Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-04-08, 20:07
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: Συσκευή Κλειστού Κυκλώματος με Ο2

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο hal Εμφάνιση μηνυμάτων
Προτρεχω λιγο αλλα μηπως αυτο ειναι μια αρχικη προσπαθεια για ΒΟΒ(bail out breather)? Με ενα απλο ΡΡΟ2 monitor και ενα adv πιστευω εισαι πολυ κοντα.
Το wob πως ηταν? Βλεπω απο τις φοτο οτι το ειχες κολλησει πολυ κοντα στο στηθος σου οποτε δεν πρεπει να ηταν πολυ ασχημο.
Εχεις σχεδια να αλλαξεις το scrubberακι της ida με κατι ποιο σοβαρο? Ποση χωρητικοτητα εχει το υπαρχον?
Στόχος ήταν να στήσω μια modular πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν sidemount mCCR, pure O2 CCR, IWR unit η για οξυγονοπαροχή στην επιφάνεια. Το βασικό design είναι δανεισμένο από τον Duncan Price . Όπως καταλαβαίνεις ο απλούστερος τρόπος να το δοκιμάσω ήταν σαν pure O2 CCR.

Το WOB είναι πολύ χαμηλό όσο είσαι σε οριζόντια θέση με τον ασκό κοντά στο θώρακα. Σε κάθετη διάταξη, έχεις hamster cheeks . Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και στην πρώτη κατάδυση με 4kg μολύβια ήταν τόσο αρνητικό που το έβγαλα και συνέχισα σε OC με τον Κώστα και την Έμμυ. Στην δεύτερη βουτιά, παρέα με τον Γιώργο και το Megalodon του, ήμουν με τέλειο τριμάρισμα χωρίς τα βάρη.

Το κάνιστρο της IDA χωράει 1.8kg σόδας, είναι ανθεκτικότατο και δοκιμασμένο. Για την συγκεκριμένη χρήση με καλύπτει απόλυτα. (άσε που είναι το spare – η original IDA71 είχε δύο )

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν για οποιοδήποτε λόγο η κατανάλωσή μου πάει πάνω από 0,9 LPM που είναι και το σημείο αναφοράς, μπορεί να αντεπεξέλθει η συσκευή μάλλον. Σωστά? Πόσος είναι ο όγκος του loop? Σε ζαλίζω αλλά έχω ενθουσιαστεί με την κατασκευή!
Η ροή είναι σταθερή στα 0,9 lpm μέσα από το CMF valve, αλλά υπάρχει bypass. Αν θελήσεις παραπάνω οξυγόνο, βάζεις όσο θες σα να γεμίζεις ένα BCD. Ο όγκος του loop είναι γύρω στα 6,5 λίτρα με μονό ασκό. Το σύστημα τροφοδοσίας οξυγόνου είναι δανεισμένο από την IDA μου.

/GKAM