Κάποιες πτυχές του θέματος DIR στον δικό μου εγκέφαλο:
1. Συγκρίνωντας την φασαρία που γίνεται γύρω από την έννοια DIR με άλλες breakthrough (σημαδιακές) ανακαλύψεις σε όλους τους τομείς όπου το ανθρώπινο γένος εξελίσσεται βρίσκω την όλη φιλοσοφία και φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω απο το θέμα υπερβολική. Ο Κουστώ μαζί με το Γκανιάν πίσω στη δεκαετία του 40 έκαναν μια ανακάλυψη σταθμό. Ο Haldane έκανε μια ανακάλυψη σταθμό.
2. Κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο φιξάρισμα ιδεών με τρόπο δογματικό, κάπου συγκρούεται με κάποια υποσυνείδητα κέντρα στον εγκέφαλό μου και μου προκαλεί αποστροφή! Επίσης ευνουχίζει την κριτική ικανότητα και αποκλείει την αναζήτηση λύσεων ευέλικτων που βασίζονται πάνω στην εφαρμογή της γνώσης στο προσωπικό μου επίπεδο άνεσης! Τα έτοιμα μασημένα φαγητά μου προκαλούν κάπως γαστρεντερικές διαταραχές!
3. Υπάρχουν άλλες ανακαλύψεις περισσότερο διαχρονικές τουλάχιστον ίσης σημμασίας αν όχι μεγαλύτερης αν θέλετε, για τις οποίες δεν γίνεται και πολύς ντόρος. Παράδειγμα. Η ανακάλυψη των BCD με σύστημα ενσωματωμένων βαρών. Η ανακάλυψη της βαλβίδας Κ, ή του συστήματος προσαρμογής ρυθμιστή DIN. Δεν τα κάνανε και σύστημα, δεν τα κάνανε ούτε σχολή σκέψης και εν πάσει περιπτώσει δεν σκεφτήκανε ούτε ένα σχολείο foundamentals να κάνουνε...
4. Γιατί συνδέω το όνομα DIR με δύο άλλα ονόματα? Ένας οργανισμός και ένας κατασκευαστής? Μπορεί κανείς να μου λύσει την απορεία?
Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος / καποια από τους αξιότιμους κύριους συναδέλφους που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο να υποβάλει αυτές τις ερωτήσεις ή παρατηρήσεις για σχολιασμό?