Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Άλλος εξοπλισμός (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=57)
-   -   μινι φιλτρο για ασφαλες γεμισμα μπουκαλας!!!` (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=5748)

miker 29-07-12 11:49

μινι φιλτρο για ασφαλες γεμισμα μπουκαλας!!!`

Καποτε θυμαμαι ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο για ενα μικρο (ατομικο) φιλτρο το οποιο τοποθετουσες μεταξυ κλειστρου μπουκαλας και κομπρεσσερ ωστε να φιλτραρει τον αερα ανεξαρτητα απο την κατασταση του κομπρεσσερ!
Υπαρχει τετοιο πραγμα ακομα?
Στα διαφορα ελληνικα site που κοιταξα δεν βρηκα κατι!
Ευχαριστο!

tecrec 29-07-12 17:06

Απάντηση: μινι φιλτρο για ασφαλες γεμισμα μπουκαλας!!!`

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο miker (Μήνυμα 56130)
Καποτε θυμαμαι ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο για ενα μικρο (ατομικο) φιλτρο το οποιο τοποθετουσες μεταξυ κλειστρου μπουκαλας και κομπρεσσερ ωστε να φιλτραρει τον αερα ανεξαρτητα απο την κατασταση του κομπρεσσερ!
Υπαρχει τετοιο πραγμα ακομα?
Στα διαφορα ελληνικα site που κοιταξα δεν βρηκα κατι!
Ευχαριστο!

Μάλλον εννοείς αυτά τα "προσωπικά" και "φορητά" φίλτρα:
http://www.divelife.co.uk/product_in...oducts_id=3068
http://www.bluewatersports.com/shop/...r-a-clamp.html

Πρέπει να δεις τα χαρακτηριστικά αυτού που θα αγοράσεις σε σχέση με το compresser που θα γεμίζεις αέρα. Μερικά έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα ροής του αέρα (ειδικά εάν γεμίζεις από τράπεζα και όχι απ' ευθείας από compresser).

Επίσης, να εξετάσεις και το κόστος για τα ανταλλακτικά cartridge.

miker 29-07-12 17:58

παιζει να το βρουμε απο Ελλαδα?

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ 30-07-12 07:33

Αν έχεις αμφιβολίες για την ποιότητα του αέρα που βάζεις, :angry: απλά αλλάζεις μαγαζί.:)

tecrec 30-07-12 08:10

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ (Μήνυμα 56136)
Αν έχεις αμφιβολίες για την ποιότητα του αέρα που βάζεις, :angry: απλά αλλάζεις μαγαζί.:)

:thumbup::thumbup::thumbup:

Αν και μερικές φορές όταν απομακρύνεσαι από την έδρα σου πχ για μία καταδυτική εκδρομή με πολλές βουτιές, θα πρέπει να γεμίσεις αναγκαστικά σε κάποιο καταδυτικό που ίσως δεν το γνωρίζεις καλά

tecrec 30-07-12 08:18

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο miker (Μήνυμα 56133)

Κακή εποχή για να stockάρουν οι Έλληνες έμποροι προϊόντα που αγοράζουν χωρίς πίστωση από το εξωτερικό και μετά να περιμένουν κάποιον Έλληνα καταναλωτή να τα αγοράσει.

Ειδικά σε ένα προϊόν σαν αυτό που αναφέρεις που σίγουρα δεν έχει ζήτηση.

Μόνο κατόπιν παραγγελίας θα μπορούσε να γίνει αλλά δεν ξέρω εάν από θέμα κόστους αξίζει η διαδικασία.

Είναι καλό για όλους μας να αγοράζουμε από ελληνικές επιχειρήσεις αλλά μερικές φορές είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο ή αδύνατο (κυρίως λόγω διαθεσιμότητας και κόστους).

tecrec 30-07-12 08:32

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο miker (Μήνυμα 56133)

Για ρίξε μια ματιά εδώ

MICHALIS 30-07-12 09:31

Εχω αγορασει δυο διαφορετικα τετοιου τυπου φιλτρα , μαλιστα το ενα ειναι της BAUER και μπορει να χρησιμοποιηθει για γεμισμα στα 300 bar . Οταν πηγα σε δυο καταδυτικα και ζητησα να το χρησιμοποιησω , μια εποχη που ειχα μια ευαισθησια στους πνευμονες μου και δεν γινοταν να αναπνεω λαδια και βρωμιες υπο πιεση υποβρυχιως , οι παροχοι εμφανιζοταν προσβεβλημμενοι που δεν τους εμπιστευομαι , παρα το γεγονος οτι η προσεγγιση μου δεν εδινε καθολου τετοια εντυπωση . Αυτο που μπορω να καταλαβω στην αρνηση τους ειναι οτι , σε περιπτωση που δεν γνωριζουν τα συγκεκριμενα φιλτρα , λογικο ειναι να μην αφηνουν τον καθε εναν να προσαρμοζει πατεντες και γκατζετακια που αυτος δεν μπορει να ξερει οτι ειναι ασφαλη για το μαγαζι του και ακομα και για αυτον που θα αναπνευσει απο την φιαλη . Δυστυχως , μεχρι στιγμης τα εχω εντελως αχρησιμοποιητα λοιπον διοτι ακομα και αυτοι στους οποιους πηγα και τα γνωριζουν παλι δεν δεχονται να τα χρησιμοποιησω , με αποτελεσμα τουλαχιστον σε εναν απο αυτους να συνεχισω να γεμιζω την φιαλη μου με λαδια και να τα εισπνεω στην βουτια , επισης να πρεπει να σκεφτομαι να καθαρισω την φιαλη μετα απο , αν οχι καθε , αλλα σχεδον καθε βουτια .

miker 30-07-12 10:29

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS (Μήνυμα 56141)
Εχω αγορασει δυο διαφορετικα τετοιου τυπου φιλτρα , μαλιστα το ενα ειναι της BAUER και μπορει να χρησιμοποιηθει για γεμισμα στα 300 bar . Οταν πηγα σε δυο καταδυτικα και ζητησα να το χρησιμοποιησω , μια εποχη που ειχα μια ευαισθησια στους πνευμονες μου και δεν γινοταν να αναπνεω λαδια και βρωμιες υπο πιεση υποβρυχιως , οι παροχοι εμφανιζοταν προσβεβλημμενοι που δεν τους εμπιστευομαι , παρα το γεγονος οτι η προσεγγιση μου δεν εδινε καθολου τετοια εντυπωση . Αυτο που μπορω να καταλαβω στην αρνηση τους ειναι οτι , σε περιπτωση που δεν γνωριζουν τα συγκεκριμενα φιλτρα , λογικο ειναι να μην αφηνουν τον καθε εναν να προσαρμοζει πατεντες και γκατζετακια που αυτος δεν μπορει να ξερει οτι ειναι ασφαλη για το μαγαζι του και ακομα και για αυτον που θα αναπνευσει απο την φιαλη . Δυστυχως , μεχρι στιγμης τα εχω εντελως αχρησιμοποιητα λοιπον διοτι ακομα και αυτοι στους οποιους πηγα και τα γνωριζουν παλι δεν δεχονται να τα χρησιμοποιησω , με αποτελεσμα τουλαχιστον σε εναν απο αυτους να συνεχισω να γεμιζω την φιαλη μου με λαδια και να τα εισπνεω στην βουτια , επισης να πρεπει να σκεφτομαι να καθαρισω την φιαλη μετα απο , αν οχι καθε , αλλα σχεδον καθε βουτια .

μου πουλας ενα!
Βλεπεις στο νησι δεν εχουμε και πολλες επιλογες για γεμισμα!

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ 30-07-12 10:45

Έχετε επιλογές αν είσθε 5-6 φίλοι να γίνετε αυτόνομοι και να γεμίζετε μόνοι σας.;)

miker 30-07-12 10:50

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ (Μήνυμα 56143)
Έχετε επιλογές αν είσθε 5-6 φίλοι να γίνετε αυτόνομοι και να γεμίζετε μόνοι σας.;)

ειναι στο προγραμμα να αγοραστει ενα φορητο κομπρεσσερ αλλα οχι αμεσα!
Ειναι σεβαστο το ποσο που χρειαζεται!

MICHALIS 30-07-12 12:08

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο miker (Μήνυμα 56142)
μου πουλας ενα!
Βλεπεις στο νησι δεν εχουμε και πολλες επιλογες για γεμισμα!

Εχεις προσωπικο μηνυμα !

darisg 30-07-12 19:23

http://www.aquatec.gr/index.php?page...mart&Itemid=30

Δες και αυτό.

MICHALIS 31-07-12 08:02

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο darisg (Μήνυμα 56147)

:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Dimitris Galon 02-08-12 12:52

Καλησπέρα,

χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το Personal Filter της γερμανικής εταιρείας MAVOTEC από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νόρμα ΕΝ12021 το ανώτατο όριο υπολειμμάτων λαδιού στον αναπνεύσιμο αέρα μιας καταδυτικής φιάλης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 0,5mg/κυβικό μέτρο. Σε περίπτωση όμως που κάποιος γεμίζει ο ίδιος Nitrox (πρώτα O2 και μετά συμπλήρωση με αέρα) θα χρειαστεί οπωσδήποτε φίλτρο καθαρισμού. Στην περίπτωση της MAVOTEC το φίλτρο κυκλοφορεί σε 200 και 300 bar και προσφέρει καθαρό αέρα με ανώτατο όριο υπολειμμάτων λαδιού κάτω των 0,05mg/κυβικό μέτρο. Είναι αυτονόητο ότι για Nitrox και Trimix γεμίσματα είναι προτιμότερο να αγορασθεί το φίλτρο των 300 bar.

Η διεύθυνση της εταιρείας MAVOTEC είναι:

MAVOTEC
Erbacher Str. 45
64756 Mossautal
Germany
Tel. 0049-6062-26620

Στον παρατιθέμενο σύνδεσμο (στα γερμανικά) μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν.

Τέλος θέλω να αναφέρω ότι δεν πρόκειται για διαφήμιση αλλά για την αναφορά σε ένα προϊόν το οποίο έχω επανειλημμένα τεστάρει και το οποίο συνοδεύει εδώ και χρόνια τις καταδύσεις μου.

miker 02-08-12 13:04

στα καταδυτικα που γεμιζεις το δεχονται?
Πιστευω οτι εδω στο νησι δεν θα το δεχονται και θα πανε τσαμπα τα λεφτα!

Dimitris Galon 02-08-12 13:23

@ Miker

Το συγκεκριμένο φίλτρο πωλείται με ανεπίστροφη βαλβίδα, γεγονός το οποίο αποκλείεται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο κομπρεσέρ με το οποίο είναι συνδεδεμένο. Είναι θέμα και δικαίωμα του καταναλωτή να καθορίσει εκείνος την ποιότητα του αέρα που αναπνέει. Προϋπόθεση είναι βέβαια το μαρκούτσι πλήρωσης του κομπρεσέρ να έχει DIN κατάληξη, αλλιώς δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το φίλτρο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις με το καταδυτικό που γεμίζεις, στο νησί που βρίσκεσαι τα εξής:

1. Αν το κομπρεσέρ έχει μαρκούτσι με κατάληξη DIN.
2. Αν γεμίζει στα 300 bar για να κανονίσεις πιο φίλτρο θα παραγγείλεις.

Στην περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές καλύπτονται από τον πάροχο τότε θα πρέπει να του αναφέρεις ότι εσύ προσωπικά χρειάζεσαι στον αέρα σου, και για τους δικούς σου λόγους, ένα όριο υπολειμμάτων ελαίου κάτω από τα 0,05 mg/κυβικό μέτρο και γι΄ αυτό τον λόγο χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο φίλτρο. Θα πρέπει να του πεις επίσης και να του τονίσεις ότι το συγκεκριμένο φίλτρο έχει ανεπίστροφη βαλβίδα. Αυτό το τελευταίο θα τον πείσει.

Ελπίζω να βοήθησα.
DG

:geia:

miker 02-08-12 18:12

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon (Μήνυμα 56156)
...
2. Αν γεμίζει στα 300 bar για να κανονίσεις πιο φίλτρο θα παραγγείλεις
...

Εαν παρω το 300αρι και γεμισω στα 200 υπαρχει προβλημα?

Dimitris Galon 02-08-12 19:23

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο miker (Μήνυμα 56157)
Εαν παρω το 300αρι και γεμισω στα 200 υπαρχει προβλημα?

Όχι κανένα, μπορεί όμως να μην φτάνει το σπείρωμα σε περίπτωση που το μαρκούτσι του κομπρέσορα είναι DIN για 232 bar.

miker 02-08-12 19:56

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon (Μήνυμα 56159)
Όχι κανένα, μπορεί όμως να μην φτάνει το σπείρωμα σε περίπτωση που το μαρκούτσι του κομπρέσορα είναι DIN για 232 bar.

αυτο ειναι οντως προβλημα!
Η μπουκαλα που εχω γεμιζει στα 232 οποτε το 200αρι δεν κανει αλλα και το 300 ισως να μην κανει!
Μπερδεμα η δουλεια!

Dimitris Galon 02-08-12 21:24

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο miker (Μήνυμα 56160)
Η μπουκαλα που εχω γεμιζει στα 232 οποτε το 200αρι δεν κανει αλλα και το 300 ισως να μην κανει!

Η μπουκάλα σου δεν είναι πρόβλημα. Το αρσενικό σπείρωμα των 300 bar του φίλτρου καλύπτει το σπείρωμα του κλείστρου (θηλυκό) της μπουκάλας σου. Το πρόβλημα θα υπάρχει αν το αρσενικό σπείρωμα από το μαρκούτσι του κομπρεσέρ είναι στα 232 bar. Στην περίπτωση αυτή θα είναι κοντό για να καλύψει ολόκληρη την εσοχή του φίλτρου (θηλυκό), με αποτέλεσμα να χάνει αέρα κατά την διαδικασία πλήρωσης. Αν το καταδυτικό στο νησί σου έχει κομπρεσέρ του οποίου το μαρκούτσι γεμίζει στα 232 bar τότε το 200αρι φίλτρο είναι μονόδρομος.

Καλή τύχη
DG

miker 02-08-12 21:36

Οκ!
Ευχαριστο!

Dimitrios 04-08-12 12:12

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon (Μήνυμα 56156)
@ Miker

1. Αν το κομπρεσέρ έχει μαρκούτσι με κατάληξη DIN.
2. Αν γεμίζει στα 300 bar για να κανονίσεις πιο φίλτρο θα παραγγείλεις.

DG

Εγώ αυτό το πρόβλημα το έλυσα αγοράζοντας το πιο κάτω adaptor και έτσι καλύπτομαι σε κάθε περίπτωση. Δεν καλύπτει την περίπτωση μόνο που το καταδυτικό έχει μαρκούτσι μόνο με DIN 300bar αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο.

https://www.divelife.co.uk/advanced_...aptor+&x=0&y=0

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:47.