Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου
Κάποιος πέφτει, κάποιος άλλος πέεεεεεεεφτει πολύ και κάποιος άλλος ανεβαίνει. Ανάλυση των λόγων δεν μπορώ να κάνω.
Αυτός τώρα που ανεβαίνει αν το έχω καταλάβει καλά συμβαίνει να έχει και τα λιγότερα μέλη (τουλάχιστον τα λιγότερα εικονικά).
|
OK, λοιπόν η δική μου ερμηνεία έχει ως εξής:
Ας θεωρήσουμε πως μετά από τρία χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, ο μεγαλύτερος αριθμός των ατόμων που μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα γνωρίζει πλέον την ύπαρξη των abyss/huts/tethys. Φυσικά, υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό νέων αφίξεων που απλά εκπροσωπεύει ένα μονοψήφιο growth rate. (στην ουσία, flat)
To «παιχνίδι» λοιπόν παίζεται ανάμεσα στις 3 κοινότητες για το ποιος θα προσελκύσει, αλλά και θα συγκρατήσει / κερδίσει μεγαλύτερο ποσοστό από το βασικό μας pool. (περίπου όπως το σενάριο με τους mobile telephony providers που ανέφερα αλλού).
Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία των 3ών τελευταίων μηνών αλλά και με συχνές περιηγήσεις στα forums, μπορεί κανείς να συμπεράνει τα παρακάτω:
- Το Abyss έχει μια τεράστια βάση, αλλά φθίνει σε επισκεψιμότητα και παρουσιάζει σχεδόν flat growth στα page views. Επιδεικνύει κλασσικά σημάδια ότι βρίσκεται πέρα από το στάδιο της ωρίμανσης. Είναι προφανές πως έχει χάσει πλέον την αίγλη του και δεν αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης. Όχι μόνο δεν μεγαλώνει άλλο, αλλά μάλλον βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης.
- Το Huts προφανώς κατρακυλάει στον κατήφορο. Όλη η κίνηση προέρχεται από ένα μικρό αριθμό μελών που αναμασούν περιορισμένα θέματα που δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό. Πρόκειται για ένα forum το οποίο συρρικνώνεται, καταλήγοντας σε κάτι εντελώς esoteric με απήχηση μόνο σε μια μικρή παρέα. Πλέον έχει το χαμηλότερο traffic από τα τρία forums.
- Το forum του ΤΗΘΥΣ για μένα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η δημοτικότητα του, αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Το ανησυχητικό όμως είναι πως ο κόσμος που απομακρύνεται από το Abyss και πλησιάζει το forum του ΤΗΘΥΣ, μάλλον δεν βρίσκει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Η πτώση στα page views είναι ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή.
Αυτό που θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά είναι η θεματολογία και η ισορροπία ανάμεσα σε πολιτική, χλωριδο-πανίδα και καταδύσεις. Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να αποκτήσει το forum ένα appeal και για τον μέσο δύτη.
Τεσπά, αυτά είχα να γράψω για σήμερα. Είναι που είμαι κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο απόψε…
/GKAM