Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες - Δράσεις του Συλλόγου (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   28.9.2008: K.D.E. - Εθελοντικός Καθαρισμός Βυθού Βουρκαρίου Κέας (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2966)

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ 07-09-08 19:54

28.9.2008: K.D.E. - Εθελοντικός Καθαρισμός Βυθού Βουρκαρίου Κέας

Εθελοντικός Καθαρισμός Βυθού της περιοχής Βουρκαρίου της Κέας

Η ομάδα του Kea Dive Expedition (K.D.E.) σε συνεργασία με το Δήμο Κέας και την υποστήριξη του Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ,
διοργανώνει την Κυριακή 28/9/08 ώρα 12:00 το μεσημέρι
Εθελοντικό Καθαρισμό Βυθού της περιοχής Βουρκαρίου της Κέας.

Ο Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ στηρίζoντας συνολικά την προσπάθεια της Καταδυτικής Αποστολής στην Κέα, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συμμετάσχουν στον καθαρισμό.

Ειδικά για τους αυτοδύτες της Αττικής, η Τζιά είναι τόσο κοντά που προσφέρεται ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή και όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τα μέλη της ομάδας του K.D.E. που θα έχουν ήδη ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των καταδύσεών τους στο άγνωστο ναυάγιο της Κέας.

Για την καλύτερη οργάνωση του καθαρισμού, δηλώστε την συμμετοχή σας με ένα μήνυμα στο παρόν θέμα ή μέσω e-mail στον Βύρωνα Ρηγινό (byron@keawest.gr).

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. "Τηθύς"

geogeo 08-09-08 07:42

Απάντηση: 28.9.2008: K.D.E. - Εθελοντικός Καθαρισμός Βυθού Βουρκαρίου Κέας

1. geogeo (μη νομίζετε ότι το να βουτήξεις στο Βουρκάρι δεν χρειάζεται θάρρος :lipsrsealed:)

MICHALIS 08-09-08 08:27

Τι καλα που θα ηταν να οργανωναν σε ολοκληρη την χωρα , οχι μονον επαγγελματιες αλλα και διαφοροι Συλλογοι , καθαρισμους ακτων , οχι μοναχα των ακτων απο τις οποιες καταδυονται , αλλα και αλλων και λιμανιων , χωρις σουβλακια , χωρις αλλα κινητρα , ετσι , μοναχα για να καθαρισει η ακτη και η Θαλασσα .
Μπραβο στους K.D.E. , μπραβο στον ΤΗΘΥΣ , προσωπικα , ως πολιτης αυτης της χωρας σας ευχαριστω που προσφερετε εποικοδομητικο εργο στην χωρα μας και αποτελειτε παραδειγμα . Τουλαχιστον εσεις , μπορειτε και θελετε .

Μιχάλης Αδαμτζίλογλου

Beracuda 08-09-08 09:42

Καλημέρα-καλή εβδομάδα σε όλους!

Αρχικά εκ μέρους της Ομάδας K.D.E. αλλά και του Δήμου Κέας , του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέας-ΝΑΟΚ και του Φόρουμ για την Κέα www.keawest.gr θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δ.Σ. του ΤΗΘΥΣ και στη συνέχεια ΟΛΟΥΣ τους φίλους ερασιτέχνες αυτοδύτες που θα ενδιαφερθούν και θα θελήσουν να συμμετάσχουν εθελοντικά στην επιχείρηση καθαρισμού του βυθού του γραφικού λιμανιού του Βουρκαρίου ("Vourkari Sea Bottom Safari-VSBS").

Στη συνέχεια να αναφέρω ότι παρόμοια επιχείρηση ΔΕΝ έχει ξαναγίνει στην περιοχή και αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία δημοσιότητας τόσο για τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και για την διάδοση της αξίας "των καθαρών βυθών" και της "ανακύκλωσης". Ο Δήμος Κέας πρόσφατα ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης (Μπλε Κάδοι) το οποίο όμως δεν έχει ακόμη διαδοθεί ευρύτερα. Συνεπώς στην επιχείρηση αυτή μπαίνει και αυτή η διάσταση. Ο ΝΑΟΚ προτίθεται να προσφέρει αφίσες με το χάρτη της Κέας και τα σημεία όπου υπάρχουν οι Μπλε Κάδοι κ.λπ.

Πάμε τώρα λίγο στο οργανωτικό και επιχειρησιακό σκέλος.

Εγώ προσωπικά δεν έχω εμπειρία από "Καθαρισμό Βυθού", και θα παρακαλούσα όσοι έχουν, να καταθέσουν μέσα από διάλογο κάποιες πρακτικές ιδέες.

Θα προμηθευτούμε με ικανό αριθμό από δυχτάκια (σαν αυτά για πατάτες) προκειμένου οι δύτες να έχουν τουλάχιστον ένα-δύο ο καθένας μαζί με snap clip. Όταν γεμίσει μπορούν να το δέσουν σε down lines που θα έχουν κρεμαστεί απο τα υποστηρικτικά σκάφη επιφανείας που θα είναι αγκυροβολημένα σε διάφορα σημεία στον κόλπο. Τα σκάφη ανεβάζουν το γεμάτο, το αδειάζουν σε πλαστική σακούλα του Δήμου και το ξαναπετάνε μέσα για επαναχρησιμοποίηση.

Όπως είναι γνωστό από τα διάφορα post της Μαρίας και άλλων, ΔΕΝ πειράζουμε αντικείμενα πάνω στα οποία έχουν αποικίσει ή σχηματιστεί θαλάσσιοι οργανισμοί (Λάστιχα, τσιμεντόλιθοι κ.λπ.). Όμως σε περίπτωση που βρεθούν μεγάλα ή επικίνδυνα αντικείμενα που καλό θα ήταν να βγουν (π.χ. άγκυρες), τότε αν υπάρχει δυνατότητα αυτά να μαρκαριστούν από τον δύτη, αυτά θα μπορέσουν να ανελκυστούν από κάποιο σκάφος επιφανείας μετά την έξοδο όλων των δυτών από τη θάλασσα.

Υπάρχει και το θέμα 'Πώς χωρίζουμε την περιοχή?'. Φυσικά θα εξαρτηθεί απο το πλήθος των συμμετοχών, διαδικαστικά όμως έχω λίγο κενό εδώ :confused:

Άλλες συμπληρωματικές - βελτιωτικές προτάσεις?

Σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχών.

Να τις ξεχωρίσουμε στα άτομα και στα σκάφη. Όσοι δηλώνουν ας το διευκρινίζουν.

Δηλαδή αν κάποιοι θα κάνουν κέφι να έρθουν στην κοντινή Τζιά με το φουσκωτό τους κ.λπ. να μας το πουν. Έτσι θα οργανώσουμε και τα υποστηρικτικά σκάφη.

Διαμονές & Δρομολόγια πλοίων

Για όποιους θέλουν να έλθουν εκδρομούλα για Π-Σ-Κ και έχουν ανάγκη από κατάλυμα μπορούν να βρουν δωμάτια και στο Βουρκάρι και στην περιοχή της Κορησσίας (κεντρικό λιμάνι). Για περισσότερα εδώ και εδώ .

Για τα δρομολόγια πλοίων (από το Λαύριο για Κέα) δείτε εδώ.
Υπάρχει βολικό δρομολόγιο και για αυθημερόν επίσκεψη την Κυριακή 28/9 με αναχώρηση 09:00 και επιστροφή 18:30 με το F/B MARMARI EXPRESS.

Πρόγραμμα Κυριακής 28/9

Το τελικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί εντός λίγων ημερών.
Όμως το γενικό πλάνο είναι να βρεθούμε στο Βουρκάρι κατά τις 11:00, να συντονιστούμε και κατά τις 12:00 να ξεκινήσει η επιχείρηση.
Η διάρκεια της εντός νερού θα είναι από 45 - 60 λεπτά (τα βάθη είναι μικρά).

Μετά τη συγκομιδή και συγκέντρωση της "λείας" στο ντόκο, παρουσία του Δημάρχου Κέας κ. Νικόλαου Δεμένεγα, του Λιμενάρχη και άλλων εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και του Τύπου, θα γίνει η "τελετή" της αποκομιδής και η εναπόθεση για την Ανακύκλωση.

Μετά θα φάμε όλοι μαζί στον "Αρίστο" και θα το γλεντήσουμε :2drunk:

Αυτά από εμένα προς το παρόν.

Εκτός από το e-mail ( byron@keawest.gr ) και τα PM's, το κινητό μου είναι 6945-930303.

fivos 08-09-08 12:08

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo (Μήνυμα 17769)
1. geogeo

2. fivos - See you there :geia:

Βύρωνα εγώ θα έρθω με δικές μου μπουκάλες, αλλά αν μπορείτε να εξασφαλίσετε μερικές extra φιάλες + ζώνη βαρών θα ήταν καλό γι αυτούς που δεν μπορούν να φέρουν μαζί τους ;)
Υπάρχει καταδυτικό κέντρο στη Τζιά που μπορεί να βοηθήσει?

Επίσης όσοι έχουν extra εξοπλισμό καλό θα ήταν να βοηθήσουν.
Θα έχω μαζί μου 2 μπουκάλες (15L + 18L) + μία εχτρα ζώνη με 8 κιλά.
:geia:

Physalia 08-09-08 12:14

Η ημερομηνία είναι τελείως οριακή για μένα αφού πρέπει να βρίσκομαι στη Μυτιλήνη την εβδομάδα μεταξύ 21-27/9....
Αλλά έχω σκάσει από τη ζήλεια μου :cry: θα κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι εκεί....

:thumbup:

geogeo 08-09-08 12:17

Να θέσω ένα θεματάκι. Η Τζια είναι όντως εύκολος προορισμός για Σ/Κ ή και μονοήμερη. Μόλις 1ώρα από το Λαύριο.
Το θέμα όμως είναι ότι για να κουβαλήσεις εξοπλισμό χρειάζεται αυτοκίνητιο. Πράγμα που δημιουργεί δύο προβλήματα.
1ον αυξάνει το κόστος με τα πήγαινε-έλα εισιτήρια του αυτοκινήτου, που δεν έχει αλλο όφελος (Η διαδρομή απ'το λιμάνι στο Βουρκάρι είναι 2 -3 χλμ το πολύ) πλην της μεταφοράς του εξοπλισμού.
2ον υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας θέσεων για επιστροφή αυτοκινήτου απ' την Τζιά Κυριακή απόγευμα.
Είναι ένα θέμα που θέλει διερεύνηση και οργάνωση.
Για να δούμε ιδέες ... :confused:

Beracuda 08-09-08 12:33

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο fivos (Μήνυμα 17793)
Βύρωνα εγώ θα έρθω με δικές μου μπουκάλες, αλλά αν μπορείτε να εξασφαλίσετε μερικές extra φιάλες + ζώνη βαρών θα ήταν καλό γι αυτούς που δεν μπορούν να φέρουν μαζί τους ;)
Υπάρχει καταδυτικό κέντρο στη Τζιά που μπορεί να βοηθήσει?

Επίσης όσοι έχουν extra εξοπλισμό καλό θα ήταν να βοηθήσουν.
Θα έχω μαζί μου 2 μπουκάλες (15L + 18L) + μία εχτρα ζώνη με 8 κιλά.

Φοίβο thanks!

ΔΕΝ υπάρχει καταδυτικό κέντρο στη Τζιά.
Όμως θα έχουμε το K.D.E. κέντρο κοντά. Σε περίπτωση που κάτι χρειαστεί και μπορεί εύκολα να καλυφθεί "εκ των ενόντων" θα γίνει.

Πάντως λόγο των συνθηκών, εγώ θα συνιστούσα όσοι έλθουν να είναι τουλάχιστον "Αυτόνομοι" σε εξοπλισμό γιατί τα Logistics προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του καθενός μπορεί να είναι πρακτικά δύσκολα.

Beracuda 08-09-08 12:58

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo (Μήνυμα 17795)
Να θέσω ένα θεματάκι. Η Τζια είναι όντως εύκολος προορισμός για Σ/Κ ή και μονοήμερη. Μόλις 1ώρα από το Λαύριο.
Το θέμα όμως είναι ότι για να κουβαλήσεις εξοπλισμό χρειάζεται αυτοκίνητιο. Πράγμα που δημιουργεί δύο προβλήματα.
1ον αυξάνει το κόστος με τα πήγαινε-έλα εισιτήρια του αυτοκινήτου, που δεν έχει αλλο όφελος (Η διαδρομή απ'το λιμάνι στο Βουρκάρι είναι 2 -3 χλμ το πολύ) πλην της μεταφοράς του εξοπλισμού.
2ον υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας θέσεων για επιστροφή αυτοκινήτου απ' την Τζιά Κυριακή απόγευμα.
Είναι ένα θέμα που θέλει διερεύνηση και οργάνωση.
Για να δούμε ιδέες ... :confused:

Γιώργο εάν μπορώ να βοηθήσω με 1-2 ιδέες θα έλεγα τα εξής:

1. Για το κόστος. Δεν είναι και τόσο μεγάλο. Το μικρό ΙΧ = 29.00 Ευρώ και το άτομο 8.50. Υπάρχει και η περίπτωση "car pooling" δηλ. ένα αυτοκίνητο που θα φορτωθεί με τον εξοπλισμό για μια παρέα και οι υπόλοιποι θα έλθουν χωρίς αμάξια. Αυτό είναι και το ιδανικό σενάριο για την "αυθημερόν" επίσκεψη. Για Π-Σ-Κ αλλάζει το θέμα. Η Τζιά προσφέρεται για πλοήγηση-εξερεύνηση με αυτοκίνητο και αν υπάρχει και 4 χ 4 ακόμα καλλίτερα, έχει πολλές ωραίες διαδρομές και απόμακρες παραλίες.

2. Για εισιτήρια. Δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα. Ο καθένας επιλέγει ΕΓΚΑΙΡΑ το δρομολόγιο που τον εξυπηρετεί (click εδώ), καλεί το πρακτορείο και κλείνει θέση μετ' επιστροφής.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia
Η ημερομηνία είναι τελείως οριακή για μένα αφού πρέπει να βρίσκομαι στη Μυτιλήνη την εβδομάδα μεταξύ 21-27/9....
Αλλά έχω σκάσει από τη ζήλεια μου :cry: θα κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι εκεί....
Καθαρισμός Βυθού χωρίς Μαρία ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ :worship:

Στη διάθεσή σας για ότι άλλο προκύψει.

Β.

geogeo 08-09-08 13:04

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Beracuda (Μήνυμα 17799)
........
Για Π-Σ-Κ αλλάζει το θέμα. Η Τζιά προσφέρεται για πλοήγηση-εξερεύνηση με αυτοκίνητο και αν υπάρχει και 4 χ 4 ακόμα καλλίτερα, έχει πολλές ωραίες διαδρομές και απόμακρες παραλίες.
..........

:thumbup: Συμφωνώ μαζί σου Βύρωνα, εχω κάνει αρκετές απ' αυτές ...

Παράθεση:

2. Για εισιτήρια. Δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα. Ο καθένας επιλέγει ΕΓΚΑΙΡΑ το δρομολόγιο που τον εξυπηρετεί (click εδώ), καλεί το πρακτορείο και κλείνει θέση μετ' επιστροφής.

Απ' όσο θυμάμαι, Κυριακή απόγευμα επιλέγουν όλοι να επιστρέψουν από ΠΣΚ στη Τζιά. Θέλει προγραμματισμό έγκαιρο, αν αφεθεί για τελευταία στιγμή φοβάμαι ότι θα υπάρχει πρόβλημα.

Παράθεση:

Καθαρισμός Βυθού χωρίς Μαρία ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ :worship:

και σ' αυτό συμφωνώ βεβαίως :thumbup:

Χρηστος Ευθυμιου 13-09-08 09:13

Χρήστος + Ingeborg

Θα είμαστε από το Σάββατο πρωί εκεί με αυτοκίνητο. Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε ένα ή και δυο άτομα (λίγο στενάχωρα) με εξοπλισμό μαζί.

Επίσης μπορώ να διαθέσω και μία φιάλη (12 L), ρυθμιστή και βάρη σε όποιον θέλει να συμμετέχει στον καθαρισμό.

Για να βλέπω συμμετοχές.

Beracuda 14-09-08 09:51

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Χρηστος Ευθυμιου (Μήνυμα 18046)
Χρήστος + Ingeborg

Θα είμαστε από το Σάββατο πρωί εκεί με αυτοκίνητο. Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε ένα ή και δυο άτομα (λίγο στενάχωρα) με εξοπλισμό μαζί.

Επίσης μπορώ να διαθέσω και μία φιάλη (12 L), ρυθμιστή και βάρη σε όποιον θέλει να συμμετέχει στον καθαρισμό.

Για να βλέπω συμμετοχές.

Χρήστο & Ingeborg,

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία!

Αν μπορείς φέρε την extra φιάλη σου για τον φίλο Γιάννη Τζαβελάκο. Θα έρθει με δικό του μέσο.

geogeo 14-09-08 11:00

Ανακεφαλαίωση:

Παράθεση:

1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg

Dimitris Galon 14-09-08 12:42

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo (Μήνυμα 18062)
1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon

Διαθέτω και μια έξτρα 12λιτρη μπουκάλα, για όποιον δεν έχει.

Beracuda 14-09-08 17:19

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo
1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon
6. Beracuda (a.k.a. Byron)
7. Γιάννης Τζαβελάκος
8.

Δεν είχα σκεφτεί ότι πρέπει να δηλώσω συμμετοχή, αλλά έτσι θα γνωρίζουμε ακριβώς τον αριθμό των συμμετοχών, διευκολύνοντας το οργανωτικό και διαχειριστικό έργο της ημέρας. Με την ευκαιρία προσθέτω και το όνομα του φίλου Γιάννη Τζβελλάκου που θα χρειαστεί μια από τις διαθέσιμες μπουκάλες.

Εντός των ημερών θα ενημερώσω σχετικά με άλλες λεπτομέρειες αφού αυτές επεξεργαστούν με το τοπικό Λιμεναρχείο που έχει εγκρίνει την δράση, τον Δήμαρχο Κέας, τον Πρόεδρο του ΤΗΘΥΣ και με μέλη του K.D.E.

Physalia 14-09-08 21:43

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo (Μήνυμα 18062)
Ανακεφαλαίωση:
1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon
7. Γιάννης Τζαβελάκος
8.
Phys

(Δειλά-δειλά και με πολλή ελπίδα, Κυριακή πρωί θεού θέλοντος κλπ κλπ)

yan 15-09-08 08:38

Παράθεση:

Ανακεφαλαίωση:
1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon
7. Γιάννης Τζαβελάκος
8. Phys
9. Yan
Επισης με διαθεσιμη 12lt

GKanel 15-09-08 08:40

Παράθεση:

Ανακεφαλαίωση:
1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon
7. Γιάννης Τζαβελάκος
8. Phys
9. Yan
10. Gkanel

μετρήστε και εμένα

΄Ακης Γκούμας 15-09-08 11:49

Ανακεφαλαίωση:
1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon
7. Γιάννης Τζαβελάκος
8. Phys
9. Yan
10. Gkanel
11. ΄Ακης Γκούμας

Θα προωθήσω το θέμα και σε 2-3 άλλους συνδύτες και θα επανέλθω με επιπλέον συμμετοχές.
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, ειλικρινά.

lazario 15-09-08 14:11

Ανακεφαλαίωση:
1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon
7. Γιάννης Τζαβελάκος
8. Phys
9. Yan
10. Gkanel
11. ΄Ακης Γκούμας 12. Lazario

Φερτέ μου σκουπίδια .:crazy:

΄Ακης Γκούμας 15-09-08 15:37

Scupa Dive, με άλλα λόγια...

Beracuda 15-09-08 17:51

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΄Ακης Γκούμας (Μήνυμα 18124)

Το καλλίτερο που άκουσα σήμερα! :D :thumbup:

akef 15-09-08 18:13

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΄Ακης Γκούμας (Μήνυμα 18124)

Ναι αλλά εσύ δεν μπορείς να συμμετάσχεις γιατί δεν έχεις κάνει την ειδικότητα :crazy: επιπλέον είσαι εργένης οπότε .... ούτε που ξέρεις που ειναι η σκούπα :evil:

Μυλωνάκης Κων/νος 15-09-08 22:46

Παράθεση:

επιπλέον είσαι εργένης οπότε .... ούτε που ξέρεις που ειναι η σκούπα
Μωρέ ξέρει και παρά ξέρει!!!!!!!:p:p:p:p:evil::evil:

Μυλωνάκης Κων/νος 16-09-08 14:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Beracuda (Μήνυμα 17784)
Σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχών.

Να τις ξεχωρίσουμε στα άτομα και στα σκάφη. Όσοι δηλώνουν ας το διευκρινίζουν.

Δηλαδή αν κάποιοι θα κάνουν κέφι να έρθουν στην κοντινή Τζιά με το φουσκωτό τους κ.λπ. να μας το πουν. Έτσι θα οργανώσουμε και τα υποστηρικτικά σκάφη.

Για τον καθαρισμό του βυθού Βουρκαρίου Κέας έχω συντάξει μια ομάδα που έχει ενημερωθεί σχετικά , η οποία θα ταξιδέψει με το σκάφος του Γραφα Αντώνη την Κυριακή το πρωί και θα επιστρέψει το βράδυ.
Το Σκάφος του Αντώνη που εκείνη την ημέρα θα είναι στη διάθεση μας μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια 10 άτομα με εξοπλισμούς στη κοντινή Τζια..
Πρόκειται για ένα καινούργιο 7μετρο φουσκωτο με 300αρα εξωλέμβια.
Το σκάφος θα πέσει από την γλίστρα της Αναβύσσου στις 10:30 το πρωί ενώ από τις 10 θα πρέπει να είμαστε εκεί για να το φορτώσουμε και να ετοιμαστούμε για το ταξίδι!!
Πάντα καιρού επιτρέποντος θα σας συναντησουμε στη Τζια στις 11:30 – 12:00 το μεσημέρι…:cool:

1. Κώστας
2. Αντώνης
3. Γκούμας
4. Βασίλης
5. Άννα
6. Κατερίνα
7. Εμμυ
8. Σαλωμίδη Μαρία
9. Ζινα
10. Ντερεκ

Να ευχαριστήσω τον Γραφα Αντώνη που μας εξυπηρετεί με πολύ μικρό κόστος να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό το καθαρισμό!!:thumbup::thumbup::thumbup::th umbup:

Physalia 16-09-08 17:53

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Μυλωνάκης Κων/νος (Μήνυμα 18175)
Να ευχαριστήσω τον Γραφα Αντώνη που μας εξυπηρετεί με πολύ μικρό κόστος να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό το καθαρισμό!!:thumbup::thumbup::thumbup::th umbup:

:thumbup::thumbup:

geogeo 17-09-08 07:24

Για να το ξαναμαζέψουμε:
Παράθεση:

1. geogeo
2. fivos
3. Χρήστος Ευθυμίου
4. Ingeborg
5. Dimitris Galon
7. Γιάννης Τζαβελάκος
8. Phys
9. Yan
10. Gkanel
11. ΄Ακης Γκούμας
12. Lazario
13. Κώστας
14. Αντώνης
15. Βασίλης
16. Άννα
17. Κατερίνα
18. Εμμυ
19. Ζινα
20. Ντερεκ

Σωστά; Δεν ξέχασα κανέναν; :confused:

΄Ακης Γκούμας 17-09-08 19:26

Ξεκαθαρίζω Νο 1:
Δεν είμαι «Εβραίος», καρμίρης ή γκρινιάρης
εξ επαγγέλματος.
Απλά, λόγω επαγγέλματος, η εμπειρία μου
με οδηγεί και σε σκέψεις, και σε προτάσεις και σε γνώση ισορροπιών / δεοντολογίας.
Χύμα οι ερωτήσεις, λοιπόν, χύμα κάποιες σκέψεις με χαλαρό πνεύμα και ύφος:

1. Ο κυρ - δήμαρχος της Τζιάς, εκτός από το να κατεβάσει την ιδέα ότι ο βυθός της περιοχής του θέλει καθάρισμα,

τι άλλο έκανε?
2. Αν είσαι δήμαρχος νησιού που έχει κάποια απόσταση

από την μητρόπολη, και ζητάς από κάποιους να έρθουν,
δεν πρέπει να φροντίσεις εσύ το κόστος και κάποια διαδικαστικά?
3. Τι θα έκανα εγώ αν ήμουν δήμαρχος (Κλασική Νεοελληνική φαντασίωση), είχα ελάχιστους δημοτικούς πόρους αλλά ήθελα να προσφέρουμε έργο και να γενούμε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα ?
Θα έβρισκα έναν καικτζή της περιοχής μου, θα του πλήρωνα τα πετρέλαια (Ελάχιστο το κόστος) και θα τον έβαζα

να είναι στο Λαύριο πρωί- πρωί της Κυριακής, για να πάρει τα καλά και αγαθά δυτάκια (Δωρεάν) και να τα φέρει στο νησί μου που ζητάει εθελοντές (και όχι σπόνσορες).
Θα έβρισκα και μια που**α στέρφα γίδα , θα την έσφαζα και θα την έκανα φαγητό για τα καλά και αγαθά δυτάκια.
Θα ζητούσα από τον κυρ-Θανάση να προσφέρει αφιλοκερδώς

3 κιλά ντομάτες, από τον κυρ-Κώστα 5 κιλά πατάτες
και από τις γυναίκες τους να κόψουν τις σαλάτες και να ψήσουν την γίδα.
Θα γέμιζα και ένα ψυγείο μπύρες, και όποιος δύτης είναι αλκοόλα, θα μπορούσε να πιει όσο θέλει πληρώνοντας την μπύρα στο κόστος (~0.60€).

Για όποιον ήθελε να μείνει στο νησί από το Σάββατο,

θα του διέθετα τα δωμάτια της κυρά-Θανασούλας που τέτοια εποχή είναι άδεια, και θα του ζητούσα να καταβάλει μόνο το κόστος της κυρά-Θανασούλας (Πετσέτες, σεντόνια και κωλόχαρτα) δηλαδή ~5€.
΄Ετσι, και εγώ (Ο καλός και αγαθός δυτάκος) θα πλήρωνα 5€ (κόστος πλήρωσης της μπουκάλας που θα κουβάλαγα)

και ο κάθε Τζιώτης - Βουρκαριώτης από 5€ για να καθαριστεί ο βυθός της περιοχής του.
΄Ολα τα άλλα (Συζητήσεις, γνωριμίες και το «΄Αγνωστο ναυάγιο» ), θα ήταν «μια ωραία παρέα / απασχόληση » .
Και μετά από όλα αυτά (Επειδή στον κόσμο που ζούμε, όλα χρίζουν πάνω από μια «ανάγνωση»), ο δήμαρχος θα είχε να το λεει στους πολίτες του(Σας καθάρισα...τσάμπα...γίναμε γνωστοί... έχω οικολογικές ευαισθησίες... δεν σπατάλησα πολύτιμους πόρους...τα οργάνωσα με φαντασία και ευελιξία...Πάντα τέτοια... Ξαναψηφίστε με !).
Ενώ τώρα, ο δήμαρχος ποντάρει – επιτρέψτε μου

την έκφραση - σε ξένο κώλο.
Ο οποίος (ξένος κώλος, δηλαδή εμείς) θα πληρώσει
για να νοιώσει οικολόγος, πολίτης καθαρότερης γης
και εθελοντής...
Αναρωτιέμαι:

γιατί να μην καθαρίσω την παραλία π.χ. της Αναβύσσου, για να νοιώσω οικολόγος, χωρίς έξοδα και χωρίς να θαλασσοπνιγώ?
Ξεκαθαρίζω Νο 2:

Και θα έρθω στην Τζιά, Και θα πληρώσω, Και θα το ξανακάνω, πιθανά σε άλλη περιοχή.
Θα το κάνω, όμως, αποφασίζοντας ότι συμμετέχω σε μια απόλυτα θεάρεστη, αναγκαία και οικολογική πράξη, χωρίς όμως κάποιος να έχει σκεφτεί τόσο αγνά όσο εγώ
και οι φίλοι που θα παραστούμε εκεί.
Παροχή, δεν είναι το link με τα δρομολόγια των πλοίων
ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Παροχή είναι «Ο καικτζής» και τα «δωμάτια της κυρά – Αθανασούλας» που λέγαμε...
Παροχή δεν είναι το «Γλέντι στον Αρίστο» αλλά «Το γλέντι με την που**να την γίδα».

Δεν έχω διάθεση να γίνω "πικρός" αλλά το διάβασα 1-2 φορές πρίν το στείλω, το έδειξα και σε έναν φίλο και δεν μου φαίνεται υπερβολή...
Στο φινάλε... Θα πάμε που θα πάμε, ας ξέρουμε "πως αλλοιώς θα μπορούσαμε να πάμε".

Μυλωνάκης Κων/νος 17-09-08 19:37

+1..
Μ'αρεσει η σκεψη σου...:thumbup::thumbup::thumbup:

akef 18-09-08 08:00

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΄Ακης Γκούμας (Μήνυμα 18240)
[Ξεκαθαρίζω Νο 1:
Δεν είμαι «Εβραίος», καρμίρης ή γκρινιάρης
εξ επαγγέλματος.

Εξ' επαγγέλματος όχι, εκ' πεποιθίσεως όμως :D

Παράθεση:

Για όποιον ήθελε να μείνει στο νησί από το Σάββατο,
θα του διέθετα τα δωμάτια της κυρά-Θανασούλας που τέτοια εποχή είναι άδεια, και θα του ζητούσα να καταβάλει μόνο το κόστος της κυρά-Θανασούλας (Πετσέτες, σεντόνια και κωλόχαρτα) δηλαδή ~5€.

Που αν το σκεφτείς καλά, με τέτοιο κόστος θα πήγαινες κι από την Παρασκευή. Το οποίο σημαίνει θα φας την Παρασκευή το βραδύ, θα πιεις καφέ το Σάββατο το πρωί, θα ξαναφάς το Σαββατο το μεσημέρι, θα ξαναπιείς καφέ το απόγευμα, θα φας και παγωτό, θα ξαναφάς το Σάββατο το βράδυ, θα πιεις κι ένα καφάσι μπύρες..... κι όλα αυτά σε μαγαζιά του νησιού!!!

Παράθεση:

Αναρωτιέμαι:
γιατί να μην καθαρίσω την παραλία π.χ. της Αναβύσσου, για να νοιώσω οικολόγος, χωρίς έξοδα και χωρίς να θαλασσοπνιγώ?

Γιατί εκεί δεν έχει ούτε δήμαρχο "έξυπνο", ούτε KDE !!!

Παράθεση:

Ξεκαθαρίζω Νο 2:
θα έρθω στην Τζιά, Και θα πληρώσω, Και θα το ξανακάνω, πιθανά σε άλλη περιοχή.
Θα το κάνω, όμως, αποφασίζοντας ότι συμμετέχω σε μια απόλυτα θεάρεστη, αναγκαία και οικολογική πράξη, χωρίς όμως κάποιος να έχει σκεφτεί τόσο αγνά όσο εγώ
Όχι, θα το κάνεις λόγω της παρέας και του χαβαλέ. Γιατί αμα σου λέγανε να πας στο Βουρκάρι με τον akef, που έχετε πλακωθεί και δεν μιλιέστε, όσο θεάρεστη, αναγκαία και οικολογική να ήταν η πράξη, δεν νομίζω οτι θα πήγαινες!!!!

Παράθεση:

Παροχή, δεν είναι το με τα δρομολόγια των πλοίων ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Εννοείται!!! Αυτό είναι διαφήμιση!!! Άλλα όπως είπες στα πλαίσια της θεάρεστης, αναγκαίας και οικολογικής διοργάνωσης ......

Παράθεση:

Παροχή είναι «Ο καικτζής» και τα «δωμάτια της κυρά – Αθανασούλας» που λέγαμε...
Παροχή δεν είναι το «Γλέντι στον Αρίστο» αλλά «Το γλέντι με την που**να την γίδα».
Δεν έχω διάθεση να γίνω "πικρός" αλλά το διάβασα 1-2 φορές πρίν το στείλω, το έδειξα και σε έναν φίλο και δεν μου φαίνεται υπερβολή...Στο φινάλε... Θα πάμε που θα πάμε, ας ξέρουμε "πως αλλοιώς θα μπορούσαμε να πάμε".
+1

MICHALIS 18-09-08 08:21

Πραγματι κι εγω πιστευω πως ειναι κορο'ι'δο και αξιος εκμεταλλευσης , οποιος πληρωνει για να παει να καθαρισει τις ακαθαρσιες και τα σκουπιδια των αλλων , ειδικα σε ενα νησι το οποιο φημιζεται και καυχιεται για τους ζαμπλουτους κατοικους και επισκεπτες και θησαυριζει καθε χρονο περισσοτερο απο αυτο . Καλυτερα να καθαρισω την γωνια ενος αστεγου γιατι αυτος δεν μπορει , παρα να γελαει ο εκαστοτε τοπικος λαμογιοκαραγκιοζης εις βαρος μου . Αν θελει , ας τα μαζεψει μονος του .
Α , ναι και να βαλει ο καθε επαγγελματιας το ονομα του πανω απο την ενεργεια αυτην , αρα και να καρπωθει την εξυπηρετηση . Ισως και να καρπωθει διοτι θα πληρωθει και απο τα.. θυματα

Zin 18-09-08 09:28

Sorry αλλα χανουμε το νοημα της εκδήλωσης!!!

O τιτλος ειναι " Εθελοντικος καθαρισμός βυθού Βουρκαρίου Κεας" και οχι "Οικονομικές διακοπές στο Βουρκάρι της Κέας"

Eιναι κατι που το κανουμε με την καλή μας την καρδιά..στα πλαισια μιας εξερευνησης ναυαγίου που συμμετέχουν μελη του συλλόγου/φιλοι μας/συνδύτες και δε βρίσκω λόγο να αρχισουμε να γρινιάζουμε για το ένα και το άλλο... (ο δημαρχος ετσι και άλλος αλλιώς κτλ κτλ.:mad:)

Ας σκεφτούμε οτι ολο αυτό ειναι προς τιμή μας.. Ειναι ενα βήμα στο να σταματησουν κάποτε να μας θεωρούν αρχαιοκάπηλους και ψαρομπούκαλους.. ειναι ενα βήμα οι ανθρωποι που θα παρευρεθούν σε αυτές τις εκδηλώσεις να ερθουν πιο κόντα σε αυτό που μας αρεσει .. στη θάλασσα, και ετσι ισως να αρχίσουν να την σεβονται οπως τοσο καλά τα καταφερνουμε εμεις .. (πχ βλεπε: εθελοντικος καθαρισμός)!!

Ας αφήσουμε τις γκρίνιες κατα μέρος.. Θα είμαστε μια υπεροχη παρεα που θα διασκεδάσει καθαρίζοντας εναν βυθό εθελοντικά!!

΄Ακης Γκούμας 18-09-08 10:40

Εγώ, έβαλα μια άποψη.
Η οποία δεν είναι δική μου: είναι η παγκόσμια πρακτική που εφαρμόζουν όλοι οι οργανισμοί εθελοντικής εργασίας.
Εθελοντισμός, σημαίνει εθελοντική εργασία / συμμετοχή απο όλα τα μέρη. Και απο εμάς, Και απο την δημοτική αρχή, Και απο τους κατοίκους.
Αυτό πρότεινα, γιατί δεν το είδα.
Zin, κανείς δεν μίλησε για οικονομικές διακοπές στην Τζιά.
Το μόνο που δεν μου έγινε αντιληπτό, είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων...
΄Οσο για την φήμη περι ψαρομπούκαλων...
Απο πότε όλοι οι αυτοδύτες "θεωρούνται ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου" και δεν ισχύει το αντίστροφο (΄Ενα δόγμα που εφαρμόζει όλος ο σύγχρονος κόσμος) ? Πότε ετέθη τέτοιο ζήτημα (Στην συγκεκριμένη διοργάνωση), για να αποτελέσω μάρτυρα καλής πράξεως στην παραπάνω κατηγορία? Η λογική της "συλλογικής ευθύνης" ήταν παντιέρα των ναζί, αλλά απο τότε έχουν περάσει - ευτυχώς - πολλάααα χρόνια...
Επι του πρακτέου, τώρα:
Ας φανούμε λιγάκι αισιόδοξοι. Ας θεωρήσουμε οτι όλα τα παραπάνω, δεν έχουν λυθεί ακόμα, αν και έχουν προβληματίσει την δημοτική αρχή και τους ντόπιους.
Σίγουρα, θα πάμε. ΄Ετσι ή αλλοιώς.
Προσωπικά, θα έρθω σε επαφή με άτομο που συμμετέχει έντονα και με τις καλύτερες προθέσεις, σε αυτή την διοργάνωση. Θα τα πούμε, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε "αυτό που γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο".
Αν το καταφέρουμε και το βελτιώσουμε, "θα πάμε όπως πρέπει να πάμε".
Αν όχι, "Θα πάμε όπως δεν θα έπρεπε να πάμε".
Αποκλείεται να μην έγινα - crystal clearly - αντιληπτός.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

geogeo 18-09-08 10:50

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Zin (Μήνυμα 18263)
.......

Eιναι κατι που το κανουμε με την καλή μας την καρδιά..στα πλαισια μιας εξερευνησης ναυαγίου που συμμετέχουν μελη του συλλόγου/φιλοι μας/συνδύτες και δε βρίσκω λόγο να αρχισουμε να γρινιάζουμε για το ένα και το άλλο... (ο δημαρχος ετσι και άλλος αλλιώς κτλ κτλ.:mad:)
........

Συμφωνώ :thumbup:

emmy 18-09-08 11:18

Ζήνα,

Απ'οτι είδα θα συνταξιδέψουμε...

Προσωπικά, αν δεν προσφερόταν ο Αντώνης να μας πάει στην Κέα, θα έδειχνα τις οικολογικές μου ανησυχίες σε άλλη παραλία, μια άλλη φορά...
(Εκτός αν είχα την επιθυμία να συνδιάσω ΠΣΚ στο νησί, οπότε θα έπαιρνα τα κουβαδάκια μου και θα πήγαινα...)

Εσύ τι θα έκανες;
Θα έπαιρνες το πλοίο της γραμμής, θα νοίκιαζες εξοπλισμό, θα έβαζες κάποιον να στον μεταφέρει για να πάς να καθαρίσεις την παραλία της Κέας και το βράδυ να γυρίσεις πίσω;

Για τα δικά μου γούστα, περισσότερο μαζοχιστικό και λιγότερο κοινονικο-περιβαντολλογικό ακούγεται...;)

Γκούμας +1 λοιπόν...
(έχεις μαζέψει όλους τους γκρινιάρηδες πάλι...:p)

Zin 18-09-08 11:32

Πασο, λοιπον...:D
Το μονο που λέω εγώ ειναι οτι στα πλαισια της καλής θέλησης που έχουμε για αυτόν τον εθελοντικό καθαρισμό δεν χωράνε γκρίνιες και κατηφιες.. thats all.. :)
οχι οτι δεν εχει δικιο ο Άκης Γκουμας στα γραφόμενα του..

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο emmy (Μήνυμα 18280)

Θα έπαιρνες το πλοίο της γραμμής, θα νοίκιαζες εξοπλισμό, θα έβαζες κάποιον να στον μεταφέρει για να πάς να καθαρίσεις την παραλία της Κέας και το βράδυ να γυρίσεις πίσω;

προσωπικά τώρα.. σε όλα τα παραπανω ερωτήματα απαντάω: ναι..
κατι τετοιο ειχα σκοπο να κανω... :o

αν περιμενα να εχω όλες τις ανέσεις για να κανω την "τρελα" μου τότε θα πήγαινα χαμένη..

geogeo 18-09-08 11:39

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Zin (Μήνυμα 18284)
....

αν περιμενα να εχω όλες τις ανέσεις για να κανω την "τρελα" μου τότε θα πήγαινα χαμένη..

(Ξανα)συμφωνώ ... :thumbup:

kristalia 18-09-08 11:45

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo (Μήνυμα 18285)
(Ξανα)συμφωνώ ... :thumbup:

:thumbup::thumbup:

Physalia 18-09-08 13:49

Συμφωνώ με τον Άκη στα πάντα. Και ωστόσο επιθυμώ να συμμετάσχω στον καθαρισμό γιατί συμφωνώ και με τη Ζίνα στα πάντα......
Και γιατί θα ήθελα να μεταφέραμε όλες αυτές τις ανήσυχες σκέψεις μας προσωπικά στον όποιο κύριο Δήμαρχο αντί να τις "χαραμίζουμε" σε μεταξύ μας γκρίνιες......

(Εκτός αν μας διαβάζει ο κύριος Δήμαρχος αυτοπροσώπως, στην οποία περίπτωση να επισημάνω ότι κι εμένα πολύ μου αρέσει η γίδα :geia:)

΄Ακης Γκούμας 18-09-08 13:50

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την τάση σας για «προσφορά».
Αν στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε , κάποιοι σας κατηγορούν
για αντικοινωνική και εσωστρεφή συμπεριφορά,
ήρθε η στιγμή να πετάξετε από πάνω σας αυτή την κακή φήμη.

Είμαι εργένης και επειδή εδώ και 4 μήνες κατοικώ μόνιμα στο εξοχικό μου στην Κερατέα, το σπίτι μου στην Αθήνα έχει τα χάλια του και αντιμετωπίζω ελλείψεις ηλεκτρικών και άλλων συσκευών, τις οποίες δεν μπορώ να καλύψω γιατί τα έξοδα της οικοδομής που ετοιμάζω είναι δυσβάσταχτα..
Σας καλώ λοιπόν όλους,
να γίνουμε μια χαρούμενη συντροφιά
και να το καθαρίσετε !
Εσείς, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα:
θα σας στείλω όλες τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των καταστημάτων
που θα προμηθευτείτε έπιπλα, μικροσυσκευές και άλλα είδη
που μου χρειάζονται επειγόντως.
Εγώ, θα έχω φροντίσει να σας δώσω όλο το πλάνο του καθαρισμού
και κατά την διάρκεια της εργασίας σας θα μπορείτε να με γνωρίσετε
από κοντά, να ακούσετε ανέκδοτα και ιστορίες από τις σπάνιες καταδυτικές μου περιπέτειες.
΄Οσοι από εσάς δεν έχετε πρόχειρα μετρητά για τις αγορές μου,
έχω φροντίσει να σας εκδοθούν επί τόπου πιστωτικές κάρτες με προνομιακό επιτόκιο.
΄Οταν με το καλό μου το κάνετε "παλατάκι", θα διασκεδάσουμε τρελά στο Μεζεδοπωλείο "Τα πέριξ", που βρίσκετε κοντά στο σπίτι μου
γιατί βαριέμαι να ξεσπιτώνομαι.
Εκεί, έχετε την δυνατότητα να παραγγείλετε ότι σηκώνει το πορτοφόλι
και η όρεξή σας.
Θα το διαλύσουμε πλήρεις και ευτυχείς κατά τις 12 το βράδυ και θα σηκωθείτε να φύγετε, γιατί έχω πολύ δουλειά την επόμενη μέρα
και θα νυστάζω.
Φίλοι μου : σας περιμένω με χαρά όλους !

΄Οσο μεγαλύτερη η προσφορά σας, τόσο καλύτερη θα γίνεται η φήμη σας !
΄Ολοι σας θα δουλέψετε - ΄Ολοι μας θα σωθούμε !

S.T.A.H.O. (Save the Aki's House)
Organisation

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:17.