Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-04-08, 06:34
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: SCUBA Forum Reports

Φοίβο, προφανώς και η ανάλυση είναι υποκειμενική. Όπως γράφω και πιο πάνω «Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία των 3ών τελευταίων μηνών αλλά και με συχνές περιηγήσεις στα forums, μπορεί κανείς να συμπεράνει…»

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν έχεις συνομιλίες από πρώτο χέρι με ανθρώπους που παραπονιούνται ότι δε βρίσκουν ενδιαφέροντα θέματα ή έχουν στο μυαλό τους άλλα θέματα που θα τους ενδιέφεραν περισσότερο, θα ήθελα πραγματικά να μας τα παραθέσεις.
Προφανώς και δεν έγραψα το συγκεκριμένο post βασιζόμενος μόνο στις δικές μου ερμηνείες και απόψεις. Τουλάχιστον μια δεκαριά άτομα με τα οποία έχω μιλήσει, μοιράζονται σχεδόν τις ίδιες απόψεις. Στατιστικώς, μιλάμε για περίπου 5% των ενεργών χρηστών. Μπορεί να μην είναι η πλειοψηφία, αλλά είναι ότι έχω αυτή τη στιγμή. Σε συνδυασμό με τα ALEXA reports νομίζω πως είναι αρκετά για να κάνω ένα post.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν έχεις στο μυαλό σου κάποιο συγκεκριμένο profile του μέσου έλληνα δύτη θα ήθελα -πραγματικά- να το μοιραστείς μαζί μας, έστω περιγράφοντάς το με λίγα λόγια , γιατί εγώ δεν έχω.
Εδώ, νομίζω πως το τραβάς από τα αφτιά ρε Φοίβο. Θες να μας πεις πως δεν έχεις άποψη για την εικόνα του μέσου Έλληνα αυτοδύτη; Ακόμα και αν δεν είχες καμία επαφή με άλλους δύτες (που ξέρω πως έχεις), τουλάχιστον μέσα από τα forums μετά από τόσο καιρό θα έπρεπε να έχεις σχηματίσει μια γνώμη. Όσο για μένα, μετά από 15+ χρόνια καταδύσεων και συναναστροφών με δύτες νομίζω πως είναι λογικό να έχω τις δικές μου απόψεις. (αυτά όμως είναι θέμα για ξεχωριστό thread)

Το «πολιτική/χλωριδο-πανίδα/καταδύσεις» το αναφέρω γιατί απλά έτσι είναι χωρισμένη χοντρά-χοντρά η θεματολογία στο forum αυτή τη στιγμή. Δεν είναι θέμα απαξίωσης. Μάλλον είναι θέμα του «όποιος έχει την μύγα… μυγιάζεται» δεν καταλαβαίνω γιατί περνάς στην άμυνα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πέφτει πάλι η πιπίλα «ποιότητα vs ποσότητα», «το forum αυτό εκφράζει τον σύλλογο και δεν παλεύουμε να πάρουμε τους άλλους» κ.λπ.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως δεν έγινε ούτε ένα σχόλιο για τα άλλα δύο forums. Γιατί αρνείστε να δείτε το σύνολο σαν ένα οικοσύστημα; Είναι φανερό (για μένα τουλάχιστον) πως αυτή τη στιγμή γίνονται μετακινήσεις πληθυσμών καθώς ο κόσμος «ψάχνεται» ανάμεσα στα forums. Εάν δεν βρεθεί κάποιος να συγκρατήσει τους αμφιταλαντευόμενους δύτες, απλά αυτοί θα σταματήσουν να ασχολούνται πλέον με τα καταδυτικά forums και στο τέλος θα χαθούν και από τις τρείς κοινότητες.

Αυτή που θα χάσει στο τέλος, θα είναι η κατάδυση.

/GKAM