Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-04-08, 20:31
Το avatar του χρήστη emmy
emmy emmy is offline

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Αυτή η φώκια μου τη δίνει στα νεύρα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Panagiotis Εμφάνιση μηνυμάτων

Γενικά, μπορώ να πω πως η συζήτηση είχε πολύ καλό κλίμα, και πιστεύω πως υπάρχει κάποιο σημείο "επαφής" ανάμεσα μας, που μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικό διάλογο, αν φροντίσουμε φυσικά να αναδείξουμε αυτά τα "σημεία επαφής", στα πλαίσια της καλής διάθεσης και πρόθεσης.

Μάλιστα, πρέπει να πω πως μας πρότεινε και κοινή δράση σε κάποια πράγματα, που ίσως αφορούν όλους μας.
Διαβάζοντας τις αρχικές θέσεις και κινήσεις των φίλων οικολόγων της Ύδρας, ένιωσα μούδιασμα, ενόχληση, θυμό.
Η ιδέα κοινής συνάντησης μου φάνηκε εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και προσπάθειας γεφύρωσης των αποστάσεων μας.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην συνάντηση, όχι από απαξίωση αλλά από επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά που μας ενώνουν με την συγκεκριμένη ομάδα είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Πράγματι η άγνοια ή η ημιμάθεια είναι κακός οδηγός και πιστεύω ότι οι κινήσεις που οι φίλοι πραγματοποίησαν, έγιναν όχι από κακεντρέχεια αλλά από αγαθές προθέσεις (θέλουν να προστατεύσουν τον περιβάλλον από ότι έχουν δει στο παρελθόν να το βλάπτει).
Μου ακούγεται λογικό, θεμιτό και σωστό.

Ξαφνικά εμφανίζεται μια νέα γενιά δυτών, οι οποίοι έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, την ίδια αγάπη για το περιβάλλον και την ίδια κακή αντίληψη για τις την παράνομη χρήση αυτόνομων συσκευών.
Διαφοροποιεί την θέση της από τους κακούς ''αυτοδύτες'' και επιθυμεί να συμμετάσχει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μου ακούγεται θαυμάσιο και μακάρι όλοι να σκέφτονται έτσι...

Αναρωτιέμαι λοιπόν, (και η ερώτηση απευθύνεται στα μέλη του συλλόγου της Ύδρας), αν έχει αλλάξει έστω και το ελάχιστο η αντίληψη για την δράση των αυτοδυτών (ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους τους...)
Θα ήμουν ευχαριστημένη, αν ακούσω πως υπάρχει έστω κάποιος προβληματισμός...

Ο Παναγιώτης περιγράφει το κλίμα με θετικά σχόλια και προσωπικά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ διαφορετικό...
Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι οι φίλοι έχουν εγκλωβιστεί σε μια σειρά ''επιπόλαιων'' αποφάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να ληφθούν υπ'οψιν σημαντικές αλλαγές στον χώρο των καταδύσεων και πιθανότατα μια αναθεώρηση των σκέψεων τους να οδηγήσει σε περισσότερο εποικοδομητικά και βιώσιμα σενάρια...

Πάντως, η δική μου θέση είναι να κρατήσουμε ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας και θετικότητας. Δύσκολά μπορείς να πείσεις κάποιον για το πόσο καλός είσαι, όταν ο τρόπος σου είναι επιθετικός ή απαξιωτικός...

Πραγματικά θα χαρώ να ακούσω σχόλια από την ''αντίπερα όχθη''...
Απάντηση με παράθεση