Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos
Πολύ ενδιαφέρουσες οι στατιστικές σου Γιώργο 
|
Το πλήθος των πιστοποιημένων αυτοδυτών είναι κάτι που με προβλημάτισε αρκετά. Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησα τα στοιχεία των ΗΠΑ σαν το ανώτερο όριο στον υπολογισμό μου. Ακόμα και αν δεχθούμε το νούμερο των 300.000 (~3% των Ελλήνων), δεν αλλάζουν και πολλά. Μιλάμε δηλαδή για 30-35% αύξηση στο προηγούμενο μέγιστο όριο.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos
Αν και βάζεις μεγάλη απόκλιση (100%) θα το θεωρούσα κι εγώ λογικό αυτό το νούμερο, δεδομένου ότι η σχολή μου μόνο (μια από τις μεγάλες της Αθήνας) έλεγε ότι μέχρι το 2001 είχε εκπαιδεύσει συνολικά γύρω στους 12.000 αυτοδύτες.
|
Φοίβο, η 100% απόκλιση που αναφέρεις, είναι σε σχέση με τι; Δεν γνωρίζω να υπάρχουν πουθενά, επίσημα στοιχεία. Μακάρι να γινόταν μια προσπάθεια απογραφής και χαρτογράφησης της αγοράς… Για παράδειγμα, όπως τα στοιχεία που διαθέτει η DEMA για τις ΗΠΑ:
Profiles of the most active divers (2006)
Certification Census (2005-2006)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο darisg
Τα αντίστοιχα συμπεράσματα για την Θεσσαλονίκη, [snip] Γι’αυτό λοιπόν είμαστε εδώ………….
|
Για αυτό, επιμένω πως υπάρχει ιδιαίτερη αξία στους συλλόγους / λέσχες,
που δίνουν το παρόν και έξω από τον κυβερνοχώρο. Η έμφαση, πρέπει όμως να δίνεται σε καταδύσεις και γενικότερες ενέργειες και όχι σε συνελεύσεις και διαδικασίες. Κάτι δηλαδή πλησιέστερο στις λέσχες της
BSAC στην Αγγλία.
Τι θα πρέπει να γίνει για να μετατραπεί το forum σε μία πλατφόρμα όπου οι δύτες οργανώνονται για καταδύσεις μεταξύ τους ή με παροχείς, που περιγράφουν τις εμπειρίες τους και που βρίσκουν ζευγάρια; Γιατί ο κόσμος δεν μοιράζεται τις καταδύσεις του; Εκτός αν γυρνάμε πάλι στο ότι «ο Έλληνας δε βουτά» ή πως «ο Έλληνας δε μοιράζεται». Catch 22, eh?
/GKAM