Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Γίνε Οικο-ρεπόρτερ (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο! (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3453)

MICHALIS 18-03-09 08:50

Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
« Απάντηση #1 στις: 17-Μάρτιος-2009, 02:18:37 »

15/03/2009
Καλώς τα δεχθήκαμε ! !
'Οπως διάβασα στο forum http://www.greekdivers.com
ψαροτουφεκάδες κτύπησαν λαγοκέφαλο στην Σιθωνία και συγκεκριμένα στην Βουρβουρού.
Ας έχουμε το νού μας και τις φωτογραφικές μας μηχανές έτοιμες !!

παραθέτω το link>>
http://www.greekdivers.com/forum/ind...howtopic=18803

« Τελευταία τροποποίηση: 17-Μάρτιος-2009, 02:50:14 από ppetross21 » Καταγράφηκε Petros Ornithopoulos
my blog
my photos

MICHALIS Μέλος ΕΑΘ - TDC Member
Sr. Χρήστης

Αποσυνδεδεμένος

ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
« Απάντηση #2 στις: 17-Μάρτιος-2009, 06:13:59 »

Ολα ειναι υπεροχα και μαγευτικα , αυτο που δεν καταλαβα , ειναι το εξης : Αφου πλεον ολοι γνωριζουν τι ειναι ο λαγοκεφαλος και οτι δεν τρωγεται , ηταν αναγκη να τον χτυπησει ?
Αλλα απ' ο,τι φαινεται , εγω ζω σε αλλον , διαφορετικο κοσμο....

« Τελευταία τροποποίηση: 17-Μάρτιος-2009, 06:36:58 από ppetross21 » Καταγράφηκε And then my mind just walked away .....

vchou Administrator
Full Χρήστης

Συνδεδεμένος

Απ: ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
« Απάντηση #3 στις: 17-Μάρτιος-2009, 08:02:08 »

Παράθεση από: MICHALIS στις 17-Μάρτιος-2009, 06:13:59
Ολα ειναι υπεροχα και μαγευτικα , αυτο που δεν καταλαβα , ειναι το εξης : Αφου πλεον ολοι γνωριζουν τι ειναι ο λαγοκεφαλος και οτι δεν τρωγεται , ηταν αναγκη να τον χτυπησει ?
Αλλα απ' ο,τι φαινεται , εγω ζω σε αλλον , διαφορετικο κοσμο....

Μερικά από τα σχόλια των ψαροκυνηγών:

"Πρέπει να είναι το πρώτο που πιάνεται με ψαροντούφεκο και δημοσιεύεται. Καλά του έκανες!"

"Δεύτερο πόδι Βουρβουρου

στο ευγα το βρήκαμε σε 4 μέτρα νερό να κόβει βόλτες απαθέστατο ανάμεσα στα βράχια
μέσα στο νερό είναι γκριζοπο με κάθετες ρίγες
ήρεμο σε σημείο να αναρωτιέσαι (γιατί σε γράφει ?) "

"δεν το ειπαμε γι αυτο και σας το στειλαμε να το εχετε στο μυαλο σας . κακως βεβαια δεν ενημερωσαμε.
απαθεστατο στο πλαναρισμα, μαλλον δεν ειχε ξαναδει ψαρ/κα , και δεν θα ξαναδει."

Αφού λοιπόν ήταν το πρώτο, δεν είχε ξαναδεί ψαροντουφεκά και τον έγραφε κανονικά το καμακώσανε...
Σου λύθηκαν οι απορίες ή ακόμα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 18-03-09 12:02

Απάντηση: Προσοχη !! Στην Χαλκιδικη , οτιδηποτε κινειται υποβρυχιως ειναι επικυρηγμενο !

:mad:δεν τους αντεχω αλλο , δεν τους αντεχω αλλο.....

δεν αντεχω αλλο τη ΜΑΛΑΚΙΑ που δερνει το ανθρωπινο ειδος και ειδικα τους κατοικους αυτης της χωρας.....

ΥΓ επισης προσεξτε τον αρχιτρομπα που κραταει το ψαρι με σακουλα για να μην μολυνθει απο το δηλητηριο.....:mad:

MICHALIS 18-03-09 12:58

Απάντηση: Προσοχη !! Στην Χαλκιδικη , οτιδηποτε κινειται υποβρυχιως ειναι επικυρηγμενο !

Πλησιαζει ο καιρος που σε μερη σαν την Χαλκιδικη (που ολοι παγκοσμιως κατεχουμε οτι σαν την Χαλλλκιδικη δεν εχει :worship: :D:D) το μονο που θα χτυπανε με τα ψαροντουφεκα θα ειναι καμμια ξεμπαρκη σαγιοναρα και κανενα κουτακι απο μπυρα . Δεν ειμαι κατα του ψαρεματος , ειμαι κατα της καταχρησης (για να εξηγουμαστε) .

dmanetakis 18-03-09 16:59

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ (Μήνυμα 24928)
:mad:δεν τους αντεχω αλλο , δεν τους αντεχω αλλο.....

δεν αντεχω αλλο τη ΜΑΛΑΚΙΑ που δερνει το ανθρωπινο ειδος και ειδικα τους κατοικους αυτης της χωρας.....

ΥΓ επισης προσεξτε τον αρχιτρομπα που κραταει το ψαρι με σακουλα για να μην μολυνθει απο το δηλητηριο.....:mad:

Συμφωνώ και επαυξάνω ! .... ( αλλά για να μην γεμίσει το forum με κακές λεξούλες κάνω quote ) .... Δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι εμείς οι Ελληναράδες ?

seafarer 18-03-09 21:31

Παράθεση:

:worship::worship::worship: :rofl::rofl::rofl: :banghead::banghead::banghead:

Physalia 18-03-09 21:33

Μιχάλη, υπάρχει μια καλή συγκυρία....
Αύριο Πέμπτη 19/3 οι Παναγιώτης, Πάνος και Κώστας (HUTS Radio) έχουν εκπομπή αφιερωμένη στην ελεύθερη κατάδυση και το ψαροτούφεκο ("Με μια ανάσα"), με καλεσμένους παιδιά από το greekdivers!

Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να στείλεις ένα ερώτημα ωστε να ακούσουμε και τη δική τους γνώμη για αυτά τα ματσο-μανιλίκια...

Τους έχω ήδη στείλει κι εγώ κάποια αντίστοιχα ερωτήματα (αλλά θυμίζω ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να μάς απαντήσουν αν δεν τους αρέσει το ύφος μας, ας είμαστε ευγενικοί αν πραγματικά επιθυμούμε το διάλογο)

Just Do it!
(info@huts-radio.gr, ή χρησιμοποιώντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του σταθμού www.huts-radio.gr)

(και btw δε συμφωνώ καθόλου με τον τίτλο που διάλεξες για το θέμα αυτό... μου φαίνεται κομματάκι άσχετος και υπερβολικός......:rolleyes:)

__________________________________________________ __________
ξανά διόρθωση: Αναφέρομαι στο υστερόγραφο του Δέλβε... μου είχε ξεφύγει αυτή η λεπτομέρεια!!! Α ρε άντρακλες με τα όλα τους!!!!

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::D:D:D:D:D

MICHALIS 19-03-09 09:49

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 24966)
(και btw δε συμφωνώ καθόλου με τον τίτλο που διάλεξες για το θέμα αυτό... μου φαίνεται κομματάκι άσχετος και υπερβολικός......:rolleyes:)

Μεχρι να παραδεχτεις δημοσιως οτι ...ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ , θα βαζω τιτλους που να αναστατωνουν την παγκοσμια κοινη γνωμη (ξερω , ξερω , εκεινο με την φοραδα στ'αλωνι , με την Φατμε στο Γενι Τζαμι κλπ κλπ ....)

Physalia 19-03-09 09:51

Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Χαλκιδική = Η Γη της Επαγγελίας
:worship:

MICHALIS 19-03-09 10:03

Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Ή , οπως λενε πολλοι , βαθυτατα μορφωμενοι συντοπιτες μου : Η Γη της Απαγγελιας :crazy::crazy::crazy::banghead:

ΟΚ , μπραβο Μαρια , τωρα καταλαβαινω οτι ξερεις να κρινεις , δειξε μου τον δρομο για να αλλαξω τον τιτλο τωρα σε κατι πιο διακριτικο οπως :
Ισως οι Λαγοκεφαλοι να μην χρειαζεται να αποτελουν θηραμα για υ/β κυνηγους

Ή ΣΤΥΓΝΗ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ή ,ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΟΡΦΑΝΑ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΑΚΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ (:p:p:p)

Ή , ΤΟ'ΠΙΑΣΕΣ ? ΤΩΡΑ Π@@ΣΤΗ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ (:p:p:p:p:p:p:p)
(για να μην παρεξηγουμαστε , εδω κανω πλακα )

ppetross21 19-03-09 10:50

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS (Μήνυμα 24984)

ΤΟ'ΠΙΑΣΕΣ ? ΤΩΡΑ Π@@ΣΤΗ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ

:cheesy::cheesy::cheesy:

:worship::worship::worship::rofl::rofl::rofl::D:D: D

Physalia 19-03-09 11:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS (Μήνυμα 24984)
ΤΟ'ΠΙΑΣΕΣ ? ΤΩΡΑ Π@@ΣΤΗ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ

Θεϊκό!!!!!!!!!!!!! :worship::worship::worship:
:D:D:D:D

neokles 19-03-09 11:47

:D:D:D:D

epsilon 19-03-09 13:53

"δεν το ειπαμε γι αυτο και σας το στειλαμε να το εχετε στο μυαλο σας . κακως βεβαια δεν ενημερωσαμε.
απαθεστατο στο πλαναρισμα, μαλλον δεν ειχε ξαναδει ψαρ/κα , και δεν θα ξαναδει"

και αυτό το τελευταίο .....και δεν θα τον ξαναδεί , παιδιά με ερέθισε!!!!
βράχτηκα απο κάτω μου , σούπερ άντρας ουάου , βάρβαρος ΚΟΝΑΝ έτσι μου αρέσουν!!!!!!!

τι λες βρε καραγκιόζη???? σκότωσες ένα πλάσμα και τούδειξες ε??
φυσικά κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα έχουν σαν προέκταση της τσουτσούς τους τις μαγκιές το αντριλίκι και το σκότωμα, σκότωσες την ψυχούλα και επιβεβαιώθηκες ως άνδρας και ως ψαροντουφεκάς??? καραγκιόζη
πραγματικά με εκνεύρισε το ζώον

Physalia 19-03-09 14:24

Απάντηση:

Άντε και εις τον Σαπουνά παιδιά.....:2drunk:
είμαι σίγουρη ότι κι εκείνος θα τολμήσει να σας κοιτάξει απαθέστατος.
Επίσης θα είναι η παγκοσμίως πρώτη φορά που θα πιάνεται από ψαροτουφεκά.
ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ!
:banghead:

(όχι τίποτα άλλο, απλά όλα αυτά μου θυμίζουν κάτι παλιότερες διενέξεις σχετικά με το πόσο επιλεκτικό είναι το ψάρεμα με Ψ/Τ. Δεν υπάρχει επιλεκτικό όπλο παιδιά, μόνο επιλεκτικός εγκέφαλος. Συχνά-πυκνά όμως δεν υπάρχει καν εγκέφαλος, όπερ έδει δείξαι)

aballos 20-03-09 18:28

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο epsilon (Μήνυμα 24995)
..........τι λες βρε καραγκιόζη???? .......
...........καραγκιόζη πραγματικά με εκνεύρισε το ζώον........

Παράθεση:

...........δεν αντεχω αλλο τη ΜΑΛΑΚΙΑ .........
...........ΥΓ επισης προσεξτε τον αρχιτρομπα........

Παίρνω το θάρρος (αν και όχι αυτοδύτης) να σας καλημερίσω μόνο και μόνο γιατί αναφερθήκατε προσωπικά σε εμένα (ναι εγώ είμαι αυτός παραπάνω)

Δεν είμαι μέλος της κοινότητας (forum) σας απλά θεωρώ ότι σαν ΟΙΚΟ-ΡΕΠΟΡΤΕΡ θα έπρεπε να είστε πρώτα ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» κα ύστερα ΡΕΠΟΡΤΕΡ και όχι «ΡΕΠΟΡΤΕΡ»

Διάβασα τα ωραία ρεπορτάζ σας αλλά πουθενά δεν είδα να αναφέρεστε και πολύ περισσότερο να παραθέτεται φωτογραφικό υλικό από βυθούς ξυρισμένους από τις τράτες ή βομβαρδισμένους από τους δυναμίτες, δεν νομίζω να μην έχετε δει ποτέ τέτοιους.
Δεν είδα Οικο-ρεπορτάζ για νεκρές θάλασσες από βιομηχανικά – αστικά λήμματα
Δεν είδα πουθενά να αναφέρεστε γενικότερα στο τι είναι αυτό που καταστρέφει πραγματικά αυτό που αγαπάμε ΟΛΟΙ μας (όσο για κάποιους χαρακτηρισμούς του τύπου «ΕΜΕΙΣ – ΑΥΤΟΙ» τους θεωρώ επιεικώς άστοχους).

Αυτά για το «ΟΙΚΟ κομμάτι» όσο για το «ρεπόρτερ κομμάτι» τι να θα μπορούσα να αναφέρω???
Περί αντικειμενικότητας περί παράθεσης ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ περί ΜΗ χρήσης άσκοπων σχολιασμών και χαρακτηρισμών ή μήπως περί αποφυγής δημιουργίας άστοχων και πολύ περισσότερο παραπλανητικών εντυπώσεων.

Όπως έχω αναφέρει προσωπικά σε όσους σχολίασαν την πράξη μου «ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ» εγώ τουλάχιστον την δημοσιοποίησα και δεν έκρυψα ποτέ σκελετούς στη ντουλάπα μου.
Ο καθένας από εμάς ας αναλογιστεί τις πράξεις του και ας έχει το θάρρος και τα κ@κ@λ@ να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για αυτές.

Φιλικά
Αλέξανδρος Μπάλλος
(κατά κόσμο αρχιτρόμπας καραγκιοζης ζωον)

Υ.Γ.
Προς την συντονιστική ομάδα του Forum σας θα ήθελα να τους παρακαλέσω να πάρουν θέση για τους χαρακτηρισμούς – σχόλια του συγκεκριμένου topic.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ 20-03-09 18:50

Αλλο πραγμα να συνηδητοποιει καποιος το λαθος του και να πει ωχ εκανα μαλακια , σκοτωσα κατι χωρις κανενα απολυτως λογο και αλλο να ζηταει και τα ρεστα που η μαλακια ονομαζεται ΜΑΛΑΚΙΑ

το να δολοφονειται ενα ζωο για την πλακα το θεωρω ΜΑΛΑΚΙΑ....

αν οποιοσδηποτε εχει αλλη γνωμη δικαιωμα του , οπως και δικο μου να επιμενω οτι η ανευ λογου δολοφονια ενος ζωου ειναι ΜΑΛΑΚΙΑ

το να πιανει καποιος με σακουλα το ψαρι "δολοφονο" (κατα τα λεγομενα των απολυτως αδαων) για να μην παθει κανενα τοξικο σοκ , το θεωρω επισης μαλακια,
(αν διαβαζες και κατι παραπανω για το θυμα σου ισως να ηξερες οτι δεν κινδυνευεις απο δαυτο, εκτος αν το φας....)

Και οποιος κανει μαλακιες απο αρχαιοτατων χρονων θεωρειται κατι που να προσομοιαζει στο αρχιτρομπας....

οπως θεωρω μαλακα και οποιον λεει οτι το προφυλακτικο κανει κακο σε σχεση με το AIDS (ασχετο, αλλα τωρα μου ηρθε στο μυαλο ο αγιος πατερας)

Το οτι οι τρατες γαμανε το συμπαν δεν δικαιολογει τη δικια σου ασχετοσυνη σχετικα με αυτο που υποτιθεται αγαπας ....(να σκοτωνεις βεβαιως βεβαιως).

Προσωπικα εχω φωτογραφησει (και χαζεψει) απειρους τετοιους "λαγοκεφαλους" στη ζωη μου και ετσι μπορω να δηλωσω με πληρη ευσυνειδησια οτι τους ΑΓΑΠΑΩ....

Ισως να με κανει λιγο γκέι στα ματια των απιθανων τυπων που γραφουν αναφερομενοι στα ψαρια που "αγαπανε" (να σκοτωνουν)
Παράθεση:

δεν το ειπαμε γι αυτο και σας το στειλαμε να το εχετε στο μυαλο σας . κακως βεβαια δεν ενημερωσαμε.
απαθεστατο στο πλαναρισμα, μαλλον δεν ειχε ξαναδει ψαρ/κα , και δεν θα ξαναδει"

αλλα δεν βαριεσαι , η μαλακια που βαραει πολλους απο τους συνανθρωπους μου δεν θα παψει να με εκπλησει ποτε....

αυτα.....

και ουδεποτε ιδρωσε το αυτι μου αν με εχουν πει μαλακα...ειδικα οταν ξερω οτι παλευω απο τα μικρατα μου να αποφευγω τις μαλακιες.....

dimkar 20-03-09 19:11

Για να μην πολυλογώ, προσυπογράφω τα γραφόμενα του Γιώργου, με πλήρη γνώση των συνεπειών του νόμου...

Και παραθέτω ένα ωραιότατο βιντεάκι...

http://www.youtube.com/watch?v=nZo-WTdW4ho&eurl

Είναι βέβαια για στεριανά "θηράματα" αλλά δεν έχει σημασία...

Δημήτρης

ΥΓ. Αν χρειαστείς τίποτα επιπλέον στοιχεία για τα περαιτέρω Pm. Δεν χρειάζεται να ζαλίζουμε τον κόσμο...

neokles 20-03-09 19:59

Αλέξανδρε

Αισθάνομαι την ανάγκη να σε καλωσορίσω και να σου ζητήσω να μην παρεξηγηθείς με τα όσα γράφτηκαν. Δεν είχαν στόχο τον Αλέξανδρο, αλλά την πράξη του χ δύτη-υποβρύχιου κυνηγού. Μην μείνεις στις κουβέντες που λίγη σημασία έχουν (από την στιγμή που δεν είχαν στόχο κάποιο συνομιλητή αλλά έναν άγνωστο). Είμαι σίγουρος ότι αν όχι όλοι μας, σχεδόν όλοι έχουμε αποκαλέσει με άσχημους χαρακτηρισμούς (ίσως και άδικα) κάποιον συμπολίτη μας για χ λόγους. Μπορεί βέβαια να είναι το καλλίτερο παιδί αλλά εκείνη την ώρα να μας ξεκούφανε πχ με το χαλασμένο του παπάκι.

Είμαστε φίλοι με πολλούς υποβρύχιους κυνηγούς, άλλοι από μας είναι και οι ίδιοι (όταν βέβαια δεν έχουν τις μπουκάλες μαζί τους) και άλλοι πρώην κυνηγοι του βυθου. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό στην ερασιτεχνική υποβρύχια αλιεία όταν αυτή γίνεται αποκλειστικά με άπνοια. Είναι ένα είδος επιλεκτικής αλιείας που δεν δημιουργεί επιβάρυνση στο περιβάλλον, αρκεί ο κυνηγός είναι ενημερωμένος σωστά.

Συζητήσεις για τα θέματα που έθιξες έχουν γίνει πολλές και έχουν γίνει και σχετικές δράσεις-παρεμβάσεις. Επίσης κάποια μέλη του συλλόγου έχουν αναπτύξει εθελοντική ή και επαγγελματική δράση πάνω στα θέματα που ανέφερες. Ακόμα και μεταξύ μας έχουμε "αλληλοκραχθεί" ακόμα και για ένα άδειο κοχύλι που ανεβάσε κάποιος. Φαντάσου τι πάθαμε όταν είδαμε ότι σκοτώθηκε ένα πλάσμα χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Χωρίς να ξέρω το υποβαθρο σου ή το επιπεδο ενημέρωσης που έχεις σχετικά με τις μεθόδους αλιείας, τα προστατευόμενα είδη κτλ, σίγουρά όμως είσαι στο κατάλληλο μέρος για να βρεις και το υλικό αλλά και τους ανθρώπους για να ενημερωθείς παραπάνω και να κάνεις την δραστηριότητά σου πιο ευχάριστη για σένα αλλά και όσο το δυνατόν πιο φιλική σε αυτό που αγαπάμε.

Δεν ξέρω αν πρέπει κάποιος να πει στον άλλον συγγνώμη, προτείνω όμως να αφήσουμε τα τυπικά και να κάνουμε κάτι που πράγματι θα κάνει την διαφορά. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Τώρα η μπάλα είναι στον Μπάλλο! Welcome

Physalia 20-03-09 20:02

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aballos (Μήνυμα 25036)
Δεν είμαι μέλος της κοινότητας (forum) σας απλά θεωρώ ότι σαν ΟΙΚΟ-ΡΕΠΟΡΤΕΡ θα έπρεπε να είστε πρώτα ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» κα ύστερα ΡΕΠΟΡΤΕΡ και όχι «ΡΕΠΟΡΤΕΡ»

Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη που το θέμα αυτό βρίσκεται στην ενότητα Οικορεπόρτερ. :confused:
Ο Μιχάλης το είχε βάλει στα "Περιβαλλοντικά Νέα" αλλά προφανώς δεν είναι αφού τέτοια θεωρούνται όσα γράφονται στον τύπο.

Θα εξέταζα σοβαρα και την εναλλακτική του "Η ζωή στο βυθό και το πέλαγος" αλλά δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά ζωή.

Δεδομένου ότι αφορούσε ένα αρκετά πρωτότυπο νέο, τόσο από την άποψη της παρουσίας του Λαγοκέφαλου στη Χαλκιδική όσο και της απίστευτης αντιμετώπισης που είχε και μάλιστα από θαλασσανθρώπους απολύτως ενήμερους για την τοξικότητά του, αποφάσισα μόνη μου να μετακινήσω το μήνυμα στο "Γίνε Οικο-ρεπόρτερ".
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που σε στεναχώρησα αλλά εξακολουθώ να πιστευω ότι πρέπει να μείνει εκεί.

Λυπάμαι επίσης που δεν μπόρεσες να βρεις πουθενά αντίστοιχες αποδοκιμασίες από τα μέλη αυτού του φόρουμ προς κάθε είδους παράνομο ψάρεμα/δραστηριότητα και ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις της τραταλιείας. Υποθέτω θα διάβασες τα θέματα τόσο διαγώνια όσο και τις πληροφορίες για το που έχει το δηλητήριο ο Λαγοκέφαλος.
Δε μας πειράζει όμως, έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να ψάξεις το φόρουμ και να διαπιστώσεις μόνος σου το εύρος των ανησυχιών μας .

Τυχαίνει επίσης να είμαι συντονίστρια αυτού του φόρουμ και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βρω άλλη ύβρη εδώ μέσα, πέραν της δικής σου βεβαίως-βεβαίως....
Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν και οι άλλοι συντονιστές, αν πάντως έχουν διαφορετική οπωσδήποτε θα επέμβουν.

Καλώς όρισες παρεμπιπτόντως στο φόρουμ του Συλλόγου μας.

Γνώμη μου είναι πάντως ότι δε θα έπρεπε να το παίρνεις τόσο προσωπικά τη στιγμή μάλιστα που -σύμφωνα πάντα με τα δικά σου λεγόμενα αλλού:

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aballos
ποιος από εμάς θα έβλεπε ένα ψάρι (έστω άγνωστη φιγούρα) μεγέθους 50cm μέσα στο δραστικό βεληνεκές του και δεν θα πατούσε την σκανδάλη?????

geogeo 20-03-09 23:29

Τελικά αγαπητέ άμπαλε τον έφαγες τον λαγοκέφαλο?
Να υποθέσω πως όχι.
Τότε μάλλον τον σκότωσες επειδή σπάραξε η καρδιά σου απ' τους ξυρισμένους απ' τις τράτες και βομβαρδισμένους απ' τους δυναμίτες βυθούς που έβλεπες γύρω σου.

Είναι από κάτι τύπους σαν εσένα και κάτι άλλους που σκοτώνουν για πόντους, που με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι (έτσι νιώθω κι ας έχω να πιάσω το όπλο μου χρόνια) ψαροτουφεκάς.

Σαν συν-συντονιστής αυτού του forum, οι χαρακτηρισμοί στους οποίους αναφέρεσαι είναι κατά την γνώμη μου δίκαιοι και ακριβείς

:thumbdn:

MICHALIS 21-03-09 09:54

Αμπαλλε , αντι να διαμαρτυρεσαι που σε βρισαμε , σκεψου τον λογο πρωτα . Γεγονος ειναι οτι , οχι μονον σκοτωσες τον Λαγοκεφαλο ο οποιος , ως γνωστον δεν τρωγεται, αλλα βγηκες και το καυχηθηκες , που σιγα την μαγκια να σκοτωσεις τον απολυτο κυνηγο του παγκοσμιου οικοσυστηματος , το πιο ακινητο ψαρι του Far West (τσε βααααλε) .
Για οσα λες για τις τρατες κλπ , δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΑ το οτι εχεις δικιο , διοτι Α) και για αυτα τα θεματα γινονται , οχι μονον συζητησεις αλλα λαμβανονται και μετρα και Β) Αν βγω και σκοτωσω ενα μικρο παιδι , τι θα λεω ? Ε , κοιτα τι γινεται στο Σουδαν , τι πειραζει για ενα δυο μουλικα ?
Για οσα λες για τους αυτοδυτες που κανουν γουρουνιες (ψαρεματα αρχαιοκαπηλεια , εστω και τα ζωντανα κοχυλια κλπ) , ειμαι μαζι σου 900% , συμφωνω , τους χ@ιζω στα μουτρα και σε αυτο το forum και σε αλλα , ακομα και προσωπικα και ονομαστικα και κανω ο,τι μπορω για να σταματησουν αυτα (φυσικα ειναι δυστυχως αδυνατον ) . Δεν σημαινει οτι ολοι , ή εστω η πλειοψηφεια κανει κατι τετοιο . Δεν μπορεις να αμυνεσαι μιλωντας για των αλλωνων τις μ@λ@κιες . Κοιτα το συγκεκριμμενο δικο σου περιστατικο .
Πιστευω οτι πιο πολυ λαθος κριση ηταν η δικη σου , παρα σταθερος τροπος αντιμετωπισης της φυσης απο σενα και ελπιζω να μην συνεχισεις να σκεφτεσαι και δρας ετσι . Κοιτα τι κανεις εσυ και οχι τι κανουν οι αλλοι .
Απλα να θυμασαι να σεβεσαι την φυση και να αποβαλλεις τον εγωισμο σου οταν πιανεις οπλο στο χερι σου .
(edit διοτι παρεκτραπην )

MICHALIS 21-03-09 10:41

Επισης ηθελα να προσθεσω κατι , σχετικα με το κατωθι σχολιο στο forum Greekdivers :
Είναι πολύ περίεργο που ένα τέτοιο θέμα ανοίγει την αμέσως επόμενη μιας επιτυχημένης προσπάθειας στο huts-radio.
Κάτι μου μυρίζει άσχημα εδώ... κλειδώνεται έως ότου αποφασίσουμε τι θα κάνουμ

Εαν οντως ισχυει κατι τετοιο που δεν το πιστευω , θλιβομαι και τασσομαι με τι δικο σας μερος . Η πολυ ομορφη και επιτυχημενη ενεργεια του HUTS , ειναι παραδειγμα προς μιμηση και την αγκαλιαζουμε με αγαπη .
Οσο γνωριζω παντως , το σχολιο σου Γιωργο Βαβουλογιαννη μαλλον ειναι αστοχο .

MICHALIS 21-03-09 10:46

Το τελευταίο γεγονός που έπεσε στην αντίληψή μου, ήταν πριν 2 1/2 μήνες, στην ακτή Καλογραιάς όπου δύο αυτοδύτες βγήκαν με δύο πληγωμένα ψαράκια, τα οποία προς Θεού, δεν προορίζονταν για τα κάρβουνα, αλλά για τον..... κτηνίατρο, για να τα γιατρέψει!
Χρηστο Κουτουση , σε θερμοπαρακαλω , την επομενη φορα που θα δεις κατι τετοιο , ακολουθησε την δικη μου τακτικη και παρε το Λιμενικο τηλεφωνο , δωσε ολα τα στοιχεια , παρε φωτογραφιες αν γινεται και δωσε του γ@μημενους του ψαρομπουκαλους , να το γραψουν και οι εφημεριδες να γινουν ρεζιλι (+ επιπονο προστιμο:thumbup:;) )
Μονον ετσι θεραπευεται αυτη η αρρωστεια . Ετσι , ή με αυτοδικια .

Μιχαλης Αδαμτζιλογλου
(ξεχασα να συστηθω , sorry )

fivos 21-03-09 11:34

Μιχάλη θεωρώ μάλλον άστοχο να μεταφέρουμε αποσπάσματα συζητήσεων από to GreekDiver και να τα σχολιάζουμε εδώ χωρίς να υπάρχει δυνατότητα σ' αυτούς που έγραψαν τα μηνύματα να απαντήσουν και να υπάρξει διάλογος. Το σωστό είναι να γραφτείς στο GreekDivers αν θες να απαντήσεις.

Παρ' όλο που δε συμφωνώ με την τακτική αυτή, θα κάνω κι εγώ μια μεταφορά από το GreekDivers που τη θεωρώ σημαντική γιατί μας φέρνει πιο κοντά.
Είναι απο το θέμα Κάθε αρχή και δύσκολη

Παράθεση:

Γιώργος Δεμέτης:

Παιδιά έγινε μία πάρα πολύ καλή αρχή για προσέγγιση, μέσα από το ραδιόφωνο, δύο διαφορετικών κοινωνιών ανθρώπων που ασχολούνται με την υποβρύχια δραστηριότητα. Θεωρώ ότι και από τις δύο πλευρές πρέπει να γίνουν βήματα να ζυγώσουμε οι μεν τους δε.

Είναι σίγουρο ότι πάντα σε τέτοιες καταστάσεις θα υπάρχουν οι ακραίες θέσεις ανθρώπων και από τις δύο κοινωνικές ομάδες. Είμαστε οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος αλλά η μία δεν βλέπει ποτέ την άλλη. Μέσα από το ραδιόφωνο υπήρξε ο καθρέφτης και η μία πλευρά είδε λίγο πως είναι η άλλη στο ίδιο νόμισμα. Διαπίστωσα την τόσο μεγάλη άγνοια των θεμάτων που για εμάς είναι καθημερινότητα με ένα μικρό αστείο μόνο που απηύθυνα στον Βαβουλό μέσω ραδιοφώνου.

Ας είμαστε επιεικείς με αυτήν την νέα πλευρά που κρυφοκοιτάμε μέσα από το δικό τους φόρουμ. Ας προσπαθήσουμε να γνωριστούμε με τον κόσμο που χρησιμοποιεί αυτόνομες συσκευές και ας μην αφορίζουμε τους πάντες.

Γνωρίζω έναν πολύ έμπειρο εκπαιδευτή αυτόνομης κατάδυσης στη Μυτιλήνη τον Γιώργο τον Φιλιό και είδα πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν από εμάς την θάλασσα. Σας πληροφορώ ότι όταν έβγαλα έναν ροφό 4κιλο με ψαροτούφεκο (εννοείται με νόμιμο τρόπο) και τον φάγαμε μαζί με τον Γιώργο ο άνθρωπος έμεινε έκπληκτος από το πόσο καλά γνώριζα αυτό το πλάσμα. Συζητήσαμε επί μακρόν για θέματα προστασίας του είδους σε περιοχές του νησιού που έχει ελαττωθεί ο πληθυσμός τους.

Μέσα από τέτοιες συζητήσεις κατάλαβα πόσο κοντά είμαστε πραγματικά ο ένας στον άλλο. Παιδιά είμαστε δύο κοινωνικές ομάδες που λατρεύουμε τη θάλασσα και τα πλάσματα που ζουν σε αυτή. Αν μας βάλεις και τους δύο σε μία θάλασσα άδεια από ζωή θα βγούμε έξω γιατί τίποτα δεν μας συγκινεί εκεί μέσα. Κανείς δεν είναι δολοφόνος από τους δυό μας. Θα έλεγα απλά κάποιοι από εμάς είμαστε ψάρια σαρκοφάγα και κάποιοι φυτοφάγα. Είμαστε και οι δύο ψάρια.

Παράθεση:

Παράθεση:

Xaos_22: Γιώργο, καλώς η κακώς, θερμοκέφαλοι και πορωμένοι με αυτό που κάνουν και αντίθετοι με κάτι διαφορετικό υπάρχουν και στις δύο πλευρές. Το κακό είναι οτι μερικοί κρατούν θέσεις κλειδιά και μπορούν να κάνουν ζημια στην "άλλη" πλευρά.

Το θεμα είναι οτι μέσα απο συζητήσεις, μπορούν να βγουν συμπεράσματα που μπορεί να μας φέρουν πιο κοντά.
Γιώργος Δεμέτης:
Έτσι είναι τα πράγματα. Ας γνωρίσουμε οι μεν τους δε πρώτα από όλα. Αν δεν είμαστε προκατειλημμένοι σε μία συζήτηση μόνο τότε θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
Η εικόνα του κακού αυτόνομου και του κακού ψαροτουφεκά είναι αυτή που δηλητηριάζει τέτοιες συγκλίσεις ας μην ρίχνουμε λάδι σε μία τέτοια φωτιά που καίει τους πάντες.
Χαίρομαι όταν διαβάζω απόψεις σαν του Γιώργου Δεμέτη.
Συμφωνώ ότι έχουμε πιο πολλά που μας ενώνουν παρά που μας χωρίζουν.
Ο γενικός αφορισμός και το τσουβάλιασμα όλων των ψαροντουφεκάδων ή όλων των αυτόνομων με βάση τις κακές πρακτικές των παράνομων ή των ασυνείδητων του κάθε χώρου είναι αυθαίρετος και δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση, ούτε στην κατανόηση μεταξύ μας - το μόνο που δημιουργεί είναι έναν αφελή φανατισμό (εμείς οι καλοί, οι άλλοι οι κακοί).

Η κάθε ομάδα, οφείλει να προστατέψει τον χωρο της από τους ασυνείδητους και τους παράνομους για να προστατέψει τελικά την ίδια της την εικόνα, δίνοντας ένα μήνυμα και μια κατεύθυνση στους νέους ψαροντουφεκάδες και στους νέους αυτοδύτες που μπαίνουν τώρα στο άθλημα.

Όσο για αυτό εδώ το σχόλιο:
Παράθεση:

Είναι πολύ περίεργο που ένα τέτοιο θέμα ανοίγει την αμέσως επόμενη μιας επιτυχημένης προσπάθειας στο huts-radio.
Κάτι μου μυρίζει άσχημα εδώ... κλειδώνεται έως ότου αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.
...το θεωρώ τελείως ατυχές και σε λάθος κατεύθυνση, γιατί αν αρχίσουμε να διατυπώνουμε θεωρίες συνωμοσίας χωρίς κανένα στοιχείο, τότε το έχουμε χάσει σίγουρα το παιχνίδι της προσέγγισης.

Γνωρίζοντας τα παιδιά του Huts-Radio και την ειλικρινή τους αγάπη γι αυτό που ξεκίνησαν αλλά γνωρίζοντας επίσης προσωπικά και τους περισσότερους απ' όσους σχολίασαν σ' αυτό εδώ το θέμα, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τα παιδιά του GreekDiver ότι δεν υπάρχει καμμιά θεωρία συνωμοσίας ούτε καμμιά γενικευμένη διαμάχη με τους ψαροτουφεκάδες στο μυαλό των αυτόνομων δυτών:

Σχολιάζουμε συγκεκριμένα πρόσωπα, καταστάσεις και πράξεις, οπως έχουμε κάνει στο παρελθόν εξίσου αυστηρά και για τους (υποτίθεται) "δικούς μας" αυτόνομους όταν π.χ. βγαίνει στη φόρα ότι είναι ψαρομπουκαλάκηδες.

Physalia 21-03-09 12:21

Με καλύπτει απολύτως η τοποθέτηση του Φοίβου και πιστεύω ότι πράγματι αυτό είναι το ζουμί όλης αυτής της ιστορίας.

Θα ήθελα να ξεκεθαρίσω κάτι ακόμα...
Οι Ψ/Τ είναι πολύ πιθανό να συναντούν πολύ περισσότερους ψαρομπούκαλους απ΄ό,τι εμείς. Κι αυτό γιατί οι δυο αυτές ομάδες δραστηριοποιούνται σε παρόμοιες περιοχές.
Εκ των συνθηκών και οι δυο αυτές ομάδες έχουν συνήθως σκάφη και καταφεύγουν σε απόμακρες ακτές και ξέρες. Οι μεν πρώτοι γιατι εκεί βρίσκουν ψάρι και ηρεμία, οι δε δεύτεροι γιατί εκεί βρίσκουν ψάρι και καταφύγιο από "αδιάκριτα" μάτια.

Από αυτή την άποψη οι Ψ/Τ έχουν πράγματι μεγαλύτερες πιθανότητες να τους δουν και είμαι σίγουρη ότι όντως στη δικη τους αντίληψη οι ψαρομπούκαλοι είναι πολύ περισσότεροι απ'ότι οι αυτόνομοι πιστεύουμε.

Δεν γνωρίζω αν έχετε κάποιο σύλλογο που δραστηριοποιείται σε τέτοια θέματα. Έχω την πικρή αίσθηση ότι οι σύλλογοί σας συνήθως αναλίσκονται στον να διοργανώνουν "αγώνες".
Κρίμα γιατί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η παιδεία, η ενημέρωση, η ηθική του ψαρέματος, δεν έρχονται μόνα τους.... χρειάζεται προσπάθεια απ'όλους μας και πρέπει όλοι μαζί να αρχίσουμε να βρέχουμε κώλο -για να συνεχίσουμε να τρώμε ψάρι.

Προτείνω πάντως να κάνουμε μια συνάντηση, εμείς σαν Σύλλογος, εσείς σαν συντονιστικό του greekdivers μαζί με όσους ακόμα ενδιαφέρονται κι έχουν απόψεις και γνώμες να καταθέσουν.
Προτείνω να συζητήσουμε αρχικά την ιδεά όποτε ξαναδείτε ψαρομπούκαλο να κρατάτε στοιχεία και φωτό και να τα περνάτε στο Σύλλογό μας ο οποίος και θα φροντίζει τα της καταγγελίας. Αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για όλους. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να στοχοποιείται κανένας απέναντι σε αδίστακτους και ρεμάλια (που de facto είναι οι ψαρομπούκαλοι)

Αν σας ενδιαφέρει αυτή η ιδέα κι αν έχετε κι άλλες παρόμοιες προς συζήτηση, θα χαρούμε ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βρεθούμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε τις βάσεις για να κάνουμε επιτέλους πράγματα ΜΑΖΙ.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Μαρία Σαλωμίδη

epsilon 21-03-09 12:59

Μετανοιώνω που.........................
δεν "έδωσα" τους παπάρες ψαρομπούκαλους τους οποίους φωτογράφισα σε όλους τους το μεγαλείο στο Αυλάκι/Παλιούρι (με την ΕΑΘ) και είπα....χέστο μωρέ!!!!

δεν πυροβολεί ο χ ιδιοκτήτης πριοχής υδατοκαλιέργειας όταν ψαρομπούκαλοι και αυτόνομοι χτυπάνε δίπλα στα κοφίνια του ή ακόμα και μέσα σ'αυτά και απλά τους κράζει

δεν ρίχνει αστροπελέκι ο Δίας τη στιγμή που ο Ράμπο βγάζει ροφό τεράστιο μισού κιλού και τον κρατάει με τόση χάρη!!!!!

δεν πλάκωσα τον μεγάλο ψαροντουφεκά που "πήρε" μαμά χταπόδι με άπειρα αυγά από τη φωλιά στην ακτή καλογριάς και την είχε κρεμάσει στο καρφί του

δεν μετάνοιωσα που κράχτηκε ο αγαπητός -καλώς έγινε- γιατί ακόμα και τώρα δεν κατάλαβε το λάθος του και το συνεχίζει.
Εφ' όσον ήξερε τι ψάρι ήταν, γιατί το σκότωσε??? ....μήπως θα ακούσω πάλι παλιές παπαροιστορίες ψαροντουφεκάδικες όπως......το είδα στην τρύπα, ωόμισα ότι ήταν ροφός , έριξα, αλλά τελικά ήταν τεράστιο μουγκρί,
γ@μώτο και τώρα το θα το κάνω??? άχρηστο είναι
Στο Παλιούρι η σμέρνα που χαζεύαμε τόόόόσο καιρό σκοτώθηκε απο ψαροντουφεκά γιατί λέει είχε μεγαλώσει πολύ και θα γινόταν επικίνδυνη για εμάς που κυνηγάμε. Μία απορία???? τι καλό κάνεις φίλε μου στο περιβάλλον που ζείς και τη βρίσκεις (σκοτώνοντας έτσι για πλάκα) ???
Μη μιλάς εσύ για οικολογία και προστασία περιβάλλοντος, σουτ και ξουτ

Έκτωρ 21-03-09 13:46

αααααα ψου!!!

Τα προηγούμενα αφού το θέμα είναι κλειδωμένο θα τα κάνω delete. Χωρίς όμως να συμφωνώ με την λογική σας παρά μόνο από σεβασμό στο ότι είμαι φιλοξενούμενος σε αυτό το χώρο.

Physalia 21-03-09 14:38

Έκτωρ, Νίκο, Μιχάλη, everyone, δε βλέπω λόγο να το συνεχίζουμε....
Νομίζω ότι ο Φοίβος έχει πιάσει την καλύτερη γωνία παρατήρησης όλου αυτού του σκηνικού (γνήσιος φωτογράφος :p) και ίσως θα ήταν προς όφελος όλων μας να μετακινηθούμε προς τα εκεί....

Επίσης το θέμα που παραθέτεις, Έκτωρ, δεν έχει γεμίσει απόψεις θερμοκέφαλων μόνο και μόνο γιατί οι συντονιστές του greekdivers το κλείδωσαν.
Ας σεβαστούμε αυτή την ενέργεια κι ας μη συνεχίζουμε εδώ τις φυτιλιές (εκ του ασφαλούς μάλιστα, not nice).....

Εϊναι ώρα να τελειώνουν οι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν και να περνάμε σε κάτι πιο δημιουργικό... δε νομίζετε;
Άντε μπας και βγάλουμε τίποτα καλό από αυτή την ιστορία.
:geia:

epsilon 21-03-09 21:14

Μαρία , ωραία , εντάξει , βεβαίως , ας πάει και το παλιάμπελο
είμαι η Πετρούλα και......μόλις τελείωσα :D:D:D:D:p

Big-Blue 21-03-09 23:12

Νομίζω πως δε συνεχίζω τα προηγούμενα, κάνω μια γενική αναφορά απλά με αφορμή τα λεγόμενα του Φοίβου: ''Σχολιάζουμε συγκεκριμένα πρόσωπα,... εξίσου αυστηρά και για τους (υποτίθεται) "δικούς μας" αυτόνομους όταν π.χ. βγαίνει στη φόρα ότι είναι ψαρομπουκαλάκηδες''.

Μιλάω ως αυτοδύτης αλλά και ως ψαροντουφεκάς (έστω και με μια στις τόσες, γιατί όπως σωστά λέει ο Κουκούλας και οι υπόλοιποι...ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ:thumbup:...)

Οι ψαρομπουκαλάκηδες ή όπως διάβολο λέγονται έχουν τόση σχέση με την ερασιτεχνική αυτόνομη κατάδυση (ΤΥΘΗΣ θυμίζω) αλλά και με το ψαροντούφεκο όση έχουν και οι λοιποί παράνομοι (στην ουσία και όχι στη ******* του νόμου) δηλαδή: δυναμιτάδες, γριγρίδες & τρατάρηδες στα ρηχά, αρχαιοκάπηλοι, ντοπαρισμένοι αθλητικοί ψαροντουφεκάδες, ψαροντουφεκάδες έχουν κάνει επάγγελμα την πώληση των ψαριών... κ.λπ.

Εννοώ πως πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με όλους αυτούς σα να αποτελούν έναν από εμάς (είτε να απολογούμαστε η μια κοινότητα στην άλλη είτε να κατηγορεί ο ένας τον άλλον γι αυτούς...). Το μόνο αυτονόητο είναι η περιθωριοποίησή τους και η καταγγελία...

Όχι δε φταίει η μπουκάλα που ένας κάφρος τη χρησιμοποιεί για να ψαρέψει, ούτε φταίει το αεροβόλο όπλο (γιατί αυτοί οι αρουραίοι οι ψαρομπουκαλάκηδες δεν έχουν πάρει χαμπάρι τα λάστιχα ακόμα...) και ούτε θα πρέπει ένας σύλλογος αυτοδυτών ή ψαροντουφεκάδων να ασχολείται με αυτούς. Τελείωσε, δεν υπάρχει καμία σχέση!!!

Όλη αυτή η συζήτηση μου θυμίζει τις καταστάσεις με τη φώκια (τις φώκιες μάλλον) των εναλίων, τότε που προσπαθούσαμε να ''απολογηθούμε'' εμείς επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν μπουκάλες για να βγάλουν αρχαία και να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες...

Ηλίας Μαντζαβράκος :geia:

ppetross21 24-03-09 13:03

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο fivos (Μήνυμα 25073)
θεωρώ μάλλον άστοχο να μεταφέρουμε αποσπάσματα συζητήσεων από to GreekDiver και να τα σχολιάζουμε εδώ χωρίς να υπάρχει δυνατότητα σ' αυτούς που έγραψαν τα μηνύματα να απαντήσουν και να υπάρξει διάλογος. Το σωστό είναι να γραφτείς στο GreekDivers αν θες να απαντήσεις.

Συμφωνώ με τον Φοίβο.
αυτό έκανα>
http://www.greekdivers.com/forum/ind...ic=18882&st=10

Physalia 24-03-09 14:17

Εμένα πάντως να με συγχωρούν οι φίλοι Ψ/Τ αλλά δε θα γραφτώ στο φόρουμ τους, αφού δεν έχω καμία σχέση με το υποβρύχιο ψάρεμα (ο μπαμπάς ψ/τ μετράει; :confused:)....

Διαβάζω όμως με ενδιαφέρον τη συζήτηση που εξελίσσεται εκεί και με λύπη μου διαπιστώνω ότι κάτι παλιότερα και ανεύθυνα άρθρα που κυκλοφόρησαν κάποτε στον ελληνικό τύπο, την έκαναν τελικά τη ζημιά τους....

Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε απόψεις τύπου «πόσο καταστροφικό ψάρι είναι ο λαγοκέφαλος» οι οποίες παρατίθενται κάπως σαν άλλοθι (μη βαράτε, έτσι μου ακούστηκαν εμένα) για να μπορεί κανείς να τους χτυπάει χωρίς ενδοιασμούς.

Θα παρακαλέσω όσους Ψ/Τ διαβάζουν αυτά τα μηνύματα, να κάνουν έναν κόπο να διαβάσουν και αυτό εδώ
μία επιστολή που έστειλε ο σύλλογός μας στην ελευθεροτυπία μετά από ένα πολύ κακόγουστο άρθρο που είχε δημοσιεύσει στο κυριακάτικο ένθετό της.
(το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ και να κρίνετε μόνοι σας)

Μπορείτε να διαβάσετε και μια ακόμα ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα των «τρρρρρρρομερών εισβολέων», όπου μάλιστα έχει προσθέσει και την ψύχραιμη άποψή του ο κος Κόκκορης (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ασχολείται με το αντικείμενο)

Ας μην ξεχνάμε ότι οι καρχαρίες μας (ακόμα και τα πλέον ακίνδυνα και χορτοφάγα είδη όπως είδαμε πρόσφατα με τους Σαπουνάδες) απειλούνται αυτή τη στιγμή με εξαφάνιση γιατί κάποιοι «ράμπο» θεώρησαν εαυτούς αυτόκλητους σωτήρες της οικουμένης εξολοθρεύοντας ό,τι πτερύγιο είχε την ατυχία να βρεθεί στο διάβα τους.
(Στο οποίο σημείο δεν μπορώ παρά να εκφράσω το θαυμασμό μου στον χρήστη GABRIELB για το υπέροχο ποστ-άρθρο του εδώ. Του βγάζω καπέλα κουκούλες και μάσκες :worship: γιατί αυτή ακριβώς είναι για μένα η διαφορά μεταξύ του να κάνεις λάθος και του "να κάνεις λάθος".

Ασχέτως με το τι ακούγεται δεξιά-αριστερά πάντως, κανείς εδώ μέσα δεν έχει πρόβλημα με το Ψ/Τ. Ο κακός τρόπος χρήσης του (εκουσίως ή ακουσίως) είναι αυτός που κατά καιρούς θίγεται στις συζητήσεις μας και ΜΟΝΟ αυτός.

Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει αυτό επιτέλους κατανοητό γιατί είναι πολύ κουραστικό να λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. :(

Γιώργος Κεφαλάς 24-03-09 16:17

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ!

Καλησπερα και απο εμενα. Ειμαι-ημουν- μελος του greekdivers.Ειμαι ψαροκυνηγος και ψαροφαγος τα τελευταια 23 χρονια της ζωης μου(ειμαι 33 χρονων).Λατρευω τη θαλασσα και το υποβυχιο κυνηγι.Ασχολουμαι χειμωνα καλοκαιρι.Εχω βουτηξει σε ολη την Ελλαδα. Εχω δει εικονες μαγικες που δυστυχως δεν προκειται να ξαναδω.Παραδειγματα πολλα : Σαμοθρακη 1985, Λημνος μεθωνες 1987,βορειος παγκος Σκυρου 1988 Αγιος Ευστρατιος 1990,Λαδοξερα 1991 κλπ.Οσοι γνωριζουν τους τοπους και τους συνδυασουν με τις χρονολογιες θα καταλαβουν τι εχουν δει τα ματια μου.Ειχα την τυχη να εχω δασκαλο μου εναν ανθρωπο ,πραγματκα φυσιολατρη. Τον πατερα μου.Με εμαθε να επεμβενω στο περιβαλλον- οχι μονο το θαλασσιο- με συνεση σεβσμο και εγκρατεια.Στη θεα δεκαδων ροφων,εκαντονταδων σαργων κλπ,(χωρις υπερβολες) σκοτωνε απλα ενα ψαρι που θελαμε να φαμε , κρεμαγαμε τα οπλα στη σημαδουρα και μετα απλα χαζευαμε τον μαγικο υποβρυχιο κοσμο.Μεχρι και σημερα ακολουθω τον ιδιο αυτο κανονα προσπαθωντας να σωσω οτι περνα απο το δικο μου χερι.Θεωρω οτι το ΝΟΜΙΜΟ υποβρυχιο κυνηγι ειναι η πιο οικολογικη μορφη αλιειας λογω της δυνατοτητας επιλογης ειδους και βαρους αλιευματος.Εχθες διαβασα το post του amballou για τον λαγοκεφαλο.Ξερω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι καφροι.Απλα το ψαρεμα σου δινει την ευκαιρια να το αποδειξεις.Καιρο τωρα διαβαζα αθλια posts sto "forum μας".Σχολια που δειχνουν ατομα με ψυχολογικα προβληματα.(π.χ. τις ξεκωλιασες τις τσιπουρες).Σημερα τους σιχαθηκα.Εχω ζητησει τη διαγραφη μου απο μελος.Πρεπει οσοι αγαπαμε πραγματικα τη θαλασσα να ειμαστε ενεργοι απεναντι σε τετοιου ειδους συμπεριφορες ανεξαρτητως "σε ποιο forum ανηκουμε".Ανηθικες και παρανομες πραξεις οπως πωληση ψαριων απο ψαροτουφεκο, αυτονομο ψαροτουφεκο, νυχτερινο,ψαρεμα το μαιο και τοσα αλλα πρεπει να τιμωρουνται.Ειτε καλωντας το λιμεναρχειο ειτε αυτοδικως.Πρεπει να δρασουμε συλλογικα και ο καθενας μονος του.(στα λιμεναρχεια της αττικης εχω καταντησει γραφικος)Συγνωμη για το μακροσκελες post, αλλα απο το πρωι βραζει το κεφαλι μου!Ντρεπομαι πια να λεω οτι κανω ψαροτουφεκο!
Φιλικα Γιώργος Κεφαλάς.

Physalia 24-03-09 16:24

Απάντηση: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ!

Γιώργο, σε ικετεύω, μη φύγεις από το greekdivers.......:(

Γιώργος Κεφαλάς 24-03-09 16:35

Απάντηση: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ!

Εχω ζητησει ηδη την διαγραφη μου!Δεν ταυτιζομαι πουθενα με το greekdivers.Ειρωνικα μου ζητας να μην φυγω? Δεν ειμαι σε θεση να καταλαβω το post σου.Κακη ψυχολογια.

Physalia 24-03-09 16:42

Νιώθω ότι αν άτομα σαν κι εσένα (που για μένα είναι οι μόνοι και πραγματικοί Ψ/Τ, αυτοί που έχω μάθει όχι μόνο να μη με ενοχλεί η ύπαρξή τους αλλά αντιθέτως να τους σέβομαι και να τους θαυμάζω) αν άτομα σαν κι εσένα αρχίσουν να αποχωρούν από αυτές τις κοινότητες, τότε δεν υπάρχει καμια ελπίδα να μπολιαστεί το μυαλό των νέων τουλάχιστον ανθρώπων με αυτές τις πανέμορφες απόψεις που έχεις.....

Κοίτα Γιώργο ένα άρθρο που είχε δημoσιευτεί στο Βυθό κάπου μες στο 2007, κοίτα Γιώργο που αφήνεις τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στον -κατα τ'άλλα- υπέροχο κόσμο του υποβρύχιου ψαρέματος.... :(

fivos 24-03-09 16:45

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Κεφαλάς (Μήνυμα 25214)
Εχω ζητησει ηδη την διαγραφη μου! Δεν ταυτιζομαι πουθενα με το greekdivers.Ειρωνικα μου ζητας να μην φυγω? Δεν ειμαι σε θεση να καταλαβω το post σου.Κακη ψυχολογια.

Όχι βρε Γιώργο... εγώ που ξέρω τη Μαρία, μπορώ να σου πω χωρίς να τη ρωτήσω ότι δε στο ζητάει ειρωνικά ;)
Απλά άνθρωποι σαν εσένα, με ευαισθησίες και συνείδηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα χώρο με τις παρεμβάσεις τους και να δημιουργήσουν σιγά-σιγά μια διαφορετική γεννιά ψαροτουφεκάδων.

Όπως το είπες κι εσύ δηλ.:
Παράθεση:

Πρεπει οσοι αγαπαμε πραγματικα τη θαλασσα να ειμαστε ενεργοι απεναντι σε τετοιου ειδους συμπεριφορες ανεξαρτητως "σε ποιο forum ανηκουμε".
Βέβαια, καταλαβαίνω ότι αν πάντα οι ίδιοι ένας-δύο-τρεις άνθρωποι κάνουν τέτοιες παρεμβάσεις, στο τέλος είναι φυσικό να κουράζονται και να "βαφτίζονται" γραφικοί απο την πλειοψηφία και κατανοώ την απόφασή σου.

Γιώργος Κεφαλάς 24-03-09 16:52

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.Ειλικρινα.Το προβλημα μου ειναι οτι μαζι τους δεν μπορω να προβω σε εποικοδομητικο διαλογο,με αποτελεσμα να εριζω επιτυγχανοντας μαλλον αντιθετα αποτελεσματα.Εχω χαλασει φιλιες για αυτο το θεμα.Ηδη μου εκαναν παρατηρηση για εριστικο και επιθετικο στυλ και καλο θα ηταν να αλλαξω αν θελω να κερδισω τη συμπαθεια τους!Καμια τυχη!
Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 25215)
Νιώθω ότι αν άτομα σαν κι εσένα (που για μένα είναι οι μόνοι και πραγματικοί Ψ/Τ, αυτοί που έχω μάθει όχι μόνο να μη με ενοχλεί η ύπαρξή τους αλλά αντιθέτως να τους σέβομαι και να τους θαυμάζω) αν άτομα σαν κι εσένα αρχίσουν να αποχωρούν από αυτές τις κοινότητες, τότε δεν υπάρχει καμια ελπίδα να μπολιαστεί το μυαλό των νέων τουλάχιστον ανθρώπων με αυτές τις πανέμορφες απόψεις που έχεις.....

Κοίτα Γιώργο ένα άρθρο που είχε δημoσιευτεί στο Βυθό κάπου μες στο 2007, κοίτα Γιώργο που αφήνεις τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στον -κατα τ'άλλα- υπέροχο κόσμο του υποβρύχιου ψαρέματος.... :(

Γιώργος Κεφαλάς 24-03-09 17:09

Φοιβο καλησπερα.Καταλαβαινω πως το εννοεις. Απλα το θεμα με τα μελη του greekdivers ειναι οτι εχουν περασει την ηλικια της αλλαγης...Μαρια απο κατι τετοια αρθρα, σταματησα να αγοραζω τον βυθο.Δεν ξεχναω ποτε τη φραση του Γιαννη Δεοτορακη απο αρθρο στο βυθο πολλα χροναι πριν: την ειδα μεσα στη τρυπα (τη σφυριδα) να με κοιταει και την "κερασα" ατσαλι αναμεσα στα πρασινα ματια της....
Τα σχολια δικα σας! Σας ευχομαι καλη ξεκουραση για αυριο και ευχαριστω για την φιλοξενια.Θα χαρω να βοηθησω με ολες μου τις δυναμεις μεσα απο το δικο σας forum πλεον.

Big-Blue 24-03-09 17:26

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Κεφαλάς (Μήνυμα 25218)
την ειδα μεσα στη τρυπα (τη σφυριδα) να με κοιταει και την "κερασα" ατσαλι αναμεσα στα πρασινα ματια της....

μη μασάς. Θα κάνουμε έναν καθαρισμό βυθού και θα γίνουμε φίλοι του δάσους ή της θάλασσας...και μετά θα περιγράφουμε στους λιμενόμπατσους πως μας έφυγε εκείνη η σφυρίδα με τη βέργα στην ουρά επειδή δεν είχαμε άλλο αέρα στη μπουκάλα...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:07.