Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-03-08, 19:02
Το avatar του χρήστη ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ is offline
Μέλος ΔΣ Άλλων Συλλόγων

Απάντηση: Αυτή η φώκια μου τη δίνει στα νεύρα

Φίλοι οικολόγοι της Ύδρας γουέλ κάμ. Καλώς ήρθατε λοιπόν στο σύλλογό μας. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να σας πώ και εγώ κάποια πράγματα που χρόνια περίμενα να σας τα πώ! Να μας διαβάσετε και εσείς λίγο γιατί εμείς δεν έχουμε τα μέσα ούτε το χρόνο να γράφουμε στις Κυριακάτικες σχετικά με το ποιοί είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Ούτε μας ενδιαφέρει πια στο φινάλε γιατί αυτό που δεν επιθυμείτε είναι πια πραγματικότητα και βουτάμε πλέον άνετοι και ωραίοι (όχι πως πρίν δεν είμαστε άνετοι αλλά τώρα είμαστε και νόμιμοι...)
Είμαστε πολλοί και καλοί, πιστέψτε με, άλλο που δεν φαινόμαστε και είμαστε low profile...
Σας διαβάζω χρόνια τώρα ξέρετε, στις εφημερίδες και αν και έχω οικολογικές ανησυχίες και σέβομαι το περιβάλον συμφωνώ με αρκετές από τις θέσεις σας, διαφωνώ όμως κάθετα με αυτές που έχουν να κάνουν με τις καταδύσεις. Εκεί είσαστε εμπαθείς και άδικοι μαζί μας. Με το να λέτε ότι το 80% από εμάς ασχολούνται με το ψαροντούφεκο με μπουκάλα πέφτετε έξω στις στατιστικές σας κατά 90% κατ εμέ. Θα μπορούσα να παραθέσω τις δικές μου στατιστικές ότι το 90% των οικολόγων είναι αρτηριοσκληρωτικοί αλλά έτσι πέφτω και εγώ έξω 90% στη στατιστική μου. (υπάρχουν τόσοι ψαράδες με μπουκάλα στο σύλλογό μας όσοι και αρτηριοσκληρωτικοί στο δικό σας σύλλογο).
Eπίσης έχετε πεί και αρκετές ανακρίβειες και άδικες κατηγορίες για εμάς.
Θυμηθείτε στη "φωνή του Σαρωνικού" (ή κάπως έτσι) για τα σοναρ των αυτοδυτών που καταστρέφουν τις φωλιές των ψαριών!!!!!!!!!!! καιι εμάς που καταστρέφουμε τα κοράλια !!!!!!!! (αυτό κι αν είναι ψέμα, με τι να πρωτοασχοληθούμε κύριοι αφού έχουμε το ψαροτούφεκο στο χέρι και κυνηγάμε το ροφό...). Κύριοι και κυρίες μας κυρήξατε τον πόλεμο χωρίς να μας γνωρίζετε, μας κατηγορείτε δεξιά και αριστερά, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γιατί έχουμε και κάποια αξιοπρέπεια είναι να συζητήσουμε πολιτισμένα εδώ σε αυτό το φόρουμ έστω κάτω από αυτό τον τίτλο που δικαιολογημένα πιστεύω εγώ έβαλα.
Σας καλώ και εγώ να περιηγηθείτε στο forum μας και θα δείτε πως και εμείς έχουμε ξεκινήσει μια δουλειά βασιζόμενοι στην αγάπη μας για τη θάλασσα, πολλοί από εμάς έχουν παρουσιάσει δουλειές τους εδώ αλλά και σε επιστημονικά περιοδικά (αν θέλετε τα βιογραφικά μας να σας τα στείλουμε, μην νομίζετε όμως ότι θα είναι κατώτερα των δικών σας). Διαβάζοντας τα σχόλιά σας θυμήθηκα τον Παπαγρηγοράκη (Θεός σχωρέστον) και την ιστορία της Ελληνικής κατάδυσης με σαλιάρες και σαμάρι, τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους παλιούς εδώ μέσα όμως θα δείτε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά (ιδίως μετά την εποχή που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι).

''Ανεμότρατες γδέρνουν ανελέητα το βυθό, κάθε λογής συρόμενα εργαλεία καταστρέφουν βιότοπους, αναποδογυρίζουν και διαλύουν αρχαία ναυάγια...'' α! γειά σας εδώ συμφωνούμε....

Θα αναφερθώ και στο σχόλιό σας σχετικά με την υπόθεση "Χρυσάφη" σαν παράδειγμα που μπορεί να φέρει εμάς και εσάς πιο κοντά. Θα διαφωνήσω ότι τον "έφαγε" ο "γρύλος" shark (τι είναι τούτο δεν το έχω ματακούσει...) γιατί ζώντας αρκετές ώρες μέσα στη θάλασσα θεωρώ πιο πιθανό να τον έκοψε η προπέλα (έτσι έδειξε και η πραγματογνωμοσύνη, τυχαίνει και θυμάμαι την περίπτωση) παρά να του επιτέθηκε κάρχας... ακόμα και αν κουβαλούσε ψάρια...Θα προτιμούσα να βρίσκατε κάποιον αυτοδύτη και να τον κάνατε μέλος του συλλόγου σας και να ακούγατε και τη γνώμη του. Αντίθετα επιμένετε να κάνετε τον πραγματογνώμωνα και τον ειδικό σε ένα κόσμο που δεν έχετε γνωρίσει και γι αυτό σίγουρα δεν τον πονάτε όσο εμείς....
Ελπίζω πάντως να τα βρούμε ... να σας πείσουμε και να αποσύρετε την προσφυγή για το θαλασσοκτόνο νόμο. Αφού δεν θα κάνετε που δεν θα κάνετε τίποτα λοιπόν ας κάνετε ένα βήμα να μας καταλάβετε...
Απάντηση με παράθεση