![]() |
Απάντηση: 28.9.2008: K.D.E. - Εθελοντικός Καθαρισμός Βυθού Βουρκαρίου Κέας
Παράθεση:
|
Επ, επ, εδώ πρόκειται περί σοφιστείας.....
Ο Άκης συγκρίνει το σπίτι του με έναν κοινόχρηστο χώρο.... Για να φέρουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση προτείνω Άκη να μας παραχωρήσεις το σπίτι στην Αθήνα για έδρα του Συλλόγου και στέκι συνάντησης των μελών. Εγγυώμαι προσωπικά ότι θα είναι πάντα καθαρό και περιποιημένο και θα χαιρόμαστε πράγματι όλοι μαζί παρέα να συναντιόμαστε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο..... Οκ Φανταστικέ Γκούμα;;; |
Χε, χε, χε...
Είσαι γατί ! Φανταστική Physalia (σλούρπ, σλούρπ !) |
Απευθυνόμενος κυρίως σε όσους ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, και απαντώντας σε ορισμένες απόψεις για ανταποδοτικότητες κ.λπ. που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Κέας προτίθεται να προσφέρει το γεύμα στους συμμετέχοντες αυτοδύτες το μεσημέρι της Κυριακής 28/9 στην ταβέρνα 'Ο ΑΡΙΣΤΟΣ", στο Βουρκάρι.
Αναμένω την απάντηση για τη δυνατότητα φιλοξενίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου "Η Τζιά μας" που βρίσκεται στο δρόμο από Κορησσία (κεντρικό Λιμάνι) προς Βουρκάρι. Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι τυχόν θα είχαν ανάγκη του συγκεκριμένου καταλύματος ότι οι εγκαταστάσεις αυτές αποτελούν περιστασιακό ξενώνα του Δήμου χωρίς πολλά κομφόρ. Δωμάτιο, WC καθαρά σεντόνια. Μόλις έχω νέα στο θέμα θα ενημερώσω σχετικά δίνοντας τηλ. επικοινωνίας κ.ο.κ. Επίσης θα επανέλθω για κάποιες λεπτομέρειες της επιχείρησης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. ![]() ![]() Y.Γ.: Οι επιλογές για ποτά θα είναι Μπύρα ή Κόκα :2drunk: Καλό Σ-Κ. |
Νομίζω οτι έτσι, "Θα πάμε όπως πρέπει να πάμε".
Προσωπικά, ευχαριστώ για την ταχύτητα της αντίδρασης και την ορθότητά της, βεβαίως. Κανένα παράπονο, καμία γκρίνια... Τώρα πιά... Σ.Σ.1 :Το εύρημα με την μπύρα και την Κόκα-κόλα στον βυθό, μου άρεσε πολύ. Σ.Σ. 2 : Μπορώ να σας αποκαλύψω οτι "η γίδα" ήταν εύρημα. Ποτέ δεν μου άρεσε η γεύση της, αλλά θα ήταν εύκολη λύση. :-)) Θα τα πούμε και απο κοντά. Καλό Σ/Κ και σε σάς. |
Παράθεση:
|
Βύρων, οι φωτό με τις μπιρο-κόκες είναι από το Βουρκάρι;;
|
Πολύ σωστή κίνηση! Συγχαρητήρια!:)
Όπως ήδη έχει φανεί, όσοι συμμετέχουμε, συμμετέχουμε επειδή γουστάρουμε να το κάνουμε, αλλά ο συμβολισμός της κίνησης και το ομαδικό πνεύμα που διαφαίνεται, είναι αυτά που κάνουν την διαφορά! C.U.:geia: |
Παράθεση:
Έχω μια προαίσθηση ότι θα το ευχαριστηθούμε το εγχείρημα :cool: Φαντάζομαι το θέαμα 20-25 αυτοδυτών, με τις στολές και τον εξοπλισμό τους στο ντόκο, με τη λεία τους ο καθένας, τι θέαμα προς παραδειγματισμό θα παρουσιάζουν :D. Πολύ δυνατή η Ομάδα, μπράβο εθελοντές του ΤΗΘΥΣ :thumbup: |
Παράθεση:
Θα έχει ειδοποιηθεί όχημα του δήμου για μετά? Ευχαριστώ… |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Μα να χάσω τέτοια κουβέντα!!
Γεια σου ρε Άκηη To moral από αυτή την κουβέντα είναι ότι όταν καλέσεις δύτες πρέπει να τους ταίσεις. Σε στάβλο μένουν, νυστικοί δεν μένουν με τίποτα.:D Βύρων συγχαρητήρια για την κίνηση :thumbup:. Πες σε παρακαλώ στον κο Δήμαρχο να μην δώσει μπύρες πριν την βουτιά γιατί από την σούρα τους θα ξηλώσουν κάνένα μόνιμο αγκυροβόλιο και ποιος μας σώζει :D:D:evil::evil::evil: |
Παιδιά συγγνώμη για το άσχετο του πόστ αυτού,κρατήθηκα - κρατήθηκα, αλλά δεν άντεξα !Το παρακάτω είναι απο μήνυμα που μου έστειλε φίλος. Το παραθέτω αυτούσιο.Μα την Παναγία, είναι απόλυτα αληθινό ! Γειά σου ρε Νεοκλή !.. "...φτάνουμε λοιπόν στην ΧΧΧΧΧΧ (αφαιρώ το όνομα του νησιού) γεμάτοι χαρά. Πάω στο καταδυτικό, κλείνω για την επομένη βουτιά, πρωινή. Αφού λοιπόν ξημερώνει ο Θεός την ημέρα, με παίρνει ο τύπος τηλ. και μου λέει :φίλε sorry δεν βγαίνουμε, έχει απαγορευτικό.Καντήλια εγώ, τρελαίνομαι δε περισότερο όταν λέει ότι δεν έχει ξαναγίνει όλο το καλοκαίρι. Λέω, ρε γαμώτη μου, τι καντεμιά είναι αυτή.....ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΘΕΙΚΟ :"Λοιπόν σε κλείνω για να πάρω τηλ. και τον κύριο Κονταράτο να του πω ότι δεν θα βγούμε......." Είναι γεγονός !!!!!!!!!!!!!!Τα σχόλια δικά σας !"Σκόρδαααα, ασημένια καρφιάαααα. Και σταυρουδάκια πουλάωωωωω.Ο Πραματευτήηηηης!"
|
1. Κώστας 2. Αντώνης 3. Γκούμας 4. Βασίλης πετρουλιας.
5. Άννα 6. Κατερίνα 7. Εμμυ 8. Σαλωμίδη Μαρία 9. Ζινα 10. Ντερεκ Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός για Τζια τη Κυριακή θα είναι άσχημος.. http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=78 Για εμάς που θα ταξιδέψουμε με σκάφος ακόμα δεν ακυρώνεται τίποτα…θα κοιτάξουμε και αύριο και το ξανασυζητάμε… Θελω τη γνώμη σας παρακαλώ…:confused::confused::confused: |
Κώστα, εγώ θα είμαι Τζια με αυτοκίνητο από Σάββατο μεσημέρι μέχρι Κυριακή απόγευμα 18.30.
Που σημαίνει, οτι εάν αποφασίσεται να έλθεται Κυριακή πρωί με το πλοίο της γραμμής, μπορώ να αναλάβω τη μεταφορά του εξοπλισμού σας από το λιμάνι στο Βουρκάρι. Είναι κοντά, με δυο -τρια δρομολόγια μπορώ να το κάνω εύκολα... :geia: |
Αν ο καπετάνιος είναι μέσα, τότε κι εγώ είμαι μέσα.....
(Έτσι κι αλλιώς κάπου διάβασα ότι η κατάδυση είναι ακραίο και σκληρό άθλημα και ως δύτρια νιώθω την ανάγκη να αποδείξω εαυτόν αντάξιο ενός τέτοιου ζηλευτού πρεστίζ :fioufiou:) (Εμπρός της γης οι μουσκεμένοι!:2drunk:) |
Εγώ είμαι μέσα…:2drunk::2drunk:
Έτσι και αλλιώς κάθε σκ τα ιδία έχουμε…βάλε νιτσεράδες σκουφάκια και καλή παρέα….:thumbup: Αφού ο παλιόκαιρος μας έχει ταράξει φέτος…:angyr: |
Φίλοι που θα έρθετε στη Κέα το Σ-Κ, σας όφειλα κάποιες απαντήσεις:
-Σχετικά με τα δωμάτια στο δημοτικό ξενώνα "Η Τζιά μας". Θα υπάρχει διαθεσιμότητα για 4-5 δωμάτια, 1-2 είναι τρίκλινα. Όποιοι έχουν ανάγκη παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μου το συντομότερο. First come/first served. Mob.: 6945-930303. -Διχτάκια για το καθαρισμό. Ναι τα έχουμε προμηθευτεί. Θα παραδοθούν τουλάχιστον 2 σε κάθε δύτη. -Όλα τα γεμάτα θα συγκεντρωθούν στο ντόκο, να κάνουμε ένα λόφο ει δυνατόν ;) Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά. Θα τα φωτογραφίσουμε και μετά θα μπουν στους γνωστούς μας μπλε κάδους και θα οδεύσουν για την ανακύκλωση. -Το φαγητό που θα παραθέσει στους εθελοντές ο Δήμος Κέας θα ακολουθήσει στο εστιατόριο "ΑΡΙΣΤΟΣ" -Υπενθυμίζω την ώρα συνάντησης 11:00 πρωί Κυριακή 28/9 στο Βουρκάρι. -Αν όλα πάνε "ρολόι" να πέσουμε στο νερό στις 12:00. Διευκρινίζω οτι τα νερά του λιμανιού είναι καθαρά και διαυγή, λόγο του βιολογικού που λειτουργεί από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Φυσικά με τις "πεδιλιές" μας θα ανασηκωθεί θολούρα, να το έχουμε υπ' όψη. Υπολογίζω να έχουμε τελειώσει μέχρι τις 13:30 και νά κάτσουμε στα τραπέζια κατά τις 14:00. Αυτά ως προς το γενικό πλάνο. Επιχειρησιακές λεπτομέρειες θα τις πούμε "επί τόπου". Ας προσπαθήσουμε να τηρήσουμε το γενικό χρονοδιάγραμμα με το να είμαστε ΟΛΟΙ συγκεντρωμένοι στο Βουρκάρι μέχρι τις 11:00 :thumbup: Πέρα από το καθαρισμό, νομίζω όλοι παρακολουθείτε τις συναρπαστικές εξελίξεις με το "Άγνωστο Ναυάγιο της Κέας". Είμαι μάλλον σίγουρος ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουμε πετύχει την ταυτοποίηση, και οπωσδήποτε οι συζητήσεις μας θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον:cool: Μια άλλη ιδέα που "την ρίχνω τώρα δα" θα ήταν αμέσως μετά το φαγητό να σας κάναμε μια παρουσίαση του θέματος με προβολή video & φωτογραφιών, σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Η Τζιά μας". Αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιο: α/ Θα ενδιέφερε, β/ Πόσο εφικτό θα ήταν από πλευράς διαχείρισης χρόνου, όντας Κυριακή μεσημέρι, αναχωρήσεων κ.λπ.??? γ/ 'Η να το διοργανώσουμε κάποια άλλη στιγμή στην Αθήνα? Τέλος και σημαντικό - Ο καιρός. Δείτε εδώ: http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=78 Αυτή τη στιγμή το δίνει συνέχεια με 5-άρι Βόρειο. Αν πάει έτσι δεν θα έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα :worship: |
Παράθεση:
Ο καπεταν-Αντώνης ειναι ο πλεον αρμόδιος για να μας πει αν ειναι ok να πάμε.. Αν πει το ναι.. δε θα τον αφήσουμε μονο του.. !!!:D :geia: |
Παράθεση:
Απ' την άλλη βέβαια, καλό θα ήταν να οργανωθεί κάτι στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και όλοι όσοι, για διάφορους λόγους, δεν θα είναι στη Τζια το Σ/Κ. |
Βύρωνα τα συγχαρητήρια μου για την λεπτομερή οργάνωση του καθαρισμού, πόσο μάλιστα που γίνεται ταυτόχρονα με την οργάνωση των καταδυτικών προσπάθειών της ομάδας :thumbup:
Όσο για την παρουσίαση φωτογραφιών και video από το ναυάγιο, φαντάζομαι ότι θα είναι λίγο οριακή χρονικά για όσους έχουν αποφασίσει να φύγουν με το πλοίο των 18:30 (εγώ πάντως έχω κλείσει για τις 21:00, θα είμαι μόνος, οπότε μπορώ να πάρω τουλάχιστον άλλον ένα μαζί μου στο αμάξι στην επιστροφή). Η απόφαση για το αν θα γίνει παρουσίαση ή όχι ανήκει κυρίως στην ομάδα KDE, αν θα έχετε έτοιμο το υλικό, αν έχετε το χρόνο, κλπ. Είμαι σίγουρος πως θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να μας μεταφέρετε την εμπειρία της εξερεύνησης και μάλιστα τώρα που ακόμη είναι εν εξελίξη και την ζείτε :thumbup: Αποφασίστε το όμως σύντομα, για να προλάβει ο κόσμος να προγραμματίσει την επιστροφή του ;) Όσο για παρουσίαση στην Αθήνα που είπε ο Γιώργος, αυτό νομίζω πως θα πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς, άσχετα από την παρουσίαση στη Κέα. καλή συνέχεια :geia: |
Εγώ πάντως λέω μετά το φαγητό να βρούμε έναν ίσκιο και να την πέσουμε :fioufiou:
Η εμπειρία έχει δείξει οτι παρουσιάσεις μετά απο φαγητό .... :2drunk::stunned: |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Καλό ταξίδι σε όλους σας. |
ΑΤΤΕΝΤΙΟΝ ΠΛΙΖ!!!!!
Το ραντεβού για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με το σκάφος του Αντώνη ανανεώθηκε: 9 το πρωί στη γλίστρα της Αναβύσσου. Ας προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε σχετικά νωρίς -μια που θα μας δυσκολέψει λιγάκι ο καιρός απ' ό,τι φαίνεται- για να μην αγχωθούμε με το χρόνο. Για τους ξενύχτηδες λειτουργεί και υπηρεσία αφύπνισης... Απλά αφήνετε πμ με το τηλέφωνό σας και αναλαμβάνουμε ευχαρίστως να σας καταστρέψουμε το γλυκό κυριακάτικο χουζούρι!! :evil: |
Όλα πήγαν καλώς!
Αυτή η συμβολική κίνηση ελπίζω να περάσει το μήνυμα "ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΘΑΛΛΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ" Απο την πλευρά μου θα εκφράσω την ευχή να καθιερωθούν τέτοιες κινήσεις σε βαθμό όπου κάθε φορά να υπάρχουν όλο και περισσότεροι εθελοντές!!:thumbup: |
Έχοντας μόλις γυρίσει από μια μέρα γεμάτη όμορφες εμπειρίες, θέλω πολύ να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεισέφεραν σε αυτό!!!
Βύρων σε ευχαριστώ πολύ, γιατί για μένα πραγματικά αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση. Συγχαρητήρια για την έμπνευση αυτού του καθαρισμού και για την ΑΨΟΓΗ οργάνωσή του!! Αυτή είναι η απόδειξη ότι όταν πραγματικά επιθυμούμε να κάνουμε κάτι, ξεκινάμε θετικά, με προτάσεις και δράσεις και βάζοντας πρωτίστως τον εαυτό μας μέσα σε αυτό. Κι όσοι πιστοί προσέρχονται! Βύρων και πάλι συγχαρητήρια, περάσαμε υπέροχα, σε ευχαριστούμε πολύ!! KDE guys, μας κάνετε όλους περήφανους και χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο που είστε φίλοι μας! :thumbup: Σε όσους συμμετείχαν σε αυτό τον καθαρισμό -είτε από ξηράς είτε υποβρυχίως- ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα γιατί πράγματι ο κόπος άξιζε και με το παραπάνω (φωτό της σκουπιδομάζας έπονται από τους αρμοδίους). Εκτός αυτού όμως, σας ευχαριστώ για την υπέροχη παρέα, δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή αυτής της ημέρας που να μην απόλαυσα!! Αντώνη ευχαριστώ που δεν δίστασες ούτε μια στιγμή να βγάλεις το σκάφος, παρά τις ελαφρώς δυσοίωνες προγνώσεις! Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς (στα πούπουλα πήγαμε και ήρθαμε!) Καπετάν Κώστα, σωραίος!!! Ευχαριστούμε τον κύριο Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο για το υπέροχο τραπέζι... Προσωπικά δεν είμαι συνηθισμένη να ανταμείβομαι για τη συμμετοχή μου σε υποβρύχιους καθαρισμούς (10ος χρόνος φέτος και δεν μου ξαναματαέτυχε) και όπως και να'χει ήταν μια πραγματικά ευγενής χειρονομία.... Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την όμορφη υποδοχή, τις ευχαριστίες και την ειλικρινή εκτίμηση που εισπράξαμε από τους Τζιώτες που ήταν εκεί... Αν και το κάναμε πρωτίστως για εμάς και το βυθό που αγαπάμε, σας ευχαριστώ πολύ όλους!! Ευχαριστώ για το υπέροχο KDE μπλουζάκι!!! :D :thumbup::thumbup::thumbup: |
Phys.. τα είπες όλα!! ;)
Δεν αφησες κανέναν απέξω να ευχαριστήσουμε και εμείς!!:D Κατι που μου εκανε ιδιαίτερη εντύπωση ειναι πως φευγοντας καποιος για να μας αποχαιρετήσει μας ευχηθηκε να ειμαστε ετσι παντα χρησιμοι! :eek: Αυτό που ευχομαι εγώ ειναι να μην ειμαστε στο μελλον απαραίτητοι για τετοιες εκδηλώσεις... και εννοω να μην υπάρχουν πλέον καποτε σκουπίδια για να μαζέψουμε.. Δεν θα μπορέσω τελικά να μην ευχαριστήσω και εγω κάποιον.. θα ευχαριστήσω λοιπόν και εγώ πάνω από όλους τον Βύρων που τα διοργάνωσε όλα αψογα με αγάπη και καλή καρδιά!!! :geia: |
Παράθεση:
|
Συγχαρητηρια , αλλη μια φορα στον ΤΗΘΥΣ και στα μελη του για την θετικη τους σκεψη και εντονη δραση . Αποτελειτε παραδειγμα για πολλους :thumbup: :geia:
|
Όλα ήταν υπέροχα, μπράβο Βύρων για τον συντονισμό και την οργάνωση. :thumbup:
Το αποτέλεσμα του καθαρισμού ελπίζω να γίνει μάθημα για όλους δύτες και μη. Να υπογραμμίσω την απουσία του Άκη Γκούμα, Άκη μας έλειψες. (έχασες η γίδα ήταν νοστιμότατη) |
Παράθεση:
Για να είμαστε όμως ακριβείς, στο κάλεσμα του των φορέων που διοργάνωσαν τον συμβολικό εθελοντικό καθαρισμό του Βουρκαριου στην Τζια, ανταποκρίθηκαν και αρκετοί φίλοι αυτοδύτες, που δεν είναι μέλη του του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε όλους! :thumbup: |
Πραγματικά ένα Σαββατοκύριακο αλλιώτικο από τα άλλα.
Για μένα δεν ήταν καθαρισμός ήταν μια “Γιορτή”. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βύρωνα και στον Δήμο Κέας για την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία που μας παρείχαν. Εύχομαι του χρόνου να καθιερωθεί σαν “Γιορτή καθαρισμού” με την συμμετοχή όλων των κατοίκων, φορέων και επισκεπτών του νησιού και να δοθεί με αυτόν τον τρόπο ένα δυνατό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. "Γιορτή καθαρισμού", γιατί όχι?? |
Παράθεση:
|
Παιδιά, καλημέρα.
Ειλικρινά, λυπάμαι που επαγγελματικές υποχρεώσεις με άφησαν απ΄ έξω. Το ήθελα πολύ, αλλά "δεν το μπόρεσα". Δεν είμαι λουφαδόρος, να ξέρετε, αν δεν το ξέρετε. Θα τα πούμε σίγουρα απο κοντά. |
Φίλοι εθελοντές, μέλη και μή του ΤΗΘΥΣ, σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας :thumbup:
Μόλις πριν λίγο "ανέβασα" μια περιγραφή της 28.9.08. στο blog του ΝΑΟΚ. ΦΟΙΒΟ: αν έχεις 1-2 φωτογραφίες του βυθού στείλε μου να τις προσθέσω! ![]() |
Το να βουτάς σε ένα λιμάνι, είναι διαφορετική εμπειρία.
Το Βουρκάρι είναι από αυτά τα μικρά γραφικά λιμανάκια, που εμπνέουν για βόλτα ή για ουζάκι στα ταβερνάκια του... Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα με το που έβαλα το κεφάλι μου στο νερό: Η περιγραφή ''τόνοι σκουπιδιών'' δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση.:angyr::angyr::angyr: Μέσα σε λιγότερο από 30' ανέβασα 6 σάκους τόσο γεμάτους που αν δεν φούσκωνα στο τέρμα το bcd μου δεν υπήρχε περίπτωση να τους βγάλω, καθώς και 2 μεγάλα κομάτια μοκέτας...:madwife: Τα αισθήματα ανάμικτα: Εντάξει, κάναμε το καθήκον μας, νιώθουμε χαρούμενοι, περήφανοι κλπ κλπ Και μετά; Τι πετύχαμε από την κίνηση αυτή; (εκτός από τα μπράβο και το πασπάλισμα ευχών από όλους που βρέθηκαν εκεί...) Πόσο απήχηση είχε η κίνηση αυτή στους κατοίκους, στους ψαράδες, στους σκαφάτους επισκέπτες που όλοι, λίγο-λίγο έχουν μετατρέψει το βυθό σε μια απέραντη χωματερή; Τι θα κάνει ο Δήμος για να προστατεψει το περιβάλλον του Βουρκαρίου και για να δώσει αξία σε αυτό που κάναμε; Ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και επομένως δεν μπορούν τοποθετηθούν καλαθάκια σκουπιδιών ή περισσότεροι κάδοι πάνω στον μώλο σε βολικές αποστάσεις, αν πριν δεν εξασφαλιστεί ότι κάποιος θα τα μαζεύει...:lipsrsealed: Ποια είναι τα επόμενα βήματα ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το εγχείρημα; Προβληματισμένη, πολύ προβληματισμένη βρε παιδιά...;) Και λίγες φωτογραφίες: Γκαλερί μοκέτας ο βυθός:mad: .Πολύ δύσκολη η ανάσυρση λόγω όγκου και βάρους... ![]() Τα σκάφη κάνουν την μεγάλη ζημιά (τα μπουκάλια μπύρας και αναψυκτικών το μαρτυρούνε), αλλά και οι κάτοικοι έχουν βάλει το χεράκι τους όσο μπορούν. Άπειρες ρόδες στον βυθό...:mad: ![]() Βιντεάκι από την επιχείριση: Ελπίδα στον χαμό; Η ρόδα αυτή είχε λόγο να μείνει στον βυθό. Μόνιμος κάτοικος, ένας συμπαθητικός χταποδάκος που δεν έλεγε να εγκαταλείψει το σπίτι του παρά τις τρομαχτικές φάτσες που τον περικύκλωσαν...:) ![]() |
Μπράβο σε όλους μας!!!
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup: Και στους συμμετέχοντες αλλά και στους διοργανωτές , πολύ καλή κίνηση!!!! πραγματικά δεν μας φτάνουν ούτε 10 καθαρισμοί για να εξαφανιστούν τελείως τα σκουπίδια από κει..άντε με το καλό και στην διοργάνωση του επόμενου!!!;);) Παράθεση:
Καταπληκτική Ομάδα KDE Ευχαριστώ πολύ για το πανέμορφο μπλουζάκι σας!!!:worship: |
Παράθεση:
Αφενός η ουσιαστική δική μας ευαισθητοποίηση, η οποία κρίνοντας από τα λόγια της Έμμυς αλλά και τα αντίστοιχα δικά μου συναισθήματα πέτυχε το στόχο της και με το παραπάνω. Υποτίθεται ότι η εικόνα των σκουπιδιών στο βυθό με τρελαίνει, με στεναχωρεί, με θλίβει, με εξοργίζει.... Ο λόγος που αγαπάω τόσο πολύ τις καταδύσεις είναι γιατί θεωρώ ότι ο βυθός ακόμα ανθίσταται στην ανθρώπινη ισοπέδωση, γιατί στο βυθό ακόμα έχει η φύση το πάνω χέρι και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη απόδραση, το πιο μακρινό και όμορφο ταξίδι. Βλέποντας λοιπόν αυτή την ανατροπή, νιώθω ότι χάνεται το τελευταίο οχυρό μας, απελπίζομαι. Ναι, υποτιθεται ότι ήμουν ήδη ευαισθητοποιημένη στο θέμα "σκουπίδια στη θάλασσα", όμως η εικόνα που αντίκρισα την Κυριακή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο..... Ήμουν τόσο τσαντισμένη όταν βγήκα από το βυθό που όταν ο Βύρων ρώτησε δημόσια τη γνώμη μου, ξέσπασα, λέγοντας πόσο γύφτοι (συγγνώμη για την έκφραση αλλά μας αξίζει) είμαστε τελικά όλοι μας γιατί αυτά τα σκουπίδια δεν ήταν παρά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, πράγματα που ανήκαν στον κάθε ένα από εμάς, θα μπορούσαν να είναι δικά μου. Έτσι ένιωσα και θύμωσα με όλους μας.... Είχε δίκιο βέβαια ο Βασίλης όταν μου έλεγε ότι ο θυμός και οι κατηγορίες δεν βοηθούν, κάνουν τα πράγματα μόνο χειρότερα.... Και όμως, ένιωθα ότι έπρεπε να σηκωθούμε και να φωνάξουμε ότι όλοι είμαστε φταίχτες και όλοι μαζί οφείλουμε να επανορθώσουμε. :( Δυστυχώς παιδιά, δεν είναι μόνο το Βουρκάρι..... Είναι όλα τα λιμανάκια, είναι όλες οι ακτές (όταν δεν αξιοποιούνται οικονομικά δυστυχώς), τα σκουπίδια δεν έχουν φραγμούς πλέον, είναι ΠΑΝΤΟΥ. Μετά τους τελευταίους νοτιάδες έκανα μια βουτιά κάπου στη Σαλαμίνα.... Η ίδια εικόνα, η ίδια εγκατάλειψη.... κάθε φορά που το μάτι μου έπεφτε σε κάτι που προεξείχε στον αμμώδη βυθό και έτρεχα με λαχτάρα να δω μια Πίνα, ένα σφουγγάρι, ένα βραχάκι με ζωντανά, αντίκριζα ένα ακόμα σκουπίδι. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα λέμε κάποτε στους νέους δύτες "Εμείς όταν βουτούσαμε βλέπαμε Πίνες, βραχάκια γεμάτα χρώμα, σφουγγάρια, σπειρογράφους, δεν είχε μόνο σκουπίδια τότε ο βυθός" Δε θέλω να ξυπνήσω σε αυτό το μέλλον..... Το Βουρκάρι πραγματικά με ευαισθητοποίησε, ήταν ένα πολύ δυνατό χαστούκι και ξύπνημα στην πραγματικότητα..... Η ευαισθητοποίηση των άλλων είναι το δεύτερο στάδιο. Στο οποίο και συμφωνώ ότι πρέπει να περάσουμε άμεσα και ήδη συζητήθηκαν κάποιες ιδέες με τον Βύρωνα. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτή τη συνέχεια με οποιοδήποτε τρόπο είναι ευπρόσδεκτος. Ο Σύλλογος άλλωστε έχει ήδη διαμορφώσει μια εσωτερική περιβαλλοντική ομάδα με υπεύθυνο τον πρωτοστάτη Νεοκλή Κονταράτο. Δεχόμαστε βοήθεια (ιδέες, φωτογραφίες, γραφικά, τρέξιμο...) και από εθελοντές για να ξεκινήσουμε μία δική μας, σεμνή ίσως στην αρχή, με την ελπίδα να μεγαλώσει σταδιακά, εκστρατεία αφύπνισης. Όσο έχουμε ακόμα καιρό. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:43. |