![]() |
Σ.Ε.Α. "Τηθύς"-S/S Burdigala Project-Med SOS: Υποβρύχιος Καθαρισμός και Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ δίνει ραντεβού με την ομάδα του S/S Burdigala στη νήσο Κέα (Τζια) ... .......... ...δράττοντας την ευκαιρία για τη διοργάνωση ενός υποβρύχιου καθαρισμού και μίας εκδήλωσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών! Τη δραστήρια αυτή συνάντηση αγκαλιάζουν ο Δήμος Κέας και η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. ![]() ![]() ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ. Σάββατο 30/5, 11:00, Γιαλισκάρι Κέας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Σάββατο 30/5, 18:00, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κέας, Κορησσία Πρόγραμμα:
Σας περιμένουμε όλους εκεί, Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. "Τηθύς" και τα μέλη του S/S Burdigala Project :geia: |
Απάντηση: Σ.Ε.Α. "Τηθύς" - S/S Burdigala Project: Υποβρύχιος Καθαρισμός και Εκδήλωση Ευαισθητοποίηση
Πιστεύω πως η συλλογή δεδομένων σχετικά με το είδος των σκουπιδιών αλλά και η μικρή εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών είναι πολύ σημαντικά, ίσως πολύ πιο σημαντικά κι από τον ίδιο τον καθαρισμό :thumbup:
Προσθέτω τη συμμετοχή μου, παραθέτοντας και τα μέλη του συλλόγου που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στις μεταξύ μας συζητήσεις: 1. Zin 2. geogeo 3. Beracuda 4. kristalia 5. Χρήστος Ευθυμίου 6. Ingeborg Ευθυμίου 7. baz 8. Fivos (καθαρισμός και εκδήλωση - μάλλον θα είμαι από Παρασκευή) (όποιος δηλώσει συμμετοχή, ας λέει αν θα παραβρίσκεται και στην εκδήλωση το Σάββατο απόγευμα για να οργανωθούμε καλύτερα) :geia: |
Απάντηση: Σ.Ε.Α. "Τηθύς" - S/S Burdigala Project: Υποβρύχιος Καθαρισμός και Εκδήλωση Ευαισθητοποίηση
1. Zin
2. geogeo (Δυστυχώς μόνο καθαρισμός - από Παρασκευή) 3. Beracuda 4. kristalia 5. Χρήστος Ευθυμίου 6. Ingeborg Ευθυμίου 7. baz 8. Fivos (καθαρισμός και εκδήλωση - μάλλον θα είμαι από Παρασκευή) |
Σε όλα μέσα ...μπορεί να φέρω και κανα-δυο φίλους ( πλην των φίλων του Τυθης )
:thumbup: |
Για όσες και όσους, φίλες και φίλους, μπουν στον κόπο να συνδράμουν στον υποβρύχιο καθαρισμό και στην συνέχεια παραμείνουν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έχει προγραμματίσει ο Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας, το Δίκτυο Μεσόγειος και την ομάδα του S/S Burdigala Project, έχουμε ένα μικρό δωράκι. :)
Μετά την ενημέρωση, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις του S/S Burdigala Project, θα προβάλουμε την ταινία, διάρκειας 45 λεπτών, "Der magische Gürtel". Η ταινία αυτή, παραγωγής 1917, δείχνει την δράση του γερμανικού υποβρυχίου U 35 (Deutsche U-Flottille Pola), με κυβερνήτη τον θρύλο του υποβρυχίου πολέμου Lothar von Arnauld de la Perière. Το "Der magische Gürtel" (Η μαγική ζώνη), η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Admiralstab (Γερμανικό Ναυαρχείο) για προπαγανδιστικούς λόγους, έχει μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον καθώς αφ΄ενός δείχνει τον τρόπο διεξαγωγής του αποκαλούμενου "Πολέμου Εμπορίου", αφ΄ ετέρου παρουσιάζει την περιοχή του Cattaro (Δαλματία), το διάστημα που ο κόλπος αυτός αποτελούσε το ορμητήριο του U 73, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για την βυθίση των πλοίων S/S Burdigala και HMHS Britannic. Η ταινία, η οποία γυρίστηκε κατά την διάρκεια 36 ημερών επί του υποβρυχίου, είναι βουβή, με μουσική κάλυψη και αγγλικούς υπότιτλους. Εκτός του ιστορικού, έχει και μεγάλο αισθητικό ενδιαφέρον μια και η κάμερα κινείτε με το τρόπο που αργότερα έγινε γνωστός σαν γερμανικός εξπρεσιονισμός, με κύριο αντιπρόσωπο την ταινία "Das Cabinet des Dr. Caligari". |
Παράθεση:
Υπέροχη ιδέα Δημήτρη! :thumbup: Μετά θα πάμε όλοι μαζί για :2drunk: |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
1. Zin
2. geogeo (Δυστυχώς μόνο καθαρισμός - από Παρασκευή) 3. Beracuda 4. kristalia 5. Χρήστος Ευθυμίου 6. Ingeborg Ευθυμίου 7. baz 8. Fivos (καθαρισμός και εκδήλωση - μάλλον θα είμαι από Παρασκευή) 9. ΄Ακης Γκούμας (καθαρισμός και εκδήλωση). Με γίδα ή χωρίς, αυτή την φορά θα είμαι εκεί΄... |
1. Zin
2. geogeo (Δυστυχώς μόνο καθαρισμός - από Παρασκευή) 3. Beracuda 4. kristalia 5. Χρήστος Ευθυμίου 6. Ingeborg Ευθυμίου 7. baz 8. Fivos (καθαρισμός και εκδήλωση - μάλλον θα είμαι από Παρασκευή). 9. Dmanetakis (+ φίλοι του?) 10. ΄Ακης Γκούμας (καθαρισμός και εκδήλωση). Με γίδα ή χωρίς, αυτή την φορά θα είμαι εκεί΄... |
Και τα κόκκινα τσουβαλάκια αγοράστηκαν, προσφορά από το νέο μέλος του Φόρουμ Sailor :thumbup:
Εν τω μεταξύ από το Φόρουμ της Κέας παραθέτω: Η Ελένη έγραψε Παράθεση:
Παράθεση:
|
Σ.Ε.Α. "Τηθύς" - S/S Burdigala Project: Υποβρύχιος Καθαρισμός και Εκδήλωση Ευαισθητοποίηση
Να υπενθυμισω οτι το σαββατοκυριακο αυτο ειναι ο ιστιοπλοικος αγωνας Τζιας. Το Σαββατο το πρωι θα ειναι αραγμενα στο Βουρκαρι περιπου 70 αγωνιστικα σκαφη σε 2-3 ντανες. Θα ειναι μεγαλη αναστατωση να λυσουν και μετα να ξαναδεσουν. Μαλλον απιθανο να συμβει......θα ελεγα οτι ο καθαρισμος το συγκεκριμενη μερα πρεπει να ξανασχεδιαστει.....
ενημερωσα πριν λιγο και το Baracuda |
Παράθεση:
Μιλώντας πριν λίγο με το Δήμαρχο Κέας (BTW μόλις ελήφθη και η άδεια από την Εναλίων) και με τον Φοίβο, εξετάσαμε εναλλακτικά σενάρια. Καταλήξαμε να κινηθούμε από την παραλία Γιαλισκαρίου (λίγο πριν το Βουρκάρι) που έχει και μπαράκι πάνω στη θάλασσα. :2drunk: ![]() Το σενάριο της αναβολής για άλλη ημερομηνία δεν βοηθά τόσο για τη συνεργασία μας με τη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS όσο και για το S/S Burdigala Project και τις προγραμματιζόμενες απογευματινές παρουσιάσεις, δεδομένου ότι το μεν πρόγραμμα "Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009" της οργάνωσης λήγει στις 31/5, το δε επόμενο Σ-Κ είναι το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ΚΑΙ των €υροεκλογών οπότε ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. |
Good !!!! Καλή ιδέα το Γυαλισκαρι !!! Θα βουτηξω κι εγω. Υπολογιστε με
|
Ανανέωση:
1. Zin 2. geogeo (Δυστυχώς μόνο καθαρισμός - από Παρασκευή) (+1 άτομο για βοήθεια απ' έξω) 3. Beracuda 4. kristalia 5. Χρήστος Ευθυμίου 6. Ingeborg Ευθυμίου 7. baz 8. Fivos (καθαρισμός και εκδήλωση - μάλλον θα είμαι από Παρασκευή). 9. Dmanetakis (+ φίλοι του?) 10. ΄Ακης Γκούμας (καθαρισμός και εκδήλωση). Με γίδα ή χωρίς, αυτή την φορά θα είμαι εκεί΄... 11. gre |
Συγνώμη παιδιά , αλλά τελικά δεν θα έρθω :( ...ούτε και οι φίλοι μου :(
....ξεκινάμε σχολείο RESCUE και EFR και το συγκεκριμένο ΠΣΚ θα έχουμε μαθήματα θεωρητικά αλλά και βουτιές ... :):thumbup: Θα θέλαμε πολύ να παραβρισκόμασταν και για τον καθαρισμό αλλά και για να συγχαρούμε και να σφίξουμε τα χέρια των παιδιών του S/S Burdigala Project που αποτελούν τα πρότυπα μας. :worship: :thumbup: Eύχομαι τα καλύτερα ! ... και προς το παρών παραμένω παρακολουθητής των εξελίξεων . |
Απάντηση: Σ.Ε.Α. "Τηθύς"-S/S Burdigala Project-Med SOS: Υποβρύχιος Καθαρισμός και Εκδήλωση Ευαισθητο
Δυστυχώς ο καθαρισμός της Κέας ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/5.
Μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εκκίνησή του το Burgigala Project, η εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων πιθανολογεί πως δεν θα έχει εκπρόσωπο στην Κέα στις 30/5 και με έγγραφό της ανακοίνωσε στο Λιμενικό Σταθμό Κέας ότι δεν μας επιτρέπει να καταδυθούμε για να πραγματοποιήσουμε τον καθαρισμό. Η απόφαση φυσικά είναι τελείως παράλογη και παράνομη (μια που το Γυαλισκάρι που είναι ο νέος μας προορισμός δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα ΦΕΚ προσδιορισμού ενάλιου αρχαιολογικού χώρου) αλλά το σίγουρο είναι πως αν πάμε στην Κέα αυτό το Σάββατο θα έρθουμε αντιμέτωποι με την άκρατη ηλιθιότητα και ευθυνοφοβία διάφορων χαρτογιακάδων. Μίλησα προσωπικά με τον δήμαρχο Κέας που είναι στο πλευρό μας και στηρίζει πλήρως την όλη προσπάθεια και προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτική ημ/νία για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός κάποιο από τα επόμενα Σ/Κ. Ζητάμε συγνώμη από όλους τους εθελοντές-δύτες που είχαν προγραμματίσει ήδη το Σ/Κ τους και είχαν δηλώσει εδώ τη συμμετοχή τους αλλά δυστυχώς η ανθρώπινη ευθυνοφοβία δεν έχει λογική. Μείνετε συντονισμένοι και ελπίζω πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε αν ο καθαρισμός θα ματαιωθεί οριστικά ή θα πραγματποιηθεί σε κάποια εναλλακτική ημ/νία. |
Απάντηση: Σ.Ε.Α. "Τηθύς"-S/S Burdigala Project-Med SOS: Υποβρύχιος Καθαρισμός και Εκδήλωση Ευαισθητο
φοιβο αν μου πεφτει λογος ,
ακριβως για τους λογους που αναφερεις πρεπει να πατε για καθαρισμο ΑΥΤΟ το σκ.... ξεορυμε ολοι οτι ο καθε παραλογος καρεκλοκενταυρος ψαχνει να βρει αφορμες για να ασκησει εξουσια.... ΔΕΝ πρεπει να δωσετε αυτο το δικαιωμα σε κανεναν.... Δεν πρεπει για κανενα λογο να γυρισουμε στα παλια, που κ εσυ τα θυμασαι καλα.... στη θεση σας και θα πηγαινα κ θα το εκανα κ μεγαλο θεμα... |
Γιώργο, σαφώς και σου πέφτει λόγος μια και είσαι ακριβώς στο πνεύμα μας... :D
Αυτή ήταν και η πρώτη σκέψη μας, να κάνουμε έναν "ακτιβιστικό" καθαρισμό με το έτσι θέλω κι ας έρθουν να μας συλάβουν και να μας πουν βάση ποιού νόμου το κάνουν, να τους κάνουμε ρόμπα. Δεδομένου όμως ότι τον καθαρισμό δεν τον διοργανώνει μόνος του ο σύλλογος αλλά εμπλέκονται πολλοί άλλοι άνθρωποι, κι ότι από πίσω υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις (προβολές φωτογραφιών, ευαισθητοποιήση πολιτών, Burdigala Project) καθώς και σχέσεις και ισορροπίες μεταξύ των φορέων που τις διοργανώνουν αποφασίσαμε να σεβαστούμε την συνολική απόφαση να αναβληθεί. Να διευκρινήσω πάντως πως τα παιδιά του Burdigala project δια στόματος Δ.Γκαλών μου δήλωσαν πως δεν θα είχαν καμμιά αντίρρηση για έναν "ακτιβιστικό" καθαρισμό. Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν πηγαίναμε αυτό το Σάββατο η εκδήλωση θα άλλαζε από "Καθαρισμός Βυθού και εθαισθητοποίηση" σε (μεταχρονολογημένη) "Εκδήλωση για την απελευθέρωση της κατάδυσης" και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποφασίσουμε ερήμην όλων των άλλων φορέων. ΥΓ: Δυστυχώς ένας ευθυνόφοβος χαρτογιακάς μπορεί αν θέλει να βρει δικαιολογίες για να σε εμποδίσει... π.χ. το Γυαλισκάρι αν και δεν είναι λιμάνι αλλά παραλία λουομένων, υπάγεται δυστυχώς στην ευρύτερη περιοχή "Λιμένα Αγ.Νικολάου" οπότε θα μπορούσε ο λιμενικός να μας εμποδίσει να βουτήξουμε δήθεν για την ασφάλειά μας ;) |
:mad:
εγω λεω να παμε.. και αν δε μας αφήσουν να κανουμε καθαρισμο να κανουμε τη σχετικη φασαρια μας και επειτα να παρουμε τα κουβαδακια μας και να κανουμε καταδυση αναψυχης σε αλλη παραλια.. :D μονο που χρειαζομαστε ειναι υποστηριξη απο το Δήμο.. (για το απορριματοφορο, αιθουσα εκδηλώσεων.. ... .. :confused:) |
Παράθεση:
Απαγόρευση κατάδυσης από ακτή για λόγους ασφαλείας δεν υφίσταται |
είμαι πολύ, πολύ, αλλά πάρα πολύ, θυμωμένη με αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων......
Το όχι της Εναλίων προσβάλει όλη αυτή την διοργάνωση, η οποία εμπλέκει και αφορά τουλάχιστον 6 διαφορετικούς θεσμούς/πληθυσμιακές ομάδες. Ονομαστικά, η εναλίων απλά ακυρώνει με το βολικό της όχι ένα καθόλα όμορφο ραντεβού/κοινό στόχο των: -Σύλλογος Τηθύς - Ομάδα Burdigala - Οργάνωση MEDSOS - Παν. Πατρών - Πολίτες και Δήμος Κέας Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν με τέτοιες ανυπόστατες δικαιολογίες, να αδειάζουν έτσι μια τέτοια προσπάθεια.... (Πάντα προσπαθώ να δικαιολογώ τις επιλογές της εναλίων, προσπαθώ να μπω στη θέση τους και να κατανοήσω τα δικά τους κωλύματα και οπωσδήποτε κολλήματα μέσα σε όλο το ελληνικό μπάχαλο. Σε αυτή την περίπτωση όμως, αδυνατώ να βρω το παραμικρό επιχείρημα-άλλοθι :mad:) ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΩ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΩΝ ΕΙΤΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Ελεος πια |
Παράθεση:
|
Μόνο την λέξη «Ντροπή» βρίσκω πρόχειρη.
Απορώ όμως, για το τι σημαίνει «Δεν μπορεί να παρίσταται εκπρόσωπος της Εναλίων». Εμένα, δεν μου λεει και πολλά πράγματα. - Δεν μπορεί γιατί έπαθε έμφραγμα? - Δεν μπορεί γιατί έχει αιμοδοτική άδεια και αποφάσισε να πάει στο χωριό των γονιών του για τριήμερο? - Δεν μπορεί γιατί «κάποιος» ξέχασε να του το πει και έκλεισε να πάει σε βαφτίσια συναδέλφου του? - Δεν μπορεί γιατί τον ζαλίζει το καράβι και είναι αλλεργικός στις δραμαμίνες? - Δεν μπορεί γιατί αισθάνεται «παλιός» στην υπηρεσία και δεν ανέχεται να τον «βισματώνουν» σε αυτή την ηλικία? Πιστεύω ότι για έναν φορέα που εμπλέκεται - είτε οικειοθελώς, είτε λόγω νομοθεσίας – σε μια διοργάνωση και η απουσία του είναι συνώνυμη της ακύρωσης αλλά και του «στησίματος» άλλων 4 φορέων, τότε: Παρίσταται ! Τόσο απλά. Δεν είμαι σύμφωνος με τον «ακτιβιστικό καθαρισμό» αν και θα είχε πλάκα. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο Δήμαρχος, που φέτος οργάνωσε με άριστο τρόπο ό, τι του αναλογούσε, δεν είναι απαραίτητο να βρεθεί αντιμέτωπος με κινήσεις που θα αναγκαστεί να κάνει, πέρα από τις θελήσεις και τις στρατηγικές ισορροπίας που – όπως φαντάζομαι – θα έχει. Ας ερωτηθεί. Αν διαφωνεί / συμφωνεί, οφείλουμε να πράξουμε ανάλογα. Αν το όλο θέμα ακυρωθεί, πάντως, προσωπικά (+ ένας φίλος που θα ερχόμαστε μαζί) δεν θα ακολουθήσω. Θα συμβιβαστώ με μερικούς προσωπικούς ακτιβισμούς, που τους έχω ανάγκη, γιατί έχω ρίξει πολύ δουλειά τον τελευταίο καιρό. ΄Ασε που έχω ξεχάσει που άφησα το καριοφίλι μου. Πάνε πολλά χρόνια από τότε... Αν μετατεθεί, θα είμαι εκεί, στην ημερομηνία που θα οριστεί . |
Ρε παιδιά ασχέτως με το τι τελικά θα κάνετε, θα βρεθεί κάποιος να πει σε αυτήν την εναλίων ότι δεν έχει καμία μα καμία αρμοδιότητα να στέλνει εγκύκλιους ή ότι άλλο σκατά στα λιμεναρχεία και να απαγορεύει καταδύσεις σε περιοχές που δεν είναι κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι με υπουργική απόφαση;
Δεν έχει καμία αρμοδιότητα, τελεία και παύλα! Θα βρεθεί κάποιος να πει στο λιμεναρχείο ότι είναι υποχρεωμένο να υποδείξει στην εναλίων την αυθαιρεσία της και να την επαναφέρει στην τάξη κι αν δεν το κάνει είναι συνένοχο στην αυθαιρεσία (και κατ’ επέκταση στην παρανομία); Έλεος πραγματικά! |
Στην αρχή ξεκίνησα από το ποστ του Άκη και λέω λάθος στη γραμματοσειρά αλλά μετά κατάλαβα και συμφωνώ με τα λεγόμενά του.
Καμία έκπληξη δε μου κάνει πάντως η εξέλιξη. Αυτοί μόνο με ζαχόπουλους μπορούν να συνεννοηθούν. Ωστόσο δε βρίσκω το λόγο που η εναλίων σας απαγορεύει να πάτε και δε βρίσκω το λόγο για να μην πάτε. Τώρα για την ανάγκη και την αποτελεσματικότητα των εκδηλώσεων καθαρισμού κάποια στιγμή ας ανοίξουμε μια άλλη κουβέντα. |
Παράθεση:
Θα εκπλαγείς βέβαια να μάθεις ότι θεώρησε το ύφος μου μάλλον επιθετικό. Προσπάθησα ιδιαίτερα να το κάνω κάπως γλυκύτερο, πράγμα που μου παραχώρησε την απροσδόκητη τιμή να με αφήσει να της μιλήσω για κανένα δεκάλεπτο εξηγώντας της την περίπτωση και σε πόσο δύσκολη θέση μάς φέρνουν όλα αυτά. Αφού με άκουσε η μεγαλειότητα της, είπε "ας με πάρει ο Δήμαρχος Κέας να συνεννοηθούμε". Ο Δήμαρχος επικοινώνησε μαζί της και GUESS WHAT??? Του είπε ΠΑΛΙ ΟΧΙ! Προσωπικά έχω απαυδήσει. Σιχαίνομαι. Αλήθεια. |
[quote=fivos;27922]...η εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων πιθανολογεί πως δεν θα έχει εκπρόσωπο στην Κέα στις 30/5 και με έγγραφό της ανακοίνωσε στο Λιμενικό Σταθμό Κέας ότι δεν μας επιτρέπει να καταδυθούμε για να πραγματοποιήσουμε τον καθαρισμό.
Το έγγραφο το έχετε ; Θα σας πρότεινα αν δεν,.. να το βρείτε, να συντάξετε κείμενο καταγγελία - διαμαρτυρία σαν σύλλογος. Με συμμαχία όσων άλλων φορέων θεωρείτε ικανούς και επισυναπτώμενες όλες τις σχετικές εγκυκλίους να τα καταθέσετε όπου σας συμβουλεύσει ένας καλός δικηγόρος. Υπάρχει κάποιος από τα μέλη με αυτή την ιδιότητα. Επίσης σημαντική είναι η δημοσίευση με δελτίο τύπου προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους χαρτογιακάδες απαντάς με αυτό που σιχαίνονται περισσότερο.... χαρτοπόλεμο.:) |
Δηλαδή ο κ. δήμαρχος ήθελε την άδεια της Εναλείων για να μας φιλοξενήσει στο νησί του;
Γιατί αν δεν τον πειράζει μπορουμε να στειλουμε τον Γκούμα (μακαρι να μπορουσα να ερθω Ακη) |
Εκνευρισμένος και τελείως εν θερμώ, προτείνω να βουτήξουμε στην εν λόγω παραλία, να φωτογραφήσουμε τα όποια σκουπίδια υπάρχουν, να κάνουμε την εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τις φωτογραφίες κανονικότατα όπως είχαμε σχεδιάσει και μετά με το φωτογραφικό υλικό να εκθέσουμε σε εφημερίδα την Εναλίων, "προβάλλοντας" τα σκουπίδια που δε μας άφησε να μαζέψουμε...
|
+1:thumbup:
|
Παράθεση:
Η ιδέα του Γιάννη μου αρέσει. Διχάζομαι όμως σχετικά με το αν πρέπει να γίνει όντως και η απογευματινή εκδηλωση. Θα μου αρκούσε η κατάδυση και φωτογράφηση για τη δημιουργία ενός "χωστικού" άρθρου. Με υφάκι γλυκανάλατο, από αυτά που καταδέχονται εκεί στο αρχηγείο....:angry: |
Γιατί μου το κάνετε αυτό, με πάτε από το ένα θρέντ στο άλλο να με κάνετε να εκραγώ. Ας θεωρήσω σήμερα τον εαυτό μου τυχερό που έζησα τις εποχές των απαγορεύσεων όπου αναγκαστικά έπαιρνα τις "άδειες" από τον εαυτό μου...
Άντε τώρα να θέλω να βουτήξω ένα ναυάγιο στις χ του μήνα και να έχω να πληρώσω τον επιτηρητή, να κανονίσω λεπτομέρειες οργάνωσης και μετακίνησης κλπ κλπ...και να βάλει καιρό...ή να ξυπνήσει κάποιος με νεύρα και να μου πεί ότι ο ιδιοκτήτης του ναυαγίου εχτές αποφάσισε να απαγορεύσει ειδικά σε εσένα να καταδυθείς. Άντε να ακυρώσω τα διαδικαστικά της μετακίνησης, για τα διαδικαστικά της επανέκδοσης της άδειας δεν θα το άντεχα...Και να πληρώσω και από πάνω...Δε σφάξανε...Ας γίνουν πιο ευέλικτοι... Αν δεν έχουν επιτηρητή αντί να απαγορεύουν να μη βάζουν... Αλλά και επιτηρητής σε καθαρισμό...έλεος:rolleyes: Αντί να αγχωνόμαστε ας πάρει μια σοβαρή απόφαση ο σύλλογος ΤΩΡΑ και να παρακάμψει τον παραλογισμό τούτο... You know what I mean..;) Ούτε υπάρχει κάτι το παράνομο (αν και οι περισσότεροι νόμοι της Ελλάδας είναι για τα μπάζα..) |
Παράθεση:
Αλλά το να βάλουμε το Δήμο που θέλει να μας υποστηρίξει να συγκρουστεί με το Λιμεναρχείο που υποστηρίζει την her majesty, δεν νομίζω ότι θα έχει και πολύ θετικό αποτέλεσμα για οποιονδήποτε..... Το μόνο που τελικά αναδεικνύεται μέσα από αυτή την ιστορία είναι ότι στην Ελλάδα, όσο πιο ανοργάνωτος είναι κανείς, τόσα περισσότερα μπορεί να κάνει :mad: |
Αν ξέρει κάποιος ας μας ενημερώση ρε παιδιά. Τα όργανα του λιμενικού όταν πράττουν με παρότρυνση της εφόριας εναλείας έχουν ευθύνη για της πράξης τους. Γιατί μου φένετε παράλογο το λιμενικό να οφείλη να πράξη όχι συμφωνα με το δικό του τυφλοσούρτη άλλα με την εντολή ενός υπάλληλου του υπουργείου πολιτισμού. Τι δύναμη που την έχει ο κρατικός υπαλλήλος ώρες ώρες ε?????
|
Παράθεση:
Κάπως έτσι βλέπω εγώ την περιβόητη ευαισθητοποίηση. Την άλλη την κάνουν οι ακτιβιστές κρίτων, χρυσόγελος και λοιποί οικωλόγοι για να γίνουν βολευτές... Έγινα μια φορά ο σκουπιδιάρης τους όμως νομίζω πως μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα με άλλον τρόπο και πολύ καυστικότερο... Π.χ. οι υπέροχες φωτό του Φοίβου για Παγασητικό. Πάντως διαφωνώ με το να δεχτείτε έτσι μια βλακώδη και φασιστική απαγόρευση. Οκ όχι σκουπιδομάζεμα αλλά απαγόρευση βουτιάς? Χωρίς ΦΕΚ? Παλιά...................... |
Μ' αυτά και μ' αυτά, σε κάποιους φούντωσε η επιθυμία για βουτιά στο Γυαλισκάρι ;)
Καλούμε λοιπόν όποιον θέλει, για ημερήσια βόλτα στην Τζια. Ραντεβού το πρωι του Σαββάτου 30/5, στο πλοίο "Μαρμάρι" που φεύγει από Λαυριο για Τζια στις 9:00 το πρωι ή κατά τις 11:30, απευθείας στο Γυαλισκάρι για βουτιά (... με το αεροπλάνο του Μίστερ Νο :D). Είναι πιθανόν, στο πλοίο -ειδικά για αυτοκίνητα να χρειάζεται κράτηση. Παραθέτω τα δρομολόγια των πλοίων για το Σ/Κ απο Λαύριο και Τζια, από το keawest.gr: Παράθεση:
Οπότε, ραντεβού στο πλοίο :geia: |
1) kristalia
|
2)'Ελενα
|
δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να δηλώσουμε συμμετοχές, αφού δεν υπάρχει κάτι για να οργανωθεί πλέον, αλλά εννοείται ότι θα είμαι κι εγώ :thumbup:
|
Παιδια ψυχραιμια. Μην ξεχναμε οτι χαθηκε ενας ανθρωπος , στη Τζια υπαρχει πραγματι θλιψη, το κλιμα ειναι βαρυ.
Σιγουρα η εφορια εναλιων δεν νομιμοποιειται να θετει εμποδια στην εκδηλωση καθαρισμου, και σαφως το λιμεναρχειο δεν πρεπει να λαβει υπ οψην του την "εισηγηση" της εναλιων. Οι αποφασεις περι (προσωρινης-πιστευω) απαγορευσης , πιστευω οτι εχουν ενα χαρακτηρα memorial προς τον Carl Spencer. Υπαρχουν ανθρωποι στην εναλιων που εχουν υποφερει και πονεσει πολυ απο αντιστοιχα συμβαντα......Ας κανουμε λιγο υπομονη. Ετσι κι αλλιως το συγκεκριμενο σκ θα χει πολυ κινηση το Βουρκαρι. Νομιζω οτι ειναι ουτως η αλλως καλυτερα να γινει ο (συμβολικος) καθαρισμος καποια αλλη χρονικη στιγμη με λιγοτερη κινηση σκαφων στην περιοχη...... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:52. |