Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Οτιδήποτε άλλο... (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Χριστόδουλος the Great..... (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2213)

DimitrisK 28-01-08 08:21

Χριστόδουλος the Great.....

Πέθανε και έχουν 3μερη αργία τα σχολεία; Τι άλλο θα δούμε.

Μπλε 28-01-08 12:12

Απάντηση: Χριστόδουλος the Great.....

Ε, ήταν πολύ κοντά στη νεολαία...

D.Poursanidis 28-01-08 12:59

Συμφωνώ με τον Γιάννη....

Ήταν κοντά στους νέους έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια....

Έκανε έργο

http://www.ecclesia.gr/greek/archbis...shop_life.html

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 28-01-08 13:36

ο Χριστοδουλος ηταν ενα δημοσιο προσωπο και ως τετοιο επιχειρω να τον κρινω...

σεβομαι τον αγωνα του με τον καρκινο και την υστερη ταπεινοτητα στις πραξεις του (τις μερες της αρρωστιας του)

ομως στο μυαλο μου στριφογυριζει η παραφραση του "και οι τελευταιοι εσονται πρωτοι" ως "και οι πρωτοι εσονται τελευταιοι..."

Η υπεροψια που απεπνεε το χρονια της ηγεμονιας του στην ελληνικη εκκλησια ηταν παραδειγμα προς αποφυγη...Προσπαθησε με καθε τροπο να εδραιωσει τη θεση του ως πολιτικου ηγετη και οχι ως πνευματικου....μεχρι και με τον Πατριαρχη προλαβε να "φαγωθει"

η χριστιανικη αγαπη προς τον πλησιον ηταν αρετη εν απουσια απο τα εργα κα τις ημερες του

μιλωντας για τους ομοφυλοφυλους δηλωνε λες και οι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι παδια του θεου του
31/10/2004): «... σκεφθείτε πού έχουμε φτάσει. Σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει σήμερα η ανθρωπότητα, η οποία αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα θέλει να το καλύψει. Να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουνε το κουσούρι, γιατί θέλουνε όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μία φυσιολογική κατάσταση».

για τη χουντα και τα βασανιστηρια

(4/3/2001): «... ομολογώ ότι δεν ήξερα πως γίνονταν βασανιστήρια, πως υπήρχε ΕΑΤ ΕΣΑ. Όλα αυτά ήρθαν στο φως μετά. Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμούς, εκ των υστέρων τα έμαθα. Θα πει κανείς ότι ήμουνα βαθιά νυχτωμένος. Μπορεί, γιατί εγώ τότε σπούδαζα...».
βεβαια απο το 1968 εως το 1974 ηταν γραμματεας της Ιερας συνοδου και θα πρεπει να θεωρει εμας ηλιθιους ή τον εαυτο του ηλιθιο οταν μας πεταει τετοια ψευδη....

σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάιο του 2001 στον Παττακο: «Υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών, και γράψατε ιστορία, την οποία ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει».
μμμμ ωραια, ευωδιαζει δημοκρατια....και ο Παττακος και ο Χριστοδουλος

αλλα το θεμα της εφαρμογης των λεγομενων του Χριστου απο τους αρχιερεις ειναι πιο παλιο απο τις λασπες.....

τα αμφια τους κοστιζουν πιο πολυ απο οτι βγαζω το χρονο...

τα αυτοκινητα τους ειναι τοσο πολυτελη που σε παραπεμπουν στο γαϊδουρακι του Χριστου χωρις πολυ σκεψη με πλειστη απογοητευση....

και η φαγωμαρα τους για το ποιος θα διαδεχθει τον Χριστοδουλο δειχνει τη διψα τους για εξουσια ....

Πολλες φορες αναρωτιεμαι που χαθηκε ο χριστιανισμος, που χαθηκε η αγαπη...ισως εκει που ενας αιμοσταγης Ρωμαιος αυτοκρατωρας αποφασισε να τον χειραγωγησει και να τον κανει επισημη θρησκεια του κρατους....

Ο θεος ας συγχωρεσει τον Χριστοδουλο και ο ανθρωπος ας μαθει απο τα λαθη του....

sfougarisb 28-01-08 14:16

Συμφωνώ απόλυτα Γιώργο,

Το φαινόμενο αυτού του "κυρίου" είναι μια ωραιότατη έκφραση της ιλαρότητας και απόλυτης σύγχυσης που χαρακτηρίζει την νεοελληνική κοινωνία.

Είμαστε τόσο απαίδευτοι (και κάνω συνειδητό διαχωρισμό με το αμόρφωτοι) και ανερμάτιστοι που περιμένουμε από τους εκφραστές του ένδοξου μας Βυζαντινισμού και των "ιδανικών" του αρχαίου (ειδωλολατρικού) ελληνικού κόσμου για να βρούμε τον προσανατολισμό μας.

Ο κύριος Χριστόδουλος έκανε σημαία την απόκτηση κοσμικής εξουσίας, τον οπισθοδρομισμό, την αναφορά στο ένδοξο της φυλής, και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει την κόπρο του Αυγεία που είναι η οργανωμένη εκκλησία (πόσοι από μας θυμούνται ακόμα τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα?), ή να εκφέρει λόγο που να ανταποκρίνεται στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Του ήταν απείρως προσφιλέστερο να χαϊδεύει τα αυτιά του ποιμνίου με αναφορές στο πόσο σπουδαίοι είμαστε, και να οργανώνει περιφορές ιερών κειμηλίων προς άγρα του οβολού των αφελών.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεός για να τον περιμένει τώρα που σταμάτησε να μας δουλεύει.

DimitrisK 28-01-08 15:36

Τελικά μόνο την Πέμπτη είναι αργία (για τους δημόσιους για να μην ξεχνιόμαστε).
Ποιος πρέπει να τα τινάξει για να έχουν αργία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι;

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνονται αυτές οι κοιλιές (μπάκες) αφού είναι μόνιμα σε νηστεία και εγκράτεια :crazy:; Εκτός και αν είναι τυμπανισμός από την ασιτία.

Παράθεση:

Συμφωνώ με τον Γιάννη....
Ήταν κοντά στους νέους έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια....
Έκανε έργο
Έργο κάνουν αυτοί (δες και ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) όχι οι τράγοι.

Σώτος Χριστοδούλου 28-01-08 15:51

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK (Μήνυμα 9053)
Ποιος πρέπει να τα τινάξει για να έχουν αργία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι;

Ελα ντε!

Κανένας Bill Gates μήπως?

D.Poursanidis 28-01-08 16:12

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK (Μήνυμα 9053)
όχι οι τράγοι.

δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός.......

Σου έκαναν κάτι προσωπικά?
Σε έχουν ενοχλήσει?

Δεν καταλαβαίνω.....

Tiburon 28-01-08 16:41

Παρόλο που δεν πρόσκειμαι σε κανένα θρησκευτικό σύστημα και δόγμα, πιστεύω ότι ο Χριστόδουλος έκανε αρκετά βήματα για να πλησιάσει τους νέους συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο Αρχιεπίσκοπο.

Δε λέω, γιατί κι εγώ τότε γελούσα και τον κορόιδευα όταν δήλωνε «Σας πάω» και «Ελάτε όπως είστε» ή όταν έλεγε τα περίφημα ανέκδοτά του αλλά και πάλι ποιος άλλος από όλους αυτούς θα έκανε οποιαδήποτε άλλη κίνηση για να πλησιάσει του νέους έστω κι έτσι;

Το σημαντικότερο ‘επίτευγμά’ του ήταν η συνάντησή του με τον προηγούμενο Πάπα στην Αθήνα και τον σημερινό, στο Βατικανό, για πρώτη φορά μετά από το Σχίσμα ανάμεσα στις δύο εκκλησίες μετά από αιώνες, κάνοντας μία αρχή για διάλογο ανάμεσα στα δύο δόγματα.

Φυσικά δεν περίμενα και δεν περιμένω από κανέναν Αρχιεπίσκοπο να αποδεχθεί τις προγαμιαίες σχέσεις και την ομοφυλοφιλία (άσχετα από το τι κάνουν στο κρεβάτι τους όλοι αυτοί), ούτε και να βγει να πει ότι «οι γείτονες μας οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας».

Πολύ απλά όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την Εκκλησία για να τολμήσει κάποιος από αυτούς να ‘παραστρατίσει’…

Σε ότι αφορά το 4ήμερο Εθνικό Πένθος, πιστεύω πως είναι λίγο υπερβολικό! Πάντως συγγενικά μου πρόσωπα που εργάζονται στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης μου είπαν ότι όλοι ήταν μέσα στην τρελή χαρά στη δουλειά, καθώς η αργία των Τριών Ιεραρχών της Τετάρτης, ακολουθείται από την κηδεία και αργία της Πέμπτης.

Ας ελπίσουμε ότι ο αγώνας του Χριστόδουλου με την επάρατη νόσο, που τόσο προβλήθηκε από τα μέσα, κατάφερε να συγκινήσει κάποιους από εμάς για όλους αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν με τη ζωή και το θάνατο και να εκτιμήσουμε το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας!

Tiburon 28-01-08 16:50

Γιατί κάτι μου λέει ότι θα διαδεχθεί ο Άνθιμος; Α ρε τότε να δείτε κέφια! Και μας κακοφαίνονταν τα ανέκδοτα… :madwife:

Kostdive 28-01-08 17:01

Ο Χρηστος κατεβικε στη γη για να δει τα προβλιματα τησ ανθροποτιτασ.
Παει στην τουρκια σε τζαμι και ροταει για τα προβλιματα του λαου και της θρεισκιασ τους.αφτι του απαντανε πος ο λαος πιναει και οι θρεισκια τουσ δεν εχει καμια οικονομικι υποστιριξη απο το λαο.Ο Χρηστος στεναχοριθικε και τους ζειτισε να παρει ενα τηλ. τον πατερα του.τον παντοδυναμο για να του μεταφερει με λυπει τα προβλιματα αφτου του λαου.Ο ιμαμ του λει πος ενα τετοιο τηλ. κοστιζει 10000 ευρο και θα πρεπει να το πλιροσει.Ο Χρηστος βγαζει τα λεφτα,πλιρονη,περνη τηλ.και αποχορει πολυ στεναχοριμενος για ινδια.
Φτανει στην ινδια σε εναν ναο και κσανακανει τησ ιδιεσ εροτισεις,για τα προβλιματα του λαου τους και του βουδισμου.
Αφτι του απαντανε το ιδιο.ποσ ο λαος πιναει και ο βουδισμος δεν εχει καμια οικονομικι υποστιριξη απο τον λαο τους.
Ο Χρηστος ξαναστεναχοριθηκε και ξαναζειτισε να παρει τηλ. τον πατερα του για να του μεταφερει τα προβλιματα τους.Οι βουδιστες του ζητεισανε και αφτι το ιδιο ποσο για ενα τετοιο τηλ.Ο Χρηστοςπλιροσε ,πιρε τηλ. και αποχορισε και απο εκει με λυπι.
Ερχεται στην ελλαδααα.παει στο χρηστοδουλοοο και αρχιζει να τον ροταει τα ιδια πραγματαααα. Ο Χρηστοδουλος του απανται πος ο λαος δεν ειναι και τοσο καλα αλα για την εκκλισια σου και την θρισκια σου να μιν ανχονεσε καθολου.ειναι σε πολυ καλα χερεια, και εμεις οι υπιρετες σου SUPER.ΠΟΛΥ SUPER.Ο Χρηστος ξαφνιαστικε με αφτα που ακουσε και τον ροται πος γινετε αφτο?. Οποτε ο χρηστοδουλος του απανταει!!! Να του λει"
Eχεται ο λαος και κανει δωρεες.Γεμιζουνε τα παγαρια.Οποτε του λει.
Καθε φορα που γεμιζουνε εμεις τα ονοιγουμε!!Περνουμε οτι εχει μεσα, κανουμε τη προσεφχι μας, τα πεταμε ψιλα και λεμε!!
ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!! ΚΡΑΤΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

Παύλος Βουλουτιάδης 02-02-08 11:00

Πέθαναν κάποτε - λένε - δυο άνθρωποι.

Ο ένας, ήταν άνθρωπος του Θεού, σχεδόν άγιος. Κάθε μέρα προσεύχοταν, κάθε μέρα άναβε τα καντήλια του, ήταν ταπεινός, ευσεβής, και βοηθούσε όταν και όποτε μπορούσε τους συναθρώπους του. Δεν περνούσε μέρα να μην αναφέρει το όνομα του Θεού, κι όλο έλεγε "Θεέ μου, σ' ευχαριστώ".

Ο άλλος, ήταν ένας πολύ αμαρτωλός άνθρωπος βουτηγμένος στα πάθη και στην άνομη ζωή. Ποτέ δεν είπε "Θεέ μου", ποτέ δεν έβαλε στο στόμα του το όνομα του Θεού, ποτέ δεν τον επικαλέστηκε, παρά μονάχα ζούσε μια ζωή γεμάτη με υλικές απολαύσεις, μια ζωή τυχοδιωκτική, ξένοιαστη και παράνομη.

Όταν πήγαν λοιπόν οι δυο τους στον Θεό, ο πρώτος ήταν βέβαιος πως ο Θεός θα τον δεχτεί, ενώ ο δεύτερος ούτε καν σκέφτηκε να χτυπήσει την πόρτα, γιατί έλεγε μέσα του "μπα, εμένα ο Θεός ούτε θα θέλει να με δει". Προς μεγάλη του έκπληξη όμως ο Θεός, έδιωξε κακήν κακώς τον άγιο και αυτόν - τον αμαρτωλό - τον καλοδέχτηκε με μεγάλες τιμές. Μέχρι που έβαλε τους αγγέλους του να σαλπίσουν για να τιμήσουν τον ερχομό του.

Ο άγιος τα έχασε, δεν ήξερε τι να κάνει. Έλεγε "μα πως είναι δυνατόν ; εγώ, ένας τόσο καλός άνθρωπος, που πάντα είχα στα χείλη μου το όνομά σου, γιατί Θεέ μου, δεν με δέχτηκες ;" Ήταν απαρηγόρητος.

Και ο θεός του απάντησε : Εσύ, που κάθε μέρα είχες το όνομά μου στα χείλη σου, που κάθε μέρα άναβες τα καντήλια σου για μένα, τόσο πολύ με ταλαιπώρησες στην ζωή σου που δεν έπαψες στιγμή να με αναφέρεις. Ενώ ο άλλος, ποτέ δεν αναφέρθηκε σε μένα, ποτέ δεν με ενόχλησε. Εσύ, ούτε όταν ζούσες δεν με άφησες στην ησυχία μου. Και τώρα έρχεσαι και πάλι να με ανησυχήσεις ; Ο άλλος, δεν επικαλέστηκε ποτέ το όνομά μου, δεν με απασχόλησε ποτέ!

Παύλος Βουλουτιάδης 02-02-08 11:15

Τα περισσότερα προβλήματα - τέτοιου είδους - ξεκινούν από την λανθασμένη μας αντίληψη για τον Θεό. Και ο Χριστιανισμός έχει κατά την άποψή μου χάσει πολύ όμορφα πράγματα ακριβώς γιατί αποδίδει στην έννοια του "Θείου" μια ανθρωπομορφική κατάσταση. Πολλοί λένε πως ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο. Θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη γνώμη. Μάλλον ο άνθρωπος έφτιαξε τον Θεό... :fioufiou:

πρωϊνές ακολουθίες ... σε ντο ύφεση μινόρε ...

Χριστόδουλε, Χριστόδουλε / της εποχής υπόδουλε

μέσα στην μαύρη μερσεντές / πάλι προχθές με σνόμπαρες.

:geia:

Physalia 02-02-08 11:53

Δεδομένου ότι η έννοια του Θεού συνοψίζει όσα για μας είναι ακόμα ακατανόητα, ο άνθρωπος έφτιαξε πράγματι το Θεό του, δίνοντας ένα οικείο πρόσωπο στην de facto απρόσωπη και απροσδιόριστη έννοια του θείου. Ένα πρόσωπο που -αν και φορές φορές τρομακτικό- ο άνθρωπος μπορεί τουλάχιστον να κατανοήσει και βέβαια να αγαπήσει, εφόσον το αγαπημένο προσωπο (όπως η Μάνα) πάντα προσφέρεται για να του μεταθέσουμε όλους μας τους φόβους, όλες μας τις ευθύνες και όλα μας τα λάθη, αλαφρώνοντας το δικό μας χρέος και την ενοχή απέναντι στην άγνοια, την αδυναμία και την απραξία μας.

Χρήσιμος ο Θεός, με όποιο πρόσωπο κι αν τον ζωγραφίσει κανένας, χρήσιμο να έχεις κάποιον να κατηγορήσεις για εκείνα τα άδικα και άσχημα που αδυνατείς (ή μήπως βαριέσαι; ) να αλλάξεις.

Παύλος Βουλουτιάδης 02-02-08 12:25

Προσωπικά - αν θέλετε μια μικρή δόση από την νοητική μου εσάνς - είμαι περισσότερο κοντά στον Ζορμπά, παρά στον Χριστόδουλο. Δυστυχώς ΚΑΙ ευτυχώς, τα βάσανά μου ένα φορτίο / που τα πηγαίνω εδώ και κει / άνθρωπο ψάχνω αλλά δε βρίσκω / το βάρος που ' χω στη ψυχή να μοιραστεί ...

Τα δέοντα,

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:28.