Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #26  
Παλιά 04-04-08, 10:48
Το avatar του χρήστη fin
fin fin is offline
 
Εγγραφή: 04-06-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 386
Απάντηση: SCUBA Forum Reports

Η κινηση των κοινωνικων ομαδων στο internet (ειδικα στην Ελλαδα) δεν ειναι και τρομερος δεικτης της πραγματικοτητας γιατι η διεισδυση της χρησης του internet ειναι φοβερα ανισα κατανεμημενη σε πολιτιστικο και γεωγραφικο επιπεδο.

Ομως επειδη ωραια πραγματα γραφονται ας βαλω και γω ενα λιθαρακι.
Αυτος ο λαος (μαλον περισοτερο απο αλλους) ξερει τοσο πολους τροπους να διαφωνει και να χανει το κοινο στοχο, ωστε να εχει πια ειδικευτει στα αυτογκολ.

Δεν πειραζει που θα ξεφυγω απο το θεμα γιατι το κανω με σκοπο να δωσω την διασταση του αρχικου προβληματισμου.

Στην υποβρυχια Ελλαδα υπαρχουν τρια συμφεροντα (ομαδες)

1 Οι επαγγελματιες ψαραδες (Ταξη που φθινει οχι μονο αδυναμιας διαχειρισης πορων αλλα και αυξημενης ζητησης αγορας σχετικα με την καθορισμενη απο το περιβαλον παραγωγη).
Ταξη οι οποια θα επρεπε να στραφει (οσο προλαβαινει) στην ιχθυοπαραγωγη και να αφησει το περιβαλον ησυχο.
Ο οικονομικος ανταγωνισμος τους δεν τους εμποδιζει να εχουν συνδικαλισμο με αρκετη ισχυ στην νομοθεσια και τεραστια ανοχη απο την εκτελεστικη εξουσια σαν "βιοποριστες". Βρισκονται δυστυχως ακομα στο απυροβλητο της περιβαλοντικης προσεγγισης στην Ελλαδα και δεσμευονται με ορους "αναπτυξης" (τρομαρα μας).

2 Οι ερασιτεχνες ψαραδες (ψαροτουφεκαδες και μη) Ταξη ανθρωπων προπολεμικης νοοτροπιας που βλεπουν το περιβαλον σαν δωρεαν κολατσιο και πεδιο αυτοεπιβεβαιωσης, χωρις να συνειδητοποιουν την ευθυνη τους σαν πολιτες για την φθορα του και επιπτωση της φθορας αυτης στο μελον των παιδιων τους. Αυτη η ταξη δημιουργηθηκε απο την απουσια της ουσιαστικης περιβαλοντικης εκπαιδευσης στην "παραδεισενια" Ελλαδα που εχοντας σχετικα μικρη ορατη επιβαρυνση κοιμαται τον υπνο του δικαιου χανοντας εναν εναν τους παραδεισους την εποχη που η Ευρωπη πια γνωριζει πως να αποφυγει αυτην την απωλεια. Αυτη η ταξη δυστυχως ειναι αριθμητικα ο μεσος Ελληνας που θα σας ρωτησει οταν βγειτε απο το βυθο "αν χτυπησατε τιποτα" και δυστυχως ανεξαρτητα οικονομικου η πολιτιστικου επιπεδου δε καταπινει μονο το βυθο αλλα και τον ευατο της σε καθε ευκαιρια με την ευρεως αποδεκτη τακτικη "κανε τη κουτσουκελα σου οσο δε σε βλεπουν". Ειναι για τους ανω των 30 καμενο χαρτι και δυστυχως δεν αλλαζει μυαλο. Το χειροτερο ειναι οτι χρησιμοποιοντας καποιοι εραστιτεχνες ψαροτουφεκαδες την τεχνολογια (scuba του 70-90) εγιναν με το καιρο μερος της εληνικης καταδυτικης κουλτουρας και αντε τωρα βγαλε τους. Οποιος δει τα στατιστικα ΟΛΩΝ των θαλασσιων ελληνικων δικτυακων κοινοτητων ψαρεματος επιφ, φουσκωτων, ψαροτουφ και scuba.

3 Οι υποβρυχιοι περιηγητες (γαλατικο χωριο) Ανθρωποι που τους αρεσει να βρισκονται στο υποβρυχιο περιβαλον εκτιμοντας την ομορφια του (μερικοι απο αυτους το μελετουν σαν επαγγελμα - ερευνητες). Δυστυχως πολυ λιγοτεροι απο αυτους συνειδητοποιουν την αξια του πλην της στιγμιαιας απολαυσης. Τα λιγοστα μελη παιρνουν πολλες φορες κριση αυτοκριτικης σε ενα τοσο αντιθετο περιβαλον, μπερδευονται οταν το αντιμετωπιζουν και πολλες φορες η απολογιστικη σταση τους οδηγει σε γκαφες.

Ζουμε ομως σε μια εποχη που η απληστια ειναι αυτονοητη και η ηθικη αρωστημενος ρομαντισμος. Το χρησιμο ομως δεν ειναι να το παιζουμε τρελλοι αλλα να ειμαστε πραγματικα με τη σταση μας και οχι με τα λογια μας.
Το μειοψηφικο δικιο μας, μεχρι τωρα στους περισοτερους απο μας, ξεσπουσε και ξεθυμαινε σε forum καφετεριες και ταβερνες. Απο μας εξαρταται να μην χωριστουμε σε 20 κλικες που θα μπερδευουν το τραγικο μας περιγυρο, αλλα να αποκτησουμε ενα profile με ακαταριπτα επιχειρηματα και αριθμητικη ισχυ στις επιδιωξεις μας.
Κρουω τον κωδωνα του κινδυνου, ειναι μεγαλο λαθος να εθελοτυφλουμε, αγνοοντας τον περιγυρο αυτο, και να εχουμε την αισθηση οτι ειμαστε πλειοψηφια. Αυτο θα μας μετατρεψει σε τυπου υφδραισα φωκια prive club.
Ρολος μας ειναι να επηρεασουμε τον περιγυρο να δει την αληθεια περα απο το στομαχι του.

Πειραζει να διαβαζεις και να γραφεις σε 15 forum; οχι
Πειραζει να υπαρχουν 15 forum απο ανθρωπους που συμφωνουν στα περισοτερα; παλι οχι (μπορει να εχουν αλλη αισθητικη)
Πειραζει να υπαρχει ενας και τοσο ολιγαριθμος συλλογος αυτοδυτων σε μια πρωτευουσα (και συμπρωτευουσα) μιας μεσογειακης χωρας με τετοια ακτογραμμη; ΤΡΑΓΙΚΟ!
Get in the GAME NOW!
(καλα τα πηγαινα, την αμερικανια δε τη γλυτωσα)
Απάντηση με παράθεση