![]() |
Απάντηση: Stroke test
Παράθεση:
Να ρωτήσω κάτι... αυτοί οι φουσκωτοί, που περνάνε ώρες στο γυμναστήριο και μπροστά στο καθρέφτη και μετά νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν πιεί από το Άγιο Δισκοπότηρο (βλέπε φώτο του ξανθού παρακάτω..) αυτοί πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστική τελειομανία? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
οοps... την πάτησα....
άμα κόψω το κάπνισμα, τότε θα πάω:D 1.6 General Prerequisites for All GUE Courses The following are prerequisites for all GUE Courses (any additional and/or course specific course prerequisite, as well as any deviations from the following, will be listed under the appropriate section of the specific course):
|
Παράθεση:
Οι ανυπόφοροι πόνοι στη μέση και η αβάσταχτη ταλαιπωρία είναι λόγια κάποιων που θέλουν να πουλήσουν μούρη - ότι τάχα μου περάσανε ΟΥΚ με το funds - eye love scuba έχεις δίκιο εδώ! Τα σχολεία είναι δύσκολα, απαιτητικά αλλά έλεος μην τερατολογούμε... και ούτε σκοπός τους είναι να κάτσεις πέντε ώρες να τραβιέσαι ώστε να πεις ότι δεν έχασες 20 πόντους από το βάθος σου... πάλι Αντρέα πέφτεις στην παγίδα να μιλάς για κάτι που δεν ξέρεις. Εξάλλου αυτό που λες μπορεί να το πεί ο oποισδήποτε για το οτιδήποτε. Π.χ. ο Γιώργος (Δελβερούδης και πάλι) το λέει για το technical diving γενικότερα. Γνώμη του και σεβαστή... Please, you're smarter than that... perception φίλε μου... Εκείνη τη δουλειά που έλεγες δεν πας να την κάνεις; άντε μη σου πάρω το keyboard, είπαμε από κοντά με beers :2drunk: |
Επίσης ενδιαφέρον... από το tech 3 course description είναι το παρακάτω...
Required Dive Skills & Drills 4. Demonstrate the ability to deploy a lift bag/surface marker buoy in less than two minutes while hovering stationary. Participants should not vary in depth more than 5 feet/1.5 meters. H DSAT για το συγκεκριμένο θέλει 1 λεπτό και +-0.6m |
Aντρέα, τα links έχουμε δει μαζί παλαιότερα. Κοίτα την κατηγορία F60-F69.
Ο Σώτος Χριστοδούλου έχει κάνει διδακτορικό σχετικά με την ερώτησή σου, οπότε θα σου απαντήσει. NickVas, νομίζω ότι δε διαφωνούμε επί της αρχής, αν διαβάσεις προσεκτικά τα post μου θα το δεις. Απλά εκφραζόμαστε διαφορετικά. |
Equipment Requirements για το Tech 3 της GUE
Each student should have, and be familiar with, all of the following required equipment.
|
Κάποια όργανα ή κομάτια εξοπλισμού τα οποία δίνουν ζωτικές πληροφορίες στο δύτη και επομένως από αυτά σε περίπτωση που απομονωθεί εξαρτάται η ίδια η ζωή του επιλέγουμε συνειδητά να τα κουβαλάμε Χ2.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δύτης που δεν έχει την ικανότητα να παραμένει με την ομάδα του αξοίζει να περάσει το course! Η δικιά μας λογική είναι πως ο δύτης πρέπει να είναι σε θέση να λύσει όλα του τα προβλήματα μόνος του στην χειρότερη των περιπτώσεων. Είναι καλά τα team-shared backups από τη στιγμή που όλα πήγαν κατ' ευχήν και κανένας δεν έχει χάσει κανένα και μένουμε όλοι κατα τη διάρκεια της κατάδυσης σαν ομάδα μαζί. Ένας τεχνικός δύτης όμως θα πρέπει κατά την άποψή μου να είναι προετοιμασμένος και έτοιμος για το χειρότερο. Η καρτέλα για παράδειγμα με το "LOST MASK" Μπορεί να βγεί ανα πάσα στιγμή στην εκπαίδευση σε οποιοδήποτε βάθος και αν είμαστε, όσο βάθος και αν έχει ο βυθός από κάτω μας. Ο δύτης έχει δύο επιλογές να χάσει την πλευστότητά του παίζοντας τυφλόμυγα και ο εκπαιδευτής του να εμπλακεί σε πραγματικό rescue ή να ανασύρει την backup μάσκα και δώσει το OK χωρίς να χάσει πλευστότητα. |
Παράθεση:
Όπως λενε και τα manual: Βe self sufficient in an emergency... Your team mates give you additional resources and may be your plan B if your independent plan A response falls short...If team members rely on each other from the start, the team's taxing this reserve from the start. Επίσης Team diving reduces accidents by providing a "back up brain" for each other during predive checks and throughout the dive.... By diving in a team, you and your team mates agree on plans and procedures, and remind each other of these by diving closely together. |
Παράθεση:
|
You guys make me proud...:cool:
|
Παιδιά ένα απο τα πρώτα που μαθαίνει κανέις στην εκπαίδευση της GUE είναι η έννοια της ομάδας. Γίνεται δεύτερη φήση σου. Πριν απο κάθε βουτιά επαναλαμβάνονται κάποιες διαδικασίες που ενισχύουν την έννοια της ομάδας. Γίνεται έλεγχος του εξοπλισμού και εξηγεί ο buddy μου που έχει τι. Η ομάδα έχει συμφωνήσει για τον εξοπλισμό που θα κουβαλάνε απο πριν και ανάλογα την βουτιά. πχ Ο καθένας έχει το spool του αλλά μπορεί ο ένας να έχει reel. Δεν χρειάζεται ο καθένας να έχει τα πάντα 2πλά γιατί έτσι γίνετια liability ;)
Mας έλεγε ο Walker ότι σε πολλές βουτιές στην Αγγλία, με το που είναι οι δύτες στην στάση αποσυμπίεσης έχουν την συνήθεια να ανοίγουν DSMB.. το αποτέλεσμα... καμμιά 10 DSMB όλων των χρωμάτων και σχεδιών μπλεγμένα μεταξύ τους :D Ομάδα είναι η λέξη κλειδί λοιπόν ;) |
Παράθεση:
Και στην DSAT η έννοια της ομάδας αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης (και στο Tec Deep και στο Tec Trimix) και επαναλαβάνεται σε κάθε άσκηση μέσα και έξω από το νερό. Θεωρώ ότι το team building ως προύποθεση για την τεχνική κατάδυση και άρα προφανές...:fioufiou: |
Θάνο όπως έγραψα και πιό κάτω δύτης που δεν έχει την "ικανότητα" να παραμένει με την ομάδα δεν αξοίζει να περάσει το course.
Ας σκεφτούμε όμως ότι "shit happens" και "when the going get's tough the tough get going"! |
Παράθεση:
πχ βουτάμε με τα ίδια αέρια και έχουμε βγάλει και ακολουθούμε κοινό πλάνο αποσυμπίεσης. Βουτάμε όλοι με ίδιες deco μποκάλες και ώς το περιεχόμενο και ώς το είδος της φιάλης... όχι ένας με αλουμινίου και άλλος με ατσαλένια. Όχι ένας με wet και ο άλλος με dry. Όταν είναι πχ να βουτήξουμε στα 60μ ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλοι ΕΑΝ50 για αποσυμπίεση, ασχέτως εάν έχουμε να βουτήξουμε 1 μήνα μαζί ;) |
Παράθεση:
Μου φαίνεται χρειάζεσαι έαν Tec Trimix να μπείς στο νόημα (σε πολύ, πολύ καλές τιμές...) βέβαια πρέπει να έρθεις με το buddy σου...;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αντρέα, μερικά που είναι αυτονόητα για σένα φίλε δεν είναι για όλους :p |
Παράθεση:
...αμαρτια δεν ειναι να παει χαμενο...???:fioufiou: Παράθεση:
(με απαραιτητη προυποθεση απλα να.....ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!:thumbup:,ειτε με 40αρη/ 80αρη ειτε με 50αρη/ 100αρη, ειτε ντιρ ειτε ξεντιρ...:D) |
Παράθεση:
|
Αν και το έχετε ρίξει πάλι στα τεχνικά ... :madwife:
θα μου επιτρεψετε να πω την ταπεινή μου γνώμη.. :D Γιώργο αναφέρεις μια υπερειδική περίπτωση ενός 90χρονου "stroke" δύτη... Για ρώτα με εμένα ποσες φορες 20χρονος έως και 40χρονος με εχει αφήσει μόνη μου στη μέση του πουθενα... πραγμα που μπορεί να το έχω κάνει και εγώ (οχι σε τετοιο βαθμό βέβαια).. πόσες φορές έχω βουτήξει και ειμαι σίγουρη οτι ο buddy μου δεν είναι σε θέση να με βοηθήσει ή αντίστοιχα να τον βοηθήσω εγώ... ?? και ολα αυτα γιατι? ...γιατι η εκπαίδευση της Padi (αυτή την εκπαιδευση έχω) θα τολμήσω να πω πως είναι αρκετα ελιππής οχι λόγω της ποσοτητας ή της "ποιοτητας" των ασκήσεων όσο του τρόπου που γίνονται.. (μπορώ να το αναλύσω αυτό αν ζητηθεί) βγαίνουν καταβάση "stroke" δυτες, δύτες που ειναι ετοιμοι για να καταδυθούν μόνο υπο την καθοδηγηση dive master... (που πάλι η padi τους παράγει).. κοινώς τουρίστες.. και δεν υπάρχει κανενα θέμα με τον τουρισμό .. ζουν άνθρωποι από αυτο... αλλά οι θάλασσες ειναι ελέυθερες και νομίζω πως ενας OW που μολις βγήκε απο τη σχολή δεν μπορει να πάει με ασφάλεια να βουτήξει με τον συμμαθητή του.. Θα μου πεις "μπες μέσα και κολύμπα... " Πόσο ευκολο/ασφαλές ειναι να πάρω εναν συμμαθητή μου για να επαναλάβουμε τις ασκήσεις που κάναμε στο course (οι οποιες παρεπιπτόντως πέρασαν σα ταινία μπροστα απο τα μάτια μας).. Ή κατα πόσο ειναι διαθέσιμος ένας εμπειρος δύτης να σου μάθει? Ή μηπως τελικά ειναι καλύτερο να πέρασω από όλα τα σταδια των έμπειρων δυτών που ξέρω (solo diving, βαθειές βουτιές με αέρα κτλ), να τη γλιτώσω φτηνά και μετα να ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι όχι? Εν κατακλείδι σύμφωνα με όσα έχω ακουσει/διαβάσει μια GUE εκπαίδευση μου φαινεται πιο επαρκής.. στη τελική αν δε το κατέχεις το άθλημα δεν το πάιρνεις το ρημάδι το πτυχίο και οχι επείδη πλήρωσες έγινες και "δυτης"... Αυτα.. sorry αν χαλασα τον ειρμό σας :p |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Καμμιά φορά εμείς ειδικά που κάνουμε τεχνικές καταδύσεις και έχουμε ένα (μεγάλο) θέμα με την ασφάλεια, το παρακάνουμε μεταφέροντας την (διακιολογημένη κατα τα άλλα) παράνοια μας και στην ψυχαγωγική κατάδυση. Η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική. Όπως έλεγε και ένας πρώην φίλος μου και πολύ έμπειρος εκαπιδευτής "κανείς δεν παθαίνει τίποτα". Οι στατιστικές είναι ξεκάθαρες... η ψυχαγωγική καταδυση είναι μία δρατηριότητα που ενώ ενέχει σημαντικούς κινδύνους, είναι πολύ ασφαλής όταν γίνεται εντός ορίων. Εκατομμύρια άνθρωποι καταδύονται κάθε χρόνο και ελάχιστοι, μα ελάχιστοι παθαίνουν κάτι. Κατά συνέπεια καλά κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτές και φοβόμαστε, καλά κανουν οι τεχνικοί δύτες και είναι λίγο παρανοικοί με την ασφάλεια αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας...η κατάδυση παραμένει ένα ασφαλές σπορ/δραστηριότητα για το 99% του πληθυσμού. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
| Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:55. |