Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Τεχνική κατάδυση και Poseidon regulators (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=4788)

tallspiro 31-10-10 21:38

Τεχνική κατάδυση και Poseidon regulators

Καλησπέρα σε όλους!
Ποστάρω με σκοπό να λύσω κάποιες απορίες σχετικά με ρυθμιστές της εταιρείας Poseidon. Οι ερωτήσεις μου έχουν να κάνουν με το αν:

α)Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τεχνικές καταδύσεις (ναυάγια,σπήλαια,βαθειές καταδύσεις κλπ) χωρίς να δημιουργηθεί σφάλμα και κατα συνέπεια κίνδυνος για την ζωή του δύτη?
β)μπορούν να χαρακτηριστούν μέρος ενός "DIR" δύτη και αν όχι γιατί?ποιοι ρυθμιστές θεωρούνται ότι μπορούν να γίνουν μέρος ενός "DIR" δύτη?
γ)γιατί οι ρυθμιστές της συγκεκριμένης εταιρείας να δημιουργούν θέμα freeflow και όχι κάποιας άλλης?Μήπως παίζει ρόλο το κακό service που μπορεί να έχει υποστεί ο ρυθμιστής ή η κακή συντήρηση από τον ίδιο τον δύτη??

Θα ήθελα να λυθούν οι παραπάνω απορίες μου από ανθρώπους που πραγματικά βουτάνε, που έχουν την σχετική εμπειρία πάνω σε αυτά τα θέματα, δεν είναι recreational divers και βασικότερα χωρίς προκαταλήψεις. Επίσης να μην ληφθεί υπόψιν το οικονομικό στοιχείο (κοστολόγια,μαρκετινγκ κλπ). Το θέμα είναι καθαρά τεχνικό.

Ευχαριστώ

gkiriakos 01-11-10 08:30

Απάντηση: Τεχνική κατάδυση και Poseidon regulators

Φίλε tallspiro καλημέρα

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις αλλά μπορώ να σου πω για τα παρακάτω:
Χρησιμοποιώ και εγώ Poseidon τα τελευταία χρόνια και αντιμετώπισα κάποια προβλήματα free flow όπου με έκαναν να το ψάξω το θέμα διεξοδικά.
Μετά από συζήτηση που είχα με άτομο που θεωρείτε γκουρού στους ρυθμιστές Poseidon με μεγάλη πείρα και τεχνογνωσία κατάλαβα τα έξης.
Η ευαισθησία αυτή μπορεί να παρουσιαστεί στο 2ο στάδιο του xtreem deep για τους παρακάτω λόγους
Α) Κακό service

B) Κακή συντήρηση
Γ) Παρατεταμένη απραξία
Όλοι οι παραπάνω λόγοι είναι εξίσου συμαντικοί και έστω αν ένας από αυτούς δεν τηρηθεί υπάρχει πιθανότητα freeflow (συνήθως στην αρχή της κατάδυσης) ή κατα την διάρκεια άν πατηθεί το purge button.

Το 1ο στάδιο του Poseidon είναι πολύ μπροστά τεχνολογικά και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ιδανική λύση για να αποφύγεις τις παραπάνω ευαισθησίες είναι να χρησιμοποιήσεις έναν jetstream για δεύτερο. Πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για απαιτητικές καταδύσεις. Επίσης όταν εκπνέεις με τον Xtream τρως τις φυσλίδες (την μάπα) και αυτό θα σε δυσκολέψει αρκετά σε μια σπηλαίοκατάδυση. αντίθετα με τον jetsteam που τις πετάει στα πλάγια.

tallspiro 01-11-10 09:17

καλημέρα gkiriako και καλό μήνα!
Σευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!Και εγώ θεωρώ ότι ένα κακό service ή κακή χρήση από τον δύτη μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες με οποιονδήποτε ρυθμιστή.Ελπίζω να βρώ και τις υπόλοιπες απαντήσεις.

gkiriakos 01-11-10 12:19

Φίλε talspiro διαφωνώ . Εγώ από του ρυθμιστές που έχω δουλέψει ώς τώρα βρίσκω τεράστιες διαφορές στην ευαισθησία τους όσον αφορά το σερβις, συντήρηση. Πάρε έναν Calypso βούτα τον άστον άπλυτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξαναβούτα τον επόμενο χρόνο χωρίς σέρβις και δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν κάνεις το ίδιο στον ποσειδώνα θα έχεις πρόβλημα σίγουρα.
Η επιλογή ρυθμιστή είναι πιστεύω ένα πολύ προσωπικό κομμάτι και βασίζεται στο προφίλ και στην συχνότητα των βουτιών που κάνει κάποιος.

andreas 01-11-10 12:26

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο gkiriakos (Μήνυμα 44348)
Πάρε έναν Calypso βούτα τον άστον άπλυτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξαναβούτα τον επόμενο χρόνο χωρίς σέρβις και δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν κάνεις το ίδιο στον ποσειδώνα θα έχεις πρόβλημα σίγουρα.

Συγνώμη δηλαδή, αλλά αυτό που λές πιο πάνω, δεν μπορεί να σταθεί σε εναν δημόσιο διάλογο σαν επιχείρημα !

Ακόμα κι αν το έχεις κάνει ή να σου έχει συμβεί να τον αφήσεις απλυτο και να τον βουτήξεις μετά από έναν χρόνο, κράτα το για σένα, γιατί ακόμα και που το αναφέρεις, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην επιχειρηματολογία σου, να μην πω σε κάτι άλλο... καταλαβαίνεις πιστεύω !

tallspiro 01-11-10 12:36

θεωρώ πως σε κανέναν και το εννοώ, σε κανένα ρυθμιστή δεν μπορείς να βασιστείς αν τον έχεις αφήσει πολύ καιρό αβούτηχτο, χωρίς service κλπ κλπ!!!είναι έγκλημα κατά της ζωής σου κάτι τέτοιο.το αν συναίβει κάποια στιγμή δεν είναι μέτρο σύγκρισης αλλά η εξαίρεση του κανόνα που απλά έκατσε!τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και πάνω σε αυτά βασιζόμαστε για την κουβέντα.προσωπικά δεν θα βούταγα ποτέ με ρυθμιστή σε τέτοια κατάσταση μιας και οι βουτιές μου είναι συχνότατες

gkiriakos 01-11-10 13:01

Κατ αρχήν αυτό που αναφέρω παρακάτω είναι μιά υπερβολή ή ένα σχήμα λόγου αν θες για να τονίσω την διαφορά των δύο ρυθμιστών και ενοήτε ότι δεν γίνετε και δεν πρέπει να γίνετε. Το δέχομαι ότι είναι ένα ατυχές παράδειγμα.
Θα το πω λίγο διαφορετικά για να γίνει αντιληπτό χωρίς παραξηγήσεις. Αν βουτήξεις μ έναν ποσειδώνα τον Μαίο και ξαναβουτήξεις τον Σεπτέμβριο και δεν έχει πλυθεί όπως πρέπει να πλήθεί έιναι πιθανό να έχεις freeflow σε αντίθεση με έναν άλλο ρυθμιστη (ξαναβάζω ώς παράδειγμα τον calypso) όπου δεν θα έχεις πρόβλημα.

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 01-11-10 13:13

Spiro ;) welcome στο φόρουμ

Ρίξε και μια ματιά εδώ
http://www.theabyss.gr/community/index.php?topic=4154.0
είναι χρήσιμο για αυτό που θέλεις να δείς αν και πρόκειται βασικά
για επιλογή μεταξύ Scubapro και Poseidon

tallspiro 01-11-10 15:35

Πολλοί μίλησαν στο theabyss για τα ατελείωτα freeflows.Για ποιόν λόγο έγιναν αυτά όμως δεν αναφέρει κανείς!!Ετσι στα καλά καθούμενα?Δεν ψάχνονται να δουν τί τους έφερε εκεί?Πάει, έκανε freeflow, τον πετάω στην άκρη και δεν τον ξαναχρησιμοποιώ?τον θάβω στα posts?καμία εξήγηση?

neokles 01-11-10 17:01

Κάθε κομμάτι εξοπλισμού έχει τα υπέρ και τα κατά. Κάποια από αυτά έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό σε ότι αφορά τον τύπο της κατάδυσης, το βάθος, τις απαιτήσει κοκ. και φυσικά έχει τις ανάλογες απαιτήσεις στην συντήρηση, στα ανταλλακτικά, στο πως του συμπεριφερόμαστε εντός και εκτός νερού. Κάτι που για μένα είναι ιδανικό, είναι απολύτως κακό για σένα και το αντίθετο.

Επειδή πολλά λέγονται για τα freeflow του συγκεκριμένου ρυθμιστή επισκέφθηκα τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα (Σπύρος Καρτελιάς). Επισκέφθηκα το service και απλά είδα τους ρυθμιστές που περίμεναν την σειρά τους να επισκευαστούν και να συντηρηθούν. Ότι και να πω είναι λίγο. Η υπερβολή που είπε ο gkiriakos δεν είναι... υπερβολή. Είναι μάλιστα παράδειγμα πολύ υποδεέστερο της πραγματικότητας. Οι ρυθμιστές όχι απλά είχαν ελλειπή συντήρηση, είχαν κυριολεκτικά κακοποιηθεί.Διάβρωση, σκουριά, άμμος, αλάτι και πατέντες ήταν όλα στην ημερήσια διάταξη. Σε κάθε ρυθμιστή ήθελες να βάλεις τα κλάματα. Αν αυτοί οι χρήστες παραπονεθούν από τον ρυθμιστή τους τότε πραγματικά τους αξίζει ο χλευασμός μας.

Θα με ρωτήσετε: 'Μόνο οι χρήστες του συγκεκριμένου ρυθμιστή τους κακοποιούν και των άλλων όχι;
Εδώ έρχονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρυθμιστή που τον κάνουν ευαίσθητο στην "κακομεταχείριση" (για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά κουβέντα). Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κάποιοι τους λατρεύουν και κάποιοι τους μισούν. Γνωρίζω πολλούς δύτες φανατικούς χρήστες Poseidon. Δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τον ρυθμιστή τους όμως θα χαρακτήριζα την σχέση τους μαζί του σχεδόν φετιχιστική! Τα χαρακτηριστικά του ρυθμιστή τον κάνουν ιδανικό για βαθιές (έχει πιστοποίηση για 200μ βάθος) και απαιτητικές από πλευράς κατανάλωσης καταδύσεις. Ο ρυθμιστής δεν παγώνει ποτέ ούτε σε θερμοκρασίες νερού <0 και χωρίς την χρήση λαδιού ή επιπρόσθετου καλύμματος. Είναι ένα διαμάντι αρχιτεκτονικής και απλότητας. Ο όγκος του αέρα που δίνει ο συγκεκριμένος ρυθμιστής είναι εντυπωσιακός.

Την ίδια στιγμή ένα ελάχιστα πιο "άγαρμπο" πάτημα του purge button μπορεί να σημάνει όχι απλά freeflow, αλλά και μόνιμη βλάβη του pilot valve. Το κόστος αγοράς, αλλά και συντήρησης είναι πολύ μεγαλύτερο από τον ανταγωνισμό όπως περιγράψανε οι "προλαλήσαντες". Κατά την γνώμη μου δεν κάνει για αρχάριους δύτες αφού σίγουρα θα γίνει κάποιο λάθος τόσο στον χειρισμό (εντός και ιδιαίτερα εκτός νερού) όσο και στην συντήρηση. Την ίδια στιγμή εκτός από τις αγχωμένες αναπνοές των 5-10 πρώτων καταδύσεων με τα υπερβολικά βάρη στη ζώνη και την κακορυθμισμένη πλευστότητα, ένας αρχάριος δύτης δεν θα χρειαστεί τις επιδόσεις του poseidon. Μάλλον θα αποτελέσει τροχοπέδη για την εξέλιξη ενός αρχάριου αφού οι αστοχίες που πιθανόν προκύψουν (και θα προκύψουν στο πρώτο ακούμπημα στην άμμο) να απογοητεύσουν τον δύτη ή να τον εξουθενώσουν οικονομικά. Ένας έμπειρος και σχολαστικός με την συντήρηση, την προετοιμασία και αποκατάσταση του εξοπλισμού, δύτης θα μπορέσει ευκολότερα να εκμεταλλευτεί τον poseidon.

Αν έχεις φετίχ με τους ρυθμιστές είσαι προσεκτικός και μεθοδικός και αν οι καταδύσεις σου απαιτούν τις super επιδόσεις του poseidon μπορείς να τον αποκτήσεις και θα σου κρατήσει μια ζωή φυσικά με το επιπλέον κόστος απόκτησης και συντήρησης. Αν είσαι λίγο άγαρμπος, μπορεί να τον αφήσεις και ένα απόγεμα άπλυτο, οι βουτιές σου είναι λιγότερο απαιτητικές, αν βλέπεις το service του ρυθμιστή ως έξοδο και όχι ως ευχαρίστηση (ναι ναι) τότε πάρε κάτι άλλο, Με δυο λόγια "ο poseidon είναι ρυθμιστής για μερακλήδες" ή αν θέλεις για ανθρώπους που έχουν την πολυτέλεια να είναι μερακλήδες με τον ρυθμιστή τους.

Στα υπερ του για την Ελλάδα ο αντιπρόσωπος τους, με το τρομερό after sales (να λέμε και τα καλά για τους επαγγελματίες)

Από ένα πολύ μικρό ψάξιμο στο Internet:
http://gordonisimo.com/content/posei...gulator-review
http://www.rebreatherworld.com/megal...regulator.html

tallspiro 01-11-10 18:24

Αγαπητέ neokles,
Ξεκινώ την κουβέντα μου με ένα ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.Είναι άκρως κατατοπιστικό post και λύνει πολλές απορίες. Οχι σε μένα γιατί όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω!Πριν αγοράσω έκανα την ερευνά μου κ εγώ στα μέρη που έψαξες και εσύ και όχι μόνο.Ο λόγος που έχω 2xJetstream MK3 είναι γνωστός!τα προανέφερες. Συν τοις άλλοις δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα αφήσω άπλυτους του ρυθμιστές και χωρίς την απαραίτητη περιποίηση μετά την βουτιά.Περιποίηση όχι μιρμίρισμα για να μην παρεξηγηθούμε!Ο παράγοντας service είναι ο σημαντικότερος νομίζω για τους περισσότερους δύτες, όταν εκλέγουν ρυθμιστή για αγορά.Εκεί θα πρέπει να στοχεύουν αρχικά.Και για την συγκεκριμένη εταιρεία είμαι σίγουρος ότι δεν χωρά αμφιβολία από κανέναν!Θα άφηνε ποτέ κανείς το αυτοκίνητο του χωρίς το service του και θα πήγαινε ταξίδι?μπορεί ναι!ίσως να μην συνέβαινε τίποτα!στον βυθό όμως δεν παίζουμε!!!!Ετσι??;)
Κλείνοντας αναφέρω ότι αν θέλουμε αυτοκίνητο να κινούμαστε στην πόλη επιλέγουμε SMARTακι κ' λοιπά της ίδιας κατηγορίας. Αν όμως θέλουμε να πάμε και να γυρίσουμε με ασφάλεια μέχρι την Αλεξανδρούπολη με κρύα,βροχές,χιόνια και υψηλές βαρομετρικές πιέσεις:mad: τότε αγοράζουμε ένα καλό και δυνατό αυτοκίνητο που να μας καλύπτει.Τώρα για μούρη δεν συζητάμε......τα αφήνουμε στους μοδάτους!!!!!!!!!

MICHALIS 01-11-10 20:15

Στα υπερ του για την Ελλάδα ο αντιπρόσωπος τους, με το τρομερό after sales (να λέμε και τα καλά για τους επαγγελματίες)
:thumbup::thumbup::thumbup:

Big-Blue 02-11-10 11:10

Το έχω ξαναγράψει, έχω τους cyklon 5000. Τους πήρα ως αρχάριος αυτοδύτης, τους έχω κάπου 5-6 χρόνια και έχω κάνει περίπου 60 βουτιές μόνο:confused: με βουτιές όχι τεχνικές και μέγιστο βάθος 40 μέτρα (καλά εκεί το εργαλείο δίνει σαν τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη:)).
Κανένα πρόβλημα ποτέ με φρι φλόου! Ούτε με άγαρμπο πάτημα του μπουτόν αν και έχει φάει αρκετά τέτοια, και όχι μόνο από μένα (τον χρησιμοποίησα και στην εκπαίδευση για το AOWD οπότε ο καθένας πατούσε όπως ήθελε:))
Κανένα πρόβλημα με άμμο, μάλιστα μια φορά από απροσεξία το 2ο στάδιο γέμισε χαλικάκι αλλά όλα οκ, το έβγαλα και το καθάρισα μόνος μου χωρίς πρόβλημα...
Το μόνο θεματάκι είναι πως είναι σχετικά σφιχτοί στα ρηχά (<15m) αν και νομίζω πως ίσως είναι θέμα της ενδιάμεσης πίεσης.
Τώρα αν κάποιος αρνείται να τους πλύνει τι να πω...
Πολύ παραπληροφόρηση πάντως πέφτει σχετικά με αυτά τα εργαλεία...Μια χαρά τέλειοι είναι και δεν είναι τυχαίο πως πουλάνε ακόμα και είναι στις βασικές επιλογές των τεχνικαλάδων εδώ και 55 χρόνια περίπου όπου παραμένει το ίδιο μοντέλο!!!:geia:

Dimitris Galon 02-11-10 11:42

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro (Μήνυμα 44339)
μπορούν να χαρακτηριστούν μέρος ενός "DIR" δύτη και αν όχι γιατί?

http://www.direxplorers.com/dir-kit-...compliant.html

tallspiro 02-11-10 13:23

Forgive people for being a bit flippant when a GUE trained diver who uses Scubapro regs, joins a DIR forum solely to lecture people on the merits of Poseidon regs, whilst at the same time, freely admitting he's never dived them?

Dimitris Galon 02-11-10 22:16

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro (Μήνυμα 44380)
Forgive people for being a bit flippant when a GUE trained diver who uses Scubapro regs, joins a DIR forum solely to lecture people on the merits of Poseidon regs, whilst at the same time, freely admitting he's never dived them?

Καλησπέρα tallspiro,

δεν κατανοώ την ερώτηση σου. Το link που παρέθεσα έχει να κάνει με την συζήτηση που αναπτύχθηκε στο φόρουμ των DIR-Explorers σε σχέση με το ερώτημα σου για το αν ή όχι μπορούν οι ρυθμιστές Poseidon "να χαρακτηριστούν μέρος ενός "DIR" δύτη και αν όχι γιατί?". Στο θέμα αυτό ανέπτυξαν την άποψη τους, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, 14 συνολικά άτομα, ανάμεσα τους και πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν τους προαναφερόμενους ρυθμιστές. Γιατί διάλεξες έναν και μόνο συγκεκριμένο χρήστη ο οποίος μάλιστα, όπως κ΄ εσύ, ζήτησε να λάβει περισσότερες πληροφορίες και να λύσει κάποιες απορίες του μέσα από την συζήτηση που προέκυψε;

Κανείς δεν είπε ότι οι Poseidon είναι κακοί ρυθμιστές. Απλώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δημιουργούν κάποια προβλήματα στην ενσωμάτωση των ρυθμιστών αυτών σε ένα ολιστικό σύστημα όπως το αποκαλούμενο DIR.

Κατ΄αρχάς η γενική απάντηση σε ένα τέτοιο θέμα προϋποθέτει πολλές καταδύσεις με διαφορετικούς ρυθμιστές, έτσι ώστε να έχεις κανείς προσωπική άποψη. Επειδή λοιπόν το θέμα αυτό συνδέεται άμεσα με την στατιστική και την οικονομική δυνατότητα του δύτη που θα εκφέρει άποψη, είναι λίγο δύσκολο να απαντηθεί καθώς δεν νομίζω ότι πολλοί από εμάς έχουν τόσο μεγάλα αποθέματα σε ρυθμιστές.

Εγώ προσωπικά καταδύθηκα μερικές φορές στο παρελθόν με τον κλασικό Poseidon cyclon φίλου, ο οποίος προσωπικά δεν μου άρεσε λόγω του βάρους του στο στόμα, αλλά και λόγω της φοράς των εκπνεόμενων φυσαλίδων. Αυτά δεν ήταν όμως κριτήρια τα οποία μέτρησαν όταν έστησα τον hogarthian εξοπλισμό μου. Τα κύρια κριτήρια που μέτρησαν ήταν η συμβατότητα των εξόδων του με τους υπόλοιπους διαδεδομένους ρυθμιστές της αγοράς, σε σχέση με την διάμετρο του σπειρώματος των σωλήνων, έτσι ώστε να μπορέσω εύκολα να τον αντικαταστήσω με έναν άλλον από τους ρυθμιστές της ομάδας σε περίπτωση ανάγκης. Η θέση των εξόδων, έτσι ώστε να μου παρέχουν μια σωστή, λειτουργική και υδροδυναμική διάταξη των σωλήνων (βλ. routing). Η δημιουργία προβλημάτων στατιστικά, όπως το free flow (πιστεύω ότι είναι στάνταρ πρόβλημα των Poseidon, μια και συνεχώς αναφέρεται από πολλούς δύτες που στο παρελθόν καταδύονταν με ρυθμιστές της συγκεκριμένης εταιρείας). Η μεγάλη του ευαισθησία και η παραμονή νερού στο επιστόμιο του δεύτερου σταδίου, γεγονός προβληματικό για out of gas καταστάσεις. Η πολύπλοκη και ακριβή συντήρηση του, η οποία δεν μου δίνει την δυνατότητα να κάνω σέρβις μόνος μου, όπως κάνω στους Apeks μου, και βέβαια το υπερτιμημένο κόστος του το οποίο εσύ, για τους δικούς σου λόγους, δεν έλαβες υπ΄ όψιν σου.

Είναι γεγονός, πάντα κατά την γνώμη μου, ότι στην αγορά υπάρχουν πολύ πιο συμβατοί ρυθμιστές, σε σχέση με το ολιστικό υπόβαθρο του DIR, απ΄ ότι οι Poseidon.

Για το δεύτερο μέρος της ερώτησης σου

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro;
ποιοι ρυθμιστές θεωρούνται ότι μπορούν να γίνουν μέρος ενός "DIR" δύτη?

ρίξε μια ματιά εδώ, ίσως βρεις μια απάντηση.

Αυτά.
Χαιρετώ
DG

ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 03-11-10 12:26

Φίλε Σπύρο θα συμφωνήσω απόλυτα με το Δημήτρη :geia:;) .Ειδικά όταν μπορείς να κάνεις service στην περιοχή σου χωρίς να (ξενιτεύεσαι) από τους φίλους μας χωρίς την παραμικρή υπόνοια διαφήμισης παροχής τεχνικών η πώλησης reg .
Και πάλι πάντα φιλικά η απόφαση είναι η ήταν δική σου :geia:.

konstadinos_p 04-11-10 13:16

Σπυρο δεν θελω να σε απογοητεψω αλλα την πατησες !

Οι συγκεκριμενοι ρυθμιστες ειναι πολυ ευαισθητοι, θα λεγα (μεταφορικα) οτι χρειαζονται πληρες service μετα απο καθε καταδυση !

Πρεπει κυριολεκτικα να τους γλυψεις για να ειναι ετοιμοι για την επομενη καταδυση.
Αυτο δεν ειναι καθολου ευχρηστο και επισης οσο και να τους φροντιζεις αυτη η ατιμη ακιδα μεσα στο 2ο σταδιο παντα θα κραταει κατι.

Εμπλεξες ασχημα και δυστυχως ακομα και αν τους πουλησεις δεν θα παρεις τα λεφτα σου πισω.

taucher 04-11-10 15:31

Φίλε Σπύρο εγώ χρησιμοποιώ Poseidon Cyclon 5000 εδώ και 10 χρόνια. Δεν είχα ποτέ μα ποτέ κανένα πρόβλημα. Τον έβαζα σε μια λεκανη με νερό μετά την κατάδυση για να ξεπλήθεί όπως θα έκανα και με κάθε άλλο ρυθμιστή μου. Τίποτα το ιδιαίτερο. Και πάντα απροβλημάτιστος.:geia:

george15 04-11-10 17:29

Αγαπητε Σπυρο ...
Εδω και πανω απο 20 χρονια χρησιμοποιω και ρυθμιστες poseidon και οχι μονο τα καινουργια τους μοντελα αλλα και παλαιοτερους .
Εχω δε, αρκετα φιλαρακια επαγγελματιες δυτες απο καθαριστες υφαλων σκαφων μεχρι κοραλαδες οι οποιοι τους χρησιμοποιουν οπως ακριβως χρησιμοποιουσε ο Σουμαχερ τη ferrrari .....δηλαδη την ξεσκιζε αλλα παντα την φροντιζε με αγαπη .

Επισης εχω ολη την καλη διαθεση να σε φερω σε επαφη μαζι τους για να σου λυσουν τις αποριες σου ..

Τον τελευταιο καιρο παρακολουθω συζητησεις και αναφορες για τους συγκεκριμενους ρυθμιστες και ειδικοτερα δυσμενή σχόλια που φυσικα αφορουν την λειτουργια τους.
Και πραγματικα αναρωτιεμαι τι συμβαινει ......................................;
Ολα αυτα τα χρονια ηταν λαθος επιλογη αρκετων ανα τον κοσμο εξειδικευμενων και μη χρηστων ,μεταξυ αυτων εγω και φιλων μου ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ολοι αυτοι που συνεχιζουν να βουτανε με poseidon καταδυονται με συνεχη ελευθερη ροη 2ου σταδιου ;;;;;
Φυσικα θεωρω οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν συμβαινει !
Η συγκεκριμενη εταιρια δημιουργησε τεσσερης ρυθμιστες κυριως θα ελεγα τεσσερα διαφορετικα δευτερα σταδια.Τον cyklon , το jeststream ,τον triton , και τον xtream .
Οσο αναφορα τον triton τον κατηργησε τελη του 2000 θεωρωντας οτι δημιουργηθηκαν αρκετα προβληματα ,οσο αναφορα ομως για τον cyklon και τον jetstream περα απο την ιστορια που γραψανε στο χωρο της καταδυσης συνεχιζουν με τον ιδιο ρυθμο και συμπορευεται μαζι τους ο xtream .
Οι δυο τελευταιοι xtream ,jetstream ειναι με servo pilot system ( η λεγομενη κατα πολλους ακιδα ,ευαισθητη ακιδα )
ενω ο κυκλωνας διαφερει κατασκευαστικα . Και οι τρεις θεωρουνται ευεσθητοι και με μικρη αντισταση εισπνοης ειδικα και ειδικοτερα ο jetsream και ο xtream .

Πολυ συχνα ακουγονται για φαινομενα free flow κατι που προσωπικα εγω δεν αντιμετωπισα ποτε ολα αυτα τα χρονια και που επισης πολυ μεγαλος κυκλος μου με τους ιδιους ρυθμιστες δεν τους παρουσιαστικε το φαινομενο αυτο .
Και φυσικα θα με ρωτησετε δεν υπαρχει θεμα free flow ...........
και φυσικα θα σας πω οτι υπαρχει με την ιδια ακριβως στατιστικη και την πιθανοτητα που θα συμβει στον οποιοδηποτε ρυθμιστη αναπνοης ειτε down stream ,ειτε up stream, ειτε 1ου σταδιου διαφραγματος ισσοροπιμενου, ειτε 1ου σταδιου μπιστονιου, ειτε του σωληνα του μανομετρου ,ειτε του direct feet του σωληνα πληρωσης τζακετ .
Τα φαινομενα free flow για να μην γινω κουραστικος μπορουν να παρουσιαστουν στις εξης περιπτωσεις : κακη συντηρηση - κακη συντηρηση -
κακο service - κακο service .
Οι συγκεκριμενοι ρυθμιστες απαιτουν σωστη συντηρηση - σωστο service που εννοειτε και τις προβλεπομενες ρυθμισεις τοσο στο πρωτο οσο και στο δευτερο σταδιο και συμφωνα παντα με τις ρυθμισεις που απαιτει η εκαστοτε εταιρια ,ετσι ωστε να ειναι συνεχεια αξιοπιστοι ,λειτουργικοι και ασφαλης .
Και εννοειτε φυσικα οτι η σωστη συντηρηση προλαβαινει παντα το ακριβο service .

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 04-11-10 18:15

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο george15 (Μήνυμα 44427)

Οι δυο τελευταιοι xtream ,jetstream ειναι με servo pilot system ( η λεγομενη κατα πολλους ακιδα ,ευαισθητη ακιδα )

και ο κυκλώνας έχει την δική του άτιμη ακίδα, ξέρετε αυτή που καταλήγει το έμβολο που έχει σχήμα περίπου s. Το πρόβλημα είναι το σημείο που συνδέεται το έμβολο με το πιστόνι, εκεί δηλαδή που υπάρχει η ασφάλεια που τα συνδέει.
Λίγο άλατα, λίγο ψιλό ψιλό χαλικάκι .....
Εγώ προσωπικά είχα free flow μια φορά και φυσικά ο ρυθμιστής κόλλησε ανοιχτός.
Συγνώμη αλλά μόνο που βλέπω αυτό το σύστημα μου σηκώνεται η τρίχα.Ευχαριστώ αλλά για βαθιές καταδύσεις θα πάρω κάτι πιό απλό....

george15 04-11-10 18:59

Ξεχασα να αναφερθω για τον κυκλωνα και να διευκρινησω τα εξης :

Σαφως και εχει ακιδα, η οποια επισης σαφως δεν εχει καμια σχεση μηχανικα και τεχνολιγικα με τις ακιδες του jetsream και του xtream
για αυτο και οι ακιδες των jetsream-xtream ονομαζονται servo valve complitele(εν συντομια servo pilot ) ενω στο κυκλωνα ονομαζεται operating device .
Ως σχημα μπορουμε να το παρομοιασουμε ως το κεφαλαιο ελληνικο γραμμα Λ οπου στο τελος της μιας γραμμης εκτινεται μια οριζοντια γραμμη .
Οσο αναφορα τα αλατα που μπορει να πιασει ο ρυθμιστης (το Λ αυτο )
σαφως και μπορει να συμβει και μαλιστα ειχα προαναφερθει για την σωστη συντηρηση .. Σε απλα ελληνικα ,αν δεν πλυνεις σωστα τον ρυθμιστη σου
τα αλατα θα ειναι το λιγοτερο που μπορει να πιασει ..
Οσο αναφορα τα χαλικια στο δευτερο σταδιο τοτε σιγουρα τον χρησιμοποιουμε για οργωμα του βυθου .Στην μεχρι τωρα εμπειρια μου δεν γνωριζω κανενα δευτερο σταδιο οπου θα ειχε αλατα και χαλικια και σαφεστατα θα λειτουργουσε σωστα ..
Συμπερασμα : σχολαστικο πλυσιμο και μακρυα απο οργωματα ...

Με αγωνιστικους χαιρετισμους.............

tallspiro 06-11-10 20:47

Αγαπητοί φίλοι,

Τα 1000+ reads στα ερωτήματά μου δείχνουν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το θέμα αυτό. Βασικότερο στοιχείο είναι ότι δεν μίλησαν όλοι αυτοί, μιάς και δεν έχουν κάποια σχετική γνώμη. Ετσι αποφεύχθει η γενικότερη σύγχυση και η πολυγλωσσία. Βέβαια, κάτι το οποίο έθεσα σαν κριτήριο ώστε να μην ληφθεί υπόψιν ήταν το οικονομικό μέγεθος (αγοράς κ κατα συνέπεια service). Εκεί ξεφεύγει το θέμα και πάει περισσότερο στο μάρκετινγκ.Εξάλλου έχω γυναίκα που μου κάνει ακριβά δώρα!! Οπότε αδιάφορο.Δεκτά όλα τα σχόλια (υπέρ ή κατά) και για το άν μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα DIR σύστημα ή μια DIR καταδυτική εμπειρία.
Παραθέτωντας και τα δικά μου συμπεράσματα θα συνόψιζα στα:
1) Επειδή η γνώμες είναι διφορούμενες, θα λάβω υπόψιν μου μόνο τις δικές μου βουτιές και την συμπεριφορά των ρυθμιστών στα βάθη για τα οποία τους πήρα.Μεγάλο πράγμα να ξέρεις τί είναι αυτό που χρησιμοποιείς και πώς συμπεριφέρεται..
2) Κάθε τι που έχει οιοσδήποτε στην κατοχή του θέλει να το προσέχει και να το συντηρεί για να αποδίδει αυτά για τα οποία κατασκευάστηκε.Εάν δεν τηρείς τα προβλεπόμενα μην περιμένεις να κάνουν την δουλειά τους.Αλλιώς θα προτιμούσα ένα ρυθμιστή που να έχει selfcleaning,selfsetting,antishock-antibreak,να τον πετάω κάτω και να μου γυρνά πίσω χωρίς ζημιά κλπκλπ.
3) γνώμες από δύτες που το setup τους είναι επικίνδυνο για κατάδυση....ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!
4) δεν είναι τυχαία η βουτιά στα 300+msw με Poseidon!'Αραγε αυτός ο καημένος δύτης να σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή ένα επερχόμενο freeflow?
5) δεν νοείται τεχνικός δύτης με άμμο-χαλίκια στο β' στάδιο, όποια και να είναι η διείσδυση (ναυάγιο-σπηλιά κλπ)!!!Πλευστότητα=no1 παράγοντας.Εκτός και άν τον πετάει έξω όταν βγαίνει, σε τίποτα νταμάρια κ τον αφήνει άπλυτο.
Και κλείνω με μια φράση:Like everything nowadays – nothing is what it seems - there is very little right with the current Doing IT Right system – Don’t believe the Hype.
(Όπως τα πάντα στις μέρες μας - τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται - ελάχιστα είναι σωστά στο σημερινό DIR σύστημα - Μην πιστεύετε τη διαφημιστική εκστρατεία!)

Dimitris Galon 06-11-10 21:03

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro (Μήνυμα 44471)
Like everything nowadays – nothing is what it seems - there is very little right with the current Doing IT Right system – Don’t believe the Hype.

It is your decision.

Καλή τύχη
DG

tallspiro 07-11-10 13:01

στην κατάδυση τίποτα δεν είναι στην τύχη...

Dimitris Galon 07-11-10 13:55

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro (Μήνυμα 44477)
στην κατάδυση τίποτα δεν είναι στην τύχη...

Σώπα.......Μην πιστεύεις τη διαφημιστική εκστρατεία tallspiro! :D

Thanos 07-11-10 21:31

Βρε Σπυράκο...
Ξεκινάς ένα thread κάνοντας μια ερώτηση και να λύσεις κάποιες απορίες σου, όπως λές.

Ρωτάς λοιπόν...

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro (Μήνυμα 44339)
β)μπορούν να χαρακτηριστούν μέρος ενός "DIR" δύτη και αν όχι γιατί?ποιοι ρυθμιστές θεωρούνται ότι μπορούν να γίνουν μέρος ενός "DIR" δύτη?

Και στο τέλος παραθέτεις το εξής:

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro (Μήνυμα 44471)
......
Και κλείνω με μια φράση:Like everything nowadays – nothing is what it seems - there is very little right with the current Doing IT Right system – Don’t believe the Hype.
(Όπως τα πάντα στις μέρες μας - τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται - ελάχιστα είναι σωστά στο σημερινό DIR σύστημα - Μην πιστεύετε τη διαφημιστική εκστρατεία!)

Αφού δεν πιστεύεις στο σύστημα αυτό, το σε νοιάζει για τους Poseidon εάν μπορούν να γίνουν μέρος του συστήματος αυτού;; :madwife::madwife:

Παρε ότι θές και κάνε τις βουτίες σου

Φιλικά :geia:

andacio 07-11-10 22:16

Θέλω να πω και εγώ κάτι για αυτό το θέμα , μιας και είμαι κάτοχος τον δυο ρυθμιστών Poseidon xtream deep. Από την αρχή που τους πήρα (δεν ήτανε καινούριοι αλλα είχανε το service τους ) είχα την εντύπωση ότι δεν δίνουνε αρκετό αέρα . Και εκεί έκανα το πρώτο λάθος :ρώταγα από εδώ και από εκεί , διάβαζα στα forum αυτά που λέγανε οι περισσότεροι για αυτούς τους ρυθμιστές , αλλα δεν πήγαινα στον άνθρωπο που ήτανε αρμόδιος να μου λύσει όλες τις απορίες για αυτούς τους ρυθμιστές και να μου κάνουν και μια καλή ρύθμιση
Και βεβαια εννοώ τον εκπρόσωπο της εταιρίας Poseidon εδώ στην Αθηνα . Όταν όμως (λίγο αργά, τa παραδεχουμε ) πήγα εκεί πέρα και συνάντησα τον άνθρωπο που είναι τεχνικός και φιάχνει τους ρυθμιστές (Στέλιος τον λένε) θέλω να σας πω ότι σε πέντε λεπτά είχανε λήθη όλες μου οι απορίες . Παίζει ρολο παρα πολύ το καλο service , η καλή συντήρηση και το πιο σημαντικό η καλή ρύθμιση .
Για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι όταν παίρνουμε ένα καινούριο κομμάτι στον εξοπλισμό μας πρέπει πρώτα να πάμε στον εκπρόσωπο τις εταιρίας και μετά να πάρουμε γνώμες από φίλους , γνωστούς και forum
. Βεβαια ,στο τέλος συγκρίνουμε....

tallspiro 07-11-10 23:06

αγαπητέ θάνο,

δώσε βάση καλύτερα στην φράση. και αν δεν πιστείς:

http://www.inspired-training.com/DIR...0its%20not.htm

απλά (όπως όλα στην ζωή) χάνουν την πραγματική ουσία τους. ολα είναι θέμα χρημάτων.ακόμα και η πίστη (σε οτιδήποτε και αν είναι αυτό)..

eye love scuba 07-11-10 23:16

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο tallspiro (Μήνυμα 44485)
αγαπητέ θάνο,

δώσε βάση καλύτερα στην φράση. και αν δεν πιστείς:

http://www.inspired-training.com/DIR...0its%20not.htm

απλά (όπως όλα στην ζωή) χάνουν την πραγματική ουσία τους. ολα είναι θέμα χρημάτων.ακόμα και η πίστη (σε οτιδήποτε και αν είναι αυτό)..

Tallspiro, το θέμα έχει αναλυθεί παααάρα πολύ διεξοδικά σε παλαιότερα post, όπου έχει αναρτηθεί και το link σου. Ψάξε το forum και θα βρεις πολλά για όσα ρωτάς. Μη θέτεις φιλοσοφικές ή φιλολογικές ερωτήσεις, δε νομίζω ότι έχουν νόημα, γνώμη μου, ειδικά αν έχεις ήδη δώσει την απάντηση στον εαυτό σου πριν ανεβάσεις κάποια από τα post. Φιλικά :)

dimkar 08-11-10 08:27

Καλημέρα

Δεν έχω βουτήξει ποτέ με poseidon άρα, πέρα από το ότι είμαι νέοπας, δεν δικαιούμαι να έχω άποψη...

Ας μου επιτραπεί να πω όμως πως στην ζόρικη βουτιά που θα δείτε εδώ (λασπούρα και κρύο) σαν να μου φαίνεται πως πήρε το μάτι μου ένα poseidon.

Το ότι χρησιμοποιήθηκε βέβαια εκεί δεν σημαίνει φυσικά πως αναιρούνται τα θεματάκια που έθεσαν οι πιο έμπειροι (συντήρηση, ρύθμιση, ευπάθεια, τυποποίηση εξοπλισμού κλπ)

Δημήτρης

ΥΓ. Στο 7.14 για όσους βαριούνται να το δουν όλο. Φυσικά νομίζω πως είδα κι έναν Apeks αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Dimitris Galon 08-11-10 12:20

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Thanos (Μήνυμα 44482)
Αφού δεν πιστεύεις στο σύστημα αυτό, το σε νοιάζει για τους Poseidon εάν μπορούν να γίνουν μέρος του συστήματος αυτού;;

Έλα ντε......!!! :confused:

Άντε ξανά-μανά τώρα και η επιχειρηματολογία του Mark Ellyatt για το DIR, από το παρελθόν......κουράζει.

Μια χαρά είναι tallspiro οι ρυθμιστές για τις βουτιές που τους θέλεις. Πάνε και βαθιά. ;)

Καλές βουτιές και καλή τύχη.

:geia:
Φιλικά
DG

SEATREK 08-11-10 13:28

Tallspiro, η βαθύτερη βουτιά στον κόσμο -318.25μέτρα έχει γίνει με Poseidon.

http://www.youtube.com/watch?v=zFUZCp22JkE&translated=1

tallspiro 08-11-10 13:41

guys, εκτός από το άσπρο και το μαύρο υπάρχει και το γκρί!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

RNA 08-11-10 13:49

Υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες που έχουν δυστυχώς εκφρασθεί αλλού, για τις καταδύσεις με ρεκόρ βάθους των Gomez, Ellyat & Bernabe.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Spyros Kollas
Ούτε ο Gomez έχει κάνει ρεκόρ ούτε οι APEKS.
Ο Gomez όταν βγήκε από τη ''βουτιά'' είπε οτι το VR3 του έσπασε στα 250μ και όταν το πήραν για να το εξετάσουν και οι ''κριτές'' και η κατασκεβάστρια εταιρεία, είπαν οτι το computer είχε χτυπημένη οθόνη από τις μαχαιριές που έριχνε ο Gomez για να σπάσει. Σε όλα τα τεστ που είχαν γίνει για την αντοχή του VR3, προβλήματα συμπίεσης της οθόνης και της κάσας παρουσίζε μετά τα 350μ.
Όσο για τους APEKS, όταν ρώτησα τον Pascal Bernabe αν είχε κάνει κάποια τροποποίηση για να κάνει το ''ρεκόρ'' μου είπε πως όχι και οτι τους χρησιμοποίησε όπως έρχονται από το εργοστάσιο. Με βασικές γνώσεις της αρχής λειτουργείας των ρυθμιστών, μπορεί να καταλάβει κάποιος οτι αυτό δεν γίνεται. Όταν αργότερα μίλησα με τον μηχνικό της APEKS για δικό μου θέμα, τον ρώτησα μεταξύ άλλων αν γίνεται ο ρυθμιστής να πήγε σε αυτό το βάθος. Μου απάντησε πως ναι μπορούν να πάνε αφού πρώτα ''αλλάξεις'' κάτι.
Ακόμα κάτι που διαψέυδει το ''ρεκόρ'' του.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Spyros Kollas
Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Dimitris
Πως ομως μπηκε o Gomez στο Guinness χωρις αποδειξεις ?

Θές μέσα στους επόμενους μήνες να με δείς κ εμένα στο guinness;;;;

Παράθεση:

Ο Bernabe εκανε την καταδυση αλλα δεν ηθελε να πει για την τροποποιηση του ρυθμιστη ή δεν την εκανε ?

Ψάξε να βρείς την τοπογραφία του σημείου που λέει οτι έκανε την κατάδυση. Διάβασε μετά την ανασκόπιση της βουτιάς του στο σάιτ του και μπορεί να καταλάβεις.
Πόσο μπορεί να σε πείσει το γεγονός οτι ούτε ο Bernabe είχε το κομπιούτερ του μαζί όταν ήρθε στην Ελλάδα που τον κάλεσα στη σχολή και όταν τον ρώτησα με τι πρόγραμμα σχεδίασε τη βουτιά μου είπε πως του έδωσε πίνακες ένας φίλος του από την COMEX και οτι την αποσυμπίεση την ''μαγείρεψε'' μόνος του;;;;;;;;;;;;;;;;; :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Παράθεση:

Τελικα μονο τα ρημαδια της mares (Mark Ellyat) πανε βαθια ?

Στην πραγματικότητα, απτές αποδείξεις (κομπιούτερ κλπ) δεν υπάρχουν ούτε του Ellyatt. Η διαφορά όμως είναι ότι συζητώντας και με τους δύο, τα κομμάτια του πάζλ δείχνουν οτι ο Ellyatt έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει στ' αλήθεια πάει εκεί κάτω. Και είναι πολλά τα κομμάτια Δημητράκη

Παράθεση:

Στο παρακατω video φαινεται με χαρακτηριστικη χειρονομια η ποιοτητα του ρυθμιστη

Δεν ξέρω αν φαίνεται η ποιότητα του ρυθμιστή ή η ποιότητα του ... ρέκορντμαν
Αυτός σε μία βουτία κατήργησε Poseidon και VR.
Πολύ...''ψαγμένη''... βουτιά

ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 09-11-10 12:08

Tallspiro σκέφτηκα και άρχισα να γράφω ένα ολόκληρο κατεβατό αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι αναλύω μια φιλοσοφική συζήτηση και έτσι πάτησα ένα delete και αποφάσισα για άλλη μια φορά να σου πω .
Καλορίζικοι και Καλόβούτηχτοι οι καινούργιοι σου ρυθμιστές .

Ειλικρινά όμως με όλη την αγάπη που σου έχω σε παρακαλώ μην παραγκωνίζεις την Εμπειρία κάποιων τουλάχιστον μέσα από αυτό εδώ το forum .
Με φιλικούς χαιρετισμούς (εγώ έτσι λέω για τούς φίλους και γνωστούς μου) από έναν δύτη με επικίνδυνο set up που όμως καλός η κακός για εσένα ρώτησες την γνώμη του για κάποια πράγματα και απορίες σου.

Πιστεύω και είμαι σίγουρος για εσένα ότι τις απορίες σου είτε από εδώ μέσα είτε με προσωπική αναζήτηση τις έλυσες με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο .
Ps. Κάποια πράγματα ευτυχώς η δυστυχώς στην ζωή μας είναι Άσπρο η Μαύρο . :geia:

SEATREK 09-11-10 14:09

TallSpiro καλησπέρα,

Προσωπικά κρίνω την επιλογή σου μια από τις καλύτερες χωρίς να αναιρώ τις επιλογές άλλων.Το τι είναι οι συγκεκριμένοι ρυθμιστές το έχει αποδειξει η διαχρονικοτητα τους και ασφαλώς δεν σημαινει με τιποτα , το αν ενας ρυθμιστης είναι καλός , κάποιος άλλος ΔΕΝ είναι,

Στα χρόνια που βουταω ειχα την τυχη να γνωρισω πολλούς «εργάτες» του βυθού, όπως κοραλλάδες, ιχθυοκαλιεργετές αλλα σπηλιοδύτες οι οποιοι χρησιμοποιουν poseidon κατά κόρον μέσα σε ιζηματα, ιχθυαλευρα,στρειδώνα και ότι άλλο μπορεις να φανταστείς και ποτε δεν παραπονέθηκαν για τις επιδοσεις των ρυθμιστων τους.
Λειτουργουσαν όπως θα λειτουργουσε ο κάθε ρυθμιστής από την στιγμη που θα είχαν την σωστη συντηρηση και το σωστο service , είτε από την χρήστη ,είτε από την αντιπροσωπεια του.

Από και πέρα οι επιλογές είναι καθαρα υποκειμενικές και δεν υπάρχουν αξιώματα.

H2Omitsos 03-02-11 12:26

χαιρετώ την επιλογή σου και σου λέω το εξής απλό .. απόλαυσε την αίσθηση του καινούριου σου ρυθμιστή και μην αγχώνεσαι ... η ουσία είναι στα απλά .. δεν πιστεύω πως ο ρυθμιστής σου θα σε προδώσει ποτέ και σίγουρα εδώ και πολλά χρόνια η καταδυτική κοινωνία έχει παραδεχτεί την ποιότητα της poseidon.. η σωστή χρήση και συντήρηση του ρυθμιστή , σε συνδυασμό με τον αξιόπιστο αντιπρόσωπο στην ελλάδα δεν σου δίνει περιθώριο αμφισβήτησης.. σοβαρότητα στις βουτιές σου και πειθαρχία στο προφίλ σου είναι ο δρόμος της σοβαρής κατάδυσης ..
ολα τα άλλα τα έχουν καλύψει οι προγράψαντες απ'όσο είδα ..
είναι κοινή παραδοχή πως η poseidon εχει κατακτήσει την καταδυτική κοινότητα και πως οι επαγγελματίες στηρίζονται σ'αυτήν.. είναι σαν να έχεις αγοράσει μια ferrari και να ρωτάς αν είναι καλό αυτοκίνητο.. αν ξέρεις να την οδηγήσεις δεν έχεις λόγους να αναρωτιέσαι... και ούτε μπορεί κανείς να σου πει πώς είναι η αίσθηση του να οδηγάς με 300 χλμ την ώρα..
όλα είναι θέμα προσαρμογής...
ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:09.