Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Δείξτε μας και καμμιά φωτογραφία (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Διάφορες (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=362)

Thanos 27-09-07 13:47

Απάντηση: Διάφορες

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο grandbleu (Μήνυμα 4071)
...όσο για το κοκκινάκι, θα σας πω εγώ τι είναι! :D

Είναι μια αποικία υδροζώων πάνω σε κάποιο σκοινί ή πετονιά. Το πορτοκαλί χρώμα οφείλεται στο ιδιαίτερο περιβάλλον που τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία.

Πρόκειται για στρώμα από θειοβακτήρια που αναπτύσσονται σε περιοχές ανάβλυσης θείου, όπως για παράδειγμα η καλντέρα της Σαντορίνης. Αν παρατηρήσετε δεξιά και αριστερά από την κύρια μάζα του οργανισμού/σώματος/αντικειμένου προς αναγνώριση, θα εντοπίσετε αιωρούμενα σωματίδια στην ίδια απόχρωση... κομμάτια του παραπάνω στρώματος που έχουν αποκολληθεί από την κακή προσέγγιση που έκανε ο φωτογράφος στο θέμα του.

Καλό ? :cool:

Αυτό είναι το άσχημο όταν πηγαίνεις δεύτερος να τραβήξεις μια φωτογραφία.;)
Η φωτογρφία είναι απο την Σάμο, φέτος το καλοκάιρι..

Physalia 27-09-07 13:48

Κι επειδή συμφωνώ στην αναγνώριση, πες μας Θάνο από που είναι η φωτό για να δούμε αν τα βακτήρια έχουν σχέση με συγκεκριμένες τοπικές συνθήκες ή αν είναι το κλασικό mat που αφθονεί παντού αυτή την εποχή λόγω των συσσωρευμένων υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού...
(Αν και το χρωματάκι στην τελευταία περίπτωση θα έπρεπε να φέρνει πιο πολύ προς το καφέ παρά προς το έντονο πορτοκαλί... :confused:)

PS. Άργησα. Στη Σάμο θα έχει σίγουρα θειούχες πηγές... νομίζω ότι είναι πάνω στο ηφαιστεικό τόξο του Αιγαίου, n'est-ce pas?

Thanos 27-09-07 13:51

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 4079)

PS. Άργησα. Στη Σάμο θα έχει σίγουρα θειούχες πηγές... νομίζω ότι είναι πάνω στο ηφαιστεικό τόξο του Αιγαίου, n'est-ce pas?

Είναι στο στενό της Μυκάλης, για όσους ξέρουν.

Μπλε 27-09-07 13:51

Καλά τα λες συνάδελφε! :D

Nicholas S. 27-09-07 13:55

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο grandbleu (Μήνυμα 4075)
Νικόλα, σε παρακαλώ... άκου ιδιαίτερα! Το ότι δεν εκφράζομαι συχνά δεν είναι απαραίτητα λόγω άγνοιας :p

(όχι ότι σε πολλά θέματα δεν παίζει και άγνοια...)

loooool !!! οκ οκ ! το ράβω :lipsrsealed:

Thanos 27-09-07 13:55

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 4079)
στην τελευταία περίπτωση θα έπρεπε να φέρνει πιο πολύ προς το καφέ παρά προς το έντονο πορτοκαλί... :confused:)

όπως στην βάση του;;;

Κοίτα να δείς τι μαθαίνει κανείς :)

Μπλε 27-09-07 14:04

...για του λόγου το αληθές, ορίστε και τα τεκμήρια!

Καλντέρα Σαντορίνης

Εικόνες βυθού σε περιοχή ανάβλυσης θείου. Παρατηρείστε το πορτοκαλί στρώμα από τα θειοβακτήρια πάνω στον κάθετο βράχο στις 2 πρώτες φωτογραφίες, όπως και τις φυσαλίδες που βγαίνουν από το βυθό στην 3η! ;)

... ...

...όσο για το πορτοκαλί χρώμα, να διορθώσω τη Physalia: Εξαρτάται από το whitebalance της φωτογραφικής μηχανής ή/και τη μετέπειτα επεξεργασία της φωτογραφίας στον ψηφιακό σκοτεινό θάλαμο. Για να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για τα ίδια χρώματα, θα έπρεπε να παραθέτουμε και θερμοκρασία φωτός!:crazy:

Nicholas S. 27-09-07 14:07

xmmmm ! πολύ ενδιαφέρων, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο !

Thanos 27-09-07 14:07

Ρε παιδιά εκεί όμως δεν είδα πουθενά δείγματα ότι έχει θείο... εξάλλου δεν είχε άλλα τέτοια "αντικείμενα" (ή δεν πρόσεξα εγώ) :confused:

Ακόμα δύο (χαμηλής ποιότητας) απο την ίδια περιοχή

Physalia 27-09-07 14:22

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο grandbleu (Μήνυμα 4088)
...για του λόγου το αληθές, ορίστε και τα τεκμήρια!

Καλντέρα Σαντορίνης

Εικόνες βυθού σε περιοχή ανάβλυσης θείου. Παρατηρείστε το πορτοκαλί στρώμα από τα θειοβακτήρια πάνω στον κάθετο βράχο στις 2 πρώτες φωτογραφίες, όπως και τις φυσαλίδες που βγαίνουν από το βυθό στην 3η! ;)

... ...

...όσο για το πορτοκαλί χρώμα, να διορθώσω τη Physalia: Εξαρτάται από το whitebalance της φωτογραφικής μηχανής ή/και τη μετέπειτα επεξεργασία της φωτογραφίας στον ψηφιακό σκοτεινό θάλαμο. Για να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για τα ίδια χρώματα, θα έπρεπε να παραθέτουμε και θερμοκρασία φωτός!:crazy:

Η καλντέρα ανήκει στα εξωτικότερα των τοπίων που έχω βουτήξει ποτέ μου! Σαν αραχνιασμένος βυθός, ξεχασμένος από τον κόσμο. Παραμυθένιο....

Κα ναι, τα χρώματα δεν είναι πάντα καλός σύμβουλος στην υποβρύχια φωτογραφία δυστυχώς...:cry:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:23.