Νομίζω κι εγώ ότι τα νουμεράκια αυτά δεν αρκούν για συμπεράσματα προς το παρόν.... Να ήταν τουλάχιστον σε βάθος 1-2 χρόνων, ίσως κάτι να έδειχναν....
Προς το παρόν όμως ενδείκνυνται μόνο για υποκειμενικές αναλύσεις, όπως αυτή του gkam.
Αν πράγματι μας ενδιαφέρουν τα στατιστικά των καταδυτικών φόρα για την εξαγωγή συμπερασμάτων και ανάληψη δράσης για βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών τους, ας κρατήσουμε το θρεντ αυτό και ας το ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να έχουμε πράγματι μία ορατή τάση.....
Όπως είπε και ο Φοίβος, μια ημερίδα για τα Καταδυτικά Πάρκα, αρκεί για να προκαλέσει μία (περαστική; ) έξαρση δημοτικότητας. Το ίδιο θα συνέβαινε (και θα συμβεί ελπίζω) για οποιοδήποτε άλλο φόρουμ διοργάνωνε κάτι μαζικότερο των συνηθισμένων.
Στο μεταξύ, νομίζω ότι στις αναλύσεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το sea-gate (που αν και πιο πρόσφατο, αρχίζει να αποκτά κι αυτό μια υπόσταση στο χώρο).
http://www.alexa.com/data/details/tr...ls/sea-gate.gr
(χωρίς τρίμηνες διακυμάνσεις ακόμα)
Προσωπικά θα περίμενα τουλάχιστον ένα χρόνο για να τολμήσω το όποιο συμπέρασμα.
Επίσης δεν πιστεύω ούτε κι εγώ στον «μέσο όρο δύτη» αφού στα δέκα σχεδόν καταδυτικά μου χρόνια δεν έχω καταφέρει να τον σκιαγραφήσω (αυτά είναι κόλπα του marketing και με ενοχλεί αισθητικά να αντιμετωπίζω ανθρώπους σαν νουμεράκια)... αντιθέτως νομίζω ότι όλα τα φόρα που υπάρχουν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό και εκφράζουν τα γούστα και τις πεποιθήσεις των όσων μελών τους... και άρα καλώς υπάρχουν, είτε είναι για δέκα είτε για χίλιους.... κανείς δεν θα κλείσει και για όλους υπάρχει χώρος δημιουργικότητας και συνεισφοράς.
Η σύγκριση του φόρουμ του συλλόγου με τα ιδιόκτητα φόρα είναι κάτι ακόμα που μου φαίνεται αντιαισθητικό...... Το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργεί αντιπαραθέσεις, πράγμα που δεν βοηθάει κανένα μας.
Κοίτα και μόνος σου
http://www.huts.gr/modules.php?name=...6&start=#38757
[δεν ξέρω ποιά είναι «η γνωστή παρέα» αλλά είμαι σίγουρη ότι παίρνει πολλούς αθώους (ή μάλλον αδιάφορους) η μπάλα.....]
Δική μου άποψη είναι ότι το φόρουμ του συλλόγου πρέπει να λειτουργεί υπεράνω στεγανών.....
Δεν υπάρχουν παρέες τους και παρέες μας, υπάρχουν παρέες γενικώς, ιδιοκτήτες ειδικώς και δύο σύλλογοι.
Πολύ τα μπλέκουμε και δυστυχώς –για ακόμα μία φορά- χωρίς ουσιαστικές προτάσεις/δράσεις.....