![]() |
Ντοκιμαντέρ: «Πατρίς» απολεσθέν το 1868 - 30.01.2008, Μουσείο Μπενάκη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ντοκιμαντέρ «ΠΑΤΡΙΣ» «Πατρίς» απολεσθέν το 1868 Ένα τροχοκίνητο ατμόπλοιο στο βυθό της Κέας Μια συμπαραγωγή της Ε.Ρ.Τ του γραφείου παραγωγής TEXNIS και του ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ Στις 30 Ιανουαρίου 2008 η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη ενέργεια στον Ελλαδικό χώρο, που πραγματοποιεί ιστορική έρευνα, ανελκύσεις αλλά και ταυτόχρονα γυρίζει ντοκιμαντέρ βάση δραματοποιημένου σεναρίου. Στόχος της ταινίας είναι να κάνει γνωστό το θέμα σε διεθνές επίπεδο. Κατά την διάρκεια του ντοκιμαντέρ ανελκύστηκαν ο ένας εκ των δυο τροχών από βάθος -52 μέτρων και βάρους 14 με 16 τόνους, καθώς και διάφορα άλλα ευρήματα και κατέληξαν σε ειδική πτέρυγα, που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό στο Μουσείο της Σύρου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα δυο βασιλικά κανόνια που ανελκύστηκαν από το ναυάγιο. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου που υπάγεται στον Δήμο της Σύρου και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και την καταδυτική ομάδα UFR-Team. Το ντοκιμαντέρ αφορά στο ιστορικό τροχοκίνητο ατμόπλοιο «Πατρίς», που βυθίστηκε το 1868. Ένα μοναδικό ναυάγιο (με μέγιστο βάθος -55 μέτρων), ίσως σε όλη την Μεσόγειο, πιθανόν και στην Ευρώπη. Ο λόγος που το καθιστά μοναδικό ορίζεται από την ιδιαιτερότητα αυτών των τύπων πλοίων, που για την κίνηση τους χρησιμοποιούσαν τροχούς. Κατασκευασμένο σε μια εποχή πριν την ανακάλυψη της προπέλας, με τα περισσότερα σκάφη να είναι φτιαγμένα από ξύλο. Το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ένα από τα ελάχιστα μεταλλικής κατασκευής και για αυτόν το λόγω σώζεται έως σήμερα. Ένα πολυτελές πλοίο, που διέθετε τροχοκίνητη ατμομηχανή αλλά και ιστιοφορία, ιδιοκτησία της «Ελληνικής Ατμοπλοΐας», της πρώτης ακτοπλοϊκής εταιρίας που ιδρύθηκε ποτέ για την Ελλάδα. Την ενέργεια του μουσείου αλλά και την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ ενίσχυσαν οικονομικά με ένα μεγάλο πόσο η οικογένεια Γιώργου Πατέρα, η SONYHellas, που βοήθησε οικονομικά αλλά και υλικοτεχνικά, η καταδυτική εταιρία APNEA, με πλήρη υποστήριξη καταδυτικού υλικού και τέλος η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - YAMAHA, που μας παραχώρησε ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος για τις ανάγκες των γυρισμάτων Στοιχεία «Πατρίς» Το τροχοκίνητο ατμόπλοιο «Πατρίς» παραγγέλθηκε στα ναυπηγεία C. Lungley & Co, Deptford, στον ποταμό Thames, της Αγγλίας από τον Βασιλιά Όθωνα το 1859 και παρελήφθη το 1860. Μήκους 217 ποδών, πλάτους 27.5 ποδών, 787 κόρων, 641 τόνων (επίσης αναφερόταν και ως 800 τόνων), 180 ίππων. Ταυτόχρονα παραγγέλθηκαν 4 πλοία, δυο όμοια τροχοκίνητα ατμόπλοια, το πολυτελές «Όθων» και «Αμαλία», καθώς επίσης και δυο μικρότερα το «Βυζάντιον» και το «Επτάνησος».Το «Όθων» μετονομάστηκε σε «Πατρίς», όπου δόθηκε στην Ελληνική Ατμοπλοΐα μαζί με το «Αμαλία», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ευνομία». Στο «Ευνομία» εκδηλώθηκε φωτιά στο λέβητα, ενώ ήταν στην Ύδρα και κάηκαν ζωντανοί 50 άνθρωποι. Έπειτα μετονομάστηκε σε «Ίρις». Στη διάθεσή σας, εάν το επιθυμείτε, ιστορικά στοιχεία, αναφορές εφημερίδων της εποχής και extraφωτογραφικό υλικό. TEXNIS Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Τερέζα Λουϊζου 6948-625232 Τηλ.:210-9345 378 / 210-9340 038 - Fax : 210-9340 839 e-mail :pr@texnis.com ================================== ΠΡOΣΚΛΗΣΗ Η εταιρία παραγωγής TEXNIS και το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, σας προσκαλεί στην προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πατρίς, απωλεσθέν το 1868», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 19:30. Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσουν ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ιστορικός, ομότιμος Διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και η κ.Καλλιόπη Πρέκα, Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Πολιτισμού κ.Μιχάλης Λιάπης, ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ.Γιάννης Δεκαβάλλας, ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης Ε .Ρ.Τ. κ.Δημήτρης Γόντικας και ο πρόεδρος του TEXNIS κ.Γιάννης Μακρίδης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει δεξίωση. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 9345378 & 210 9340038 e-mail: info@texnis.com ================================== «ΠΑΤΡIΣ» Απωλεσθέν το 1868 Παραγωγή 2005-2007, διάρκεια 63 λεπτά Σκηνοθεσία: Βασίλης Μεντόγιαννης, Γιώργος Νικολαίδης Επιστημονική επιμέλεια: Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ιστορικός, ομότιμος Διευθυντής ερευνών Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ ΑΕ, της εταιρίας παραγωγής ΤΕΧΝIS και του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης - Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης – Σύρου. |
Απάντηση: Ντοκιμαντέρ: «Πατρίς» απολεσθέν το 1868 - 30.01.2008, Μουσείο Μπενάκη
Προσωπικά διαφωνώ με τις ανελκύσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά το ντοκιμαντέρ πιστεύω θα είναι ενδιαφέρον.
Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον και με την ανάπτυξη που προβλέπεται στον καταδυτικό τουρισμό μετά την απελευθέρωση των καταδύσεων στην Ελλάδα, θα έχουμε μόνο παραγωγή ντοκιμαντέρ και θα αφήνουμε τα ναυάγια στο βυθό ώστε να μπορούμε να τα απολαύσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον. |
Παράθεση:
Το ντοκυμαντέρ θα ήθελα να το δω ... |
Η γνώμη μου για την ανέλκυση είναι μάλλον γνωστή.
Άσχετα όμως με αυτό, το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ φαίνεται εξαιρετικά δελεαστικό.... |
Ακολουθεί απόσπασπα από σημερινή δημοσίευση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος (τα bold δικά μου).
Ο δημοσιογράφος Π.Παναγιωτάκος ήρθε σε επαφή με το Δ.Σ. του "ΤΗΘΥΣ" γιατί του έκαναν εντύπωση οι απόψεις που διάβασε στο παρόν θέμα, που σημαίνει: εκφραστείτε γιατί οι απόψεις μας διαβάζονται και ταξιδεύουν και πιο πέρα ;) Πέρα από την μεγάλη συζήτηση που έχει γίνει στο παρελθόν στο www.abyss.gr (ΑΤΜΟΠΛΟΙΟ "ΠΑΤΡΙΣ" ΤΖΙΑ) σχετικά με τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα ή όχι μιας τέτοιας ανέλκυσης, αποδεικνύεται ότι αν είναι αληθινά ακόμη και σε μικρό βαθμό αυτά που αναφέρει στο άρθρο του ο κ.Παναγιωτάκος, σηματοδοτούν δυστυχώς μια τραγική προχειρότητα από τη μεριά αυτών που οργάνωσαν το όλο εγχείρημα, δεδομένου ότι δεν φρόντισαν το αυτονόητο: να έχουν εξασφαλίσει τη σωστή συντήρηση των ανελκυσθέντων αντικειμένων :( Πραγματικά κρίμα... Το πλήρες άρθρο του Ε.Τ.: Παράθεση:
|
|
Πήγε κανείς, πως ήταν;
|
Παράθεση:
Το ντοκιμαντέρ έχει γενικά καλή παραγωγή αν και είναι υπερβολικά δραματοποιημένο για τα γούστα μου. Τα σχετικά με τα της ανακάλυψης - ταυτοποίησης, και της ανέλκυσης τμημάτων του ναυαγίου και αντικειμένων, έχουν ξανασυζητηθεί. |
Απο καθαρά καταδυτικής πλευράς, πως σας φάνηκε το project;
Στο φιλμ που παίξανε, δείξανε καθόλου καταδύσεις και την προετοιμασία; |
To DVD θα προβληθει απο την τηλεοραση ή θα διατεθει προς πωληση?
|
Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή παραγωγή. Βέβαια όταν υπόθηκε "είναι απίστευτο, το γεγονός ότι με την πρώτη κατάδυση έτυχε να βρούμε το ναυάγιο" ήμουν απ'αυτούς που ίσως να ακούστηκαν τα γέλια τους.
|
Προβληθηκε χθες απογευμα στην ΕΤ1 και ειδα το μεγαλυτερο μερος του (τωρα το ειδα εγω τουλαχιστον).
Παρα τη φιλοτιμη πρασπαθεια του τοπικου "κρατικου μηχανισμου" θα τολμησω λιγη κριτικη. Γνωστο οτι η δραματοποιηση για εμπορικους λογους ενος τεχνικου η επιστημονικου project ειναι μεχρι ενα σημειο δικαιολογημενη και γινεται παντα με το φοβο να τραβηχτει εκει που δε πρεπει. Σε καποια σημεια οι συντελεστες οφειλαν να αποφυγουν ολα τα ρηματα και ουσιαστικα με ριζα το ευρεση και ανακαλυψη γιατι δεν ηταν δειγμα σοβαροτητας. Επισης αν κανεις αναλογιστει οτι γενικα οι ελληνες δεν εχουν ιδιαιτερη εμπειρια σε τετοιες παραγωγες δικαιολογειται οτι το αντιστοιχο documentary χρησιμοποιησε κυριως κλισε της δεκαετιας του 70. Φοβαμαι ομως οτι πρεπει πολυ συντομα να ενηλικωθουμε γιατι δεν στεκει σε ξενη αγορα media το να επαναλαμβανεις πλανα γερανων σαν να προκειται για πρωτοποριακη τεχνολογια και να στηνεις ειδικους να τεκμηριωσουν το οφθαλμοφανες. Ουτε τα ελικοπτερα σωζουν τη κατασταση οταν δεν πειθεις για το γιατι τον μεσο θεατη. Με τοσο μεγαλο αριθμο ναυαγιων αναρωτιεμαι ποια ειναι τα επιχειρηματα για την επιλογη το συγκεκριμενου ναυαγιου. Εξεταστηκε αρκετα το ενδεχομενο να εδινε περισοτερα στον τουρισμο της περιοχης βυθισμενο απο οτι συντηρημενο εξω; Θα αντεξω οτι κραξιμο θα ακολουθησει :) |
Παράθεση:
υπερβολές |
Απο ότι είδα το ντοκυμαντέρ σταματάει στο σημείο που αρχίζει η συντήρηση των αντικειμένων. Από κει και μετά τίποτα.
Δεν ξέρω τι έγινε και σε τι κατάσταση είναι, αλλά αν γίνει σωστά η δουλεια ο χυτοσίδηρος συντηρείται εύκολα και διατηρείται σε καλή κατάσταση μετά την συντήρηση. Έχουν δοθεί τίποτα φωτογραφιες/υλικό για το πως είναι τα μεταλλικά αντικείμενα μετά την συντήρηση? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
![]() Αυτό το θέαμα αντίκρυσα τον περασμένο Αύγουστο. Η ρόδα φιλοξενείται στο καρνάγιο της Ερμούπολης δίπλα στην θάλασσα, γιατί εκεί έτυχε και βρέθηκε μια γωνιά όπου την ξεφόρτωσε ο γερανός. Είχε προηγηθεί επίσκεψή μου στο Βιομηχανικό Μουσείο όπου, ρωτώντας για τα ευρήματα του "Πατρίς", μου είπαν οι άνθρωποι του μουσείου ότι "είναι σε κάτι κούτες και δεν τα έχουμε δει ούτε εμείς !". Οσο, δε, για την ρόδα, μου είπαν μόνοι τους ότι θάταν καλύτερα να είχε μείνει στον βυθό. Λίγες μέρες μετά, σε φιλική συζήτηση με δημόσιο πρόσωπο του νησιού (και λάτρη της θάλασσας), πήρα το εξής σχόλιο : "Δυστυχώς είναι χαμένη υπόθεση. Δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση και σε λίγο καιρό θα καταστραφεί τελείως. Είναι κρίμα που βγήκε από το νερό" Το συμπέρασμα που έβγαλα και από άλλες συζητήσεις στο νησί, είναι ότι το, κατά τα άλλα "πετυχημένο", project δεν είχε κάνει καμμία ουσιαστική πρόβλεψη για την τύχη των ευρημάτων. |
Η φωτό και οι πληροφορίες του φίλου Skipper, αφιερώνονται εξαιρετικά στην Εφορία Εναλίων, που με την συμβολή της στο project εξασφάλισε την επιτυχία του, και έσωσε το κειμήλιο απ' τα νύχια των αρχαιοκάπηλων.
Παιδιά γερά, μην χαθεί η επόμενη χορηγία :thumbup: |
Πες τα ρε Γιώργο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup::thumbup::thumbup:
|
Δυστυχώς, αν παραμείνει εκτεθειμένο στον αέρα σε λίγο καιρό θα γίνει σκόνη (κυριολεκτώ) μια και ο περιεχόμενος άνθρακας είναι σε μεγάλα ποσοστά.
Είναι κρίμα. Τουλάχιστον να το περνούσαν με ένα χέρι βερνίκι μπάς και διατηρηθεί έτσι έως βρουν τα χρηματα για την αποκατάσταση. |
Παράθεση:
Δεν θα στοιχίσει και πάρα πολύ μια τέτοια επιχείρηση και θα σωθεί από βέβαια ολική έκλειψη από τα εγκόσμια. Επιπρόσθετα, μπορεί να αποτελέσει και μοναδικό προηγούμενο, δηλαδή μεγάλο αντικείμενο από ιστορικό ναυάγιο αναμφισβήτητης αξίας του 1860, να επιστρέφει στο αρχικό του λίκνο. Δεν θα σηματοδοτήσει κάτι? Δεν θα καλυφθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης? Συμφωνείτε? Απόψεις? Πρακτικά πώς μπορεί να ξεκινήσει ένα τέτοιο αίτημα? |
Χθες το απόγευμα παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ για το ΠΑΤΡΙΣ από την ΕΡΤ και η απορία μου είναι η ανέλκυση με άδεια και η τοποθέτηση τον αντικειμένων στις αποθήκες διαφέρει από την ανελκύσει και τοποθετήσει στο σαλόνι η στην βιτρίνα του καταδυτικού που σίγουρα θα τα δουν περισσότεροι και θα μάθουν για την ιστορία τους
Φυσικά δεν θα περηφανεύεται κανένας αρμόδιος (αναρμόδιος ) για την σωτηρία τους από τους αρχαιοκάπηλους δύτες που δεν σέβονται την ιστορία και το πολιτισμό χα χα ???? :mad::madwife::banghead: |
Παράθεση:
|
Παιδιά, δε θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά νομίζω ότι τη χάσαμε αυτή τη μπάλα.
Είτε επιστρέψει είτε όχι, ο τροχός θα διαλυθεί......Η διάβρωση ειναι μεγάλη υπόθεση και γι'αυτό οφείλει να είναι το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις :( Μακάρι να πέφτω έξω αλλά όπως ακούω τις περιγραφές και μετά από τόσο καιρό χωρίς συντήρηση, πιστεύω ότι το υλικό θα κόβεται πλέον με τα χέρια. Ποσο μάλλον να το σηκώσεις με γερανό και να το ξαναμετακινήσεις ολόκληρο....:( |
|
Παράθεση:
Σπεύδω και εγώ να προσθέσω 500 € και την προσωπική μου εργασία/χρόνο εάν απαιτηθεί. Φοίβο & εκλεκτά μέλη του Δ.Σ.: το παίρνει ο Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ το θέμα "επάνω" του? Δηλ. να έλθει επίσημα σε επαφή με την ΕΕΑ, το Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου, το Δήμο Κέας, το Υπ. Πολιτισμού κ.ο.κ, καθώς και με ειδικούς "μεταλλουργούς" για θέματα συντήρησης ή ότι άλλο ήθελε προκύψει. Ευελπιστώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προσφορές/δεσμεύσεις που θα παραδειγματίσουν ευρύτερα :worship: |
Για κρατήστε τα λεφτα σας οι κουβαρντάδες.. :p
Δεν νομιζω να υπάρχει καποια νομιμη διαδικασία κατα την οποία να δίνουμε στο κρατος λεφτα για να κάνει αυτό που θέλουμε!! Μπορουμε να διαμαρτηρηθούμε με όλους τους γνωστούς τρόπους (επιστολές, πορεια μπροστα απο τη ροδα -χεχε:D- ή και εγω δε ξερω τι άλλο) αλλά οχι και να δωσουμε λεφτα!! Που και πως μπορει να γίνει αυτο; Πώς το σκεφτεστε;:confused: |
Φοβάμαι ότι μπορεί να είναι ήδη αργά. Αν δεν έχει γίνει κάποια υποτυπώδης συντηρηση (έστω ψεκασμός με αδρανοποιητή για την σκουριά) ό ένας χρόνος έξω από το νερό μετράει στο πολλαπλάσιο από τον χρόνο στην θάλασσα (η ΄σχετική περιεκτικότητα σε οξυγόνο καθορίζει την βασική μονάδα της αναλογίας).
Βέβαια, αν μπορεί να σηκωθεί χωρίς ζημιά ο τροχός, ίσως να έιναι καλύτερα να επιστρέψει στην θάλασσα. Όμως από την στιγμή που βγήκε και αφού είχε αποφασιστεί να συντηρηθει και να εκτεθεί στην Ερμούπολη, η βασική πίεση νομίζω πρέπει να έιναι σε αυτή την κατεύθυνση. |
Παράθεση:
Ζήνα υπάρχουν πολλές χορηγίες σε πάρα πολλά σημεία της Ελλάδας από ιδιώτες και πολλές φορές σε συνεργασία με τους δήμους και τις κοινότητες. Έχω επισκεφτεί πάρα πολλά δημοτικά μουσεία, που έχουν συλλογές από οικογενειακά κειμήλια σημαντικής ιστορικής και χρηματικής αξίας αλλά έχω δει και ''πτέρυγες'' σε μουσειακούς χώρους οι οποίες ανεγέρθηκαν από την πρωτοβουλία ιδιωτών...Δεν βλέπω γιατί να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια κίνηση που περιγράφουν ο Ανδρέας και ο Βύρωνας. Το πρόβλημα είναι να πειστούν οι υπεύθυνοι για την ανάγκη και την σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας…:rolleyes: Από κει και πέρα, όταν κάποιος ιδιώτης θέλει να προσφέρει τον οβολό του, θα βρεθεί τρόπος από το κράτος να τον δεχτεί…:) |
Παράθεση:
δεν ειναι καθόλου το ίδιο !! Συμφωνώ με τον dimitri πως η πιεση πρέπει να ασκηθεί σε αυτούς που αποφάσισαν να την ανεκλύσουν και να την συντηρήσουν! :geia: |
+1 για να ασκηθεί κάποια πίεση προς την κατεύθυνση της συντήρησης και ανάδειξης.
Όχι επιστροφή..... Έχουμε σιχτιρίσει πια με αυτό το ράβε-ξήλωνε σε αυτή τη χώρα.... :( (και γιατί χορηγίες βρε παιδιά; κρατήστε το χρήμα σας, αυτοί που το ξεκίνησαν αυτοί να το τελειώσουν. Αν δούμε ότι η ολιγωρία είναι καθαρά οικονομικό θέμα -μην είστε σίγουροι- τότε και μόνο ας το συζητήσουμε αυτό...) |
Παράθεση:
Οτι είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν τυχόν κόστη για την μεταφορά κλπ κλπ κλπ και νε βάλουν και προσωπική εργασία για να γίνει εφικτό είπαν... Εγώ, προσπάθησα να εξηγήσω το γιατί δεν είναι παράλογο να χρηματοδοτήσεις μια ενέργεια και έφερα κάποια παραδείγματα... Είναι λίγο πιο ξεκάθαρο τώρα; (...γιατί βλέπω να μη μένει τοίχος όρθιος...:banghead:) |
Νωρίτερα εγραψα:
Παράθεση:
Δε ξερω τι καταλαβες εσυ... παντως τα παραδειγματα που αναφερεις μου φαινονται ασχετα με την περιπτωση... προκειτε για τελειως διαφορετικα πραγματα.. (προσωπικη μου γνωμη) και βεβαια γινονται χορηγίες για κοινοφελής σκοπούς... ο σκοπος αυτος δεν μου φαινεται και ιδιαίτερα "κοινοφελής" αν καταλαβάινεις τι θελώ να πω.. ΥΣ: μη χτυπάς και πολυ το κεφάλι σου, δεν αξιζει:D |
Εγω απλα εχω να προτεινω να βαλετε αυτους που τα ξηλωσαν , ιδιωτες ή υπηρεσιες , να τα βαλουν πισω . Καταλαβαινω οτι στην Μπανανια που ζουμε αυτα δεν γινονται , παιρνω θαρρος ομως απο ανθρωπους που ενδιαφερονται να ασχοληθουν εθελοντικα (αυτο σημαινει χωρις προσωπικο οφελος , οικονομικο ή αλλο ) , ακομα και να συνεισφερουν οικονομικα (Πανελληνια πρωτια , σας συγχαιρω και θα βαλω ο,τι μπορω κι εγω )και λεω οτι τελικα , ισως αξιζει καποιοι απο εμας να ζουμε ελευθεροι χωρις Τουρκο , γερμανο ή αλλο εκπολιτιστη στο κεφαλι μας !
Υποχρεωστε με την καταλληλη ασκηση πιεσης (γκρινιας) να βγαλουν αποφαση οτι πρεπει να ξαναγυρισει στο νερο . Μετα απο αυτο ο δρομος ειναι ανοικτος για την επιστροφη τους . Το παιχνιδι θα γινει πολιτικο και θα γινει αμεσα η επιστροφη , θα σας βοηθησω οσο μπορω εδω (ελπιζω να το καταφερω) |
Τι μπορεί να γίνει με το τροχο του Α/Π ΠΑΤΡΙΣ;
Μιας και άνοιξε το θέμα με ποικίλες διατυπώσεις, να αναφέρω τα εξής συμπληρωματικά:
|
Απάντηση: Τι μπορεί να γίνει με το τροχο του Α/Π ΠΑΤΡΙΣ;
Παράθεση:
:geia: |
Απάντηση: Τι μπορεί να γίνει με το τροχο του Α/Π ΠΑΤΡΙΣ;
Παράθεση:
I will be trying harder in the future :geia: |
Παράθεση:
|
Ένα λεπτό.
Εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω τι πρέπει να γίνει διότι ούτε την κατάσταση της ρόδας μπορώ να μαντέψω, αλλά και να την μάντευα δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να κρίνω. Από την άλλη: Η ρόδα έχει παραδοθεί πλέον στο Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου. Αυτό δεν έχει κάποιον διευθυντή; Κάποιος δεν είχε την έμπνευση να κάνει κάτι με την ρόδα και την σήκωσε έτσι από τον βυθό; Ε! ας μας εξηγήσει ποια ήταν η σκέψη και τι λείπει για να ολοκληρωθεί. Χρήματα; Πόσα; Πολιτική Βούληση - Έγκριση; Τεχνική ανάλυση - μελέτη; Αν λείπει πχ ο συντηρητής ή η πολιτική βούληση δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλα παρά να πιέσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Αν λείπουν 3000 ευρώ μπορούμε να κάνουμε μια χορηγία. Αν λείπουν 10000 ευρώ μπορούμε να κάνουμε ένα πάρτυ στην Ερμούπολή (όλα εύκολα τα βρίσκω έτσι;;;;) Αν λείπουν 50000 θα γυρίσουμε άλλο ντοκυμαντέρ με τίτλο "Ρόδα Πατρίς απολεσθήσα το 2009" :cry: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:37. |