στόμα μας μπορεί να αρχίσουμε και να ξερνάμε.

Το θέμα ήταν προσωπικό από την αρχή κι οι καραβάνες και τα μπουρμπούτσαλα ήταν η ευκαιρία που πάντα έψαχναν και που νόμιζαν πως την βρήκαν! Η αποθέωση της γελοιότητας!

Προσωπικά απωθημένα και υποκρισία, υποκρισία, υποκρισία! Κι από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν. Τίποτα άλλο...

Ά ναι και στην πορεία "μάθανε πως γα......τε πλακώσανε κι οι γύφτοι", αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθεί κανείς.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Έχω μείνει άναυδη με όσα διαβάζω. Για να είμαι δίκαιη δεν μπορώ να μην αναφέρω πως έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας

Γιατί είπες ψέματα zin? Τι λόγος υπήρχε? Απογοητευτικά με το ποστ σου και λυπάμαι πολύ που έκανες κάτι τέτοιο...:(

Γνωρίζεις ότι προσωπικά δεν έχω κάτι να κερδίσω, ένα απλό μέλος είμαι όπως τα περισσότερα με κάποιες πιο έντονες ευαισθησίες.
Θα ήταν χαζό να νομίζεις ότι θέλω να κάνω κακό στον Σύλλογο που είμαι μέλος. Αλήθεια τι έχω να κερδίσω από αυτό?

Πως μπορείς να πιστεύει πως θα βγει κάτι καλό μέσα από όλο αυτό το χειρισμο… το παίζεις και σωτήρας της κατάδυσης, ανακατεύεται το στομάχι μου….

Προτεινω να με κανετε ban, θεωρώ πως δεν έχω κάτι άλλο να πω η να απαντήσω σε κανέναν. Απλά λυπάμαι για όσους έχουν βολευτεί τόσο όμορφα στη ζεστασιά της κακίας… λυπάμαι γιατί βλέπω να χαλάμε μονοι μας κάτι όμορφο και δημιουργικό που μονο για καλο ξεκινησε.

:(

<EDIT: μετά από αναφορά προς τη συντονιστική ομάδα, αφαιρέθηκαν κάποιοι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί>.

fivos
17-05-10, 15:26
Έχω μείνει άναυδη με όσα διαβάζω. Για να είμαι δίκαιη δεν μπορώ να μην αναφέρω πως έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας

Γιατί είπες ψέματα zin? Τι λόγος υπήρχε? Απογοητευτικά με το ποστ σου και λυπάμαι πολύ που έκανες κάτι τέτοιο...:(

Λία, επειδή έχουμε χάσει όλοι την μπάλα και είμαστε σε μια άνευ λόγου ένταση που βγαίνει από όλους σε όλους, να ξεκαθαρίσω κάτι στο οποίο έχω προσωπική ευθύνη:
Το μήνυμα αποσύρθηκε μετά από συννενόηση με τη Μαρία με σκοπό όχι να λογοκριθεί ούτε να αλλοιωθεί αλλά να δημοσιευτεί όταν η Μαρία επιστρέψει στην Ελλάδα και θα μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις συζητήσεις αλλά και στην εξέταση του θέματος από το Δ.Σ.

Η συννενόηση με τη Μαρία σχετικά με την απόσυρση του μηνύματός της, έγινε μετά τα μεσάνυχτα από μένα και άλλο ένα μέλος Δ.Σ. αλλά η Ζίνα δεν ήταν παρούσα ούτε ενήμερη ακόμη γι αυτό, όταν έγραφε το πρώτο της μήνυμα στο <GDPR Removal>.

Αυτά για την ιστορία, και κυρίως για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην αρχίσουμε όλοι να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ως ψέυτη μέσα στις γενικότερες σκοπιμότητες και την τεχνητή ένταση που έχει δημιουργηθεί.

Sunshine
17-05-10, 15:51
Λία, επειδή έχουμε χάσει όλοι την μπάλα και είμαστε σε μια άνευ λόγου ένταση που βγαίνει από όλους σε όλους, να ξεκαθαρίσω κάτι στο οποίο έχω προσωπική ευθύνη:
Το μήνυμα αποσύρθηκε μετά από συννενόηση με τη Μαρία με σκοπό όχι να λογοκριθεί ούτε να αλλοιωθεί αλλά να δημοσιευτεί όταν η Μαρία επιστρέψει στην Ελλάδα και θα μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις συζητήσεις αλλά και στην εξέταση του θέματος από το Δ.Σ.

Η συννενόηση με τη Μαρία σχετικά με την απόσυρση του μηνύματός της, έγινε μετά τα μεσάνυχτα από μένα και άλλο ένα μέλος Δ.Σ. αλλά η Ζίνα δεν ήταν παρούσα ούτε ενήμερη ακόμη γι αυτό, όταν έγραφε το πρώτο της μήνυμα στο <GDPR Removal>.

Αυτά για την ιστορία, και κυρίως για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην αρχίσουμε όλοι να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ως ψέυτη μέσα στις γενικότερες σκοπιμότητες και την τεχνητή ένταση που έχει δημιουργηθεί.

Δεν αμφιβάλω πως το μήνυμα αποσύρθηκε μετά από συνεννόηση με τη Μαρία με σκοπό όχι να λογοκριθεί ούτε να αλλοιωθεί αλλά να δημοσιευτεί όταν η Μαρία επιστρέψει. Το ότι η Ζin δεν ήταν παρούσα ούτε ενήμερη για το ότι τελικά θα δημοσιεύατε το μήνυμα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι αρχικά υποστήριξε ότι το ποστ δεν μπήκε ποτέ. Αυτό πιστεύω και δεν θα ήταν δίκαιο να μην το αναφέρω.

neokles
17-05-10, 17:39
Τους "δημόσιους κατήγορους" και εισαγγελείς του πληκτρολογίου πραγματικά δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Μοιάζουν λίγο σαν να τα ξέρουν όλα, σαν να είναι τέλειοι σε όλα, σε κάθε τομέα της ζωής τους "διδάσκουν" το σωστό και στηλιτεύουν το κακό. Σαν τον οδηγό που τρέχει με 180 βρίζει όσους πάνε με 120 και αποκαλεί ανεγκέφαλους όσους πάνε με 190. Αυτό κατ' εμέ είναι υπεροψία

Υπάρχουν λάθη που κάνουμε στην ζωή μας που μας κατατρέχουν σε όλη μας την ζωή. Μικρά ή μεγάλα λάθη στοιχειώνουν τον ύπνο μας για χρόνια. Κάποια κουβέντα που είπαμε σε έναν φίλο, μια άδικη ή και παράνομη πράξη, μια κουβέντα που δεν είπαμε ενάντια σε μια αδικία, ένα φιλί που δεν δώσαμε και ένα σ' αγαπώ που δεν είπαμε όταν ήταν ακόμα καιρός. Σκοπός όμως είναι να βρίσκουμε την δύναμη να σπάμε τον φαύλο κύκλο.

Φυσικά πριν από αυτό το thread (που πολύ κακώς ξεκίνησε) δεν υπήρχε πιθανότητα να πιστέψω τίποτα από αυτά που γράφτηκαν. Ήθελα να τα είχα μάθει αλλιώς.

Η ειλικρινής όσο και έμπρακτη μεταμέλεια, καθώς και η εξομολόγηση της Μαρίας σε αυτό τον ιστοτόπο (όπου όλο το Internet μπορεί να διαβάσει τι έγινε), με άγγιξε και συγκίνησε ιδιαίτερα. Δείχνει έναν άνθρωπο που δεν διστάζει να δικάσει και να καταδικάσει τον ίδιο της τον εαυτό βάσει των αρχών που έχει ασπαστεί. Της βγάζω το καπέλο και της προτείνω να προσκομίσει αποδείξεις αυτής της της πράξης στον σύλλογο.

Είμαι σίγουρος ότι το ΔΣ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει με νηφαλιότητα σύμφωνα με το καταστατικό μας. Σαν Νεοκλής το εμπιστεύομαι.

Προτείνω τον αρχικό καταγγέλλοντα να παραδώσει το επίμαχο αντικείμενο στην εναλίων. Σε αντίθετη περίπτωση είναι νομικά αλλά και ηθικά έκθετος.

Είναι προφανές πλέον ότι ο τρόπος που έγινε η καταγγελία δεν ήταν σωστός. Εύχομαι να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο. Επιτέλους φτάνει! Ψάχνουμε να βρούμε ψεγάδι στο καλό αντί ενωμένοι να παλεύουμε για αυτό που αγαπάμε. Δεν κοιτάμε το φεγγάρι, κοιτάμε το δάκτυλο. Η καταδυτική κοινότητα, ο σύλλογος, το huts τo houts κτλ δεν απαρτίζονται από αγγέλους. Όλοι μας έχουμε τα λάθη μας και όσοι καταδυτικά δεν έχουμε αμαρτήσει (ακόμα) το κάναμε διότι κάποιοι πρόλαβαν και μας είπαν μερικά πράγματα. Για μένα μέσα σε αυτούς τους κάποιους είναι η Μαρία, με την οποία εμπέδωσα -πιστεύω- τι θα πει σεβασμός για την θάλασσα. Χωρίς αυτή ίσως σήμερα να μην βούταγα καθόλου. Όσες καραβάνες και να έχει στα ράφια του σπιτιού της αυτό δεν αλλάζει.

Ψάχνουμε λοιπόν ψεγάδι στο καλό. Ίσως έτσι ο κόσμος πιστέψει ότι ο σύλλογος είναι κάτι κακό ή έστω ύποπτο και ότι τα μέλη του ΔΣ είναι παλιάνθρωποι. Είναι έμφυτο του ανθρώπου και δεν αλλάζει. Με αγνές προθέσεις ή χωρίς, από αφέλεια ή όχι, από απειρία, η όχι, σπέρνουμε την καχυποψία και την διαίρεση. Εγώ το έργο αυτό, σε άλλο τόπο και σε άλλο χρόνο το έχω ξαναδεί.

Καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά, να προτείνουν και να επισημαίνουν τα λάθη που γίνονται και θα γίνονται για να μπορέσουμε να τα μειώσουμε στα λιγότερα δυνατά. Έτσι θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, έτσι θα βάλουμε το λιθαράκι μας για να πάμε μπροστά, σαν δύτες, σαν κατάδυση, σαν θάλασσα. Η δράση φέρνει και λάθη. Ο μόνος τρόπος να μην κάνεις ποτέ λάθη είναι να μην κάνεις τίποτα. Δεν φτιάξαμε σύλλογο για να μένουμε άπραγοι και να μην αγγίζουμε το σημεία που πονάει η κατάδυση.

Ομάδα Διαχείρισης
17-05-10, 18:35
Θεωρώντας ότι η ουσία έχει εξαντληθεί κι ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μηνύματα αυτή τη στιγμή προσφέρουν μόνο εντάσεις και προσωπικές αντεκλήσεις η διαχειριστική ομάδα αποφάσισε το προσωρινό κλείδωμα του παρόντος θέματος, μέχρι την εξέτασή του στο έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "Τηθύς" που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας.

Ομάδα Διαχείρισης scubadive.gr

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
21-05-10, 00:11

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. «Τηθύς» που πραγματοποιήθηκε στις 20/5/2010 στο χώρο του ΣΕΛΑΣ, συζητήθηκε η καταγγελία μέλους μας σχετικά με τη εμπλοκή μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε παράνομη πράξη.

Αφού λάβαμε υπ’ όψιν τα στοιχεία που μας προσκομίστηκαν και στα οποία βασίστηκε η καταγγελία, την προσωπική μαρτυρία του καταγγελομένου μέλους του Δ.Σ. και τις απόψεις των παρευρισκομένων μελών του Συλλόγου, αποφασίσαμε τα εξής:

α) Δεν υπάρχει παράβαση καταστατικής διάταξης από τη στιγμή που η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά πράξη που έγινε πριν τη δημιουργία του Συλλόγου.

β) Το ηθικό σκέλος της συγκεκριμένης πράξης, θεωρούμε ότι ικανοποιήθηκε από το γεγονός ότι το καταγγελόμενο μέλος απευθύνθηκε οικειοθελώς στις αρμόδιες αρχές αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πράξης του.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφή τη διάκριση μεταξύ του δημόσιου forum (scubadive.gr) και των καταστατικών διαδικασιών του Συλλόγου. Κατά συνέπεια κάθε παρόμοιο αίτημα στο εξής θα πρέπει να υποβάλεται είτε στη Γενική Συνέλευση των μελών ακολουθώντας τις διαδικασίες του άρθρου 6 του Καταστατικού του Συλλόγου (Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Μελών) είτε απευθείας προς το Δ.Σ.

Tο Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. «Τηθύς»

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
09-06-10, 18:33
Σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με την αναφορά μας της 11/5/2010 (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=40244#post40244), λάβαμε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων την ενημέρωση - κοινοποίηση που περιλαμβάνεται στα συνημμένα αρχεία

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. "Τηθύς"