![]() |
Ανελκύσεις αντικειμένων για έκθεση σε μουσείο
Όσοι παρακολουθείτε τις τελευταίες συζητήσεις, θα καταλάβετε ότι την αφορμή για αυτό το θέμα καθώς και τα ερωτηματικά που προέκυψαν τις πήρα από γειτονικό φόρουμ και συγκεκριμένα από εδώ :
Επίσης: http://www.keawest.gr/b/viewtopic.php?f=10&t=331 Αντιγράφω μέρος της σελίδας: Παράθεση:
Εγώ θέτω ευθέως τα ερωτήματα μου: - Η προαγγελία έκθεσης αντικειμένων από αυτά τα πλοία φαντάζομαι πως σημαίνει ότι ήδη έχει ενημερωθεί η εναλίων και έχει δώσει έγκριση για την ανέλκυση. Σωστά; - Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανέλκυσης και πότε θα έχουμε την χαρά να δούμε από κοντά όλους αυτούς τους θησαυρούς στο μουσείο; - Η ομάδα που φροντίζει για το γέμισμα των προθηκών του μουσείου, μπορεί να μας διαφωτίσει για το αν κατά τις επισκέψεις των ναυαγίων υπήρχαν τα αντικείμενα που λέγεται ότι λείπουν ή αν αυτά έχουν ανελκυθεί για το μουσείο με την έγκριση επίσημων φορέων; Νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία για συζήτηση χωρίς υπεκφυγές και ξεκαθαρίσματος του κλίματος που έχει δημιουργηθεί.:) |
Απάντηση: Ανελκύσεις αντικειμένων για έκθεση σε μουσείο
Παράθεση:
Το πότε θέλω να πιστεύω να είναι σύντομα αλλά απο την άλλη στην Ελλάδα ζούμε κ σε τέτοια θέματα ξέρουμε οτι είμαστε λίγο τα ζώα μου αργά.. Χμμμμ την ίδια απορία θέλω να εκφράσω κ εγώ...έλειπαν η οκ έχουμε πάρει το οκ , αλλά μήπως " δίπλα " έχουμε κ ένα άλλο ζευγάρι με άλλο ασκό..:confused: |
Τελικά μπορούμε να μπούμε στην ουσία του θέματος αν σαν σύλλογος ζητήσουμε να μάθουμε αν το μουσείο, και οι σχετικές δραστηριότητες, τελούν υπό την αιγίδα κάποιου επίσημου φορέα.
Σίγουρα κάποιος μπορεί να απαντήσει σε αυτό, σωστά? |
Παράθεση:
Το ΝΜΚ τελεί υπό ίδρυση. Έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του καταστατικού του και πρόθεση είναι να λειτουργήσει σαν αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 741 του Α.Κ. υπαγόμενη στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 784 Α.Κ. αποτελούσα αυτοτελές νομικό πρόσωπο. Προϋπόθεση για τη σύσταση (έγκριση καταστατικού από το Πρωτοδικείο Αθηνών) είναι η εξεύρεση στέγης. Προς τούτο μετά από διαβουλεύσεις με το Δήμο Κέας, έχει υποβληθεί σχετική αίτηση και αναμένεται η έγκριση (ή μη) από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση έγκρισης και απόκτηση στέγης με ευγενική παραχώρηση από το Δήμο, τότε το ΝΜΚ θα λάβει σάρκα και οστά. Προσδοκία είναι να έχουμε την έγκριση του Δήμου εντός του Μαΐου και να έχουμε την έγκριση του Πρωτοδικείου μέχρι το τέλος Ιουνίου 2010. Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά μέλη φορείς του τόπου αλλά και προσωπικότητες ή άλλοι φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με γνώμονα την αγάπη τους για τη θάλασσα και το ενδιαφέρον τους για συνεισφορά στους σκοπούς του ΝΜΚ. Αυτά σαν ενημέρωση για την ωρίμανση της πρωτοβουλίας για την ίδρυση του ΝΜΚ. Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Συγνώμη για το ανάλαφρο ύφος και το χαλαρό στυλ, αλλά η υπόθεση μου θυμίζει ένα άλλο "σκάνδαλο", αυτό της συνεργασίας του Συλλόγου με την Greenpeace...:D Παρατηρήσατε μήπως κάποιο pattern??? :confused: |
Βύρωνα, είσαι σίγουρα ο πιο κατάλληλος να απαντήσεις και θα σε εκμεταλλευτώ ''δημοσιογραφικά'', αν μου το επιτρέπεις φυσικά…:)
Παράθεση:
Επιπλέον, αν (που δεν το εύχομαι), δεν μπορέσετε να πάρετε τις εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ανελκύσετε εκθέματα από τα πλοία που έχετε αναφέρει, τι θα κάνετε ένα άδειο μουσείο; Υπάρχει κάποια βάση ευρημάτων που να δικαιολογεί την ίδρυση μουσειακού χώρου (με σκοπό την μελλοντική επέκταση); Παράθεση:
Παράθεση:
Εσύ θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας την γνώμη σου για όσα ακούστηκαν; Nομίζω ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την καταδυτική κοινότητα. Παράθεση:
ο Θωμάς έχει τις απόψεις του και εγώ τις δικές μου. Χρέος μας είναι να φιλτράρουμε τις όποιες ''αερολογίες'' αλλά και να διερευνήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν απορρίπτω κάτι επειδή το είπε ο Ygrasias και δεν αποδέχομαι κάτι επειδή το είπε το φιλαράκι ο Γιάννης. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, στην ΒΑΣΗ του. Δεν θέλεις διάλογο για όσα ακούστηκαν; |
Παράθεση:
Ξανά συγνώμη για το ανάλαφρο ύφος... :fioufiou: |
Παράθεση:
Αλλά εξήγησε μου γιατί συνδέεις τα όσα εγώ αναφέρω, τα οποία τα αντλώ από ένα επίσημο φόρουμ ενός δήμου, με κάτι τόσο άσχετο; Έχω δώσει δικαίωμα στα 5 χρόνια που ασχολούμαι με τις καταδύσεις ότι σκέφτομαι ή πράττω ''ελαφρά'' ώστε να αξίζω τέτοια αντιμετώπιση; |
Η απάντηση δηλαδή του Βύρωνα
Παράθεση:
Ως προσωπικά θιγμένος από τις άθλιες κατηγορίες που έχουν φθάσει στ' αυτιά μου από ανάλογη φάση (βλ. συνεργασία με Greenpeace για τη δράση στη Γυάρο), θέλω να θυμίσω σε όσους διαβάζουν την αναλογία του θέματος, που κάπως έτσι ξεκίνησε και τότε... :geia: |
Α, και κάτι ακόμη που ξέχασα να σου πω...
Η πηγή σου Έμμυ φροντίζει να μην ονοματίζει όταν κατηγορεί (αυτούς που δε γουστάρει) χωρίς στοιχεία, γιατί αυτό συνιστά παράνομη πράξη, ηθικά κατακριτέα από αρχαιοτάτων χρόνων, τη συκοφαντία. Προτείνω, οποιοσδήποτε θέλει να κατηγορήσει τον οποιοδήποτε, να φροντίζει να μαζέψει ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πριν αποφασίσει να παίξει με την υπόληψη των συνανθρώπων του. Οι ψύλλοι στ' αυτιά δεν αρκούν. Σου θυμίζω ότι μιλάω ως παθών. Ελπίζω να με καταλάβεις. :geia: |
Παράθεση:
Σιγά μην έχουν ίδια αξία όλες οι γνώμες κι όλες οι απόψεις. Προφανώς και έχει τεράστια σημασία το ποιος λέει τι, το ποια είναι η αξιοπιστία του καθενός και κυρίως ποιες είναι οι προθέσεις του. Αλλιώς να ανοίξουμε κι ένα θέμα για το αν οι αρχαίοι έλληνες κατά Λιακόπουλο κατάγονται απευθείας από τους εξωγήινους. Και μην υποτιμάς το θέμα λέγοντας "το είπε το φιλαράκι ο Γιάννης" γιατί ο Γιάννης έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι πριν πει μια κουβέντα, έχει ψάξει συστηματικά για να είναι σίγουρος πως ξέρει τι λέει και αντίστοιχα ο Θωμάς έχει αποδείξει (μετά από παρουσία πολλών ετών και 3 διαγραφές από όλα τα γνωστά καταδυτικά fora, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που βρίσκεται αυτή τη στιγμή) το ταλέντο του να σπέρνει τη διχόνοια με κάθε θέμα που ανοίγει, ανακατεύοντας εντέχνως μισό κιλό αλήθεια με 2 κιλά φήμες και θεωρίες συνομωσίας, μπερδεύοντας τις λέξεις εν είδει ηλίθιου χιούμορ για να αποφύγει τις μηνύσεις που πιθανόν να του 'ρχόντουσαν βροχή. Το θέμα του μουσείου όπως και το θέμα τυχόν παράνομων ανελκύσεων είναι πολύ σημαντικό και συμφωνώ να το συζητήσουμε - αλλά δεν είναι καθόλου καινούργιο - ούτε θα λυθεί αύριο. Το να ασχολείσαι πάλι με τις φήμες και τα υπονοούμενα που διασπείρει ο Θωμάς -γιατί απο κει ξεκίνησε η κουβέντα- είναι τόσο σημαντικό όσο το τι είπε η μια κουτσομπόλα στη διπλανή της, για να χαρεί που θα τη δει να μαλλιοτραβιέται με τη γειτόνισα. Εεε κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε τελικά με τι αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε και με τι όχι - όπως μπορείς να μαντέψεις, εγώ έχω ήδη αποφασίσει εδώ και καιρό :geia: |
Γιάννη,
Ποιο από τα ερωτήματα που έθεσα πιστεύεις ότι δείχνουν δόλο, κακοπιστία ή αμφισβήτηση προς οποιονδήποτε; Γιατί προσπαθείς να υποβαθμίσεις την ουσία των ερωτημάτων που έχω θέσει στον Βύρωνα ; Ξαναλέω: τα ερωτήματα μου, προέρχονται από το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο φόρουμ της Κέας. Το αν έτυχε να μπω στο συγκεκριμένο φόρουμ επειδή το έθιξε κάποιος άνθρωπος που δεν τυγχάνει κοινής αποδοχής, δεν νομίζω ότι υποβαθμίζει την ουσία του θέματος ή την πραγματική μου περιέργεια για το πως λειτουργούν κάποιοι μηχανισμοί. That's all!!! Επίσης νομίζω πως οι συνεχείς παρεμβάσεις σου ''ελαφρού τύπου'', θα μπορούσαν να αποθαρρύνουν τον κόσμο να συζητήσει το θέμα, και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε, έτσι δεν είναι; Δεν έχω ιδέα γιατί πράγμα μιλάς όταν αναφέρεσαι στην Γυάρο μιας και δεν συμμετείχα…αν θες όμως μπορούμε να το συζητήσουμε κάπου αλλού… :) Φοίβε, το ποστ σου εμφανίστηκε ως δια μαγείας τώρα, αλλά νομίζω οτι σε καλύπτω με την απάντηση μου:) |
Παράθεση:
Δεν έχω ψάξει τίποτα. Αυτό που υπερασπίζομαι δεν είναι το Βύρωνα προσωπικά, αλλά τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων όσοι τυγχάνουν παρόμοιας αντιμετώπισης, αντιμετώπισης που έχω λάβει προσωπικά στο παρελθόν από αντίστοιχη φάση, για παρόμοιους λόγους._ |
Παράθεση:
Εγώ την αξιοπιστία που μου βγάζεις ήθελα να τονίσω και τις προθέσεις σου - γιατί έχουμε φτάσει να ισοπεδώνουμε όλους και όλα. Δεν είπα ότι έγινες και ειδικός στα απανταχού ναυτικά μουσεία :) |
Παράθεση:
Αν όσα ακούγαμε από αυτή την πηγή ήταν έστω και κατά ένα τέταρτο αλήθεια (κατά τη συνταγή του Φοίβου) εγώ προσωπικά θα είχα αυτοκτονήσει με το ποιον του ήθους και των πράξεών μου έως τώρα :D Νισάφι πια. Δεν επανερχόμαστε καλύτερα σε αυτή την κουβέντα όταν θα έχουμε κάτι απτό να συζητήσουμε αντί να ξεκινάμε λαϊκό δικαστήριο στηριγμένο στις νεφελώδεις ιδέες που μας πέρασαν από το μυαλό δίκην έκλαμψης; Κρίμα τόσο ξόδεμα......:geia: |
Καλημέρα και από εμένα.
Η αναφορά στο καταστατικό του ΝΜΚ περί ανέλκυσης, συντήρησης και έκθεσης αντικειμένων από ναυάγια γίνεται για τυπικούς λόγους. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα, καθώς αυτό εξαρτάται από το αν θα δοθεί (ή δε δοθεί) άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε περίπτωση όμως που υπάρξει η δυνατότητα ανέλκυσης αντικειμένων στο μέλλον, το ΝΜΚ δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα αν αυτό δεν αναφέρεται στο καταστατικό του. Σχετικά μετη "βάση εκθεμάτων", δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν αντικείμενα που έχουν ανελκυστει προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια. Με τις νέες τεχνολογίες, και κάποιες άλλες έξυπνες low-tech λύσεις, μπορεί να "γεμίσει" ένας σχετικά μικρός χώρος (όπως αυτός που διαθέτει ο Δήμος Κέας) και να προβληθεί με εξαιρετικό τρόπο η ιστορια των βυθισμένων πλοίων και της ναυτικής παράδοσης του νησιού. Επειδή έχω ψάξει το θέμα αρκετά (θα είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Μουσείου) πιστεύω πως υπάρχουν τα μέσα και το απαραίτητο υλικό ώστε η ανάγκη του κοινού για πληροφορήση να καλυφθεί με ικανοποιητικό τρόπο σε πρώτη φάση. |
Μιχάλη σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Κατανοητό το θέμα του καταστατικού (η αναφορά στα συγκεκριμένα πλοία δημιούργησε την αναστάτωση γιατί φάνηκε σαν κάτι πολύ δεδομένο...)
Θα ήθελα να συζητήσουμε γενικά, διάφορους προβληματισμούς πάνω στα θέματα ανέλκυσεων, κώδικα καταδυτικής συμπεριφοράς, προτάσεων για το πως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε καλύτερα σαν δύτες κλπ, πλην όμως οι ''δημοκρατικές'' διαδικασίες διαλόγου που υφίστανται αυτή τη στιγμή και η αίσθηση των μελών του ΔΣ ότι το θέμα...κρύβει ''παγίδες'' κακοπιστίας, (κρύβει?:confused:), με αποκινητοποιούν από οποιαδήποτε συζήτηση (που έτσι κι αλλιώς θα γίνει στα καταδυτικά πηγαδάκια...) :lipsrsealed::lipsrsealed::lipsrsealed: |
Μάλιστα. Θέτονται υπο αμφισβήτηση οι δημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου..
Προφανώς Έμμυ, επιθυμείς μια συζήτηση επί της ουσίας, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και τέτοια ωραία. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό στη παρούσα φάση, είναι να χρησιμοποιήσεις αξιωματικά φήμες, υπονοούμενα και υπόγεια ενημέρωση προερχόμενη από πηγαδάκια που συνήθως συνοδεύονται από τη φράση "...μην το πεις πουθενά". Οτιδήποτε δηλαδή μη χειροπιαστό. Γιατί μονάχα σε αυτά έχουν τοποθετηθεί οι προηγούμενοι του ΔΣ, προτείνοντας να μην συζητηθούν. Έχεις ή μπορείς να βρεις κάποιο στοιχείο, κάποιο δεδομένο να μας παρουσιάσεις για να το συζητήσουμε ή απλά θες να μιλήσουμε όπως θα μιλούσαμε γύρω από ένα τραπέζι πίνοντας μπίρες συνεχίζοντας τις αοριστίες δημιουργώντας εντυπώσεις, χωρίς να φανερώνουμε τον σκοπό? Ή μήπως βρίσκεις κάποιο λόγο στο να γεμίζουμε σελίδες ψάχνοντας να βρούμε τι, άραγε, να εννοεί -ή να υπονοεί- ο ποιητής? Είναι εύκολο να καταλάβεις πως αυτό, εδώ, δεν γίνεται. Κανένας μας δεν ψάχνει να δημιουργήσει μια θολή, αστύλωτη ύπαρξη στον εικονικό κόσμο του ίντερνετ, προσπαθώντας να αποκτήσει την οντότητα που είναι ανίκανος να εδραιώσει στην πραγματική του ζωή. Εκφράζεις μια κατηγορία για το ΔΣ του συλλόγου εξαιρετικά σοβαρή Έμμυ -ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να την στηρίξεις με κάτι παραπάνω από το ότι δεν θέλουμε να συζητήσουμε μη στοιχειοθετημένα, βδελυρά κείμενα. Όλα τα παραπάνω, τονίζω πως εκφράζουν αποκλειστικά την προσωπική μου θέση, και σε καμία περίπτωση δεν είναι θέσεις ΔΣ του ΣΕΑ Τηθύς. |
Παράθεση:
Για όποιον έχει τέτοια στοιχεία και θέλει και μπορεί να συμμετάσχει σε μία τέτοια διαδικασία με τον τρόπο που πρέπει, μαζευόμαστε σήμερα στο ΣΕΛΑΣ για να συζητήσουμε. Ας δούμε πόσοι είναι διατεθειμένοι να δουν αυτό το θέμα σοβαρά.... Έμμυ υποθέτω θα είσαι από τους πρώτους εκεί :geia: |
παρακολουθω μερες τωρα αυτην την κουβεντα....
το ερωτημα ηταν :" ειναι ηθικο να ανελκυονται αντικειμενα απο το βυθο;" και μετα εξελιχθηκε στο :"ειναι σωστο να κατηγορειται καποιος για κατι μονο απο φημες;" Το τι θα απαντησει ο καθενας στο πρωτο ερωτημα ειναι πιθανοτατα ανεξαρτητο απο το τι θα πραξει και εμεις δεν ειμαστε δικαστηριο για να καταδικασουμε κανεναν. Ειμαστε ομως μια παρεα ευαισθητοποιημενων δυτων που θελουμε να βοηθησουμε να περασει η ελληνικη καταδυση σε μια εποχη -ας πουμε- διαφωτισμου. Οφειλουμε να πεισουμε πρωτα τους εαυτους μας για τους λογους για τους οποιους ειμαστε τελικα υποχρεωμενοι να σεβομαστε το βυθο. Να μην καταστρεφουμε, να μην ταιζουμε, να μην σκοτωνουμε, να μην σκυλευουμε μνημεια. Και οταν θα εχουμε πεισει τους εαυτους μας, θα ειμαστε ετοιμοι να περασουμε την αξια του σεβασμου στους υπολοιπους. Αυτο ειναι το χρεος μας. Οσο για το δευτερο ερωτημα, ειναι ξεκαθαρο οτι δεν ειναι δυνατον να κουβεντιαζουμε για φημες... Ακομα και αν καποιος ορκιζεται οτι εχει μπροστα του τις αποδειξεις, εμεις δεν ειμαστε εδω για να κανουμε τους ανακριτες... Μπορουμε ομως να παρουμε ως αφορμη τις φημες και να κουβεντιασουμε για αρχες....οχι για προσωπα... Εξαλλου τα προσωπα ειναι αδιαφορα σε πρωτο επιπεδο. Να κουβεντιασουμε τις απαντησεις σε ερωτηματα οπως το πρωτο χωρις να χρειαζεται να ασχολουμαστε με τα προφανη οπως το δευτερο ερωτημα... |
Επομένως για να θέσουμε το θέμα στη σωστή του βάση:
Α) Θεωρώ (και ζητω να γίνει άμεσα ως μέλος) ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να καταδικάσει το συγκεκριμένο γεγονός. Εχουμε στα χέρια μας την παράνομη (εάν ήταν νόμιμη θα είχε ήδη ανακοινωθεί) ανέλκυση αντικειμένων από ναυάγιο. Αρα ο Σύλλογος θα πρέπει να βγει με ανακοίνωση του ΑΜΕΣΑ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ το συγκεκριμένο γεγονός και όσους είναι πίσω από αυτό. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τον κώδικα δεοντολογίας και με τις επόμενες ενέργειες (είτε ενημέρωσης, είτε προστασίας). Επιμένω λοιπόν στην πρόταση/αίτηση μου σαν μέλος Ο σύλλογος να συντάξει άμεσα Επιστολή καταδίκης του συγκεκριμένου γεγονότος (και εάν θέλουν να συνυπογράψουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι). Είναι επιτακτικό να γίνει αυτό (μιας και αρκετά μέλη του ΔΣ έχουν συμφωνήσει αλλά δεν υπάρχει κάτι συνολικό) για να δώσουμε και το στίγμα του Συλλόγου σε αυτό το περιστατικό χωρίς γενικολογίες και παράγματα που όλοι γνωρίζουμε πίσω από μία δηλώση του "Δεν σηκώνουμε τίποτα" Σε αυτό περιμένω άμεσα την απάντηση του ΔΣ Β) Για να κλείσει το όλο θέμα (μιας και το έχουμε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ) θα ήθελα να ενημερώσω ότι την ερχόμενη (Δευτέρα 03/05/2010) μαζί με τον Δικηγόρο μου θα πάμε στον Εισαγγελέα* για να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου (ελπίζω πως μέχρι τότε θα έχω και την συμμετοχή του Συλλόγου στην πρόταση μου). Να γνωρίζουν λοιπόν αυτοί οι κύριοι (οι οποίοι καθώς έμαθα έχουν αγαθές προθέσεις χωρίς να μάθω το όνομα τους) πως αν δεν βγουν μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΙΟΥ σε αυτόν τον χώρο να μας πουν, τι έχουν σηκώσει, με τι άδεια και που τα έχουν πάει, ο Εισαγγελέας θα πάρει φάκελλο με όλα τα στοιχεία που έχω μαζέψει (ιστοσελίδες, βίντεο, φωτογραφίες, ονόματα ατόμων και καταδυτικών) και θα αποφασίσει εκείνος κατά ποίων θα ασκήσει μήνυση. Στην αντίθετη περίπτωση που θα αγνοηθεί το μήνυμα μου παρακαλώ όσοι τους γνωρίζετε να τους ενημερώσετε ότι αν δεν το κάνουν από την Δευτέρα θα "τρέχει" μία μήνυση εναντίων τους. Και αν δεν την πληρώσουν αυτοί να είστε Σίγουροι πως θα την πληρώσουν οι επόμενοι που θα συλληφθούν να σηκώνουν και θα τους χρεωθούν και αυτά (και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να στεναχωρηθώ καθολου με αυτήν την αδικία) * Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να γίνει και σε αστυνομικό τμήμα αλλά για πιο γρήγορα θα γίνει απ΄ευθείας στον Εισαγγελές για να επισπεύσει την μήνυση. Οποιοι θέλουν παραπάνω πληροφορίες ή να συνταχθούν ας μου στείλουν π.μ. |
Η απάντηση από το Δ.Σ. εφόσον την ζητάς σαν μέλος όπως λες, στον χώρο των μελών.
|
Παράθεση:
Now you're talking. Αλλά θα μιλούσαμε γι' αυτό και για τις όποιες ενέργειές μας αυτό το απόγευμα, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να το παίρνεις προσωπικά όταν θα μπορούσες απλά να ενταχθείς στις συλλογικές διαδικασίες. Χωρίς να μιλάω σα μέλος ΔΣ, δεν καταλαβαίνω από που κι ως που είναι δυνατό να πηγάζουν οι όποιες ανησυχίες σου σχετικά με το αν ο Σύλλογος θα σε στηρίξει σε μια τέτοια ενέργεια ή όχι......:confused: Ας χωριστούμε λοιπόν, ακόμα μια φορά, σε αυτούς που θα έρθουν να συναποφασίσουν και να χαράξουν στρατηγική και δράση μέσω του Συλλόγου και σε αυτούς που θα στείλουν πμ στον Ρένο... τι να πω, αν είναι περισσότερα τα μετωπα, μπορεί να φανεί και πιο δυνατή η αντίσταση :geia: |
Παράθεση:
Παράθεση:
Η συνάντηση προγραμματίστηκε την προηγούμενη βδομάδα που τέθηκε το θέμα υπό συζήτηση. Το θέμα μας απασχολεί όλους, κανένας δεν το υποτιμάει από τη στιγμή που υπήρξε το συμβάν της απώλειας. Ελπίζω όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να γίνει κάτι για την προφύλαξη των ναυάγιων να το δείξουν και έμπρακτα απόψε. |
Παράθεση:
Για το θέμα της χάραξης στρατηγικής συμφωνώ και επαυξάνω αλλά αυτό (όπως κάθε στρατηγική είναι μακροπρόθεσμο και κοιτάζει το σύνολο) Για το μεμονωμένο γεγονός δεν χρειάζεται άλλη καθυστέρηση και στο κάτω-κάτω ο σύλλογος δεν θα γίνει αστυνόμος να ψάχνει ποιος το έκανε και ποιος όχι. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει είναι να αναθέσει σε λειτουργούς του κράτους να το ερευνήσουν και να κυνηγήσουν τους υπαίτιους. Άρα δεν είναι δικιά μου ενέργεια, απλά δίνω μία χρονική διάσταση για το συγκεκριμένο θέμα μετά το πέρας της οποίας τα ηνία θα αναλάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη χωρίς την δική μου/μας εμπλοκή. Πέραν αυτού χαίρομαι ιδιαιτέρως που οι συλλογικές διαδικασίες ξεκίνησαν απόδειξη ότι ο Σύλλογος και περιμένω την επίσημη δημοσίευση καθώς και θα χαρώ να συμμετάσχω και να βοηθήσω όπου μπορώ στην περαιτέρω χάραξης της όποιας στρατηγικής σχετική με την ανάδειξη και την προστασία αυτών που τόσο αγαπάμε. Προς το παρόν όμως λόγια τέλος. Από δω και πέρα πράξεις και λεπτομερέστερη ενημέρωση την Δευτέρα 03/05/2010. |
Παράθεση:
Με συγχωρείς αλλά δεν κατανοώ την παραπάνω φράση, μάλλον χρειάζεται επεξήγηση. |
Παράθεση:
:geia: |
Επέτρεψε μου με όλο το σεβασμό, να απαντήσω και εγώ σαν μέλος του συλλόγου. Χθες παρευρέθηκες στην συνάντηση στο Σέλας που συζητήθηκε το θέμα και αν ναι ποιος ήσουν; Προφανώς δεν ήσουν εκεί αλλά κατά τ’ άλλα ετοιμάζεσαι για Εισαγγελέα και μηνυτήρια αναφορά; εχω καποιες αποριες απλα...
Παράθεση:
Η ουσιαστική συζήτηση με χρήση καθομιλούμενης έγινε χθες, ήσουν εκεί; Παράθεση:
Παράθεση:
:geia: |
Τους λόγους που δεν παραβρέθηκα (οι οποίοι είναι αυστηρά προσωπικοί και δεν χρήζουν δημοσιότητας) στους έστειλα με π.μ από την άλλη θα χαρώ να διαβάσω τα αποτελέσματα της συνάντησης που έχασα.
Από την άλλη η πρόταση που έχω απευθύνει είναι στο Δ.Σ. και αυτό μου απάντησε επομένως σε αυτό το θέμα έχω καλυφθεί. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον να προσφέρεις εποικοδομητικά σε αυτή τη συζήτηση Υ.Γ Διακρίνω ένα ειρωνικό ύφος, και θα παρακαλέσω να λείψουν τέτοιες ειρωνίες μιας και θεωρώ ότι ούτε συνεισφέρουν στη συζήτηση ούτε έχω ειρωνευτεί κανέναν. Ευχαριστώ |
Παράθεση:
Δεν ήταν ανάγκη να μου στείλεις πμ, είναι προφανές πως θα είχες κάποιο λόγο αλλά σ’ ευχαριστώ παρ’ όλα αυτά που θέλησες να μου τον πεις. Τα αποτελέσματα της συνάντησης που έχασες ήδη έχουν ανέβει στο χώρο των μελών, μπορείς να ενημερωθείς από εκεί. Μάλλον εσύ με ειρωνεύεσαι λέγοντας ότι προσέφερα εποικοδομητικά στη συζήτηση αλλά δεν πειράζει, είναι προφανές πως είχα απλά κάποιες απορίες-κάποιες από αυτές μάλιστα δεν απαντήθηκαν-καμία εποικοδομητική έννοια δεν είχε το ποστ μου το ομολογώ. No worries καλή καρδιά, ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις, το εκτιμώ. :geia: |
Παράθεση:
Αυτό όμως που έγραψα: Παράθεση:
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση μου προς το ΔΣ (το οποίο και ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου και το ευχαριστώ για αυτό) σχετικά με την επίσημα διατυπωμένη θέση Συλλόγου σχετικά με το γεγονός την οποία και αναμένουμε. Ελπίζω να το ξεκαθάρισα προς αποφυγή οποισδηποτε παρεξήγησης στο μέλλον. |
Εδώ θα ήθελα να κάνω μία ενημέρωση ότι με επίσημα στοιχεία που έχω πια στην διάθεση μου από την αρμόδια υπηρεσία (ΕΕΑ):
"κανένα αίτημα μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί στην εν λόγω υπηρεσία σχετικό με την ανέλκυση αντικειμένων από το ναυάγιο του αεροσκάφους Junkers 52 που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Κέας". Το πλήρες κείμενο θα κατατεθεί μαζί με τα υπόλοιπα τη Δευτέρα (03/05/2010). |
Με την ευκαιρία ενημερωτικά πρέπει να σας κάνω γνωστό
ότι το πολυβόλο που βρισκόταν στη θέση του πλοηγού του Beaufighter στη Νάξο δεν υπάρχει πια εκεί. Ρένο σε συγχαίρω για την τόλμη σου και περιμένω τις εξελίξεις. Είναι στενάχωρο το φαινόμενο της λεηλασίας των ιστορικών μνημείων γιατί τέτοια είναι όλα τα ναυάγια, αλλά δυστυχώς, όσο υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα υποβρυχίως, θα υπάρχει κι αυτό το φαινόμενο κι όσο εκείνη αυξάνεται, τόσο θα εντείνεται κι αυτό. Είναι το χου Ι του ανθρώπου, χαραγμένο στο γονιδιακό του αποτύπωμα. Κυνηγός του ελαφιού, της πέρδικας, του κουνελιού, του τίγρη, συλλέκτης του μήλου, του σταφυλιού, της ελιάς, του άγριου βατόμουρου. Τα χρόνια πέρασαν και δεν έμεινε τίποτα από τα περασμένα τα ξέκανε ορμώμενος από το χου Ι του και έστρεψε το κατακτητικό του βλέμμα με περισσή γυαλάδα πια, στο συνάνθρωπο, τον πλανήτη, την καβάντζα, το κέρδος, το χρόνο, τη δόξα, την αθανασία. Τα διαπιστευτήρια της κατακτήσεως, τα λάφυρα του πόλεμου, το θήραμα του, επιβεβαιώνουν στο άλλο του μισό, πως είναι ο ικανότερος κυρίαρχος κι αξίζει που είναι δούλος του. Εκείνο δε μιλεί, μονάχα ανασαίνει και κρύβει τα σημάδια απ’ τις πληγές του. Αν δεν χρειάζονταν να τις αγγίξει δεν θα 'χε πια ανάγκη τα πειστήρια. Είναι το χου Ι που μας παιδέψανε, πως είναι των ηρώων. Ο Ηρακλής να κουβαλεί του λιονταριού το ξεπροβίδισμα και ο Χριστός το σταυρό του, το σουβενίρ ο φίλος μας από της ξενιτιάς πέρατα, έτσι κι όσοι ξεμείνανε σαν άλλοι ειδωλολάτρες, την εικόνα. Ξέφυγα λίγο αλλά αυτά είναι κάποια που μου ‘ρθε να μοιραστώ μαζί σας. Ίσως φαντάζει δεισιδαιμονία αλλά, θα μπορούσα να πιστέψω, ότι το να έχει κάποιος ανελκύσει τμήματα από ναυάγια, ειδικά από όσα έχουν χαθεί ζωές μόνο γρουσουζιά, επιπλέον έννοιες κι άσχημα όνειρα μπορεί να κερδίσει και λιγότερο οτιδήποτε άλλο. Τα ναυάγια καλύτερα να βρίσκονται εκεί κάτω. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Σε ρωτάω λοιπόν μπορείς εσύ να δεσμευτεις ότι εσυ προσωπικά (σαν φορέας του υπο ίδρυση μουσείου / ΜΚΟ) αλλά και η Αστική εταιρία και οι μέτοχοι της δεν έχετε καμία σχέση με τα άτομα που έχουν στην κατοχή τους το όπλο του αεροπλάνου. Η ερώτηση όπως καταλαβαίνεις απευθείνεται σε σένα και στον κο Μιχαλάκη διότι δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι υπόλοιποι που απαρτίζουν το καταστατικό (εάν θέλετε μας το λέτε) αλλιώς θα το απεύθυνα και σε αυτούς. Παρακαλώ για την άμεση απάντηση σου η ακόμα καλύτερα μία επίσημη ανακοίνωση θα ήταν αναγκαία μιας και οπως καταλαβαίνεις τα πράγματα τρέχουν |
Παράθεση:
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί πολλή κουβέντα έχει γίνει γύρω από τη προσπάθεια μου (και άλλων φυσικά) που εκτιμούν ότι η σύσταση και λειτουργία ενός Ναυτικού Μουσείου στη Κέα θα είναι χρήσιμη και θα προσελκύσει τουρισμό από τη μια πλευρά αλλά πρωτίστως θα αναδείξει τη πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της νήσου σε θέματα θαλασσινά. Ναι όντως η ίδρυση του ΝΜΚ αποτελεί ένα προσωπικό μου Όραμα (αν είναι ρομαντικό ή όχι δεν το κρίνω ούτε το αξιολογώ). Εκπηγάζει από δύο αγάπες και πάθη: Το νησί της Κέας και τη θάλασσα. Όπως όλοι καλά γνωρίζουν, το να καταπιαστεί ένας ιδιώτης με τέτοια προσπάθεια στην Ελλάδα πρέπει κυριολεκτικά να ιδρώσει και να επιμείνει περνώντας μέσα από χίλια κύματα (και το παρόν θέμα με τον ατυχέστατο και απαξιωτικό τίτλο σίγουρα είναι ένα από αυτά). Μετά όμως από δύο σχεδόν χρόνια προπαρασκευαστικής δουλειάς, ζυμώσεων και ωρίμανσης, η ιδέα έφτασε στη φάση της αίτησης για παροχή στέγης προς το Δήμο Κέας και αν εγκριθεί, τότε θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλ. στη σύσταση της νομικής μορφής. Συνεπώς για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση, σήμερα που μιλάμε 3/5/10 ΔΕΝ υπάρχει ούτε φορέας Μουσείου ούτε μέτοχοι ούτε τίποτε. Έτσι λοιπόν επίσημες ανακοινώσεις από πλευρά φορέα που δεν υπάρχει είναι σχήμα οξύμωρο. Πάμε παρακάτω. Προσωπικά με ρωτάς. Μιας και έχουν αναγγελθεί διάφορα και έχουν εκστομιστεί ένα σωρό εικασίες, υποθέσεις και τα τοιαύτα, το δε όνομα μου και πιο συγκεκριμένα η προσπάθειά μου για το ΝΜΚ έχει εμμέσως θιχτεί, δεν νομίζω ότι αρμόζει να απαντάω για το αν γνωρίζω ή δεν γνωρίζω σε Φόρα. Αν σπιλωθεί το όνομά μου για κάτι στο οποίο μετά βεβαιότητας δεν έχω απολύτως ουδεμία ανάμειξη, αντιλαμβάνεσαι ότι το λόγο έχουν οι νομικοί και η δικαιοσύνη. Θα παρακαλούσα συνεπώς να σταματήσει κάθε σύνδεση της προσπάθειας για ίδρυση του ΝΜΚ και όσων ασχολούνται ή προσπαθούν για αυτό το σκοπό με τυχόν παράνομες ανελκύσεις. Επιφυλασσόμενος κ.λπ. στη νομική διάλεκτο... |
Βύρωνα σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Απ΄ όλα κρατάω αυτό
Παράθεση:
το οποίο κατ’ εμέ δηλώνει δημοσίως ότι καμία σχέση δεν έχεις με τον “κύριο” που έχει στην κατοχή του το όπλο και ισχυρίζεται πως απώτερος σκοπός του ήταν να δωριστεί στο μουσείο Κέας. Πρόθεση μου σήμερα είναι να καταθέσω ότι στοιχεία έχω συλλέξει καθώς και αυτό που μου δηλώθηκε από επίσημη πηγή που γνωρίζει τον κάτοχο του όπλου ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες στο συγκεκριμένο θέμα και η αρμόδια αρχή θα διερευνήσει την συνέχεια μιας και εγώ όπως έχω δηλώσει δεν είμαι ούτε αστυνόμος όπως επίσης δεν έχω και καμία αρμοδιότητα να συνεχίσω την έρευνα. Όπως και να έχει ευχαριστώ και εσένα και τον κ Μιχαιλάκη για την απάντηση σας. εγώ προσωπικά έχω καλυφθεί και όπως πολύ σωστά λες και συ από το απόγευμα τον λόγο λαμβάνουν άλλοι. Και πάλι σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε. Φιλικά <GDPR Removal> |
Καλημέρα, σε όλους
Θα ήθελα να ενημερώσω πως χθες ολοκληρώθηκε η συλλογή στοιχείων και η συγγραφή του κειμένου της μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου η οποία παραδόθηκε και θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες από την δικηγόρο στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Από εδώ και πέρα τον λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:43. |