Επιστροφή στο Forum : Γνωρίζει κανείς από VR3;
Θέλω μια πληροφορία για τον back light φωτισμό.
Δημήτρη νομίζω ο jdim έχει αγοράσει ένα πρόσφατα, και θα σου απαντήσει.
Να σου κάνω μια ερώτηση, πόσο το αγόρασες και εάν μπορείς να μας πείς και απο που;)
Tnx
1.340 λίρες Αγγλίας 2 κομμάτια με τα μεταφορικά από Divers warehouse. Τα είχαν 655 λίρες το ένα προ μεταφορικών και ασφάλειας.
1.340 λίρες Αγγλίας 2 κομμάτια με τα μεταφορικά από Divers warehouse. Τα είχαν 655 λίρες το ένα προ μεταφορικών και ασφάλειας.
To εγχρωμο;;
Το έχει βουτήξει;; Για πές εντυπώσεις στους χρόνους που σου βγάζει ;)
To εγχρωμο;;
Το έχει βουτήξει;; Για πές εντυπώσεις στους χρόνους που σου βγάζει ;)
Το μονόχρωμο, το έχρωμο είναι περί τις 200 λίρες πιο ακριβό και επειδή όλα τα αγοράζω όλα Χ2 κοιτάω τα "οικονομικά" μοντέλα.
Οι χρόνοι μοιάζουν με αυτούς από το Z - planner (Bulhmann model), δηλαδή σχετικά συντηρητικοί και βασίζονται κυρίως σε χρόνους αποσυμπίεσης κοντά στην επιφάνεια. Βγάζει 2-3 βαθειές στάσεις και μετά έχεις τις κανονικές.
Αν κάνεις "περιηγητικές" βουτιές τότε για μένα είναι μονόδρομος. Καλοί οι πίνακες αλλά μόνο για την κακιά την ώρα.
Να άναβε και το back light μέσα στο νερό τι καλά θα ήταν! (αυτό είναι που ήθελα και να ρωτήσω).
Να άναβε και το back light μέσα στο νερό τι καλά θα ήταν! (αυτό είναι που ήθελα και να ρωτήσω).
Έστειλες κανένα email στο DiversWarehouse? Συνήθως απαντάνε άμμεσα
Andreas Triantopoulos
15-10-07, 15:55
Το μονόχρωμο, το έχρωμο είναι περί τις 200 λίρες πιο ακριβό και επειδή όλα τα αγοράζω όλα Χ2 κοιτάω τα "οικονομικά" μοντέλα.
Οι χρόνοι μοιάζουν με αυτούς από το Z - planner (Bulhmann model), δηλαδή σχετικά συντηρητικοί και βασίζονται κυρίως σε χρόνους αποσυμπίεσης κοντά στην επιφάνεια. Βγάζει 2-3 βαθειές στάσεις και μετά έχεις τις κανονικές.
Αν κάνεις "περιηγητικές" βουτιές τότε για μένα είναι μονόδρομος. Καλοί οι πίνακες αλλά μόνο για την κακιά την ώρα.
Λίγο καθυστερημένα...
Ο Αλγόριθμος του είναι παράγωγο του Buelhmann ΖΗL-16 με deep stops (το αντίστοιχο software με τον ίδιο αλγόριθμο είναι το ProPlanner http://www.vr3.co.uk/vr3/main.php?content=proplanner).
Η αλλαγή του back light γίνεται με το αριστερό κουμπάκι στην ένδειξη DVo.
Στην σελίδα 18 του manual: ttp://www.diveriteexpress.com/library/vr3v5om.pdf (http://www.diveriteexpress.com/library/vr3v5om.pdf)
light
Switch between five screen backlight modes
Tm ..............Light on for 10 seconds at the surface or underwater
DTm............ Light on for 10 seconds underwater
On............... Light always on at the surface and underwater
DOn............ Light off at the surface, light on underwater
OFF............. Light always off (not an option in Colour Screen VRs).
The DVo backlight settings are separate from the light settings in the
setup menu. Whichever light option you choose in either menu will
over-ride any previous settings in either menu. Practically, you will find
that you use the DVo menu more as this screen is accessible
during a dive.
Ελπίζω να βοήθησα!
Α.
Λίγο καθυστερημένα...
Ο Αλγόριθμος του είναι παράγωγο του Buelhmann ΖΗL-16 με deep stops (το αντίστοιχο software με τον ίδιο αλγόριθμο είναι το ProPlanner http://www.vr3.co.uk/vr3/main.php?content=proplanner).
Η αλλαγή του back light γίνεται με το αριστερό κουμπάκι στην ένδειξη DVo.
Στην σελίδα 18 του manual: ttp://www.diveriteexpress.com/library/vr3v5om.pdf (http://www.diveriteexpress.com/library/vr3v5om.pdf)
light
Switch between five screen backlight modes
Tm ..............Light on for 10 seconds at the surface or underwater
DTm............ Light on for 10 seconds underwater
On............... Light always on at the surface and underwater
DOn............ Light off at the surface, light on underwater
OFF............. Light always off (not an option in Colour Screen VRs).
The DVo backlight settings are separate from the light settings in the
setup menu. Whichever light option you choose in either menu will
over-ride any previous settings in either menu. Practically, you will find
that you use the DVo menu more as this screen is accessible
during a dive.
Ελπίζω να βοήθησα!
Α.
Αυτά που λέει το manual έχουν αλλάξει κάπως για το μοντέλο του 07. Δεν υπάρχει επιλογή για backlight στο setup menu παρά μόνο στο DVo. Το θέμα είναι ότι δεν ανάβει αν το computer ενεργοποιηθεί μέσα στο νερό όποια επιλογή και να βάλεις. Είτε το On είτε το DOn. Μου είπαν τελικά από την Delta P Techn. να τους τα στείλω για να τα φτιάξουν εντός εγγύησης.
Όσο για το software ProPlanner το πουλάνε μαζί με το computer. Είναι σχεδόν το ίδιο με το Z-planner. Μπορείς όμως να φτιάξεις πίνακες κατευθείαν από το computer και να μην αγοράσεις το πρόγραμμα αν δεν θέλεις γραφικά ή/και λοιπά στοιχεία της βουτιάς. Για όλα αυτά υπάρχει το Z-planner που είναι δωρεάν.
Αλλος ενας απογοητευμενος πελατης της Delta P Technology. Ισως φταιει βεβαια οτι πουλανε σα τρελλα, αλλα πολυ παραπονο πεφτει για τα vr3 (διεθνως).
Ευτυχως που ολα θα τελειωσουν καλα γιατι δεν ειναι και τα φτηνο υλικο.
Αντε με την επιστροφη καλοπρογραματιστο και καλοβουτηχτο!
Αλλος ενας απογοητευμενος πελατης της Delta P Technology.
Γιατί βρε fin ; Ξέρεις και άλλους;; :confused: :)
Γιατί βρε fin ; Ξέρεις και άλλους;; :confused: :)
δυο! το ενα πνιγμενο, το αλλο τρεμοπαιζε (οχι Ελλαδα εννοειται)
Σώτος Χριστοδούλου
15-10-07, 21:03
Και γω απογοητευμένος είμαι από το VR3. Μου έκλεψαν ένα C4 (trimix version) :madwife: :(
Και γω απογοητευμένος είμαι από το VR3. Μου έκλεψαν ένα C4 (trimix version) :madwife: :(
Καλά και εσύ το C4 γιατί το πήρες? Πάρε το C3 που είναι και κατά κάτι φθηνότερο. Πάλι κάνει για Ο/C trimix.
Αλλος ενας απογοητευμενος πελατης της Delta P Technology. Ισως φταιει βεβαια οτι πουλανε σα τρελλα, αλλα πολυ παραπονο πεφτει για τα vr3 (διεθνως).
Ευτυχως που ολα θα τελειωσουν καλα γιατι δεν ειναι και τα φτηνο υλικο.
Αντε με την επιστροφη καλοπρογραματιστο και καλοβουτηχτο!
Απαγοητευμένος δεν είμαι είμαι, ένα φως δεν ανάβει αν και θα το δοκιμάσω να το ανοίξω πριν από τη βουτιά για να δω αν παραμένει αναμένο και μέσα στο νερό.
Κατά τα άλλα δεν έχω παράπονο. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές αν θέλεις κάτι για trimix. Υπάρχουν και τα Cohran αλλά δεν ξέρω τι και πως. Καλό φαίνεται και το VPM αλλά εγώ τον Bulhmann ξέρω. Δεν έχω δει και κανένα πέραν από φωτογραφία.
Υπαρχουν
1 VR3
2 Commander EMC-20
3 HS Explorer
4 Dive Rite Nitek He
Για τα δυο τελευταια που ισως δεν ξερεις υπαρχει ωραιο συγκρτικο στο
http://www.hs-eng.com/Comparison.htm
Το αγαπημενο μου, το X1 δεν το εβαλα στη λιστα γιατι θα βγει σε full παραγωγη στη Dema 2007
http://www.liquivision.ca/liquivisionx1.html
ειναι mf
Υπαρχουν
1 VR3
2 Commander EMC-20
3 HS Explorer
4 Dive Rite Nitek He
http://www.hs-eng.com/Comparison.htm
Υπάρχει ακόμα ένα ... θα το θυμηθώ :confused:
Edit: το θυμήθηκα. Υπάρχει και το Shearwater GF (http://www.rebreather.ca/products_shearwater_gf.htm) . Επίσης ακόμα δοκιμάζει η DiveRite το καινούριο της μοντέλο
Υπαρχουν
1 VR3
2 Commander EMC-20
3 HS Explorer
4 Dive Rite Nitek He
http://www.hs-eng.com/Comparison.htm (http://www.hs-eng.com/Comparison.htm)
To Dive Rite Nitek He δεν παράγεται πλέον. Το HS Explorer δεν το βρήκα σε Ευρωπαικό site. Το Commander EMC-20 το βρήκα αλλά σε πιο ακριβές τιμές από το VR3.
Και μια σύγκριση για το VR3 και το Commander EMC-20.
www.cedricverdier.com/writings/CochranVR3.pdf
Υπάρχει ακόμα ένα ... θα το θυμηθώ :confused:
Edit: το θυμήθηκα. Υπάρχει και το Shearwater GF (http://www.rebreather.ca/products_shearwater_gf.htm) . Επίσης ακόμα δοκιμάζει η DiveRite το καινούριο της μοντέλο
To shearwater δεν το περιελαβα γιατι πουλαει κυριως στα rb και ειναι ακομα καπως υπο εξελιξη (pursuit).
Τα αλλα μοντελα εχουν σχετικα δοκιμαστει.
Πρεπει να παραδεχτω οτι αν ηθελες κατι εδω και τωρα χωρις να κανεις εισαγωγη απο Αμερικη δυσκολα θα ξεφευγες απο το VR3 οπως εκανε και ο DimitrisK.
Αυτο που σιγουρα θα ενοχλησει παντως στο vr3 για εντατικη χρηση ειναι η μικρη διαρκεια μπαταριας. To x1 το ξεπερασε με διαδικασια επαναφορτισης δινοντας 30h συνεχους χρησης μετα απο μια φορτιση.
Εγω θα περιμενω παντως (με καλυπτουν τα timers και τα πινακακια) μεχρι να δωσουν οι εταιρειες αυτο που πρεπει (μαλον το x1 η το diverite).
Οσο το δολαριο κρατιεται χαμηλα δε φοβαμαι τιποτα :)
To shearwater δεν το περιελαβα γιατι πουλαει κυριως στα rb και ειναι ακομα καπως υπο εξελιξη (pursuit).
Τα αλλα μοντελα εχουν σχετικα δοκιμαστει.
Πρεπει να παραδεχτω οτι αν ηθελες κατι εδω και τωρα χωρις να κανεις εισαγωγη απο Αμερικη δυσκολα θα ξεφευγες απο το VR3 οπως εκανε και ο DimitrisK.
Αυτο που σιγουρα θα ενοχλησει παντως στο vr3 για εντατικη χρηση ειναι η μικρη διαρκεια μπαταριας. To x1 το ξεπερασε με διαδικασια επαναφορτισης δινοντας 30h συνεχους χρησης μετα απο μια φορτιση.
Εγω θα περιμενω παντως (με καλυπτουν τα timers και τα πινακακια) μεχρι να δωσουν οι εταιρειες αυτο που πρεπει (μαλον το x1 η το diverite).
Οσο το δολαριο κρατιεται χαμηλα δε φοβαμαι τιποτα :)
Η μπαταρία κρατάει έτσι όπως το βλέπω κοντά στο 6μηνο (20 - 25 βουτιές). Αν βάλεις λιθίου κρατάει περισσότερο. Η αλλάγή της πάντως είναι
Το θέμα με τα Αμερικάνικα προιόντα δεν είναι το δολάριο. Το μετατρέπεις σε ευρώ και βλέπεις αν σε συμφέρει. Το θέμα είναι τι γίνεται αν χρειαστείς κάποιο σέρβις ή κάποιο αναλλακτικό.
Εγώ τουλάχιστον προτιμώ τα δοκιμασμένα Ευρωπαικά προιόντα.
Andreas Triantopoulos
16-10-07, 10:46
Εγώ πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος με το VR3 μου. Ειναι σχετικά καινούργιο βέβαια, αλλά όλα δουλεύουν τέλεια. Το θεωρώ super εργαλείο και κρίμα που δεν το ανακάλυψα νωρίτερα, θα είχα γλυτώσει μερικές εκατοντάδες ευρώ που ξόδεψα σε integrated σαχλαμάρες!
Το αγαπημενο μου, το X1 δεν το εβαλα στη λιστα γιατι θα βγει σε full παραγωγη στη Dema 2007
http://www.liquivision.ca/liquivisionx1.html
ειναι mf
Κάποιοι του έριξαν καλές ματιές πρόσφατα στο Λουτράκι ;)
Κάποιες πρώτες εντυπώσεις;;
Πάντως το να μπορείς να έχεις στο DC σου το ίδιο πρόγραμμα που έχεις χρησιμοποιήσει για να τρέξεις την βουτιά στο PC σου είναι τρομερό :worship:
Αλλη μια ψηφος για x1 και shearwater. Το shearwater παντως απευθυνεται σε ccr (ειναι και setpoint controller).
Αν το x1 ξεπερασει τα νηπιακα του προβληματα διαθετει το πιο δυνατο πακετο δυνατοτητων με διαφορα απο τον ανταγωνισμο.
Θα φανει με τον καιρο, περιμενουμε και βλεπουμε...
Λιγα λόγια για το Dive Rite Nitek He που αν και καταργήθηκε η παρουσίαση το αδικεί αρκετά.
Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια είναι αρκετά καλό όσον αφορά την μπαταρία (διάρκεια 3 χρόνια +) και αξιόπιστο ως dive computer μέχρι τα 120 μέτρα. Μετά δυστυχώς "κλειδώνει". Φυσικά ως bottom timer πάει μέχρι τα 200 μέτρα.
Ο αλγόριθμός του είναι Buhlmann αλλά δεν έχει βαθιές στάσεις. Μην ξεχνάμε ότι ήταν το πρώτο TRIMIX computer όταν βγήκε. Προσωπικά έχω δυο Νitek Ηe, τα οποία θα τα άλλαζα μόνο αν θα έμπαινα στα rebreather.
Υπάρχουν ακόμα στην αγορά Nitek He και σε καλες τιμές αν ψάξει κανείς και δεν ντρέπεται να τον θεωρήσουν παλαιομοδίτη.
Για το καινούργιο της Dive Rite η τιμή του θα είναι αρκετά ανταγωνιστική από όδο ξέρω, αλλά έχει μικρή οθόνη και ίσως λόγο των πολλών στοιχείων που εμφανίζει τα νούμερα να έιναι μικρά σε μέγεθος.
Αργύρης
Η μπαταρία κρατάει έτσι όπως το βλέπω κοντά στο 6μηνο (20 - 25 βουτιές). Αν βάλεις λιθίου κρατάει περισσότερο.
Δημήτρη, από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς αλκαλική μπαταρία στο VR3. Θα πρότεινα να τις αντικαταστήσεις με στοιχεία ΑΑ, 3.6V Lithium από κατασκευαστές όπως Tadiran, SAFT, Maxell ή όπως προτείνει ο κατασκευαστής. Προσωπικά χρησιμοποιώ SAFT LS14500 στο HSExplorer μου. Οι SAFT αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα και τις βρίσκεις στο εμπόριο γύρω στα 7-8 Euro.
Η χρήση αλκαλικών στοιχείων στο VR3 είναι προβληματική. Συνήθως ψοφάνε χωρίς προειδοποίηση στα μισά της κατάδυσης καθώς από όσο γνωρίζω υπάρχει θέμα με το πώς ερμηνεύεται το voltage από το DC. Μπορεί να το έχουν διορθώσει, αλλά θα έβαζα ένα στοίχημα μαζί σου για high score 5-6 καταδύσεων max. :fioufiou:
Λιγα λόγια για το Dive Rite Nitek He που αν και καταργήθηκε η παρουσίαση το αδικεί αρκετά.
Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια είναι αρκετά καλό όσον αφορά την μπαταρία (διάρκεια 3 χρόνια +) και αξιόπιστο ως dive computer μέχρι τα 120 μέτρα. Μετά δυστυχώς "κλειδώνει". Φυσικά ως bottom timer πάει μέχρι τα 200 μέτρα.
Ο αλγόριθμός του είναι Buhlmann αλλά δεν έχει βαθιές στάσεις. Μην ξεχνάμε ότι ήταν το πρώτο TRIMIX computer όταν βγήκε. Προσωπικά έχω δυο Νitek Ηe, τα οποία θα τα άλλαζα μόνο αν θα έμπαινα στα rebreather.
Υπάρχουν ακόμα στην αγορά Nitek He και σε καλες τιμές αν ψάξει κανείς και δεν ντρέπεται να τον θεωρήσουν παλαιομοδίτη.
Για το καινούργιο της Dive Rite η τιμή του θα είναι αρκετά ανταγωνιστική από όδο ξέρω, αλλά έχει μικρή οθόνη και ίσως λόγο των πολλών στοιχείων που εμφανίζει τα νούμερα να έιναι μικρά σε μέγεθος.
Αργύρης
Αργύρη, το πρόβλημα με τα NitekHe, δεν είναι ότι σταματάνε στα 120m (εκτός αν τα έχεις «ψωμοτύρι»). Οι περιορισμοί τους είναι ο αλγόρθιμος που δεν περιλαμβάνει βαθιές στάσεις και το γεγονός ότι κλειδώνουν υπερβολικά εύκολα. Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση που παραβιάσεις το βάθος της στάσης έστω και ελάχιστα, ή σε περίπτωση που ακολουθήσεις πίνακες που επιβάλλουν βαθιές στάσεις. Επίσης βρίσκω την οθόνη τους, λίγο μικρή.
Στα πλεονεκτήματα όμως, πρέπει να δηλώσω ότι είναι τρομακτικά αξιόπιστα και ανθεκτικά – καμία σχέση με όλα τα άλλα trimix DC της αγοράς. Μία λιγότερο γνωστή λεπτομέρεια είναι ότι κατασκευάζονται από την SEIKO για λογαριασμό της DiveRite. Συνεπώς, το QC/QA και η γενικότερη ποιότητα είναι κορυφαία.
Στην πράξη όμως δεν θεωρώ ότι είναι πλέον σοφή επιλογή για βαθιές καταδύσεις ή καταδύσεις μεγάλης διάρκειας. Τα δύο NitekHe που είχαμε στην ομάδα του MDP (http://milosdiveproject.wordpress.com/)βουτούσαν μόνο σε gauge mode για να μην κλειδώσουν.
/GKAM
Δημήτρη, από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς αλκαλική μπαταρία στο VR3. Θα πρότεινα να τις αντικαταστήσεις με στοιχεία ΑΑ, 3.6V Lithium από κατασκευαστές όπως Tadiran, SAFT, Maxell ή όπως προτείνει ο κατασκευαστής. Προσωπικά χρησιμοποιώ SAFT LS14500 στο HSExplorer μου. Οι SAFT αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα και τις βρίσκεις στο εμπόριο γύρω στα 7-8 Euro.
Η χρήση αλκαλικών στοιχείων στο VR3 είναι προβληματική. Συνήθως ψοφάνε χωρίς προειδοποίηση στα μισά της κατάδυσης καθώς από όσο γνωρίζω υπάρχει θέμα με το πώς ερμηνεύεται το voltage από το DC. Μπορεί να το έχουν διορθώσει, αλλά θα έβαζα ένα στοίχημα μαζί σου για high score 5-6 καταδύσεων max. :fioufiou:
/GKAM
Έχει 5 βουτιές μέχρι σήμερα και δείχνει ότι η μπαταρία (αλκαλική) είναι στα 1,4 volt από 1,6 που είναι το max. Το δεύτερο (της γυναίκας μου) έχει μπαταρία λιθίου και εμφανίζεται στα 3,4 από 3,6 max.
Το δικό μου έχει και αρκετές ώρες σε χρήση επιφάνειας για την εκμάθησή του και την σύγκρισή του με τα deco προγράμματα που έχω.
Αργύρη, το πρόβλημα με τα NitekHe, δεν είναι ότι σταματάνε στα 120m (εκτός αν τα έχεις «ψωμοτύρι»). Οι περιορισμοί τους είναι ο αλγόρθιμος που δεν περιλαμβάνει βαθιές στάσεις και το γεγονός ότι κλειδώνουν υπερβολικά εύκολα. Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση που παραβιάσεις το βάθος της στάσης έστω και ελάχιστα, ή σε περίπτωση που ακολουθήσεις πίνακες που επιβάλλουν βαθιές στάσεις.
Γιώργο,
Δεν μου έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα, να κλειδώσει κανένα ΝitekΗe για τις παραπάνω περιπτώσεις που λες και κάνω είτε βαθιές στάσεις - είτε χρησιμοποιώ ratio deco, τώρα για την παραβίαση του βάθους της στάσης δεν μου έχει τύχει ποτέ να την παραβιάσω οπότε εκεί δεν ξέρω. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και τα χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια.
Γενικά σε ανάδυση με αργό προφίλ που τα έχω δοκιμάσει προσομοιάζωντας βαθιές στάσεις οι αλγόρυθμοι δουλέψαν ικανοποιητικά. Ας μην ξεχνάμε ότι λόγο του liability που έχουν ως προιόντα ειδικά αυτά της αμερικής έχουν αρκετό συντηρητισμό.
Λές
"Στην πράξη όμως δεν θεωρώ ότι είναι πλέον σοφή επιλογή για βαθιές καταδύσεις ή καταδύσεις μεγάλης διάρκειας."
Αυτή είναι η προσωπική σου άποψη, η οποία έιναι σεβαστή, αλλά απέχει πολύ από το να χρησιμοποιηθεί ως γενική σύσταση. Γνωρίζω αρκετό κόσμο στο εξωτερικό που τα χρησιμοποιεί και δεν τα αλλάζουν! Οπότε οι απόψεις διαφέρουν, και το λέω αυτό χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ούτε με διάθεση να σε προσβάλω.
Φυσικά Γιώργο, με ενδιαφέρει να ανταλάξουμε εμπειρίες και εμπεριστατωμένα περιστατικά που "κλείδωσαν" τα NItekHe γιατί κάτι τέτοιο θα με βοηθούσε ως χρηστη να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις και θα βελτιώνε κατά πολύ την ασφαλή χρήση τους, εφόσον θα ήξερα τι να αποφύγω.
Πρόταση μου έιναι αν κάποιος ενδιαφέρεται γιατί να μην γίνει μια συγκριτική κατάδύση trimix (όλοι ίδιο προφίλ & μείγματα)σε ένα μέσο βάθος πχ 70 μέτρα, και να τεστάρουμε πίνακες, dc, βαθιές στάσεις, κλπ, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ επικοδομητικό για όλους.
Αργύρης
Γιώργο,
Δεν μου έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα, να κλειδώσει κανένα ΝitekΗe για τις παραπάνω περιπτώσεις που λες και κάνω είτε βαθιές στάσεις - είτε χρησιμοποιώ ratio deco, τώρα για την παραβίαση του βάθους της στάσης δεν μου έχει τύχει ποτέ να την παραβιάσω οπότε εκεί δεν ξέρω. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και τα χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια.
Γενικά σε ανάδυση με αργό προφίλ που τα έχω δοκιμάσει προσομοιάζωντας βαθιές στάσεις οι αλγόρυθμοι δουλέψαν ικανοποιητικά. Ας μην ξεχνάμε ότι λόγο του liability που έχουν ως προιόντα ειδικά αυτά της αμερικής έχουν αρκετό συντηρητισμό.
Λές
"Στην πράξη όμως δεν θεωρώ ότι είναι πλέον σοφή επιλογή για βαθιές καταδύσεις ή καταδύσεις μεγάλης διάρκειας."
Αυτή είναι η προσωπική σου άποψη, η οποία έιναι σεβαστή, αλλά απέχει πολύ από το να χρησιμοποιηθεί ως γενική σύσταση. Γνωρίζω αρκετό κόσμο στο εξωτερικό που τα χρησιμοποιεί και δεν τα αλλάζουν! Οπότε οι απόψεις διαφέρουν, και το λέω αυτό χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ούτε με διάθεση να σε προσβάλω.
Φυσικά Γιώργο, με ενδιαφέρει να ανταλάξουμε εμπειρίες και εμπεριστατωμένα περιστατικά που "κλείδωσαν" τα NItekHe γιατί κάτι τέτοιο θα με βοηθούσε ως χρηστη να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις και θα βελτιώνε κατά πολύ την ασφαλή χρήση τους, εφόσον θα ήξερα τι να αποφύγω.
Πρόταση μου έιναι αν κάποιος ενδιαφέρεται γιατί να μην γίνει μια συγκριτική κατάδύση trimix (όλοι ίδιο προφίλ & μείγματα)σε ένα μέσο βάθος πχ 70 μέτρα, και να τεστάρουμε πίνακες, dc, βαθιές στάσεις, κλπ, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ επικοδομητικό για όλους.
Αργύρης
Αργύρη, αυτό είναι προφανές ! Πρόκειται για την προσωπική μου άποψη την οποία δεν προσπαθώ να επιβάλλω σε κανέναν. Για την ακρίβεια είπα το εξής:
Στην πράξη όμως δεν θεωρώ ότι είναι πλέον σοφή επιλογή για βαθιές καταδύσεις ή καταδύσεις μεγάλης διάρκειας. Τα δύο NitekHe που είχαμε στην ομάδα του MDP (http://milosdiveproject.wordpress.com/)βουτούσαν μόνο σε gauge mode για να μην κλειδώσουν.
Τώρα, παραδείγματα έχω πολλά από καταδύσεις δικές μου όπου στην ομάδα υπήρχαν NitekHe, σε συγκεκριμένες και πολλαπλές βουτιές στα 65-96m και μία κατάδυση φίλου στα 125m όπου το Nitek δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο deco. Κοινώς «τά ‘παιξε» ενώ το άλλο DC έδινε κανονικά decompression info.
http://www.kamarinos.com/gallery/albums/userpics/10001/normal_Grabbed_Frame_26~1.jpg
Όσο για συγκρίσεις μεταξύ των τριών DC, σε διαβεβαιώνω ότι το θέμα το έχω ψάξει αρκετά και με δοκιμές σε πραγματικές καταδύσεις. Ίσως όταν ξανακατέβω Ελλάδα με το καλό, να βρεθούμε και να τα πάμε μαζί μια βόλτα να δεις μέσα στο νερό τι εννοώ. :cool:
/GKAM
/GKAM
Τελικά έγινε το εξής: Η μπραταρία λιθίου 3,6V που είχε το ένα από τα 2 VR3 που αγόρασα "πέθανε" απροειδοποίητα ενώ η αλκαλική 1,6V που είχε το άλλο προειδοποίησε για το τέλος της αρκετά πιο μπροστά. Και οι δύο άντεξαν σχεδόν το ίδιο, με μία βουτιά διαφορά. Πως εξηγείται αυτό?
Τελικά έγινε το εξής: Η μπραταρία λιθίου 3,6V που είχε το ένα από τα 2 VR3 που αγόρασα "πέθανε" απροειδοποίητα ενώ η αλκαλική 1,6V που είχε το άλλο προειδοποίησε για το τέλος της αρκετά πιο μπροστά. Και οι δύο άντεξαν σχεδόν το ίδιο, με μία βουτιά διαφορά. Πως εξηγείται αυτό?
Μή μου πείς οτι βρήκες bug? :rofl:
Καλωσόρισες στο θαυμαστό κόσμο του VR£. :crazy:
..άντε και καλά computer dives! :fioufiou:
Μή μου πείς οτι βρήκες bug? :rofl:
Καλωσόρισες στο θαυμαστό κόσμο του VR£. :crazy:
..άντε και καλά computer dives! :fioufiou:
Τι περιμένεις από no name μπαταρία Ταυλάνδης. Μόνο Άγγλος θα μπορούσε να το κάνει ή ..... Κινέζος.
Energizer Lithium τέρμα τα χαζά. Στην τελική έχουμε και κανα πινακάκι από το z - planner.
Μετά από 2 χρόνια χρήσης το ένα από τα δύο οικογενειακά VR3 τα έπαιξε. Την προηγούμενη Πέμπτη σε μια trimix βουτιά στην αλλαγή μίγματος άρχισε να δείχνει συνεχώς μεταβαλλόμενο βάθος. Δηλαδή από 12 σε 15 και μετά σε 18 και πάλι πίσω. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της βουτιάς. Τον χρόνο αποσυμπίεσης πάντως τον κρατούσε κανονικά.
Όταν βγήκα έξω είδα ότι ήταν γεμάτο με "μαιμού" βουτιές στα 5 και 6 μέτρα του 1 ή 2 λεπτών. Και μια στα 285 μέτρα επίσης 2λεπτη :eek:. Βασικά γέμισε η μνήμη του όλες τις προηγούμενες ημέρες πριν τη συγκεκριμένη βουτιά με εικονικές βουτιές.
Καμιά ιδέα κανείς?
Απο ότι διαβάζω το κάνει αυτό και καμιά φορά ενώ είναι φυλαγμένο με τα πρόγματα σου μπορείς να δείς ότι βρήσκεται σε αποσυμπίεση απο βουτιά στα 200 τόσα μέτρα.
Θα πρότεινα να μιλήσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία :(
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.