ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΤΟΡ 100
TOP DIVE DESTINATIONS
CARIBBEAN / ATLANTIC
1. Bonaire 97,7
2. Curacao 93,2
3. Little Cayman 92,9
4. Grand Cayman 91
5. Cozumel – Mexico 88,4
6. Dominica 88
PACIFIC & INDIAN OCEAN
1. Galapagos 100
2. Great Barrier Reef – Australia 96,7
3. Philippines 96,6
4. Tahiti – French Polynesia 95,8
5. Fiji 94,4
6. Red Sea – Egypt 92
TOP MARINE LIFE
CARIBBEAN / ATLANTIC
1. Bonaire 96,8
2. Little Cayman
PACIFIC & INDIAN OCEAN
………………………………..
………………………
………………
Πηγή:
www.scubadiving.com
Δημοσιεύω αυτή την λίστα όχι τόσο για ενημέρωση αλλά περισσότερο για μια ανάλογη Ελληνική προσπάθεια.
Θα μπορούσε δηλαδή να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τους καλύτερους ελληνικούς καταδυτικούς προορισμούς.
www.topdivegreece.gr ή
www.bestdivedestinations.gr
για παράδειγμα.
Θα μπορούσε να είναι χωρισμένη
- Βόρεια Ελλάδα – Θεσσαλονίκη – Θράκη
- Κεντρική Ελλάδα – Βόλος – Σποράδες – Εύβοια
- Νότια Ελλάδα – Αθήνα – Πελοπόννησος
- Επτάνησα
- Κυκλάδες
- Δωδεκάνησα
- Κρήτη
Θα μπορούσε αυτό το portal να είναι συνδεδεμένο ή να είναι μέρος σε όλα τα καταδυτικά forum και έτσι να αντλούνται πληροφορίες για όλα από εκεί.
Θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει σαν μοχλός ανάπτυξης και καλύτερης παροχής υπηρεσιών για όλα τα ελληνικά καταδυτικά κέντρα.
Τέλος θα μπορούσε να γίνει κάτι σαν θεσμός και να γίνεται διαγωνισμός κάθε τέλος του έτους με ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην αρχή του νέου έτους.
Θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει σαν προβολή της χώρας και της καταδυτικής βιομηχανίας στον τομέα της αναψυχής και σαν πόλος έλξης καταδυτικών τουριστών.
Θα μπορούσε να υπάρχει ένα έντυπο σε κάθε καταδυτικό κέντρο οπού θα συμπληρώνεται από τον αυτοδύτη – αυτοδύτρια μετά την βουτιά και θα αφορά σε διάφορους τομείς. Επίσης θα μπορεί να αποστέλλετε και ηλεκτρονικά στη σελίδα από τον οποιονδήποτε. Το κάθε καταδυτικό θα αποστέλλει το έντυπο ηλεκτρονικά – ταχυδρομικώς – ή με φαξ στη κεντρική διεύθυνση και θα γίνεται συλλογή στοιχείων.
Από αυτό θα κερδίζει την προβολή του και την διαφήμιση του.
Και αλλά πολλά που είναι προς συζήτηση………………
Για να πάρετε μια ιδέα για τις κατηγορίες παραθέτω μερικές.
- ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ (τοποθεσία)
- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΖΩΗ (για φωτογράφους) υποκατηγορία 1. μακροζωή – 2. μεγάλα ψάρια
- ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΑΠΟ ΑΚΤΗ
- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ
- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΤΟ ΤΟΙΧΟ
Και άλλα πολλά……………….
Βάλτε και εσείς καμία ιδέα…………….