Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Προτάσεις για κατάδυση (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Βουτιά στις φυσαλίδες (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3656)

Μυλωνάκης Κων/νος 30-05-09 23:26

Βουτιά στις φυσαλίδες

Πριν κάποια χρόνια κάνοντας ελεύθερη κατάδυση στα νερά του Αγίου Νικολάου στα Μέθανα είχα παρατηρήσει στο βυθό φυσαλίδες να βγαίνουν από παντού σε μια μικρή έκταση λίγων τετραγωνικών.
Δεν ειχα βουτήξει ποτέ scuba εκεί και ήταν πάντα ένα από τα μέρη που ήθελα να εξερευνήσω σε όλα τα επίπεδα (βάθος-ζωή-γεωλογία).
Σήμερα αποφασίσαμε να αφήσουμε τα κοντινά συνηθισμένα μέρη και να κάνουμε γύρω στα 200 χλμ οδικώς για να φτάσουμε στα Μέθανα και συγκεκριμένα στο παραλιακό οικισμό του Αγίου Νικολάου .
Εκεί υπάρχουν από αρχαιοτάτων χρόνων τα περίφημα λουτρά του Παυσανία (δεν έχουν σχέση με τη Λουτρόπολη των Μεθάνων) τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.
Το αυτοκίνητο μετά από ένα βατό χωματόδρομο 100 μέτρων σταματαει μπροστά σε καμία 20 σκαλιά που οδηγούν σε αυτά τα λουτρά..
Η πρόσβαση στη θάλασσα δεν θα την έλεγα και την καλύτερη διότι υπάρχουν κάποιες μεγάλες πέτρες που βρίσκονται εκεί για να κόβουν το κύμα , αλλά με λίγο προσοχή και καλή θέληση όλα γίνονται..
Με την είσοδο μας στο νερό και στο πρώτο 10λεπτο κατάδυσης βρέθηκα 2-3 φορές μπροστά σε ένα μεσαίας τάξεως σαλάχι , λίγες σαπλες έκαναν κύκλους γύρω μας και μερικά μικρά στειρακια έτρεχαν να κρυφτούν στις τρύπες τους..Σαργοσυκιοι και κοπάδια από μικρόψαρα ηταν σε όλη την κατάδυση παρέα μας…
Λογω λοιπόν των θερμών λουτρών ο βυθός αναβλύζει από παντού φυσαλίδες φτιάχνοντας μας ένα υπέροχο τοπίο μπροστά μας .
Βγάζοντας το ένα γάντι από το χέρι μπορεί κανείς εάν πλησιάσει το βυθό σε πολλά σημεία να νιώσει την διαφορά θερμοκρασίας που αναβλύζει μέσα από τις πέτρες και την άμμο..
Το βάθος που παρατηρούμε τις φυσαλίδες δεν ξεπερνά τα 10-15 μέτρα μα λίγο παραπέρα ο βυθός κατεβαίνει εύκολα στα 40-50μ με πανέμορφα μονόπετρα και σκαλιά που κρατανε ζωή..
Και ένα βιντεακι με το φαινόμενο της φυσαλίδας..
Enjoy… :geia:
http://www.vimeo.com/4918737

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 31-05-09 08:36

Απάντηση: Βουτιά στις φυσαλίδες

Ωραίο spa....
Xαίρομαι να βλέπω άτομα να ψάχνουν νέους "ιδιαίτερους" τόπους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το "διαφορετικό" δεν μπορούμε να το αναζητήσουμε ακόμα και στα λιμανάκια. Άρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το βλέπουμε...

rampidis 31-05-09 14:09

Μπράβο Κώστα. Μου φαίνεται άξιζε η μεγάλη βόλτα σου!

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Μήνυμα 28128)
Ωραίο spa....
Xαίρομαι να βλέπω άτομα να ψάχνουν νέους "ιδιαίτερους" τόπους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το "διαφορετικό" δεν μπορούμε να το αναζητήσουμε ακόμα και στα λιμανάκια. Άρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το βλέπουμε...

Συμφωνώ. Ακόμη και μέσα στο πιο συνηθισμένο σκηνικό, μέσα στη μεγαλύτερη ρουτίνα, αν κοιτάξεις σωστά μπορείς να βρεις ατέλειωτες ομορφιές... (Αλλά και το αντίστροφο)

Zin 01-06-09 07:10

πολύ χαλαρωτικό!! πάντα μου άρεσε να χαζεύω τις φυσσαλίδες των άλλων στις καταδύσεις .. αυτό εδώ όμως ειναι πιο ενδιαφέρον!!!... :)
ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να πάω σε αυτό το μέρος..

:thumbup:

Rabea 01-06-09 08:20

Υπέροχο το θέαμα!! :)

Physalia 01-06-09 10:19

Προτείνω να κανονιστεί εκεί Αυγουστιάτικη/Σεπτεμβριάτικη βουτιά, χωρίς στολές, jacuzzi-dive, so coooool :worship:

neokles 02-06-09 00:19

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 28175)
Προτείνω να κανονιστεί εκεί Αυγουστιάτικη/Σεπτεμβριάτικη βουτιά, χωρίς στολές, jacuzzi-dive, so coooool :worship:

Ανώμαλη! Λυσσάρα!! Διεστραμένη!!! :evil:

Physalia 02-06-09 09:32

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο neokles (Μήνυμα 28189)
Ανώμαλη! Λυσσάρα!! Διεστραμένη!!! :evil:

κάτι μου λέει ότι αυτό το παιδί δεν συνηθίζει να φοράει μαγιό κάτω από τη στολή του.....
:rolleyes:

neokles 02-06-09 13:43

ωχ προδόθηκα!:o

:p

bourboulithras 20-07-09 15:05

Πηγαίνω στα Μέθανα από μικρό παιδί, αλλά δεν έχω βουτήξει ποτέ. Γνωρίζω ότι ο βυθός είναι σχετικά άγριος και σε αρκετά σημεία το βάθος είναι πολύ μεγάλο. Ελπίζω αν οργανώσετε κάτι κατά Μέθανα μεριά, να το δω και να έρθω, αν φυσικά νοιώθετε άνετα με κάποιον που δεν έχετε ξαναδεί υποβρυχίως...
Αυτά για καλωσόρισμα από μέρους μου:D Το όνομά μου είναι Βασίλης, αλλά το παρατσούκλι είναι αυτό που χρησιμοποιώ και αλλού, γι' αυτό είπα να μην το αλλάξω.

fivos 20-07-09 15:48

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο bourboulithras (Μήνυμα 29829)
Αυτά για καλωσόρισμα από μέρους μου:D Το όνομά μου είναι Βασίλης, αλλά το παρατσούκλι είναι αυτό που χρησιμοποιώ και αλλού, γι' αυτό είπα να μην το αλλάξω.

Με τέτοιο nickname, μια βουτιά στις μπουρμπουλήθρες των Μεθάνων νομίζω πως επιβάλεται :D :p
Καλώς μας ήρθες Βασίλη :geia:

alkis 27-07-09 09:02

Δεν γνωρίζω αν το άρθρο αναφέρεται στο ίδιο σημείο αλλά μου φάνηκε σχετικό

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...d=4528182&ct=1

bourboulithras 27-07-09 14:03

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο alkis (Μήνυμα 29949)
Δεν γνωρίζω αν το άρθρο αναφέρεται στο ίδιο σημείο αλλά μου φάνηκε σχετικό

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...d=4528182&ct=1

Με σιγουριά δεν είναι το ίδιο σημείο, τα Μέθανα είναι στον Σαρωνικό. Αλλά και αυτή η περίπτωση στον Κορινθιακό δεν φαίνεται κακή:D

bourboulithras 27-07-09 22:53

Το Σάββατο θα είμαι Μέθανα. Υπάρχουν εθελοντές για να μας... γαργαλίσουν οι φυσαλίδες? Αντιλαμβάνομαι ότι σχεδόν κανείς σας δεν με γνωρίζει, αλλά ελπίζω...

Μυλωνάκης Κων/νος 28-07-09 07:31

Εγώ δεν θα μπορέσω…(περίοδος Αυγούστου) αλλα για όποια διευκρίνιση θέλεις εσύ και όποιοι άλλοι αποφασίσετε να πάτε είμαι διαθεσιμος τηλεφωνικως...

:geia:

bourboulithras 28-07-09 08:16

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Μυλωνάκης Κων/νος (Μήνυμα 29969)
Εγώ δεν θα μπορέσω…(περίοδος Αυγούστου) αλλα για όποια διευκρίνιση θέλεις εσύ και όποιοι άλλοι αποφασίσετε να πάτε είμαι διαθεσιμος τηλεφωνικως...

:geia:

Eυχαριστούμε Κώστα. Αν βρεθεί μπάντι θα σ' ενοχλήσουμε σίγουρα...

Μυλωνάκης Κων/νος 28-07-09 08:52

Παραθέτω μια φωτογραφία που βρήκα στο panoramio όπου φαίνονται τα λουτρά του Παυσανία..

Η πρόσβαση είναι ακριβώς εκεί μπροστά από τα βραχάκια που βλέπεις ( όχι και τόσο εύκολη με κυματισμό) και ακολουθεις με τα βράχια στο δεξί σου χέρι σε βάθος 6-12 μέτρων για τις φυσαλίδες…
Για να φτάσεις στα λουτρά από τον κεντρικό δρόμο κάνεις δεξιά προς Άγιο Νικόλαο και έπειτα από 50 μέτρα ξεκάνει ένας χωματόδρομος στο δεξί σου χέρι άλλα 50 μέτρα που καταλήγουν σε 15 σκαλιά για το λουτρό…

http://www.panoramio.com/photo/11905068

Μετά τη βουτιά , εάν θέλετε να φάτε στο μέρος εκείνο , θα πρότεινα να δοκιμάσετε 200 μέτρα πιο κάτω μια παραλιακή ψαροταβέρνα las Olas (τα κύματα ) στα Ισπανικά όπου φτιάχνει καταπληκτική Paella… http://en.wikipedia.org/wiki/Paella

Καλή βουτιά όποτε και να πας και οτιδήποτε χρειαστείς εδώ είμαστε…

΄Ακης Γκούμας 28-07-09 11:41

Ο σωστός χαρακτήρας, απο τις λεπτομέρειες φαίνεται !
Εντάξει, η φωτο απο το Panoramio, αλλά το link για το τι σημαίνει Paella...
Γειά σου ρε Μυλωνάκη αθάνατε !

Physalia 28-07-09 13:28

Μπουρμπουλήθρες και Παέγια...:crazy:
Μη μας κολάζεις βρε Milonski κι έχουμε γενική καθαριότητα το ΣΚ :mad:
(ή μήπως να περιμένει κάνα-δυο χρονάκια ακόμα... :confused:)

Μυλωνάκης Κων/νος 24-11-09 23:30

Τι θα λέγατε να επισκεφτούμε τις φυσαλίδες αυτή την Κυριακή 29/11/2009?:confused:

Η πρόγνωση του καιρού είναι καλή μέχρι στιγμής για το ΣΚ και τα ταβερνάκια στην αρχαία Επίδαυρο μας περιμένουν….;)

1. kostas..

geogeo 25-11-09 00:55

1. kostas
2. geogeo

andreas 25-11-09 10:45

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo (Μήνυμα 33293)
1. kostas
2. geogeo

Θα σου έρθω με σταγανή και διπλές (αυτές έχω φουσκωμένες :p)
και δε θα μείνει άντερο ....!!!! :D

Αλήθεια, 12μετρη θα είναι η βούτα ή υπάρχει προοπτική για κάτι παραπάνω ? :cool:

yan 25-11-09 11:13

1. kostas
2. geogeo
3. andreas (?)
4. yan

Zin 25-11-09 11:15

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο andreas (Μήνυμα 33300)
Αλήθεια, 12μετρη θα είναι η βούτα ή υπάρχει προοπτική για κάτι παραπάνω ? :cool:

οταν λες παραπάνω?? :confused: ο Μilonski μας ελεγε χτες οτι οι φυσαλίδες ειναι απο 2μ-15μ περιπού.. μπορείς αν θες να μείνεις στα 6μ.. :crazy::p:p

ιδού και η συμμετοχή μου:

1. kostas
2. geogeo
3. andreas (?)
4. yan
5. Zin

Big-Blue 25-11-09 11:32

1. kostas
2. geogeo
3. andreas (?)
4. yan
5. Zin
6. Ηλίας (είναι κάποια ? που θα πρέπει να απαντήσω)...θα δείξει...θετικός όμως...

ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 25-11-09 13:31

1. kostas
2. geogeo
3. andreas (?)
4. yan
5. Zin
6. Ηλίας (είναι κάποια ? που θα πρέπει να απαντήσω)...θα δείξει...θετικός όμως...
7. Φοίβος

andreas 26-11-09 10:15

Αλλαγή σχεδίου για το ΣουΚου παίδες, οπότε.... :mad:

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ (Μήνυμα 33317)
1. kostas
2. geogeo
3. andreas (?)
4. yan
5. Zin
7. Φοίβος

Καλά να περάσετε ! :geia:

Μυλωνάκης Κων/νος 26-11-09 11:05

Επειδή μερικοί βγαίνουν από Αττική οδό κατευθείαν και άλλοι από εθνική λέω να δώσουμε ραντεβού αμέσως μετά τα διόδια της Ελευσίνας…

Για την ώρα θα έλεγα να μην το παρακάνουμε για το πρωί αλλά να μην μεσημεριάσουμε κιόλας….όποτε θα πρότεινα κατά τις 10 να είμαστε μετά τα διόδια….
Εσείς τι λέτε?:confused::confused:

geogeo 26-11-09 11:14

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Μυλωνάκης Κων/νος (Μήνυμα 33373)
Επειδή μερικοί βγαίνουν από Αττική οδό κατευθείαν και άλλοι από εθνική λέω να δώσουμε ραντεβού αμέσως μετά τα διόδια της Ελευσίνας…

Για την ώρα θα έλεγα να μην το παρακάνουμε για το πρωί αλλά να μην μεσημεριάσουμε κιόλας….όποτε θα πρότεινα κατά τις 10 να είμαστε μετά τα διόδια….
Εσείς τι λέτε?:confused::confused:

Για 'μένα είναι ΟΚ

10.00 αμέσως μετά τα διόδια της Ελευσίνας :thumbup:

ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 26-11-09 12:00

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geogeo (Μήνυμα 33374)
Για 'μένα είναι ΟΚ

10.00 αμέσως μετά τα διόδια της Ελευσίνας :thumbup:

Καλημέρα.

Εγώ μάλλον πάω για κρυολόγημα. Θα σας πω τελευταία στιγμή αν θά'ρθω.

Ελπίζω να το γλυτώσω !

ΥΓ. Σύμφωνοι για τον τόπο και τον χρόνο

Sunshine 27-11-09 16:46

Καλη βουτια σε όλους για την Κυριακη :)
κριμα που δεν μπορω να συμμετασχω! next time!

Zin 27-11-09 19:13

Παράθεση:

1. kostas
2. geogeo
3. yan
4. Ηλίας (είναι κάποια ? που θα πρέπει να απαντήσω)...θα δείξει...θετικός όμως...
5. Φοίβος
Δυστυχώς δε θα μπορέσω να ερθω... :(
ελπίζω να το ξανακανονίσουμε συντομα..
θα περιμένω φωτογραφίες!!!!;) (ακους Ηλία!!??)

yan 28-11-09 10:28

1. kostas
2. geogeo
3. yan Ααααα-Ψου!!! :cry:
4. Ηλίας (είναι κάποια ? που θα πρέπει να απαντήσω)...θα δείξει...θετικός όμως...
5. Φοίβος

ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 28-11-09 10:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ (Μήνυμα 33376)
Καλημέρα.

Εγώ μάλλον πάω για κρυολόγημα. Θα σας πω τελευταία στιγμή αν θά'ρθω.

Ελπίζω να το γλυτώσω !

ΥΓ. Σύμφωνοι για τον τόπο και τον χρόνο

Αν και δεν γρυπώθηκα για τα καλά, ενας δυνατός βήχας σε συνδυασμό με μπουκώματα και τα συναφή, είναι αρκετά για να με κρατήσουν για άλλη μια φορά εκτός νερού!

Sorry boys & girls...next time! :geia:

Physalia 28-11-09 11:09

Δυστυχώς, όσο πολύ θα το ήθελα, δεν θα καταφέρω να έρθω σε αυτή τη βουτιά:mad:
Μιλόνσκι, χάνω και πάλι τη μπουρμπουλήθρα:cry: :cry::banghead:

Να περάσετε τέλεια όσοι πάτε :thumbup: και περαστικά στους γριπιασμένους :geia:

Μυλωνάκης Κων/νος 28-11-09 11:19

Abort Abort .....;)

Περαστικά στους γρυπωμενους....

geogeo 28-11-09 11:38

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Μυλωνάκης Κων/νος (Μήνυμα 33482)
Abort Abort .....;)

Περαστικά στους γρυπωμενους....

:( αλλη φορά :thumbup:

Lepidas 28-11-09 17:55

...και πάνω που είχα βρει τρόπο να γλιτώσω από την δουλειά και πήγα και γέμισα... :angyr:
Παίζει τίποτα για αύριο γενικώς ??? :confused:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:58.