PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρυθμιστης calypso της Agua Lung

Dimitris Galon
05-06-07, 14:00
Γεια σου Θωμά, τα λέμε και πάλι φίλε.
Έχω έναν Calypso τον οποίο χρησιμοποιώ σε stage EAN50, δηλ. από τα 21 μέτρα μέχρι τα 6. Τον έχω χρησιμοποιήσει, μάλιστα πρόσφατα, και σε βουτιά στα 92 μέτρα σαν ρυθμιστή ενός stage με travel gas (Trimix 15/55). Δεν είχε κανένα πρόβλημα στην παροχή.

Dimitris Galon
05-06-07, 14:20
Στο δικο μας σπιτι τωρα φιλε (και χωρις στεγαστικο).
Χωρις αφεντικα και "προεδρους", αλλα με Προεδρους (που αν δεν τους γουσταρουμε....τους αλλαζουμε κιολας;) , οχι σαν τους αυτοκρατορες :D ).

Έτσι είναι Θωμά. Εδώ μάλιστα. Να δώσουμε ότι μπορούμε κι΄ ότι έχουμε. Επιτέλους φίλε. Καιρός μας ήταν, ουφ :)

Thanos
05-06-07, 15:03
Εχοντας εναν ρυθμιστη agua lung το legent XL supreme, και αφου ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο αυτον (και γενικα απο ολα τα προιοντα αυτης της εταιρειας), παρηγγειλα απο τον αντιπροσωπο σημερα δυο κομματια calypso.
Τους δυο ρυθμιστες αυτους τους θελω για (αν μπορεις να το πεις αυτο) δευτερους, γενικα για γενικης χρησης.
Καμια νυχτερινη ρηχη, η για δευτερον σε αλλες διαφορες 40/αρες η 30/αρες βουτιες.
Τι γνωμη εχετε για αυτο το ρυθμιστη???
Eιναι ικανος αυτος ο ρυθμιστης για μεγαλυτερα βαθη??? (το πολυ εως 65 μ)

Θωμά και εγώ έχω έναν Calypso για αποσυμπίεση και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Κάπου έχω ένα τεστ που τον έχει και αυτόν και θα το βάλω εδώ.

Thanos
05-06-07, 15:41
To τέστ που υποσχέθηκα.....
http://www.scubadiving.com/class_of_2004

και εδώ
http://www.divemagazine.co.uk/news/article.asp?SP=&v=3&UAN=3366

Σίγουρα στα 60μ δεν θα δίνει το ίδιο με τον Legend αλλά θα δίνει, δεν πιστεύω ότι θα κάνει free flow.

NKaratzas
05-06-07, 18:17
Έχω τρεις Aqualung Calypso ο παλαιότερος αυτών είναι του 1996.
Με αυτούς έχω κάνει αρκετές βουτιές στα 40μ. Είναι πραγματικά αξιόπιστοι αν σκεφτεί κανείς ότι οι δυο είναι αγορασμένοι από καταδυτικό με αρκετές βουτιές. Αξίζουν τα λεφτά τους. Οι δυο από αυτούς έχουν γίνει Ο2 clean και έχουν την χρήση που περιέγραψε ο Δημήτρης.

DimitrisK
06-06-07, 14:58
Τι γνωμη εχετε για αυτο το ρυθμιστη???
Eιναι ικανος αυτος ο ρυθμιστης για μεγαλυτερα βαθη??? (το πολυ εως 65 μ)

Είναι καλός για τα βάθη που αναφέρεις. Δεν είναι σαν τον legent αλλά σε πάει άνετα. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση για free flow. Ότι και να τους έχω κάνει δεν κάνουν με τίποτε. Άσε που ανοίγουν πολύ εύκολα αν χρειαστεί.

Έχω 4 τέτοιους. Δύο για deco και δύο για τις βουτιές που λες και εσύ όταν χρησιμοποιώ μονή μπουκάλα.

Dimitris Galon
11-06-07, 14:22
Τον έχω χρησιμοποιήσει, μάλιστα πρόσφατα, και σε βουτιά στα 92 μέτρα σαν ρυθμιστή ενός stage με travel gas (Trimix 15/55). Δεν είχε κανένα πρόβλημα στην παροχή.

Είναι τελικά καλό να ξαναδιαβάζει κανείς τα ποστ του, μια και δεν είναι σπάνιο να ανακαλύπτει λάθη όπως εγώ, π.χ. στο ποστ αυτό. Το λάθος είναι στο Trimix 15/55. Διορθώστε το σε Trimix 10/70. Sorry.

Andreas Triantopoulos
15-10-07, 17:05
Είναι τελικά καλό να ξαναδιαβάζει κανείς τα ποστ του, μια και δεν είναι σπάνιο να ανακαλύπτει λάθη όπως εγώ, π.χ. στο ποστ αυτό. Το λάθος είναι στο Trimix 15/55. Διορθώστε το σε Trimix 10/70. Sorry.

Υποξικό travel gas Δημήτρη? Τι είχες δηλαδή για back gas? Που πήγες? Να βρείς την Ατλαντίδα? Την βρήκες?????:)

Cheerio,

:D

A.:)

Thanos
15-10-07, 17:10
Υποξικό travel gas Δημήτρη? Τι είχες δηλαδή για back gas? Που πήγες? Να βρείς την Ατλαντίδα? Την βρήκες?????:)

Cheerio,

:D

A.:)

Αντρέα το γράφει ο Δημήτρης στο αρχικό post... η βουτιά ήταν στα 92μ.

Γεια σου Θωμά, τα λέμε και πάλι φίλε.
Έχω έναν Calypso τον οποίο χρησιμοποιώ σε stage EAN50, δηλ. από τα 21 μέτρα μέχρι τα 6. Τον έχω χρησιμοποιήσει, μάλιστα πρόσφατα, και σε βουτιά στα 92 μέτρα σαν ρυθμιστή ενός stage με travel gas (Trimix 15/55). Δεν είχε κανένα πρόβλημα στην παροχή.

Andreas Triantopoulos
16-10-07, 10:40
Θάνο μου,

το 10/70 είναι μία χαρά για BG στα 92μ, το travel δεν καταλαβαίνω, διότι ως travel gas θεωρώ αέριο που θα με κατεβάσει από την επιφάνεια κάτω στο βάθος που θα πάρω το BG (το οποίο ώς υποξικό δεν μπορώ να αναπνεύσω ψηλά)... και συνήθως το TG είναι πλουσιότερο του BG. Κατά συνέπεια εάν το 10/70 είναι TG το ΒG τι ήτανε? 5/85?

Αυτά.. αλλά μάλλον εννοεί άλλο!

ΜΦΧ,

Α.

Thanos
16-10-07, 10:42
Θάνο μου,

το 10/70 είναι μία χαρά για BG στα 92μ, το travel δεν καταλαβαίνω, διότι ως travel gas θεωρώ αέριο που θα με κατεβάσει από την επιφάνεια κάτω στο βάθος που θα πάρω το BG (το οποίο ώς υποξικό δεν μπορώ να αναπνεύσω ψηλά)... και συνήθως το TG είναι πλουσιότερο του BG. Κατά συνέπεια εάν το 10/70 είναι TG το ΒG τι ήτανε? 5/85?

ΜΦΧ,

Α.

Θα το διαβάσει ο Δημήτρης και θα μας απαντήσει ;)

Dimitris Galon
17-10-07, 13:13
Θάνο μου,

ΜΦΧ,

Α.
Το stage περιείχε Tx10/70 όπως και το twin set .
Λόγω της υποξικότητας του προαναφερόμενου μίγματος, χρησιμοποίησα το stage ΕΑΝ50, που είχα για την αποσυμπίεση, από την επιφάνεια μέχρι τα 10 μέτρα και μετά άλλαξα στο stage με το Tx10/70 (0,10 x 2 = 0,2 pp, στις δυο ατμόσφαιρες το μίγμα δεν είναι πια υποξικό όπως στην επιφάνεια) το οποίο και χρησιμοποίησα στην συνέχεια μέχρι τον βυθό. Όταν το Tx10/70 stage έφτασε στο όριο αδειάσματος πέρασα στις διπλές (BG) και συνέχισα την κατάδυση. Είναι γνωστή αυτή η τεχνική για βαθιές καταδύσεις. Μια και το stage Tx10/70 με έφερε από τα 10 μέτρα στα 92 το θεώρησα TG καθώς το BG (twins) το χρησιμοποίησα εκεί που δηλώνει το όνομα του, στο Bottom.
Μήπως κάνω κάπου λάθος;
ΜΦΧ

Normoxic Diver
17-10-07, 14:45

Γεια σου Δημητρη,

βασικα ελπιζω να εισαι καλα, ψιλοχαθηκες...:confused:
Αnyway, να υποθεσω πως ηταν ενα twin set 12lt & το stage (με το 10/70) μια S80...?:D

Με φιλικους χαιρετισμους
Normoxic....

Dimitris Galon
17-10-07, 14:50
Γεια σου Δημητρη,

βασικα ελπιζω να εισαι καλα, ψιλοχαθηκες...:confused:
Αnyway, να υποθεσω πως ηταν ενα twin set 12lt & το stage (με το 10/70) μια S80...?:D

Με φιλικους χαιρετισμους
Normoxic....

correct........Αρχίζω να μπαίνω και πάλι στο κλίμα.
Την καλησπέρα μου σε όλους.

Normoxic Diver
17-10-07, 14:51
Μήπως κάνω κάπου λάθος;

Nαι στο set up.....

επρεπε να ειχες σε 2Χ18lt (ισως και 2Χ15lt) το Bottom gas ,δυο μονο stage, το ενα αριστερα και το αλλο δεξια και κυριως το Long hose περασμενο κατω απο το δεξι stage οπως φαινεται και στο dvd της dsat......:fioufiou:

Dimitris Galon
17-10-07, 15:00
Nαι στο set up.....

επρεπε να ειχες σε 2Χ18lt (ισως και 2Χ15lt) το Bottom gas ,δυο μονο stage, το ενα αριστερα και το αλλο δεξια και κυριως το Long hose περασμενο κατω απο το δεξι stage οπως φαινεται και στο dvd της dsat......:fioufiou:
Oh my got :eek:

Andreas Triantopoulos
17-10-07, 15:05
Λόγω της υποξικότητας του προαναφερόμενου μίγματος, χρησιμοποίησα το stage ΕΑΝ50, που είχα για την αποσυμπίεση, από την επιφάνεια μέχρι τα 10 μέτρα και μετά άλλαξα στο stage με το Tx10/70 (0,10 x 2 = 0,2 pp, στις δυο ατμόσφαιρες το μίγμα δεν είναι πια υποξικό όπως στην επιφάνεια) το οποίο και χρησιμοποίησα στην συνέχεια μέχρι τον βυθό. Όταν το Tx10/70 stage έφτασε στο όριο αδειάσματος πέρασα στις διπλές (BG) και συνέχισα την κατάδυση. Είναι γνωστή αυτή η τεχνική για βαθιές καταδύσεις. Μια και το stage Tx10/70 με έφερε από τα 10 μέτρα στα 92 το θεώρησα TG καθώς το BG (twins) το χρησιμοποίησα εκεί που δηλώνει το όνομα του, στο Bottom.
Μήπως κάνω κάπου λάθος;
ΜΦΧ

Αγαπητέ Δημήτρη,

Είναι θέμα ορισμού και χρήσης όρων...και όχι ουσίας. Γενικά ο όρος travel gas χρησιμοποιείται για νορμοξικά ή/και υπεροξυγονομένα μίγματα που μας κατεβάζουν στο Minimum Operational Depth του υποξικού Back Gas. Αλλά βέβαια ο όρος δεν είναι γραμμένος ούτε στη Βίβλο, ούτε στο Κοράνι... μην τρελαθούμε!
Απλά λέγοντας ότι χρησιμοποιείται ως TG ένα υποξικό, μπορεί κάποιος εύκολα (όπως εγώ) να νομίσει ότι υπάρχει και ακόμα πιο υποξικό BG.

ΜΦΧ

Ανδρέας

Normoxic Diver
17-10-07, 15:05
Kαι προς Θεου.......

μην αρχισουν οι DSAT-αδες να ξυνιζουν με αυτο που ειπα για το dvd....
τα συκα-συκα και η σκαφη-σκαφη, καλη η παραγωγη αλλα τουλαχιστον εγω διεκρινα/ειδα καποια πραγματακια (!!!) τα οποια ειναι για......:cry:

Andreas Triantopoulos
17-10-07, 15:10
Kαι προς Θεου.......

μην αρχισουν οι DSAT-αδες να ξυνιζουν με αυτο που ειπα για το dvd....
τα συκα-συκα και η σκαφη-σκαφη, καλη η παραγωγη αλλα τουλαχιστον εγω διεκρινα/ειδα καποια πραγματακια (!!!) τα οποια ειναι για......:cry:

Δεν είσαι ο μόνος. Υπάρχουν πολλά λάθη και λαθάκια, τα πιό πολλά έχουν ήδη επισημανθεί στην DSAT και θα (ελπίζω) να διορθωθούν στις επόμενες εκδόσεις. Για τη δεύτερη μάσκα ώς optional τι λές?

Στο course που έκανα ο DSAT IT μας έδειξε το videaki και γελάγαμε...

Cheerio,:)

A.