Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ταξιδεύω πολυ - Tι στολή να πάρω?

thanosms
29-07-11, 20:45
Λόγο δουλειάς είμαι με μια βαλίτσα.... Σκέφτομαι λοιπών πηγαίνω όπου πηγαίνω γιατί να μη το εκμεταλλευτώ.

Ψάχνω μια στολή που να καλύπτει τα εξής:

1. Να είναι για θερμά κλίματα, βλέπε Ελλάδα το καλοκαίρι, Egypt, Singapore κτλ
2.Αλλα να είναι και για το χειμώνα (πάλι στα ίδια μέρη)
3.Να είναι ελαφριά σε βάρος
4.Να μη ξοδέψω μια περιουσια...

Σκέφτομαι λοιπών:

1. Wetsuit freddo (όπου είναι 2 στολές των 5mm) ή μια "ημιστεγανη" των 5mm?
2.Μια "ημιστεγανη" των 7mm και μια φτηνή wetsuit ή η 7mm wetsuit ίσως κάνει δουλειά?
3.Από βάρος?!?

Any ideas?

yan
30-07-11, 08:50
http://etechmag.com/wp-content/uploads/2011/05/jetman-grand-canyon.png

:thumbup::thumbup:

nikoss
30-07-11, 12:21
δυσκολο ερωτημα !
η γνωμη μου
μια 5αρα υγρου τυπου για καλοκαιρι
κ
μια 7αρα για χειμωνα !
απο βαρος εννοεις της στολης?
μαλλον να εχουν το πολυ 1000γρ διαφορα !

dimkar
30-07-11, 22:45
Το θέμα της θερμικής προστασίας είναι εντελώς υποκειμενικό...

Γενικά πάντως μια καλή 5άρα σε δύο κομμάτια είναι μια χαρά... Αν κρυώνεις συμπληρώνεις με ένα συνθετικό (lycra ας πούμε ) ή neoprene μπλουζάκι. Αν ζεσταθείς, βγάζεις... Αν ζεσταθείς πάρα πολύ, ακόμη και με το long john φροντίζεις να μπαίνει νερό συχνά και να δροσίζεσαι.

Οι στεγανές, ημιστεγανές, 7άρες κλπ νομίζω - ΝΟΜΙΖΩ - πως είναι υπερβολή... Από την άλλη είπαμε: θερμική προστασία = εντελώς υποκειμενικό θέμα..

Δημήτρης

miker
30-07-11, 23:18
Προσωπικα εχω την δυνατοτητα να εχω συνδιασμους διαφορετικων στολων!
Για το καλοκαιρι ολα 5χιλ στην αυτονομη και 5σακακι 3 παντελονι στο ψαρεμα!
Το χειμωνα 7αρι σακακι και 5αρι παντελονι και στην αυτονομη και ενα 2αρι γιλεκο! Κρυωνω ευκολα!!!

dmanetakis
31-07-11, 00:27
...Για το καλοκαιρι ολα 5χιλ στην αυτονομη και 5σακακι 3 παντελονι στο ψαρεμα!....

...φονικός συνδιασμός ( ...αυτόνομη και ελεύθερο ψάρεμα ) :eek::eek:

Αφήστε πια τα ψαράκια στην ησυχία τους και ασχοληθείτε με την υποβρύχια … φωτογράφιση. :(:(

.

miker
31-07-11, 09:24
...φονικός συνδιασμός ( ...αυτόνομη και ελεύθερο ψάρεμα ) :eek::eek:

Αφήστε πια τα ψαράκια στην ησυχία τους και ασχοληθείτε με την υποβρύχια … φωτογράφιση. :(:(

.
Δεν ειναι ο συνδυασμος, ειναι ο ανθρωπος που κανει την διαφορα!
Μου αρεσουν και τα 2 εξισου!Απλα το ψαροντουφεκο ειναι πιο συναρπαστικο!

ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
01-08-11, 09:42
Why, oh why, didn't I take the BLUE pill ? ...

dmanetakis
01-08-11, 23:04
Why, oh why, didn't I take the BLUE pill ? ...

...εγώ πάντως θα προτιμήσω το γαλάζιο ... ;)

:thumbup:

Ναυτίλος
01-08-11, 23:55
Υπήρχε και κίτρινο χάπι αλλά ήταν στα cut scenes. :banghead: Εγω αυτό ήταν να πάρω, εχουμε να δουμε και πρωτάθλημα από το '40(όχι ότι ασχολούμαι).
Αβε

MICHALIS
09-08-11, 09:38
Θανο , εγω στην θεση σου θα επαιρνα την πιο ελαφρια και την πιο φθηνη φορμα για αυτην την δουλεια . Ο παραγων τιμη ας παιξει τον κυριοτερο ρολο στην επιλογη σου και ο λογος ειναι απλουστατος . Σε βολευει , ειναι ελαφρια ακι σε εκεινα τα μερη οι θερμοκρασιες του νερου ειναι αρκετα ψηλες . Δεν σου κανει αλλο ? Σε αυτες τις χωρες θα βρεις σιγουρα και ευκολα καλες προσφορες (του σκοτωμου) . Αλλωστε με τα συνεχη επαγγελματικα πακεταρισματα θα φθειρεται σχετικα γρηγορα , οποτε ασε τις ακριβες για αργοτερα .
Σχετικα με το παχος του neopren , για εκεινες τις χωρες θα προτεινα 5mm (Βουτηξα Φεβρουαριο στην Ερυθρα με 7mm και μεχρι να κατεβασω το φερμουαρ κατω απο το στηθος , αισθανομουν σαν ετοιμο σουφλε σοκολατας και ειχα ζαλαδες και ψιλοπανικους - οπως παθαινουν ολα τα σουφλε σοκολατας , ιδιαιτερα αν το πρωτο που βλεπουν μπροστα τους οταν ανοιγει ο φουρνος , ειναι το λαγνο , γεματο υποσχεσεις και ονειρα βλεμμα μου ) . Επισης , ενω ειμαι φανατικος οπαδος της μονοκομματης φορμας , παλι για εκεινα τα μερη συνιστω 2 κομματια . Τις περισσοτερες φορες θα βλαστημας τα παντελονια σου και θα προτιμουσες να βουτηξεις μονον με το επανω μερος .
Στην Μαλαισια , στο Sipadan , βουτουσα με μονοσορτ τριων χιλιοστων και ζεσταινομουν . Πολλοι βουτουσαν με μαγιω και μπλουζακι .