Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Η Ζωή στο Βυθό και το Πέλαγος (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Αστακός Homarus gammarus (In Norway) (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3016)

AIGAIAS 23-09-08 23:51

Αστακός Homarus gammarus (In Norway)

Καλησπέρα απο Νορβηγία

Το περασμένο Σαββάτο ειχα την χαρά αλλά κυρίως την τύχη, να συναντήσω υποβρυχίως ουτε εναν ουτε δύο. αλλά 3 μεγάλους αστακούς (2,5-3,5 κιλα) Homarus Gammarus (Europeisk Hummer) , σε βάθος 19 περίπου μέτρων. Ομολογώ οτι η παρέα μου (ολοι Νορβηγοί), ενθουσιάστηκαν, γιατί οι 2 απο αυτούς οχι μόνο ειχαν βγεί απο τις τρύπες τους και κόβαν βόλτες, αλλά παρέμειναν ατάραχοι μπροστά μας, και πήραν απίστευτες πόζες μπροστά στους φακούς μας.
Η αλήθεια ειναι οτι ισα που πρόλαβα να τραβήξω κανα-δύο φωτό, γιατί οταν ηρθε η σειρά μου να φωτογραφήσω ειχε ηδη σηκωθεί αρκετή αμμος.

Ο αστακός στην Νορβηγία ειναι προστατεύόμενο ειδος, ενώ αντίθετα ολα τα υπόλοιπα θαλάσσια οντα (ψάρια, οστρακα) επιτρέπεται να αλιεύονται και απο τους ερασιτέχνες.
Ενύπωση δε, μου προκαλεί το γεγονός, οτι στην αυτόνομη κατάδυση επιτρέπεται η χρήση ψαροντούφεκου (harpoon το ονομάζουν).

Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας οτι η Νορβηγία ειναι μια χώρα με πολύ πλούσια θαλλάσια πανίδα και χλωρίδα, με πολύ μικρό αριθμό κατοίκων σε σχέση με την τεράστια εκταση της χώρας, αλλα΄και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες νερού που δυσκολεύουν τις βαθιές και πολύωρες καταδύσεις.
Αυτη την εποχή τα νερά ειναι στην maximun θερμοκρασία τους (14-16 βαθμούς)
Μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου η θερμοκρασία κυμαίνεται απο 5-8 βαθμούς (μιλάω πάντα για την Νότια Νορβηγία)

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η ελεύθερη χρήση ψαροντούφεκου στιν αυτόνομη κατάδυση εκτιμήθηκε οτι δεν αποτελεί απειλή για την θαλάσσια ζωή.

Κάποια στιγμή, μετά την κατάδυση, την ωρα του καφέ και της μυλόπιτας, η παρέα με ρώτησε πότε ειδα για τελευταία φορά αστακό στη Ελλάδα.

Προβληματίστηκα λίγο, αλλά τελικά υπολόγισα οτι ηταν πρίν απο 6 περίπου χρόνια. Η μια σκέψη έφερε την αλλη, και τελικα υπολόγισα οτι στα 25 χρόνια πού ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση , ειναι ζήτημα να εχω συναντήσει καμιά δεκαριά φορες αστακό.

Και τώρα, σε αυτή την απόμακρη και παγωμένη χώρα , ειχα την τύχη να τους συναντήσω πολύ ευκολα μέσα σε διάστημα 7 μηνών κατάδυσης.

Αραγε τα παιδιά μας θα συναντούν μετά απο 20χρόνια αστακούς στα Ελληνικά νερά? Εστω και σε θαλάσσια πάρκα!!!!!

http://i524.photobucket.com/albums/c...S/IMG_6833.jpg
http://i524.photobucket.com/albums/c...S/IMG_6849.jpg
http://i524.photobucket.com/albums/c...S/IMG_6873.jpg
http://i524.photobucket.com/albums/c...S/IMG_6886.jpg

Καλή συνέχεια

Δημ.Αδάμης

MICHALIS 24-09-08 08:02

Απάντηση: HOMARUS GAMMARUS IN NORWAY

Ωραιες φωτο και απο ο,τι φαινεται το διασκεδαζετε πολυ . Να περνας καλα και καλες βουτιες !!!

Zin 24-09-08 08:13

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AIGAIAS (Μήνυμα 18447)
Κάποια στιγμή, μετά την κατάδυση, την ωρα του καφέ και της μυλόπιτας, η παρέα με ρώτησε πότε ειδα για τελευταία φορά αστακό στη Ελλάδα.

Προβληματίστηκα λίγο, αλλά τελικά υπολόγισα οτι ηταν πρίν απο 6 περίπου χρόνια. Η μια σκέψη έφερε την αλλη, και τελικα υπολόγισα οτι στα 25 χρόνια πού ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση , ειναι ζήτημα να εχω συναντήσει καμιά δεκαριά φορες αστακό.

Και τώρα, σε αυτή την απόμακρη και παγωμένη χώρα , ειχα την τύχη να τους συναντήσω πολύ ευκολα μέσα σε διάστημα 7 μηνών κατάδυσης.

Απο τον Ιανουαριο του 2007 που βουτάω εχω δει 4 φορες αστακο..
Θεωρούμαι απλά τυχερή ή μήπως δεν εχουν εκλιψει εντελώς τελικα?:confused:

:geia:

seafarer 24-09-08 09:01

Γεια σου Αιγαια απο την μακρινη Νορβηγια!!!

Ζin, εξαρταται που βουτας. (ακομα)
Για παραδειγμα στην Χαλκιδικη φετος δεν συναντησαμε ουτε εναν!!!
Πραγμα πρωτοφανες.
Γινεται ακομα τραγικοτερο αν αναλογιστεις οτι καταδυομαστε χρονια σε συγκεκριμενα νερα και σημεια ακολουθωντας παντα (εκτος εξαιρεσεων) την ιδια διαδρομη (για λογους ασφαλειας σε αρχαριους) και πιστεψε με εχουν εξαφανιστει ολοι. Σε περιοχες ολοκληρες οπου υπηρχαν 3-4 αλλου αρκετοι μικροι, τωρα δεν υπαρχει τιποτα!!!

Θα μπορουσε καποιος ισως να μας εξηγησει γιατι συμβαινει αυτο ειδικα με τον αστακο??? Ποια ειναι η συμπεριφορα του στις μεταβαλλομενες συνθηκες της θαλασσας??? Απειλειται ηδη ή απλα μεταναστευει προς αλλες περιοχες???
Μηπως οι ιδιοι εχουν κατεβει βαθυτερα σε πιο κρυα νερα ή δεν ξερω εγω τι αλλο???

Physalia 24-09-08 10:17

Απάντηση: Αστακός Homarus gammarus in Norway

(Ωραία ανταπόκριση Δημήτρη, ΤΗΧ! :thumbup:)

Ζίνα μου, ο ΑΙΓΑΙΑΣ μιλάει για τον αστακό Homarus gammarus, αυτόν στις ωραιότατες φωτό του με τις τεράστιες δαγκάνες....
Είσαι σίγουρη ότι τον έχεις δει έστω και μια φορά;; :confused:
[Εγώ πάντως ποτέ! Συνήθως βλέπουμε το είδος Palinurus elephas (ex vulgaris)]

Δυστυχώς ο H. gammarus -αν υπάρχει καθόλου- είναι σπάνιο είδος στη νότια Ελλάδα (ίσως όμως να είναι πιο άφθονος σε μεγαλύτερα βάθη αλλά θα σας γελάσω... πρέπει να το ψάξω σε αλιευτικές βάσεις). Στη Βόρεια Ελλάδα με τα πιο κρύα και πιο εύτροφα νερά, έχεις μια πιθανότητα να τον συναντήσεις σε βουτιά.

Πιστεύω πάντως ότι ο μόνος ή έστω ο σοβαρότερος λόγος που ο αστακός αυτός όσο πάει και σπανίζει είναι η μεγάλη απήχηση της αστακομακαρονάδας..... :fioufiou:

(Οι αλλαγές στον τίτλο και η μεταφορά του θέματος, Δημήτρη, έγιναν για λόγους πρακτικούς -Αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση, πες μου :geia:)

Zin 24-09-08 10:27

Νομιζα οτι τον ρωτησαν απο ποτε εχει να δει γενικα αστακο στην Ελλαδα και οχι για το συγκεκριμένο ειδος.. :o
και φυσικά δεν εχω δει το συγκεκριμένο είδος..
οσους έχω δει ειναι κατι σαν αυτόν:

:geia:

Physalia 24-09-08 10:31

Απάντηση: Αστακός Homarus gammarus (In Norway)

(Είδατε που σας έλεγα για τα κοινά ονόματα; ;))

Οι βορειοελλαδύτες (sic) όμως Ζίνα έχουν (είχαν; :() τη χαρά να βλέπουν και αυτόν

που ο Δημήτρης φωτογράφησε για εμάς στη μακρινή και παγωμένη Νορβηγία!

Andreas Triantopoulos 24-09-08 10:34

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 18461)

Δυστυχώς ο H. gammarus -αν υπάρχει καθόλου- είναι σπάνιο είδος στη νότια Ελλάδα (ίσως όμως να είναι πιο άφθονος σε μεγαλύτερα βάθη αλλά θα σας γελάσω... πρέπει να το ψάξω σε αλιευτικές βάσεις). Στη Βόρεια Ελλάδα με τα πιο κρύα και πιο εύτροφα νερά, έχεις μια πιθανότητα να τον συναντήσεις σε βουτιά.

Ο Κορινθιακός έχει πολλούς Homarus gammarus... αρκεί να έχεις υπομονή και θα τους δείς.

Physalia 24-09-08 10:36

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos (Μήνυμα 18471)
Ο Κορινθιακός έχει πολλούς Homarus gammarus... ... αρκεί να έχεις υπομονή και θα τους δείς.

Super info για μένα που θα ήθελα ένα συναπάντημα μαζί τους! Thx! :)

fivos 24-09-08 10:45

Καλό είναι να μη πούμε δημόσια το που ακριβώς βρίσκονται, γιατί έχει και ...ψαροταβέρνες η περιοχή και δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε.

ΥΓ: Ωραίο θέμα άνοιξες Δημήτρη (Αιγαία) :thumbup:

Andreas Triantopoulos 24-09-08 10:49

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο fivos (Μήνυμα 18473)
Καλό είναι να μη πούμε δημόσια το που ακριβώς βρίσκονται, γιατί έχει και ...ψαροταβέρνες η περιοχή και δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε.

ΥΓ: Ωραίο θέμα άνοιξες Δημήτρη (Αιγαία) :thumbup:

Το έκοψα...

Physalia 24-09-08 11:00

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos (Μήνυμα 18474)
Το έκοψα...

;) :thumbup:

Nicholas S. 24-09-08 11:22

και ένας βορειοελλαδίτης... δυστυχώς έχω και εγώ αρκετά χρόνια να δω... :(

http://photos-h.ak.facebook.com/phot...15191_5138.jpg

DimitrisK 24-09-08 12:05

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Nicholas S. (Μήνυμα 18481)

Αυτός που έχεις φώτο ήταν στο Αυλάκι έτσι δεν είναι? "Έφυγε" πριν καμιά διετία.

Zin 24-09-08 12:15

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK (Μήνυμα 18487)

Να ζησουμε να τον θυμόμαστε.. :D:p

Nicholas S. 24-09-08 12:37

μπα αυτός είναι Καβαλιώτης.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK (Μήνυμα 18487)

MICHALIS 24-09-08 19:47

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Nicholas S. (Μήνυμα 18481)

http://photos-h.ak.facebook.com/phot...15191_5138.jpg

Α !! Ο περιφημος Γκαγκανας !!
Το θυμαμαι αυτο . Την Κυριακη τον ειδαμε και την Τεταρτη ή Πεμπτη βραδυ απηχθη και κατεληξε σε καποια πιατα . Και η απαντηση στην γκρινια μου : " Ε , και τι εγινε , τι πειραζει ?" :mad:

AIGAIAS 24-09-08 20:32

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS (Μήνυμα 18517)
Α !! Ο περιφημος Γκαγκανας !!
Το θυμαμαι αυτο . Την Κυριακη τον ειδαμε και την Τεταρτη ή Πεμπτη βραδυ απηχθη και κατεληξε σε καποια πιατα . Και η απαντηση στην γκρινια μου : " Ε , και τι εγινε , τι πειραζει ?" :mad:

Γεια σου φίλε Μιχάλη.

Μα καλά, πως ξέρεις οτι σώνει και καλά απήχθη και κατέληξε σε πιάτα? Μήπως ξέρεις και ποιός τον χώνεψε?:)

Καλή συνέχεια......

seafarer 24-09-08 22:44

Ο.Κ. Μαρια
ευχαριστουμε για τις γνωσεις - στην χαλκιδικη υπαρχουν τετοιοι αλλα ηταν και ειναι βαθια (περιπου κατω απο τα 45μ.)
εχουμε δει αρκετες φορες - εμεις τον λεμε αστακοκαραβιδα αυτον με τις δαγκανες για να τον ξεχωρισουμε απο τον κοινο αστακο με τις μουστακες!

MICHALIS 25-09-08 08:23

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο AIGAIAS (Μήνυμα 18519)
Γεια σου φίλε Μιχάλη.

Μα καλά, πως ξέρεις οτι σώνει και καλά απήχθη και κατέληξε σε πιάτα? Μήπως ξέρεις και ποιός τον χώνεψε?:)

Καλή συνέχεια......

Ναι , φιλε Δημητρη , ισως ξερω και ποιος τον εβγαλε και ποιος τον χωνεψε . Τοτε ηταν ακομα η εποχη που τα καυχιοταν τα ανδραγαθηματα τουτα .:)

Nicholas S. 25-09-08 11:21

για ακόμα μια φορά.... ξέρουμε... ίσως μας περνάει από το μυαλό... έχουμε υποψίες.... φανταζόμαστε... κάτι πήρε το αφτί μας... κλπ κλπ κλπ.... :thumbup:

W.T.F. :2drunk:

MICHALIS 25-09-08 11:31

Ο,τι σας εξυπηρετει , δεν υπαρχει προβλημα Νικολα :thumbup:

Nicholas S. 25-09-08 12:03

έτσι έτσι... ;) γι' αυτό είναι οι φίλοι ! αλλιώς δεν θα τους λέγαμε φίλους.... αλλά ρουφιάνους ! :D

MICHALIS 25-09-08 12:38

Εεετσι εεετσι ;)

epsilon 25-09-08 13:35

γειά σας
υπάρχουν αστακοί και αστακοκαραβίδες σε αρκετά μέρη της Χαλιδικής
και μάλιστα πολλά από αυτά τα είδη (ευτυχώς) ζούν και βασιλεύουν φτάνοντας στο ανώτατο μέγεθός τους.
Επιφυλάσσομαι να σας στείλω μερικές δικές μου φώτο από 4-5 είδη αστακών και αστακοκαραβίδων με εντυπωσιακό μέγεθος!!!!!
Πιστεύω πως δεν θα πρέπει να ρωτήσετε περιοχή, απλά σας αναφέρω ότι είναι από Β.Ελλάδα και ΄θα πρέπει να μείνει εφτασφράγιστο μυστικό και όχι "μεταξύ μας" γιατί .....ξέρετε λιτότιτα!! ακρίβεια!! δε θα μείνει τίποτα όρθιο

MICHALIS 25-09-08 17:06

2 Συνημμένο(α)
Και για να γινει πιο πιστευτος ο epsilon , αυτος ο κυριος (ή κυρια :o) , βρισκεται εν ζωη και ελπιζουμε για πολυ ακομα !!!
(Αλλωστε οι φωτο ειναι δικες του !!!)

epsilon 26-09-08 09:38

ευχαριστώ πολύ Μιχάλη για το "ανέβασμα" των φωτο μου
θα φωτοενημερώσω τους αγαπητούς Τηθύτες σχετικά με παρόμοια είδη
τα οποία είναι εντυπωσικά

MICHALIS 26-09-08 09:55

Τιμη μας Κυριε Epsile !

Αναμενουμε νεωτερα !!

ppetross21 29-09-08 06:50

κάπου στη Χαλκιδική,
συγκάτοικοι....

MICHALIS 29-09-08 17:59

2 Συνημμένο(α)
Πολυ ωραιο Πετρο , ωραιος συνδυασμος :thumbup: .
Τωρα , μου ζητησε αυτος ο Epsilos να του ανεβασω αλλες δυο εδω . Ελπιζω να τα καταφερω γιατι κι εγω εχω ελαχιστη σχεση με αυτα τα "διαολοπραγματα" !

epsilon 30-09-08 11:58

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS (Μήνυμα 18745)
Πολυ ωραιο Πετρο , ωραιος συνδυασμος :thumbup: .
Τωρα , μου ζητησε αυτος ο Epsilos να του ανεβασω αλλες δυο εδω . Ελπιζω να τα καταφερω γιατι κι εγω εχω ελαχιστη σχεση με αυτα τα "διαολοπραγματα" !

ευχαριστώ Michalis για τη βοήθεια
αγαπητοί μου, ο 2ος είναι πραγματικά γιγάντιος και πολύ όμορφος
πλέον χρειαζόμαστε τα φώτα της physalia παρακαλώ!!!!!!
έχω την εντύπωση πως δεν είναι homarus gammarus
η μία δαγκάνα εχει τουλάχιστον ~35 πόντους μήκος και ~20-25 πλάτος
η 2η είναι στο ίδιο μήκος αλλά ~10 πόντους πλάτος
Χρώμα λευκό με όμορφες βαθύ μπλέ πινελιές. Ομορφο ζώο !!!!!!!!
Να είμαστε καλά να χαιρόμαστε τέτοια καλούδια

Physalia 30-09-08 12:32

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο epsilon (Μήνυμα 18763)
ευχαριστώ Michalis για τη βοήθεια
αγαπητοί μου, ο 2ος είναι πραγματικά γιγάντιος και πολύ όμορφος
πλέον χρειαζόμαστε τα φώτα της physalia παρακαλώ!!!!!!
έχω την εντύπωση πως δεν είναι homarus gammarus
η μία δαγκάνα εχει τουλάχιστον ~35 πόντους μήκος και ~20-25 πλάτος
η 2η είναι στο ίδιο μήκος αλλά ~10 πόντους πλάτος
Χρώμα λευκό με όμορφες βαθύ μπλέ πινελιές. Ομορφο ζώο !!!!!!!!
Να είμαστε καλά να χαιρόμαστε τέτοια καλούδια

Θα μπορούσε να είναι Homarus americanus αν μας τον έχεις φέρει από την αντίστοιχη ήπειρο....
Τα δικά σου φώτα χρειαζόμαστε λοιπόν! ;)

epsilon 30-09-08 12:51

Physalia μου γειά σου,
είναι Χαλκιδικιώτης και αυτός και ο προηγούμενος
στη διάθεσή σου εάν χρειστείς οι φώτο σε πραγματικό μέγεθος
εάν φυσικά θέλεις να ασχοληθείς, σου έχω κι άλλους:rolleyes:
μόνο περιοχή μη μου ζητάς γιατί θέλω να τους καμαρώνω
εάν έχεις χρόνο έλα να σε βουτήξω να "πάθεις το κάτι τι σου"

epsilon 04-10-08 23:04

1 Συνημμένο(α)
τελικά Μαρία , πρόκειται να κατονομάσεις τα είδη ή :banghead::banghead:
και αυτός που κοπανάει τη μηχανή μου και το ξερό μου ποιός αστακούλης είναι?? σίγουρα θέλω απάντηση και για τους άλλους 2

Physalia 05-10-08 10:37

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο epsilon (Μήνυμα 19020)
τελικά Μαρία , πρόκειται να κατονομάσεις τα είδη ή :banghead::banghead:

Μα γιατί με μαλώνεις παλιoΕ??

Αφού σου το΄πα, ο μόνος τέτοιος αστακός που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο Homarus gammarus, δεν τίθεται θέμα σύγχυσης, o μόνος που του μοιάζει λίγο είναι ο Homarus americanus αλλά αυτός είναι πολύ μακριά και δεν μου έτυχε ως τώρα να ακούσω για εξωτικές προσελεύσεις αστακών (αν ακούσω θα ανακαλέσω πάραυτα και με μεγάλη χαρά!).

Τα χαρακτηριστικά άλλωστε που διακρίνονται στη φωτό σου είναι τα κλασικά του H.gammarus δεν αλλάζει τίποτα ανησυχητικό (το χρώμα ποικίλλει αρκετά ανάλογα με τη φάση ανάπτυξης, τη διατροφή, την έκθεση στο φως κλπ). Όσο για το μέγεθος, δεν είναι θέμα.... άστους να μεγαλώσουν τους δόλιους και θα φτάσουν το 1 μέτρο.
Αλλά δεν τους αφήνει κανείς και μετά νομίζουμε ότι τα δικά μας είδη είναι μικρότερα από τ' άλλα...

Πιστεύεται ότι οι Homarus μπορούν να φτάσουν σε ηλικία 100 χρόνων.... το νου σου λοιπόν, αυτός ο κύριος μπορεί να είναι πολύ πιο σεβάσμιος απ' ό,τι τόλμησες να φανταστείς.....
Σου εύχομαι να τον βλέπεις για πολλά χρόνια ακόμα. ;)

Το άλλο είδος, της τελευταίας φωτό σου, είναι ο κλασικός αστακός που συναντάμε πιο συχνά στις βουτιές μας. Αν είχες διαβάσει την πρώτη σελίδα αυτού του θέματος :p, θα ήξερες ήδη ότι αυτός είναι ο Palinurus elephas...

Και ό,τι άλλο χρειαστείτε, στη διάθεσή σας!

epsilon 07-10-08 09:14

καλημέρα σε όλους,
.........για μισό λεπτό παλιοphy..!!
άρχισε να σοβαρεύει το πράμα, ο μπλέ τεράστιος αστακός φωτογραφήθηκε
στην χώρα μας σε.....κάπιο μέρος και πραγματικά νοιώθω πολύ χαρούμενος αλλά και μπερδεμένος γιατί μου λες ότι δεν ζει στη χώρα μας.
Αν υπονοούσες τη Βενεζουέλα, όχι, δεν είναι από εκεί, είναι Ελλην άλλωστε έχει και τα χρώματά μας.
Σε παρακαλώ λοιπόν να το ψάξεις γιατί μπορεί να βγάλαμε λαυράκι και τελικά να αποδειχθεί ότι άρχισαν να έρχονται εκπλητικά είδη από 'σα πέρα
Αλήθεια περιμένω βοήθειά σου και εγώ με τη σειρά μου θα σου στείλω 6-7 φωτο του τέρατος για να ελέγξεις ότι φωτογραφήθηκε φέτος το καλοκαίρι που ήμουν Ελλάδα και να δεις καλύτερα τι παίζει

Physalia 07-10-08 09:56

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο epsilon (Μήνυμα 19136)
καλημέρα σε όλους,
.........για μισό λεπτό παλιοphy..!!
άρχισε να σοβαρεύει το πράμα, ο μπλέ τεράστιος αστακός φωτογραφήθηκε
στην χώρα μας σε.....κάπιο μέρος και πραγματικά νοιώθω πολύ χαρούμενος αλλά και μπερδεμένος γιατί μου λες ότι δεν ζει στη χώρα μας.
Αν υπονοούσες τη Βενεζουέλα, όχι, δεν είναι από εκεί, είναι Ελλην άλλωστε έχει και τα χρώματά μας.
Σε παρακαλώ λοιπόν να το ψάξεις γιατί μπορεί να βγάλαμε λαυράκι και τελικά να αποδειχθεί ότι άρχισαν να έρχονται εκπλητικά είδη από 'σα πέρα
Αλήθεια περιμένω βοήθειά σου και εγώ με τη σειρά μου θα σου στείλω 6-7 φωτο του τέρατος για να ελέγξεις ότι φωτογραφήθηκε φέτος το καλοκαίρι που ήμουν Ελλάδα και να δεις καλύτερα τι παίζει

Πείτε μου, σας ικετεύω, είναι μόνο ο E που δεν με καταλαβαίνει, ή γενικά άρχισα να χάνω επαφή;

και τι είναι όλα αυτά τα άσπρα ανθρωπάκια και γιατί το μπλουζάκι μου δεν έχει μανίκια; :crazy:

epsilon 07-10-08 10:16

εσύ νομίζεις ότι είμαι χαζός??? εγώ είμαι σίγουρος!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::cr azy::crazy:
με το ένα χέρι στο τηλέφωνο να μιλάω με Ιταλία, με το άλλο χέρι να πληκτρολογώ , με το πόδι ανοίγω συρτάρια ...(α, έχω και το hands free free στο αυτί) πως να καταφέρω να διαβάσω αυτά που λες???? ρρρε που πάμε ρρρρρε , άσε με
θέλω βουτιά σήμερα οπωσδήποτε
Με κρίνεις αρνητικά:thumbdn::thumbdn::thumbdn::thumbd n::thumbdn: παλιοphy.. μπου ρε!!!!

Physalia 07-10-08 10:25

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο epsilon (Μήνυμα 19139)
εσύ νομίζεις ότι είμαι χαζός??? εγώ είμαι σίγουρος!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::cr azy::crazy:
με το ένα χέρι στο τηλέφωνο να μιλάω με Ιταλία, με το άλλο χέρι να πληκτρολογώ , με το πόδι ανοίγω συρτάρια ...(α, έχω και το hands free free στο αυτί) πως να καταφέρω να διαβάσω αυτά που λες???? ρρρε που πάμε ρρρρρε , άσε με
θέλω βουτιά σήμερα οπωσδήποτε
Με κρίνεις αρνητικά:thumbdn::thumbdn::thumbdn::thumbd n::thumbdn: παλιοphy.. μπου ρε!!!!

κι όμως, καθόλου δε σε κρίνω.....
απλά για μια στιγμή νόμισα ότι έκανα επικοινωνιακή κρίση.... Δε φταις εσύ, αλήθεια, είναι που την περιμένω έτσι κι αλλιώς από στιγμή σε στιγμή....
Να'σαι καλά, με όλα αυτά που μου είπες για ιταλία και συρτάρια πολύ με ανακούφισες, φιουυυυυυυυυυυυυυυυ
(άντε να δούμε για πόσο ακόμα θα την σκαπουλάρω...)

Φίλοι, ε Ε;:geia:

epsilon 07-10-08 12:45

it's all the same fuck.......ng days sweety

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:18.