Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Η Ζωή στο Βυθό και το Πέλαγος (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Αγγούρια της θάλασσας (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2866)

AMFIBIOS 26-07-08 10:30

Αγγούρια της θάλασσας

Μπορει καποιος να με φωτισει σχετικα με τα αγγουρια της θαλασσας? Τι τρωνε? Τρωγονται? Κινουνται? Γιατι μυριζουν ασχημα, ειναι καποιος μηχανισμος αμυνας?

Ρε μηπως ξερει κανεις καμια καλη ιστοσελιδα που να λεει για τους θαλασσιους οργανισμους να μην σας ζαλιζω?

Physalia 26-07-08 11:44

Απάντηση: αγγουρια της θαλασσας.

Τα αγγούρια της θάλασσας είναι πρώτα ξαδέρφια των αχινών και των αστεριών, δηλαδή έχουν όλα τον ίδιο παππού Εχινόδερμο :D

Αν τα ψάξεις στο νετ με την επιστημονική τους ονομασία "ολοθούρια" πιθανά θα βρεις αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες.
Αν τα πας καλά με τα αγγλικά, ξεκίνα από τη wikipedia. Λέει και για τους Γιαπωνέζους που τα τρώνε -όπως και τα πάντα άλλωστε...
Εδώ δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο, αν και τίποτα δεν αποκλείεται...

Έχουμε πολλά είδη αγγουριών στην Ελλάδα. Τα περισσότερα τρέφονται καταπίνοντας τη λάσπη του βυθού από την οποία χωνεύουν ό,τι οργανικό υπάρχει και αποβάλλουν τα υπόλοιπα σε μια περίεργη μορφή -σαν αλυσίδες λουκανικάκια, ίσως τα έχετε δει κάποιες φορές στις βουτιές σας.
Άλλα έχουν πλοκαμάκια και συλλαμβάνουν οτιδήποτε τρόφιμο αιωρείται στη στήλη του νερού. Φυσικά και κινούνται. Όπως και οι αχινοί και οι αστερίες: συνήθως πολύ αργά για να τα παρατηρήσουμε.

Υπάρχουν κάποια είδη που έχουν εφεύρει ένα πολύ περίεργο είδος άμυνας:
αν τα απειλήσει θηρευτής ξερνάνε τα σπλάχνα τους, κάτι που άλλους τους αηδιάζει (καλή ώρα) και άλλους τους χορταίνει, οπότε ο ολοθούριος την σκαπουλάρει και στις δύο περιπτώσεις.
Ένα άλλο είδος, μόλις απειληθεί εκκρίνει μία περίεργη λευκή ουσία η οποία μόλις έρθει σε επαφή με το νερό στερεοποιείται κι αρχίζει να απλώνεται παντού σαν ένα κουβάρι με κολλώδεις ίνες. Οι ίνες αυτές αν μας ακουμπήσουν μπορούν να ερεθίσουν σημαντικά το δέρμα μας.
Συμπέρασμα: τα ολοθούρια τα σεβόμαστε και δεν τα πειράζουμε όσο δεν μας πειράζουν (ποτέ δηλαδή).

Θα έχετε ακόυσει τα ονόματα που τους δίνουν οι ψαράδες. Ψώλιαγκας ας πούμε είναι ένα χαρακτηριστικό προσωνύμιο που θα ντρεπόμουν ίσως να το πω αν δεν ήταν αυτούσιο γραμμένο μέσα στο ΦΕΚ για τα δολώματα (ε, όπως και να'χει, αυτά τα επίσημα έγγραφα προσδίδουν μία απενεχοποίηση, ολόκληρος Υπουργός το'χει υπογράψει... :D)

Θέλω να καταλήξω σε έναν πολύ περίεργο τρόπο αναπαραγωγής που έχουν τα ολοθούρια: Καταρχήν πρέπει να είναι πάρα πολλά μαζεμένα για να πετύχει. Κατά δεύτερον υποθέτω ότι παίζει κάποιο σύνθημα, σίγουρα με κάποιο τρόπο συνεννοούνται....:confused:
Και εκεί που όλα είναι κανονικά με τα αγγουράκια ξάπλα να μασουλάνε την άμμο τους, ξαφνικά τα βλέπεις να σηκώνονται ολόρθα!!! Άλλα σηκώνονται ως τη μέση, άλλα θυμίζουν μπαλαρίνες που στηρίζονται σε ένα δαχτυλάκι....
Και αμέσως μετά αρχίζουν όλα μαζί να σκορπάνε στο νερό άσπρα συννεφάκια από ωάρια και σπέρμα...
Στο οποίο σημείο εσείς βρίσκεστε να κολυμπάτε μέσα σε μια οργιόσουπα....
Αν πετύχει η συνταγή, τα αγγουράκια πολλαπλασιάζονται.

Έχω και κάτι φωτό από την οργιόσουπα :o:

Αμφίβιε, δεν ξέρω γιατί βρωμάνε τα αγγούρια....
Δεν μου έτυχε ποτέ να βγάλω κανέναν από το νερό για να το μυρίσω :fioufiou:

AMFIBIOS 26-07-08 19:54

Άλλα έχουν πλοκαμάκια και συλλαμβάνουν οτιδήποτε τρόφιμο αιωρείται στη στήλη του νερού.

Και εμας δηλαδη??!!??!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

Αυτα τα ''λουκανικακια'' που λες οτι αφηνουν, ναι τα εχω δει και πειασει μαλιστα(πραγμα που δεν θα ξανακανω, που να ξερω οτι ειναι σκατα αγγουριου της θαλασσας) αλλα νομιζα οτι τα ειχαν αφησει τιποτα σκουληκια.

Ευχαριστω!!

Tiburon 27-07-08 01:28

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 16309)
Λέει και για τους Γιαπωνέζους που τα τρώνε -όπως και τα πάντα άλλωστε... Εδώ δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο, αν και τίποτα δεν αποκλείεται...

Τα θαλάσσια αγγούρια ή ολοθούρια ή ... είναι εξαιρετικοί μεζέδες σε αρκετές χώρες της ΝΑ Ασίας και όχι μόνο! Κάτι που σίγουρα δεν ξέρατε και πιστεύω ότι θα σας εκπλήξει είναι ότι στη Β. Ελλάδα υπάρχει εταιρία που επεξεργάζεται και εξάγει ολοθούρια στη ΝΑ Ασία!!! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα σχετικά links (1, 2). An παίξετε με τις διάφορες επιλογές θα βρείτε κι άλλες πληροφορίες.

Κυριάκος 27-07-08 17:41

Παράθεση:

Θα έχετε ακόυσει τα ονόματα που τους δίνουν οι ψαράδες. Ψώλιαγκας ας πούμε είναι ένα χαρακτηριστικό προσωνύμιο που θα ντρεπόμουν ίσως να το πω αν δεν ήταν αυτούσιο γραμμένο μέσα στο ΦΕΚ για τα δολώματα (ε, όπως και να'χει, αυτά τα επίσημα έγγραφα προσδίδουν μία απενεχοποίηση, ολόκληρος Υπουργός το'χει υπογράψει... :D)

Η γιαγιά μου τα έλεγε "π@#$%^ς της θάλασσας". Από τις φωτό καταλαβαίνω γιατί. ...σύμφωνα πάντα με την Λαϊκή Παράδοση. (=απενεχοποίηση, για μένα)

Τα έτρωγαν μερικοί, όταν τους μαγείρευαν ...για πλάκα και νόμιζαν οτί είναι σουτζουκάκια.

AMFIBIOS 27-07-08 19:12

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Κυριάκος (Μήνυμα 16318)
Η γιαγιά μου τα έλεγε "π@#$%^ς της θάλασσας". Από τις φωτό καταλαβαίνω γιατί. ...σύμφωνα πάντα με την Λαϊκή Παράδοση. (=απενεχοποίηση, για μένα)

Τα έτρωγαν μερικοί, όταν τους μαγείρευαν ...για πλάκα και νόμιζαν οτί είναι σουτζουκάκια.

ΧΑΧΑΧΑ!!!

Λοιπον θα το τολμησω!! Θα δοκιμασω να δω πως ειναι!Υπαρχει καμια συνταγη η οποια να μην ειναι ''δηλητηριο''? Εκανα λιγο googling αλλα δεν βρηκα τιποτα. Αρα πρεπει να αυτοσχεδιασω!!

Apollon 27-07-08 19:53

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Ένα άλλο είδος, μόλις απειληθεί εκκρίνει μία περίεργη λευκή ουσία η οποία μόλις έρθει σε επαφή με το νερό στερεοποιείται κι αρχίζει να απλώνεται παντού σαν ένα κουβάρι με κολλώδεις ίνες. Οι ίνες αυτές αν μας ακουμπήσουν μπορούν να ερεθίσουν σημαντικά το δέρμα μας.

Mια φωτογραφία που δείχνει αυτά τα νήματα.

Παράθεση:

Συμπέρασμα: τα ολοθούρια τα σεβόμαστε και δεν τα πειράζουμε όσο δεν μας πειράζουν (ποτέ δηλαδή).

Προφανώς δεν το τήρησα, αλλιώς δε θα έβλεπα τα νήματα.....:fioufiou:

AMFIBIOS 28-07-08 10:31

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Apollon (Μήνυμα 16321)
Mια φωτογραφία που δείχνει αυτά τα νήματα.

Προφανώς δεν το τήρησα, αλλιώς δε θα έβλεπα τα νήματα.....:fioufiou:

Ορισμενα ειδη το κανουν αυτο ετσι? Επειδη εγω στις βουτιες τα ''πηραξα'' λιγο και τα περιεργαστηκα. Ενα το εβαλα μεσα στην τσεπη του jacket και μετα το εριξα ξανα μεσα. Μην ξαφνικα κανενα αρχισει να βγαζει νηματα ενω το κραταω.

neokles 28-07-08 10:43

αμα βγάλει νηματα όσο το κρατάς...

...
...
..
...
...
...
..
...
...
...
...
...
..

...
...
..
...
...
...
..
...
...
...
...
...
..
μάλλον σε συμπάθησε :rofl:

Apollon 28-07-08 12:17

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16334)
Ορισμενα ειδη το κανουν αυτο ετσι? Επειδη εγω στις βουτιες τα ''πηραξα'' λιγο και τα περιεργαστηκα. Ενα το εβαλα μεσα στην τσεπη του jacket και μετα το εριξα ξανα μεσα. Μην ξαφνικα κανενα αρχισει να βγαζει νηματα ενω το κραταω.

Nήματα βγάζει το είδος εκείνο που είναι καφέ με άσπρες κηλίδες (Holothuria forskali, http://commons.wikimedia.org/wiki/Im...a_forskali.jpg). Ρίξε μια ματιά κι εδώ http://www.theabyss.gr/community/ind...14136#msg14136).

Ας μην τα ταλαιπωρούμε όμως τα καημένα τα ζωάκια. Και μην ξεχνάτε ότι τα νήματα αυτά περιέχουν κνιδοκύτταρα και τσιμπάνε όπως οι μέδουσες!

Physalia 28-07-08 18:04

αμφίβιε, πέρα από την πλάκα, δεν το θεωρώ πολύ έξυπνο να χώνεις τα χέρια σου σε ό,τι βρίσκεις εκεί κάτω.....
Αν θες τη γνώμη μου κοίτα πολύ και άγγιζε λίγο, θα δεις που θα σου βγει σε καλό :fioufiou:

Panagiotis 28-07-08 19:07

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 16346)
αμφίβιε, πέρα από την πλάκα, δεν το θεωρώ πολύ έξυπνο να χώνεις τα χέρια σου σε ό,τι βρίσκεις εκεί κάτω.....
Αν θες τη γνώμη μου κοίτα πολύ και άγγιζε λίγο, θα δεις που θα σου βγει σε καλό :fioufiou:

Συμφωνώ, και επαυξάνω: Συνήθως, ο οργανισμός που δεν απομακρύνεται όταν τον πλησιάζεις πέραν του δέοντος, κάτι ξέρει, που εσύ μπορεί να μην υπολογίζεις!! Δες για παράδειγμα τα ψάρια τα οποία διαθέτουν "αμυντικό" όπλο. (Π.χ Σκορπιοί, δράκαινες κλπ) Είναι τα καλύτερα μοντέλα για φωτογράφιση, γιατί απλά δεν τρέχουν να κρυφτούν όταν τα πλησιάζεις.
Τα πάντα εν σοφία εποίησε ο δημιουργός!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 28-07-08 22:23

εγω παλι θα το ελεγα πιο ισια....

"αμφιβιε", θες να μπεις μεσα σε μια παρεα δυτων που γενικα δεν ακουμπαει...δεν ακουμπαει τιποτα υποβρυχιως....το πολυ να παρει καμμια φωτογραφια ωστε να την δειξει στους υπολοιπους....

συμφωνοι....η περιεργεια ειναι ανθρωπινο χαρακτηριστικο...

Ναι να την ικανοποιησεις , αλλα βρες ενα τροπο ο οποιος θα σεβεται τη θαλασσα και τους κατοικους της

ΥΓ
και μην βαζεις τιποτα στις τσεπες σου παρα μονο κανενα σπεαρ λουρι για την μασκα...

ΥΓ2 τι σχεση εχουν τα σπαθια και τα γιαταγανια με τη καταδυση?

AMFIBIOS 29-07-08 12:17

Λοιπον, για ακουστε ολοι εδω και ακουστε καλα επειδη δεν θα το ξαναπω. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΖΜΟ ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ!! Αγγουρι της θαλασσας ειχα δει για πρωτη φορα τοτε και το πηρα για λιγο στην επιφανεια να το δω απο κοντα και μετα το εριξα παλι στο νερο. Ουτε το βασανησα, ουτε το χτυπησα Apollon και ολοι σας. Απλως ηθελα να το δω χωρις τη μασκα και να το πιασω λιγο. Ουτε καν ηξερα οταν το πηρα οτι ηταν ζωντανο ον. Physalia δεν χωνω παντου τα χερια μου. Panagioti ξερω οτι οι θαλασσιοι οργανισμοι ειναι ασοι στο καμουφλαζ και στους αμυντικους μηχανισμους. ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ καθε ζωο και καλυτερα να σκεφτεσαι μηπως προκειται για παρεξηγηση πριν τα πεις στα ''ισια''.

ΥΓ Τι εννοεις με το ''τι σχεση εχουν τα σπαθια και τα γιαταγανια με τη καταδυση?''

ΥΓ2 Οτι θελετε πιστευετε, ηρθα για να μαθω και οχι για να μαλωσω

Τελος.

Thanos 29-07-08 12:36

Φίλε AMFIBIE τα παιδιά δεν θέλανε να "σου την πούνε" με την κακιά έννοια της φράσης... απλώς συμβουλή έδωσαν γιατί ενδιαφέρονται για την προστασία της θάλασσας.

Καμμιά φορά ο γραπτός λόγος παρεξηγήται.

Σε ευχαριστώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 29-07-08 12:53

αμφιβιε (ονομα δεν εχεις?)

το να παιρνεις ενα ζωο (ή εν πασει περιπτωσει οτιδηποτε απο το βυθο) στα χερια σου και να το βγαζεις απο τη θαλασσα ειναι ΛΑΘΟΣ προσεγγιση στον υποβρυχιο κοσμο....

και η δουλεια μου ειναι (κυριολεκτικα, αυτη τη δουλεια κανω) να στο επισημανω με ενα τροπο που δεν χωρα αμφιβολια....

εισαι καινουριος -και στον πλανητη και στην καταδυση- και καλυτερα πριν τα παρεις στο κρανος να σκεφτεσαι αν εχω -κακοβουλα- να κερδισω κατι με το να σου κανω μια παρατηρηση.....

απο τα γραφομενα σου, φαινεται το παθος και η ορεξη που κρυβει καποιος της ηλικιας σου για οτιδηποτε καινουριο και δεν υπαρχει τιποτα πιο ομορφο απο αυτο....εισαι λοιπον στο σωστο μερος για να μαθεις τον υποβρυχιο κοσμο.

Στο φορουμ αυτο γραφουν μερικοι απο τους πιο αξιολογους δυτες της χωρας .
Και το αξιολογοι γεννιεται οχι μονο απο το ποσο αγαπανε την καταδυση αλλα και απο το ποσο βαθια γνωριζουν ο καθενας απο αυτους το αντικειμενο τους, ειτε ειναι αυτο η καταδυτικη εκπαιδευση, η υβ φωτογραφια , οι θαλασσια βιολογια, το περιβαλλον κλπ κλπ

Στη θεση σου λοιπον θα ημουν πιο υπομονετικος με τις κρισεςι των αλλων....

Δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε φιλε!

ΥΓ τα γιαταγανια απο το αβαταρ σου εννοω......τι σχεση μπορει να εχουν με την καταδυση?

AMFIBIOS 29-07-08 13:03

Ωραια λοιπον! Το θεμα εληξε!

Γιωργο, το ονομα μου ειναι Δημητρης. Το avatar εχει σχεση με ειδικες δυναμεις βατραχανθρωπων. Αυτη η εικονα τα σπαει αν ρωτησεις εμενα.

Dimitris Galon 29-07-08 13:29

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16358)
Το avatar εχει σχεση με ειδικες δυναμεις βατραχανθρωπων. Αυτη η εικονα τα σπαει αν ρωτησεις εμενα.

Συγνώμη Δημήτρη, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς. Μήπως έχεις την καλοσύνη να το αναλύσεις λίγο;
Ευχαριστώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 29-07-08 13:31

ax δημητρη γερασες!!!!

Αυτη η εικονα τα σπαει...

που παει να πει "ειναι γαμάτη".....

Dimitris Galon 29-07-08 13:39

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ (Μήνυμα 16360)
ax δημητρη γερασες!!!!

Ίσως να γέρασα Γιώργο, αλλά οι ΟΥΚάδες εξακολουθούν να βλέπουν μόνο τις φυσαλίδες μου. Παρ΄ ολ΄ αυτά ευχαριστώ για την εξήγηση. :thumbup:

DimitrisK 29-07-08 13:46

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ (Μήνυμα 16360)
ax δημητρη γερασες!!!!

Σε ποιά διάλεκτο;

emmy 29-07-08 14:35

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16355)
Λοιπον, για ακουστε ολοι εδω και ακουστε καλα επειδη δεν θα το ξαναπω...

:worship::worship::worship:

Physalia 29-07-08 14:42

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16320)
ΧΑΧΑΧΑ!!!

Λοιπον θα το τολμησω!! Θα δοκιμασω να δω πως ειναι!Υπαρχει καμια συνταγη η οποια να μην ειναι ''δηλητηριο''? Εκανα λιγο googling αλλα δεν βρηκα τιποτα. Αρα πρεπει να αυτοσχεδιασω!!

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16334)

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16355)
Λοιπον, για ακουστε ολοι εδω και ακουστε καλα επειδη δεν θα το ξαναπω. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΖΜΟ ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ!! Αγγουρι της θαλασσας ειχα δει για πρωτη φορα τοτε και το πηρα για λιγο στην επιφανεια να το δω απο κοντα και μετα το εριξα παλι στο νερο. Ουτε το βασανησα, ουτε το χτυπησα Apollon και ολοι σας. Απλως ηθελα να το δω χωρις τη μασκα και να το πιασω λιγο. Ουτε καν ηξερα οταν το πηρα οτι ηταν ζωντανο ον. Physalia δεν χωνω παντου τα χερια μου. Panagioti ξερω οτι οι θαλασσιοι οργανισμοι ειναι ασοι στο καμουφλαζ και στους αμυντικους μηχανισμους. ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ καθε ζωο και καλυτερα να σκεφτεσαι μηπως προκειται για παρεξηγηση πριν τα πεις στα ''ισια''.

ΥΓ Τι εννοεις με το ''τι σχεση εχουν τα σπαθια και τα γιαταγανια με τη καταδυση?''

ΥΓ2 Οτι θελετε πιστευετε, ηρθα για να μαθω και οχι για να μαλωσω

Τελος.

Συγγνώμη αν σε παρεξηγήσαμε αλλά σου ξαναποστάρω τα δικά σου λόγια για να δεις από που βγήκαν τα -λάθος όπως λες- συμπεράσματά μας.

Στις σχολές μας Δημήτρη, μάθαμε όλοι να καταδυόμαστε χωρίς να είμαστε επικίνδυνοι για τους εαυτούς μας και τους συντρόφους μας.
Εδώ μέσα -ένα φόρουμ Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών όπως θα παρατήρησες- μάς αρέσει να συζητάμε και να μαθαίνουμε κάτι ακόμα: πώς να μην είμαστε εισβολείς αλλά καλοδεχούμενοι επισκέπτες στο θαλάσσιο κόσμο.
Δέξου αν θες ότι είναι ένα βίτσιο μας αλλά μην παίρνεις τα πράγματα τόσο προσωπικά.....
Οι καλές πρακτικές της κατάδυσης δε διδάσκονται πουθενά, σε μια κοινωνία αυτοδυτών όμως, προκύπτουν μόνες τους μέσα από τέτοιες συζητήσεις.

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι εκεί κάτω θα είσαι μόνος σου (με τον όποιο μπάντυ σου) και μπορείς πάντα να κάνεις ό,τι γουστάρεις....
Ό,τι και να σου πούμε εμείς, η τελική επιλογή θα είναι πάντα δική σου.

Επίσης οι βατραχάνθρωποι ανήκουν στην Μονάδα Αμφίβιων Καταστροφών αν δεν απατώμαι.... και μόνο το όνομα -προσωπικά εμένα- μου προκαλεί αηδία....
Αλλά αυτά είναι γνώμες εντάξει;

Κρατάς όποια θες και τις υπόλοιπες στον κάλαθο των αχρήστων!

Εγώ πάντως χαίρομαι πολύ που έχεις τόσο μεγάλη όρεξη και ρωτάς να μάθεις για τόσα πολλά πράγματα και σε παρακαλώ πολύ να συνεχίσεις (αλλά επίτρεψε και στους άλλους να λένε την όποια γνώμη τους, αυτή είναι άλλωστε η ουσία ενός φόρουμ...;))
:geia:

AMFIBIOS 29-07-08 18:49

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon (Μήνυμα 16359)
Συγνώμη Δημήτρη, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς. Μήπως έχεις την καλοσύνη να το αναλύσεις λίγο;
Ευχαριστώ

Ναι΄οπως λενε και τα αλλοι απο εδω ''ειναι γαματη''. Ειναι δικαιωμα σας να μην σας αρεσει.
Αλλα ουτε ο Θεος δεν εχει την ικανοτητα να καταλαβαινει την προσωποκοτητα ενος ατομου μεσω μιας εικονας και μεσω του internet.

AMFIBIOS 29-07-08 18:54

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 16371)
Συγγνώμη αν σε παρεξηγήσαμε αλλά σου ξαναποστάρω τα δικά σου λόγια για να δεις από που βγήκαν τα -λάθος όπως λες- συμπεράσματά μας.

Στις σχολές μας Δημήτρη, μάθαμε όλοι να καταδυόμαστε χωρίς να είμαστε επικίνδυνοι για τους εαυτούς μας και τους συντρόφους μας.
Εδώ μέσα -ένα φόρουμ Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών όπως θα παρατήρησες- μάς αρέσει να συζητάμε και να μαθαίνουμε κάτι ακόμα: πώς να μην είμαστε εισβολείς αλλά καλοδεχούμενοι επισκέπτες στο θαλάσσιο κόσμο.
Δέξου αν θες ότι είναι ένα βίτσιο μας αλλά μην παίρνεις τα πράγματα τόσο προσωπικά.....
Οι καλές πρακτικές της κατάδυσης δε διδάσκονται πουθενά, σε μια κοινωνία αυτοδυτών όμως, προκύπτουν μόνες τους μέσα από τέτοιες συζητήσεις.

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι εκεί κάτω θα είσαι μόνος σου (με τον όποιο μπάντυ σου) και μπορείς πάντα να κάνεις ό,τι γουστάρεις....
Ό,τι και να σου πούμε εμείς, η τελική επιλογή θα είναι πάντα δική σου.

Επίσης οι βατραχάνθρωποι ανήκουν στην Μονάδα Αμφίβιων Καταστροφών αν δεν απατώμαι.... και μόνο το όνομα -προσωπικά εμένα- μου προκαλεί αηδία....
Αλλά αυτά είναι γνώμες εντάξει;

Κρατάς όποια θες και τις υπόλοιπες στον κάλαθο των αχρήστων!

Εγώ πάντως χαίρομαι πολύ που έχεις τόσο μεγάλη όρεξη και ρωτάς να μάθεις για τόσα πολλά πράγματα και σε παρακαλώ πολύ να συνεχίσεις (αλλά επίτρεψε και στους άλλους να λένε την όποια γνώμη τους, αυτή είναι άλλωστε η ουσία ενός φόρουμ...;))
:geia:

Physalia, δεν εχω να πω τιποτα αλλο σχετικα με αυτην την παρεξηγηση. Οπως ειπα το θεμα εληξε και δικαιωμα σας το αν η δεν σας αρεσει η εικονα. Η εικονα θα μεινει εκει που ειναι!

Παντως ευχαριστω για οσες πληροφοριες μου εδωσες σχετικα με τα αγγουρια και για την προθημεια σου να με βοηθησεις. Εσας σας αρεσει αποτι φαινεται μονο η καταδυση αλλα εμενα με ενδιαφερει και το ψαροτουφεκο.

Dimitris Galon 29-07-08 18:59

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16377)
Ναι΄οπως λενε και τα αλλοι απο εδω ''ειναι γαματη''. Ειναι δικαιωμα σας να μην σας αρεσει.
Αλλα ουτε ο Θεος δεν εχει την ικανοτητα να καταλαβαινει την προσωποκοτητα ενος ατομου μεσω μιας εικονας και μεσω του internet.

Όπως νομίζεις.
Πάντως δεν τέθηκε θέμα για την προσωπικότητα σου. Ίσα-ίσα, όπως κι΄ εσύ έτσι και οι άλλοι είπαν την γνώμη τους. Επίσης, νομίζω, ότι όλοι ήταν ευγενικοί μαζί σου από την αρχή της εγγραφής σου στο φόρουμ.
Καλώς ήρθες λοιπόν κι΄ από μένα.

Dimitris Galon 29-07-08 19:01

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16378)
Εσας σας αρεσει αποτι φαινεται μονο η καταδυση αλλα εμενα με ενδιαφερει και το ψαροτουφεκο.

Ώπα.......πως το εννοείς αυτό;

Αμφίβιε Δημήτρη, χωρίς παρεξήγηση, το όνομα Night Shark σου λέει κάτι; ;):D

Αν δεν σου λέει άστο και καλή καρδιά. :thumbup:

Σε ρωτάω γιατί το ύφος, ο θεματικός τρόπος προσέγγισης, και οι γραμματικές ιδιαιτερότητες στον λόγο σου, θυμίζουν έναν φίλο από τα παλιά, ο οποίος που και που έμπαινε στα καταδυτικά φόρουμ και πρόσθετε κι΄ αυτός το λιθαράκι του στο ελληνικό καταδυτικό γίγνεσθαι.

Dimitris 29-07-08 20:17

κ. Γκαλον

Αστο το παληκαρι να κανει την πλακα του. Αλλιως http://www.theabyss.gr/community/ind...=1566.msg12501

Εμενα μου αρεσουν τα post του. Ειδικα στο greekdivers :D:D:D

Dimitris Galon 29-07-08 20:24

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Dimitris (Μήνυμα 16382)
Αστο το παληκαρι να κανει την πλακα του.

Ότι πεις Δημητρό. :D

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 30-07-08 09:38

xa! τρελη σχιζοφρενεια! να μην εχεις τι να κανεις και να δημιουργεις virtual προσωπικοτητες.....

λες?????

Big-Blue 30-07-08 10:39

Γέρασα και εγώ!!!
Η επισήμανση με το αγγούρι του Πέτρου όμως ήταν κορυφαία!!!

Physalia 30-07-08 11:30

Παιδιά, σε ό,τι αφορά το nightshark και τους διχασμούς προσωπικότητας, είμαι της άποψης ότι δεν έχουν καμία θέση σε αυτή τη ροή συζήτησης....

Δεν γνωρίζουμε τον Αμφίβιο κι αυτό ίσως δημιουργεί επιφυλάξεις σε μια ήδη εδραιωμένη παρέα... αλλά όλοι ήμασταν καινούργιοι πριν γνωριστούμε μεταξύ μας και πολλοί έχουμε κάνει επικοινωνιακά λάθη στις πρώτες μας προσεγγίσεις με το θαυμαστό καινούργιο κόσμο του διαδικτύου. Αν κάτι σας χαλάει στον Αμφίβιο, πείτε το στον Αμφίβιο. Αν κάτι σας χαλάει στον nightshark, πείτε το στον nightshark (σε όποιο φόρουμ κυκλοφορεί ακόμα).

Έχω παντως την αίσθηση ότι ο Αμφίβιος εννοεί ότι του αρέσει και το ψαροτούφεκο αλλά όχι σε συνδυασμό με την κατάδυση. Υπάρχουν και άλλοι ανάμεσά μας που αυτά τα δυο τα έχουν διαχωρίσει με σαφήνεια στο μυαλό και τη ζωή τους και ευελπιστώ ότι ο Αμφίβιος γνωρίζει τουλάχιστον το νόμο και ανήκει στην ίδια κατηγορία....

Αμφίβιε, είναι μεγάλη μας χαρά να ανταλλάσσουμε γνώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τους θαλάσσιους οργανισμούς όπως θα πρόσεξες ίσως και σε πολλά άλλα αντίστοιχα θρεντς σε αυτό το φόρουμ.
Η αλήθεια είναι όμως ότι το κίνητρό μας είναι ένα αγνό και καθαρό ενδιαφέρον για την ίδια τη ζωή... Αν λοιπόν έστω και μόνο υποψιαστούμε ότι κάποιος ζητάει πληροφορίες για να βλάψει και όχι για να θαυμάσει ή να κατανοήσει καλυτερα μια άλλη μορφή ζωής, τότε η όρεξή μας να του λύσουμε τις απορίες πάει περίπατο.
Προσωπικά μου συνέβη ακριβώς αυτό όταν άρχισες να ρωτάς ποιο είδος βγάζει τα νήματα για να μην τυχόν μαζέψεις αυτό κατά λάθος. Αυτή για παράδειγμα είναι μία ερώτηση στην οποία δε θα απαντούσα ποτέ και σε κανέναν και η οποία με βάζει σε ένα γενικότερο κλίμα επιφύλαξης ως προς τις προθέσεις σου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου...

Πραγματικά ελπίζω να διατηρήσεις το ενδιαφέρον σου για τη θαλάσσια ζωή και να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας τις παρατηρήσεις σου για τα ζωντανά, που παραμένουν ζωντανά ακόμα και μετά την ανάδυσή σου. Τα υπόλοιπα, απλά δε μας αφορούν. Υπάρχουν καταλληλότερα φόρουμ για να διαδόσει κανείς τις επιδόσεις του στη θανατίλα.

(και ξανά σόρρυ για το πρήξιμο αλλά υπάρχουν κάποιες χορδές που είναι λίγο πιο ευαίσθητες από τις άλλες... αν τις πειράξεις, λούζεσαι το μεγαλοπρεπές φάλτσο. No offence, it's just the name of the game)

AMFIBIOS 30-07-08 11:47

Επ!...δεν κανω ψαροτιυφεκο με μπουκαλες. Πρωτον δεν εχω μπουκαλες και δευτερον δεν κανω ψαροτουφεκο. Οπως και να εχει η αξια του ψαροτουφεκου χανεται με τις μπουκαλες και δεν ειναι δικαιο και για τα ψαρια. Απλως παω μαζι με καποια φιλαρακια που κανουν, και μερικες φορες βουταω και εγω απο παραλια ετσι για την πλακα. Ειμαι ο AMFIBIOS και δεν ξερω κανεναν Night Shark. Ειμαι στο greekdiver και στο the abyss με το ονομα AMFIBIOS.

Dimitri Galon τι εννοεις με το ''ο θεματικός τρόπος προσέγγισης, και οι γραμματικές ιδιαιτερότητες στον λόγο σου, θυμίζουν έναν φίλο από τα παλιά, ο οποίος που και που έμπαινε στα καταδυτικά φόρουμ και πρόσθετε κι΄ αυτός το λιθαράκι του στο ελληνικό καταδυτικό γίγνεσθαι.''

AMFIBIOS 30-07-08 11:58

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 16392)
Παιδιά, σε ό,τι αφορά το nightshark και τους διχασμούς προσωπικότητας, είμαι της άποψης ότι δεν έχουν καμία θέση σε αυτή τη ροή συζήτησης....

Δεν γνωρίζουμε τον Αμφίβιο κι αυτό ίσως δημιουργεί επιφυλάξεις σε μια ήδη εδραιωμένη παρέα... αλλά όλοι ήμασταν καινούργιοι πριν γνωριστούμε μεταξύ μας και πολλοί έχουμε κάνει επικοινωνιακά λάθη στις πρώτες μας προσεγγίσεις με το θαυμαστό καινούργιο κόσμο του διαδικτύου. Αν κάτι σας χαλάει στον Αμφίβιο, πείτε το στον Αμφίβιο. Αν κάτι σας χαλάει στον nightshark, πείτε το στον nightshark (σε όποιο φόρουμ κυκλοφορεί ακόμα).

Έχω παντως την αίσθηση ότι ο Αμφίβιος εννοεί ότι του αρέσει και το ψαροτούφεκο αλλά όχι σε συνδυασμό με την κατάδυση. Υπάρχουν και άλλοι ανάμεσά μας που αυτά τα δυο τα έχουν διαχωρίσει με σαφήνεια στο μυαλό και τη ζωή τους και ευελπιστώ ότι ο Αμφίβιος γνωρίζει τουλάχιστον το νόμο και ανήκει στην ίδια κατηγορία....

Αμφίβιε, είναι μεγάλη μας χαρά να ανταλλάσσουμε γνώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τους θαλάσσιους οργανισμούς όπως θα πρόσεξες ίσως και σε πολλά άλλα αντίστοιχα θρεντς σε αυτό το φόρουμ.
Η αλήθεια είναι όμως ότι το κίνητρό μας είναι ένα αγνό και καθαρό ενδιαφέρον για την ίδια τη ζωή... Αν λοιπόν έστω και μόνο υποψιαστούμε ότι κάποιος ζητάει πληροφορίες για να βλάψει και όχι για να θαυμάσει ή να κατανοήσει καλυτερα μια άλλη μορφή ζωής, τότε η όρεξή μας να του λύσουμε τις απορίες πάει περίπατο.
Προσωπικά μου συνέβη ακριβώς αυτό όταν άρχισες να ρωτάς ποιο είδος βγάζει τα νήματα για να μην τυχόν μαζέψεις αυτό κατά λάθος. Αυτή για παράδειγμα είναι μία ερώτηση στην οποία δε θα απαντούσα ποτέ και σε κανέναν και η οποία με βάζει σε ένα γενικότερο κλίμα επιφύλαξης ως προς τις προθέσεις σου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου...

Πραγματικά ελπίζω να διατηρήσεις το ενδιαφέρον σου για τη θαλάσσια ζωή και να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας τις παρατηρήσεις σου για τα ζωντανά, που παραμένουν ζωντανά ακόμα και μετά την ανάδυσή σου. Τα υπόλοιπα, απλά δε μας αφορούν. Υπάρχουν καταλληλότερα φόρουμ για να διαδόσει κανείς τις επιδόσεις του στη θανατίλα.

(και ξανά σόρρυ για το πρήξιμο αλλά υπάρχουν κάποιες χορδές που είναι λίγο πιο ευαίσθητες από τις άλλες... αν τις πειράξεις, λούζεσαι το μεγαλοπρεπές φάλτσο. No offence, it's just the name of the game)

Ρωτησα πιο ειδος βγαζει νημα για να ξερω να μην το πλησιασω και το μετανιωσω αγρια. Λεω και σε σενα δεν ειμαι ο night shark και ανεφερα το ψαροτουφεκο αν και δεν ασχολουμαι καθολου σοβαρα(σκοπευω ομως) επειδη εκει δεν βλεπεις τα ψαρακια μονο ως θεαμα αλλα και σαν φαγητο.

Οτι λεω εδω αναφερεται μονο και μονο για την καταδυση( δηλαδη για παρατηρηση και οχι για να βλαψω)

AMFIBIOS 30-07-08 12:01

Τελος αν καταλαβα καλα ειστε οι περισσοτεροι μελη στο greekdiver και στο the abyss. Αν το παρατηρησατε τα θεματα μου, οι ερωτησεις, και οι πλακες ειναι οι ιδιες παντου και ανηκουν στον AMFIBIO.

Το λεω για οποιον νομιζει οτι ειμαι nightshark.

fin 30-07-08 12:14

Επειδη ο Amfibios κανει (χωρις να το θελει) ενα crash test στο forum και στο ποαο διαφορετικος μπορει να ειναι καποιος σε στυλ, να αναλογιστουμε αν αξιζει να προσπαθουμε να βαλουμε ορια και ταμπελες στα πραγματα.
Τα forum ειναι σαν τραπεζι σε cafe, δεν ειναι ουτε περιοδικα, ουτε ΔΣ, ουτε βημα για λογους. Το φιλαρακι (17 οπως βλεπω στο profile) βουταει συχνα σαν και μας στο web και βλεπει με τα δικα του ματια τα πραγματα. Οι ιδεες δεν μεταγγιζονται για να τον πεισουμε οτι εμεις συγκινουμαστε εκει κατω τοσο ωστε να ξεχναμε τη μαγειρικη.
Επειδη στις ηλικιες αυτες στο βωμο του extreme προσπερναμε πολλα χρησιμα που αργοτερα δε θα προλαβαινουμε να ζησουμε, θα σε παροτρυνω (ξενερωμα λεξη) φιλε αμφιβιε να βουτηξεις πιο πολυ στο νερο (τωρα που προλαβαινεις) γιατι στο google θα μπορεις για πολυ περισοτερα χρονια.
Τωρα αν θες να ανεβαζεις και τροφη τοτε απλα χρονο θα χανεις απο το "ταξιδι" σε κατι που το εχεις ηδη στο ψυγειο.
Τα μηχανηματα μας μας δινουν πια τη δυναμη να αποξηρανουμε το περιβαλον μας, δε πρεπει να προβληματιστουμε καποτε και αν μας χρειαζονται τα "λαφυρα";
(μη μου αρπαχτεις τα λεω με συμπαθεια)

Dimitris Galon 30-07-08 13:02

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AMFIBIOS (Μήνυμα 16395)
Dimitri Galon τι εννοεις με το ''ο θεματικός τρόπος προσέγγισης, και οι γραμματικές ιδιαιτερότητες στον λόγο σου, θυμίζουν έναν φίλο από τα παλιά, ο οποίος που και που έμπαινε στα καταδυτικά φόρουμ και πρόσθετε κι΄ αυτός το λιθαράκι του στο ελληνικό καταδυτικό γίγνεσθαι.''

Πριν 2-3 περίπου χρόνια ξεκίνησε κάποιος να μπαίνει στα καταδυτικά φόρουμ με το ψευδώνυμο Night Shark και να ανοίγει θέματα με ακίνδυνες ερωτήσεις στην αρχή. Στην συνέχεια η θεματική άλλαζε σιγά-σιγά, ώσπου κατέληγε να θέτει ερωτήσεις για το πως μπορεί να νομιμοποιήσει ένα φουσκωτό χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας και να θέτει θέματα ψαρέματος με μπουκάλες.
Αφού τσακώθηκε και πετάχτηκε έξω από τα φόρουμς, άρχισε να μπαίνει καλυμμένος πίσω από άλλα προφίλ χρήστη, να θέτει ακίνδυνα και άσχετα ερωτήματα στην αρχή και μετά από καιρό, σε μια ανύποπτη στιγμή, έβγαζε την μάσκα παραθέτοντας την σε στυλ Ζορό υπογραφή του,
Night Shark.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αδυναμία των μελών του φόρουμ να αντιδράσουν, μάλλον τον εξίταρε και έδινε σίγουρα κάποια ικανοποίηση στην προσωπικότητα του.

Αυτά για τον „θεματικό τρόπο προσέγγισης“.

Ο τρόπος γραφής (συντακτικό και γραμματική), καθώς και ο τρόπος που έθετε τα ερωτήματα ή την ικανοποίηση του, είχε ένα ιδιαίτερο στυλ το οποίο (κατά την γνώμη μου και χωρίς καμιά διάθεση αξιολόγησης) μοιάζει λίγο με το δικό σου. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Ούτε κακό είναι, ούτε καλό!!!!

Αυτά για τις „γραμματικές ιδιαιτερότητες στον λόγο σου“.

Η περίπτωση Night Shark έγινε για ένα διάστημα κατεστημένο στα ελληνικά καταδυτικά δρώμενα, και μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε συχνά για την περίπτωση αυτή. Για μερικούς, η persona Night Shark, έγινε αντικείμενο πλάκας και οι αναφορές του δημιουργούσαν σε ορισμένες περιπτώσεις φαιδρά σχόλια. Ήταν, για να σου δώσω να καταλάβεις, για μερικούς πρόσωπο που τους δημιουργούσε οργή και για άλλους πρόσωπο που γέλαγαν με τα όσα έγραφε.

Αυτά για το „θυμίζουν έναν φίλο από τα παλιά, ο οποίος που και που έμπαινε στα καταδυτικά φόρουμ και πρόσθετε κι΄ αυτός το λιθαράκι του στο ελληνικό καταδυτικό γίγνεσθαι.“.

Ελπίζω να σε κάλυψα.
Πάντως αν νοιώθεις προσβεβλημένος για τα σχόλια που έκανα στα προηγούμενα ποστ μου, σου ζητώ συγγνώμη και δηλώνω όπως δήλωσα κι΄ εδώ
Παράθεση:

Αμφίβιε Δημήτρη, χωρίς παρεξήγηση, το όνομα Night Shark σου λέει κάτι;
Αν δεν σου λέει άστο και καλή καρδιά.

ότι σκοπός μου δεν ήταν να σε προσβάλω.
Συγνώμη και πάλι και σου εύχομαι καλές και ασφαλείς βουτιές.

Physalia 30-07-08 13:29

και κάπου εδώ θα μας παρακαλούσα όλους να κλείσουμε αυτή την παρένθεση και να συνεχίσουμε μόνο αν έχουμε κάτι άλλο που να ταιριάζει με τον αρχικό τίτλο "Αγγούρια της θάλασσας" που είναι όντως εξαιρετικοί και πολύ παρεξηγημένοι -ή έστω αδιάφοροι για τους πολλούς- οργανισμοί.

Ας μείνουμε στο γεγονός ότι ο Αμφίβιος μάς άνοιξε ένα πολύ ωραίο θεματάκι για πλάσματα που άλλοι ούτε καν καταδέχονται να κοιτάξουν στις βουτιές τους....
:thumbup:

Physalia 30-07-08 13:47

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Nicholas S. (Μήνυμα 16362)
και μια photo από της συλλογή του Πέτρου !

Πέτρο, μήπως θυμάσαι την ημερομηνία που τράβηξες αυτή τη φωτό;
Οι δικές μου είναι από τον περσινό Σεπτέμβρη (στο θαυμαστό Καλαμάκι πάντα!) και έλεγα μήπως μπορούμε να εντοπίσουμε κανένα σταθερό χρονικό pattern αναπαραγωγής (πριν το πάρουμε προσωπικά εσύ κι εγώ :D).

Όποιος άλλος έχει να προσθέσει κάτι σε αυτό, τον ευχαριστώ ήδη!

DimitrisK 30-07-08 15:06

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Nicholas S. (Μήνυμα 16408)

ψωλή η [psolí] O29 : (χυδ.) το πέος. ψωλάρα η MEΓEΘ. [αρχ. ψωλή `γυμνή βάλανος του πέους΄· ψωλ(ή) -άρα]

Προσοχή να μην τα μαζεύετε από το βυθό και τα βάζετε στο τζάκετ. Εκκρίνουν κολλώδεις ουσίες.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:25.