Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Εκδηλώσεις, Εκθέσεις, Διαγωνισμοί, Σεμινάρια, Δράσεις (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=43)
-   -   Ομιλία:HMS PERSEUS "Ψίθυροι από το Βυθό" (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=4436)

alkis 20-04-10 15:30

Ομιλία:HMS PERSEUS "Ψίθυροι από το Βυθό"
 
Ομιλία - Παρουσίαση: HMS PERSEUS "Ψίθυροι από το Βυθό"
Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, ώρα 19:00
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου
Ομιλητής: Κώστας Θωκταρίδης
Διοργάνωση: Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης


geogeo 20-04-10 18:25

Απάντηση: Ομιλία:HMS PERSEUS "Ψίθυροι από το Βυθό"
 
Σουπερ!!!

Καλή επιτυχία παιδιά :thumbup:

Andreas Maragkos 21-04-10 08:15

Απάντηση: Ομιλία:HMS PERSEUS "Ψίθυροι από το Βυθό"
 
καλή επιτυχία στην όλη οργάνωση , μήπως ξέρουμε αν θα γίνει κάτι ανάλογο εδώ στην Αθήνα ?:)

seafarer 27-04-10 18:37

Απάντηση: Ομιλία:HMS PERSEUS "Ψίθυροι από το Βυθό"
 
Πραγματοποιηθηκε η εκδηλωση της Ε.Α.Θ με ομιλητη τον Κωστα Θωκταριδη και θεμα τις ερευνες του για το υποβρυχιο ''Περσευς'' και το βιβλιο του σχετικα.
Η εκδηλωση στεφτηκε απο επιτυχια καθως η κοινοτητα των δυτων της θεσσσαλονικης ανταποκριθηκε στο καλεσμα και γεμισε την αιθουσα!
Ο Κωστας παρουσιασε με συντομο τροπο ολη την ιστορια απο την αρχη μεσα σε 10 χρονια ερευνας (απο το 1997 μεχρι και το 2007) χωρις να κουρασει και κρατωντας το ενδιαφερον σε ψηλα επιπεδα. Ρολο αφηγητη του κεντρικου ηρωα ανελαβε γνωστος συγγραφεας της πολης!

Χαρακτηριστικο ηταν οτι στο κλεισιμο της ομιλιας και μετα ο Κωστας δεχτηκε καταιγισμο ερωτησεων της ταξης των 45 λεπτων:eek: για διαφορα θεματα, χαρακτηριστικο της αποδοχης του κοσμου!!!

Συγχαρητηρια και παλι στους συντελεστες της εκδηλωσης!!!

alkis 01-05-10 07:31

Απάντηση: Ομιλία:HMS PERSEUS "Ψίθυροι από το Βυθό"
 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης , η ομιλία - παρουσίαση από τον επαγγελματία δύτη και ερευνητή Κώστα Θωκταρίδη , του ναυαγίου του βρετανικού υποβρυχίου HMS PERSEUS. Η εκδήλωση είχε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών, καθώς την άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση του ναυαγίου, ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους περισσότερους από εκατό παρευρισκομένους, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και υποστήριξή τους. Η ομιλία περιελάμβανε μία πλήρη αναφορά στην ιστορία του σκάφους, στην περιπέτεια του μοναδικού διασωθέντα John Capes, στην συγκινητική προσπάθεια των απλών ανθρώπων της Κεφαλλονιάς που συνέβαλαν στη διάσωση του, περίθαλψη και οργάνωση διαφυγής του, καθώς και στην αποστολή του Κώστα Θωκταρίδη και της ομάδας του, που οδήγησαν στην ανακάλυψη του ναυαγίου.

Εικόνα 1: HMS Perseus (πηγή: προσωπικό αρχείο Κώστα Θωκταρίδη)

Εικόνα 2 και 3: απόψεις πυροβόλου 4,9 inch του υποβρυχίου Περσεύς (πηγή προσωπικό αρχείο Κώστα Θωκταρίδη)

Εικόνα 4: τορπιλοσωλήνας Νο7 από το εσωτερικό του υποβρυχίου Περσεύς (πηγή προσωπικό αρχείο Κώστα Θωκταρίδη)
Στο πλαίσιο της ομιλίας έγινε για πρώτη φορά , προβολή αμοντάριστων πλάνων σε υψηλή ανάλυση (ΗD), τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό του ναυαγίου, για τα οποία ευγενικά μας παραχωρήθηκε η άδεια να δημοσιοποιήσουμε πρώτοι στο forum της ΕΑΘ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς τον Κώστα Θωκταρίδη για την τιμή που μας έκανε να παρουσιάσει ένα από τα αγαπημένα του ναυάγια, όπως αποδεικνύεται από τις 17 αποστολές που έχει πραγματοποιήσει σε αυτό, καθώς και να μοιραστεί μαζί μας το θαυμασμό και το σεβασμό του για την ιστορία του σκάφους και των ανθρώπων που συνδέθηκαν με αυτό.
Ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία του σε μία από τις επόμενες εκδηλώσεις της Ένωσης Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης.
Την αφήγηση των χειρόγραφων του John Capes πραγματοποίησε ο λογοτέχνης και ποιητής κ. Ζαχαρίας Προδρόμου, τoν οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Εικόνα 5: άποψη της αίθουσας εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης πριν την έναρξη της ομιλίας

Εικόνα 6: παρουσίαση του ομιλητή από τον πρόεδρο της ΕΑΘ Πέτρο Ορνιθόπουλο

Εικόνα 7: οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την παρουσίαση του ομιλητή

Εικόνα 8: ο ομιλητής Κώστα Θωκταρίδης


Εικόνες 9 και 10: Ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών

Εικόνα 11: τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΘ με τον Κώστα Θωκταρίδη
Η ηχογραφημένη ομιλία-παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη της επόμενες ημέρες για download
ΥΓ: Καθώς την εκδήλωση παρακολούθησε με ενδιαφέρον και κόσμος εκτός του χώρου της κατάδυσης, παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του ομιλητή
Ο κ. Κώστας Θωκταρίδης γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1968. Είναι επαγγελματίας δύτης από το 1987. Από το 1998 μέχρι το 2003 συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών με την ιδιότητα του επικεφαλή πιλότου (cgief pilot) και παράλληλα τεχνικού και επιχειρησιακού διευθυντή του βαθυσκάφους «ΘΕΤΙΣ», καθώς και του τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος (ROV) «Αχιλλέας». Επιπρόσθετα αποτέλεσε και το επιβλέποντα υπερβαρικής και καταδύσεων. Από το 1998 είναι επιστημονικός συντονιστής έργου στο πλαίσιο του προγράμματος LEONARDO DA VINCI για λογαριασμό του ναυπηγείων Νεόριου Σύρου. Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση και εξάπλωση των δραστηριοτήτων ναυπήγησης και επισκευής σκαφών μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνικών που θα επέτρεπαν σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις να εκτελέσουν εργασίες που συνήθως εκτελούνται σε κλίνες στη ξηρά, υποβρυχίως. Παράλληλα αποτελεί ναυτικό εμπειρογνώμονα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την διερεύνηση ναυτικών, καταδυτικών ατυχημάτων. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τόσο της Ελλάδος όσο και άλλων κρατών για την συμμετοχή του σε αποστολές μεταξύ των οποίων η ανέλκυση της πυραυλακάτου "Κωστάκος" και του ελικοπτέρου του ΠΝ στα Ίμια.
ΥΓ2: Ευχαριστούμε την ΕΤ3, τη ΝΕΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την εφημερίδα Καθημερινή, τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων Αγγελιοφόρος και ΕΞΠΡΕΣ για την κάλυψη της εκδήλωσης.


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:44.

Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.