Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Άλλος εξοπλισμός (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Επιλογή Μάσκας (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2905)

ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΝΕΖΙΝΑ 18-08-08 08:07

Απάντηση: Επιλογή Μάσκας

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο fivos (Μήνυμα 17159)
Κρατάς τη μάσκα οριζόντια να κοιτάει προς τα πάνω, ανάβεις έναν αναπτήρα και κινείς τη φλόγα σχετικά γρήγορα σε επαφή και κάτω από το κάθε γυαλί ξεχωριστά.

Δώσε προσοχή στα εξής: Να κινείται η φλόγα κυρίως στο κέντρο της μάσκας και λιγότερο στη περιφέρεια (για να μη κάνεις ζημιά στη σιλικόνη) και μην αφήνεις ποτέ τον αναπτήρα ακίνητο κάπου για να μην αναπτύξει μεγάλη θερμοκαρασία και κάνεις ζημιά.

Είναι πολύ αποτελεσματικό το κάψιμο, απλά θέλει λίγη προσοχή.
Στο περσινό μου ταξίδι στην Ερυθρά παρ' όλο που η μάσκα ήταν παλιά, θόλωνε συνέχεια μέχρι που ακολούθησα τη συμβουλή του καψίματος και δεν ξαναθόλωσε σε καμμιά βουτιά ;)

ΥΓ: Σε forum του εξωτερικού διάβασα και για μια πολύ πιο ήπια μέθοδο: Κρατάς ένα αναμένο κερί σε απόσταση 20 εκ. κάτω από τη μάσκα για αρκετή ώρα - αλλά δε το έχω δοκιμάσει.

Καλημέρα Φοίβο
Ευχαριστώ για τις οδηγίες, πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, εχεις απο το ταξίδι σου στην Ερυθρά να δώ μερικές;
Να έρθεις και στη Σάμο εχουμε πολυ ωραία μερη για καταδυση, χτες ΄πήγα με ενα συνάδελφο και φίλο και τραβήξαμε φωτο και βιντεο απο την περιοχή κλήμα.

DHMHTRHS 31-08-08 22:17

Το δοκίμασα και πέτυχε!!!:):):)

ΝΑΙ μετά από πέντε θολές καταδύσεις με την καινούργια μάσκα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είδα το φώς μου αλλά και τον Μπάντη μου .:eek:

Ας είναι καλά ή λευκή ΚΟΛΥΝΟΣ χωρίς μπλέ και πράσινους κόκους ... απλά λευκή!!!!!

ήθελε βέβαια καλό ξέπλυμα ...... γιατί αλλιώς εμφανίζονται μπουρμπουλίθρες .... αλλά ... δεν βαριέσαι !!!!:o

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!!!! :worship:

:geia:

kosantos 14-09-08 08:55

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα.Παντα λιγο πριν καθε βουτια καθαριζουμε την μασκα με οδοντοκρεμα,και δεν εχουμε ποτε προβλημα.(εστω και πανω
σε σκαφος).Δοκιμαστετο και πειτε μου........Οι μασκες δεν φταινε ποτε....
εκτος αν δεν εχει καλη εφαρμογη...αρα ειναι θεμα επιλογης.:thumbup:

psyche 14-09-08 10:10

Εγώ έχω πάρει μια τέτοια :

-ΕΕΠ πολύ καλό FoV-

Την πασάλειψα με οδοντόκρεμα την πρώτη μέρα και την άφησα για αρκετή ώρα (μια τυχαία οδοντόκρεμα που είχα σπίτι, όχι άσπρη κλασσική). Δεν την έκαψα ή τπτ τέτοιο.
Αξύριστος είμαι πάντα...

Ένα φτυσιματάκι πριν κάθε βουτιά (με σάλιο και υπομονή που λένε :D) και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα θαμπώματος. :thumbup: Hope it stays that way.

seafarer 16-09-08 14:18

Ας αναλογιστουμε το εξης:
Γιατι θολωνει η μασκα και ποιος ειναι o μηχανισμος που την κανει να θολωνει?
Καταρχην οι μασκες κατασκευαζονται πλεον με αυτοματοποιημενο ρομποτικο τροπο. Αυτο σημαινει γραμμη παραγωγης. Δηλαδη δεν μπαινει χερι. Κατα την διαρκεια της κατασκευης λοιπον και γυρω απο τα κρυσταλα της μασκας εκχεεται με την μορφη ψεκασμου σιλικονη η οποια στερεοποιειται. Σε αλλες περιπτωσεις τοποθετητε και εφαπτεται καλουπι σιλικονης το οποιο παλι σταθεροποιειται με μηχανικο τροπο. Το αποτελεσμα ειναι να υπαρχουν πανω στο κρυσταλο (και κυριως απο την εσωτερικη πλευρα) ψιγματα σιλικονης μη ορατα με γυμνο ματι!
Το καψιμο που ειπε ο Φοιβος ειναι αποτελεσματικοτατο! Και ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση.
Γιατι? Γιατι καιει και εξαφανιζει τα μικροσκοπικα σωματιδια της αρχικης κατασκευης τα οποια εχουν δημιουργησει ενα στρωμα στο εσωτερικο κρυσταλο. Αν καψετε μια μασκα (προσεκτικα οπως περιγραφτηκε) θα ανακαλυψετε οτι αυτα τα σωματιδια καιγονται. Σε αλλες παλι μπορει να μην φαινονται γιατι ολες οι κατασκευες δεν ειναι ιδιες. Αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Η δε οδοντοκρεμα επειδη εχει δραστικα καθαριστικα στοιχεια επιτυγχανει το ιδιο αποτελεσμα αρκει να τριφτει καλα με παλια οδοντοβουρτσα ή οτιδηποτε αλλο.
Επισης εχω να προτεινω πως πρεπει να φτυνουμε καλα την μασκα μας πριν την καταδυση και κυριως αρκετα λεπτα πριν αυτη βραχει! Ειναι πολυ σημαντικο να στεγνωσει το σαλιο (και οχι να ειναι ηδη βρεγμενη) γιατι το σαλιο εχει την ιδιοτητα οταν στεγνωνει να δημιουργει ενα φιλμ στο εσωτερικο κρυσταλο που δεν φευγει με το νερο. Στην εισαγωγη στο νερο δεν την ακουμπαμε απο μεσα! Απλως την ξεπλενουμε.
Και δεν θα εχουμε κανενα προβλημα.
Οσον αφορα στα διαφορα καθαριστικα ή αντιθαμπωτικα που κυκλοφορουν στο εμποριο επειδη τα δοκιμασα δεν μπορω να πω οτι ειναι τοσο αποτελεσματικα οσο το φυσικο σαλιο μας.;)
Αυτα για τους αρχαριους - οι εμπειροι τα ξερετε.

sonna 03-10-08 19:07

γεια σας. Ειμαι νεα στο φορουμ και νεα στην καταδυση. Πηρα μια μασκουλα cressi piuma συγκεκριμενα και μου επεσε και εσπασε..... κριμα, στενοχωρηθηκα. Ξερετε αν καπου σου αντικαθιστουν τα κρυσταλλα? Κριμα να παει στα σκουπιδια.

seafarer 04-10-08 20:44

Γεια σου Σοφια.
Καλως ηρθες κατ' αρχην.
Βεβαιως και δεν θα την πεταξεις.
Πρωτα θα την πας εκει απο οπου την πηρες και αυτοι θα παραγγειλουν καινουργια κρυσταλλα. Αλλα και οπουδηποτε να την πας θα τους πεις να κανουνε το ιδιο.
(Παρε και μια εφεδρικη να 'χεις. Παντα χρειαζεσαι μια δευτερη μασκουλα:D:geia:

sonna 05-10-08 14:13

ευχαριστω κωστα, θα τα κανω και τα δυο που ειπες. Θα την παω για φτιαξιμο και θα παρω και μια αλλη. Η αληθεια ειναι οτι η cressi μου αφηνει κατι σημαδαρες στο προσωπο.... ισως τη σφιγγω πολυ, δεν ξερω. Αλλα λεω να της δωσω αλλη μια ευκαιρια. :)

akef 05-10-08 14:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο sofia78 (Μήνυμα 19044)
Η αληθεια ειναι οτι η cressi μου αφηνει κατι σημαδαρες στο προσωπο.... ισως τη σφιγγω πολυ, δεν ξερω. Αλλα λεω να της δωσω αλλη μια ευκαιρια. :)

Να μην την σφίγγεις καθόλου. Η εξωτερική πίεση φροντίζει να την κρατάει καλά στο πρόσωπό σου. Επίσης κατά την φάση της καθόδου να εκπνέεις από την μύτη ώστε να εξισώνει και η μάσκα.

Andreas Maragkos 14-10-08 19:39

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο psyche (Μήνυμα 18061)
Εγώ έχω πάρει μια τέτοια :

ακριβός την ίδια έχω κ εγώ , πολύ ωραία με τέλεια εφαρμογή κ τρεις μέρες αξύριστος , στην τέταρτη δεν έχω δοκιμάσει ακόμη!! χαχαχα:D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:10.