![]() |
Κύριες φιάλες πλάγιας αγκίστρωσης
Ψάχνοντας εχθές, να βρω οτιδήποτε σχετικό
με ασκήσεις χειρισμού-πλευστότητας σε καταδύσεις με διπλές φιάλες βρήκα αυτό που θα δείτε στο σύνδεσμο http://www.youtube.com/watch?v=zMMJXH1kwqM Το βλέπω ασφαλές και απλό, αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε καταδύσεις με διπλές για να είμαι βέβαιος. Όσοι βουτάτε συχνά με διπλές πως το βλέπετε; Για πείτε γνώμες. |
Απάντηση: Κύριες φιάλες πλάγιας αγκίστρωσης
Sidemount diving
Ενας παλιος και αρκετα διαδεδομενος τροπος στον χωρο της σπηλαιοκαταδυσης ειδικα. χρησιμοποιητε ακομα και σημερα απο καποιους. παλιοτερα εχει χρησιμοποιηθει σε αρκετα ελλ.σπηλαια οπως το πολυδροσο Παρνασου. Το harness για Sidemount diving... ![]() ![]() ![]() http://www.cavediver.net/archives/ar...mountbyJay.htm http://www.diveritedepot.com/about-sidemount-diving.asp |
Όπως λέει και ο Δημήτρης, πρόκειται για σπηλαιοδυτικό εξοπλισμό και όχι εξοπλισμό κατάδυσης σε ανοιχτή θάλασσα!
Μανώλη, παρατήρησε την έλλειψη ασκού ρύθμισης πλευστότητας, οι "ασκήσεις" που κάνει στο νερό γίνονται όλες σε συγκεκριμένο βάθος για το οποίο έχει ζυγιστεί ο δύτης... Όσο για το θέμα ανεξάρτητες vs manifold, η συζήτηση έχει ξαναγίνει άπειρες φορές... |
Παράθεση:
Δες και εδώ... http://www.diverite.com/techtalk/solutionfinder/ και διάλεξε: sidemount και δες το videaκι Watch this short video to find out why people choose to dive with a sidemount system Όπως θα δείς κάποιοι βουτάνε έτσι γιατι απλά τους βολεύει... |
Είναι μια πρόταση την οποία βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, κυκλοφορούν αρκετές λύσεις που περιλαμβάνουν και ειδικούς ρυθμιστές πλευστότητας όπως αυτός στο video του Μανώλη.
Έχοντας δοκιμάσει μονό sidemount σε monkey diving, μπορώ να πω πως η αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει είναι μοναδική. Δεν είμαι σίγουρος αν θα ήμουν το ίδιο άνετος και ευκίνητος με στεγανή στολή. Πάντως, για πολύωρες και βαθιές καταδύσεις στην ανοιχτή θάλασσα σίγουρα θα προτιμήσω το wing, harness και backplate γιατί μεταξύ άλλων, στο sidemount diving νομίζω πως θα υπάρχει θέμα με την διαχείριση πρόσθετων φιαλών αποσυμπίεσης. (εκτός αν βρίσκεται κανείς σε σπήλαιο). /GKAM :) |
Παράθεση:
Δλδ, αυτό το "κουτάκι" πίσω στη μέση είναι ρυθμιστής πλευστότητας? :stunned: |
Παράθεση:
/GKAM |
Αν θες μονο να κολυμπας ειναι μια λογικη (απο φυσικης) επιλογη.
Αυτοι ομως που εχουν "κατι να κανουν" (photo, video η αλλη εργασια), τα χερια που θα τα βαλουν; Ενταξει ειπαμε! Aλλο ανοιντομυαλος αλλο tiramola. |
Να μεταφέρουμε το θέμα στο "Εισαγωγή στην τεχνική κατάδυση"?
Νομίζω ταιριάζει καλύτερα ;) |
Παράθεση:
Παράθεση:
/GKAM :stunned: |
Παράθεση:
Από την άλλη, μου φαίνεται ενδιαφέρον το θέμα, κι αν το αφήσουμε στην κατηγορία "Οτιδήποτε Άλλο" θα χαθεί ανάμεσα σε άλλα άσχετα. Καμμιά καλύτερη πρόταση? Σε ποια κατηγορία ταιριάζει? Δηλ. που θα έψαχνε ένα μελλοντικός αναγνώστης μια τέτοια πληροφορία? π.χ. Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες ? :confused: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
|
Παράθεση:
Εκτός αν θα μπορούσε να δημιουργηθεί νέα με πιθανό τίτλο "Σχεδιασμός, συναρμολόγηση και στήσιμο εξοπλισμού - Παραλλαγές συζητήσιμες" GKAM το ίδιο νόμιζα κι εγώ στην αρχή. Ότι επρόκειτο δηλαδή για ένα μικρό ασκό αέρα (ρυθμιστή πλευστότητας). Αλλά μάλλον πρόκειται για ασκό νερού http://www.basegear.com/msr-dromedary-bag.html Εκτός αν το χρησιμοποιούν με κάποια τροποποίηση που τους παρέχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούν πράγματι σαν ρυθμιστή πλευστότητας. Διάβασα στο σύνδεσμο που παραπέμπει ο Γρηγόρης ότι "δουλεύουν" ήδη πάνω στην κατασκευή ενός τέτοιου ρυθμιστή. Αλλά όλα ελπίζω να αποσαφηνιστούν όταν με το καλό απαντήσει ο Steve σε μήνυμα που του έστειλα. |
Παράθεση:
Υπάρχουν όμως ήδη και έτοιμες λύσεις στο εμπόριο για sidemount diving με ενσωματωμένο ασκό όπως το Armadillo Sidemount Exploration Harness A2 όπως έγραψε ο Αντζουλής πιο πάνω αλλά και το Recon Sidemount System. /GKAM |
Εδω και εναμιση χρονο κανω sidemounting τα stage για το rebreather με αυτο το φτηνο συστηματακι http://www.golemgear.com/p-220-armad...nt-system.aspx .
Δεν εχω παρα εξαιρετικες εντυπωσεις απο την φτηνη αυτη πατεντουλα αλλα και το concept του sidemounting ειδικοτερα. Μου πηρε μονο μερικα λεπτα να το ρυθμισω και ειδα μεγαλη διαφορα στην υδροδυναμικη εξαιτιας της σχεδον παραλληλης θεσης της φιαλης με το σωμα κατω απο τη μασχαλη οποτε στην οριζοντια θεση παρουσιαζα πολυ μικρο προφιλ. Δεν ξερω αν θα εδινε πλεονεκτημα σε ενα δυτη oc παντως, δεν ειχα την ευκαιρια να το δοκιμασω :mad: , ισως το κανω αργοτερα φετος ... |
|
Και βεβαια υπάρχει και στην Ελλάδα!
http://www.sidemountscubadiving.com/...7/Default.aspx Δείτε και εδώ :http://www.facebook.com/photoselect....17247691632995 |
Παράθεση:
Πιστεύω πως κάνετε λάθος . Το sidemount βγήκε πρώτα για την σπηλαιοκατάδυση ,οποτε έχει σχέση με την τεχνική κατάδυση . Στο sidemount μαθαίνεις να βουτάς με δυο μπουκάλες και με μακρύ σωλήνα. Απλά λέω την γνώμη μου. |
|
Τι είναι η κατάδυση με sidemount;;;
Κατάδυση με sidemount σημαίνει ότι χρησιμοποιείς μία διαμόρφωση η οποία σου επιτρέπει να χειρίζεσαι μία ή δύο φιάλες τις οποίες τοποθετείς στις δύο πλευρές του σώματος σου αντί να την/τις φοράς στην πλάτη που συνηθίζεται να αναφέρεται σαν backmount (οπίσθια ''αγκίστρωση''). Οπότε είναι μία διαφοροποίηση στην διάταξη των φιαλών σας. Είναι όμως αυτό σωστό;;; Θα μάθετε ότι με την κατάλληλη και σωστή εκπαίδευση θα είναι κάτι παραπάνω από σωστό!!! http://www.seabreaze.gr/index.php?op...207&Itemid=324 |
Καλά ρε andacio μη μας δείρεις κι΄ όλας. Ηρέμησε....
Φιλικά DG |
Παράθεση:
:thumbup::D:D:D |
@ andacio
Να και μια άλλη προσέγγιση από τον οργανισμό UTD. http://www.unifiedteamdiving.com/gro...ource=activity |
Παράθεση:
|
η διαφημιστικη σου καμπανια αφορα αποκλειστικα αλλον εκπαιδευτη..:D. Για μενα ο συνειρμος σου ειναι ακυρος..απο καθε αποψη..;)
|
Παράθεση:
Τώρα , όσον αφορά το sidemount ,εκεί είναι λίγο περίπλοκο για μένα που θέλω να μιλήσω για το σχόλιο που έxω κάνει γιατί έxω αγαπήσει αφτί την τεχνική και θέλω να την maθούnε και αλλόi . Αλλά πως να την κανό γνωστή , όταν υπάρχει μονό έναν εκπαιδευτή τις PADI που μπορεί να δώσει πιστοποίηση ; εννοώ εδώ στην Ελλάδα . |
Παράθεση:
Μπορείς να γράψεις ένα "άρθρο" ή τουλάχιστον ένα εκτενές μήνυμα που να αναφέρεσαι στο γιατί σου αρέσει αυτή η τεχνική, τι προσφέρει, κλπ. Μπορείς ακόμη να βρεις κάποιο έτοιμο ξενόγλωσσο άρθρο (όπως έκανε ο Δημήτρης παραπάνω) που να αναφέρεται στην τεχνική και όχι σε συγκεκριμένο εκπαιδευτή/καταδυτικό κέντρο, να μας δώσεις to link και να σχολιάσεις τι σου αρέσει. Μπορείς ακόμη να κάνεις μια πλήρη έρευνα αγοράς και να μας αναφέρεις όλους τους οργανισμούς και τους εκπαιδευτές που προσφέρουν τέτοιου είδους σχολεία στην Ελλάδα. Το να δίνεις ξερά links σε σχολεία που αφορούν συγκεκριμένο καταδυτικό κέντρο και εκπαιδευτή, εκθειάζοντας τον εκπαιδευτή και χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να εξηγήσεις τίποτα, δεν μπορεί να θεωρηθεί "αγάπη για την τεχνική" αλλά άμεση γκρίζα διαφήμιση και είναι προφανές πως θα διαγραφεί από τους συντονιστές του forum. :geia: |
Advanced Sidemount training
:thumbup: |
.
Sidemount με 6 φιάλες ?! :eek: . |
αυτο δεν ειναι δυτης, αυτο ειναι οτι πρεπει για ρεμετζο!!!
|
Παράθεση:
αχρηστο και χαζο το σχολιο, γνωμη μου... |
χιουμορ κανω ρε παιδια!;)
Με τοσες φιαλες ειναι αρκετα δυσκίνητος σε σχεση με συμβατικους δυτες και για αυτο το παρομοιαζω με ρεμετζο! |
Παράθεση:
Ανδρέα, μην χάνεις το χιούμορ σου ... ;) :geia: |
Παράθεση:
Αλουμινένιες φαίνονται οι φιάλες... ούτε φουσκωτό βαρκάκι δε μπορούν να κρατήσουν :D Να ήταν ατσάλινες μάλιστα :p ΥΓ: Δημήτρη το σκίσαμε το θέμα... αλλά σίγουρα λίγο χιούμορ δεν κάνει κακό :) |
Ok, λοιπόν, ας μιλησω σαν δυτης με προσωπικη εμπειρεια, των 4 φιαλων, αργοτερα βλεπουμε.
Παμε και φοραμε τις 2 κυριες και 2 επιπλεον φιαλες και παμε και βουταμε στα 5 μετρα. Καθομαστε καμια ωριτσα εκει και κανουμε το εξης Πλευστοτητα, πλευστοτητα, πλευστοτητα. Κραταμε τη θεση κουνωντας τα πεδιλα, κραταμε τη θεση χωρις να κουναμε τα πεδιλα Μετα, πιανουμε τα θεματα με τις σωλήνες. Αναπνεεις απο τη μια φιάλη, αναπνεεις απο την άλλη, κανεις αλλαγη στην μια "επιπλεον" μετα στην άλλη, παιζεις με οοοολους αυτους τους σωλήνες χωρις να γινεις κοκορετσι (οπως βλεπετε, εχω χιουμορ) Μετα πιανουμε και κανουμε κι αλλα πραγματα, ειπαμε, μια ωριτσα χαλαρα. Σε καποια τετοια βουτια που καναμε, βγηκαμε στ 84 λεπτα, γιατι ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑ-ΜΕΕΕΕΕ (μα εχω χιουμορ, το ξαναλεω). Απο πλευρας επαρκειας αερα, με τις 2 12αρες και 2 αλουμινιου 11αρες ειχαμε αερα να μας βρει το ...επόμενο πρωι, εκει στα 5μ.. Κρουασαν ντελιβερυ εχει ? Και τωρα η ερωτηση. Μα καλα ρε "Μπιπ", βουτια μας λες τωρα, τι μ%$#%%ς ειναι αυτες, πατε και παιρνετε 4 μπουκαλια, πατε στα 5 μετρα, βουτια ειναι αυτο, δυτες εισαστε εσεις ή ... ρεμετζα, οπως ειπε ο φιλος πιο πανω. Οκ. Επειδη εχω χιουμορ, οντως, τα λεω ολα αυτα, επειδη εχω προσωπικη πειρα απο μια τετοια διαδικασια. Τα κανουμε ολα αυτα, οχι μια, οχι δυο, αλλα δεκα και παραπανω φορες, γιατι κάαααποιοα στιγμη που θα παμε στο ναυάγιο των 40, των 50 των 50+, των 50+++ μετρων, ναι, εκει θα χρειαστούν όοοοολα αυτα, για εκει ΔΕΝ πανε δυτες "ευκινητοι" και με λεπτες στολές, με μια φιαλη στην πλάτη και με (ατμοσφαιρικο) αερα στη φιάλη. Μιλαμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα, καταστασεις περα απο αυτα που μαθαμε στα οπεν γουωτερ και στα αντβανσετ, και καλο θα ήταν, για πραγματα που δεν ξερουμε, να μην μιλαμε και πολύ.... και να λεμε και σαχλες.... :rolleyes: ετσι δεν ειναι ? Απλά, κατανοητά, αφησα καμια απορια ανοιχτη ? |
Παράθεση:
Οχι δεν αφησες καμια αποροια !!! Ειναι να βλεπεις εμενα οταν παω για λαυρακια στα 50++++ Εκατοστα!!! Πραγματικο ρεμετζο! Φορτωμενος 14 κιλα και 8mm στολη με μπουκαλι νερο, σοκολατα και ενα ζευγαρι ανταλλακτικα λαστιχα κατω απο το σακακι Θα νομιζεις οτι παω να σηκωσω το βυθο!!! Και η μεγαλυτερη πλακα θα ειναι να με δεις να βγαινω χωρις να εχω ριξει ουτε τουφεκια και μελανιασμενος απο το κρυο:crazy: Μιλαμε για μαζοχισμο αλλα μ'αρεσει!!!!! |
Ωραία λοιπόν !... αφού λοιπόν όλοι είμαστε σε humor mood :p , ας πάμε να δούμε άλλο ένα videακι sidemount ( ...nomount ?!? ) που έχει να κάνει με πλευστότητες , με πέδιλα , με φιάλες και σωλήνες , αναπνέεις δεν αναπνέεις κλπ, κλπ, στα 5+++ μέτρα !
Ντοντ τραι δις ατ χομ !!! :geia: |
αυτο εχει πολυ πλακα!!!
http://www.youtube.com/watch?v=H6yMH...eature=related Μου αρεσει η αντιδραση τις κοπελας οταν συνειδητοποιεί οτι ενω εχει το επιστομιο εχει φυγει το δευτερο σταδιο!!!:banghead: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:55. |