![]() |
Απάντηση: Ευτυχώς μας προσέχουν
Λυπάμε που το γράφω αλλά και που το λέω .................. σύμφωνα με αυτά που έχουν μεταδώσει τα ΜΜΕ μέχρι τώρα η υπεράσπιση του Δολοφόνου θα βγάλει τους περισότερους μάρτυρες αναξιόπιστους !!!!!!:thumbdn:
Γιατί στην προσπάθεις τους να αποκαλήψουν (-αποκρύψουν) σε εμάς γεγονώτα με μια μικρή "ίσως" υπερβολή έρχωνται σε αντίθεση με βασικά στοιχεία της προανάκρησης !!!!:thumbdn: ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ!!!!!!!!:angyr: |
Παράθεση:
|
|
Κάλεσμα/Διακήρυξη για τη συγκρότηση ενος Δικτύου/κινήματος δημοσιογραφίας/αντιπληροφόρησης απο τους πολίτες για τους πολίτες:
http://diktio.pbwiki.com/ Update 12-12-08: Δίκτυο Δημοσιογραφίας των Πολιτών ...κι εδώ μια προσπάθεια συλλογής υλικού, βασισμένου στην λογική των tags (ενσωμάτωση ετικετών αναγνώρισης στο κάθε αρχείο) χωρίς κομματικές καθοδηγήσεις και λογοκρισίες: http://www.radiobubble.gr/griots ΥΓ: Κάμερα ζωντανής αναμετάδοσης από Σύνταγμα (δεν ξέρω για πόσες ώρες ακόμη θα λειτουργεί): http://mfile.akamai.com/61609/live/r...061.asx?prop=e |
Παράθεση:
Αν και πιστεύω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί (δεν μπορούμε να αλλάξουμε γνώμη για κάποια πράγματα...), θα προσθέσω κάποια σχόλια ακόμα: 1) Ο μαθητής σκοτώθηκε, δεν δολοφονήθηκε. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κρίσης των αξιών μας να γινόμαστε Ευαγγελάτοι-Εισαγγελάτοι και να βάζουμε ταμπέλες που μας εξυπηρετούν για να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο, αλλά καλό είναι να κρατάμε μια πιο μετριοπαθή στάση στους χαρακτηρισμούς μας. 2) Αυτοδικία βάση αστικού δικαίου είναι: ''Η ικανοποίηση της αξίωσης από το δικαιούχο αυτοδύναμα και χωρίς τη βοήθεια της αρχής (αυτοδικία) επιτρέπεται μόνο όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα και υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να ματαιωθεί ή να δυσκολευτεί σημαντικά η πραγμάτωση της αξίωσης''. Επομένως εξ'ορισμού δεν ήταν ''αυτοδικία''. Μάλλον, θα διαφωνήσουμε στο τι ήταν... εγώ πιστεύω ότι ήταν μεμονωμένος, κακός χειρισμός του αστυνομικού που οδήγησε σε ατύχημα. Στην περίπτωση βέβαια τραυματισμού/θανάτου αστυνομικού, αρκετοί λένε ''...αυτού, ήταν η δουλειά του, ήξερε τον κίνδυνο'', και το θέμα θεωρείται λήξαν... Προσωπικά θρηνώ για όλα τα θύματα βίας, τραμπουκισμού, βανδαλισμού, φασισμού. Και την τελευταία εβδομάδα ένιωσα πραγματικά τι θα πει φασισμός. Όταν πχ με διώχνουν από την δουλειά μου για να μην πέσω θύμα των γεγονότων (αφού περιμέναμε να μας κάψουν/πυρπολήσουν/λιθοβολήσουν), ή όταν πχ επί μία εβδομάδα είμαι επισκέπτης στην πόλη μου (αφού δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στη μισή Αθήνα και στην υπόλοιπη μισή Ελλάδα χωρίς να κινδυνέψει η σωματική μου ακεραιότητα), ας μου πει κάποιος ότι αυτό δεν είναι φασισμός. Στα δικά μου μάτια, κάποιοι 15χρονοι με έφεραν σε αυτή τη θέση προκαλώντας τα επεισόδια, επομένως συναισθηματικά έχω αδειάσει, έχω παγώσει, έχω οργιστεί. Παραδέχομαι ότι είμαι πολύ φορτισμένη συναισθηματικά και πιθανόν όχι αντικειμενική, αλλά αυτό μου βγαίνει... 3) Τώρα γιατί χρειάζεται να ειρωνευόμαστε κάποιους οικογενειάρχες που έμειναν άνεργοι, πραγματικά δεν το αντιλαμβάνομαι. Μάλλον και αυτό είναι αποτέλεσμα της κρίσης των αξιών μας. |
εμμυ,
εχεις δικιο να λες οτι ειναι φασισμος το να μην μπορεις να κυκλοφορησεις στην ιδια σου την πολη,ομως θα προσθεσω για πολλοστη φορα οτι αμφιβαλλω για το αν την πολη την καψανε οι 15 χρονοι , ή οι αναρχικοι (οι πραγματικοι αναρχικοι, οχι οι χουλιγκανς)....την πολη την εκαψαν σιγουρα φασιστες απο οπου κι αν προερχονται...ξερεις κατι εμμυ, αν δεν ειχαν γινει τα καψιματα , τη δευτερα στους δρομους θα ηταν 500 χιλιαδες ανθρωποι... εμμυ ο μαθητης δεν σκοτωθηκε, δολοφονηθηκε.... και μια που ανεφερες το δικαιο, θα σου ζητησω να μου ορισεις τι ειναι φονος εστω και εξ αμελειας (αν σωνει και καλα δεχτουμε οτι οι ζαρτινιερες για μια ακομα φορα μετακινηθηκαν)... ο θανατος ενος πολιτη δεν ειναι επαγγελματικο λαθος...ποσο μαλλον ατυχημα οπως λες....εδω μαλιστα σφαλεις οικτρα, ατυχημα ειναι να περπατας στο δρομο και να πεσει ενα δεντρο πανω σου....το να βριζεις καποιον και να του πετας πλαστικα μπουκαλια και αυτος να τραβαει κανονι και να πυροβολει δεν στοιχειοθετει ατυχημα εμμυ οτι και να λες.... αλλα οπως και να εχει ουτε να λιντσαρω θελω τον τυπο ουτε να τον στειλω εγω στη φυλακη, δεν ειναι δουλεια μου. Ειναι ομως δικαιωμα μου να εχω αποψη και η αποψη μου ειναι οτι ο συγκεκριμενος αστυνομικος δεν εβλεπε απεναντι του ενα πιτσιρικα αλλα ενα εχθρο και ως τετοιον τον εξαφανισε απο το χαρτη... και με τη σταση μου θελω να δειξω οτι ουτε εγω αλλα ουτε και οσοι συμμεριζονται τις αποψεις μου θα επιτρεψουμε να παρανοηθει η αιτια που οδηγησε σε αυτη την τραγωδια που δεν ειναι αλλη απο μια βαθεια αντιδημοκρατικη ασκηση εξουσιας.... Κατα τα λοιπα και επουσιωδη , δεν ειρωνευτηκα αγνωστους ανθρωπους σε μενα (τους φιλους σου εν προκειμενω). Ειρωνευτηκα (ακομψα ισως, αλλα παθιασμενα και ντομπρα) τη φραση οτι ΘΡΗΝΕΙΣ χαμμενες θεσεις εργασιας οταν, την ιδια στιγμη, ενα μεγαλο κομματι της χωρας θρηνει ενα χαμενο παιδι... Ξερεις πολυ καλα εξαλλου οτι δεν ανηκω στους βολεμενους, η κριση επηρρεαζει βαθεια το επαγγελμα μου και επιτεινει την ανασφαλεια μου. Ισως θα επρεπε να διατυπωνεις καλυτερα την αγανακτηση σου δικαιη ή αδικη, αν βεβαια ηταν προβλημα διατυπωσης. ακομα και τωρα ομως δεν σε βλεπω (και πολλους αλλους μαζι σου) να θρηνεις για την αδυναμια μας να απαλλαγουμε απο μια εξουσια η οποια ασελγει πανω στα δημοκρατικα σου πιστευω ανταλλασωντας τα νερα της λιμνης με την περιουσια τη δικη σου και τη δικη μου (για να φερω ενα ευκολο παραδειγμα). Γιατι αραγε? Τοσες μερες γραφω προσπαθώντας να επικοινωνησω με συνανθρωπους και να μεταφερω την αγωνια μου για την παθητικοτητα με την οποια ο ελληνας πολιτης αποδεχεται τον πολιτισμικο ξεπεσμο, την απροκαλυπτη κλοπη, την στρεβλωση αξιων και προτεραιοτητων Αν μη τι αλλο η σπιθα της τελευταιας βδομαδας εφερε την πολιτικη κουβεντα ξανα στο προσκηνιο. Αναγκασε ανθρωπους να ορισουν το συστημα ιδεων τους και να το μοιραστουν με αλλους....ειναι ενα κερδος.... δεν φτανει μονο αυτο...χρειαζονται και δρασεις, αλλα ειλικρινα δεν ξερω ποιες, οχι ομως γιατι ανηκω στον καναπε (μακρια απο μενα!) αλλα ισως γιατι δεν ειμαι αρκετα εξυπνος στο να τις σκεφτω...:(....και εδω ειναι που χρειαζεται ενα καλο brainstorming, Καιι ερωτω ...νιωθετε οτι χρειαζομαστε αλλαγη ή οχι? |
Κι εγώ θα πω απλά ότι είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που έγινε ήταν μια στυγερή δολοφονία από έναν παρανοϊκό, πιθανότατα ακροδεξιό ένστολο, ορμόμενη από το καθεστώς ατιμωρησίας που έχει κατοχυρώσει η ελληνική δικαιοσύνη για όλους τους ένστολους που δολοφονούν. Μια σχετική λίστα έχει αναρτηθεί παραπάνω.
Το επιχείρημα "τι μιλάτε, θα μιλήσει η δικαιοσύνη" προσβάλει τη νοημοσύνη μου, κάθε φορά που το ακούω θεωρώ ότι αυτός που το εκστομίζει με θεωρεί ανόητο, βλάκα, πρόβατο. Αν δεν υπήρχε το ερασιτεχνικό βίντεο κι αν οι αντιδράσεις δεν είχαν πάρει αυτή την έκταση, θα είχε επικρατήσει και αυτή τη φορά το αρχικό κλασικό σενάριο «δεχτήκαμε επίθεση με πέτρες και μολότωφ, πυροβόλησα στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε». Η αρχική κατηγορία θα ήταν φόνος εκ προθέσεως, στο δικαστήριο θα μετατρεπόταν σε φόνο εξ αμελείας και ο δολοφόνος θα έτρωγε το πολύ πολύ μερικούς μήνες με αναστολή μέχρι το εφετείο όπου εκεί θα αθωωνόταν. Αυτοί που ασχολούνται με τα νομικά ας το ψάξουν, είναι καρμπόν σύστημα σε όλες τις δολοφονίες από αστυνομικούς από τη μεταπολίτευση και μετά. Το ίδιο και με το "έχουμε δημοκρατία, τα παράπονά σας στις εκλογές". Μα αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες. Υπάρχει έστω ένας στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος που βλέπει ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία; Ή που θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει κόμμα που να καταργήσει τις αιτίες που γέννησαν τα γεγονότα που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε; Γιατί αυτό που με εκνευρίζει στις κουβέντες αυτών που εξοργίζονται με αυτά που γίνονται δεν είναι η οργή τους για τις καταστροφές, απόλυτα δικαιολογημένη ειδικά όταν μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις, περίπτερα κλπ, αλλά ο ακραίος άκρατος ατομικισμός τους. Η πάρτυ μου, η ησυχία μου, η βόλτα μου, η δουλίτσα μου. Η άρνηση να αναγνωρίσουν ότι έχουμε να κάνουμε -τουλάχιστον αν μη τι άλλο- με ένα κοινωνικό φαινόμενο. Που έχει αιτίες. Αυτό που ζήσαμε αυτές της μέρες ήταν ότι τμήματα της κοινωνίας (είτε μας αρέσει είτε όχι αυτοί που σπάσαν κάψαν λεηλατήσαν είναι τμήματα αυτής της κοινωνίας) κατέβηκαν επιθετικά στους δρόμους πολλών αστικών κέντρων, τόσο μαζικά και επιθετικά που δεν ήταν δυνατό να ελεγχθούν και προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα στην ομαλή λειτουργία του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Η εικόνα την Κυριακή το βράδυ όπου την ώρα που η Αθήνα πυρπολείται, όλες οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μαζευτεί γύρω από το κοινοβούλιο για να το προστατεύσουν, τα λέει όλα. Αυτό το πράγμα οποιοσδήποτε νηφάλιος παρατηρητής θα το ονόμαζε εξέγερση κι έτσι θα το καταγράψει η ιστορία. Εξέγερση που ανέδειξε ένα σωρό προβλήματα και είναι κατανοητό ότι η ανάδειξη των προβλημάτων δεν είναι για όλους κάτι το θεμιτό. Όσο όμως κι αν στρουθοκαμηλίζουμε και παριστάνουμε πως δεν τα βλέπουμε, γιατί μας χαλάν την αισθητική και κυρίως διακυβεύουν τη βόλεψή μας, αυτά υπάρχουν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Μαζί τους θα συνεχίσουν να υπάρχουν και οι αιτίες που τα γέννησαν με ότι αυτό συνεπάγεται. Ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την εξέγερση; Όλοι όσοι την τσαμπουκαλίδικη πρόκληση του ένστολου δολοφόνου "έλα ρε τσόγλανε" (δεν ήμουν εκεί, αλλά ακούγεται ξεκάθαρα στο ερασιτεχνικό βίντεο) την πήραν προσωπικά. Κι αυτοί δεν ήταν μόνο αριστεροί, αναρχικοί κλπ. Κάποιοι από αυτούς που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στους δρόμους δεν βγήκαν καν στους δρόμους, εκεί ήταν πάντα κι εκεί θα συνεχίσουν να είναι, μόνο που τώρα συναντήθηκαν όλοι μαζί. Είναι όλοι αυτοί που δεν φοβήθηκαν να ρισκάρουν κάτι γιατί δεν έχουν τίποτα για να το ρισκάρουν. Ούτε φοβήθηκαν μην καταστρέψουν το μέλλον τους, γιατί είναι ούτως ή άλλως κατεστραμμένο και δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα. Είναι όλοι αυτοί "που δεν έχουν τίποτα να χάσουν". Κι όπως είδαμε όλοι, ακόμα κι αυτοί που μέχρι τώρα διασχίζαμε την πόλη με σκυμμένο το κεφάλι, είναι πολλοί, πάρα πολλοί κι ο κύκλος μεγαλώνει συνεχώς περικλείοντας κι άλλους. Στις μέρες μας για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αυτός ο κίνδυνος είναι ορατός. Κάποιοι που βλέπουν αυτόν τον κίνδυνο να τους απειλεί, συζητάν γι' αυτόν, αναλύουν τις αιτίες του, διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν, οργανώνονται, δρουν ενεργητικά. Άλλοι προσπαθούν να την παλέψουν με αυστηρά προσωπικές λύσεις, πράγμα ενίοτε ατελέσφορο και πολλές φορές μίζερο. Αν ανάμεσα στους τελευταίους εκδηλώνονται οι πιο ακραίες αντιδράσεις οργής για τα τελευταία γεγονότα, αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Ένας λόγος που εξοργιζόμαστε με κάτι ή κάποιον, είναι γιατί κατά βάθος ταυτιζόμαστε με αυτόν, γιατί φοβόμαστε μη βρεθούμε στη θέση του. Το ερώτημα «αλλάζει κάτι με το να καταστρέφεις τα μαγαζιά του κόσμου» προφανώς και είναι ρητορικό. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογώ τις καταστροφές, αυτό που θέλω να πω είναι ότι κατανοώ αυτό που έγινε. Ότι δεν παριστάνω ότι έπεσα από τα σύννεφα, ότι ήταν κάτι που είχε προβλεφθεί κι ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί. Κατά πολλούς άργησε κιόλας. υ.γ. Συνθήματα που άκουσα ή είδα γραμμένα σε τοίχους στη χθεσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη: "Πλιάτσικο κάνουν οι τράπεζες" "Φονιάδες των λαών νοικοκυραίοι, φαντάζετε ωραίοι πνιγμένοι μες στα χρέη" "Αν όλη η ζωή σου είναι ένα αμαξάκι καλύτερα κάψτο μόνος σου" "Δεν ήταν ατύχημα, ήταν η ουσία του κράτους" κλπ |
Παράθεση:
|
|
|
Καταλήψεις Δημαρχείων, άλλων δημόσιων χώρων και ραδιοφωνικών συχνοτήτων της πόλης
Ακούστε "εν λευκώ 87.7" τώρα |
...και μια ανταπόκριση από το BBC, αρκετά αντικειμενική θα έλεγα:
New generation flexes its muscles - By Malcolm Brabant |
|
Θα είμαι - πράγμα σπάνιο - σύντομος:
1. Ο αστυνομικός που διώκεται, δεν είναι δολοφόνος (Ακόμα). Είναι ύποπτος (Τώρα), γιατί η δικαιοσύνη δεν έχει βγάλει το πόρισμά της. Πιστεύω οτι πάνω απο την προσωπική άποψη περί του συμβάντος, υπάρχει ο νόμος. Ας τον περιμένουμε. Σε οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία, έτσι θα τον αποκαλούσαν. Εδώ, έχουμε βγάλει πόρισμα ήδη. Δεν είμαστε σύγχρονοι. Είμαστε ατελείς. 2. Η εξέγερση, έβαλε στο στόχαστρό της στόχους, που σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με τον καπιταλισμό, τον κρατισμό, την αδικία ή την κρίση. Η εξέγερση ήταν ατελής. 3. Ο Αλέξης, δεν είναι ήρωας. Δεν έπραξε τίποτα το ηρωικό. Βρέθηκε στην λάθος γωνία, την λάθος στιγμή. Η ιστορία θα το κρίνει, ας περιμένουμε. Η κρίση σήμερα, είναι ατελής. 4. Η συμπεριφορά της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ήταν ατελής, επίσης. Μουδιασμένη, αφελής και υποκριτική. 5. Το σύνολο της κοινωνικής ζωής σε αυτή την χώρα, είναι ατελής. Ατελής οικογένεια, ατελής εταιρία, ατελής εξουσία, ατελείς πολίτες. Τι περιμένεουμε να γεννήσει αυτό το ατελές τέρας? Απο τους αντιεξουσιαστές μέχρι την κυβέρνηση...΄Ολοι τέκνα αυτής της ατέλειας είναι και ανάλογα πράτουν. 6. Η έννοια της συλλογικής ευθύνης, έφτασε στο αποκορύφωμά της την εποχή του Γ΄Ράιχ. Μια μερίδα Εβραίων καταδυνάστευε την χώρα με την τοκογλυφία? ΄Ολοι οι Εβραίοι είναι όμοιοι και ανάλογα θα διωχθούν. Σας θυμίζει τίποτα σαν τρόπος σκέψης? Υποσχέθηκα να είμαι σύντομος, και είμαι στο όριο να μην είμαι... Οτι χειρότερο έχω αντιληφθεί μέσα σε μια εβδομάδα, είναι το σύνολο όλων των παραπάνω. Η τάση των περισσοτέρων να βγάλουν ένα συμπέρασμα, που προέρχεται απο μια απλή σκέψη, για να τελειώνουμε. Ποτέ δεν ήταν έτσι... Κανείς δεν είναι αθώος... ΄Ολα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, συγκεντ΄ρωνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Απο το "να ξεμπερδεύουμε..." προτιμάω το "Ας μπερδευτούμε...". |
Φαντάζομαι ότι όλοι έχετε δει κάπου το video τη στιγμή της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο.
Επειδή κάποιοι μπορεί να έχουν ακόμη μερικές ψευδαισθήσεις περί αντικειμενικότητας των μέσων ενημέρωσης... Αυτό είναι το πρωτότυπο video: Aυτό που ακολουθεί είναι η έκδοση του MEGA του ίδιου βίντεο... μην ψάχνετε να δείτε οπτικές διαφορές. Δείτε τα πρώτα 25 δευτερόλεπτα και ακούστε την δημιουργική παρέμβαση στον ήχο... |
Παράθεση:
Πιστεύεις ότι αν όλοι οι πολίτες που θέλουμε να αντιδράσουμε στη σαπίλα, αποκτήσουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία και δεχόμαστε τις αποφάσεις του σάπιου νομικού συστήματος αδιαμαρτύρητα θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο? Πόσοι φονιάδες πρέπει να αθωωθούν ακόμη για να εξελιχτεί η ατελής μας σκέψη σε μια ουσιαστική αντίδραση? Παράθεση:
Παράθεση:
Κατάφερε όμως κάτι ηρωικό: Ξεβόλεψε πολύ κόσμο που έχει μάθει να μην εκφράζει την οργή του (καλά για άλλους μιλάω γιατί εσένα -όπως λες- μάλλον απλώς σε μπέρδεψε :p). Παράθεση:
Μουδιασμένοι... ναι, γιατί άκουσαν το έδαφος να τρίζει κάτω από τα πόδια τους... Αφελής? σε ποιο επίπεδο? Η κυβέρνηση επιλέγει να αγνοήσει όλη την οργή που έχει προκαλέσει με τους χειρισμούς και την πολιτική της -και δεν εννοώ μόνο τον φόνο- απλά για να σώσει το τομάρι της. Ακολουθούν καθαρές και δοκιμασμένες τακτικές: Αφήστε τους να τα κάψουν και θα επέμβουμε μετά, όταν το επίπεδο του συντηρητισμού και της ανασφάλειας θα έχουν ανέβει στα ύψη. Διαλέξτε: είτε επικίνδυνη αστυνομία (που δολοφονεί) και "κάνει τη δουλειά της" ή το χάος - το κλασικό πλαστό δίλημα... Ααα να μη ξεχάσω: Πείτε και στους φίλους μας τους καναλάρχες ότι, όλοι αυτοί που έχουν κατέβει στους δρόμους, φοράν κουκούλες και τα σπάνε - μη δω κανένα κωλόπαιδο σε ειρηνική πορεία, τη βάψατε ! Παράθεση:
Γιατί δε λες καθαρά αυτό που σκέφτεσαι, αντί να ξεπέφτεις σε συναισθηματισμούς και να προσπαθείς να μας κάνεις να νοιώσουμε φασίστες? Ας εφαρμόσω την επαγωγική μου σκέψη... :confused: Εννοείς πως δεν ήταν συλλογικό αυτό που συνέβει. Ωραία... άρα? => Στην πραγματικότητα οι μπάτσοι είναι ευγενικοί και θέλουν το καλό μας. Ωραία... άρα => Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό όπως όλα τα άλλα, απλώς μια ψυχασθενής προσωπικότητα που ξέφυγε από το εξαιρετικό σύστημα εκπαίδευσης και επιλογής της ελληνικής αστυνομίας. Καλά τα λέω? Παράθεση:
Κανείς δεν είναι τέλειος... ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω... κλπ κλπ Να υποθέσω πως αισθάνεσαι καλύτερα όταν σκέφτεσαι πως ανήκεις στο σύνολο που περιγράφεις? Ίσως... Τι προσφέρει αυτό στη συζήτηση? Με ποιοι σκεπτικό και με ποια ιδιότητα ακριβώς μας τσουβαλιάζεις και όλους τους υπόλοιπους μέσα σ' αυτές τις γενικολογίες και τις ταμπέλες? ...για τι πράγμα ακριβώς ήταν ένοχος ο 15χρονος που δολοφονήθηκε? (γιατί προφανώς αυτό το συμπέρασμα βγαίνει) ...και σε ακριβώς είμαστε ένοχοι όλοι οι υπόλοιποι? (μη βασίζεσαι στο ότι θα βγάλω εγώ δικές μου ενοχές, γιατί είμαι εκπαιδευμένος) Παράθεση:
|
Η τελειότητα δεν είναι παρά μιά θεωρητική απόπειρα της ανθρώπινης σκέψης.
Η πραγματικότητα είναι εγγενώς ατελής, και οτιδήποτε υπαρκτό είναι εγγενώς ατελές. Ως εκ τούτου οποιοδήποτε υπαρκτό γεγονός ή φαινόμενο -το αυτό και το αντίθετό του- μπορεί να αποδοθεί εξίσου στην ατέλεια ως μια μάλλον ταυτολογική αναφορά στην ύπαρξή του. Το να εξηγείς ότι συμβαίνει κάτι, επειδή κάτι άλλο είναι ατελές, δεν έχει αξία ως επιχείρημα. Στα μαθηματικά μάλλον θα ονομαζόταν 'αδιάφορη αλήθεια'. |
Στάσου βρε Φοίβο μου, στάσου βρε παιδί μου...
Προτείνω να μην το κάνουμε τόσο προσωπικό, κατ΄αρχήν. Ας μην πούμε, για παράδειγμα, τι ήθελε να γίνει κάποιος όταν μεγαλώσει...Μπας και είναι κάτι και μας το κρύβει και άλλα τέτοια. Εντάξει? Επίσης, ας μην πούμε τι είναι ή τι νομίζει οτι είναι. Πές μου, αν δεν βιώνεις μια - εγώ την είπα "ατέλεια"- εσύ πές την μονομέρεια στα σχόλια όλων. Πές μου ακόμα, αν δεν νοιώθεις την βιαστική ανάγκη όλων να ξεμπερδέψουν, αναλύοντας στα γρήγορα και κατα τα φαινόμενα. Κάπου εκεί, εγώ προτιμάω να γυρίσω πίσω, να ξαναδιαβάσω την λογική και τις συνθήκες μιας αντίθεσης, και μάλιστα βίαιης. Βλέπω ατέλειες παντού (Και δεν είναι αυτή η ψύχωσή μου, έτσι?...). Βλέπω, ακόμα, αφέλειες. Νομίζω, μάλιστα, οτι ακολουθούν ένα γενικευμένο πνεύμα για την ανάλυση των όσων συμβαίνουν. Αυτό και είπα. Σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις οτι έγραψα, και να το συνδέσεις με κάτι ακόμα που έγραψα, πρίν μια - δυό μέρες. Διάβασέ το με την σιγουριά οτι το γράφει κάποιος που δεν ανήκει στην πλευρά που υποπτεύεσαι. Κάποιος που ζεί, όπως δεν φαντάζεσαι. Κάποιος που έχει βιώσει και το "κράτος", και την εξουσία και την μεταβατική περίοδο της κοινωνίας, τώρα αλλά και μερικά χρόνια πρίν. Κυρίως, μην βιαστείς να θυμώσεις ή να ορίσεις "πλευρές" ή αντίθετες ταξικές θέσεις. Θα βοηθήσει... Θα τα ξαναπούμε ή όχι. Δώστου λίγο χρόνο πάντως. ΄Ακης |
Παράθεση:
Δεν τα πήρα με σένα... μ' αυτό που εκφράζει το μήνυμά σου τα πήρα. (είναι αυτό που λέμε: "Θέλω να χωρίσουμε αλλά μη το πάρεις προσωπικά" - πίσω από το αστείο κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια) Παράθεση:
Ότι η τάση των περισσοτέρων είναι να στηρίξουν μια συγκεκριμένη άποψη ή ότι δεν τη στηρίζουν με επιχειρήματα? Αν οι περισσότεροι στηρίζουν μια συγκεκριμένη άποψη, αυτό δεν την κάνει αυτοδικαίως μονομερή ούτε προκατειλημένη, ειδικά σε μια συζήτηση σαν κι αυτή που γίνεται εδώ, καθόλου συνθηματική και με μεγάλο φάσμα επιχειρημάτων και αναφορών σε συμβάντα του παρελθόντος. Αν κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα είναι αφελές, απομόνωσέ το και κάνε κουβέντα πάνω σ' αυτό. Αν θεωρείς πως κάποια άποψη βασίζεται (μόνο) σε ένα συναίσθημά οργής και δεν έχει πίσω της επιχειρήματα, πάλι πέστο. Ειδικά όμως... όχι γενικά και αορίστως... Παράθεση:
Τα μηνύματά σου κρίνω... μέσα σ' αυτή την κουβέντα. Είδες ότι συμφώνησα και προσπάθησα να προχωρήσω στο προηγούμενο μήνυμα που έγραψες αλλά το τελευταίο σου, ήταν ένα γενικός αφορισμός που συνήθως τον ακούω από δημοσιογράφους και πολιτικούς - εξ ου και οι ας πούμε "προσωπικοί" χαρακτηρισμοί από τη μεριά μου εν θερμώ... Σκέψου όμως ότι με τον ίδιο τρόπο όμως που το πήρες προσωπικά (και δικαίως) λόγω προσωπικών αντωνυμιών, μπορώ κι εγώ να το πάρω προσωπικά (κι άλλοι ίσως) λόγω των γενικόλογων χαρακτηρισμών. Το "όλοι" (δηλ. το "εμείς") γι αυτόν που διαβάζει είναι εξίσου προσωπικό με το "εσύ" και τελικά -όσο κι αν έχουμε συνηθίσει να το γράφουμε (<== ζωντανή απόδειξη) - κανένας μας δεν έχει δικαίωμα να τσουβαλιάζει αυθαίρετα τους υπόλοιπους σε μια ομάδα, ακόμη κι όταν βάζει τον εαυτό του μέσα και -κυρίως- αυτό δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση: Αν το συμπέρασμα είναι ότι "όλοι" έχουν την ίδια ευθύνη (ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι μπάτσοι, οι διεφθαρμένοι δικαστές, ο εφραίμ, τα αθώα νεκρά παιδιά, οι διεφθαρμένοι πολίτες, οι φοβισμένοι πολίτες, οι πολίτες που διαδηλώνουν στους δρόμους, οι ζαρντινιέρες, τα πιστόλια που εκπυρσοκροτούν μόνα τους) τότε σταματάει να έχει και οποιοδήποτε νόημα αυτή η κουβέντα. |
και το κορυφαιο των συνθηματων :
Μ:)λ:)κ:) Κουραμπιε , Ερχονται Χριστουγεννα... |
Παράθεση:
|
|
Παράθεση:
|
Πολύ ενδιαφέρον -πράγματι- το άρθρο του Ιερώνυμου αλλά για κάποιο λόγο, δεν το βρίσκω πουθενά ολόκληρο στα διάφορα blogs ή news portal...
Το παραθέτω λοιπόν σε jpeg όπως το βρήκα στο indy Jeronimo rulez :thumbup: και δεν είναι όλοι ίδιοι.... |
Παράθεση:
Για ποια "αλήθεια" αλήθεια ομιλεί ο προκαθείμενος; Θέλει στ' αλήθεια να ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο; Σε ποιόν ακριβώς "άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο" αναφέρεται, του οποίου τα λόγια δεν ντρέπεται να θέλει να ξαναφωνάξει; Σ' αυτόν εδώ; Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Ε ΟΧΙ Δεν δικαιούνται να ομιλούν. Αυτοί, που ισοπέδωσαν, έσφαξαν κι έκαψαν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους σχεδόν το σύνολο της (δυτικής) ανθρώπινης σκέψης. Αυτοί που φρόντισαν να εξαφανίσουν το σύνολο του (δυτικού) ανθρώπινου πολιτισμού που βρήκαν στο διάβα τους, ψήγματα του οποίου μόνο κατά τύχη κατάφεραν να διασωθούν. Χιλιετίες ανθρώπινης προόδου, σκέψης, πολιτισμού εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, στην μαύρη λήθη γιατί ΑΥΤΟΙ με τα ίδια τους τα χέρια τα έστειλαν εκεί. Ναι, κράτησαν τον Πλάτωνα που βόλευε. Γιούπι. Ε ΟΧΙ Δεν δικαιούνται να ομιλούν. Αυτοί που έστειλαν την ανθρωπότητα να σαπίζει για χίλια χρόνια, σα τη μαύρη ψυχή τους. Ποιος άλλος στην ιστορία της ανθρωπότητας έχει καταφέρει τέτοια καταστροφή; Ποιος άλλος έχει πλήξει τόσο τον ανθρώπινο πολιτισμό; Οι Ναζί μοιάζουν ερασιτέχνες μπροστά τους. Και όχι, ούτε αυτοί θα δικαιούντο να μιλήσουν. Ε ΟΧΙ Δεν δικαιούνται να ομιλούν. Αυτοί που η ιστορία τους, ακόμα και σήμερα, είναι μονάχα το ΨΕΜΜΑ. Δεν δικαιούνται να ομιλούν αυτοί που έχουν θέσει εαυτόν θανάσιμο εχθρό της ελευθερίας, του πολιτισμού, της αλήθειας, της επιστήμης, της προόδου. Να έρθεις να πεις στον κόσμο, ω πατέρα της Ελλαδικής Εκκλησίας, με τι μίσος αφάνησες τον ελληνικό πολιτισμό. Να έρθεις να πεις στον κόσμο, ω πατέρα της Ελλαδικής Εκκλησίας, πόσο αγάπησες την τουρκοκρατία, πόσο μισούσες τους επαναστάτες του '21. Να έρθεις να πεις στον κόσμο, ω πατέρα της Ελλαδικής Εκκλησίας, τι έκανες το '40 Να έρθεις να πεις στον κόσμο, ω πατέρα της Ελλαδικής Εκκλησίας, τι έκανες το '70 Να έρθεις να πεις στον κόσμο, ω πατέρα της Ελλαδικής Εκκλησίας, τι κάνεις σήμερα. Να έρθεις και να τα πεις, και μετά να πας εκεί που ευαγγελίζεσαι. Στον άλλο κόσμο. Όσοι πιστοί ακολουθήσατε. Ελευθέρως. |
Παράθεση:
|
εντάξει, αν πω ότι δεν περίμενα την αντίδραση θα είναι ψέμα!
Από την άλλη, εν μέσω όλης αυτής της αηδιαστικής αποποίησης ευθύνης πανταχόθεν, ε, κάτι μου κάνει ο μόνος άνθρωπος που βγαίνει και λέει, "έχω κι εγώ (η εκκλησία) ευθύνη στο μπάχαλο" Έτσι γι' αλλαγή βρε αδελφέ στην παγια τακτική των ασύμμετρων απειλών και των συννεφοπτώσεων..... Την εκκλησία και τις τακτικές της, τις γνωρίζω καλά και -τελείως παραδόξως και ατυχώς- εκ των έσω..... Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εποχή των "πυρπολούμενων από ζήλον Θεού ασκητών". Το νου σας, ζουν ανάμεσά μας και στοχεύουν διαρκώς στα εύπλαστα και δεκτικά μυαλά των παιδιών και των νέων ανθρώπων. Αλλά μεταξύ Κωστάκη και Jeronimo, επιμένω να διαλέγω τον δεύτερο (φαντάσου που έχουμε φτάσει!!) :D |
το θεμα ειναι οτι ο ινδιανος (jeronymo) δεν ειναι ενας απλος ινδιανος, ειναι ο φυλαρχος γαμω τη μου...
και ναι με εξεπληξαν και εμενα ευχαριστα αυτα που ειπε (ε ρε και να ηταν ο ιεροδουλος πανω τι γλεντια θα ειχαμε!) αλλα για να δουμε και συγκεκριμενες δρασεις απο τη μερια της εκκλησιας προς την κατευθυνση του περιορισμου της απληστιας, οπως ας πουμε να απαγορευσει τον χρηματισμο ολων των παπαδων για το αναμα των πολυελαιων κλπ κλπ.... |
[Αλλά μεταξύ Κωστάκη και Jeronimo, επιμένω να διαλέγω τον δεύτερο
(φαντάσου που έχουμε φτάσει!!) :D[/quote] Τι έγινε ρε Φυσαλία? Μπάς και είσαι παπαδοπαίδι? :-) Ναι, αν έχουμε φτάσει να διαλέγουμε Κώστα ή Εκκλησία, εύκολα... Ναι, υπάρχει πρόβλημα. Η εκκλησία, ήταν πάντα μια μορφή άτυπης και ισχυρής εξουσίας, με το καταπληκτικό χαρακτηριστικό να έχει ελλατωμένη πρόσβαση στα μέσα παραγωγής. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στα ποσοστά ιδιοκτησίας. Το πρόβλημα της εκκλησίας είναι οτι η "ταυτότητά¨της, αναγράφει ένα τελείως διαφορετικό επάγγελμα απο αυτό που πραγματικά επαγγέλεται.. Μου θυμίζει μια αδήλωτη πόρνη που η ταυτότητά της γράφει "Οικιακά". Ξέρεις - ή υποψιάζεσαι - την μεγαλύτερη πηγή των εσόδων της καθώς και το πλήθος των τεχνικών που μεταχειρίζεται, αλλά αν την κατηγορήσεις για αυτά, θα σου κάνει μήνυση και θα την κερδίσει. Μοιραία, της προσάπτεις ατασθαλείες στο μαγείρεμα, άστρωτο κρεββάτι ή ακατάστατο μπαλκόνι. Περί πορνείας, όμως... Κουβέντα. Το κακό δεν είναι μόνο αυτό που κάνει. Το κακό είναι οτι δεν δηλώνει την μορφή της εταιρικής της λειτουργίας, για να την κατατάξουμε ή κρίνουμε ανάλογα. Αντί για αυτό, ευαγγελίζεται το κοινωνικό και ιδεολογικό της έργο, που, όμως είναι πάρεργο τελικά, και όχι κύριο. Σαν να λέμε: "΄Ομιλος Βαρδινογιάννη" - Εμπορία πετρελαιοειδών και κοινωνικές παροχές υπο μορφή διδασκαλίας προς τον ορθό δρόμο της σωτηρίας". |
Υπάρχει και η ετχάριστη πλευρά, μέσα απο όλα αυτά.
Ειλικρινά, δεν κρατήθηκα και γέλασα. Μέσα σε 10 μέρες έχω διαβάσει αρκετά σχόλια και απόψεις. Πρίν λίγο, εδώ μέσα, διάβασα και άλλη μια. Αν, λοιπόν, οι απόψεις και τα γραφόμενα είχαν την δύναμη να γίνονται αυτόματα πραγματικότητα, σημειώστε: Μέσα σε 10 ημέρες, θα είχαν εξαφανιστεί ή σταλεί σε περιορισμό, σύσσωμες οι κάτωθι κοινότητες: 1. Η Εκκλησιαστική κοινότητα "Στο σκοτεινό έρεβος που της αξίζει". 2. Η κοινότητα των αντιεξουσιαστών. 3. Η τάξη των συμβιβασμένων μικροιδιοκτητών και μικρονυκοκύρηδων. 4. Το "Ορθόδοξο ΚΚΕ", μαζί με την τάση καπηλείας των εξεγέρσεων που το χαρακτηρίζει. 5. Η Κυβέρνηση ολάκερη. 6. Ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, για την συνέργια και την γενίκευση της διαφθοράς. 7. Οι πολυεθνικές και ο βασικός τους μηχανισμός, εξαιρουμένων των απλών υπαλλήλων τους, που δεν ανήκουν όμως σε κάποια απο τις παραπάνω κοινότητες. 8. Ο ΣΥΡΙΖΑ για το χάιδεμα των καταστροφέων και την συνέργιά του στην ρήξη της Αριστεράς. 9. ΄Ολοι οι Οικονομικοί εγκέφαλοι και τα στελέχη που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οικονομική κρίση. 10. Οι στρατιωτικοί και γενικότερα τα σώματα ασφαλείας, με εξαίρεη το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό. Με πρόχειρους υπολογισμούς, το 80% του πλυθησμού, ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες. Χαίρομαι αφάνταστα, γνωρίζοντας οτι βρισκόμαστε σε ένα χώρο με αντικείμενο τις καταδύσεις, διότι: Δεν θα αφανιστούν οι αυτοδύτες ! Τουλάχιστον όσοι δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Οι υπόλοιποι, θα βουτάμε ελεύθερα απαλλαγμένοι απο τον συνωστισμό. Τέλος, αλώβητοι θα παραμείνουν: Οι οδηγοί (όχι και οι ιδιοκτήτες) ταξί, οι ζαχαροπλάστες προλεταριακής προέλευσης, οι αεροσυνοδοί, τα βρέφη, τα έμβρυα (τουλάχιστον όσα δεν βρίσκονται στα σώματα των παραπάνω), οι ηθοποιοί των ΔΗΠΕΘΕ, οι ζωγράφοι, οι βιοκαλιεργητές και οι χορεύτριες παραδοσιακών χωρών. Τι όμορφος και γαλήνιος κόσμος !.... |
Παράθεση:
|
με 5475 ευρω κερδιζετε το δικαιωμα να διαλυσετε στο ξυλο οποιον γουσταρετε
αν μαλιστα δεν υπαρχουν καμερες κανουμε και εκπτωσεις (ή ακομα και ατοκες δοσεις) Προϋποθεση οτι φορατε στολη της ελληνικης αστυνομιας.... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ σε ολους τους συμπολιτες μας που λατρευουν τις ζαρτινιερες και ειναι υπερμαχοι του δικαιου του μπατσου της γειτονιας σας....(ειτε ειναι λιμενομπατσος, ειτε ειναι χωροφυλακας) |
Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24 αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων του 2007.
Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός. Ποιος είναι ο αστυνομικός; Θυμηθείτε το περιστατικό: "Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της 06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. |
εμ.... Ανδρέα :
Mούφα ο θάνατος νεαρού αστυνομικού Παράθεση:
@Άκη μη με κοιτάς έτσι, εγώ τα έλεγα, το 100% πρέπει να εξαφανιστεί : http://www.vhemt.org/ :D |
Παράθεση:
'Ωρε παραπληροφόρηση που πέφτει!!! Μου΄ρθε και μένα η διάψευση.:cool: |
http://athens.indymedia.org/front.ph...icle_id=947516
webtv_282756869_95_record.avi :thumbup::thumbup::thumbup: |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
....«κροκοδείλια δάκρυα» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις (στην ουσία) του υπουργού Εσωτερικών, τα οποία, όπως τονίζει «καλύπτουν την ανεπάρκεια και τις ευθύνες, που απαντώνται σε πολλά επίπεδα της Ελληνικής Αστυνομίας» και «τη μοναδική και αδιάψευστη αλήθεια ότι στα ανώτατα κλιμάκια της Φυσικής Ηγεσίας έχει εδραιωθεί η αντίληψη ότι πρότυπο και καλός αστυνομικός είναι ο ‘ράμπο’».
Ποιός τα λέει αυτά; Μα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, που καταλογίζει στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας ηθική αυτουργία για το φόνο του Αλέξη. Ε, ας ακούσουμε και τη γνώμη τους επιτέλους... PS. Η πλήρης Ανακοίνωση-Συγγνώμη της ΠΟΑΣΥ για τη δολοφονία του 16χρονου |
Άσχετο αλλά πάντα επίκαιρο και αφιερωμένο σε όλους τους ιερωμένους μουσάτους ρασοφόρους.
Και εν όψη των αγίων αυτών ημερών... Κέλσος: Αληθής Λόγος και Πορφύριος: Κατά Χριστιανών Θεϊκά βιβλία...όσα πρόλαβαν και δεν έκαψαν οι κουκουλοφόροι -ρασοφόροι- της εποχής!!! |
Παράθεση:
Πιο διαχρονικό και από τον Σέξπηρ :D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:48. |