Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Επικίνδυνα Περιστατικά και Καταδυτικά Ατυχήματα (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Οξυγόνο σε καταδυτικό σκάφος!! (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2758)

fivos 02-07-08 11:27

Απάντηση: Οξυγόνο σε καταδυτικό σκάφος!!

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο neokles (Μήνυμα 15130)
Ο δικαστής ερμηνεύει τον νόμο και επιβάλει ή όχι κάποιες ποινές. Εγώ απλά θέλω να ξέρω ποιο καταδυτικό δεν είχε οξυγόνο πάνω στο σκάφος για να μην ανέβω. Είναι λογική νομίζω η παράκλησή μου.

Νεοκλή κι εγώ λογικό το βρίσκω αυτό που λες, δηλ. οι καταγγελίες να γίνονται επώνυμα όπως επώνυμα να λέγονται και τα θετικά που συναντάμε σε κάποιο καταδυτικό. Σαν σύλλογος δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δημοσιεύονται τέτοιες πληροφορίες στο site μας.

Από την άλλη όμως, θεωρώ ότι η Zin τοποθετήθηκε ήδη και θεωρώ ότι πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή της να μην αποκαλύψει δημόσια το όνομα του καταδυτικού κι αντί να την πιέζουμε να κάνει το αντίθετο μάλλον θα πρέπει να την ευχαριστήσουμε που ξεκίνησε την όλη αναφορά που οδήγησε σ' αυτή η ενδιαφέρουσα συζήτηση. Νομίζω πως το καταδυτικό κέντρο θα έχει πάρει ήδη το μήνυμα, ακόμη και χωρίς την αναφορά του ονόματός του.

Αν σε καίει τόσο πολύ το θέμα προσωπικά, στείλε στη Zin ένα PM και αν θέλει μπορεί να σου αποκαλύψει το όνομα του καταδυτικού και να λήξει το θέμα εδώ.

Physalia 02-07-08 11:39

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο neokles (Μήνυμα 15130)
Εγώ απλά θέλω να ξέρω ποιο καταδυτικό δεν είχε οξυγόνο πάνω στο σκάφος για να μην ανέβω. Είναι λογική νομίζω η παράκλησή μου.

Νεοκλή, το ίδιο καταδυτικό είναι πολύ πιθανό να έχει σήμερα κιόλας ένα ολοκαίνουργιο και σε άψογη κατάσταση σετάκι παροχής οξυγόνου.

Με το ίδιο σκεπτικό, ένα καταδυτικό που χτες είχε, μπορεί (για οποοιοδήποτε λόγο) να μην έχει αύριο.

Δεν υπάρχει κανείς να σου εγγυηθεί για τυχόν αστοχίες υλικών και ... μυαλών.

Αν θες να ξέρεις ποιος έχει και ποιος δεν έχει, ρώτα το κάθε καταδυτικό πριν ανέβεις στο σκάφος του ή ξεκινήσεις για βουτιά μαζί του.
Κανένας άλλος τρόπος δε θα είναι πιο σίγουρος από αυτόν....

Μου αρέσει η τοποθέτηση της Ζϊνας, μας κάνει όλους πιο επιφυλακτικούς και μας ταρακουνάει ως προς την ανάγκη απαίτησης των δικαιωμάτων μας.:thumbup:

MICHALIS 02-07-08 11:46

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 15140)
Νεοκλή, το ίδιο καταδυτικό είναι πολύ πιθανό να έχει σήμερα κιόλας ένα ολοκαίνουργιο και σε άψογη κατάσταση σετάκι παροχής οξυγόνου.

Αν εγινε κατι τετοιο , τοτε πιστευω πως σχεδον ολα καλα

neokles 02-07-08 11:49

E καλά είπαμε... αν θέλει, με το ζόρι; :)

Αν θέλει το λέει δημόσια, αν θέλει το λέει με pm και αν δεν θέλει δεν λέει τίποτα και φυσικά την ευχαριστώ που το μοιράστηκε μαζί μας. Συγγνώμη αν πίεσα παραπάνω από όσο δικαιούμαι. Η αλήθεια είναι ότι αναστατώθηκα λιγάκι.

Αν τελικα δεν υπήρχε οξυγόνο νομίζω ότι θα έπρεπε να καίει όχι μόνο τον Νεοκλή αλλά τον σύλλογο μια που τα μέλη του βουτάνε μαζί με καταδυτικά κέντρα και όταν δεν υπάρχουν τα βασικα σωστικά μέσα να τα ενημερώνει. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να πει δημόσια οτιδήποτε (και να χαλάσει ενδεχομένως την σχέση του με το καταδυτικό ή τον DM) ούτε ακόμα και να τον (κατά)κρίνει δημόσια για την επιλογή του.

Χαίρομαι που ο σύλλογος ενθαρρύνει την επώνυμη καταγραφή εμπειριών είτε θετικών ή αρνητικών. Δίνει μια διέξοδο πολύ αποτελεσματική (θέλω να πιστεύω).

Τώρα αν εκ των υστέρων έγιναν κάποια βήματα να έρθει να μας το πει το ίδιο το καταδυτικό ή όσοι βουτήξουν μαζί του. Θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε επί μέρες. Οι πράξεις και τα αποτελέσματα έχουν νομίζω άλλη βαρύτητα από τις προθέσεις

Υ.Γ. Βέβαια μπορεί τελικά να είχε οξυγόνο στο σκάφος και τσάμπα να μιλάμε

stauros aposporis 02-07-08 12:09

Καλησπέρα σε όλους.
Αυτό που έχω να αναφέρω γεια το συγκεκριμένο θέμα είναι πως το σκάφος είχε οξυγόνο ήταν γεμάτη η μπουκάλα του (αν δεν ήταν πως χορήγησα οξυγόνο γεια περίπου μίση ώρα) γιατί ως γνωστό το οξυγόνο δεν κρατεί γεια πάντα και είναι γεια πρώτες βοήθειες, και ναι αν θεωρούμε το κιτ ήταν έλειπες δηλ ότι θα έπρεπε να συνδέσουμε το σωληνάκι με την μάσκα στην φιάλη και να τα βγάλουμε από το σακουλάκι από οπού και φυλάσσονταν και να ανοίξουμε την βαλβίδα συνεχούς ροής ε ναι τότε μπορεί κάποιος να το πει κανείς και έτσι.

Όλα αυτά δεν τα είδα τα έκανα με τα ίδια μου τα χέρια , και δεν παρέμενα θεατής - πελάτης. διότι γεια εμένα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές προέχει ο ανθρώπινος παράγοντας! Και όχι η απόδοση ευθηνών.

Όσο γεια τον συνοδό και τις αποφάσεις του και την κρίσι του …
Η υγεία του και επίσκεψη του στο κέντρο υπερβατικής από όσο μου είπε δεν έδηξαν ευτυχώς απολύτως τίποτα.(lucky guy)

Δεν ξέρω γεια το μέλλον βεβαία.

Επίσης γνωρίζω ότι ο συνοδός ήταν εσωτερικός συνεργάτης της επιχείρησης κ πλέον έχει απομακρυνθεί μετά από το συμβάν κ επίσης ότι συζητιέται και η καταγγελία του στην padi.

stauros aposporis 02-07-08 12:24

Και μια διόρθωση ο συνοδός ήταν εξωτερικός συνεργάτης και όχι εσωτερικός (λάθος λόγο κεκτημένης ταχύτητας)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 02-07-08 14:11

το πρωτο συμπερασμα ειναι οτι το κιτ ηταν οκ (οντως δεν ειναι παραλειψη ή ελλειψη να μην ειναι το σωληνακι στη θεση του )

οι αποριες μου ομως που παραμενουν ειναι οι εξης

μια 4λτ φιαλη οξυγονου με ροη στα 7 λτ/λεπτο (που ειναι πολυ παραπανω απο το 4.5 που ειναι το νορμαλ) θα σου δωσει οξυγονο για 100+ λεπτα και οχι μιση ωρα...εκτος βεβαια αν μετα απο μιση ωρα ηταν ο δυτης στο νοσοκομειο οποτε σταματησε η παροχη....

δευτερη απορια ειναι πως μια ανεξελεγκτη αναδυση απο τα 30 μετρα που καταληγει σε λιποθυμια και αφρους δεν ειναι νοσος???? προκειται για μεγα θαυμα!!!!
οντως τυχερος ο συναδελφος (μεσα στην ατυχια-χαζομαρα του)

Η ειρωνια ειναι οτι την εξτρα βουτια την εκανε για να ευχαριστησει τα αφεντικα του (γιατι τη δικια τους περιουσια επιχειρησε να περιφρουρησει) και τωρα καθεται στον αξονα των Ζ (αν με εννοειτε τι εννοω) ,

τουλαχιστον ειναι καλα στην υγεια του....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 02-07-08 14:25

α και εχω και αλλη απορια....

οι ιδιοκτητες του ακατανομαστου καταδυτικου συζητανε τις καταγγελιες του προσωπικου τους (εξωτερικους ή εσωτερικους ή πλαγιομετωπικους) με τους πελατες τους?

πολυ επαγγελματικο.....

GKanel 02-07-08 14:48

ΟΚ τα πράγματα κάπως μπήκαν στην θέση τους, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η τάρζανια του συνοδού με βρίσκει σύμφωνο.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ (Μήνυμα 15174)
...μια 4λτ φιαλη οξυγονου με ροη στα 7 λτ/λεπτο (που ειναι πολυ παραπανω απο το 4.5 που ειναι το νορμαλ) ...

Στο Ο2 provider της DAN αναφαίρετε ότι, η ροή του οξυγόνου που παρέχουμε σε περίπτωση ατυχήματος είναι 15 λίτρα το λεπτό και όχι 7 λίτρα. Αλλά και πάλι φτάνει για μίση ώρα.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο stauros aposporis (Μήνυμα 15154)
... γιατί ως γνωστό το οξυγόνο δεν κρατεί γεια πάντα και είναι γεια πρώτες βοήθειες...

Το ιατρικό οξυγόνο μπορεί διατηρηθεί μέσα σε φιάλη του για περίπου ένα χρόνο.

Σταύρο η δικιά σου σχέση με το καταδυτικό πια είναι, είσαι πελάτης του ή εργαζόμενος;

ΘΩΚΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 02-07-08 14:49

Σχετικά με τις προδιαγραφές EN 14467 .. "φιάλης οξυγόνου" στα πλαίσια εξοπλισμού και διαδικασίες Έκτακτης ανάγκης αναφέρει ότι "η φιάλη οξυγόνου πρέπει να έχει ικανότητα παροχής οξυγόνου 15 λίτρων ανά λεπτό για τουλάχιστον 20 λεπτά".
Κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερη φιάλη στο καταδυτικό.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:17.