![]()  | 

Απάντηση: Πληρωμένες βουτιές;;; 

Παράθεση: 

Οι άνθρωποι είανι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, έχουν μάθει να πληρώνουν φόρους και ξέρουν τι σημαίνει επαγγελματισμός!!  | 

Παράθεση: 

Γιατί να βγούν όλοι και όχι μόνο τα ζευγάρια που έχουν χαμηλό απόθεμα αέρα? Οι υπόλοιποι συνεχίζουν τη κατάδυση τους.  | 

Παράθεση: 

:thumbup::thumbup:  | 

Τι να λέμε τώρα; Ότι 70 ευρώ είναι μια λογική τιμή για να παω στο Avantis; 
	Επειδή θα έχει τέντα; Και τι με νοιάζει απο πια μαρίνα θα φύγει το σκάφος; Μήπως του είπα να έρθει να με πάρει από το σπίτι; Ίσως λέω ίσως, τα έξοδα να είναι περισσότερα, οι συνθήκες πιο δύσκολες (και άρα φθορές σε σκάφη και εξοπλισμό) αλλά... Το προϊόν (Avantis) είναι συγκεκριμένο και δεν μπορεί να κοστολογείται 70 και 80 ευρώ. Θες να βγάλεις 700 ευρώ; Πρέπει να το σκεφτείς λίγο πιο έξυπνα και μία βουτιά 70 ευρώ δεν είναι εξυπνάδα. Ο άλλος νοιώθει ότι τον εκμεταλλεύεσαι και μπορεί να κερδίσεις τα 70 σήμερα έχασες όμως τα 30 αύριο.  | 

Παράθεση: 

Παράθεση: 

Βάλε τα έξοδα του προσωπικού για ολόκληρη την ημέρα, την βενζίνη, την χρήση του σκάφους, και θα δεις ότι ίσως σε συμφέρει να κάνεις μόνο discover στην παραλία ή 2 βουτιές στις Φλέβες Όλα αυτά τα λέω γιατί πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να τα κρίνουμε όλα με την τιμή αλλά να βάζουμε μέσα και τον παράγοντα ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Μόνο έτσι θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες αλλιώς όλοι θα κοιτάνε πως να μειώσουν τα έξοδα, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σε βάρος της ποιότητας  | 

Παράθεση: 

Αν οι φλέβες έχουν 70 ευρώ, πόσο θα πρέπει να έχει το AVANTIS; :evil: Τι θέλει να πει η ποιήτρια πρωί-πρωί;:confused: Ότι οι υπερτιμολογημένες βουτιές, δεν θα έπρεπε να αποτελούν βάση σύγκρισης... Σε τελική, ας τα βάλουμε κάτω και να δούμε ποια είναι τα τρομέρα έξοδα του σκάφους, της βενζίνης, των συνοδών κλπ κλπ κλπ....:fioufiou:  | 

δηλαδη αμα παω 20 ατομα στο Avanti με €70 το ατομο κανω ενα μεροκαματο γυρω στα €1400... 
	το κανω αυτο 2 φορες τον μηνα που σημαινει €2800 ! τις υπολοιπες μερες του μηνα ( τις υπολοιπες 28 μερες δηλαδη γιατι δεν εχουμε Σαββατα και Κυριακες καθομαστε) κανω βουτιες απο την παραλια ή σε κοντινα μερη με το σκαφακι μου σε μεσο ορο 5 ατομα την ημερα ( μπορει να λεω λιγα αλλα μιλαω για μεσο ορο ημερας !!), χρεωνοντας €30 το ατομο την βουτια ( πολυ καλη τιμη πιστευω).. εχουμε λοιπον : 5 ατομα την ημερα * 28 ημερες * €30 = €4200 τον μηνα απο τις αλλες βουτιες ! €4200 + €2800 = €7000 τον μηνα ! χωρις να υπολογιζουμε μαθηματα κτλ, κτλ, αμα τα 5 ατομα δεν ειναι 5 αλλα 7-8 την ημερα ΜΟ και τα €30 δεν ειναι €30 αλλα €35 το νουμερο σχεδον διπλασιαζεται ! α...............και μαυρα παντα ε ? ρε σεις........... . . .. . . . :confused: . . . . . ποιος ενδιαφερεται για bussines? :confused:  | 

Τα έξοδα συνοδών δεν είναι πάγιο κόστος? 
	Είτε κοντά πας ή μακριά ή για 1 βουτιά ή για 2 ή και καθόλου δεν είναι το ίδιο το κόστος? Αυτούς τους ανθρώπους που εργοδοτεί το καταδυτικό θα τους πληρώσει είτε πάνε για 1, 2, 3 βουτιές είτε μεταφέρουν τον κ@λο τους από την μία καρέκλα στην άλλη  | 

Παράθεση: 

Ποιές 28 μέρες? Ποιο καταδυτικό δουλεύει μεσοβδόμαδα στην Αττική? KANENA. 20 άτομα στο Avantis? Ποιός έχει σκάφος για 20 δύτες? ΚΑΝΕΝΑΣ. Για να πάς 20 άτομα θέλεις τουλάχιστον 2 σκάφη (δύο οδηγούς, διπλές βενζίνες κλπ). Και νομίζεις ότι είναι εύκολο να βρείς 20 άτομα για βουτιά στο AVANTIS? και να τα βρείς, οι μισοί θα φύγουνε εάν μάθουνε ότι τα είναι 20 και 2+ divemasters μες το νερό. Άσε που το χειμώνα δεν τον λαμβάνεις υπόψη...πόσοι νομίζεις βουτάνε Ιανουάριο ή Μάρτιο? Άντε να έχεις max 10 δύτες το Σ/Κ και μόνο μία βουτιά γιατί κρυώνουν... Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... θα είχαμε όλοι ανοίξει καταδυτικά να βγάζουμε 7K το μήνα...;)  | 

Παράθεση: 

Ότι δηλαδή αν όχι οι περισσότεροι πολλοί εξ αυτών δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά τις ανταλλάσσουν με κάποιο/α πτυχίο/α. Σύμφωνοι, και αυτό έχει κάποιο κόστος για το κ.κ. αλλά πιστεύω δεν συγκρίνεται το να έχεις έναν υπάλληλο με το να κάνεις κάποια δωρεάν σχολεία, ε???  | 

Εγώ ξέρω ότι όταν σκέφτομαι να κάνω μια επιχείρηση βλέπω τα έξοδα, βλέπω και πόσο μπορώ να χρεώσω μια υπηρεσία και αποφασίζω αν αξίζει το ρίσκο. Δεν βλέπω το ρίσκο, τα έξοδα και χρεώνω όσα μου λείπουν. 
	Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά ότι δεν θα τσιγκουνευτώ προκειμένου να έχω καλές υπηρεσίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω πότε αυτό αρχίζει να γίνεται κοροϊδία. Φυσικά και θέλω ποιότητα, τόσο στην οργάνωση, στην ευκολία, όσο και στην ασφάλεια. Νομίζω ότι τα 30-35 ευρώ είναι το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτά. Το πόσο ακριβά ή φτηνά πουλάω κάτι δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το κόστος. Έχει να κάνει και με το πόσα χρήματα κρίνει ο πελάτης μου ότι αξίζει αυτό που του δίνω. Όταν βγήκε η κινητή τηλεφωνία οι εταιρίες είχαν το 1/100 των υπαλλήλων που έχουν σήμερα, 1/1000 του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων που έχουν σήμερα. Πόσο κόστιζε τότε το τηλεφώνημα και πόσο τώρα; Με αυτά το 30 ευρώ ζούνε τόσα χρόνια, με αυτά αγοράζουν τα σκάφη και τις μηχανές τους και με αυτά πληρώνουν (πληρώνουν; ) το προσωπικό τους (ο τρόπος πληρωμής του προσωπικού των καταδυτικών είναι άλλο κεφάλαιο πολύ πονεμένο), με αυτά αγοράζουν εξοπλισμούς με αυτά κάνουν τα πάντα έως σήμερα. Αντί να προσπαθούν να πάρουν περισσότερα από την κάθε βουτιά των ανθρώπων που τους πληρώνουν τόσα χρόνια ας κοιτάξουν πως θα τους επισκεπτόμαστε συχνότερα, να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες κι ας κοιτάξουν να γεμίσουν την εβδομάδα τους με βουτιές. Δεν λέει κανείς ότι είναι εύκολο αλλά όποιος θέλει τα εύκολα και τα σίγουρα ας πάει στο δημόσιο.  | 

Παράθεση: 

| 

Παράθεση: 

Δεν νομίζω ότι τα σχολεία παρέχονται δωρεάν!  | 

Θεωρω οτι δεν πρεπει να ειμαστε εξ'ορισμου αρνητικοι με τους επαγγελματιες παροχους . Πιστευω και ξερω πως υπαρχουν πολυ αξιολογοι και εμπιστοι ανθρωποι σε αυτον τον κλαδο και αξιζει να αναδειχθουν . Οι υπολοιποι απλα θα εκλειψουν . Σιγουρα κι εγω , βουτωντας τα τελευταια 14 χρονια εχω αναπτυξει ιδιοτροπιες σε αυτο το θεμα . Οταν λοιπον εγω θελω μια βουτια κομμενη και ραμμενη στα μετρα μου , προσπαθω να την οργανωσω με την δικη μου παρεα . Δεν επιδιωκω να ενοχληθω απο τις ομαδικες βουτιες , οι οποιες εχουν περιορισμους . Δεν χρειαζεται ο κοσμος να προσαρμοστει στις δικες μου αναγκες ή ιδιοτροπιες .  
	Οταν λοιπον βουτω με παροχο , ξερω τους περιορισμους και εγκλιματιζομαι  | 

Παράθεση: 

| 

Παράθεση: 

| 

Παράθεση: 

1 μήνας = 4 ΣΚ Κάθε ΣΚ, 4 καταδύσεις (2 το Σ, και 2 το Κ) σε κάθε κατάδυση 8 άτομα αξία βουτιάς 35 ευρώ Σύνολο = 4*4*8*35 = 4480 το μήνα. Μιά χαρά μισθός μου φαίνεται εμένα για κάποιον που έχει δουλέψει 8 ημέρες το μήνα!!!!  | 

Παιδιά μην εστιάζουμε μόνο στην αξία της βουτιάς. Δείτε κι άλλες υπηρεσίες. 
	Στην Ελλάδα του 2008, στην Ελλάδα που πλέον έχουν ελευθερωθεί η θάλασσες, υπάρχουν καταδυτικά που δεν έχουν Nitrox. Σήμερα Παρασκευή, έχω τηλεφωνήσει σε 5 καταδυτικά, ζητώντας 2 φιάλες 15lt, με Nitrox32. KANENAΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!! Όλοι έχουν 15lt - αέρα, ή 12lt - nitrox, ή καθόλου nitrox. Έπρεπε λέει να τους έχω ενημερώσει νωρίτερα. Κανένας δεν προσφέρθηκε να μου γεμίσει μια φιάλη και να παω σε 2-3-5-10 ώρες, ή ακόμα και αύριο το πρωί να τις πάρω. Και μιλάμε για ένα standard μίγμα, γιατί άμα ζητήσεις και κανένα 40άρι τότε .... άντε γειαααααα!!!! Αυτό είναι service!!!!!!!!  | 

Σύνολο = 4*4*8*35 = 4480 το μήνα. Μιά χαρά μισθός μου φαίνεται εμένα για κάποιον που έχει δουλέψει 8 ημέρες το μήνα!!!![/quote] 
	Για κάτσε ρε εξυπνάκια... Ξέρεις την γνώμη μου για τον μικρόκοσμο της κατάδυσης, καθώς και το ότι με αποκαλείς "Εβραίο"... αλλά: Το 4.480 είναι μικτά έσοδα. Δεν είναι κέρδος! Το ίδιο ποσό, αφορά 4 το πολύ 5 μήνες τον χρόνο (Διάβασε αυτά που γράφει ο Τριαντόπουλος). Οι υπόλοιποι 7 είναι 0 ή περίπου μηδέςν. Η αριθμιτική σου, λοιπόν, διαμορφώνεται ως εξής: 5 Χ 4.480 (Επιμένω: μικτά!) = 22.400 7 Χ 500 = 3.500 ΄Αρα, σε έναν χρόνο έχει εισπράξει 25.900. Αν το διαιρέσεις με το 14 (Τόσοι είναι οι μήνες αμοιβής...) = 1.850 τον μήνα. Μικτά ! Τα δικά σου νούμερα ακολουθώ, έτσι? Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το τι σημαίνει "Μικτά". Και σε ρωτάω: κάτω απο αυτά τα νούμερα, θα άνοιγες και θα συντηρούσες καταδυτικό κέντρο? Και αυτά να μην είναι τα ποσά, και να είναι τα διπλάσια... Πάλι η ίδια ερώτηση θα απαντηθεί με ένα ισυρότατο "΄Οχι". Φιλαράκι, το έχω πεί εκατομύρια φορές: Η Ελλάδα με τις υποδομές, το πλήθος των δυνητικών πελατών, το μέσο εισόδημα του πολίτη της και τις κλιματολογικές της συνθήκες... ΔΕΝ είναι η χώρα της Κατάδυσης ! Μπορεί να μην θέλουμε να το ακούμε (όπως δεν θέλουν και όσοι ασχολούνται με την κατάδυση) αλλά έτσι είναι. Μερικοί γραφικοί εραστές της κατάδυσης θα δημιουργούν τσάτρα πάτρα καταδυτικά και θα μας εξυπηρετούν αναλόγως. Τρείς - πέντε απο αυτούς, θα είναι εισαγωγείς / σχολάρχες κλπ και θα ζούν αξιοπρεπώς και σχετικά πλούσια. Τέλος ! Αν γουστάρεις, βάζουμε και στοιχηματάκι με ημερομηνία λήξης μετά απο 10 χρόνια. Τόσο σίγουρος είμαι. Σ.Σ.: Καλή βουτιά (Ας είναι και χωρίς Νιτροξάκι) και κοίτα να κάνεις αυτό που σου έχω πεί. Τεμπέλη !  | 

Παράθεση: 

Να μην μιλήσουμε καλύτερα για πιο εξεζητημένα πράγματα :confused: Παράθεση: 

| 

Παράθεση: 

Και τα έξοδα? ΟΤΕ, ΔΕΗ, ασφάλειες, βενζίνες, νερά, απόσβεση σκάφους, ενοίκια, ΤΕΒΕ, συνδρομές στους οργανισμούς, μπουκάλες, υδροστατικοί έλεγχοι, εξοπλισμοί, σερβις... για βάλτα κάτω... τυχερός αυτός που καθαρίζει 15Κ το χρόνο και αν...  | 

Παράθεση: 

Πάω εγώ τώρα να κρυφτώ :fioufiou:  | 

Εγώ λέω να κάνουμε έρανο για τους ιδιοκτήτες καταδυτικών 
	Βρε που παμε  | 

Παράθεση: 

Μπορεί να τριπλασιαστεί, αν υπάρξουν νέοι παράγοντες. Ε, έλα που δεν θα υπάρξουν ! Το θέμα του "γιατί όχι" το έχω γράψει (Σε δόσεις, και ανάλογα το ερώτημα που έχει ξεκινήσει η κάθε ενότητα) δεκάδες φορές. Είναι μεγάλο θέμα και δεν θέλω να κουράσω. ΄Οσο για το εξεζητημένο που λές, τυχαίνει απο σπόντα να έχω ακούσει κάτι... ΄Εναν παροχέα έχεις βρεί μόνο. ΄Ετσι δεν είναι? Τυχαίο το θεωρείς? Εγώ, όχι. Και τέλος : Νεοκλή, απο που βγάζεις το συμπέρασμα οτι οι ιδιοκτήτες καταδυτικών (που δεν είναι ταυτόχρονα εισαγωγείς) είναι φούλ στο χρήμα? ή θα εξακολουθούν να είναι και μετά απο 5 χρόνια? Η οικονομία και η αριθμητική της μερικές φορές δεν είναι μεγάλη επιστήμη... Να στο πώ και διαφορετικά: ακόμα και αν κάποιος δεν βγάζει 20 αλλά 50.000 τον χρόνο: να είσαι σίγουρος οτι υπάρχουν απείρως καλύτερες άκρες για να επενδύσει κάποιος το χρήμα και την εργασία του. Γιατί να διαλέξει την κατάδυση? Γιατί είναι γραφικός, εραστής της θάλασσας ή γιατί δεν έτυχε να ξέρει κάτι άλλο να κάνει. ΄Ολα αυτά μαζί, μέρος τους ή μόνο ένα !  | 

Ρε συ Άκη, σαν να τα παραλές... 
	Αν ένα καταδυτικό την περίοδο του καλοκαιριού μαζεύει μόνο 8 πελάτες και κάνει μόνο μια βουτιά ολόκληρο Σ και άλλους 8 σε μία βουτιά ολόκληρο Κ, και δεν κάνει μαθήματα, δεν πουλάει εξοπλισμό, δεν γεμίζει μπουκάλες, ε, ας το κλείσουν το ρημάδι να ανοίξουν σουβλατζίδικο!:evil: Υποτίθεται ότι έχεις κάνει μια έρευνα αγοράς, και στην περιοχή που το ανοίγεις το μαγαζί υπάρχει ζήτηση. Αν ανοίξεις καταδυτικό στη Δομοκό, ε, μάλλον δεν θα βγει το business plan...:cool: Και μη ξεχνάς ότι ο κλάδος τώρα αναπτύσσεται...  | 

Παράθεση: 

Ξέρεις την γνώμη μου για τον μικρόκοσμο της κατάδυσης, καθώς και το ότι με αποκαλείς "Εβραίο"... αλλά: Το 4.480 είναι μικτά έσοδα. Δεν είναι κέρδος! Το ίδιο ποσό, αφορά 4 το πολύ 5 μήνες τον χρόνο (Διάβασε αυτά που γράφει ο Τριαντόπουλος). Οι υπόλοιποι 7 είναι 0 ή περίπου μηδέςν. Η αριθμιτική σου, λοιπόν, διαμορφώνεται ως εξής: 5 Χ 4.480 (Επιμένω: μικτά!) = 22.400 7 Χ 500 = 3.500 ΄Αρα, σε έναν χρόνο έχει εισπράξει 25.900. Αν το διαιρέσεις με το 14 (Τόσοι είναι οι μήνες αμοιβής...) = 1.850 τον μήνα. Μικτά ! Τα δικά σου νούμερα ακολουθώ, έτσι? Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το τι σημαίνει "Μικτά". Και σε ρωτάω: κάτω απο αυτά τα νούμερα, θα άνοιγες και θα συντηρούσες καταδυτικό κέντρο? Και αυτά να μην είναι τα ποσά, και να είναι τα διπλάσια... [/quote] Έχουμε κάνει την συντήρηση και τα έξοδα ενός καταδυτικού κέντρου "Μεσανατολικό". Ποια συντήρηση ρε παιδιά???? Οι φιάλες που θέλουν υδροστατικό κάθε δυο χρόνια??? Οι ρυθμιστές που αν δεν κολλήσουν δεν τους κάνουμε service??? τα ξεσκισμένα jacket που κολλάνε τα χειριστήρια??? Για να μην πω για στολές και κλπ κλπ. Ποια συντήρηση??? το νερό και το ρεύμα??? εεε και κι εγώ κι εσύ και όλοι μας το πληρώνουμε. Άντε να πληρώνει κάτι παραπάνω λόγω κομπρεσέρ!!! Η συντήρηση του σκάφους???? Η συντήρηση του κομπρεσερ???? :) Εγώ προκαλώ οποιονδήποτε επαγγελματία να βγεί και να πει κόστη!!!! Αλλά εγώ σου ξαναλέω. Έχεις μια επιχείρηση που δουλεύει 8 ημέρες το μήνα και εχει μικτά κέρδη 4.480. Δεν μου λες Άκη, αν εσύ δούλευες 8 ημέρες το μήνα, τι μικτά κέρδη θα είχε η επιχειρισή σου???? Παράθεση: 

| 

Παράθεση: 

τι μικτα και ξε-μικτα..... εγω οσες καταδυσεις εχω κανει με καταδυτικα στην Ελλαδα, περιπου 60 βουτιες, ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν εχω παρει αποδειξη.... οποτε τα μικτα που λες και ξαναλες απλα ΔΕΝ ισχυουν... και απο αποδειξη καταδυτικου που εχει πεσει στα χερια μου για καθαρα επαγγελματικους λογους ( πληρωμενες βουτιες για πελατες) την χρεωνε στην εταιρεια €12 ! οποτε, αντι για μικτα να μιλαμε καλυτερα για μαυρα !!!  | 

Παράθεση: 

επειδη τυχαινει να μενω ολο το καλοκαιρι στην Σαρωνιδα και ολα τα χειμερινα ΣΚ στο Λαγονησι, σου λεω οτι τα καταδυτικα τις περιοχης αυτης τουλαχιστον που αποροφουν και το 80%+ των δυτων της Αττικης δουλευουν το καλοκαιρι ΚΑΙ τις 28 μερες με νουμερα πολυ πανω απο τον δικο σου μεσο ορο ( τα ΣΚ απλα γινεται ο χαμος!) και το χειμωνα τα ΣΚ πανω κατω 10 με 15 βουτιες τις κανουν.... οποτε.....:confused: τωρα για καποιο καταδυτικο σε καποιο νησι ' η σε καποιο αλλο τουριστικο μερος εκει σιγουρα θα ισχυει κατι κοντα σε αυτο που λες !! δεν διαφωνω, μιας και απ΄οτι καταλαβα τον χωρο τον γνωριζεις πολυ καλυτερα απο εμενα !  | 

Παράθεση: 

υποτιθεται οτι εισαι και του χωρου και τα ξερεις καλυτερα απο εμενα !! εγω ολο το καλοκαιρι διαβαζα για προσφορες καταδυτικων μεσα απο τα φορουμ του χωρου που κανανε προσφορες βουτιες σε διαφορα ναυαγια.... και ηταν παντα φουλ..... και οχι μονο 20 ατομα αλλα και παραπανω..... και δεν μιλαμε μονο για το AVANTIS....εγω ας πουμε πληρωνω στα διαφορα καταδυτικα την βουτια μου €35, και για να με παει στο κυρα -ελενη ( καμια σχεση σε αποσταση με το AVANTIS ) πληρωνω €50...!! και δεν ειμαστε 20 ατομα...μιλαμε για 30+..... οποτε..... δεν λεω οτι ολοι ειναι πλουσιοι και ζουν σαν μεγιστανες μεσα απο τις καταδυσεις ! απλα....κανεναν, μα κανεναν απο οσους εχω συναντησει δεν ειχε προβλημα....ολη την ωρα γκρινια+γκρινια για τα εξοδα των βενζινων ξτλ, κτλ, κτλ ....αλλα μεχρι εκει !!  | 

Παράθεση: 

Θα συμφωνήσω όμως, οτι ούτε εγώ έχω δεί ποτέ μου απόδειξη. ΄Οσο διαβάζω ξανά και ξανά τις απόψεις, μου θυμίζουν την παροιμία "Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα". Μπορεί να έχουν δίκιο οι μεν ή οι δε ή (όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές) το δίκιο να είναι "μικτό". Αυτό που θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, θα ήταν να συμετάσχει κάποιος ιδιοκτήτης καταδυτικού στην συζήτηση. ΄Ονειρα θερινής νυκτός, ίσως, αλλά το θέμα είναι κοινό. Και τα Κ.Κ. μας θέλουν και εμείς θέλουμε να καταλάβουμε την "αλήθεια τους". ΄Εχω βαρεθεί μια συζήτηση να παίρνει πάντα τις διαστάσεις "Εμείς καουμπόυδες - Εσείς Ινδιάνοι". Τ¨οσο δύσκολο είναι να γίνει απο κοινού η συζήτηση? Προσωπικά, ξέρω κάποια πράγματα απο πρώτο χέρι (κάποιων ιδιοκτητών Κ.Κ.) αλλά δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος, ούτε καταδυτικός αναλυτής. Πολλές φορές, παίζουμε αυτόν τον ρόλο "εκ του προχείρου" αλλά ανάλογο είναι και το αποτέλεσμα. Και δεν μιλάω να μας παρουσιαστεί ο Καταδυτικός ορκωτός λογιστής... Μια παρεμβασούλα απο την άλλη μεριά... Να την ακούσουμε και αυτήν...Ε? Τόσο δύσκολο είναι?  | 

Παράθεση: 

| 

Παράθεση: 

:thumbup: και πιστεψε με πιστευω οτι οι πιο πολλοι διαβαζουνε και παρακολουθουνε τα φορουμ τα καταδυτικα..... μολις γινει μια καταγγελια ή πεσει στον χωρο μια πληροφορια για καποιο προβλημα που παρουσιαστηκε εμφανιζονται ολοι ! σε αλλα ζητηματα ............ολοι γινονται.......ινδιανοι !( που αυτοματως μας κανει εμας τους καομπουδες !! :D ) τελος παντων............... παω να πιω και ενα ουισκακι τωρα γιατι εχθες γιορταζε και ο γιος μου, και η γιορτη κραταει 40 μερες δεν λενε !! :2drunk::2drunk::2drunk:  | 

Παράθεση: 

Ξέρεις την γνώμη μου για τον μικρόκοσμο της κατάδυσης, καθώς και το ότι με αποκαλείς "Εβραίο"... αλλά: Το 4.480 είναι μικτά έσοδα. Δεν είναι κέρδος! Το ίδιο ποσό, αφορά 4 το πολύ 5 μήνες τον χρόνο (Διάβασε αυτά που γράφει ο Τριαντόπουλος). Οι υπόλοιποι 7 είναι 0 ή περίπου μηδέςν. Η αριθμιτική σου, λοιπόν, διαμορφώνεται ως εξής: 5 Χ 4.480 (Επιμένω: μικτά!) = 22.400 7 Χ 500 = 3.500 ΄Αρα, σε έναν χρόνο έχει εισπράξει 25.900. Αν το διαιρέσεις με το 14 (Τόσοι είναι οι μήνες αμοιβής...) = 1.850 τον μήνα. Μικτά ! Τα δικά σου νούμερα ακολουθώ, έτσι? Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το τι σημαίνει "Μικτά". Και σε ρωτάω: κάτω απο αυτά τα νούμερα, θα άνοιγες και θα συντηρούσες καταδυτικό κέντρο? Και αυτά να μην είναι τα ποσά, και να είναι τα διπλάσια... Πάλι η ίδια ερώτηση θα απαντηθεί με ένα ισυρότατο "΄Οχι". Φιλαράκι, το έχω πεί εκατομύρια φορές: Η Ελλάδα με τις υποδομές, το πλήθος των δυνητικών πελατών, το μέσο εισόδημα του πολίτη της και τις κλιματολογικές της συνθήκες... ΔΕΝ είναι η χώρα της Κατάδυσης ! Μπορεί να μην θέλουμε να το ακούμε (όπως δεν θέλουν και όσοι ασχολούνται με την κατάδυση) αλλά έτσι είναι. Μερικοί γραφικοί εραστές της κατάδυσης θα δημιουργούν τσάτρα πάτρα καταδυτικά και θα μας εξυπηρετούν αναλόγως. Τρείς - πέντε απο αυτούς, θα είναι εισαγωγείς / σχολάρχες κλπ και θα ζούν αξιοπρεπώς και σχετικά πλούσια. Τέλος ![/quote] Νομιζω οτι τα ειπε ΟΛΑ ο Ακης!!! Παιδια το σκισαμε το θεμα αλλα ειναι κατι που ποναει και μας ενδιαφερει. Ετσι ειναι οσο και αν θελουμε να μην το παραδεχτουμε. Αποδειξη γι' αυτο ειναι και το γεγονος οτι μετα την ψηφιση του νομου ΔΕΝ εγινε το πολυποθητο ''μπαμ!!!'' στο χωρο της καταδυσης. Εκτιμω οτι δεν θα γινει τα επομενα χρονια εκτος και αν το επαγγελμα γινει βιωσιμο και κυριως βιοποριστικο! Εχει σημασια αυτο. Αλλιως μην περιμενετε υπηρεσιες οπως τις φανταζομαστε. Προσπαθειες που γινονται ή θα γινουν θα πρεπει να πατανε πολυ γερα στα ποδια τους (κοινως να υπαρχει χρημα απο πισω για σπρωξιμο). Αυτη ειναι η πικρη αλήθεια στην συγχρονη Ελλαδα.  | 

Μέλος εδώ, είναι και ο Σώτος ο Χριστοδούλου. 
	Κύπριος, μένει εκεί, εργάζεται εκεί. Γνωριστήκαμε τυχαία πέρσι το καλοκαίρι και βουτήξαμε στο "Ζηνοβία". Για να μην τα λέω μόνο εγώ, και αν βρεθεί να διαβάζει αυτό το θέμα, θα τον παρακαλούσα να το σχολιάσει. Γιατί? Γιατί η Κύπρος μοιάζει κλιματολογικά με την Ελλάδα, αλλά δεν μοιάζει καθόλου εμπορικά! Γιατί εκεί, ένα ναυάγιο τεραστίων διαστάσεων το έχουν κάνει " Την καλύτερη κατάδυση στην Μεσόγειο", και θα ήθελα ο Σώτος να μας πεί τις διαφορές εμπορικής αντίληψης. Γιατί υπάρχουν και είναι πολλές. Γιατί τα σκάφη που σε πάνε μέχρι το ναυάγιο είναι δεκάδες (ΝΑι!) και είναι χωρητικότητας 60 δυτών το καθένα (Αυτό που πήγα εγώ, τόσων ήταν). Γιατί έχουν επάνω τους κομπρεσέρ και πάνελ για Νιτροξ, γιατί έχουν κουζίνα που ψήνει σουβλάκια και σερβίρουν καφέ... Γιατί έκανα διπλή βουτιά, μου έδωσαν το μίγμα που τους ζήτησα εκείνη την στιγμή (και δεν το είχα παραγγείλει 2 μέρες πρίν), γιατί΄ήταν ευγενέστατοι και είχαν 5 άτομα προσωπικό (Σούζα !) για να ντυθείς, φορέσεις ζώνη κλπ Μοιάζουν με τίποτα όλα αυτά (Εννοώ κάτι Ελληνικό) ? Σώτο, ακούουουους ?  | 

Και στην Κύπρο το Advanced το πλήρωσα αρκετά φτηνότερα από ότι στην Ελλάδα και γενικά δεν είχα να σκεφτώ τίποτα και να νοιαστώ για τίποτα από το να είμαι στην ώρα μου για την κατάδυση (και δεν ήμουν ποτέ :o) 
	Η ιστορία είναι ότι κανείς μας δεν ζητάει να βουτάει τζάμπα. Αν σκεφτείς όμως το κόστος και τα έξοδα ενός καταδυτικού καθώς και τις σπουδές που χρειάζονται για να ανοίξει κανείς καταδυτικό τότε βλέπουμε ότι είναι σχετικά μια καλή ευκαιρία για "καριέρα" Για να λέμε βέβαια και τα πράματα με το όνομά τους ας φωνάξουμε όλοι μας έναν υδραυλικό για να μας αλλάξει ένα σωληνάκι και να κάνει 10 λεπτά. Εκεί να δεις "κλοπή". Από την άλλη όμως την κατάδυση δεν την έχει κανείς ανάγκη και τελικά θα στραφεί είτε στο να την κάνει μόνος του ή να κάνει άλλα πιο φτηνά hobby. Στην τελική όμως ο καταναλωτής δεν πληρώνει το κόστος πληρώνει το προϊόν. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν 35 ευρώ είναι αρκετά καλά χρήματα για να βγει κέρδος και μάλιστα πολύ, τόσο που να μην είναι απαραίτητο μια εκδρομή λίγο πιο μακριά να πλησιάζει το 100ρικο. Σε αυτές τις δουλειές (που έχεις άμεση σχέση με τον πελάτη) δεν μπορείς να του ζητάς τόσα πολλά χρήματα. Απλά χαλάς την σχέση σου. Αν όντως το κόστος είναι πολύ μεγάλο τότε απλά λες "παιδιά βγαίνουν πολλά τα χρήματα"  | 

Παράθεση: 

| 

Άκη, 
	Η Κύπρος είναι διαφορετική εμπορικά από την Ελλάδα, όχι επειδή τους βοήθησε ο καλός Θεούλης και βούλιαξε το Ζηνοβία, αλλά επειδή οι άνθρωποι έμαθαν να είναι σωστοί επαγγελματίες και τελικά ζούνε από αυτό: από τον επαγγελματισμό τους. Μη ξεχνάς επίσης ότι ενώ ο μέσος μισθός της Κύπρου είναι ανώτερος από αυτόν της Ελλάδας, οι τιμές είναι περισσότερο προσιτές... Μήπως οι δικοί μας επαγγελματίες την έχουν δει ότι το άθλημα απευθύνεται σε συγκεκριμένα εισοδήματα, οπότε σε κάνα χρονάκι θα μας λανσάρουν και στολές Dior και Cucci, έτσι για διαφοροποίηση; Δεν μπορώ να πειστώ, ότι διαβεβαιώσεις και αν έχω, ότι τσίμα-τσίμα τα φέρνουν βόλτα (και σε τελική δεν με νοιάζει κι όλας...μακάρι οι άνθρωποι να βγάζουν και να επενδύουν...καλό για όλους μας θα είναι!). Κανένα μα κανένα καταδυτικό, δεν έχει την δουλειά που είχε πριν 5 χρόνια και το ότι συνεχώς αυξάνονται αριθμητικά και δεν κλείνουν σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα όχι απλής επιβίωσης αλλά και κέρδους. Το ερώτημα είναι: Έχω τιμές που απευθύνονται σε 10 πελάτες, και βγάζω και κόστη μου σε Χ χρόνο (επειδή για παράδειγμα πουλάω με κέρδος 160%-δες σχετικό mail του Μυλωνάκη...), ή έχω τιμές που απευθύνονται σε 50 πελάτες και βγάζω τα κόστη μου πάλι σε Χ χρόνο, αλλά με μεγαλύτερο έυρος πελατείας και περισσότερες εμπορικές εναλλακτικές...  | 

΄Εμμυ (Και Νεοκλή) επειδή όπως ξέρεις έχω βάλει μπρός να χτίζω στην Κερατέα,  
	έχω αυξημένα έξοδα τον τελευταίο καιρό. Αν είναι να κάνω Business & Marketing Plan για καταδυτικό κέντρο στην Ελλάδα, καθώς και προτάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, θα πρέπει να πάρω και εγώ το κατιτίς μου... Την ξέρω την δουλειά, αλλά δεν μπορώ να την κάνω σε επίπεδα "Φόρουμ". Εγώ / εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να καταθέτουμε τις ανάγκες μας ή τα θέλω μας. Και αυτό, τσάμπα έρευνα αγοράς είναι για τα καταδυτικά. Αν εμπορικά τους ενδιαφέρει, ο μόνος δρόμος δεν είναι οι συζητήσεις καφενείου του στύλ "Αμα είχα εγώ καταδυτικό, ρε μάγκες, θα....." ή "Ρε, α να πάνε απο δώ χάμου. Κονομάνεεεεε.... εκατομύρια βγάζουνε οι κου***λες. Ο λαουτζίκος και τα δυτάκια την πλερώνουνε". ΄Οσο για την Κύπρο, δεν μίλησα για κόστη αλλά για τυποπόίηση υπηρεσιών, συγκέντρωση και μεγιστοποίηση (Αν σας λένε κάτι οι όροι). Για δύο βουτιές απο το σκάφος που λέγαμε, με Νιτροξ και όλο τον εξοπλισμό (εκτός κομπιούτερ και μάσκας, καθ΄ ότι γκαβός) δικό τους πλήρωσα πέρσι 65 Κυπριακές λίρες (Νομίζω 100 € σε αντιστοιχία).  | 

Παράθεση: 

Τη τελευταία φορά που πήγα Ζηνοβία (πριν 3 βδομάδες) πλήρωσα περίπου €62 για 2 άτομα (2 καταδύσεις ο καθένας). Αναλυτικά €40 το σκάφος €5,50 αέρα για 18λτ & 12λτ €12,00 βενζίνη για αυτοκίνητο €4,50 διάφορα τυροπιττάκια για μεσημεριανό  | 

Παράθεση: 

Μάλλον το κα Ελένη είναι καλύτερο απ'το Ζηνοβία γι'αυτό έχει 35€ (χωρίς τυροπιτάκια και με τον δικό σου εξοπλισμό ΦΥΣΙΚΑ...) 5,5€ ο αέρας για 18λτ και 12λτ? Μάλλον δεν είναι καθαρός ο αέρας που σας βάζουν, γι'αυτό είναι φτηνιάρικος...Ενώ ο δικός μας μυρίζει πεύκο...:rolleyes: :madwife: ...και μετά Άκη μου λες ιστορίες...  | 
| Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:44. |