Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-03-08, 21:37
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Απαντηση στο σχολιο σας στην ιστοσελιδα των Οικολογων Υδρας

Ονομάζομαι Βιλανάκης Φοίβος και είμαι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "ΤΗΘΥΣ".

Εφόσον τοποθετηθήκατε εκ μέρους του Συλλογου Οικολόγων Υδρας, θα παρακαλούσα κατ' αρχήν να δημοσιοποιήσετε το όνομα και τη θέση σας στο σύλλογο, καθώς επίσης και να μας διευκρινίσετε αν τα λεγομενά σας αποτελούν επίσημη θέση του Δ.Σ. του συλλόγου σας ή προσωπική σας γνώμη.
Το ζητάω περισσότερο για τη προστασία του συλλόγου σας, γιατί όπως καταλαβαίνετε το internet είναι περίεργο μέσο και παρ' όλο που προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι νομίζει.

Όπως είχα δηλώσει και σε προηγούμενο μήνυμά μου, είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι για διάλογο και μάλιστα προτείνω να γίνει δια ζώσης και όχι μέσω internet - μόλις δηλώσετε το όνομα και την ιδιότητά σας θα σας στείλω με προσωπικό μήνυμα το τηλέφωνό μου.

Όταν μάλιστα βλέπω δηλώσεις σας, ότι -σύμφωνα πάντα με την προσωπική σας στατιστική- το 80% των αυτονόμων δυτών ψαρεύουν θα έλεγα ότι επιβάλεται μια συνάντηση μεταξύ μας γιατί μάλλον κάνετε κακές παρέες.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι οι παρέες σας είναι μιας κάποιας ηλικίας και ευελπιστώ ότι ευτυχώς σε λίγα χρόνια θα πάρουν "σύνταξη" και θα καθαρίσει το τοπίο για να εκλείψουν αυτές οι αστείες δικαιολογίες.

Μπορώ αντίστοιχα να σας ανακοινώσω ότι η δική μου στατιστική είναι ότι μόνο ένα 2% των δυτών που γνωρίζω ψαρεύουν (προφανώς κάνω καλύτερες παρέες). Με πιστεύετε?

Ούτε η στατιστική μου όμως ούτε η δική σας μπορεί να είναι επιχείρημα για να στερήσει από τους Έλληνες αυτοδύτες το συνταγματικό τους δικαίωμα να απολαμβάνουν τους βυθούς της Ελλάδας, πόσο μάλλον όταν εσείς ο ίδιος διατείνεστε ότι ο πρόεδρός σας σταμάτησε τους αρχαιοκάπηλους: Ποιος θα τους σταματούσε αν δεν ήταν εκεί?
ή μήπως πιστεύετε ότι είναι ο μοναδικός αδιάφθορος Έλληνας?
Το κλείσιμο των θαλασσών δεν είναι λύση. Λύση είναι να υπάρχουν παντού στη θάλασσα συνειδητοποιημένοι αυτοδύτες και να καταγγέλουν ότι στραβό βλέπουν.

Αν κάποιοι εκφράστηκαν άκομψα και ανώνυμα στο site σας, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι ήταν αυτό που τους έκανε να αντιδράσουν έτσι: Προφανώς οι απόλυτες απόψεις προκαλούν και απόλυτες αντιδράσεις.
Οι εκφράσεις του στύλ "θαλασοκτόνος νόμος" μπορεί να έχουν ισχυρή συναισθηματική και λογοτεχνική αξία και να σας φέρουν δυο υπογραφές παραπάνω, αλλά κάθε άλλο παρά βοηθούν τον διάλογο ή πείθουν για το βάθος που έχετε διερευνήσει το θέμα της επίπτωσης των καταδύσεων στο ελληνικό περιβάλλον.
Αν περιηγηθείτε λίγο στο site μας θα βρείτε πολλά θέματα που αναφέρονται με πολύ πιο επιστημονικά και τεκμηριωμένα κριτήρια στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τον διάλογο που τώρα μας προτείνετε -και επαναλαμβάνω ότι ειλικρινά είναι είναι και δική μας επιθυμία- θα έπρεπε να τον έχετε προτείνει πριν συντάξετε τις απόλυτες και αντισυνταγματικές θέσεις σας.
Η ιδέα "περί αγαθού" που έχετε (προστασία του περιβάλλοντος, προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς) παρεπιμπτόντως, αν δεν το έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα, στερεί τα συνταγματικά δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας ελλήνων πολιτών: των Ερασιτεχνών Αυτοδυτών οι οποίοι επίσης ενδιαφέρονται για το ίδιο αγαθό που παλεύετε κι εσείς -άσχετο αν το δικό σας δείγμα δεν σας πείθει.

Είναι δική σας υποχρέωση λοιπόν, να μας καλέσετε σε διάλογο πριν προτείνετε τις απόλυτες απόψεις και λύσεις σας και ξέρετε, συνήθως τα πράγματα στη ζωή σπανίως είναι άσπρο-μαύρο: Εκτός από το απαγορεύω τα πάντα και το επιτρέπω τα πάντα, υπάρχουν και όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις που μπορούν να μας επιτρέψουν να συμβιώνουμε σε αυτή τη χώρα και να την αλλάζουμε προς το καλύτερο.
Ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των ομάδων πολιτών, είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας και σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με απόλυτες απαγορεύσεις, ούτε με απόλυτες εκφράσεις, ούτε μπορούμε να κλείνουμε τη θάλασσα μόνο με ενδείξεις - με αποδείξεις μόνο και μόνο εκεί που χρειάζεται.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο HYDRAECOLOGISTS Εμφάνιση μηνυμάτων
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση να διαβάσετε ένα τόσο μακρύ κείμενο, αλλά ήταν πολλές οι απαντήσεις που έπρεπε να δοθούν. Προπάντων έπρεπε να γνωριστούμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στο τέλος.
Αυτό το κρατάω ως ένα πολύ θετικό βήμα από τη μεριά σας και συμφωνώ ότι είναι σημαντικό να γνωριστούμε, έστω και μέσω μιας διένεξης.
Ευελπιστώ ότι θα τα πούμε σύντομα κι από κοντά.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 09-03-08 στις 23:11.
Απάντηση με παράθεση