Το γεφύρι του Μανώλη.
Το γεφύρι του Μανώλη είναι το τελευταίο γεφύρι του Αγραφιώτη. Σηματοδοτεί την έξοδο του ποταμού στην Λίμνη των Κρεμαστών. Βρίσκεται λίγο πριν την παλιά συμβολή των τριών κυρίων ποταμών της περιοχής, του Αχελώου και των παραποτάμων του, Αγραφιώτη και Μέγδοβα. Το γεφύρι του Μανώλη είναι ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι διαμέτρου περίπου 30 μέτρων, που κατασκεύαστηκε το 1659 από τον πρωτομάστορα Μανώλη Χρυσιώτη στο οποίο έδωσε και το ονομα του. Λίγο πιό κατω, το 1964 κατασκεύαστηκε το φράγμα των Κρεμαστών που δημιούργησε την ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Ανάλογα με το ύψος της στάθμης το γεφύρι του Μανώλη πότε εμφανίζεται και πότε εξαφανίζεται κάτω από τα νερά της λίμνης.
Ίσως, ανάλογα με την στάθμη της λίμνης να μας δοθεί η ευκαιρία να βουτήξουμε και να απολαύσουμε υποβρύχια την υπέροχη και μοναδική αρχιτεκτονική του.
Έχω κλείσει όλα τα δωμάτια για όλους όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, συνολικά 15 ενήλικες (11 αυτοδύτες) 4 παιδιά.
Αρχικά ήθελα να πάρω μόνο το ένα κομπρεσέρ αλλά μάλλον είναι καλύτερα να πάρω και τα δυο για να είναι το γέμισμα των φιαλών ποιο σύντομο. Τα κομπρεσέρ 1 ηλεκτροκίνητο BAUER και ένα βενζινοκίνητο MOHNSAM είναι έτοιμα συντηρημένα και μένει μόνο μια δοκιμή την οποία θα κάνω το Σαββατοκύριακο. Έχω όμως πρόβλημα μεταφοράς, πιστεύω πως κάποιος θα βρεθεί να μεταφέρει τουλάχιστον το ένα από τα δυο.
