![]() |
Θα φωτογραφίζουμε τσούχτρες αντί φρέσκο ψάρι - δε βαριέσαι!
Θαλάσσιοι βιολόγοι προειδοποιούν ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα στραφούν στην κατανάλωση «εξωτικών» ειδών, όπως μέδουσες και φύκια, επειδή θα είναι τα μόνα είδη που θα μπορούν πλέον να μας προσφέρουν οι ωκεανοί
Διαβάστε το άρθρο στα Νέα ΥΓ. Ευχαριστώ το μέλος του Greekdivers που το ξετρύπωσε. :geia: |
Απάντηση: Θα φωτογραφίζουμε τσούχτρες αντί φρέσκο ψάρι - δε βαριέσαι!
Όχι μου τα φέρατε όλα τούμπα πάλι. Εγώ ήμουν βέβαιος ότι στο μέλλον θα τρώμε κατεψυγμένες τσούχτρες που θα της κάνουμε σούπα! Όχι παστές την τρέλα μου μέσα. Τι γκαντεμιά είναι αυτή εγώ προτιμούσα μεδουσοσουπίτσες.
Το μέλλον πάντως είναι πολύ μακριά ακόμα http://www.youtube.com/watch?v=IgVU6Foqbdc Η ελινοπλοπ έχει και ταινιακι με τρατιέριδες που έμειναν από ψάρια και το γυρίσαν στην αλιεία μέδουσας. Πάντως για όλα φταίνε οι Κινέζοι και τα λαμόγια νεφελιμ οπότε μην μασάτε πάμε καλά. Υγ. Καταστροφολογία η όχι δεν με πολυνοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι πως το κάναν γυμνασιόπαιδα (και αν το κάναν από μόδα ακόμα καλύτερα, και αν το κάναν από τρέντυ τρεις χιλιάδες φορές καλύτερα) http://www.youtube.com/watch?v=Q4SirjZv1b0) |
το καλό είναι ότι είναι κοντά στην επιφάνεια, οπότε θα μπορούν και οι Ψ/Τ να τις παίρνουν βίντεο
|
Οι "κολιτσάνοι" Anemonia sulcata, τρώγoνται από εποχής Ρωμαίων.
Τα φύκη, επίσης. Σε ταβέρνα στον Αη-Γιώργη των πάγων, στην Κέρκυρα, το 2003 σερβίρονταν ανάμεσα σε άλλα παρόμοια και πιάτο με βασιλικό φύκος (τηγανιά). |
Διαφορα ειδη που εγω μεσα στην βαθυτατη αγνοια μου τα κατατασσω στην κατηγορια των φυκιων , σερβιρονται παραδοσιακα σε παρα πολλα παραθαλασσια μερη της Ελλαδας κυριως σε μορφη σαλατας , ζεστης ή κρυας . Δεν ξερω αν ειναι σωστο ή οχι ή παντως ειναι υπερνοστιμα ! Κανω προσπαθειες να πεισω κοσμο να μην τρωει αχινους (ή αχινιους :)) αλλα οπως λεγανε και οι αρχαιοι Σαλουβαρδοι : Στου κουφου την πορτα ριξε μια ρουκετα
Εμαθα (και θα μαθω λεπτομερειες ) , οτι καπου στο εξωτερικο γινεται εκτροφη τους . Οσο για καποιες μεδουσες , οντως και αυτες χρησιμοποιουνται για τροφη , φαρμακα και καλλυντικα (και ως μεσα εκδικησης :evil:) . |
Μην πάτε μακριά,
ταβερνάκι στο Παλιούρι σερβίρει ζεστά τραγανιστά και πεντανόστιμα κεφτεδάκια από φύκια(μόνο σε φιλαράκια). Τέλεια,αλλά μετά σε πιάνει μια δίψα!!!!! Ανεβείτε να πάμε παρεούλα:2drunk: |
μήπως κάποιος από τους προλαλήσαντες θα μπορούσε την επόμενη φορά να μου φωτογραφίσει τη σαλάτα του;; :confused: Κατά προτίμηση φρέσκια φρέσκια την ώρα που τη μαζεύουν μπας και μπορέσω να καταλάβω για τι είδους φύκια μιλάμε; Ή έστω να ρωτήσει τον μάγειρα από που τα μαζεύουν και τι εποχή;
Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε και την Caulerpa racemosa, ξέρετε, εκείνο το "τοξικό φύκος εισβολέα" που "απειλεί" τα θαλάσσια μας οικοσυστήματα.... Τυχαίνει να λένε αυτοί που γνωρίζουν ότι έχει μια καταπληκτική και πιπεράτη γεύση...... Στις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία την τρώνε σαλάτα. Γιάμυ :) |
Παράθεση:
αν και θα έπρεπε γιατί το συγκεκριμένο μαγαζί είχε ένα σωρό ενδιαφέροντα εκθέματα. Κυρίως κεφάλια καρχαριών που είχαν ψαρευτεί στην περιοχή. Έμοιαζε σαν βουτηγμένο σε κουρκούτι (ή σκέτο αλεύρι) και τηγανισμένο. Ο μυστικοπαθής μάγειρας μου είχε πει ότι το μαζεύουν στην Κέρκυρα και ότι είναι φρέσκο. Όταν του ζήτησα να μου δείξει ένα ωμό για να καταλάβω ποιό είναι δεν μου έκανε τη χάρη. Το βασιλικό φύκος από όσο το έχω ψάξει πρέπει να είναι κάποιο είδος Dictyota. |
Θα τρώμε τσούχτρες;;:confused:μμμμμμμμμ
ΜΑΡΙΑΑΑΑΑΑ ηρθε η ώρα σου!!:rofl: |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:18. |