![]() |
Απάντηση: Βγεθι Κερατεας
5 Συνημμένο(α)
δυστυχως δεν υπαρχουν γραμματοκιβωτια κ τετοια εδω....
εδω θα δειτε μερικες φωτο που τραβηξα προχειρα τωρα... |
Τελικά τι γίνεται εκεί πέρα ?.... μπορούμε να κατεβούμε με συμβατικά αυτοκίνητα ?.... θα πάω για κατάδυση αυριο εκεί .
Ποιά πρόσβαση είναι ανοικτή ?. ( απο την παραλία με κεφάλι προς το λόφο και πλάτη προς την θάλασσα ) ο χωματόδρομος απο αριστερά ή απο δεξιά ? Ευχαριστώ . |
Τελικά υπάρχει πρόσβαση και για συμβατικά αυτοκίνητα, αλλά πραγματικά είναι πρόκληση αυτό που πάει να κάνει ο τύπος!!!:angyr::angyr: Ούτε λίγο ούτε πολύ πάει να κλείσει μια τεράστια έκταση λίγο πάνω από την ακτή!:madwife:
Η βουτιά πάντως μια χαρά! Σιαβελή, χαιρετισμούς από τον ''φίλο'' σου!!!:) |
Παράθεση:
|
3 Συνημμένο(α)
Την Κυριακή που μας πέρασε, πήγαμε για βουτιά στο Βγέθι.
Ο καιρός ήταν δυνατός, αλλά δεν θα χάναμε με τίποτα την ευκαιρία για μερικές τζούρες, απ' το πρώτο ελληνικό self made α' στάδιο !!! :thumbup: (Λεπτομέριες απ' τον Χρήστο και τον Κώστα, αλλά και εντυπώσεις αύριο ;)) Δείτε μερικές φωτό του Βασίλη Κουντούρη :thumbup: |
Καλημερα Γιωργο.Διαβασα ολο το topic και ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχει καποια εξελιξη στην παρανομη μαντρα.Θα παω την Κυριακη να τσεκαρω και να τραβηξω μερικες φωτο.
|
Παράθεση:
Αυτό που είδα εγώ είναι ότι, υπάρχει μαντρα στις δύο κάθετες προς την θάλασσα πλευρές του οικοπέδου, αλλά δεν υπάρχει στην παράλληλη με την θάλασσα πλευρά. Εκεί υπάρχει (κατεστραμμένη) η εγκατάσταση με τις σωλήνες που αναφέρεται σε προηγούμενα ποστ. Και μάλιστα πολλές απ' τις σπασμένες σωλήνες έχουν πάει μέσα στην θάλασσα και έτσι μπορείς να θαυμάσεις και υποβρυχίως τα επιτεύγματα της τεχνολογίας :thumbup: |
Απάντηση: Βγέθι Κερατέας
Μόλις ενημερώθηκα πως ο τύπος με τη βιλιτσα στο βγεθι εχτισε τη μάνδρα τελικά μέχρι κάτω .
Έχει αφήσει μια είσοδο (για πόρτα προφανώς) αφού κάτω υπάρχει ράγα που περιμένει την συρόμενη πόρτα.. Από ότι μου είπαν εφόσον μπει και αυτή , μετά δεν υπάρχει άλλος χώρος για πρόσβαση στο αγαπημένο μας σημείο…:angyr::angyr::angyr: Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα εντος των ημερών… Όποιος έχει φωτογραφίες please ας τις ανεβάσει στο φόρουμ… |
Μας έχει πάρει εδώ και μια βδομάδα ο akisdap (βλέπε προηγούμενα μηνύματα) και το θέμα μας έχει απασχολήσει εσωτερικά αλλά ακόμα ψαχνόμαστε ως προς το τι και πώς πρέπει να οργανώσουμε...Ο Άκης προτείνει να κάνουμε καταγγελίες, όχι σαν Σύλλογος (νομίζω δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία σαν Σύλλογος) αλλά σαν φυσικά πρόσωπα, όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα.
Υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται -σε αυτή την περίπτωση- να συμμετάσχει; Θα ήταν καλό να μαζευτούμε τουλάχιστον μια δεκαριά που να είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε μέχρι την Πολεοδομία. Δε νομίζω να είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά ας βοηθήσει ρίχνοντας φως όποιος το διαθέτει (Δήμητρα; ). Δε λέω ότι μία ή δέκα καταγγελίες λύνουν απαραίτητα το πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Ακούμε γνώμες, και -κυρίως- συμμετοχες Εγώ είμαι μέσα και διαθέσιμη να κατέβω προς Βγέθι (ή όπου τέσπα βρίσκεται η αρμόδια πολεοδομία) όσο άμεσα αποφασιστεί τελικά :thumbup: |
Παράθεση:
Λοιπόν αύριο θα ξεκινήσω με τον Δήμο Κερατέας και μετά με την Πολεοδομία και εύχομαι λόγο των ημερών να βρώ κόσμο μιας και αύριο κλείνουν νωρίς οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Αύριο θα σας απαντήσω. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Μίλησα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κερατέας σήμερα το πρωί και με παρέπεψαν στην αρμόδια πολεοδομία, όπου και πήρα τηλέφωνο αλλα τα είχαν "κατεβάσει" τα τηλέφωνα !!!
Την Δευτέρα θα προσπαθήσω πάλι ! |
1 Συνημμένο(α)
Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το θέμα...απ' ότι θυμάμαι είναι για μια μάντρα...
Σε τέτοια έργα κυρίαρχο λόγο έχει αρμόδια Κτηματική υπηρεσία (για όλα τα έργα-επεμβάσεις εντός αιγιαλού-παραλίας)...δείτε τον Ν. 2971/2001...απ τους χειρότερους νόμους, δε βγάζεις άκρη!:geia: |
![]() ![]() Φωτογραφία απο το εσωτερικό του οικοπέδου: ![]() |
παιδιά αν κανονίζει κάποιος βουτιά ή έστω βόλτα προς Βγέθι αυτές τις μέρες μπορεί να μου στείλει ένα πμ πλιζ?
|
Παιδια ακόμα και η πολεοδομία δεν θα το γκρεμίσει άμεσα. Μάλλον πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα. Επιστρέφω με το νέο έτος (7/1)
Πάντως η τεχνική υπηρεσία του δήμου δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα (εκεί τηλεφωνούμε αν χαλάσει καμια λάμπα, πέσει καμια πινακίδα κτλ). Ο δήμος όμως έπρεπε να ευαισθητοποιηθεί για την καταπάτηση του αιγιαλού και την πρόσβαση στην παραλία |
Παράθεση:
Νεοκλή σε κάποιους δήμους οταν λέμε τεχνική υπηρεσία εννοούμε πολεοδομία, απλά ο συγκεκριμένος δεν έχει μέσα στον δήμο. Μία αρμοδιότητα έχει και το λιμενικό μιας και είναι υπεύθυνο στο να έχουν όλοι πρόσβασει στον αιγιαλό. Οπότε δεν είναι κακό να το φωναξουμε .... |
Πρέπει να βρούμε τα στοιχεία του τυπου να δούμε το συμβόλαιο του ακινήτου και τα όρια αυτού. Μέσα στα συμβόλαιο μπαίνει το παρακάτω:
Οι συμβαλλόμενοι σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν ΔΙΑΔΠ/Α1/18368/25-9-2002 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Φ.Ε.Κ. 1276/1-10-2002 τ.Β’) δήλωσαν σε μένα το Συμβολαιογράφο με ατομική του ευθύνη έκαστος και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν.1599/1986 κατά τις οποίες «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος, βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών», ότι το ακίνητο που αναφέρεται στο παρόν συμβόλαιο α) δεν βρίσκεται σε ρέμα, αιγιαλό, ζώνη παραλίας, βιότοπο, δημόσιο κτήμα ή αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με τον Ν.2242/1994 |
Κ&Κ καλημέρα σας. Σήμερα και εγώ σε επίσκεψη που είχα στο βγεθι, διαπίστωσα την μάντρα η όπια μάλιστα είχε και πόρτα, με αποτέλεσμα όχι μόνο την μη πρόσβαση στην θάλασσα αλλά και την ακατόρθωτη στροφή του αυτοκίνητου.
Στην συνεχεία επισκεπτόμενος τον τοπικό σύλλογο και ρωτώντας για το θέμα μου απάντησαν ότι έχουν γνώσει αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι, γιατί αρμοδία για το θέμα είναι η πολεοδομία. Ένα άλλο σημαντικό που έμαθα είναι ότι οι αποχετευτικό σωλήνες του σπιτιού καταλήγουνε στην θάλασσα. Μου είπαν και το εξής ότι πρέπει να βρούμε τα σχέδια του οικοπέδου για να δούμε μέχρι που καταλήγει. Αυτά το ολίγα και (οτιδήποτε:evil:) χρειαστείτε στην διάθεση σας. |
Παράθεση:
Τοπογραφικό σίγουρα θα προσαρτάται στο συμβόλαιο αγοράς, αλλα μήπως ρώτησες για τα στοιχεία του ??? Το όνομα του ?? Έχεις κάποιο τηλέφωνο του τοπικού συλλόγου να μάθουμε το όνομα του ?? |
Στον σύλλογο που ρώτησα είπαν ότι δεν ξέρουνε ποίος είναι ( αλλά ερωτώ, κόρακας κορακου μάτι βγάζει) τηλέφωνο του συλλόγου δεν πήρα. Τα γραφεία του βρίσκονται μπαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο στην πρώτη διασταύρωση (είναι εμφανέστατα)
|
Παράθεση:
Το θέμα είναι οτι προφανώς ο τοπικός Σύλλογος δεν θέλει να κάνει κάτι για τους δικούς του λόγους και δεν νομίζω να μην γνωρίζουν το όνομα του. |
Παράθεση:
Πήρα τηλέφωνο το Λιμεναρχείο Λαυρίου και μου είπαν ότι είναι όντως στην αρμοδιότητα της Λιμενικής Αστυνομίας να πάει στο σημείο και να διαπιστώσει την παράβαση... Επειδή όμως έχουμε πέσει σε γιορτινό ωράριο, μου πρότειναν να ξαναπάρω Δευτέρα (αύριο)..... Για να δούμε.... |
Παράθεση:
Μαρία πολύ καλά έκανες αλλά με τα εορταστικά εχουμε ένα θέμα. Πρέπει να μάθουμε το όνομα του να μάθουμε αν έχει κάνει δήλωση ιδιοκτησίας στον Δήμο μπας και μπορούμε να πάρουμε απο εκεί ενα τοπογραφικό και να δούμε και τους τίτλους ιδιοκτησίας στο Υποθηκοφυλακειο. |
Παράθεση:
Αυτό ΔΕΝ είναι λόγος να σταματήσουμε να διαμαρτυρομαστε για την καταπάτηση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων.....Αντιθέτως..... ;) |
Το κράτος είναι μια παρανομία απο μόνο του !!!!
Εμείς όμως πρέπει να δράσουμε γι' αυτό που δικαιούμαστε :thumbup: |
Δείτε εδώ και τις πρόσφατες φωτό του Δέλβε, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο σκοπός του τύπου...
μολις μπει και η πόρτα του, η πρόσβαση έχει τελειώσει για τα καλά :mad: ![]() ![]() :banghead::banghead::banghead: |
Μαρία αν δείς σε παραπάνω ποστ ο ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ μας λέει οτι η πόρτα μπήκε !!!
:angyr: |
Μια παροιμία λέει. Όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ.
Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο αντί να τρέχουμε και να τον ψάχνουμε εμείς, να τρέχει να μας ψάχνει αυτός. |
Παράθεση:
Φυσικά !!! ;) |
αλλά επειδή στο μεταξύ πληρώνουμε από την τσέπη μας διάφορους τύπους στα εκάστοτε γραφεία της Πολεοδομίας για να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή τη δουλειά, δεν βλέπω το λόγο (για την ώρα) να δουλεψουμε εμείς αντί γι' αυτούς...
Επιμένω να ξεκινήσουμε απαιτώντας να εφαρμοστεί ο νόμος, και όχι βοηθώντας τον ρεμάλη να μας βγει και από πάνω....;) |
Για πείτε μου κάτι σημαντικό βρε παιδία Με ένα NAI ή μένα OXI είμαστε σίγουροι 100% ότι η μάντρα είναι παράνομη? Eυχαριστο
|
Παράθεση:
Τα υπόλοιπα νομικά τερτίπια, δεν αφορούν εμάς.... Ας βγάλουν άκρη μόνοι τους οι υπεύθυνοι σε περίπτωση που ο τύπος έχει όντως λαδώσει κάναν γραφιά και νομίζει ότι μπορεί πλέον να καταπατεί το Σύνταγμα με την ανοχή και την συναίνεσή μας. Τέσπα. Ας μην το ζορίζουμε άλλο με αν και άμα.... Είπαμε, θα πάρω αύριο τηλέφωνο τη Λιμενική Αστυνομία και θα μιλήσουμε πιο πρακτικά για την (όποια) συνέχεια... |
Παιδιά, είδα τις φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει και έχω μείνει άφωνος!...
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο κύριος αυτός έχει καταπατήσει δημόσιο χώρο. Λαμβάνοντας στο περίπου υπόψη τον συντελεστή δόμησης της περιοχής και κρίνοντας από το οίκημα που έχει χτίσει, είναι σχεδόν αδύνατο το οικόπεδό του να φτάνει μέχρι εκεί που έχει βάλει τον τοίχο-φράχτη. Αν πράγματι έφτανε μέχρι εκεί, θα μπορούσε να είχε χτίσει μισό σπίτι ακόμα! Οπότε, μάλλον για καταπάτηση δημόσιου χώρου πρόκειται. Ακόμα σημαντικότερο όμως είναι το θέμα της αποχέτευσης! Ρίχνει όντως τα λύματά του στη θάλασσα; και αν ναι, είναι αυτό νόμιμο; |
Ένα σχετικό άρθρο με δηλώσεις σχετικών ...αγαθών προθέσεων.
Δώστε και σώστε ημιυπαίθριους - αυθαίρετα Στο μεταξύ, ενημερωτικά, το θέμα έχει ήδη πάει στην Πολεοδομία απ' όπου ευελπιστούμε να πάρουμε κάποια στιγμή πιο ξεκάθαρες απαντήσεις. Η Δήμητρα (kristalia) το ψάχνει και παραπλεύρως, όποιος μπορεί να βοηθήσει με πληροφορίες ή ό,τι άλλο ας επικοινωνήσει κατευθείαν μαζί της. :geia: |
Παράθεση:
Δεν ειναι απαραιτητα ετσι ! Ισως η ιδιοκτησια του να φτανει σχεδον μεχρι εκει που αρχιζει το νερο , αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι μπορει να περιφραξει , ποσο μαλλον να χτισει . Συνηθως οι ιδιοκτητες παραθαλασσιων οικοπεδων ειτε περιφρασσουν μεχρι εκει που τους επιτρεπει ο νομος , ξεχνωντας το υπολοιπο κτημα τους , ειτε απλα το αφηνουν ανοικτο στην πλευρα που βλεπει θαλασσα , ειτε βεβαιως βεβαιως αψηφουν τους παντες και τα παντα και περιφρασσουν και δυο μιλια θαλασσα (που λεει ο λογος ) . Ο νομος σιγουρα δεν τον καλυπτει , ακομα και αν ειναι νομιμη ιδιοκτησια του μεχρι εκει που περιεφραξε . |
Παιδες ο τυπος μπαζωνει την θαλασσα αυτη στιγμη,για να κλεισει κ την πλευρα της θαλασσας.δυστυχως εχει προχωρησει παρα πολυ κ ο τυπος δουλευει νυχτα,για να γλυτωσει.εχουμε παει στον δημαρχο κερατεας , εχουν γινει καταγγελιες απο πλευρας μας κ οχι μονο, κ τα πραγματα εχουν σκληρηνει παρα πολυ.περισσοτερα θα σας πει η κρυσταλλεια οπου θα προσπαθησω να ενημερωνω πλεον προσωπικα,γιατι δεν μπορω να τα γραψω δημοσια.θα χρειαστουμε παντως βοηθεια......καθε φυσεως....
|
Aki που έχουν γίνει οι καταγγελίες δεν μας είπες. Σας απάντησαν ???
Βάλατε κάποιον δικηγόρο να το ψάξει ??? |
εχουμε παει κ πολεοδομια και δημαρχειο κερατεας εχει ερθει κ ο δημαρχος εδω , κ αστυνομια , κ λιμεναρχειο κ ολοι μας λενε ενα πραγμα....ντρεπομαστε κ παρτε το νομο στα χερια σας , κτλ κτλ.λοιπον στελνω φωτο νομιζω χρησιμες κ θα σας εξηγησω το λογο....
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:27. |