Διαβάζοντας την απάντηση του Συλλόγου οικολόγων Υδρας, μου γεννόνται διάφορα ερωτήματα, τα οποία ομως και έθεσαν οι προηγούμενοι φίλοι.
Διάβασα μάλιστα και τις δραστηριότητες του συλλόγου κατα το παρελθόν και θα ήθελα να με βοηθήσετε να γνωρίσω καλύτερα τον σύλλογο σας.
Θα ήθελα να σταθώ σε δυο περιστατικά που θα ήθελα οι εκπρόσωποι του παραπάνω συλλόγου να μου αναφέρουν -αν θέλουν- κατα πόσο ισχύουν ή όχι, γιατι δεν αποκλείεται και να με γελά η μνήμη μου, οπότε και ειλικρινά δε θα ήθελα να αφήσω να αιωρούνται αόριστα πράγματα.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο HYDRAECOLOGISTS
Από σεβασμό και ευγνωμοσύνη στη θάλασσα έχουμε αυτές τις απόψεις ως ελεύθεροι δύτες...
...Ανεμότρατες γδέρνουν ανελέητα το βυθό, κάθε λογής συρόμενα εργαλεία καταστρέφουν βιότοπους, αναποδογυρίζουν και διαλύουν αρχαία ναυάγια,
|
Ηθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν προσπαθώντας να εμποδίσετε διοργάνωση αγώνων υποβρυχίου ψαρέματος απο τον "Γλαυκο", χρησιμοποιήσατε τις ανεμότρατες που αναφέρετε παραπάνω και που κάνουν όλα τα προαναφερόμενα δεινά.. Νομίζω πως κάπου υπάρχει και μια φωτογραφία του κ. προέδρου του συλλόγου σας, απο την διαμαρτυρία του
ΠΑΝΩ στις ανεμότρατες (Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για τον νύν πρόεδρο του συλλόγου ή όχι- νομίζω πως ήταν υποψήφιος δήμαρχος..) την οποία προτίθεμαι να δημοσιεύσω αν χρειαστεί.
Προσωπικά, μπορεί να διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους αγώνες αλλά η ταπεινή μου άποψη είναι πως οι ανεμότρατες της διαμαρτυρίας, επιβαρύνουν πολύ περισσότερο (και με μεγαλύτερη διάρκεια) τους βιοτόπους, τα πολιτιστικά στοιχεία κτλ κτλ, απο ένα διήμερο υποβρυχίου ψαρέματος, οπότε το τελευταίο πράγμα που μπορεί να έκανα, θα ήταν να διαμαρτυρηθώ χρησιμοποιώντας τες.
Το πιθανότερο θα ήταν να απέκλεια με ελέυθερους δύτες αυτές απο το έργο τους, παρά τους ελέυθερους δυτες με αυτές, αν επέλεγα τέτοιου είδους δραστική διαμαρτυρία.
Επίσης, θυμάμαι ακόμη μια περίπτωση που έχει να κάνει με μια επιδότηση, εν έτη 1988, για την οποία είχε προκύψει -αν δεν κάνω λάθος, οπότε παρακαλώ διορθώστε με- ενα θεματάκι.
Νομίζω πως είχε επιδοτηθεί ο σύλλογος σας με το ποσό των
18.000.000 δραχμών, με σκοπό να συγκεντρωθούν τα "καμμένα" λάδια απο τα σκάφη της Ύδρας ώστε να σταλούν για ανακύκλωση για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Επειδή δεν κατάφερα να το εξακριβώσω αναζητώντας πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε μήπως να μου πείτε αν ισχύει αυτό??
Και αν ισχύει, ποιά ήταν η πορεία του έργου?
Συγκεντρώθηκαν οι προβλεπόμενες ποσότητες και εγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθώς και ο τελικός διαχειριστικος απολογισμός?
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, θα σταθώ στα δυο παραπάνω ερωτήματα για την ώρα, πιστέυοντας πως θα ανταποκριθείτε δίνοντας μας την δυνατότητα να κατανοήσουμε καλύτερα τα έργα του συλλόγου σας, οπότε και να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις.
Ευχαριστω.