Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Καταδυτικά κέντρα και καταστήματα (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Πληρωμένες βουτιές;;; (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2956)

Andreas Triantopoulos 22-09-08 13:37

Απάντηση: Πληρωμένες βουτιές;;;

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Yannis (Μήνυμα 18380)
Αντρεα συγνωμη και παλια αλλα και εδω θα διαφωνισω !!
επειδη τυχαινει να μενω ολο το καλοκαιρι στην Σαρωνιδα και ολα τα χειμερινα ΣΚ στο Λαγονησι, σου λεω οτι τα καταδυτικα τις περιοχης αυτης τουλαχιστον που αποροφουν και το 80%+ των δυτων της Αττικης δουλευουν το καλοκαιρι ΚΑΙ τις 28 μερες με νουμερα πολυ πανω απο τον δικο σου μεσο ορο ( τα ΣΚ απλα γινεται ο χαμος!) και το χειμωνα τα ΣΚ πανω κατω 10 με 15 βουτιες τις κανουν....
οποτε.....:confused:

Άλλο είναι Γιάννη μου να μένεις στη Σαρωνίδα και να "βλέπεις" από μακριά και άλλο έιναι να είσαι "μέσα"... Επειδή λοιπόν εγώ υπήρξα συνεργάτης καταδυτικού στην περιοχή για αρκετά χρόνια, πίστεψε με μεσοβδόμαδα δεν κουνιέται φύλλο... Δηλάδή ξέρεις πολύ κόσμο δευτεριάτικα τον Ιούλιο πάει για κατάδυση? Κοπάνα την κάνει? ή έχει διακοπές και τις περνάει στην Αθήνα? Ή μήπως έχουν τουρίστες? από αυτούς που δεν θέλουνε να πάνε στα νησιά αλλά προτιμούν την Σαρωνίδα...;)

taucher 24-09-11 11:01

Τελικά μήπως θα έπρεπε τα καταδυτικα κέντρα να αναρτούν στο διαδύκτιο τις τιμές που χρεώνουν για μια βουτιά? Για παράδειγμα θα μπορούσε να υπάρχει ένας εβδομαδιαίος πίνακας τιμών. ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ. Μέσα στην εβδομαδα τα καταδυτικά να αναρτούν τις βουτιές του ερχόμενου ΣΚ και την τιμή τους :confused:. Ακόμη και εμείς θα μπορούσαμε να γράφουμε τι τιμή πληρώσαμε για μια βουτιά.
Ας πούμε π.χ εδώ στην Αττική ποιο καταδυτικό έχει τις καλυτερες τιμές? :thumbup:
Και μη μου πείτε πως για τους δυσκολους καιρούς που περνάμε τα 35-40 € είναι λίγα για μια βουτιά. :thumbdn: Καταλαβαίνω βέβαια και τους ιδιοκτήτες των καταδυτικών κέντρων των οποίων τα κόστη είναι υπέρογκα. :banghead:

manta_ray 24-09-11 14:35

Στο καταδυτικό κάθε βδομάδα που πάω για να κάνω την βουτιά μου πληρώνω 30 ευρώ μια και είμαι πελάτης εκεί. Η κανονική τιμή είναι 45 ευρώ είτε έχεις δικό σου εξοπλισμό είτε όχι. Οι βουτιές που κάνουμε είναι πάντα με σκάφος. Την περασμένη Κυριακή μετά την πρώτη έξοδο και επιστροφή στο καταδυτικό θα πραγματοποιούνταν και δεύτερη βουτιά για έναν πελάτη. Ο ιδιοκτήτης του καταδυτικού πρότεινε σε έμενα και τον buddy μου αν θέλαμε να συμμετάσχουμε και σε αυτήν χωρίς να πληρώσουμε. :)

Marios 24-09-11 22:35

Αν το ψάξετε λίγο θα βρείτε καταδυτικό με χρέωση κατάδυσης από σκάφος για φιάλη και βάρη 25€, χωρίς να είσαι και γνωστός.

taucher 26-09-11 10:58

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Marios (Μήνυμα 50418)
Αν το ψάξετε λίγο θα βρείτε καταδυτικό με χρέωση κατάδυσης από σκάφος για φιάλη και βάρη 25€, χωρίς να είσαι και γνωστός.

Και ποιο είναι αυτό? Θα μπορούσε αν υπήρχε ένα δελτιο τιμών να ήταν σε όλους γνωστό πως αυτή είναι η τιμή του και ποιες είναι βέβαι οι παροχες του ωστε να το ξέρουν και να το προτειμούν πολύ περισσοτεροι.

yan 26-09-11 11:27

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Marios (Μήνυμα 50418)

Το θέμα βέβαια, εκτός από το κόστος, είναι και η ποιότητα των υπηρεσιών.
Γιατί το να πληρώσεις ένα καταδυτικό 20 ή 25 ευρώ και να πεφτουν στοιχήματα για το αν θα γυρίσεις σώος ή όχι, δε μου λέει και τίποτα.

Το κόστος είναι σημαντικό κριτήριο αλλά δεν είναι το μόνο. Καλύτερα να μην πάω καθόλου με καταδυτικό, αν δεν έχω ή αν δεν θέλω να δώσω πολλά, παρά να πάω μ' ένα φτηνό για να ταλαιπωρηθώ ή να διακινδυνεύσω.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ 26-09-11 11:52

Οι κρυφό βουτιές, ο ατομικισμός, η ντροπή, ο φόβος, και το άγνωστο, οδηγούνε στις προαναφερόμενες καταστάσεις. :thumbdn:

Α ξέχασα και το συμφέρων.

Marios 26-09-11 11:52

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο taucher (Μήνυμα 50428)
Και ποιο είναι αυτό? Θα μπορούσε αν υπήρχε ένα δελτιο τιμών να ήταν σε όλους γνωστό πως αυτή είναι η τιμή του και ποιες είναι βέβαι οι παροχες του ωστε να το ξέρουν και να το προτειμούν πολύ περισσοτεροι.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν και το καταδυτικό που αναφαίρομαι. Δεν θα ήθελα να θεωρηθεί διαφήμηση και γι αυτό δεν το γράφω. Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να απαντήσω με pm ή τηλεφωνικά. Τώρα για το αν θα κινδυνεύσει κάποιος.... ας το κρίνει μόνος του με μια επίσκεψη ή ρωτώντας στον χώρο.

taucher 26-09-11 12:41

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Marios (Μήνυμα 50432)
Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν και το καταδυτικό που αναφαίρομαι. Δεν θα ήθελα να θεωρηθεί διαφήμηση και γι αυτό δεν το γράφω. Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να απαντήσω με pm ή τηλεφωνικά. Τώρα για το αν θα κινδυνεύσει κάποιος.... ας το κρίνει μόνος του με μια επίσκεψη ή ρωτώντας στον χώρο.

Γιατί να θεωρηθεί διαφημιση? Δηλαδη αν παω μια βουτια και μείνω ευχαριστημένος και πληρώσω και φθηνά πρέπει να το κρατήσω για την πάρτη μου μη τυχων και θεωρηθει διαφήμιση? Ας γράφουν λοιπόν όλοι τις τιμες τους και τι παρέχουν. Και έμεις οι ίδοι να ενημερωνουμε εδώ το Forum για τιμες , παροχες και εντυπωσεις.:geia:

Marios 26-09-11 15:16

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο taucher (Μήνυμα 50435)
Δηλαδη αν παω μια βουτια και μείνω ευχαριστημένος και πληρώσω και φθηνά πρέπει να το κρατήσω για την πάρτη μου μη τυχων και θεωρηθει διαφήμιση? Ας γράφουν λοιπόν όλοι τις τιμες τους και τι παρέχουν. Και έμεις οι ίδοι να ενημερωνουμε εδώ το Forum για τιμες , παροχες και εντυπωσεις.:geia:

Δεν είναι το ίδιο, αν το πεις εσύ που ήρθες και έμεινες ευχαριστημένος, από εμένα που με κάποιο τρόπο εμπλέκομαι με το καταδυτικό.Οπότε πιστεύω πως δεν πρέπει να το κρατήσεις για τον εαυτό σου. Και να είσαι σίγουρος πως αν διαβάζει κάποιος τώρα και ξέρει για ποιό καταδυτικό μιλάμε, είτε έχει τις καλύτερες εντυπώσεις, είτε τις χειρότερες θα το ονομάσει.:thumbup:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:23.