Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-04-08, 07:50
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Αυτή η φώκια μου τη δίνει στα νεύρα

Παναγιώτη δεν είναι καθόλου μεμπτή η ενέργειά της δια ζώσης συνάντησης. Δεν κατηγορείσαι, αλίμονο για οτιδήποτε. Αντίθετα η επιλογή σου, εκείνη δηλαδή της απόδοσης των απαραίτητων εξηγήσεων προς επίλυση των παρεξηγήσεων κατά την άποψή μου χαρακτηρίζεται ως δέουσα και αντρίκεια! Πέρα όμως από την επίλυση της παρεξήγησης θεωρώ πως η απόπειρα εξέυρευσης κοινής αντίληψης και σημείων που ενώνουν είναι ουτοπία και ο καφές σας κάθε άλλο παρά καφές φιλίας ήταν (δεν μιλάω για το προσωπικό επίπεδο Παναγιώτης - Τσακίρης αλλά για το συνολικό επίπεδο οικολόγοι Υδρας - Αυτοδύτες). Θυμήθηκα ένα φιλαράκι πωλητή που μου έλεγε κάποτε ότι με τους μόνους που έχω πρόβλημα να συζητήσω και να πείσω είναι οι φανατικοί. Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση που μέσα στον ίδιο τον σύλλογο των οικολόγων δεν βρέθηκε μια φωνή αντιπολίτευσης κατά κάποιο τρόπο ώστε να κάνουν οι ίδιοι μετά από τα όσα έχουν ανταλλαγεί αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων και επιχειρήματα, κάποια αυτοκριτική και ίσως αναθεώρηση θέσεων. Μιλάμε για φανατικούς? Δεν ξέρω, δεν τους έχω γνωρίσει. Δεν ξέρω αν είναι ευσεβοποθησμός το να ανεμένουμε κάτι καλό να βγει από την δια ζώσης γνωριμία αλλά ναι ίσως αν οι "απέναντι" ξέρουν πλέον ότι οι επιδιώξεις τους στρέφονται ενάντια σε οικεία (όχι κατ' ανάγκη φιλικά) πρόσωπα να τους κάνει να σκεφτούν ξανά διότι ίσως προηγουμένως να είχαν στην σφαίρα της αντίληψής τους κάτι διαφορετικό για τους αυτοδύτες. Κάτι σε στυλ Ραμπο με 4 ψαροντούφεκα ανα χείρας και 25 κιλά αναβολικά στους μυς.

Η συζήτηση κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει, εφόσον έχουν πλέον καταθέσει τον τρόπο θέωρησής τους, με αντιεπιχειρήματα, οργανωμένα πλέον και όχι ατομικά. Μια πρόχειρη προσπάθεια σχολιασμού των επιχειρημάτων τους έκανα και στο προηγούμενο μου ποστ. Το γεγονός ότι παραθέτω αντιεπιχειρήματα πρόχειρα ή έστω και αδύνατα δείχνει ότι θεωρώ την όλη κατάσταση σαν κρίση και ασχολούμαι. Δεν απαξιώνω. Το γεγονός δε ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι δύτες κάθονται και ασχολούνται επίσης γράφωντας τις απόψεις τους άλλοι με σατηρικό τρόπο άλλοι με το δικό τους προσωπικό στυλ δεν δείχνει απαξίωση αλλά έντονη ανησυχία επίσης. Χρειάζεται ίσως μια πιο οργανωμένη αντιμετώπιση της κατάστασης με καθορισμό θέσεων και αντιεπιχειρημάτων από κάποιο οργανωμένο σύνολο, ακριβώς γιατί η κατάσταση δεν είναι ούτε αστεία, ούτε χρίζει απαξίωσης. Οι οικολόγοι της Ύδρας είναι οργανωμένο σύνολο και αυτή τη στιγμή με απασχολεί που ο αντίλογός τους σε οργανωμένο επίπεδο δεν υπάρχει!
Απάντηση με παράθεση