Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Γίνε Οικο-ρεπόρτερ (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Βγέθι Κερατέας (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3053)

kristalia 28-03-10 13:34

Απάντηση: Βγέθι Κερατέας

Δεν μας έδωσες ποτέ όμως το όνομα του που σου είχαμε ζητήσει.

akisdap13 28-03-10 13:36

στο εστειλε με μην σημερα....νομιζω δηλαδη σε εσενα .Ηλι@δης Π@ρης λεγεται.

kristalia 28-03-10 13:45

Ακη το γνωρίζω το όνομα του πλέον. Από εμάς τι βοήθεια θέλεις ακριβώς ???

Εγώ δεν εχω πάρει κανένα μήνυνα απο εσένα μάλλον αλλού το έστειλες.

akisdap13 28-03-10 13:58

4 Συνημμένο(α)
28/12/09

akisdap13 28-03-10 14:04

2 Συνημμένο(α)
28/12/09 συνεχεια

akisdap13 28-03-10 14:16

5 Συνημμένο(α)
εδω θα δειτε τις διαφορες 3 μηνες μετα καθως κ το πως μεταφερει τα πασαλακια του....

akisdap13 28-03-10 14:23

4 Συνημμένο(α)
28/03/10 συνεχεια

akisdap13 28-03-10 14:25

αμα κανετε αντιπαραθεση φωτογραφιων θα καταλαβετε την διαφορα.Δημητρα εχεις pm.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ 28-03-10 16:01

Αν και έχουν περάσει οι κρύες και βροχερές νύχτες του χειμώνα, λέω μήπως είναι καιρός να αναλάβουμε πραγματική δράση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 24-04-10 17:23

θα κανουμε κατι για το βγεθι ή θα περασει και αυτο ντουκου οπως ολες οι παπαριες σε αυτη τη χωρα?

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ 24-04-10 18:30

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ:thumbup:

Physalia 24-04-10 19:43

Το μπράβο Στέλιο να του το πεις όταν κάνουμε κάτι και είναι κι αυτός εκεί :D

Ιδού η Ρόδος:
Τι θα λέγατε για μια φασαριόζικη βουτιά την πρωτομαγιά ;) με επιτόπου μεταξύ μας ενημέρωση για όσα έχουμε σαν σύλλογος κάνει ως τώρα;;

1. Phys
2. Δέλβε
3. Στέλιος
...........

Panagiotis 24-04-10 20:42

Μια εξαιρετική ιδέα..:worship:

1. Phys
2. Δέλβε
3. Στέλιος
4. Παναγιώτης

Φιλοδοξώ να έχω "Buddy", έναν δικηγόρο-αυτοδύτη οπότε εαν είναι εύκολο θα ήθελα κάποιον που να γνωρίζει καλά το θέμα να επικοινωνήσει μαζί μου για να του κάνει το σχετικό "Briefing" στις επόμενες ημέρες.

Μυλωνάκης Κων/νος 24-04-10 20:50

1. Phys
2. Δέλβε
3. Στέλιος
4. Παναγιώτης
5. Κώστας (εκτός απροόπτου)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 24-04-10 20:57

εγω διαφωνω...

αρκετα με τις ενεργειες εντυπωσιασμου....

ειμαι διαθεσιμος ως πολιτης να κανω οτι πρεπει...κι αν αυτο γινει συλλογικα απο ομαδα πολιτων ακομα καλυτερα...

νομιζα οτι ειχε γινει καποια ερευνα για τις απιτουμενες ενεργειες προς τις αρχες και περι του νομιμου της οικοδομης...

αν δεν εχει γινει κατι προτιμω να ασχοληθω με αυτο, απο το να παω να ριξω μια βουτια...

ΥΓ αν δλδ ο τυπος εχει κλεισει καθε προσβαση τι θα κανετε; θα βουτηξετε απο το πλαι διαμαρτυρομενοι ή θα μπουκαρετε στην αυλη;
Με ολο το θαρρος, η στρατηγικη αυτη μου φαινεται ανουσια κ αναποτελεσματικη ως πρωτη ενεργεια...
ΥΓ2 το μπραβο του στελιου νομιζω οτι εχει να κανει με το "μπραβο που το θυμηθηκες!")

Σιαβελής Γιώργος 24-04-10 21:56

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ (Μήνυμα 39224)
εγω διαφωνω...

ειμαι διαθεσιμος ως πολιτης να κανω οτι πρεπει...κι αν αυτο γινει συλλογικα απο ομαδα πολιτων ακομα καλυτερα...

νομιζα οτι ειχε γινει καποια ερευνα για τις απιτουμενες ενεργειες προς τις αρχες και περι του νομιμου της οικοδομης...

αν δεν εχει γινει κατι προτιμω να ασχοληθω με αυτο, απο το να παω να ριξω μια βουτια.
Με ολο το θαρρος, η στρατηγικη αυτη μου φαινεται ανουσια κ αναποτελεσματικη ως πρωτη ενεργεια...

:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ 24-04-10 21:57

Απλά και λιτά.
Το Σάββατο και το LADA μου στην διαθέσει του συλλόγου.
(θα πρέπει να το ξέρω έως πέμπτη βράδυ)
ΥΓ από τότε που έχει ξεκινήσει αυτό το θέμα 1 απορία έχω και μόνο.
Είναι νόμιμη αυτή η μάντρα ή όχι?

Τι θα λέγατε για μια φασαριόζικη βουτιά.... Τι εννοεις?

ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 24-04-10 22:15

Παιδιά, με κάθε επιφύλαξη και ευγένεια!

Εάν τυχόν μπορέσετε να το κανονίσετε για την 02/05, τότε θα έχετε έναν ακόμα !!!! ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΡΘΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΣΧΗΜΑ !!!

Έγραφα ένα μήνυμα εδώ και 20' για το παρόν θέμα, το οποίο μου σβήστηκε διότι πάτησα λάθος πλήκτρο και τώρα πρέπει να φύγω.

Εχθές ήμουν εκεί και υπάρχουν πράγματα που θέλω να σας πω, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα. Θα σας τα γράψω αύριο το απόγευμα.

Έχει να κάνει με το οτι οι πουστιές αυτού του ΜΑΛΑΚΑ συνεχίζονται και επεκτείνονται !!!

Φ.

dimitri 24-04-10 22:42

Διάβασα όλο το θέμα και από ότι βλέπω τα παρακάτω ισχύουν

1. Οι τοπικοί άρχοντες δεν θέλουν να ανακατευτούν.
2. Η παραλία έχει κλείσει με μάντρα και πόρτα.
3. Οι τοπικές υπηρεσίες "δεν ξέρουν τίποτα".

Με βάση τα παραπάνω, δυστυχώς η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, εκτός εάν συμβεί κάτι από τα παρακάτω.

1. Κάποιος/οι (σύλλογος ή ιδιώτες) αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά (και φυσικά να έχει να ξοδέψει 20-30000€ για δικηγόρους και να περιμένει 2 χρόνια για την πρώτη σημαντική απόφαση)
2. Πεισθεί ο δήμαρχος/κοινοτάρχης να προχωρησει το θέμα και να κατεδαφίσει την μάντρα (θα πάρει 1-2 χρόνια τουλάχιστον και με τις δημοτικές στον ορίζοντα και την δεδομένη οικονομική στενότητα, μάλλον δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα)
3. Δοθεί δημοσιότητα στο θέμα, σε τέτοιο βαθμό που να ενδιαφερθεί κάποιο υψηλόβαθμο πολιτικό πρόσωπο, ώστε να κινηθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

Δυστυχώς μάλλον άλλη μία παραλία χάθηκε. :angry:

DHMHTRHS 24-04-10 23:58

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο dimitri (Μήνυμα 39228)
1. Οι τοπικοί άρχοντες δεν θέλουν να ανακατευτούν.
2. Η παραλία έχει κλείσει με μάντρα και πόρτα.
3. Οι τοπικές υπηρεσίες "δεν ξέρουν τίποτα".

Είσαι σίγουρος γαι τα παραπάνω ???

Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα !!!!

:geia:

dimitri 25-04-10 00:15

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο akisdap13 (Μήνυμα 37814)
εχουμε παει κ πολεοδομια και δημαρχειο κερατεας εχει ερθει κ ο δημαρχος εδω , κ αστυνομια , κ λιμεναρχειο κ ολοι μας λενε ενα πραγμα....ντρεπομαστε κ παρτε το νομο στα χερια σας , κτλ κτλ.λοιπον στελνω φωτο νομιζω χρησιμες κ θα σας εξηγησω το λογο....

Μάλλον δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα (και με βάση τα παραπάνω είμαι σίγουρος)

Μακάρι να γίνει ότι και στο Ελληνικό, αλλά η προσωπική μου εμπειρία με καταπατήσεις και την νομική διαδικασία για δικαίωση με κάνει απαισιόδοξο.

Επειδή το μόνο που βλέπω να ταρακουνάει τους τοπικούς υπεύθυνους είναι η δημοσιότητα, αν τελικά διοργανωθεί η εξόρμηση/κατάδυση στις 2/5 είμαι μέσα.

Physalia 25-04-10 15:07

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ (Μήνυμα 39224)

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Παράθεση:

αφού είσαι διαθέσιμος κι αφού κι εσύ προτείνεις αυτό που όλοι σε αυτό το σύλλογο θεωρούμε το καλύτερο όλων, έλα την Τρίτη στο ΣΕΛΑΣ, μαζί με όσους ακόμα θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι, να συναποφασίσεις με όλους μας τι ακριβώς θα είναι αυτό, στο οποίο θα συμφωνούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ανυπομονώ να ακούσω τις ιδέες όλων σας!!!

Παράθεση:

αν δεν εχει γινει κατι προτιμω να ασχοληθω με αυτο, απο το να παω να ριξω μια βουτια...
Έχει ήδη γίνει, κι αυτό φυσικά εννοούσα όταν έλεγα "επιτόπου ενημέρωση του τι έχει κάνει ο Σύλλογος ως τώρα"
Αλλά και πάλι, μην έρθεις να "ρίξεις βουτιά" (μου το κατατσαλάκωσες:p, δε μίλησε κανείς για μια απλή βουτιά ποτέ) αν δεν συμφωνείς με αυτό*:
Ασχολήσου με αυτό που νομίζεις σημαντικό και κάνε του κι εσύ μια καταγγελία, μπορείς!!
(και καλώ και θα καλούσα ούτως ή άλλως κι εσένα και κάθε άλλον να κάνετε ατομική καταγγελία**, απλά θα προτιμούσα να πηγαίναμε πρώτα όλοι εκεί και να αποκτούσαμε ΙΔίΑ άποψη του τι ακριβώς παίζει εκεί πέρα αντί να τα ακούμε από τρίτους ;), δεν συμφωνείς κι εσύ ότι καλό καγαθόν θα είναι;)

Παράθεση:

ΥΓ αν δλδ ο τυπος εχει κλεισει καθε προσβαση τι θα κανετε; θα βουτηξετε απο το πλαι διαμαρτυρομενοι ή θα μπουκαρετε στην αυλη;
Θα βουτήξουμε από το πλάι. Πάμε πιο πολύ για να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε.
Αν δεν σου φαίνεται και τόσο σημαντικό, αφού είσαι ήδη συνειδητοποιημένος, δε χρειάζεται φυσικά να έρθεις. Για κάποιους από εμάς μπορεί και να χρειάζεται όμως.....

Παράθεση:

ΥΓ2 το μπραβο του στελιου νομιζω οτι εχει να κανει με το "μπραβο που το θυμηθηκες!")
Μάλλον, αφού όντως εσύ το είχες ξεχάσει, τυχερέ, εμείς όχι, έχουμε από τότε μπει στο λούκι του νόμου και σερνόμαστε πίσω του.....
Οποιοσδήποτε μπορεί και θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσει, είναι χιλιάδες φορές παραπάνω από ευπρόσδεκτος, δεν είμαστε ούτε δικηγορικό γραφείο, ούτε ακτιβιστική οργάνωση, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

* Αν και με χίλια θα σε προτιμούσα να έρθεις, και με χίλια θα ταίριαζες εσύ και οι απόψεις σου σε αυτή τη φάση, και με χίλια τελικά είμαι σίγουρη ότι θα το διασκέδαζες και θα το έβρισκες χρήσιμο, αρκεί να του'δινες μια ευκαιρία....
**εχω κάνει κι εγώ μια αλλά έφτασε μόνο μέχρι τη Λιμενική Αστυνομία η δική μου, σας τα εξηγούμε αναλυτικά την Τρίτη με τον Δημήτρη, τη Δήμητρα, την Έλενα, το Yan, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε, ελάτε

Για όσους προτιμούν την Κυριακή αντί του Σαββάτου:
Αν την Κυριακή προτιμούν πράγματι οι περισσότεροι, τότε ας είναι Κυριακή.
Απλά εγώ δε θα μπορώ να είμαι εκεί γιατί φεύγω ταξίδι.
Αλλά μη σας νοιάζει για μένα, εγώ έχω δει ;)

Κανονίστε το λοιπόν όπως θέλετε, θα'ρθειτε την Τρίτη;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 25-04-10 17:55

οκ μαρακι θα kοιταξω να ερθω την τριτη να τα πουμε απο κοντα....

ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 25-04-10 20:14

Και επανέρχομαι..

Δεν ξέρω πότε ήταν η τελευταία σας επίσκεψη στο εν λόγω σημείο για βουτιά.

Η δική μου ήταν προχθές το απόγευμα.

Η πιό πρόσφατη εξέλιξη/-εις με τον τύπο, είναι οι εξής:

α) Μπροστά και στο πλάι απο την είσοδο του οικοπέδου (η οποία φαντάζομαι πως αρκετοί απο 'σάς θα γνωρίζετε οτι βρίσκεται κάτω κάτω επί του χωματοδρόμου, δλδ κοντά στην θάλασσα), έχει ρήξει ένα πανέμορφο βουναλάκι με υπολλείματα χοντρών πλακιδίων (μπάζα δλδ), τα οποία δυσκολεύουν κατά πολύ έναν οδηγό στο να μανουβράρει (δλδ. να γυρίσει) το αυτοκίνητο του, το οποίο βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα, ένας οδηγός που δεν γνωρίζει καλά τον όγκο του αυτοκινήτου του ή που φοβάται μην κάνει μαλ..ία, να αναγκαστεί να ανέβει την χωματανηφόρα με την όπισθεν, φοβούμενος μην πάει με το αμάξι του για discover scuba...

Δεν είναι βέβαια σίγουρο οτι αυτό το έκανε επίτηδες ο φίλος μας. Ίσως δλδ τα μπάζα αυτά σε λίγες ημέρες να μην υπάρχουν. Δεν το νομίζω όμως..

β) Ακριβώς δίπλα στην τσιμεντένια περίφραξη και σε όλο το μήκος της, έχει φυτέψει φυτάκια (ακόμα στην παιδική τους ηλικία βέβαια), τα οποία μειώνουν το πλάτος του χωματόδρομου κατά τουλάχιστον 25-30 cm!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα (τουλάχιστον στα περισσότερα σημεία του χωματόδρομου), διότι φοβούμενος ένας οδηγός οτι θα φράξει την έξοδο στο παλικάρι μας όταν αυτό θα θέλει να πάει για τσιγάρα με το κάρο του, θα αναγκαστεί να πάει να παρκάρει το αυτοκίνητο του ψηλά στο τέλος της ανηφόρας. (Ας μην παρεξηγηθώ εδώ...δεν είμαι ο ελληνάρας που θέλω να βάζω το αυτοκίνητο μου δίπλα στην παραλία....ας περπατήσω και 200m με την μπουκάλα στην πλάτη...no problem...αλλα είναι το γαμώτο !!)

Συμπέρασμα; Ο τύπος θέλει τον δρόμο (και κατ' επέκταση την παραλία) εξ ολοκλήρου για την πάρτη του !

Διότι ας μην γελιόμαστε...σε λίγο καιρό, όταν θα μεγαλώσει και η χλωρίδα, κανείς κοινός θνητός δεν θα θέλει να πηγαίνει εκεί, πλην κάποιων δυτών που είναι διατεθημένοι να παρκάρουν ψηλά στον χωματόδρομο και να συνδυάσουν την βουτιά τους με λίγη γυμναστικούλα, ή κάποιων ντόπιων οι οποίοι ούτως η άλλως θα έρθουν ποδαράτοι.

Στόχος λοιπόν....επετεύχθη..."εγώ και κανένας άλλος"....

------------------------------------------------------

Θα προσπαθήσω να είμαι κοντά σας την Τρίτη, αν και δεν έχω να προτείνω και πολλά πράγματα. Βλέπω οτι έχουν γίνει ήδη αρκετές κινήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Πάντως μια ωραία συναντησούλα με καμια 15αριά καταδυτοάμαξα παρκαρισμένα πάνω στον χωματόδρομο, προτείνω να την κάνουμε !

Physalia 25-04-10 21:25

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ (Μήνυμα 39266)
Θα προσπαθήσω να είμαι κοντά σας την Τρίτη, αν και δεν έχω να προτείνω και πολλά πράγματα. Βλέπω οτι έχουν γίνει ήδη αρκετές κινήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Πάντως μια ωραία συναντησούλα με καμια 15αριά καταδυτοάμαξα παρκαρισμένα πάνω στον χωματόδρομο, προτείνω να την κάνουμε !

:thumbup::thumbup:

geogeo 28-04-10 08:03

Μαζευτήκαμε χθες αρκετός κόσμος στο στεκι μας στον Σ.ΕΛ.Α.Σ. και μεταξύ άλλων, συζητήσαμε και το θέμα του κλεισίματος της πρόσβασής μας στο Βγέθι.

Ανταλλάχθηκαν πληροφορίες και έγινε ενημέρωση από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα, σχετικά με την τυπική νομιμότητα όσων έχουν γίνει από τον ιδιοκτήτη του κτίσματος.

Προς το παρόν δηλώθηκε από τους περισσότερους η επιθυμία για "επίσκεψη" το Σ/Κ επι τόπου, για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει, που φυσικά θα περιλαμβάνει και βουτιά στο γνωστό σημείο.

Δηλώστε λοιπόν παρακάτω την συμμετοχή σας, όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, δηλώνοντας ταυτόχρονα και την ημέρα που προτιμάτε. Εννοείται πως η εξόρμηση θα γίνει την ημέρα που θα υπάρχει η μεγαλύτερη συμμετοχή.

Zin 28-04-10 08:15

Ζin
Μπορώ να ειμαι ειτε Σαββατο ειτε Κυριακή για τη βουτιά μας στο Βγέθι.. :geia:

ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 28-04-10 08:35

Μπορώ μόνον Κυριακή.

baz 28-04-10 08:54

3. Baz
Μια από τις δυο μέρες, είτε Σάββατο, είτε Κυριακή.

Physalia 28-04-10 11:44

μπορώ μόνο Σάββατο

GKanel 28-04-10 14:39

Κυριακή καλυτερα

Μυλωνάκης Κων/νος 28-04-10 14:43

εγώ θα σας απαντήσω προς Παρασκευή... :(

Μπλε 28-04-10 18:51

Μόνο Κυριακή (αν και η σίγουρη διαθεσιμότητα μου θα κριθεί το Σάββατο).

Άλλαξαν τα σχέδια, μπορώ μόνο Σάββατο!

fivos 28-04-10 19:10

Είτε Σάββατο είτε Κυριακή, θα είμαι εκεί.

Σιαβελής Γιώργος 28-04-10 20:49

μακαρι να μπορουσα να ειμαι και εγω εκει μαζι σας γμτ:mad::mad::mad:

ξερετε πολυ καλα τι εστι βγεθι για μενα.:(:(:(

greco 29-04-10 15:32

Μία ερώτηση βουτιά σηκώνει έναν φρέσκο OW ή είναι μεγάλο το βάθος ;

mpapadog 29-04-10 17:05

Κυριακή μπορώ εγώ...

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ 29-04-10 23:04

Μπορώ το Σάββατο, αλλά μόνο για υποστήριξη επιφάνειας.
Εάν γίνει την Κυριακή, στείλτε μου με π.μ. ένα τηλέφωνο ατόμου που δεν θα βουτήξει να επικ/σο να μάθω εάν είστε ακόμα εκεί.
ΥΓ ας απάντηση κάποιος στον φίλο OW που ρωτάει για βάθος.

geogeo 30-04-10 08:02

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο greco (Μήνυμα 39691)

Φίλε greco αν και προσωπικά δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί, η συνηθισμένη βουτιά στο Βγέθι ξεπερνάει τα 30μ βάθος.

Zin 30-04-10 14:07

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο greco (Μήνυμα 39691)

greco, μιας και εχεις διάθεση να μας γνωρίσεις ... μπορούμε αν θες να βουτήξουμε μαζι στα ρηχα... :)
το Βγέθι εχει υπεροχο υποβρύχιο κοσμο ακομα και στα ρήχα... ;)

στειλε πμ για να συννενοηθούμε..

ΥΣ: @Μυλόνσκι->:madwife:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:29.